Beste schuurmachine op accu

Een doe-het-zelver heeft baat bij vele verschillende soorten (elektrische) gereedschappen. Met deze elektrische gereedschappen is het mogelijk om alle uiteenlopende klussen in en rondom huis tot een succesvol eind te brengen. Ben jij zelf een doe-het-zelver? Heb je dan enig idee welke elektrische gereedschappen je zoal nodig hebt? Wij hebben recent een interessant artikel geschreven over de must haves voor elke doe-het-zelver.

Schuurmachine op accu

Als je op zoek naar een schuurmachine bent, heb je in ieder geval voldoende keus. Als we naar het assortiment van onze partners Coolblue en Bol.com kijken, zien we namelijk behoorlijk veel schuurmachines. Met een schuurmachine is het mogelijk om een oppervlakte op een snelle en efficiënte manier glad te schuren. Bij nagenoeg alle bouwprojecten is het een vereiste dat het object goed glad geschuurd is. Hierdoor hecht bijvoorbeeld de verf veel beter, maar daarnaast ziet het er ook nog eens strakker uit. Heb je dus een grote klus in het vooruitzicht staan waarbij je hoe dan ook een schuurmachine nodig hebt? Ja? Dan hebben wij goed nieuws voor je .

In dit artikel bespreken we namelijk de beste schuurmachines die op accu werken. Bij een schuurmachine heb je namelijk ook de keus tussen twee verschillende varianten: op accu en op netstroom. Beide varianten hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Het grootste voordeel van een schuurmachine op accu is toch wel de bewegingsvrijheid. Je hebt tenslotte geen snoer waar je rekening mee dient te houden. Nee, je kunt de schuurmachine op accu naar elke gewenste plek mee nemen.

Uiteraard is het bij een schuurmachine op accu wel van belang dat je altijd een volle accu tot je beschikking hebt. Dat is dan ook één van de genoemde nadelen van een schuurmachine op accu. Als de accu niet opgeladen is, heb je niks aan de schuurmachine. Ons advies is dan ook om altijd twee accu’s te hebben. Hierdoor is de kans geminimaliseerd dat je zonder een accu komt te zitten.

Onze keuze

Wij helpen jou graag een handje bij het aanschaffen van je schuurmachine op accu. Wij hebben namelijk bijzonder veel apparaten aan een strenge keuring ondervonden. Hierdoor hebben wij een overzicht van de beste schuurmachines op accu gekregen. Het is echter een feit dat sommige schuurmachines in bepaalde situaties wél uit de verf komen, maar in andere situaties weer niet geschikt zijn.

Mede daarom hebben we verschillende categorieën gemaakt. Bij deze categorieën hebben we vervolgens één schuurmachine aangewezen die als beste uit de bus komt. Daarbij hebben we uiteraard rekening gehouden met de belangrijkste criteria per categorie. We onderscheiden de volgende categorieën:

 • Beste schuurmachine op accu voor de doe-het-zelver
 • Beste schuurmachine op accu met lage trillingswaarden
 • Beste schuurmachine op accu voor grote vlakken
 • Beste schuurmachine op accu voor de professional

Beste schuurmachine op accu voor de doe-het-zelver – Bosch EasySander 12

Bosch EasySander 12

Als doe-het-zelver heb je baat bij een betrouwbare, snelle en prettige schuurmachine op accu. De Bosch EasySander 12 voldoet simpelweg aan al deze eisen. In onze ogen is dit dan ook de beste schuurmachine op accu voor de doe-het-zelver.

Een schuurmachine is niet zomaar een schuurmachine. Nee, je hebt vele varianten hierin. De Bosch EasySander 12 betreft echter een deltaschuurmachine. Hierdoor heeft deze schuurmachine een driehoekige vorm; ideaal om bij lastige hoekjes of randjes te komen.

Het belangrijkste voordeel van deze schuurmachine is uiteraard het ontbreken van een snoer/draad. Je kunt volledig draadloos werken, waardoor je eigenlijk weinig beperkingen hebt. Het is daarbij uiteraard wel van belang dat de accu’s opgeladen zijn.

Bosch EasySander 12 2

Een ander voordeel van de Bosch EasySander 12 is het lage gewicht. Deze schuurmachine weegt 0,7 kilogram. Het belangrijkste gevolg hiervan is dat je deze schuurmachine probleemloos voor een langere tijd kunt gebruiken. Moet je een groot oppervlakte schuren? Geen probleem. Het is namelijk niet al te zwaar om de machine lang vast te houden.

Als we naar de accessoires kijken, worden we blij. Je krijgt namelijk meerdere accessoires meegeleverd, waaronder een 1-uurs oplader. Hierdoor is het mogelijk om de accu van deze schuurmachine in maar één uurtje tijd volledig op te laden. Daarnaast krijg je direct 3 soorten schuurpapieren meegeleverd.

Met deze schuurpapiertjes is het mogelijk om allerlei soorten ondergronden te schuren. Overigens kan je zelf bepalen hoeveel druk je tijdens het schuren zet. Zet je meer druk? Dan wordt de afnamecapaciteit automatisch verhoogd door de machine.

Mocht je langdurig achter elkaar moeten werken, is het ook prettig dat je de aan-uit schakelaar niet continue ingedrukt hoeft te houden. Nee, je kunt deze op een simpele manier vast te zetten. Dit is absoluut een dik pluspunt voor deze schuurmachine op accu.

Is het dan allemaal koek en ei met deze schuurmachine op accu? We hebben toch één nadeel weten te vinden. Het ontbreekt bij de Bosch EasySander 12 namelijk aan een variabele snelheidsregeling. Hierdoor moet je altijd op hetzelfde tempo/snelheid schuren.

Geen variabele snelheidsregeling.
Conclusie:
De Bosch EasySander 12 is met recht de beste schuurmachine op accu voor de doe-het-zelver. Het is namelijk een zeer complete schuurmachine waarmee vele klussen in en rondom het huis uitgevoerd kunnen worden. Het minieme gewicht, de goede accu en de 1-uurs oplader zijn toch wel de hoogtepunten van deze schuurmachine op accu.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Accu in 1 uur opgeladen
 • Miniem gewicht
 • Meerdere accessoires meegeleverd
Nadelen
 • Geen variabele snelheidsregeling

Beste schuurmachine op accu met lage trillingswaarden – Stanley Fatmax FMCW220D1-QW

Stanley Fatmax FMCW220D1-QW

Voor een doe-het-zelver is het uitvoeren van de klussen in en rondom het huis soms behoorlijk pittig. Het vereist namelijk een bepaalde lichamelijke activiteit. Je moet namelijk soms voldoende kracht zetten, terwijl je ook niet altijd in de meest prettige positie zit/ligt/staat. Daarnaast heb je bij bijvoorbeeld een schuurmachine ook nog te maken met de belasting op de armen.

Als je deze belasting bij een schuurmachine zoveel mogelijk wilt beperken, ben je gebaat bij een schuurmachine met lage trillingswaarden. De Stanley Fatmax FMCW220D1-QW is hier het perfecte voorbeeld van. Deze schuurmachine op accu heeft namelijk zéér lage trillingswaarden, waardoor je de machine voor een lange tijd achter elkaar kunt gebruiken.

Het is overigens wel leuk om naar de techniek van deze schuurmachine te kijken. De maker, Stanley, heeft namelijk op een bepaalde manier geprobeerd om de trillingswaarden zo laag mogelijk te houden. Dat is gelukt doordat de zool van deze schuurmachine trilt én ronddraait. Hierdoor worden de trillingen perfect over het gehele object verspreid.

Dat is echter niet het enige voordeel van deze machine. Dit betreft een excenterschuurmachine. Een voordeel van een dergelijke variant van een schuurmachine is de veelzijdigheid. Je kunt namelijk grote oppervlakten op een relatief snelle manier schuren, maar je kunt ook de fijne details perfect af schuren met een excenterschuurmachine.

Stanley Fatmax FMCW220D1-QW 2

Een prettig voordeel van de Stanley Fatmax FMCW220D1-QW is bovendien dat je deze met 1 hand kunt bedienen. De machine weegt niet al te veel (0,9 kilogram) en ligt erg prettig in de hand. Dankzij de compacte afmetingen is het dan ook geen probleem om de schuurmachine met 1 hand te bedienen.

Bij het bedienen van deze schuurmachine op accu heb je bovendien altijd de perfecte controle. De machine heeft namelijk een variabele snelheidsregeling. Dit heeft tot gevolg dat jij zelf continue de schuursnelheid kunt bepalen. Dat klinkt prettig, niet waar?

Hebben we dan helemaal niks aan te merken op deze schuurmachine op accu? Nou, toch wel. Dit is dan ook direct een fors minpunt. Bij deze schuurmachine op accu krijg je namelijk géén schuurpapier meegeleverd. Als je de machine gekocht hebt, kan je dus eigenlijk nog steeds niets. Je moet tenslotte schuurpapier hebben; dit dien je weer separaat aan te schaffen.

Je krijgt bij aankoop van deze machine geen schuurpapier meegeleverd.
Conclusie:
Als je veel waarde aan lage trillingswaarden hecht, is de Stanley Fatmax FMCW220D1-QW absoluut de beste keuze. Deze excenterschuurmachine heeft prima specificaties, ligt heerlijk in de hand en is bovendien ook nog eens snoerloos. Het enige minpuntje is dat je geen schuurpapier standaard meegeleverd krijgt; dat dien je dus nog apart aan te schaffen.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Variabele snelheidsregeling
 • Met 1 hand te bedienen
 • Lage trillingswaarden
Nadelen
 • Geen schuurpapier meegeleverd

Beste schuurmachine op accu voor grote vlakken – AEG BHBS18-75 BL

AEG BHBS18 – 75 BL

Ben je op zoek naar een schuurmachine waarmee je voornamelijk grote vlakken op kunt schuren? In dat geval willen we je aanraden om naar de AEG BHBS18-75BL te kijken. Deze schuurmachine op accu is namelijk volgens ons de beste keus in de categorie ‘beste schuurmachine op accu voor grote vlakken’.

Deze schuurmachine van het merk AEG is namelijk een bandschuurmachine. Deze variant van een schuurmachine staat bekend om het feit dat je hiermee prima grote vlakken op kunt schuren. Dit is voornamelijk te danken aan de relatief brede schuurband.

Deze machine heeft tevens de beschikking over een variabele snelheidsregeling. Ook dat is erg prettig als je grote oppervlakten op dient te schuren. Je hebt tenslotte altijd de optimale controle over de schuursnelheid; hierdoor kan je het beste eindresultaat behalen.

Overigens is het makkelijk om het schuurpapier bij deze bandschuurmachine te verwisselen. Het schuurpapier wordt namelijk vastgeklikt met klittenband; dat krijg je ook weer in één handomdraai los.

Uiteraard heeft deze schuurmachine ook niks van doen met de beperkingen van een snoer of een draad. De AEG BHBS18-75BL is een draadloze schuurmachine op accu. Helaas is het wel zo dat je bij deze schuurmachine de accu niet standaard meegeleverd krijgt. Je dient deze accu dus nog separaat aan te schaffen.

Daarnaast is het een nadeel dat het toerental bij zware belasting af kan nemen. Het gevolg? Je kunt minder gelijkmatig schuren.

Tot slot willen we nog één ander nadeel benoemen. Dat nadeel heeft betrekking op het relatief hoge gewicht. Deze machine weegt namelijk 3,7 kilogram; dat is behoorlijk zwaar in vergelijking met andere schuurmachines opa ccu.

Je krijgt geen accu bij aanschaf meegeleverd.
Conclusie:
De AEG BHBS18-75BL is de beste optie als je op zoek bent naar een schuurmachine op accu waarmee je grote vlakken op kunt schuren. Dankzij de brede schuurband van deze schuurmachine is het een fluitje van een cent om grote oppervlakten te schuren. Helaas heeft deze schuurmachine ook wel enkele (zwaarwegende) nadelen.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Variabele snelheidsregeling
 • Brede schuurband
 • Schuurpapier makkelijk te verwisselen
Nadelen
 • Te zwaar
 • Geen accu meegeleverd
 • Toerental kan afnemen bij zware belasting

Beste schuurmachine op accu voor de professional – Makita DBO180RTJ

Makita DBO180RTJ

Ook een professional is gebaat bij een krachtige en betrouwbare schuurmachine op accu. Voor een professional is het tenslotte prettig als de klussen op een efficiënte, veilige en betrouwbare manier uitgevoerd kunnen worden. Voor een professional kunnen wij dan absoluut de Makita DBO180RTJ aanraden. Dit is in onze ogen de beste schuurmachine op accu voor de professional

De Makita DBO180RTJ betreft een excenterschuurmachine. Het voordeel van deze variant is dat je deze op meerdere manieren kunt gebruiken. De machine is prima geschikt om grote oppervlakten op te schuren, maar is nóg beter geschikt voor het schuren van gedetailleerde werken.

Dankzij de variabele snelheidsregeling heb je altijd de volledige controle over je schuurwerkzaamheden. Je kunt namelijk zelf de schuursnelheid bepalen, zodat je altijd het gewenste resultaat weet te bereiken.

Makita DBO180RTJ 2

Daarnaast is het mogelijk om deze machine voor een langere tijd achter elkaar te gebruiken. Dat is onder andere te danken aan het lage gewicht (1,7 kilo), de minieme afmetingen en de prettige handgreep. Het is hierdoor mogelijk om deze schuurmachine met maar één hand te bedienen.

Bij aanschaf van de Makita DBO180RTJ krijg je ook nog vele accessoires meegeleverd:

 • 18 volt 5,0 Ah accu (2x)
 • Acculader
 • Mbox nummer 2
 • Stofbox met papieren stofzak
 • Beschermkap Li-ion batterij (2x)
 • Schuurschijf 125-120 (4x)
 • Inlay voor Mbox
 • Ook dat is erg prettig voor een professional.

Hebben we dan helemaal geen nadelen gevonden bij deze schuurmachine op accu? Nou, toch wel. Deze schuurmachine is namelijk niet altijd even geschikt om hoeken, randen, kozijnen en trappen te schuren. Dit is weer afhankelijk van elke klus, maar we willen je aanraden om hiervoor een andere schuurmachine te gebruiken.

Een ander nadeel is het hoge prijskaartje van deze schuurmachine op accu. Bij onze partner Coolblue betaal je bijna € 500,00 voor deze schuurmachine. Dat is een behoorlijk bedrag.

Deze schuurmachine is behoorlijk prijzig.
Conclusie:
De Makita DBO180RTJ is met afstand de beste schuurmachine op accu voor een professional. Het minieme gewicht en de prettige handgreep zorgen ervoor dat een professional deze schuurmachine met maar één hand kan bedienen. Daarnaast is de schuurmachine geschikt voor grote oppervlakten en voor gedetailleerd schuurwerk.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Laag gewicht
 • Prettige handgreep
 • Multifunctioneel
 • Veel accessoires meegeleverd
Nadelen
 • Prijzig
 • Niet voor alle doeleinden geschikt
Tresna.nl
Logo