Meubels maken

Wil je graag jouw huis opnieuw inrichten? Ben je recent verhuisd en wil je het nieuwe huis volledig naar wens maken? Of ben je jouw huidige bank, kast of ander meubelstuk zat? In al deze gevallen heb je twee mogelijkheden:

 • De meubelstukken bij een dure meubelspeciaalzaak aanschaffen
 • De meubelstukken zelf gaan maken

Op Tresna.nl hebben wij meerdere blogartikelen geplaatst over het maken van meubelen. Bij elk van deze blogartikelen hebben wij als advies gegeven om hier steigerhout voor te gebruiken. Deze houtsoort brengt enkele specifieke en zwaarwegende voordelen met zich mee.

In dit artikel willen we graag alle meubelstukken op één pagina verzamelen. Hieronder vind je dan per meubelstuk iets meer informatie over het zelf maken van het desbetreffende meubelstuk. Vervolgens kan je op één van de links klikken, zodat je direct doorgestuurd wordt naar de pagina waarop we uitleggen hoe je het meubel van steigerhout kunt maken.

Zelf maken van meubels; de voordelen

Allereerst willen we je graag nog iets meer informatie voorschotelen over het maken van meubels. Waarom kiezen behoorlijk veel mensen ervoor om zélf meubels te maken? Dat heeft puur te maken met de voordelen die het zelf maken met zich mee brengt. Eén van de voordelen is bijvoorbeeld dat je behoorlijk veel kosten kunt besparen. In vergelijking met het aanschaffen van meubelstukken is het maken van meubelstukken vele malen voordeliger. Dat is zéker het geval als je hierbij gebruik maakt van steigerhout. Deze houtsoort is tamelijk voordelig verkrijgbaar bij elke bouwmarkt of plaatselijke bouwhandel.

De overige voordelen van het maken van je meubels kan je in onderstaande lijst vinden:

 • Het maken van meubels is leuk om te doen
 • Je hebt volledige zeggenschap over het eindresultaat
 • Het geeft een voldaan gevoel als je klaar bent met het maken van het meubelstuk

Aan het einde van dit artikel geven we graag nog iets meer informatie over steigerhout. Bij onderstaande meubelstukken is namelijk gebleken dat je bij al deze meubelstukken het beste met steigerhout aan het werk kunt gaan. Nadat we de verschillende meubelstukken besproken hebben, willen we dus ook graag nog even de voordelen van steigerhout aan je voorleggen.

Meubels voor in de tuin maken

Niet alleen voor meubelstukken in huis heb je voldoende mogelijkheden; dat geldt ook zeker voor de meubels & accessoires in de tuin. Het is onder meer mogelijk om de volgende meubels & accessoires voor in de tuin zélf te maken:

Speelhuisje maken

Ben je de trotse ouder van één of meerdere kleine wondertjes? Dan ben je ongetwijfeld dag en nacht bezig om het hen zo aangenaam mogelijk te maken. Als je hen perfect vermaak wil bieden, geeft een speelhuisje absoluut uitkomst. Het maken van een speelhuisje met steigerhout is niet al te lastig, maar je moet wel goed op de veiligheid letten. Zo is het onwijs belangrijk dat het steigerhout altijd netjes afgewerkt is én perfect opgeschuurd is. Je wilt immers niet dat jouw kind splinters in zijn/haar lichaam krijgt tijdens het spelen. Lees in ons blogartikel ‘speelhuisje maken‘ alles over het maken van een dergelijk huisje voor in jouw tuin.

Bloembak maken

houten bloembak

De tuin is een heerlijke plek om tot rust te komen en om te genieten van de prachtige natuur. Wil jij graag prachtige begroeiing, leuke planten en leuke bloemen in jouw tuin hebben? Door zelf een bloembak te maken, geef je jouw tuin meer uitstraling en verkrijg je meer leven in jouw tuin. Door fraaie bloemen in deze bloembak te doen, trek je immers insecten en vlinders naar jouw tuin toe. Ben je benieuwd hoe je een prachtige bloembak kunt maken? In ons artikel ‘bloembak maken’ hebben wij een uitgebreid stappenplan opgesteld!

Konijnenhok maken

Een konijn brengt veel leven met zich mee en kan de grootste vriend van jouw kind(eren) worden. Als je een konijn hebt, wil je deze uiteraard een zo’n prettig mogelijke leefomgeving bieden. Dat is mogelijk als je zelf een konijnenhok gaat maken. Dit hok kan je afstemmen op de afmetingen in jouw tuin, op de grootte van jouw konijn en op jouw eigen smaak. Je kunt er zodoende voor zorgen dat de konijnenhok een ware aanvulling op de uitstraling van jouw tuin wordt. Je leest in ons blogartikel ‘konijnenhok maken‘ hoe je een konijnenhok zelf kunt maken.

Brievenbus zelf maken

Zelf een brievenbus maken

Een brievenbus is voor elk huishouden onmisbaar. Sommige brievenbussen zijn in de deur ingebouwd, maar je ziet ook regelmatig brievenbussen in de (voor)tuin staan. Wil jij een prachtige, veilige en ruime brievenbus? Ga zelf aan de slag! Het is namelijk niet al te moeilijk om zelf een brievenbus te maken. Hoe je zelf een brievenbus kunt maken, lees je in dit blogartikel ‘brievenbus zelf maken’.

Kliko ombouw maken

De afvalverwerking is in Nederland prima geregeld. Het gevolg hiervan is wel dat nagenoeg elk huishouden twee of meer kliko’s in de tuin heeft staan. Vind jij het ook zo’n vervelend gezicht om de kliko opvallend in de tuin te hebben? Je kunt zelf een kliko ombouw maken. Hiermee maak je eigenlijk een comfortabel huis voor de kliko’s, zodat het uitzicht in jouw tuin ook een stuk fraaier wordt. Je leest hier hoe wat je moet bij het maken van een kliko ombouw.

Houthok maken

Houthok

Een open haard brengt letterlijk en figuurlijk warmte jouw huis in. Door hout in de open haard te leggen, blijft het vuurtje heerlijk branden. Jouw huis wordt hier een stuk gezelliger door en je hoeft het niet meer koud te hebben. Maar, waar bewaar je al dat hout? Ons advies is om zelf een houthok te gaan maken. Daarmee kan je een veilige en droge plek voor al het hout voor jouw open haard creëren. Je leest hier hoe je een houthok kunt maken.

Bijenkast maken

Breng jij graag leven in je tuin? Of ben je actief als imker? In beide gevallen is het raadzaam om zelf een bijenkast te maken. Hoe je exact een bijenkast kunt maken, lees je in ons blogartikel ‘bijenkast maken’.

Carport maken

Als je jouw auto elke dag op een veilige en schone plek neer wilt zetten, is het aan te raden om een carport te maken. Met een carport creëer je een veilige, schone en droge plek voor jouw auto. Maar, vergis je niet; je kunt een carport voor nog veel meer andere doeleinden gebruiken. Ben je benieuwd hoe je een carport kunt maken en wat de mogelijkheden zoal zijn? Je leest het in ons blogartikel ‘carport maken’.

Prieel maken

Prieel hout maken

Een prieel is de benaming voor een paviljoen in een tuin. Het biedt een ultieme manier om droog en veilig in jouw tuin te kunnen zitten. Zowel in de zomer- als in de wintermaanden kan je vol plezier gebruik maken van een prieel. Weet je niet helemaal wat een prieel is? Op de foto hierboven staat een prachtig prieel afgebeeld. Wil je zelf zo’n bouwwerk voor in de tuin maken? Dat is mogelijk. Volg het stappenplan uit ons blogartikel ‘prieel maken’ op en geniet nadien van een prachtig en ruim prieel in jouw tuin.

Raamluik maken

Ja, het is dan wel niet echt een meubelstuk, maar je kunt ook prima zelf een raamluik maken. Door een raamluik open te doen, laat je veel licht in de kamer vallen. Door een raamluik weer dicht te doen, creëer je een donkere ruimte waarin je heerlijk kunt slapen. Je leest hier wat je moet doen om een raamluik te maken.

Overkapping maken

Wil je graag van een overkapping in je tuin genieten? Een overkapping biedt onwijs veel mogelijkheden; je kunt hier een terras onder maken, je kunt je fietsen hieronder parkeren of je kunt de overkapping als een opslagruimte gebruiken. Bij het maken van een overkapping heb je bovendien de mogelijkheid uit allerlei verschillende soorten overkappingen. Benieuwd geworden? Lees ons artikel ‘Overkapping maken’ voor meer informatie én een handig stappenplan!

Houten poort maken

Wil je graag jouw tuin op een handige manier afschermen? Wil je daarbij ook direct van een stukje privacy genieten en je tuin er nog fraaier uit laten zien? Dan is het zeker aan te raden om een houten poort te maken. Door deze poort zelf te maken, heb je volledige zeggenschap over het design, de afmetingen en de plaatsing van de houten poort. Lees ons artikel ‘houten poort maken’ voor een duidelijk stappenplan en alle informatie omtrent de voorbereidingen.

Tuinhek maken

Met name in veel voortuinen zie je een laag hekje staan. Dit hekje schermt de tuin van de stoep af en biedt zodoende enige privacy. Daarnaast voorkom je met een dergelijk hekje ook dat een ieder zomaar jouw tuin in kan stappen. Het maken van een tuinhek is daarom absoluut aan te raden; lees ons artikel ‘tuinhek maken’ voor meer informatie en ga direct aan de slag!

Zandbak maken

Zelf een zandbak maken

Wil je graag voor vermaak van jouw kinderen zorgen? Dan is de aanschaf van een zandbak absoluut aan te raden. Je kinderen kunnen naar hartenlust in de buitenlucht in de zandbak spelen en daarbij ook nog van het heerlijke zonnetje genieten. Voordat het zo ver is, moet je uiteraard wel een zandbak gaan maken. Wij hebben een handig artikel voor je geschreven met daarin alle informatie en een handig stappenplan. In ons artikel ‘zandbak maken’ kan je alle benodigde informatie vinden. Veel plezier & succes met het maken van een zandbak voor je kinderen.

Schommel

Samen met een zandbak kan je er ook voor kiezen om een schommel te maken. Een schommel is onwijs leuk voor zowel jouw kinderen als voor jezelf. Je kunt prachtige momenten op en met een schommel beleven. Hoe mooi zou het zijn als je deze schommel dan ook nog zelf hebt gemaakt? Het is mogelijk! Sterker nog; het is niet eens al te lastig. Wij hebben een handig artikel, inclusief stappenplan, geschreven waarmee je zelf een prachtige en veilige schommel kunt maken. In ons artikel ‘Schommel maken‘ lees je alles over de voorbereidingen, de benodigdheden en over de te nemen stappen.

Tuintafel maken

Breng je ook graag veel tijd in je tuin door? Dan is een tuintafel onmisbaar. Aan een tuintafel kan je dineren, kan je borrelen en kan je rustig een boekje of de krant lezen. In ons artikel ‘Tuintafel maken‘ lees je alles over het maken van je eigen (steigerhouten) tuintafel. Dit is niet alleen leuk om te doen, maar levert ook nog een prachtig resultaat op. Een resultaat waardoor je nóg plezieriger en vaker van jouw heerlijke tuin gaat genieten.

Meubels voor in huis maken

De meeste tijd op een dag breng je binnen door in plaats van in de tuin. In jouw huis wil je jouw dan ook kiplekker voelen; dat kan je onder andere voor elkaar krijgen met de juiste inrichting. Om de inrichting volledig naar wens te maken, is het aan te raden om zelf meubels te gaan maken. Hieronder lees je welke mogelijkheden je zoal hebt.

Tafel maken

Ben je op zoek naar een nieuwe tafel? Gaat je voorkeur daarbij uit naar een fraaie steigerhouten eettafel? Je hoeft niet veel geld in een meubelspeciaalzaak voor een dergelijke tafel uit te gaan geven. Nee, dankzij ons artikel ‘Tafel maken’ kan je razendsnel zelf een tafel van steigerhout voor in huis maken. Daarmee maak je de tafel 100% naar wens, terwijl je ook nog eens geld bespaart.

Trapkast maken

Door een trapkast te maken, kan je de ruimte onder de trap perfect benutten. Je kunt hier bijvoorbeeld wijn in bewaren, je kunt hier schoenen neer zetten of je kunt hier een voorraadkast van maken. De mogelijkheden zijn legio; deze mogelijkheden én de manier waarop je een trapkast kunt maken, lees je in ons blogartikel ‘trapkast maken’.

Bureau maken

Bureau maken

Een bureau is dé plek om achter te werken, om je laptop op neer te zetten en om aan te studeren. Door zelf een bureau te maken, kan je dit meubelstuk volledig naar eigen wens maken. Gebruik steigerhout, zodat het bureau een robuuste uitstraling krijgt én super sterk is. Ben je benieuwd hoe je het beste een bureau kunt maken? Je leest het allemaal in ons blogartikel ‘bureau maken’.

Radiatorombouw maken

Vind je de radiator ook zo opvallend in jouw huis? Vind je dat deze radiator afbreuk doet aan jouw gehele interieur? Maak een radiatorombouw en geef jouw interieur een ware boost. Hoe je een radiator ombouw kunt maken en waar je rekening mee moet houden, staat uitgebreid beschreven in ons blogartikel ‘radiatorombouw maken’.

Bed maken

Als je bij een meubelspeciaalzaak of beddenzaak een bed wilt kopen, mag je diep in de buidel tasten. Gelukkig is het met steigerhout ook mogelijk om voordelig, makkelijk en snel jouw eigen bed te maken. Hierbij heb je ook volledige zeggenschap over de uitstraling en de afmetingen. Wat wens je nog meer? Hoe je het bed kunt maken, lees je in ons blogartikel ‘bed maken’.

Kapstok maken

houten kapstok

In veel huishoudens gelden regels met betrekking tot het ophangen van jassen. Deze jassen mogen bijvoorbeeld niet over stoelen heen gehangen worden, maar moeten aan de kapstok opgehangen worden. Als je nog op zoek naar een handige kapstok bent, kan je zelf de handen uit de mouwen steken. In ons blogartikel ‘kapstok maken’ lees je hoe je snel en makkelijk zélf een kapstok maakt.

Kledingkast maken

Herken je de situatie dat je naar een kledingkast op zoek bent, maar dat geen enkele variant 100% aansluit op jouw wensen? Je kunt dan voor een hoge prijs zelf een kast bij bijvoorbeeld de Ikea ontwerpen, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. Wij hebben uitgebreid beschreven hoe je een kledingkast kunt maken en waar je op moet letten. Lees ons blogartikel ‘kledingkast maken’ en bespaar een hoop geld.

Ladekast maken

Met een ladekast verkrijg je onwijs veel ruimte. Bijkomend voordeel is dat een dergelijke kast een fraai design heeft. Dat is zeker het geval als je volledige zeggenschap over het design van een kast hebt. Maak zelf je ladekast en bepaal volledig zelf wat de kleuren, afmetingen en vormgeving van de ladekast gaat worden. Raadpleeg ons artikel ‘ladekast maken’ voor meer informatie.

Hondenmand maken

Wil je een heerlijke slaapplek/chill plek voor jouw trouwe viervoeter verkrijgen? Je kunt zelf een hondenmand maken. Personaliseer deze hondenmand en kies bepaal zelf de kleurstelling en het design van de hondenmand. Met steigerhout is het tamelijk simpel om zelf een hondenmand te maken. Hoe je dit het beste kunt doen, lees je in ons blogartikel ‘hondenmand maken’.

Boekenkast maken

Als fervente liefhebber van boeken wil je waarschijnlijk snel toegang tot deze boeken hebben. Hoe mooi is het dan als deze boeken ook nog in een fraaie kast opgeborgen kunnen worden? Het is mogelijk met een boekenkast. Door zelf jouw boekenkast te maken, bepaal je volledig zelf de indeling en het design. Lees in ons blogartikel ‘boekenkast maken’ hoe je dit het beste kunt doen.

Servieskast maken

Wil je graag jouw prachtige servies op een prachtige wijze tentoonstellen? Wil je ondertussen ook nog makkelijke toegang tot het servies hebben? Dan kan je het beste voor een servieskast gaan. Deze kasten zijn bij meubelspeciaalzaken te koop, maar je kunt op een handige manier veel geld besparen. Dat doe je door zelf jouw servieskast te maken. Hiermee bespaar je niet alleen veel geld, maar bepaal je ook volledig zelf de indeling van de kast. Lees in ons blogartikel ‘servieskast maken’ alles over het maken van een dergelijke prachtige kast.

Bar maken

Vind je het heerlijk om met vrienden te borrelen? Heb je regelmatig familie over de vloer die wel een lekkere borrel lust? Of wil je gewoon een gezellige plek in huis creëren? Met een bar creëer je een uitermate gezellige plek voor bijvoorbeeld een borrel of het nuttigen van een snelle hap. In ons blogartikel ‘bar maken’ lees je exact hoe je zelf een prachtige bar kunt maken.

Deur maken

Zelf je deur maken

De uitstraling van een huis wordt door meubelstukken bepaald, maar ook zeker door de kleur van de muren, de vloer en de deuren. Het is niet langer nodig om de deuren bij een dure winkel aan te schaffen. Nee, je kunt relatief makkelijk zelf jouw deuren maken. Hierbij bepaal je zelf hoe de deur er uit komt te zien. Wil je hier meer over weten? Vind alle informatie in ons blogartikel ‘deur maken’.

Bank maken

Als je ’s avonds televisie wilt kijken, plof je hoogstwaarschijnlijk op jouw bank neer. Wist je dat het mogelijk is om met steigerhout jouw eigen bank te maken? Ja, je hoeft niet meer veel geld te spenderen aan een bank die wellicht niet eens 100% op jouw wensen aansluit. Door zelf een bank te maken, bepaal je zelf wat de afmetingen en het design van de bank wordt. In ons blogartikel ‘bank maken’ kan je alle informatie hierover vinden.

Hoogslaper maken

Voor jouw kind is het onwijs leuk om een hoogslaper te hebben. Een hoogslaper is stoer, slaapt heerlijk en neemt tegelijkertijd weinig ruimte in. Onder de hoogslaper kan je bijvoorbeeld nog een bureau maken of een kast inbouwen. Hoe je exact een hoogslaper kunt maken, lees je in ons blogartikel ‘hoogslaper maken’.

Tv meubel maken

Steigerhouten tv meubel zelf maken

Als laatste meubelstuk voor in huis willen we graag een tv meubel bespreken. De televisie is ongetwijfeld één van de meest gebruikte objecten in jouw huis. Zet de televisie op een fraai tv meubel neer en het kijken naar dit veelgebruikte object wordt nóg leuker. Bij het maken van een tv meubel heb je onwijs veel mogelijkheden; meer informatie hierover vind je in ons blogartikel ‘tv meubel maken’.

Meubels voor in de schuur maken

Als fervente doe-het-zelver heb je behoefte aan het juiste apparatuur om je heen. Wist je dat het mogelijk is om bepaalde hulpmiddelen zelf te maken? Hoe je dit kunt doen, lees je hieronder in het kort.

Werkbank maken

Werkbank

Een werkbank brengt voor elke doe-het-zelver meerdere voordelen met zich mee. Zo is het onwijs prettig dat je een stabiele basis hebt en dat je spullen op één en dezelfde plek kunt bewaren. Hoe je een werkbank kunt maken, lees je in ons blogartikel ‘werkbank maken’.

Zaagtafel maken

Als doe-het-zelver ben je ongetwijfeld wel eens aan het zagen. Dat is onder meer het geval als je één van bovengenoemde meubelstukken wilt gaan maken. Daar kan je een zaagtafel prima bij gebruiken. Het maken van een eigen zaagtafel is niet al te moeilijk en bespaart je een hoop geld. Voor het maken van een zaagtafel kan je meer informatie vinden in ons artikel ‘zaagtafel maken’.

Besluit

Het mag duidelijk zijn dat je onwijs veel meubelen zelf kunt maken. Alle bovengenoemde meubelstukken zijn met steigerhout te maken. Om dit artikel waardig af te sluiten, benoemen wij graag in het kort nog de voordelen van steigerhout:

 • Steigerhout is duurzaam
 • Steigerhout is bestand tegen alle weersomstandigheden
 • Steigerhout heeft een fraai design
 • Steigerhout is makkelijk bewerkbaar
 • Steigerhout is voordelig
 • Je kunt alle kanten met steigerhout op
 • Steigerhout is sterk

We wensen je graag onwijs veel succes met het maken van de meubelstukken. Met dank aan onze handige blogartikelen moet dat zeker lukken!

Tresna.nl
Logo