Beste zaagblad voor hout

Bij ongelooflijk veel verschillende klussen moet je objecten op het juiste formaat zagen. Wat je daarvoor nodig hebt? Juist, een zaag. Maar, een zaag is niet het enige. Nee, het zaagblad is minstens net zo belangrijk. Heb jij enig idee hoezo een zaagblad dusdanig belangrijk is?

Zaagblad voor hout

Laten we naar de situatie kijken waarin je een object op het juiste formaat zaagt. Daarbij heb je te maken met twee componenten: de aandrijving en de uiteindelijke zaag. De uiteindelijke zaag is het zaagblad en de aandrijving is de motor. De motor is dan ook het belangrijke component van een zaag, maar het zaagblad is de belangrijkste aanvulling op een zaag.

We zeggen hierbij bewust aanvulling. Het is namelijk mogelijk om een zaagblad te vervangen. Er zijn meerdere situaties waarin het prettig is om van zaagblad te vervangen. Wij beschrijven hieronder de belangrijkste situaties.

Als het zaagblad ‘op’ is

Als je veelvuldig gebruikt van een zaagblad maakt, loopt dit zaagblad simpelweg slijtage op. Het zaagblad wordt behoorlijk zwaar belast en dat heeft dan ook enige slijtage tot gevolg. Doet het zaagblad niet meer wat het moet doen? Dan is het tijd om het zaagblad te vervangen.

Ander materiaal

Voor verschillende soorten materialen heb je ook verschillende soorten zaagbladen nodig. Een zaagblad voor metaal is bijvoorbeeld compleet anders dan een zaagblad voor hout. Het verschil komt onder andere door het aantal tandjes, de afstand tussen de tandjes en de diameter van het zaagblad.

Mocht je daarom in ander materiaal moeten zagen, is het verstandig om van zaagblad te wisselen. In dit artikel kijken we specifiek naar de zaagbladen die voor hout bestemd zijn. Dergelijke zaagbladen hebben namelijk unieke kenmerken. Deze unieke kenmerken zorgen er voor dat het zaagblad geschikt is voor hout. Het zagen in hout gaat een stuk makkelijker, prettiger en beter als je gebruikt maakt van een geschikt zaagblad.

Zaagblad voor hout

Wat maakt een zaagblad voor hout dan zo speciaal? Als je hout gaat zagen, is het belangrijk dat dit hout er netjes afgewerkt uit ziet. Het moet niet al te veel gaan splinteren en de zaagsnede moet zeer nauwkeurig zijn. Dat is dan ook de reden waarom een zaagblad voor hout veel tanden moet hebben.

Een zaagblad met veel tanden kan namelijk veel nauwkeuriger zagen. Daar tegenover staat echter dat een dergelijk zaagblad wel veel minder snel zaagt. Onder aan de streep telt echter het resultaat. Een zaagblad met veel zorgt voor het gewenste eindresultaat.

Daarnaast is het dus niet de wens dat het hout gaat splinteren. Hierdoor moet er niet al te veel gelijktijdige druk op het hout komen. Ook daar heeft een zaagblad voor hout een specifieke oplossing voor: de tandjes staan gewisseld. Dit betekent dat de tanden wisselend scherp zijn: tand A is links scherp, tand B is rechts scherp, tand C is links scherp, tand D is rechts scherp etc. Een goed zaagblad voor hout heeft dan dus ook dergelijke wisselende tandjes.

De diameter van het zaagblad voor hout is afhankelijk van de exacte situatie. Kijk hiervoor naar de mogelijkheden voor je zaag, maar ook zeker naar het formaat van het object waarin je wilt zagen.

Samengevat moet een zaagblad voor hout dus aan de volgende eisen voldoen:

 • Veel tanden
 • Tandjes om en om wisselend

Tip van onze kant: als je op zoek naar een zaagblad voor hout bent, is het belangrijk om naar de naam en artikel van het zaagblad te kijken. Bij alle zaagbladen wordt namelijk duidelijk aangegeven voor welk materiaal het zaagblad geschikt is.

Maar, wij helpen je alvast heel graag. Hoe we dat doen? We hebben alle zaagbladen voor hout getest en op basis daarvan ons oordeel geveld. We weten nu dus exact welke zaagbladen voor hout het beste scoren. Welke zaagbladen dat zijn? Dat kan je hieronder vinden.

Het aanbod

Voor het keuren van alle zaagbladen hebben we de hulp gekregen van onze partner Coolblue. Zij hebben namelijk een ongelooflijk uitgebreid aanbod van geschikte zaagbladen. In totaal hebben ze meer dan 70 verschillende zaagbladen in het assortiment.

Om het voor jou overzichtelijk te houden, hebben we onderscheid gemaakt. We hebben de volgende categorieën gecreëerd:

 • Beste cirkelzaagblad voor hout
 • Beste decoupeerzaagblad voor hout
 • Beste reciprozaagblad voor hout
 • Beste voordelige zaagblad voor hout

Kreator Zaagblad voor Hout 216x30x2.2mm 60T – Beste cirkelzaagblad voor hout

Kreator Zaagblad voor Hout 216x30x2.2mm 60T

Een cirkelzaag is een uitermate prettige en multifunctionele zaag. Je kunt een dergelijke zaag tenslotte voor vele doeleinden gebruiken. Hierbij is het wel belangrijk dat je de juiste zaagbladen gebruikt. Voor een cirkelzaag maakt het namelijk wel uit of je in bijvoorbeeld metaal of hout zaagt. Met het juiste zaagblad is het echter een fluitje van een cent om in hout te zagen. De Kreator Zaagblad voor Hout 216x30x2.2mm 60T is in de ogen de beste keuze.

Een absoluut voordeel van dit zaagblad is de forse hoeveelheid tanden. Het zaagblad heeft in zijn totaliteit maar liefst 60 tandjes. Zoals je in de inleiding hebt kunnen lezen, is dat een belangrijk vereiste bij een zaagblad voor hout. Dit is dan ook één van de redenen waarom we dit zaagblad als beste koop typeren.

Anderzijds heeft dit ook te maken met de multifunctionaliteit van dit zaagblad. Je kunt dit zaagblad namelijk niet alleen voor hout gebruiken. Nee, ook voor MDF platen en hardhout is dit zaagblad uitermate geschikt. Daarbij komen de vele tandjes ook prima van pas.

Wat zijn de exacte afmetingen van dit zaagblad? De diameter van het asgat is 30mm, terwijl de diameter van het zaagblad 216mm is.

Ook willen we graag de dikte van het zaagblad aanstippen. De dikte van dit zaagblad is 2,2 mm. Hierdoor is het een relatief dik zaagblad, waardoor het zaagblad ook meer kracht over kan brengen. Dit maakt het zagen in hout nóg makkelijker en soepeler.

Tot slot willen we als laatste voordeel nog de nauwkeurigheid aanstippen. Volgens vele gebruikers is dit namelijk een zaagblad waarmee je zeer nauwkeurige zaagsneden kunt maken. Dit is onder andere te danken aan de hoeveelheid tandjes, maar ook aan de verfijndheid van het zaagblad.

Is het dan allemaal koek en ei? Ja, eigenlijk wel. Het komt niet vaak voor, maar bij dit zaagblad voor hout hebben we geen nadelen weten te ontdekken.

Geen nadelen gevonden.
Conclusie:
Het Kreator Zaagblad voor Hout 216x30x2.2mm 60T is in onze ogen de beste keuze voor een cirkelzaagblad voor hout. Je kunt dit zaagblad al voor € 26,99 bij onze partner Coolblue kopen. Voor dat bedrag ben je verzekerd van een prima zaagblad waarmee je in hout, MDF, laminaat en hardhout kunt zagen.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Multifunctioneel
 • Veel tandjes
 • Prima geprijsd
Nadelen
 • Niet gevonden

Bosch 30-delige Decoupeerzaagbladenset – Beste decoupeerzaagblad voor hout

Bosch 30-delige Decoupeerzaagbladenset

Een decoupeerzaag is een relatief unieke zaag. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het zaagblad. Dit valt in de verste verte niet te vergelijken met het zaagblad van bijvoorbeeld een cirkelzaag. Gelukkig zijn er decoupeerzaagbladen die uitermate geschikt zijn voor hout. Heb je interesse in een dergelijk zaagblad? Kijk dan zeker eens naar deze 30-delige set van het welbekende merk Bosch.

In deze 30-delige set kan je vele decoupeerzaagbladen vinden die geschikt zijn voor hout. Het gaat hierbij om de volgende varianten:

 • 10 x T119B Hout
 • 10 x T111C Hout

Deze zaagbladen voor hout zijn geschikt voor onder andere hout, MDF en hard hout. Je kunt in feite dus alle kanten op met deze decoupeerzaagbladen. Het enige wat je dient te doen, is om het zaagblad op de zaag te monteren.

Ook krijg je nog 10 zaagbladen voor metaal meegeleverd. Mocht je ooit nog in metaal willen zagen, komen deze dus alvast goed uit. Het gaat daarbij om de 118A metaal, waar dus 10 stuks van in de verpakking zitten.

We hebben echter wel één nadeel gevonden. Het is namelijk niet zonder reden dat dit een 30-delige set betreft. De kwaliteit van de decoupeerzaagbladen kan namelijk te wensen over laten. Het wil dan nog wel eens gebeuren dat de zaagbladen behoorlijk snel slijten.

Kwaliteit had iets beter gekund.
Conclusie:
De Bosch 30-delige Decoupeerzaagbladenset is een uitermate prettige set voor je decoupeerzaag. Je krijgt 20 decoupeerzaagbladen die geschikt zijn voor hout, terwijl je ook nog 10 decoupeerzaagbladen voor metaal meegeleverd krijgt. Voor een bedrag van € 28,99 kan je deze set bij onze partner Coolblue aanschaffen.

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Veel zaagbladen meegeleverd
 • Variatie
 • Ook zaagbladen voor metaal
Nadelen
 • Kwaliteit had beter gekund

DeWalt Reciprozaagbladenset BiM (12x) – Beste reciprozaagblad voor hout

DeWalt Reciprozaagbladenset BiM (12x)

Ben jij de trotse eigenaar van een reciprozaag? Dan ben je het beste uit met deze 12-delige set van DeWalt. Weet je nog niet exact wat een reciprozaag is? Lees dan ons artikel over deze unieke variant van een zaag en bekijk direct de verschillende reviews.

In onze ogen is deze 12-delige set van DeWalt in ieder dé keuze als je op zoek naar een reciprozaagblad voor hout bent. Een belangrijk voordeel is bijvoorbeeld het feit dat je verschillende soorten lengtes en tandafstanden tot je beschikking hebt.

De tandafstanden zijn als volgt: 6,0 mm, 10,0 mm en 14,0 mm. Daarentegen zijn de reciprozaagbladen de volgende lengtes: 100 mm, 152 mm, 203 mm en 228 mm. In totaal zijn het dus 12 stuks die je in deze set van DeWalt aan treft.

Met deze zaagbladen kan je vele verschillende soorten hout moeiteloos doorzagen. Denk hierbij aan normaal hout, MDF, laminaat en hard hout. Het is daarnaast ook nog mogelijk om in metaal en kunststof met deze zaagbladen te zagen.

Hebben we helemaal geen nadelen weten te ontdekken? Ja, toch wel. De set is namelijk behoorlijk prijzig. Bij onze partner Coolblue betaal je € 53,99 voor deze set van DeWalt.

De set is relatief prijzig; € 53,99.
Conclusie:
De DeWalt Reciprozaagbladenset BiM (12x) is de beste set als je op zoek naar een reciprozaagblad voor hout bent. Sterker nog: dit zijn de beste zaagbladen voor hout die je kunt vinden voor een reciprozaag. Dat is onder andere te danken aan de variatie en de multifunctionaliteit. Houd alleen rekening met een relatief hoog prijskaartje.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Variatie, 12 verschillende varianten
 • Multifunctioneel te gebruiken
 • Verschillende lengtes
 • Verschillende tandafstanden
Nadelen
 • Relatief duur

Kreator Zaagblad voor Hout 140x20x2mm 40T – Beste voordelige zaagblad voor hout

Kreator Zaagblad voor Hout 140x20x2mm 40T

Heb jij niet al te veel geld om te besteden aan een zaagblad? Wil je daarom een zo’n voordelige mogelijke variant kiezen? In dat geval kan je het beste voor get Kreator Zaagblad voor Hout 140x20x2mm 40T gaan.

Voor de duidelijkheid: dit betreft een zaagblad voor een cirkelzaag. Als je op zoek naar een zaagblad voor een decoupeerzaag of reciprozaag bent, heb je dus niet al te veel aan dit zaagblad.

Dit zaagblad is relatief voordelig geprijsd bij onze partner Coolblue. Je betaalt namelijk een bedrag van € 18,99. Vergelijk het eens met de hierboven genoemde variant van Kreator. Daar betaalde je toch enkele euro’s meer voor.

Een absoluut pluspunt is het feit dat je met dit zaagblad behoorlijk nauwkeurig kunt zagen. Hierdoor kan je al je houten objecten op het juiste formaat afzagen. Wat je daarvoor moet doen? Alleen dit zaagblad op je cirkelzaag monteren. Vervolgens kan je direct aan de gang.

Dit zaagblad heeft in totaal 40 tanden, welke wisselend scherp zijn. Dit zijn twee belangrijke voorwaarden die aan een zaagblad voor hout gesteld worden. Dankzij de 40 tandjes kan je nauwkeurig en relatief makkelijk zagen

Ook willen we nog de multifunctionaliteit van dit zaagblad aanstippen. Je kunt hiermee namelijk in zowel hout en mdf als in hard hout mee zagen. Als kers op de taart is het ook nog mogelijk om hiermee in kunststof te zagen.

Tot slot nog enkele statistieken:

 • Aantal tanden: 40 stuks
 • Zaagblad dikte: 2,0 mm
 • Diameter asgat: 20 mm
 • Diameter zaagblad: 140 mm

Is het dan allemaal maar zo positief bij dit zaagblad? Nee, toch niet. Het is namelijk jammer dat het zaagblad maar 2,0 mm is. De hierboven genoemde variant van Kreator had een dikte van 2,2 mm. Dat zaagblad is dus iets sterker, maar is daarnaast ook weer duurder.

Zaagblad is 2,0 mm dik.
Conclusie:
Het Kreator Zaagblad voor Hout 140x20x2mm 40T scoort absoluut hoge punten en met name op het gebied van prijs. Voor een bedrag van € 18,99 heb je een prima zaagblad voor hout. Het is echter wel jammer dat er niet al te veel tandjes aanwezig zijn en dat het zaagblad maar 2,0 mm is. Daarbuiten is het wel een feit dat je multifunctioneel bent en dat je nauwkeurige zaagsneden kunt maken.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Geschikt voor een cirkelzaag
 • Gunstig geprijsd
 • Nauwkeurige zaagsneden
Nadelen
 • Zaagblad is te dun; 2,0 mm maar.
Tresna.nl
Logo