Beste borenset

Als je aan de vooravond van een (grote) klus staat, moet je met vele aspecten rekening houden. Het gezegde is niet voor niets ‘een goed begin is het halve werk’. Nee, bij een klus in of rondom je huis moet je met allerlei zaken rekening houden. Zo moet je goed nadenken over het ontwerp, over het materiaal en gereedschap dat je gaat gebruiken en de stappen die je dient te nemen. Als je zelf meubelstukken gaat maken, kan je ontzettend veel informatie op onze website vinden. Wij hebben recent onder andere artikelen geschreven over het maken van je eigen bureau, het maken van een  kast en het maken van een kliko ombouw.

Onze top 4 borensets

Afbeelding

Product


Bosch 7-delige Universele Robust Line Borenset

Onze beste koop!

Bosch 7-delige Universele Robust Line borenset

Beste borenset voor alle materialen

of

Makita 9-delige Borenset HoutSteenMetaal D-08660

Makita 9-delige Borenset hout/steen/metaal D-08660

Beste borenset voor hout

of

Metabo 19-delige HSS-TiN Borenset

Metabo 19-delige HSS-TiN Borenset 

Beste borenset voor metaal

of

Metabo 5-delig SDS-plus Borenset

Metabo 5-delig SDS-plus Borenset

Beste borenset voor steen

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Bosch 7-delige Universele Robust Line borenset

Beste borenset voor alle materialen

Bosch 7-delige Universele Robust Line Borenset

of

Makita 9-delige Borenset hout/steen/metaal D-08660

Beste borenset voor hout

Makita 9-delige Borenset HoutSteenMetaal D-08660

of

Metabo 19-delige HSS-TiN Borenset

Beste borenset voor metaal

Metabo 19-delige HSS-TiN Borenset

of

Metabo 5-delig SDS-Plus borenset

Beste borenset voor steen

Metabo 5-delig SDS-plus Borenset

of

Bij veel klussen krijg je op een gegeven moment te maken met boorwerk. Je moet bijvoorbeeld in een muur of in het object boren. Maar, hoe doe je dat nou zo optimaal mogelijk? Allereerst moet je een juiste boormachine kopen. Een juiste boormachine is een boormachine met voldoende kracht. Met name bij het boren in steen of beton heb je ongelooflijk veel kracht nodig. Gelukkig bestaan er voor dat soort gelegenheden speciale boormachines. Op tresna.nl kan je vele reviews vinden over verschillende soorten boormachines:

Bij de bovengenoemde reviews vind je continue één gemeenschappelijk kenmerk terug. De boormachines zijn voor specifieke situaties uitermate geschikt. Met andere woorden: moet je specifiek boorwerk verrichten? Zorg er dan voor dat je de juiste boormachine tot je beschikking hebt. Daarmee maak je jouw werk alleen maar makkelijker, efficiënter en veiliger. Ons advies is dan ook om de bovenstaande reviews goed door te lezen. Maar, dat is niet het enige.

Nee, bij een boormachine draait het niet alleen om de machine zelf. Het draait om de combinatie van de boormachine en het boortje. Bij het kopen van een boormachine moet je dan ook goed op de boortjes letten. Welke boortjes worden er standaard meegeleverd? Voor welke materialen zijn dergelijke boortjes geschikt? Dergelijke vragen zijn behoorlijk belangrijk voor je uiteindelijke keuze.

Maar, welke boortjes moet je nou aanschaffen? Wij zijn voor jou op onderzoek gegaan! Bij het uitkiezen van boortjes heb je in feite de keus:

 • Je kunt voor een specifiek boortje gaan
 • Je kunt voor een borenset gaan

Bor​​​​enset

In dit artikel richten wij ons specifiek op een borenset. Een borenset is een combinatie van verschillende boortjes. Deze boortjes zijn bijvoorbeeld geschikt voor een specifieke materiaalsoort.

Wij zijn voor jou op onderzoek gegaan en hebben de beste borensetjes naar boven weten te halen. Daarbij hebben we de borensetjes in verschillende categorieën ingedeeld:

 • Beste borenset voor alle materialen
 • Beste borenset voor hout
 • Beste borenset voor metaal
 • Beste borenset voor steen

Je kunt hieronder de reviews dan de beste borensetjes vinden. Daarbij bespreken we de voor- en de nadelen. Daarnaast kan je direct via één van de linkjes de gewenste borenset bij één van onze partners aanschaffen. Laat je verrassen en ga met de juiste voorbereiding aan de slag met je (boor)klus.

Beste borenset voor alle materialen – Bosch 7-delige Universele Robust Line borenset

Bosch staat te boek als één van de pioniers binnen de wereld van elektrische gereedschappen. Deze Duitse fabrikant weet continue kwalitatief hoogwaardige producten op de markt te brengen. Dat uit zich ook in deze multifunctionele borenset van het merk. Met deze 7-delige borenset kan je in alle soorten materialen boren.

Deze boortjes zijn te gebruiken op boormachines met een snelspan boorkop. Daarnaast hebben de boortjes verschillende diameters. De volgende diameters zijn in deze set aanwezig:

 • 4 millimeter
 • 5 millimeter
 • 6 millimeter
 • 8 millimeter
 • 10 millimeter
 • 12 millimeter
 • Zoals de naam al doet vermoeden, vind je in deze set 7 verschillende boortjes terug. Deze boortjes hebben dus bovengenoemde diameters en zijn voor vele materialen geschikt. Zo kan je met deze set in de volgende materialen boren:

  • Hout
  • Beton
  • Metaal
  • Steen
  • Tegels
  • Glas

  Kortom: met deze set van Bosch kan je werkelijk waar alle boorwerkzaamheden uitvoeren. Daarbij is het wel van belang dat je altijd voorzichtig om gaat met deze set. Veiligheid moet te allen tijde voorop staan!

  Wat betaal je nou voor een dergelijke set? Bij onze partner Coolblue betaal je, op het moment van schrijven, € 44,99 voor deze 7-delige set van Bosch. Voor nog geen 5 tientjes heb je dus een uitgebreide borenset tot je beschikking. Een borenset waar je optimaal van kunt genieten én waarmee je alle klussen in en rondom je huis uit kunt voeren. Voor zowel glas, metaal, hout, beton, tegels en steen is deze borenset geschikt!

  Conclusie

  Met de Bosch 7-delige Universele Robust Line borenset doe je een prima aankoop. Met deze borenset kan je namelijk in alle materialen boren. Dat gaat probleemloos; onder meer vanwege de sterkte van deze boortjes. Daarnaast is het uiterst prettig dat de boortjes verschillende diameters hebben.

  Beste borenset voor hout – Makita 9-delige Borenset hout/steen/metaal D-08660

  Moet je in hout boren? Dan moet je met meerdere aspecten rekening houden. Hout is over het algemeen niet het sterkste materiaal. Maar, als je verkeerd in hout boort, kan het materiaal gaan splinteren. Mede daarom is het ontzettend belangrijk daarom je de juiste boortjes gebruikt.

  Voor het boren in hout raden wij absoluut deze 9-delige set van Makita aan. Een bijkomend voordeel is namelijk dat je deze set ook voor steen en metaal kunt gebruiken. Voor het boren in hout is deze 9-delige set de beste optie.

  Zoals je aan de verpakking al kunt zien, heb je 3 verschillende houtboortjes tot je beschikking. Deze boortjes voor hout zijn te herkennen aan de zilveren en zwarte kleurstelling. De boortjes voor hout hebben drie verschillende diameters:

  • 5 millimeter
  • 6 millimeter
  • 8 millimeter

  Deze diameters heb je ook bij de boortjes voor steen en voor metaal. De boortjes voor steen kan je herkennen aan de zilveren kleur. De boortjes voor metaal kan je herkennen aan de gouden kleur. Dankzij deze kleurstelling kan je de boortjes perfect uit elkaar houden.

  Bij het uitkiezen van de juiste borenset moet je uiteraard ook naar het prijskaartje kijken. Voor deze 9-delige borenset van Makita betaal je een bedrag van € 16,99 bij onze partner Coolblue. Dat is absoluut een prima prijs. Voor nog geen 20 euro heb je namelijk 9 prima boortjes tot je beschikking. Boortjes waarmee je perfect in hout kunt boren, maar ook in metaal en steen. Wat wens je nog meer?

  Conclusie

  We durven te stellen dat dit de beste borenset voor hout is. Met de drie boortjes voor hout kan je alle boorklussen in hout aan. De boortjes voor hout zijn te herkennen aan de zilveren met zwarte kleurstelling. Bijkomend voordeel is dat je dergelijke boortjes ook voor steen en metaal geleverd krijgt. Je vangt dus eigenlijk meerdere vliegen in één klap!

  Beste borenset voor metaal – Metabo 19-delige HSS-TiN Borenset

  Bij het boren in metaal moet je óók met meerdere zaken rekening houden. Metaal is ook een behoorlijk bewerkelijk materiaal. Dat betekent dat het materiaal beschadigd raakt indien je op de verkeerde manier boort. Mede daarom willen we je van harte aanraden om voor deze borenset van Metabo te kiezen.

  Deze 19-delige borenset van Metabo is specifiek ontwikkeld voor het boren in metaal. De boortjes zijn allen geschikt voor het boren in metaal en hebben verschillende diameters. De diameters variëren van 1 mm tot aan 10 mm. Zo heb je ook een boortje met een diameter van 3,5 mm, een boortje met een diameter van 6,5 mm en een boortje met een diameter van 8,5 mm. Je hebt dus écht een totaalpakket van boortjes voor metaal. Je hebt nagenoeg alle diameters tot je beschikking, waardoor je elke boorklus in metaal aan kunt.

  Wat opvalt aan deze 19-delige set is de handige verpakking. Je krijgt de boortjes in een klein doosje geleverd inclusief een handig hefsysteem. De boortjes zitten daardoor altijd veilig in het doosje én zijn er makkelijk uit te halen.

  Door de gouden kleurstelling vallen de boortjes bovendien direct op. De kans dat je deze boortjes kwijt raakt, is dan ook nihil. Overigens zou het erg zonde zijn om deze boortjes kwijt te raken. Ze zijn namelijk van geweldige kwaliteit en maken alle boorklussen in metaal een stuk makkelijker.

  Ben je benieuwd naar het kostenplaatje voor deze set van 19 boortjes? Je betaalt bij onze partner Coolblue een bedrag van € 25. We kunnen stellen dat dit bedrag elke cent dubbel en dwars waard is. De boortjes zijn van de hoogste kwaliteit en bieden je veel plezier.

  Conclusie

  Voor elke doe-het-zelver én professional is dit de beste borenset voor metaal. Je hebt in totaal 19 boortjes tot je beschikking. Deze boortjes zijn allen van de hoogste kwaliteit, zijn bijzonder sterk en hebben verschillende diameters. Je hebt al met al dus een prachtig totaalpakket tot je beschikking.

  Beste borenset voor steen – Metabo 5-delig SDS-Plus borenset

  Heb je enig idee waar een borenset voor steen aan moet voldoen? Juist. De boortjes moeten ongelooflijk sterk zijn. Steen is uiteraard een sterk materiaal en daardoor heb je brute kracht nodig. Enerzijds komt die brute kracht vanuit je boormachine. Anderzijds speelt het boortje daar ook een belangrijke rol bij. Kies daarom voor deze 5-delige set van Metabo. Deze set is ongelooflijk sterk.

  Deze 5-delige set bestaat uit 5 boortjes met verschillende diameters. Zo krijg je 1 boortje met een diameter van 5 mm geleverd, 2 boortjes met een diameter van 6 mm, 1 boortje met een diameter van 8 mm en 1 boortje met een diameter van 10 mm. Kortom: je kunt alle kanten op met deze 5-delige borenset.

  Naast het boren in steen kan je deze boortjes ook nog voor andere materiaalsoorten gebruiken. Het boren in beton en natuursteen behoort ook tot de mogelijkheden. Daarbij heb je wel een boormachine met SDS plus aansluiting nodig. Het type boorkop van deze boortjes is namelijk SDS-Plus. Zonder de juiste boormachine heb je dus niet al te veel aan deze borenset.

  Wil je graag deze set aanschaffen? Dat kan simpel bij één van onderstaande partners. Maar, wat betaal je daar dan voor? Je betaalt een bedrag van € 25 bij onze partner Coolblue voor deze 5-delige borenset. Voor dat bedrag weet je één ding zeker: alle boorwerkzaamheden in steen zijn een eitje.

  Conclusie

  Deze 5-delige borenset van Metabo is de beste borenset voor steen. Dat is een op zichzelf staand feit. De boortjes zijn sterk en hebben verschillende diameters. Voor elke boorklus heb je dan ook de juiste boor tot je beschikking. Bovendien kan je ook in natuursteen en beton met deze boortjes boren.

  Besluit

  Het mag duidelijk zijn dat je te allen tijde het juiste boortje moet gebruiken. Samen met de boormachine vormt het boortje namelijk de kracht. Deze kracht heb je nodig. Met name als je in bijvoorbeeld steen of beton gaat boren. Daarnaast heb je bij andere materialen, hout en metaal, juist een juiste boorkop nodig. Met een juiste boorkop is het namelijk mogelijk om het materiaal niet te laten splinteren. Dat is bij bijvoorbeeld hout en metaal wenselijk. 

  Bij het aanschaffen van een borenset moet je dan ook op meerdere zaken letten. Uiteraard moet je de boortjes afstemmen op het materiaal waarin je wilt gaan boren. Maar, je kunt er ook bewust voor kiezen om de borenset voor alle materialen te nemen. Met die borenset kan je simpelweg in alle materialen boren. Daarbij moet je wel rekening houden met iets minder kracht.

  Uiteraard speelt ook het prijskaartje een belangrijke rol. In bovenstaande reviews heb je bij alle borensetjes de prijs kunnen vinden. Deze prijs ligt tussen de twee en vijf tientjes. Hierbij geldt wel: je kunt het zo gek mogelijk als dat je zelf maar wilt. Wij hebben bovenstaande producten echter geselecteerd op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

  Borenset

  Door één van bovenstaande borensets aan te schaffen, doe je hoe dan ook een verstandige aankoop. Een aankoop waar je lang van kunt genieten én een aankoop waar je al je boorwerkzaamheden probleemloos mee uit kunt voeren. Voor een optimaal resultaat heb je absoluut baat bij de juiste boortjes. Vergelijk daarom de verschillende boorsetjes met elkaar en kom tot de juiste keuze. Veel succes met je boorklus!

  Tresna.nl
  Logo