De man en het hout review

Als we het over het meest veelzijdige natuurlijke materiaal hebben, spreken we over hout. Je kunt gewoonweg ongekend veel dingen van hout doen. Je kunt een vuurtje stoken, je kunt jouw eigen houten tuinmeubelen maken en je kunt hout op tal van manieren bewerken.

Vind jij het zelf ook leuk om met hout aan de slag te gaan? Vind je het leuk om een vuurtje bij jou in de tuin te stoken? Of vind je het leuk om prachtige tuinmeubelen van steigerhout te maken? In dat geval is het boek ‘De man en het hout’ mogelijk iets voor jou.

De man en het hout boek

In deze De man en hout review bespreken wij dit boek van A tot Z. We bespreken waar het boek om gaat, wie de schrijver van dit boek is en wat je zoal aan dit boek kunt hebben. Daarbij leggen wij ook een verband tussen de vele reviews die je op onze website kunt vinden én dit boek.

Tevens vind je in deze De man en het hout review alle informatie over belangrijke randzaken. Je kunt hierbij denken aan de meningen van andere lezers van dit boek, aan onze persoonlijke mening en aan het prijskaartje. Neem deze review op je gemakje door en bepaal direct of dit boek mogelijk iets voor jou is!

Wat is De man en het hout precies?

De Man en het hout is een boek dat in 2011 in meerdere Europese landen uitgegeven werd. Dit boek werd door Lars Mytting geschreven en richt zich op alles wat met hout te maken heeft. Zo valt op de achterzijde van het boek het volgende te lezen: ‘De man en het hout’ van Lars Mytting is een onontbeerlijke en praktische handleiding voor alles wat te maken heeft met het kappen, hakken, stapelen en het in de fik steken van alle soorten hout”.

Oftewel: in dit boek vind je alle informatie over hout, het bewerken van hout en de mogelijkheden van hout. Door dit boek op je gemakje door te nemen, zou je mogen veronderstellen dat je veel meer kanten met hout op kunt. Zo weet je precies wanneer je bijvoorbeeld een boom in de tuin moet snoeien, hoe je de vuurkorf aan moet steken en hoe je het beste hout voor jouw nieuwe tuinmeubelen uit kunt kiezen.

Graag zetten we even de belangrijkste eigenschappen van dit boek voor je op een rijtje:

 • Auteur: Lars Mytting
 • Taal: Nederlands
 • Voor het eerst uitgegeven: 2011
 • Huidige druk: 17 (juni 2020)
 • Aantal pagina’s: 240 pagina’s
 • Bestseller?: In Noorwegen
 • Aantal verkochte exemplaren: ruim 230.000

Waarom schrijven wij deze De man en het hout review?

Ben je wel eens vaker op onze website terecht gekomen? Dan weet je ongetwijfeld al dat wij allerlei reviews over tal van producten schrijven. Het gaat hierbij eigenlijk om alles wat met klussen, tuingereedschap, lifestyle en aanverwante onderwerpen te maken heeft.

Dat is dan ook precies de reden waarom wij deze De man en het hout review hebben geschreven. Als je een kijkje op onze website neemt, zie je dat wij relatief vaak over hout spreken. Dat is bijvoorbeeld het geval in ons artikel ‘Beste vuurkorf’. Doordat wij in dat artikel de 5 beste vuurkorven van dit moment hebben besproken, kun je direct de perfecte vuurkorf voor in jouw tuin aanschaffen.

Esschert vuurkorf

Als je het boek van Lars Mytting vervolgens leest, kun je op een perfecte manier met de vuurkorf aan de slag. Zo leer je in dit boek onder meer hoe je het beste hout kunt hakken en hoe je dit hout op de juiste manier aan kunt steken.

Verder vind je op onze website ook heel veel artikelen over het maken van tuinmeubelen. Als je zelf meubelen gaat maken, is de kans groot dat je al snel voor hout kiest. Logisch ook, aangezien je met hout allerlei kanten op kunt. Ook ziet hout er fraai uit en heeft hout een lange levensduur. Eigenlijk zijn er dus meer dan voldoende redenen om direct met hout aan de slag te gaan.

Met het boek De man en het hout van Lars Mytting ga je precies leren hóe je dat kunt doen. Ook dit is één van de redenen waarom wij besloten hebben om deze review te schrijven!

Wie is Lars Mytting precies?

Eerder in deze De man en het hout review heb je al kunnen lezen wie de auteur van dit boek is; Lars Mytting. Maar, wie is hij precies?

Nou, Lars Mytting werd in 1968 in Noorwegen geboren. Al vroeg hing hij voortdurend in de pen. We kunnen gerust stellen dat hij een ongekende liefde voor schrijven heeft. Ondertussen groeide hij ook nog op in Scandinavië. Als je het over Scandinavië hebt, heb je het ook over hout. Dankzij hout kunnen de Scandinaviërs de koude winters overleven. En dankzij hout kunnen de Scandinaviërs zich ook in de zomer prima redden.

Al in zijn vroege jaren was Lars Mytting voortdurend in de weer met hout. Juist door deze vele contactmomenten ontwikkelde hij een grote liefde voor hout. Hij ging van het materiaal houden én hij wilde veel verschillende dingen met het hout doen. Na verloop van tijd besloot hij om zijn beide passies te delen: hout en schrijven. Die combinatie heeft uiteindelijk gezorgd voor de komst van het boek ‘De man en het hout’. Een prachtig boek.

Is dit het enige boek dat door Lars Mytting geschreven is? Nee, zeker niet. In Noorwegen – en andere Scandinavische landen – heeft hij meerdere keren met zijn boeken in de bestsellerlijsten gestaan. Ook wist hij met zijn roman De Vlamberken in 2014 de Boekhandelprijs in Noorwegen te winnen. In 2019 lanceerde hij ook nog zijn boek ‘De Zusterklokken’.

Al met al kunnen we stellen dat Lars Mytting een begenadigd schrijver is. Hij is niet alleen een begenadigd schrijver, maar ook een typische Scandinaviër. Hij is gek op kou, maar hij is minstens net zo gek op warmte. Mede daardoor heeft hij een gigantische liefde voor hout ontwikkeld!

Wat voor informatie kun je in dit boek zoal vinden?

Lars Mytting heeft echt ongekend veel informatie in dit boek weten te verwerken. Dat is gerust één van de stellingen die we kunnen doen. Het boek telt in totaal 240 pagina’s, waarvan 240 pagina’s waardevol zijn. Dat is ook iets wat wij gerust durven te stellen. Maar, welke onderwerpen komen in dit boek zoal naar voren?

Eigenlijk komen in dit boek de volgende termen uitgebreid aan bod: kappen, hakken, stapelen en in de fik steken van hout. Als je bijvoorbeeld optimaal gebruik van de vuurkorf in jouw tuin wilt maken, is dit boek dus al voor je op het lijf geschreven.

Achterzijde De man en het hout

Heb je bomen in jouw tuin staan die je graag wilt kappen? Dan heb je hier niet alleen goed tuingereedschap voor nodig, maar ook nog eens de juiste kennis. In dit boek vind je alle informatie over onder meer de zomerkap en de winterkap. Beide kapvormen zijn compleet anders en hebben andere aandachtspunten.

Wil je in jouw tuin zo optimaal mogelijk van jouw vuurkorf genieten? In dit boek vind je óók daar allerlei handige informatie en tips voor. Zo bespreekt Lars Mytting onder meer op welke manieren je milieuvriendelijk hout kunt stoken.

Tevens komen in dit boek verschillende soorten hout uitgebreid aan bod. Lars Mytting is zelf behoorlijk te spreken over berk, maar ook andere houtsoorten worden uitgebreid besproken. Zou jij graag zelf tuinmeubelen willen maken? Dan kun je voor berk kiezen, maar het is voor de hand liggender om voor steigerhout te kiezen. Wij hebben daar recent een uitgebreid artikel over geschreven; check hier ons artikel over het maken van steigerhouten meubels!

Wat vinden wij zelf van dit boek?

Zijn wij grote liefhebbers van hout? Ja, zonder enige twijfel. Wij vinden het heerlijk om de vuurkorf in onze tuin aan te steken, maar wij vinden het ook super leuk om met hout aan de slag te gaan. Zo hebben we recent zelf een houten tuinbank gemaakt en zijn we op dit moment bezig met het maken van een steigerhouten tafel.

Over het boek De man en het hout van Lars Mytting zijn wij ook erg enthousiast. Het boek is uitgebreid, het boek bevat veel nuttige informatie en de schrijver is gewoon vakkundig te noemen. Eigenlijk aan alles merk je dat Lars écht weet waar hij het over heeft.

Ook zijn wij van mening dat het boek lekker uitgebreid is. Je zou wellicht niet verwachten dat iemand 240 pagina’s over hout vol kan schrijven, maar het is Lars Mytting dus wel gelukt. Ongeacht wat je precies over hout wilt weten/leren; je vindt de gewenste informatie in dit boek!

Al met al zijn wij bijzonder te spreken over dit boek van Lars Mytting. Het boek is uitgebreid, het boek leest lekker weg en het boek staat boordevol handige tips. Tips waar je écht op een handige manier mee uit de voeten kunt.

Wat betaal je voor het boek De man en het hout?

Heeft deze De man en het hout review je enigszins warm weten te maken? Hebben wij het innerlijke vuurtje in jouw lichaam hiermee op weten te stoken? En heb je daarom interesse om dit boek aan te schaffen? Dan hebben wij goed nieuws voor je: bij onze partner Bol.com geniet je van een zéér scherpe prijs.

Voor dit veelbelovende boek van Lars Mytting betaal je bij Bol.com namelijk een bedrag van 15 euro. Voor dat bedrag krijg je het fysieke boek geleverd, maar je kunt uit meerdere soorten boeken kiezen. Alle mogelijkheden en bijbehorende prijskaartjes hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • E-book: 9,99 euro
 • Luisterboek: 14,99 euro
 • Paperback: 12,50 euro
 • Hardcover: 15 euro

Het maakt dus in principe niet uit waar jouw voorkeur naar uit gaat. Of je nou wilt lezen, luisteren of digitaal wilt lezen; je kunt dit boek in vier verschillende vormen aanschaffen. Subliem!

Wat vinden andere lezers van dit boek?

Het mag duidelijk zijn: wij zijn behoorlijk te spreken over het boek De man en het hout. Aangezien dit boek in ons land al meer dan 60.000 keer verkocht is, zijn er op het internet ook de nodige reviews te vinden. Wij hebben alvast voor jou gezocht naar verschillende beoordelingen en reviews. Enkele opvallende reviews en beoordelingen bespreken wij hieronder.

De bekende Nederlandse schrijver Maarten ’t Hart zei het volgende over dit boek: Dit is de Bijbel van de houtstoker’. Het feit dat een gewaardeerde schrijver dit over het boek van een andere schrijver zegt, is al veelzeggend. Maarten ’t Hart is in ieder geval bijzonder tevreden en dat geldt voor nog veel meer lezers.

Ook de volgende beoordelingen zijn wat dat betreft typerend te noemen:

 • Een intrigerend boek voor mannen die alles willen weten over houthakken en vuur maken. Voor iedereen met een liefde voor hout stoken, kappen, zagen en het goed opslaan van brandhout. Bovendien wars van leuke weetjes, tips, geschiedkundige feiten en onderzoeken over het stoken van hout. Het mooie vind ik ook dat iets 'simpels' als hout stoken, nog steeds iets is van alledag. Het lezen van het boek en de populariteit van het boek maakt duidelijk hoe diep geworteld het stoken bij veel mensen zit!
 • Prachtig informatief boek. Goed om te lezen, leuk om door te bladeren.
 • Iedereen geniet van het stoken van een vuurtje. Dat zit al tienduizenden jaren in ons. Met dit boek til je je amateuristische vuurtje stoken naar een veel hoger plan. En een goed vuurtje is veel minder milieuonvriendelijk. Daarnaast is het gewoon erg leuk leesvoer.

Al met al kunnen we stellen dat veel lezers erg tevreden zijn over dit boek. Daarnaast is dit boek ook nog door ware experts beoordeeld. Zo schreef Het Parool de volgende beoordeling over dit boek: ‘Waar dit boek voor zorgt is dat je zin krijgt een bijl te kopen, een hakblok achter je huis te zetten en een onvoorstelbare hoeveelheid hout te hakken’. Ook dit is een treffende beoordeling wat ons betreft!

Wil jij direct met hout aan de slag?

Heb je interesse om het boek De man en het hout van Lars Mytting aan te schaffen? Dat kunnen wij ons heel goed voor te stellen. Heb je vervolgens ook interesse om direct iets met de opgedane kennis te doen? Dan raden wij je aan om onze website op je gemakje eens te bekijken.

Zo vind je op onze website veel informatieve artikelen over het maken van meubelen met hout. Zo kun je dankzij onze artikelen zelf een bureau maken, kun je zelf een steigerhouten bed maken, kun je zelf een overkapping maken, kun je zelf een tuinhek maken en kun je zelf een schommel maken.

Tevens vind je op onze website veel informatie over het snoeien van struiken en bomen. Ook dat is een onderwerp dat aansluit op de inhoud van het boek De man en het hout. Wil je meer informatie over het snoeien van struiken en bomen? Check dan zeker onze volgende artikelen:

Direct het boek De man en het hout kopen?

Wil jij direct dit leuke boek van de Scandinavische schrijver Lars Mytting lezen? Dan raden wij je aan om via onderstaande button direct het boek bij Bol.com te bestellen. Bij Bol.com heb je de keus uit dit boek in 4 verschillende vormen én betaal je sowieso een eerlijke prijs. Tevens geniet je bij onze partner van een snelle levering, een prima support en aantrekkelijke retourvoorwaarden. Veel plezier met het lezen van dit leuke boek!

Tresna.nl
Logo