Beste gereedschapskoffer

Als fanatieke doe-het-zelver heb je de nodige gereedschappen nodig. Waar laat je deze gereedschappen nou? Het is absoluut niet aan te raden om ze her en der te laten slingeren. Je weet dan zeker dat je het gereedschap na verloop van tijd niet meer kunt vinden. Bovendien kan dit gevaarlijke situaties met zich mee brengen.

Voor een doe-het-zelver, en ook voor een professional, is het dus belangrijk om alle gereedschappen op te bergen. Hoe je dat het beste kunt doen? Met behulp van een gereedschapskoffer!

Een gereedschapskoffer is een ongelooflijk handig product. Een veelzijdig, robuust en duurzaam product waar je al jouw (elektrische) gereedschappen in op kunt bergen. Op die manier kunnen we een gereedschapskoffer wel het beste omschrijven.

Onze top 5 gereedschapskoffers

Afbeelding

Product


Bosch 111-delige Promoline

Onze beste koop!

Bosch 111-delige Promoline

Beste gereedschapskoffer voor een doe-het-zelver

of

Makita B-57613

Makita B-57613

Beste tilbare gereedschapskoffer/tas

of

Airpress 79500

Airpress 79500

Beste gereedschapskoffer op wieltjes

of

KWB 129-delig

KWB 129-delig

Beste uitgebreide gereedschapskoffer inclusief gereedschap

of

Stanley STST1-75772

Stanley STST1-75772

Beste voordelige gereedschapskoffer

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Bosch 111-delige Promoline

Beste gereedschapskoffer voor een doe-het-zelver

Bosch 111-delige Promoline

of

Makita B-57613

Beste draagtas voor geleiderail

Makita B-57613

of

Airpress 79500

Beste gereedschapswagen op wieltjes

Airpress 79500

of

KWB 129-delig

Beste uitgebreide gereedschapskoffer inclusief gereedschap

KWB 129-delig

of

Stanley STST1-75772

Beste voordelige gereedschapskoffer

Stanley STST1-75772

of

Waarom voor een gereedschapskoffer kiezen?

De keuze voor een gereedschapskoffer is eigenlijk tamelijk logisch. Met een gereedschapskoffer heb je namelijk al jouw spullen bij elkaar opgeborgen. Je raakt hierdoor nooit iets kwijt en geen (elektrisch) gereedschap slingert meer in huis rond.

Enige tijd schreven we al een blog over het opbergen van gereedschap. Daarin gaven we aan dat het voor je gezinsleden ook ontzettend belangrijk is dat jij je gereedschap op ruimt. Je wilt uiteraard niet dat opeens je kind met een boormachine in zijn/haar hand loopt. Door al het gereedschap in een gereedschapskoffer op te bergen, waarborg je ook de veiligheid in en rondom je huis.

Het is zo dat er tegenwoordig behoorlijk veel varianten van een gereedschapskoffer bestaan. Al deze varianten hebben bepaalde voor- en nadelen. In welke situatie kan je nou het beste voor welke gereedschapskoffer kiezen? Wij hebben alle gereedschapskoffers aan een strenge keuring onderworpen en uiteindelijk een top 5 samengesteld. Deze beste modellen hebben we ook weer per categorie onderverdeeld. Zodoende weet je exact in welke situatie je het beste voor een bepaalde gereedschapskoffer kunt kiezen.

Bij de aanschaf van een gereedschapskoffer is het belangrijk om op meerdere aspecten te letten. Welke aspecten dat zijn, komen in de verschillende reviews aan bod. Daarnaast kan je aan het einde van dit artikel nog een handige koopgids vinden. Daarin staat ook allerlei informatie over de belangrijkste eigenschappen van een gereedschapskoffer.

Toch willen we graag nu alvast één eigenschap graag bespreken. Bij het aanschaffen van een gereedschapskoffer moet je namelijk opletten of de koffer al gereedschap bevat of niet. Sommige van de hierboven genoemde varianten worden inclusief gereedschap geleverd. Als jij echter thuis al allerlei soorten gereedschap hebt, is het handiger om een gereedschapskoffer zonder gereedschap uit te kiezen. Ook die vind je in bovenstaande tabel en onderstaande reviews terug.

Beste gereedschapskoffer voor een doe-het-zelver – Bosch 111-delige Promoline

Ben je als doe-het-zelver zijnde op zoek naar de perfecte gereedschapskoffer? Dan kan je eigenlijk niet om deze 111-delige koffer van Bosch heen. Deze koffer heeft alles waar je naar op zoekt bent: de koffer is stevig, de koffer bevat veel gereedschap en de koffer is makkelijk te tillen.

Let op: deze koffer is dus al met gereedschap gevuld. Als je op zoek bent naar een lege gereedschapskoffer, is het beter om naar één van de andere reviews te kijken. Voor veel doe-het-zelvers is deze gereedschapskoffer echter uitermate interessant.

Deze gereedschapskoffer van Bosch is op een logische en fraaie manier ingedeeld. Bovendien zit de volledige gereedschapskoffer vol met allerlei handig gereedschap. Je kunt hierbij denken aan pluggen, schroeven, dopsleutels, schroefbits, steenboortjes, houtboortjes, een handzaag, een rolmaat en een hamer. Ook verschillende tangen en zaagbladen maken onderdeel uit van deze gereedschapskoffer.

Zoals hierboven reeds gezegd: de gereedschapskoffer is op een logische manier ingedeeld. Je hebt hierdoor altijd het gewenste gereedschap bij je. Dankzij de logische indeling kan je bovendien het gewenste gereedschap binnen no time vinden. Handig als je nog even snel een klusje wilt voltooien of graag lekker snel door werkt.

Bosch Promoline 111 delig

Bij een gereedschapskoffer speelt uiteraard ook de robuustheid een belangrijke rol. Je wilt zo lang mogelijk van de koffer kunnen genieten, terwijl je niet altijd even zuinig met de koffer om gaat. Dat is absoluut mogelijk bij de Bosch 111-delige Promoline gereedschapskoffer. Deze koffer is sterk en is derhalve bestand tegen beschadigingen.

Heb je enig idee wat je voor een dergelijke koffer moet betalen? Het draait dus om een volledige gereedschapskoffer inclusief inhoud. Bij onze partner Coolblue hoef je maar een bedrag van € 59,99 te betalen. Dat bedrag ligt behoorlijk laag en zodoende doe je absoluut een goede aankoop.

Toch hebben we ook enkele aanmerkingen op deze gereedschapskoffer. Het is bijvoorbeeld bijzonder dat deze koffer wel boortjes bevat, maar geen boormachine. Dit betekent dat je nog separaat een boormachine aan moet schaffen/moet hebben. Maar, waar bewaar je die boormachine dan weer? Dat is een vraag om goed over na te denken.

Daarnaast is het zo dat het gereedschap soms behoorlijk stevig vast zit in de gereedschapskoffer. Dat is prettig, aangezien het gereedschap geen kant op kan. Aan de andere kant is het ook onhandig, aangezien je behoorlijk veel kracht moet zetten om het gereedschap uit de koffer te kunnen krijgen.

Het gereedschap zit soms iets té strak vast in de gereedschapskoffer.

Voordelen

 • Uitgebreide koffer
 • Logische indeling
 • Sterk - lange levensduur

Nadelen

 • Gereedschap zit soms té vast
 • Geen boormachine geleverd, wel boortjes

Conclusie

De Bosch 111-delige Promoline gereedschapskoffer is simpelweg de beste koffer voor een doe-het-zelver. De meegeleverde gereedschappen stellen je in staat om elke klus succesvol af te ronden. Daarnaast ziet de koffer er goed uit, zijn de afmetingen relatief compact en is de koffer bijzonder sterk.

Bekijk prijzen van de Bosch 111-delige Promoline bij verschillende winkels:

Beste draagtas voor geleiderail – Makita B-57613

Als je op zoek naar een gereedschapskoffer bent, moet je belangrijke keuzes maken. Wil je de gereedschapskoffer graag makkelijk naar elke gewenste locatie meenemen? Dan zit je goed met een gereedschapskoffer in de vorm van een tas. In dat geval is de Makita B-57613 absoluut de beste aankoop.

De Makita B-57613 is een gereedschapskoffer in de vorm van een tas. Hierdoor kan je al jouw gereedschappen makkelijk naar alle locaties meenemen. Je pakt de tas op, of gooit de tas over je schouder heen, en brengt zodoende zonder problemen al je gereedschappen met je mee. Dit is voornamelijk handig als je vaak op verschillende locaties moet werken.

Bijkomend voordeel is dat je deze tas met één hand kunt tillen. Als je de tas over je schouder heen hangt, heb je zelfs beide handen vrij. In dat geval kan je ook nog makkelijk je boormachine, schuurmachine of schroefmachine met je meenemen.

De kwaliteit van deze gereedschapskoffer/tas is zoals je van Makita gewend bent. Je kunt uitgaan van een lange levensduur en bovendien ziet de tas er fraai uit. Eigenlijk heb je niks te klagen bij de tas.

Ook is het bijzonder prettig dat de tas gunstig geprijsd is. Bij onze partner Coolblue betaal je een bedrag van € 49,99 voor de Makita B-57613. Voor dit relatief lage bedrag heb je een kwalitatief hoogwaardige gereedschapskoffer/tas tot je beschikking.

Het is wel goed om te weten dat deze tas zonder gereedschap geleverd wordt. Enerzijds is dit een voordeel; je kunt dan volledig zelf bepalen welk gereedschap je mee neemt. Anderzijds is het ook een nadeel; het gewenste gereedschap moet namelijk wél in de tas passen. Dat weet je op voorhand niet altijd.

Het is helaas ook niet mogelijk om de tas op de één of andere manier te vergrendelen. Hierdoor loop je alsnog gevaar als één van je kinderen in de buurt van gereedschapskoffer/tas komt. Het zou handiger zijn geweest als er ergens enige vorm van beveiliging aangebracht was.

De tas bevat geen beveiliging/vergrendeling en kan zodoende gevaarlijk zijn voor kinderen.

Voordelen

 • Ontzettend handig
 • Veel opbergruimte
 • Gunstig geprijsd

Nadelen

 • Geen beveiliging/vergrendeling

Conclusie

De Makita B-57613 is de beste draagtas ter bescherming van een geleiderail. Dat is een simpel feit gezien de kwaliteit, de vele opbergruimte en het gunstige prijskaartje. Voor een relatief laag bedrag kan je eindeloos genieten van deze veelzijdige en handige opbergkoffer/tas.

Beste gereedschapswagen op wieltjes – Airpress 79500

Een gereedschapskoffer bestaat tegenwoordig in vele soorten en maten. Je hebt bijvoorbeeld ook een gereedschapskoffer op wieltjes. Je kunt ongetwijfeld al direct enkele voordelen van een dergelijke koffer bedenken. Ben je op zoek naar een gereedschapskoffer op wieltjes? Dan is de Airpress 79500 absoluut de beste keus.

Graag willen we starten met de afbeelding die hiernaast staat. Deze gereedschapskoffer op wieltjes ziet er behoorlijk indrukwekkend uit, niet waar? De gereedschapskoffer bevat allerlei soorten lades en stelt je zodoende in staat om alle klussen tot een goed eind te brengen.

De gereedschapskoffer heeft bovendien een logische indeling. Of nou ja; je kunt de indeling volledig zelf bepalen. Je hebt immers meerdere lades tot je beschikking. Zodoende ben je in staat om zelf te bepalen waar je welk stuk gereedschap neer gaat leggen. Tijdens het klussen weet je dan ook altijd het gewenste gereedschap makkelijk terug te vinden.

De lades kunnen bovendien behoorlijk veel gewicht dragen. De bovenste 5 lades zijn per stuk 7,5 centimeter hoog en kunnen 18 kilo per lade dragen. Vervolgens vind je nog een lade van ongeveer 10 centimeter met een draaggewicht van 20 kilogram. Tot slot is de onderste la 14 centimeter hoog; deze la kan maar liefst 25 kilogram dragen. Heb je genoeg opbergruimte? Ja, absoluut.

Met de wieltjes ben je daarnaast ook ontzettend flexibel. Je kunt de gereedschapskoffer door je gehele huis rijden. Ook is het mogelijk om de gereedschapskoffer in de auto te tillen, op locatie er uit te tillen en daar de koffer gebruiken.

Airpress 79500 gereedschapskoffer op wieltjes

Ook is het bijzonder prettig dat je de lades goed af kunt sluiten. Je hebt dus geen omkijken naar de veiligheid; nee, daar zorgen de lades vanzelf wel voor. Aan het einde van een dag klussen kan je dan ook met een gerust hart de gereedschapskoffer achterlaten. Even de lades op slot doen en, bijvoorbeeld, je kinderen kunnen niet bij het gereedschap komen.

Tot slot willen we graag nog het handige werkblad benoemen. Dit werkblad heeft een antislip mat. Hierdoor kan je probleemloos allerlei soorten gereedschappen op dit werkblad neerleggen, zonder dat ze verschuiven of er van af rollen.

Het is wel een nadeel dat deze gereedschapskoffer nogal veel weegt. Met een leeggewicht van 56 kilogram til je de koffer niet al te makkelijk op. Het is dan ook een koffer die met name op locatie uitermate goed van pas komt. Zoals we hierboven zeiden, is het ook mogelijk om de koffer in een auto tillen. Je moet dan wel even wat spierkracht hebben.

Daarnaast moet je ook een investering doen voor deze gereedschapskoffer. De totaalprijs van deze koffer bedraagt namelijk € 264,99 bij onze partner Coolblue. Voor dat geld krijg je dus wel een ontzettend uitgebreide en hoogwaardige gereedschapskoffer.

Deze gereedschapskoffer van Airpress weegt behoorlijk veel (56 kilogram).

Voordelen

 • Veel opbergruimte
 • 7 lades inclusief vergrendeling
 • Antislip mat

Nadelen

 • Zwaar
 • Relatief prijzig

Conclusie

De Airpress 79500 is de beste gereedschapswagen op wieltjes voor elke doe-het-zelver én professional. Deze gereedschapskoffer heeft 7 lades met ongelooflijk veel ruimte. Je kunt de indeling volledig zelf bepalen en hierdoor weet je altijd het juiste gereedschap te vinden. Al met al een prima investering.

Beste uitgebreide gereedschapskoffer inclusief gereedschap – KWB 129-delig

Wil je graag een uitgebreide gereedschapskoffer inclusief gereedschap hebben? Wil je simpelweg twee vliegen in één klap? Dat is mogelijk met deze 129-delige gereedschapskoffer van KWB.

Deze koffer wordt standaard met maar liefst 129 verschillende gereedschappen geleverd. Door deze gigantische hoeveelheid heb je altijd de juiste gereedschappen bij de hand. Neem de koffer mee naar elke klus en je kunt simpelweg elke klus succesvol voltooien.

Welke gereedschappen vind je zoal in deze gereedschapskoffer terug? Je kunt denken aan verschillende tangen, verschillende schroevendraaiers, inbussleutels, zaagjes, een waterpas, steek- en ringsleutels en een rolmaat van 5 meter. Eigenlijk heeft deze gereedschap alles wat je nodig hebt.

Bijkomend voordeel is de handige indeling van de gereedschapskoffer. Je kunt alle gereedschappen op een prima manier opbergen en zodoende heb je altijd het juiste gereedschap bij de hand.

Ook kan je met deze gereedschapskoffer van KWB uitgaan van een lange levensduur. De koffer is namelijk vervaardigd van kunststof; dit is een sterk en duurzaam materiaal. Ook als je de koffer onverhoopt laat vallen, hoef je je nergens zogen over te maken.

Als laatste voordeel willen we het minieme gewicht benoemen. Deze gereedschapskoffer weegt namelijk, inclusief alle gereedschappen, slechts 11 kilogram. Onderhand elke doe-het-zelver kan deze 11 kilogram ongetwijfeld makkelijk optillen.

KWB gereedschapskoffer

Het is helaas wel een nadeel dat deze gereedschapskoffer niet te vergrendelen is. Op bijgaande foto zie je een zaag liggen; je wilt uiteraard niet dat deze zaag in de handen van één van je kinderen terecht komt. Door het ontbreken van de beveiliging/vergrendeling behoort dat wel tot de mogelijkheden. Zorg er daarom altijd voor dat je de koffer goed opbergt.

Deze gereedschapskoffer bevat geen vergrendelingmogelijkheid.

Voordelen

 • Miniem gewicht
 • 129 verschillende gereedschappen
 • Prima indeling

Nadelen

 • Geen vergrendeling/beveiliging

Conclusie

Deze gereedschapskoffer van KWB is de beste uitgebreide gereedschapskoffer inclusief gereedschap. De koffer zit vol met maar liefst 129 verschillende gereedschappen en weegt slechts 11 kilogram. Je hebt te allen tijde al het benodigde gereedschap gemakkelijk bij de hand met deze koffer.

Beste voordelige gereedschapskoffer – Stanley STST1-75772

Zou je graag een handige gereedschapskoffer willen? Wil je daar niet al te veel geld aan uitgeven? Ook dan heb je meerdere mogelijkheden. In onze ogen is de Stanley STST1-75772 de allerbeste voordelige gereedschapskoffer.

Bij onze partner Coolblue koop je deze gereedschapskoffer namelijk al voor € 29,99. Voor dit relatief lage bedrag krijg je een kwalitatief hoogstaande gereedschapskoffer. Een koffer waar je op kunt bouwen en waar je ontzettend veel plezier aan kan beleven.

Je krijgt voor het bedrag van € 29,99 zelfs twee gereedschapskoffers geleverd! Ja, dit bevat een set van Stanley met twee verschillende gereedschapskoffers. De grootste koffer heeft een inhoud van 19 liter en is 48 centimeter lang. De kleinste koffer heeft een inhoud van 12,5 liter en is 32 centimeter lang.

De gereedschapskoffers worden zonder gereedschap geleverd. Je bent hierdoor in staat om je bestaande gereedschap op een prima manier op te bergen. In de koffers zelf vind je verschillende vakken en ook nog een uitneembare bak.

Doordat je twee koffers geleverd krijgt, ben je ontzettend flexibel. Je kunt zelf bepalen in welke koffer je welke stukken gereedschap gaat doen. Als je dit goed weet te onthouden, kan je op elk gewenst moment het benodigde gereedschap vinden.

Stanley gereedschapskoffers

Ook is het een fluitje van een cent om deze koffers naar elke gewenste locatie mee te nemen. De koffers zijn namelijk niet al te groot en wegen daardoor ook niet al te veel. Dankzij de prettige handvatten kan je de koffers makkelijk oppakken en naar elke gewenste locatie meenemen.

Het is helaas wel spijtig dat deze gereedschapskoffers niet een vergrendelingsmogelijkheid hebben. Nee, het is niet mogelijk om de koffers af te schermen voor bijvoorbeeld je kinderen. Let er daarom altijd goed op dat je de koffers op een juiste plek bewaard. Bij voorkeur op een hoge plek, zodat je kinderen er niet bij kunnen komen.

De koffers hebben geen vergrendelingsmogelijkheid.

Voordelen

 • Set van 2 koffers
 • Gunstig geprijsd
 • Miniem gewicht

Nadelen

 • Geen vergrendelingsmogelijkheid

Conclusie

De Stanley STST1-75772 is een perfecte budget aankoop. Je krijgt voor een bedrag van maar € 29,99 maar liefst twee koffers geleverd. Deze koffers hebben een prima inhoud, zien er goed uit en zijn compact en daardoor ook bijzonder licht. Het is een fluitje van een cent om deze koffers naar elke locatie mee te nemen.

Bekijk prijzen van de Stanley STST1-75772 bij verschillende winkels:

Koopgids

Zo, je hebt hierboven meerdere reviews kunnen vinden van verscheidene gereedschapskoffers. Het is je ongetwijfeld opgevallen dat er behoorlijk veel verschil tussen de verschillende koffers zit. In de afgelopen jaren is de wereld van gereedschapskoffers flink uitgebreid.

Bij het uitzoeken van een gereedschapskoffer heb je daardoor veel meer keus gekregen. Maar, voor welke gereedschapskoffer kan je nou het beste gaan? Dat is grotendeels afhankelijk van jouw situatie. Waar wil je de gereedschapskoffer gaan gebruiken? Wil je graag al gereedschap in de koffer hebben of nog niet? Dergelijke vragen zijn van groot belang bij het uitzoeken van een gereedschapskoffer.

In deze koopgids vertellen we jou graag nog iets meer over de verschillende eigenschappen van een gereedschapskoffer. Lees de koopgids op je gemakje door, bekijk (nogmaals) bovenstaande reviews en schaf uiteindelijk de juiste koffer aan!

Wel of geen gereedschap

De eerste keuze die je moet maken, is gelijk een ontzettend belangrijke. Je moet namelijk gaan bepalen of je wilt dat er gereedschap in de koffer aanwezig is. In de wereld van gereedschapskoffers bestaan namelijk ‘gevulde’ en ‘lege’ gereedschapskoffers. Beide varianten heb je hierboven in de reviews naar voren zien komen.

Beide varianten hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Als je voor een gevulde gereedschapskoffer gaat, vang je eigenlijk twee vliegen in één klap. Als je voor een lege gereedschapskoffer gaat, kan je jouw eigen gereedschap perfect opbergen. Het is dus maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Als je voor een gevulde gereedschapskoffer gaat, is het belangrijk om naar het gereedschap te kijken. Met welk gereedschap is de koffer gevuld? Voldoet dat gereedschap aan jouw voorkeuren of niet?

Soort koffer

Je hebt in de reviews hierboven verschillende soorten koffers naar voren zien komen:

 • Gereedschapskoffer: dit is de variant in de vorm van een koffer. Deze variant kan zowel leeg als gevuld zijn.
 • Gereedschapstas: je kunt ook voor een koffer in de vorm van een tas kiezen. Deze variant is makkelijk te tillen en is derhalve ontzettend veelzijdig.
 • Gereedschapskist op wieltjes: een uitgebreide gereedschapskoffer is de variant op wieltjes. Een dergelijke koffer bevat ongelooflijk veel opbergruimte en is daardoor geschikt voor ontzettend veel gereedschap.

Naar welke variant gaat jouw keuze uit? Ook dat is een belangrijke keuze die je moet maken. Ook hierbij moet je de vraag stellen waar je de koffer gaat gebruiken. Het antwoord op die vraag is uiteindelijk bepalend voor je uiteindelijke keuze.

Budget

Bij het uitkiezen van een nieuwe gereedschapskoffer moet je uiteraard ook op je budget letten. Hoeveel geld heb je? En hoeveel geld wil je uitgeven van een gereedschapskoffer? In de bovenstaande reviews heb je gezien dat de aanschafprijzen behoorlijk uiteenlopen: van € 29,99 tot € 265,00.

Aan jou dus de keus om te bepalen hoeveel geld je uit wenst te geven. Hierbij is het wel belangrijk om te beseffen dat het soort koffer bepalend is. Een gereedschapskoffer/kist op wieltjes ga je simpelweg niet voor de prijs van een normale gereedschapskoffer vinden.

Gewicht

Ook kan het aan te raden zijn om op het gewicht van de gereedschapskoffer te letten. Wil je het liefste niet al te zwaar tillen? Dan valt een gereedschapskoffer/kist op wieltjes al direct af. Wil je juist een koffer hebben die je overal mee naar toe kunt nemen? Dan is een gereedschapskoffer/tas handig.

Ook op dit gebied moet je aan jezelf vragen gaan stellen. Waar ga je de koffer voor gebruiken? Wil je de koffer vaak gaan tillen/verplaatsen? Dergelijke vragen spelen uiteindelijk een bepalende rol voor je uiteindelijke keuze en het gewicht van de koffer.

Besluit

We zijn alweer aan het einde gekomen van deze koopgids. We hopen dat je dit volledige artikel als interessant en informatief hebt ervaren. Je kunt in de 5 reviews hierboven ongetwijfeld je gedroomde gereedschapskoffer vinden.

Mocht je nog vragen hebben; de klantenservice van Bol.com en Coolblue staan graag voor je klaar. Onze partners beantwoorden graag al jouw vragen over de verschillende gereedschapskoffers.

Het uitkiezen van een nieuwe gereedschapskoffer is niet al te makkelijk. Met behulp van dit artikel moet je nu in staat zijn om de koffer van je dromen te vinden. We wensen je graag veel plezier met je nieuwe gereedschapskoffer!

Tresna.nl
Logo