Beste accuboorhamer

Ben je voornemens om binnenkort zware boorklussen uit te voeren? Met andere woorden: moet je in harde steensoorten of beton boren? In dat geval ben je zeker gebaat bij een boorhamer. Een boorhamer is namelijk een zeer krachtig apparaat. Dankzij de kracht van de motor is het mogelijk om probleemloos door de hardste steensoorten te boren.

Voor het aanleggen van een nieuw stopcontact of het wegwerken van onhandige verlengsnoeren is een boorhamer dan ook je grootste vriend. Maar, waar moet je op letten bij de aanschaf van een boorhamer? Wij hebben recent een artikel geschreven over de beste boorhamers. Hierin hebben we onderscheid gemaakt tussen verschillende categorieën, waaronder de beste boorhamer voor doe-het-zelvers en de beste boorhamer op accu.

Accuboorhamer

Naar die laatste variant kijken we specifiek in dit artikel. We richten ons hierbij namelijk alleen op de beste boorhamers op accu. Met een boorhamer op accu heb je niet alleen veel kracht tot je beschikking, maar je bent ook nog eens flexibel. Je hebt tenslotte niet te maken met een snoer. Nee, je kunt zonder enige beperkingen aan de slag. Heb je interesse om een boorhamer op accu aan te schaffen? Lees dan zeker even door.

Een accuboorhamer is voor zowel een doe-het-zelver als voor een professional uiterst geschikt. Voor een professional is het prettig om altijd een krachtig apparaat ter beschikking te hebben. Door het ontbreken van een snoer heb je bovendien niet met een stopcontact te maken hebben. Het is hierbij uiteraard wel van belang dat je over een opgeladen accu beschikt. Deze voordelen gelden eigenlijk ook voor een doe-het-zelver. Wellicht dat een doe-het-zelver iets minder kracht nodig heeft; het voordeel van het ontbreken van het snoer is hoe dan ook aanwezig.

Maar, waar moet je nou op letten bij het aanschaffen van een boorhamer op accu? En wat zijn de beste apparaten? Wij hebben alle accuboorhamers aan een strenge keuring onderworpen. Op basis daarvan hebben wij de beste apparaten voor jou op een rijtje kunnen zetten. Lees hieronder de reviews over de, in onze ogen, beste accuboorhamers.

Bij het selecteren van de verschillende accuboorhamers hebben we rekening gehouden met de doeleinden. Een accuboorhamer voor een doe-het-zelver heeft namelijk andere kenmerken dan een accuboorhamer voor een professional. Mede daarom hebben we onderscheid gemaakt in de volgende categorieën:

 • Beste accuboorhamer voor de doe-het-zelver
 • Beste accuboorhamer met stofafzuiging
 • Beste accuboorhamer voor de professional
 • Beste voordelige accuboorhamer

Bosch Uneo Maxx Systembox – Beste accuboorhamer voor de doe-het-zelver

De kans is behoorlijk groot dat je reeds één of meerdere elektrische gereedschappen van Bosch thuis hebt liggen. Bosch is namelijk één van de beste fabrikanten van elektrische gereedschappen voor doe-het-zelvers. Als je op zoek naar de beste accuboorhamer voor een doe-het-zelver bent, kom je al snel bij de Bosch Uneo Maxx Systembox.

Deze Bosch Uneo Maxx Systembox is in onze ogen de beste accuboorhamer voor een doe-het-zelver. Het apparaat heeft eigenlijk alles waar een doe-het-zelver om vraagt. Bovendien is het apparaat nog enigszins betaalbaar. Bij onze partner Coolblue betaal je namelijk een bedrag van € 219,00 voor deze accuboorhamer.

Voor dat bedrag van € 219,00 krijg je veel waar voor je geld. Een belangrijk voordeel is bijvoorbeeld het minieme gewicht van 1,4 kilogram. Dankzij dit lage gewicht ben je probleemloos in staat om uren achter elkaar door te werken. Handig als je een klus in het weekend af wilt/moet hebben. Je hoeft tussentijds niet te stoppen omdat de accuboorhamer te zwaar wordt. Dat is niet zo snel het geval dankzij dit lage gewicht.

Daarnaast heb je ook nog eens een geïntegreerde werklamp tot je beschikking. Met andere woorden: in deze accuboorhamer zit een lampje ingebouwd. Door dit lampje heb je altijd een perfect zicht op je werkzaamheden, ook als je in een donkere ruimte moet werken. Dit lampje is bovendien ook handig in de avonduurtjes.

Bosch Uneo Maxx Systembox accuboorhamer

Ook is het uiterst prettig dat deze accuboorhamer inclusief een snelspanboorhouder geleverd wordt. Je kunt dan ook andere bits en houtboren op deze boorkop bevestigen. Het voordeel hiervan? Je kunt deze accuboorhamer ook voor andere doeleinden gebruiken.

Bij aanschaf van deze boorhamer krijg je meerdere accessoires meegeleverd. Je krijgt hierbij ook 2 keer een 18 volt 1,5 Ah Li-Ion accu meegeleverd. Uiterst prettig dat je direct 2 stuks geleverd krijgt. Daarbij krijg je ook nog een snellader meegeleverd. Deze lader zorgt ervoor dat de accu binnen 45 minuten weer volledig opgeladen is.

Je koopt een boorhamer echter veelal om in beton te kunnen boren. Dankzij de hamerfunctie van dit apparaat is het mogelijk om in beton te boren. Houd hierbij wel rekening met het feit dat je alleen kleine gaten kunt boren.

Dat is dan ook het enige nadeel dat we bij deze accuboorhamer hebben kunnen vinden. De maximale boordiameter is namelijk maar 10 millimeter. Je bent hierdoor niet in staat om grote gaten te boren in beton. Maar goed; hoe vaak wens je dat te doen als doe-het-zelver?

De maximale boordiameter is maar 10 millimeter.
Conclusie:
Met de Bosch Uneo Maxx Systembox kan elke doe-het-zelver prima uit de voeten. Dankzij handige features is het een feestje om kleine gaten in beton of andere harde steensoorten te boren. Het ontbreken van het snoer, de aanwezigheid van de ingebouwde werklamp en het minieme gewicht zijn absolute pluspunten.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Draadloos
 • Ingebouwde werklamp
 • Miniem gewicht (1,4 kilogram)
Nadelen
 • Maximale boordiameter van 10 mm

Makita DHR202RTJ – Beste accuboorhamer met stofafzuiging

Heb je wel eens in beton of een harde steensoort geboord? Dan weet je ongetwijfeld dat hier een hoop vuil bij los komt. Hoe mooi zou het zijn als je dit vuil direct op zou kunnen vangen? Hierdoor blijft de werkruimte lekker schoon. Het is mogelijk; de Makita DHR202RTJ is namelijk één van de weinige accuboorhamers met een ingebouwde stofafzuiging.

Het boren in beton is nog nooit zo leuk geweest met dank aan deze ingebouwde stofafzuiging. Je werkruimte blijft altijd schoon en bovendien hap je zelf ook niet al te veel stof naar binnen. In onze ogen is de Makita DHR202RTJ absoluut de beste accuboorhamer inclusief stofafzuiging.

De stofafzuiging is namelijk niet het enige voordeel. Nee, wat te denken van de vele meegeleverde accessoires. Je krijgt onder andere twee accu’s meegeleverd; dit betreft de 18 volt 5,0 Ah Li-Ion accu.

Doordat de accu een capaciteit van 5 Ah heeft, kan je bijzonder lang doorwerken op één acculading. Mocht de accu uiteindelijk leeg zijn, kan je deze snel met de meegeleverde acculader weer opladen. Nadien kan je weer vrolijk aan de slag met het boren van gaten in beton of andere harde steensoorten.

Ook is het prettig te noemen dat het gewicht niet al te hoog is. Met een totaal gewicht van 3,5 kilogram is dit zeker geen zware accuboorhamer. Het voordeel? Je kunt probleemloos lange tijd achter elkaar werken met deze accuboorhamer. Handig als je een grote klus tijdig af wenst te ronden.

Makita DHR202RTJ accuboorhamer

Tot slot willen we nog benoemen dat je alle kanten op kunt wat betreft boortjes die je aan kunt sluiten. Je kunt namelijk SDS Plus boren en beitels op de boorkop aansluiten, maar je kunt ook voor universele boren, inclusief wisseldraaikop, opteren. Oftewel: je kunt alle kanten op.

Hebben we dan helemaal geen nadelen weten te ontdekken? Nou, toch wel. Allereerst is het apparaat niet al te geschikt om grote gaten in beton te boren. Dit heeft te maken met de maximale boordiameter van 12 mm. Dit had wellicht iets beter gekund.

Daarnaast is het een relatief duur apparaat. Bij onze partner Coolblue betaal je namelijk € 436,00 voor deze accuboorhamer. Dat is in onze ogen behoorlijk fors, zeker in vergelijking met vergelijkbare apparaten. Maar, daarbij moeten we wel vermelden dat die apparaten géén geïntegreerde stofafzuiging hebben.

De maximale boordiameter is maar 12mm.
Conclusie:
De Makita DHR202RTJ heeft meerdere voordelen, maar het belangrijkste voordeel is toch de geïntegreerde stofafzuiging. Hiermee vang je het vuil direct op en blijft je werkruimte heerlijk schoon. Wat wens je nog meer? Al met al is dit een uiterst prettige accuboorhamer waarmee je vele kanten op kunt. Houd wel rekening met het relatief hoge prijskaartje en een maximale boordiameter van maar 12 mm.

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Geïntegreerde stofafzuiging
 • Veel accessoires meegeleverd
 • Lange accuduur
Nadelen
 • Maximale boordiameter van 12 mm
 • Relatief duur

Bosch GHB 18V – 26F – Beste accuboorhamer voor de professional

Bosch GHB 18V – 26F

Een professional is dagelijks in de weer om perfectie na te streven. Om perfectie te bereiken, is het noodzakelijk om over het juiste apparatuur te beschikken. Als je als professional zijnde op zoek naar een nieuwe accuboorhamer bent, kan je simpelweg niet om de Bosch GHB 18V – 26F heen. Dit is volgens ook dan ook de beste accuboorhamer voor de professional.

Een belangrijk voordeel van deze boorhamer is het ontbreken van een snoer. Als professional heb je daarom niet meer te maken met een stopcontact. Nee, je bent ontzettend flexibel en hebt volledige bewegingsvrijheid. Voor een professional is dit uiterst prettig aangezien er op deze manier zo efficiënt mogelijk gewerkt kan worden.

Daarnaast is het ook mogelijk om de Bosch GHB 18V – 26F voor meerdere doeleinden te gebruiken. Het is namelijk mogelijk om deze accuboorhamer ook voor breekwerkzaamheden te gebruiken. Dat is te danken aan de aanwezigheid van de rotatiestop. Je kunt een stenen muur dan ook prima slopen met behulp van deze accuboorhamer.

Maar, wat voor prestaties levert deze accuboorhamer dan zoal? Bekijk het in onderstaande lijst:

Bosch GHB 18V – 26F 2

 • Boordiameter in steen: 26 mm
 • Boordiameter in beton: 26 mm
 • Boordiameter is zacht steen: 26 mm
 • Boordiameter in hout: 30 mm
 • Boordiameter in metaal: 13 mm

Voor een professional is het bovendien noodzakelijk/wenselijk om meerdere boren te kunnen gebruiken. Dat is ook mogelijk dankzij een extra boorkop. Hierdoor kan je zowel snelspan- als sds boren gebruiken. Ontzettend handig voor een professional.

Bij aanschaf van de Bosch GHB 18V – 26F krijg je bovendien veel accessoires meegeleverd. Wat te denken van een handige en robuuste kunststof koffer? Ook krijg je een acculader geleverd én twee keer een 18 volt 6,0 Ah Li-Ion accu. Doordat de accu een capaciteit van 6 Ah heeft, kan je hier probleemloos uren mee werken.

Als laatste voordeel willen we het gewicht nog aanstippen. Bij veel accuboorhamers zie je dat deze zwaar worden, met name als ze een krachtige motor hebben. Dat valt bij deze accuboorhamer volledig mee; het totale gewicht is namelijk maar 3,6 kilogram.

Al met al kunnen we stellen dat dit een perfecte accuboorhamer voor de professional is. Hebben we dan ook nog nadelen weten te ontdekken? Ja, uiteindelijk één nadeel. Bij aanschaf krijg je namelijk geen boren en beitels meegeleverd. Je dient deze dus nog separaat aan te schaffen.

Bij aanschaf krijg je geen boren en beitels meegeleverd.
Conclusie:
De Bosch GHB 18V – 26F is verreweg de beste accuboorhamer voor de professional. De krachtige motor, de rotatiestop, de bewegingsvrijheid, de extra boorkop en het lage gewicht zijn allemaal dikke pluspunten. Daarbovenop komt nog eens het feit dat je veel accessoires meegeleverd, waaronder twee krachtige accu’s.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Veel accessoires meegeleverd
 • Ook te gebruiken voor sloopwerkzaamheden
 • Boordiameter van 26 mm in beton
Nadelen
 • Geen boren meegeleverd
 • Geen beitels meegeleverd

Bosch Uneo – Beste voordelige accuboorhamer

Bosch Uneo

Niet elke doe-het-zelver heeft veel budget over voor het aanschaffen van een nieuwe accuboorhamer. Gelukkig bestaan er ook varianten die redelijk betaalbaar zijn. In onze ogen is de Bosch Uneo de beste voordelige accuboorhamer voor de doe-het-zelver.

Voor deze accuboorhamer betaal je namelijk een bedrag van ‘maar’ € 129,99 bij onze partner Coolblue. Dit is uiteraard nog een aanzienlijk bedrag, maar in vergelijking met andere accuboorhamers is dit behoorlijk voordelig. Voor dit relatief lage bedrag krijg je bovendien nog eens een kwalitatief hoogwaardige accuboorhamer.

Allereerst is het absoluut een voordeel dat deze accuboorhamer een extra boorkop heeft. Hierdoor kan je ook een hout- en/of metaalboor op de accuboorhamer aansluiten. Je bent dus bijzonder flexibel met deze accuboorhamer.

Die flexibiliteit is uiteraard ook te danken aan de aanwezigheid van de accu en het ontbreken van een snoer. Je hebt dus niks meer te maken met een stopcontact. Je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Bijzonder prettig. Bij aanschaf krijg je bovendien één 12 volt 2,5 Ah Li-Ion accu + acculader meegeleverd.

Wat ook bijzonder prettig is, is het feit dat je meerdere boren meegeleverd krijgt. Als je dit apparaat bij Coolblue aanschaft, krijg je namelijk 2 maal een SDS Quick Betonboor meegeleverd en 2 maal een zeskantboor. Hierdoor kan je direct aan de slag en je project succesvol afronden.

Bosch Uneo accuboorhamer

We zijn nog niet klaar met het benoemen van alle voordelen. Wat te denken van het minieme gewicht van deze accuboorhamer? De accuboorhamer weegt in zijn totaliteit namelijk maar 1,2 kilogram. Hierdoor ben je probleemloos in staat om langdurig achter elkaar aan de slag te gaan met deze boorhamer. Handig voor als je een grote klus af moet ronden.

Als laatste voordeel willen we nog benoemen dat je ook nog een koffer meegeleverd krijgt. Je kunt je accuboorhamer + accessoires dan ook altijd veilig opruimen. Niet alleen voor jezelf handig, maar ook voor eventuele kinderen of huisdieren.

Helaas hebben we ook één nadeel weten te ontdekken. Deze accuboorhamer is namelijk niet al te geschikt om grote gaten in beton te boren. Dit heeft te maken met de maximale boordiameter in beton van 10 mm.

De maximale boordiameter in beton is maar 10 mm.
Conclusie:
Voor een bedrag van € 129,99 is de Bosch Uneo verreweg de beste voordelige accuboorhamer. Voor dit relatief lage bedrag krijg je een kwalitatief hoogwaardige accuboorhamer geleverd waar je prima mee uit de voeten kunt. De aanwezigheid van vele meegeleverde accessoires maken het klussen leuker én makkelijker.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Veel accessoires meegeleverd
 • Bijzonder gunstig geprijsd
 • Maximale bewegingsvrijheid
Nadelen
 • Maximale boordiameter van 10 mm

Koopgids

Accuboorhamer koopgids

Je hebt hierboven de beste varianten van een accuboorhamer kunnen vinden. Maar, waar moet je nou specifiek op letten bij het aanschaffen van een accuboorhamer? In onderstaande beknopte koopgids kan je de belangrijkste punten vinden.

Boordiameter

Een boorhamer is in de basis geschikt om in beton en andere harde steensoorten te boren. Daarbij is het echter wel de vraag hoe groot de boordiameter is. Let dan ook altijd op de boordiameter in beton én de boordiameter in hard steen. Hoe hoger dit getal is, hoe grotere gaten je kunt boren. Uiteraard moet je dit ook afstemmen op de doeleinden die jij met de accuboorhamer hebt.

Meegeleverde accessoires

Let bij de aanschaf van een accuboorhamer altijd op de meegeleverde accessoires. Krijg je bijvoorbeeld een accu meegeleverd? En een acculader? En wat te denken van beitels, boortjes en een koffer? Als al deze componenten meegeleverd worden, weet je dat je een goede koop doet. Je kunt namelijk direct beginnen met het boren in beton of hard steen.

Stofafzuiging

Tot slot willen we de stofafzuiging nog benoemen. Als je in beton of hard steen gaat boren, komt er ongelooflijk veel stof en vuil los. Het is niet alleen ongezond om dit in te ademen, maar je werkruimte wordt ook nog eens ongelooflijk vuil. Het aanschaffen van een accuboorhamer inclusief stofafzuiging is dan ook zeker aan te raden.

Besluit

Heb je besloten om een accuboorhamer te gaan kopen? Verstandige keus! Met bovenstaande reviews + koopgids kan je uiteindelijk de juiste keuze maken. Ons advies is om vooraf je wensen duidelijk in beeld te brengen, zodat je gericht(er) kan zoeken. Heb je nog vragen? De klantenservice van onze partners Coolblue en Bol.com staan altijd voor je klaar.

We wensen je veel succes, en plezier, met je nieuwe accuboorhamer. Deze apparaten zijn niet alleen krachtig, maar je bent ook nog eens bijzonder flexibel door het ontbreken van een netsnoer!

Tresna.nl
Logo