Beste houtboor

Ben je op zoek naar een goede boor om in hout te gaan boren? Het is daarbij ontzettend belangrijk dat je sowieso een houtboor gebruikt. Dergelijke boortjes zijn specifiek ontwikkeld voor het boren in hout. Met dergelijke boortjes kan je dus ook het beste resultaat behalen, terwijl je zelf amper moeite hoeft te doen.

Houtboortjes

Maar, het kan nog best lastig zijn om de beste houtboor uit te kiezen. Dit heeft met name te maken met het feit dat er veel houtboortjes op de markt verkrijgbaar zijn. Al deze verschillende varianten hebben hun specifieke kenmerken en bieden daardoor uitkomst in specifieke situaties.

We maken onder andere onderscheid tussen de volgende soorten houtboortjes:

  • Slangenboor
  • Forstnerboor
  • Speedboor
  • Verzinkboor

De beste houtboren

Hieronder hebben we verschillende houtboren op een rijtje gezet. Deze houtboren zijn in specifieke situaties namelijk de beste houtboren die je kunt hebben. We trappen af met een beste multifunctionele set, waarmee je niet alleen in hout kunt boren, maar ook in steen en metaal.

Beste multifunctionele borenset – Makita 9-delige Borenset D-08660Makita 9-delige Borenset D-08660

Deze set van Makita bestaat uit 9 verschillende boortjes, waarmee je in verschillende materialen kunt zagen. Deze borenset is namelijk geschikt om zowel in hout, in steen als in metaal te gebruiken. Hierdoor heb jij altijd de beste boor tot je beschikking.

Het is bij deze set uiteraard wel van belang dat je de juiste boor uit de verpakking pakt. Gelukkig helpt de verpakking je daar een handje mee. Als je in hout wilt gaan boren, pak je de boortjes aan de linkerkant. Deze boortjes zijn te herkennen aan de slangachtige vorm van het schroefdraad en aan de scherpe punt.

Dankzij deze scherpe punt ben je in staat om de houtboor op de perfecte plek op het object te richten. Hierdoor kan je het beste resultaat verkrijgen. Met deze borenset kan je dus alle kanten op; je kunt in hout, steen en metaal boren. Al met al een zeer handige multifunctionele borenset.

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Beste houtborenset – Kreator Houtborenset 8-delig 3-10 mm Kreator Houtborenset 8-delig 3-10mm

Ben je op zoek naar een specifieke set om in hout te boren? Met deze set van Kreator zit je dan absoluut goed. Deze houtborenset heeft namelijk alles wat je nodig hebt, indien je in hout wilt gaan boren.

De boortjes uit deze set zijn te herkennen aan de slangachtige vorm van het schroefdraad. Dankzij het gebruik van twee kleuren, grijs en zwart, valt deze vorm direct goed op. Een ander opvallend punt is de kleine, scherpe punt aan de bovenkant van de boortjes. Deze punten zorgen ervoor dat je perfect kunt mikken in het te zagen object.

De set bestaat dus uit 8 verschillende boortjes, waarbij elke boor een andere diameter heeft. Je kunt houtboren van de volgende diameters terug vinden in deze set: 3,0 mm, 4,0 mm, 5,0 mm, 6,0 mm, 7,0 mm, 8,0 mm, 9,0 mm en 10,0 mm.

Met deze handige houtborenset ben je dus in staat om al je boorwerkzaamheden in hout uit te voeren. Voor een doe-het-zelver is deze set bij uitstek geschikt, mede vanwege het relatief gunstige prijskaartje. Bij onze partner Coolblue kan je deze houtborenset namelijk al voor € 14,95 kopen.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Beste Speedborenset – DeWalt 8-delige Speedborenset Tough Case DT7943B DeWalt 8-delige Speedborenset Tough Case DT7943B

Ben je specifiek op zoek naar een set van speedboortjes? Deze boortjes hebben een uniek design en daardoor ook unieke prestaties. Met speedboortjes ben je in staat om op een gemakkelijke en snelle manier gaten te boren voor bijvoorbeeld leidingen en kabels.

Sta je aan de vooravond van een grote verbouwing in je huis? Ben je als doe-het-zelver in staat om hier een flink handje aan bij te dragen? In dat geval is het zeker verstandig om deze speedborenset te kopen. Je hebt namelijk 8 verschillende speedboortjes tot je beschikking, waarmee je de gewenste doorvoergaten op een makkelijke manier kunt boren.

De speedboortjes uit deze set hebben allen verschillende diameters: 12,0 mm, 16,0 mm, 18,00 mm, 20,0 mm, 22,0 mm, 25,0 mm, 28,0 mm en 32,0 mm. Dankzij de verscheidenheid aan diameters heb je altijd de juiste speedboortjes tot je beschikking.

Bovendien krijg je deze boortjes in een handige en fraaie opbergbox geleverd. Het voordeel hiervan? Je bent je speedboortjes nooit kwijt!

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Beste houtborenset voor de professional – Bosch 7-delige Universele Robust Line Borenset Bosch 7-delige Universele Robust Line Borenset

In dit artikel hebben we uiteraard ook nog aandacht voor een houtborenset voor professionals. Professionals werken namelijk vaak met houtboortjes en hebben daardoor baat bij een juiste set. Deze set van Bosch is, in onze ogen, dan de beste keuze.

De boortjes uit deze set zijn namelijk voor meerdere doeleinden geschikt. Zo kan je in hout, in beton, in steen, in metaal, in tegels en in glas boren met deze boortjes. Ook zijn de boortjes in verschillende diameters: 4,0 mm, 5,0 mm, 6,0 mm, 8,0 mm, 10,0 mm en 12,0 mm.

Voor een professional is een dergelijke set ontzettend handig, aangezien hij/zij dan altijd de juiste boortjes tot zijn beschikking heeft. Hiermee kunnen de werkzaamheden op een snelle en soepele manier afgerond worden. Bovendien is het, dankzij deze borenset, niet nodig om continue van boortje te wisselen. Nee, je kunt met één boor door zowel hout als door steen boren. Uitermate handig, met name voor de professional die baat heeft bij zéér krachtige boortjes.

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Koopgids

Hierboven kan je onze keuzes vinden voor verschillende situaties als je op zoek bent naar een houtboor. Hieronder bespreken we verder de verschillende kenmerken. Wat zijn de unieke kenmerken van deze boortjes? En in welke situaties komen deze boortjes het best tot hun recht? Na het lezen van dit artikel weet jij alles over houtboortjes. Hierdoor kan jij altijd de juiste keuze maken, zodat jouw boorwerkzaamheden in hout altijd het optimale resultaat opleveren.

Standaard houtboor

Als je in hout wilt gaan boren, kan je opteren voor een standaard houtboor. Een dergelijke boor is in feite de standaardkeus voor het boren in hout. Een belangrijk kenmerk van een standaard houtboor is de scherpe punt. Hierdoor kan je perfect mikken waar je de boor wilt laten boren. Bovendien is de kans op uitschieters hierdoor verkleind, aangezien de punt al snel grip in het object weet te vinden.

Slangenboor

Een houtboor met een uniek design is een slangenboor. Bij deze boor loopt het schroefdraad rondom de boor; een beetje vergelijkbaar met de vorm van een slaan. Ook deze houtboor heeft een scherpe punt, zodat je deze boor gemakkelijk op de juiste plek in het object neer kunt zetten.
Een voordeel van de vorm van deze boor is terug te vinden in de afvoer van de houtspaanders. De slangachtige vorm van de boor zorgt namelijk voor een nette afvoer van deze houtspaanders, waardoor je een schoon en netjes gat krijgt.

Overigens is het bij een slangenboor aan te raden om je boormachine op een laag toerental te zetten. Hierdoor kan deze slangenboor rustig zijn weg vinden in het object, waardoor het eindresultaat uiteindelijk beter wordt.

Forstnerboor

Met een forstnerboor is het mogelijk om ondiepe en ronde gaten in zachte houtsoorten te maken. Voor bijvoorbeeld het maken van scharniergaten in keukenkastjes is een forstnerboor dan ook uitstekend geschikt.

Ons advies is om een forstnerboor te gebruiken in combinatie met een hoge snelheid en veel druk. Op die manier kan je het gewenste gat op de juiste manier verkrijgen.

SpeedboorSpeedboor

Een speedboor is geschikt om behoorlijk grote gaten te boren in hout danwel in plaatmateriaal. Het is aan te raden om een speedboor te gebruiken in combinatie met een hoog toerental op je boormachine.

Ook een speedboor heeft een scherpe punt, net zoals een slangenboor en een standaard houtboor. Dankzij deze scherpe punt is het wel noodzakelijk om in een rechte hoek te boren. Als je in een schuine hoek gaat boren, loop je de kans op het splinteren van het hout.

In de basis wordt een speedboor door doe-het-zelvers met name gebruikt om gaten voor labels of leidingen te maken. Dankzij de vorm van een speedboor is het namelijk mogelijk om mooie, ronde gaten te boren.

 

Tresna.nl
Logo