Beste 3M gehoorbescherming

Keer op keer worden de waarschuwingen gegeven: ga voorzichtig met je gehoor om. Je oren zijn namelijk een kwetsbaar onderdeel van je lichaam. Bovendien heb je al snel te maken met chronische gehoorproblemen, waar je derhalve nooit meer van af komt. Het is dan ook ontzettend belangrijk om je goed te beschermen.

Gehoorbescherming

Als je op een bouwplaats werkzaam bent, als je naar een festival gaat of als je als doe-het-zelvers veel gaat boren en zagen, is het simpel aan te raden om gehoorbescherming te dragen. Met dergelijke gehoorbescherming kan je jouw oren tegen het geluid beschermen. Dit is niet alleen prettig voor het heden, maar ook zeker voor de toekomst. Chronische gehoorproblemen komen namelijk veelvuldig voor en kunnen een grote impact op je leven hebben.

Met die boodschap in ons achterhoofd hebben wij dit artikel samengesteld. In dit artikel kan je de beste 3M gehoorbescherming vinden. 3M is een fabrikant en product van verschillende gehoorsystemen. Deze systemen beperken zich niet tot één variant; nee, 3M levert meerdere verschillende soorten. Zo levert 3M wegwerpbare gehoorbeschermers en professionele gehoorkappen. Het mag duidelijk zijn dat het assortiment van 3M behoorlijk uitgebreid is.

Voor professionals, feestgangers en doe-het-zelvers zijn de 3M gehoorbeschermers absoluut aan te raden. In dit artikel beperken wij ons tot de toepassingen van professionals en doe-het-zelvers. Wij hebben namelijk de beste gehoorbeschermers van 3M voor jou op een rijtje gezet. Daarbij hebben we alle gehoorbeschermers aan een keuring ondervonden en vervolgens per categorie de beste variant aangewezen. We hebben hierbij de volgende categorieën gebruikt:

 • Beste 3M gehoorbescherming
 • Beste 3M gehoorbescherming met radio
 • Beste voordelige 3M gehoorbescherming
 • Beste wegwerpbare 3M gehoorbescherming

Lees hieronder de verschillende varianten en bestel nadien gemakkelijk je 3M gehoorbeschermers bij één van onze partners.

3M Peltor Optime III H540A – Beste 3M gehoorbescherming

3M Peltor Optime III H540A

We hebben dus alle gehoorbeschermers van 3M aan een strenge keuring ondervonden. Daarbij hebben we met meerdere facetten rekening gehouden. Als we naar de eindscore kijken, zien we dat één gehoorbeschermer over het algemeen de beste keuze is.

De 3M Peltor Optime III H540A is de beste keus voor elke professional of doe-het-zelver die op zoek is naar 3M gehoorbeschermers. Deze gehoorbeschermers leveren simpelweg de benodigde veiligheid, maar hebben ook nog extra features.

Laten we allereerst naar het uiterlijk van deze gehoorbeschermers kijken. Het is in feite een oorkap waarvan de buitenkant in het zwart vormgegeven is. Ook is de hoofdband volledig zwart, exclusief de zilveren beugels. Op de oorkappen is een rode baan; dit vormt een mooi contrast met het zwarte gedeelte.

Ja, deze gehoorbeschermer wordt dus inclusief hoofdband geleverd. Hierdoor blijven de oorkappen altijd goed zitten, aangezien de hoofdband op de bovenkant van je hoofd leunt. Hierdoor heb je geen omkijken meer naar je oorbeschermers en heb je soms niet eens in de gaten dat je ze om/op hebt.

Aan de binnenkant van de 3M Peltor Optime III H540A vinden we zeer zachte kussentjes terug. Deze zachte kussentjes zorgen ervoor dat het geluid goed geabsorbeerd wordt. Maar, het is daarnaast ook nog eens extra comfortabel voor je oren. Je oren zullen nooit geïrriteerd aanvoelen, simpelweg doordat de kussentjes ontzettend zacht zijn.

De 3M Peltor Optime III H540A maakt overigens gebruik van een nieuwe technologie waarbij dubbele schalen gebruikt worden. Hierdoor kan er nóg meer geluid tegengehouden worden door de behuizing. Bij deze technologie is het daarnaast wel mogelijk om stem en spraak te horen; dat is uiteraard erg fijn op een werkplaats.

Uiteraard zeggen cijfers meer dan woorden. Deze gehoorbeschermers van 3M hebben een SNR waarde van 35. Dit betekent dat de oorbeschermers tot 35 decibel tegen kunnen houden.

Tot slot willen we het gewicht van de 3M Peltor Optime III H540A nog aanstippen. Deze oorbeschermer weegt namelijk maar 391 gram. Hierdoor heb je simpelweg niet door dat je deze oorbeschermers draagt; dit gewicht is echt heel miniem.

Is het dan allemaal zó goed geregeld bij de 3M Peltor Optime III H540A? Ja, eigenlijk wel. We hebben maar één nadeel weten te vinden. Dit heeft betrekking op de buitenkant van de oorkappen. Op dit materiaal kan je nogal snel vlekken, strepen of beschadigingen zien. Op de lange termijn kan dat jammer zijn.

De buitenkant van de oorkappen kan snel beschadigen.
Conclusie:
De 3M Peltor Optime III H540A is simpelweg de beste 3M gehoorbeschermer voor verschillende toepassingen. Deze gehoorbeschermers komen prima van pas op een bouwplaats of bij de werkzaamheden van een doe-het-zelver. Ook gebruiken meerdere mensen deze oorkappen om zich beter te kunnen concentreren.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Laag van gewicht
 • SNR waarde van 35
 • Zachte kussentjes
Nadelen
 • Buitenkant kan snel beschadigen

3M Peltor met Radio HRXS221A – Beste 3M gehoorbescherming met radio

3M Peltor met Radio HRXS221A

De 3M gehoorbeschermers worden wereldwijd ongelooflijk veel verkocht. Dit komt deels door het uitgebreide assortiment, maar ook dankzij de kwaliteit van dit merk. Veel bouwvakkers hechten veel waarde aan gehoorbeschermers met een radio functie. Ook daar heeft 3M geschikte oorbeschermers voor in het assortiment. De 3M Peltor met Radio HRXS221A is naar onze mening de beste 3M gehoorbescherming inclusief radio.

De SNR waarde van deze 3M gehoorbescherming is 32. Dit betekent dat deze gehoorbeschermers tot 32 decibel kunnen reduceren. Dat zijn respectabele cijfers.

Een belangrijk voordeel van deze gehoorbeschermers is uiteraard de mogelijkheid tot het luisteren naar radio. Je hebt de beschikking over een AM/FM radio waarmee je naar jouw favoriete muziekzenders kunt luisteren.

Uiteraard is ook het comfort erg belangrijk bij gehoorbeschermers. Ook op dat vlak scoort de 3M Peltor met Radio HRXS221A hoge punten. Deze gehoorbeschermers hebben namelijk zachte kussens aan de binnenkant van de oorkappen. Deze zachte kussens reduceren het geluid én zijn bijzonder comfortabel voor je oren.

Een bijkomend voordeel is dat de kussens aan de binnenzijde vervangbaar te zijn. Daarnaast kan je ook nog eens deze kussens reinigen, waardoor je nooit te maken hebt met vieze kussentjes.

Qua gebruiksgemak scoort deze gehoorbescherming ook hoge punten. Het gewicht van de oorkappen is in zijn totaliteit namelijk maar 305 gram. Hierdoor heb je het eigenlijk niet door als je deze oorkappen draagt. Dit gewicht is zo miniem dat het je absoluut niet stoort bij je dagelijkse werkzaamheden.

Is het dan allemaal koek en ei met deze 3M gehoorbescherming? Eigenlijk wel; we hebben maar één nadeel weten te ontdekken. Dat nadeel heeft betrekking op de aanschafprijs van deze gehoorbeschermers. Bij onze partner Bol.com betaal je ongeveer € 85,00 voor deze gehoorbeschermers. In vergelijking met de hierboven genoemde gehoorbeschermers is dit fors aan de prijs.

Relatief duur.
Conclusie:
De 3M Peltor met Radio HRXS221A is de beste 3M gehoorbescherming inclusief radio functie. Deze radio functie werkt perfect en geeft je veel afleiding gedurende je werkzaamheden. Bovendien zorgt deze gehoorbescherming uiteraard voor een perfecte reductie van het geluidsniveau. De binnenkant van de kussentjes in de oorkappen is erg zacht én de gehoorbescherming weegt erg weinig.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Miniem gewicht
 • SNR waarde van 32
 • AM/FM radio frequentie
Nadelen
 • Relatief duur

3M gehoorkap vouwbaar Oranje 28 dB – Beste voordelige 3M gehoorbescherming

3M gehoorkap vouwbaar Oranje 28 dB

Sommige doe-het-zelvers zullen geen belang hebben bij dure gehoorbeschermers. De reden hiervoor kan liggen in de lage frequentie waarmee de gehoorbeschermers nodig zijn. Voor hen is het dan ook verstandig(er) om voordelige gehoorbescherming aan te schaffen. In het assortiment van 3M valt dan direct het volgende product op: 3M gehoorkap vouwbaar Oranje 28 dB. Naar onze mening is dit de beste voordelige 3M gehoorbescherming.

Laten we daarom direct naar het prijskaartje kijken. Bij onze partner Coolblue kan je deze gehoorbescherming nu al voor € 20,00 aanschaffen. In vergelijking met andere gehoorbeschermers van 3M is dat relatief goedkoop. Zeker als we kijken naar de kenmerken en voordelen van deze gehoorbescherming.

De SNR waarde van deze gehoorkap is namelijk 28. Dit betekent dat deze gehoorkap geluid tot 28 decibel reduceert. Voor een doe-het-zelver zijn dan absolute respectabele cijfers, met name omdat men niet werkt met al te grote/lawaaierige machines. Voor hen is een SNR waarde van 28 dus acceptabel.

De oranje kleur laat deze gehoorkap bovendien lekker goed opvallen. Het is dus min of meer uitgesloten dat je deze gehoorkap kwijt raakt. Je vindt hem tenslotte weer razendsnel terug met alle dank aan de felle oranje kleur.

De hoofdband van deze gehoorkap is overigens ook nog eens vouwbaar. Hierdoor kan je de gehoorkap makkelijk opbergen en ligt deze nergens in de weg. De gehoorkap is vormgegeven in een zwarte kleur; dat staat weer mooi in contrast met het felle oranje.

Tot slot willen we de kussens van deze gehoorkap nog bespreken. 3M heeft bij deze gehoorbescherming namelijk gebruik gemaakt van zachte en brede kussens. Door de vorm van deze kussens worden je oren optimaal beschermd én voelt het ook nog eens comfortabel aan. Wat wens je nog meer?

Hebben we dan geen nadelen weten te ontdekken? Ja, toch wel eentje. In vergelijking met de bovenstaande gehoorbeschermers van 3M is de kwaliteit van deze gehoorkap wel iets minder.

Mindere kwaliteit dan andere gehoorbeschermers, maar die zijn weer een stuk duurder.
Conclusie:
De 3M gehoorkap vouwbaar Oranje 28 dB is de beste gehoorbeschermer uit het assortiment van 3M voor mensen die niet al te veel geld uit willen geven. Voor 20 euro heb je al een prima werkende gehoorkap die bovendien goed opvalt dankzij de felle oranje kleur. De kussens van deze oorkap werken prima en voelen bovendien erg zacht en comfortabel aan!

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Zachte kussens
 • Voordelig in aanschafprijs
 • Felle kleur
Nadelen
 • Mindere kwaliteit

3M Oordoppen – 1100 Wegwerp – 31 dB – Beste wegwerpbare 3M gehoorbescherming

3M Oordoppen – 1100 Wegwerp – 31 dB

Heb je zo af en toe behoefte aan gehoorbescherming? Maar, wil je daarbij geen gehoorkappen of overige gehoorbescherming gebruiken? Wellicht is het dan verstandig om eens naar de wegwerpbare gehoorbeschermers van 3M te kijken. De beste wegwerpbare gehoorbeschermers uit het assortiment van 3M zijn in onze ogen de volgende: 3M Oordoppen – 1100 Wegwerp – 31 dB.

Deze oordoppen zijn oordoppen die je eenmalig gebruikt. Vervolgens gooi je deze weg en deze volgende keer gebruik je weer nieuwe oordoppen. Dit is met name handig als je heel af en toe gehoorbescherming nodig hebt. Ook vinden sommige mensen het simpelweg niet fijn om een gehoorkap te dragen. In dat geval komen deze wegwerpbare oordoppen ook prima van pas.

Deze oordoppen worden geleverd in een felle oranje kleur. Hierdoor vallen ze altijd op en kan je ze ook niet al te snel kwijt raken. Dat is met name fijn als je ze niet al te vaak gebruikt.

Bovendien is de SNR waarde van deze oordoppen maar liefst 31 decibel. Dit betekent dat deze gehoorbeschermers tot 31 decibel kunnen reduceren. In vergelijking met andere gehoorbeschermers van 3M scoren deze wegwerpbare oordoppen echt goed op dit onderdeel.

Als je deze oordoppen aanschaft, krijg je 5 paar geleverd. De verpakking bestaat namelijk uit 5 paar, waardoor je hier enige tijd mee door kan.

Tot slot willen we nog vermelden dat deze oordoppen behoorlijk zacht aanvoelen. De kans op irritatie in/van je oren is dan ook niet al te groot dankzij deze oordoppen. Het gebruiksgemak van deze oordoppen is simpelweg prima te noemen.

Zijn we dan louter positief over deze 3M Oordoppen – 1100 Wegwerp – 31 dB? Nee, we hebben één nadeel weten te ontdekken. Deze oordoppen zijn iets te lang, waardoor ze een flink stuk uit je oren kunnen steken. Dat had beter gekund, aangezien veel mensen dat niet prettig vinden of niet fraai vinden staan. Veel mensen knippen dan ook het bovenste gedeelte van de oordoppen weg, zodat deze minder uitsteken.

De oordoppen kunnen behoorlijk ver uitsteken.
Conclusie:
De 3M Oordoppen – 1100 Wegwerp – 31 dB zijn de beste wegwerpbare oordoppen. De oordoppen hebben een fraaie en opvallende vormgeving en zijn bijzonder zacht. Hierdoor is het gebruiksgemak prima te noemen. Bovendien beschermen deze oordoppen tot maar 31 decibel; dat zijn zéér respectabele cijfers voor wegwerpbare oordoppen.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Zeer zacht
 • SNR waarde van 31
 • Opvallend en fraai vormgegeven
Nadelen
 • Oordoppen steken behoorlijk ver uit

3M3M

We hebben het dit hele artikel al over de producten van één merk: 3M. Dit doen we uiteraard niet zonder reden. Nee, op het gebied van gehoorbescherming is 3M één van de beste fabrikanten. Het assortiment is zeer uitgebreid te noemen en daardoor zijn er voor een ieder geschikte oorbeschermers te vinden.

Overigens richt 3M zich niet alleen op gehoorbeschermers. Integendeel zelfs. Dit bedrijf levert maar liefst 50.000 verschillende producten. Onder andere pleisters, huidverzorgingsproducten en veiligheidsbrillen behoren tot het assortiment van 3M.

Volgens de geruchten wordt er wereldwijd elke 3 minuten een product van 3M gekocht. Dit geeft des te meer de omvang van dit gigantische bedrijf aan. Als je op zoek naar goede gehoorbeschermers bent, is de kans ook groot dat je bij 3M uit komt. De gehoorbeschermers van deze fabrikant voldoen namelijk aan alle verwachtingen. Bovendien zijn ze meestal voorzien van een opvallende kleurstelling, waardoor ze prima opvallen. Onder aan de streep draait het uiteraard om de reductie van het geluid. Ook daar scoort 3M hoge punten op.

Wij kunnen aan elke doe-het-zelver aanraden om gehoorbeschermers van 3M aan te schaffen en te dragen. Je kunt alle bovenstaande gehoorbeschermers gemakkelijk en snel bij onze partner Bol.com aanschaffen!

Tresna.nl
Logo