Beste steekwagen

Een steekwagen is een handig werktuig om lasten zoals dozen of kratten te verplaatsen. De naam “steekwagen” mag je vrij letterlijk nemen. Je steekt het hefplateau van de wagen letterlijk onder het gewicht dat je wenst te verplaatsen. Daarna kantel je de steekwagen naar je toe, waardoor de last opgetild wordt. Door de wagen te kantelen kun je de steekwagen vooruit of achteruit rollen.

Onze top 5 steekwagens

Afbeelding

Product


Ferm TTM1028

Onze beste koop!

Ferm TTM1028

De beste koop

of

Varo KRT670101

Varo KRT670101

Beste koop voor steekwagen met vier wielen

of

Stanley WEST-706

Stanley WEST-706

Beste koop inklapbare steekwagen

of

Silverline 633752 Steekwagen

Silverline 633752 

Beste koop voor grote lasten

of

Maxx steekwagen

Maxx steekwagen

Beste koop als traploper

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Ferm TTM1028

De beste koop

Ferm TTM1028

of

Varo KRT670101

Beste koop voor steekwagen met vier wielen

Varo KRT670101

of

Stanley WEST-706

Beste koop inklapbare steekwagen

Stanley WEST-706

of

Silverline 633752

Beste koop voor grote lasten

Silverline 633752 Steekwagen

of

Maxx steekwagen

Beste koop als traploper

Maxx steekwagen

of

Een steekwagen heeft volgende onderdelen:

 • Een hefplateau waarop je de last plaatst
 • Wielen, die ervoor zorgen dat je de last kunt verplaatsen.
 • Verticale stangen, die je toelaten de steekwagen te kantelen
 • Handvatten, waarmee je een goede grip hebt op de verticale stangen

Omdat de wielas van een steekwagen niet lang is, kun je handig in alle richtingen bewegen met een steekwagen.

Waarvoor kun je een steekwagen nu allemaal gebruiken?

Dit werktuig is handig in allerlei situaties.

 • We denken aan het transporteren van dozen of pakketten, bijvoorbeeld in je garage of een bergplaats.
 • Je kunt een steekwagen gebruiken als je zelf verhuist.
 • Organiseer je een feest of een ander event, dan is een steekwagen handig om kratten drank op hun plaats te krijgen.
 • Heb je last van rugpijn, dan is een steekwagen handig om boodschappen op hun plaats te brengen.

Er bestaan heel veel soorten steekwagens op de markt. In dit artikel hebben we vijf steekwagens voor jou geselecteerd.

Ferm TTM1028 – Gewoonweg de beste koop

Ben je op zoek naar een stevige en robuuste steekwagen voor al je verhuisklussen, dan is dit werktuig van Ferm de beste koop. De steekwagen heeft een eenvoudig design, is sterk en is onverwoestbaar. Bovendien is de wagen geschikt voor grote lasten. Het is gewoonweg een handige en functionele steekwagen voor een goede prijs. Als je dit soort wagen nodig hebt, dan moet je niet langer zoeken.

De Ferm TTM1028 heeft een draagvermogen van maar liefst 225 kilogram. Koffers, dozen of toestellen plaats je op het hefplateau van 35 op 18 centimeter. De lasten staan steeds stabiel op dit draagvlak.

De wielen van de Ferm TTM1028 zijn met lucht gevuld. Ze rollen soepel dankzij de kogellagers (zie koopgids), waardoor het wagentje zich vlot van punt A naar punt B laat rijden. Om de balans te behouden zijn de beugelhandgrepen waarmee je de kar vooruitduwt heel handig. Je hebt een goede grip op de handgrepen en kunt de kar gemakkelijk kantelen.

Als nadeel noteren we dat je het hefplateau en de duwstangen niet kunt inklappen. Daardoor neemt de steekwagen wel wat plaats in als je hem niet gebruikt. Met een gewicht van 8,8 kilogram is hij niet zo licht om mee te nemen op verplaatsing. Omdat de wielen met lucht gevuld zijn, kan het in principe wel eens gebeuren dat je lek rijdt.

De wielen mochten iets sterker zijn.

Voordelen

 • Goedkoop
 • Sterk
 • Grote draagcapaciteit

Nadelen

 • Niet opvouwbaar
 • Zwaar

Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een functionele en sterke steekwagen voor een goede prijs zoekt. Het is geen professioneel toestel, maar daar is de prijs ook niet naar. Je kunt met deze steekwagen alle verhuisklussen opknappen. Het is een steekwagen die gemakkelijk tientallen jaren zijn nut bewijst.

Varo KRT670101 – Beste koop voor steekwagen met vier wielen

De meeste steekwagens hebben twee wielen en een compact draagplateau. Je kunt echter ook kiezen voor een steekwagen met vier wielen. Het voordeel hiervan is dat je een groter draagplateau hebt. Binnen dit segment is de Varo KRT670101 de beste koop. Het is een wagen waarop je zonder probleem 150 kilo aan lasten kunt plaatsen. Dankzij de vier wielen is het gewicht bovendien optimaal verdeeld. Je kunt de wagen vooruit trekken of duwen. De wielen passen zich automatisch aan.

De Varo KRT670101 is ideaal voor allerlei verhuisklussen. Heb je een eigen zaak of kantoor, dan komt de steekwagen steeds van pas om zaken te verhuizen. Je spaart je rug bij het verplaatsen van lasten en kunt doen wat je graag doet in plaats van met dozen of verpakkingen te sleuren. 

Het draagvlak is uitgerust met een antislip-laag, waardoor de verpakkingen niet verschuiven tijdens het rijden. Ben je klaar met de verhuisklus, dan kun je de wagen opbergen en de duwboom inklappen. Dit zorgt voor een besparing qua plaats in je bergruimte.

Het materiaal van het frame is in aluminium. Dit zorgt ervoor dat de steekwagen gemakkelijk rolt en licht is. Laad je zware lasten op de steekwagen, dan heb je het gevoel dat de hendel buigt bij het trekken. Het is niet zo gemakkelijk om de steekwagen met een zware lading in beweging te krijgen. De zwarte antislip-laag van de Varo KRT670101 verslijt snel, wat ook een nadeel is.

De steekwagen valt wat licht uit als hij vol geladen is.

Voordelen

 • Goede prijskwaliteitsverhouding
 • Draagcapaciteit van 150 kilogram
 • Opvouwbaar

Nadelen

 • Koffer is niet heel stevig
 • Duwboom kan buigen

Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een handige en goedkope steekwagen op vier wielen zoekt. Het draagvlak is ruim, waardoor je gemakkelijk dozen, verpakkingen en andere lasten van punt A naar punt B verhuist. Je kunt de steekwagen ook gemakkelijk opbergen.

Stanley WEST-706 – Beste koop inklapbare steekwagen

De Stanley WEST-706 is de beste koop als je een handige en inklapbare steekwagen zoekt. In een handomdraai is de wagen dichtgevouwd en kun je hem bijvoorbeeld in de koffer van je auto plaatsen. Bovendien is de steekwagen geschikt om zonder probleem een gewicht van 125 kilo te vervoeren.

De steekwagen is geschikt om volgeladen dozen, meubels en toestellen zoals wasdrogers te verhuizen. Heb je een verhuisklus voor de boeg of wil je iemand helpen een nieuwe woning in te richten? Dan is dit het ideale werktuig.

Verhuizen is een plezier met dit werktuig. De wielen rollen soepel dankzij de stalen kogellagers. De Stanley WEST-706 heeft stevige en massieve rubberbanden. Ze zijn fijn, sterk en hebben een beperkt raakpunt met de grond. Je kunt zodoende rustig en geruisloos gereedschapskisten, dozen en allerlei lasten verhuizen. De handvatten van deze steekwagen vallen ook op. Ze liggen goed in de hand en zijn belegd met soft grip rubber, waardoor je de steekwagen gemakkelijk vooruit kunt duwen zonder kramp in je handen te krijgen. Het hefplateau van deze steekwagen heeft een oppervlak van 48 op 35 centimeter. Dit hefplateau is gemaakt uit aluminium.

De Stanley WEST-706 is op meerdere manieren inklapbaar. Je kunt niet alleen het hefplateau inklappen, want ook de duwbomen kun je korter maken door ze in elkaar te schuiven. Volledig ingeklapt heeft deze steekwagen compacte afmetingen: het werktuig is dan 50 centimeter breed, 7 centimeter dik en 79 centimeter hoog.

Het gewicht is met 6,95 kilo ook niet zo veel. Je tilt de wagen gemakkelijk in en uit de kofferbak van een auto. Dankzij de elastische koorden kun je een item vastmaken op de wagen, wat zeker ook een handige functie is.

Wil je heel zware lasten verhuizen, dan koop je beter een andere steekwagen waarop je grotere gewichten kunt plaatsen. De Stanley WEST-706 is ook niet zo goedkoop. Voor een eenmalige klus is deze steekwagen een wat grote investering. Eens het draagplateau ingevouwen is, moet je wel wat kracht geven om het terug uit te vouwen. Weegt de last meer dan 70 kilogram, dan moet je veel kracht geven om de wagen vooruit te rollen.

Niet ideaal voor zware lasten zoals wasmachines of kasten.

Voordelen

 • Gemaakt van aluminium
 • Soft grip handgreep
 • Invouwbaar

Nadelen

 • Niet goedkoop
 • Beperkt draagvermogen

Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een handige allround steekwagen zoekt. Je kunt zowel de duwboom als het hefplateau inklappen en de steekwagen bijvoorbeeld in de koffer van de auto plaatsen. De steekwagen is niet goedkoop, maar komt altijd wel eens van pas, al is het maar om boodschappen naar je buren te brengen.

Silverline 633752 Steekwagen – Beste koop voor grote lasten

Ben je van plan om je wasmachine of zware meubels een andere plaats te geven? Dan moet je een steekwagen hebben waarop je 100% kunt vertrouwen. Dit is met de Silverline 633752 zeker het geval.

Bovendien is deze steekwagen een stuk goedkoper dan professionele toestellen. De duwboom van deze steekwagen is met zijn 130 centimeter extra hoog, waardoor je optimaal gebruik kunt maken van het hefboomeffect om de wagen met zijn lading te kantelen en te rollen.

De wielen van deze Silverline 633752 zijn met lucht gevuld. Dankzij de voorziene kogellagers rollen ze soepel en vlot vooruit. Het rijden met deze wagen maakt weinig lawaai.

Het draagplateau van de Silverline 633752 is niet zo groot. Dit bedraagt 25 op 20 centimeter. Je kunt dit draagplateau daardoor gemakkelijk onder de last schuiven. Het ergonomisch design is goed voor de rug en voor je het weet heb je je hele huis heringericht met een minimum aan spierkracht.

Het gewicht dat je met deze steekwagen kunt verhuizen? Dit is 250 kilogram, wat behoorlijk veel is. Wil je een eiken kast of een zware wasmachine verhuizen, dan moet je een steekwagen hebben die dit soort lasten zonder probleem kan dragen. Dit is met deze steekwagen dus zeker het geval. Bovendien kun je de wagen binnen en buiten gebruiken. Dankzij de coating in poederlak blijft het oppervlak intact en roestvrij.

Als nadeel noteren we de kwaliteit van de banden. Zeker als het werktuig nog nieuw is, kun je gemakkelijk sporen trekken op de vloer. We hadden graag gezien dat er nog een riem bij de steekwagen meegeleverd was om lasten te fixeren.

Het is ook jammer dat je het hefplateau niet kunt invouwen. Deze steekwagen is sowieso vrij groot. Je kunt hem dan ook niet zo gemakkelijk opbergen op momenten dat je hem niet nodig hebt.

Moeilijk op te bergen, omdat het hefplateau niet invouwbaar is.

Voordelen

 • 250 kg draagvermogen
 • Grote “hefbomen”
 • Stevige banden

Nadelen

 • Moeilijk op te bergen
 • Zwaar
 • Groot

Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een handige en ergonomische steekwagen zoekt voor een goede prijs. Deze steekwagen is geschikt om zware lasten zoals wasmachines zonder probleem te verhuizen.

Bekijk prijzen van de Silverline 633752 bij verschillende winkels:

Maxx Steekwagen – De beste koop als traploper

Verhuizen is één ding, maar soms moet je een meubel of je nieuwe wasmachine naar een andere verdieping brengen en vind je trappen op je weg. Gelukkig zijn er ook speciale steekwagens die je hierbij helpen. De beste koop in dit segment is deze steekwagen van Maxx.

De wielen bij deze steekwagen springen het meest in het oog. Dit is een ingenieuze constructie van drie paren wielen, die doorrollen telkens als je een traptrede omhoog of omlaag gaat. De wielen hebben kogellagers en zijn gemaakt uit vol rubber, waardoor je niet lek kunt rijden.

De Maxx steekwagen heeft een draagvermogen van maar liefst 200 kilogram. De constructie uit staal is duurzaam en bestand tegen roestvorming. De handvatten zijn goed geplaatst. Ze maken het gebruik van het toestel gemakkelijk en ergonomisch. Het is bijvoorbeeld gemakkelijk om de wagen te kantelen met een last op het draagplateau.

Heel handig is verder dat je het draagvlak kunt inklappen. De duwbomen kun je eveneens korter maken, waardoor je dit toestel gemakkelijk kunt opbergen.

Binnen het segment van traplopers is dit voor ons de beste koop. Je kunt het werktuig niet echt vergelijken met professionele rollers. Het is niet zo sterk als een professionele steekwagen, maar het voldoet wel voor doorsnee klussen.

Een nadeel echter is dat het draagplateau niet zo gemakkelijk uit te vouwen is. Je ondervindt hierbij wel wat weerstand. Daarnaast kan de metalen constructie wel wat geluid maken (lees: “piepen”) tijdens het verhuizen. Je moet er tevens rekening mee houden dat de banden sporen kunnen nalaten.

Het is spijtig dat het draagplateau niet al te makkelijk uit te vouwen is.

Voordelen

 • Geschikt voor trappen
 • Wieltjes kunnen niet lek raken
 • Grote draagcapaciteit

Nadelen

 • Draagplateau moeilijk invouwbaar
 • Metalen constructie piept

Conclusie

De Maxx steekwagen is geschikt voor wie spullen op en van de trap wilt tillen. Dankzij deze wieltjes is het mogelijk om de steekwagen trap voor trap naar boven of beneden te verplaatsen. Ideaal dus voor bijvoorbeeld een verhuizing!

Koopgids

Soorten steekwagens

Wil je een steekwagen kopen, dan moet je eerst even bekijken welke verschillende soorten die er bestaan.

 • De klassieke steekwagen. Dit is een steekwagen met een hefplateau, twee wielen en een duwboom. Dit type van steekwagen is meestal geschikt voor zware lasten.
 • Een trapsteekwagen. Dit is een steekwagen met drie paren van roterende wielen op een wielas. Omdat de wielen ook langs een verticaal vlak kunnen rollen, kun je de steekwagen over de treden van een trap duwen of trekken. Handig om zware lasten naar de bovenverdieping te brengen.
 • Elektronische steekwagens. Deze werken volgens hetzelfde principe, maar het duwen en heffen van de last wordt overgenomen door een elektrische motor. Dit soort steekwagen wordt vaak gebruikt in magazijnen en verdeelcentra. Ze zijn efficiënter dan manuele steekwagens.
 • Steekwagens met vier wielen. Deze steekwagens hebben een hefplateau dat gedragen wordt door vier wielen. Daardoor kun je vrij grote dozen of pakketten op het hefplateau plaatsen. Een duwboom laat je dan toe de last te bewegen.
 • Opvouwbare steekwagens. Dit soort steekwagen gelijkt op de klassieke steekwagen. Het verschil is dat je de duwboom en het hefplateau kunt invouwen. Dit bespaart plaats als je het werktuig niet gebruikt.

Waar moet je nog allemaal op letten als je een steekwagen koopt?

Maximale belasting

De maximale belasting van steekwagens kan verschillen. Maximale belasting staat voor het maximale gewicht dat je op een steekwagen kunt plaatsen. Op de ene steekwagen kun je bijvoorbeeld een gewicht van maximum 100 kilo plaatsen, bij een andere steekwagen is dit 250 kilogram. Het is belangrijk dat je een inschatting maakt van het gewicht dat je wenst te vervoeren en daar de aankoop van een steekwagen op afstemt.

Een steekwagen met een maximale belasting van 250 kilogram is immers zelf zwaarder dan een steekwagen waarop je 100 kilogram aan gewicht kwijt kunt. Het heeft daardoor absoluut geen zin om een steekwagen te kopen die een te groot maximaal draagvermogen heeft. Anderzijds kun je in de problemen komen als je een te zware last met een te lichte steekwagen wenst te vervoeren.

Opvouwbaar of niet

Er bestaan steekwagens die je kunt opvouwen. Opvouwen wil hier zeggen dat je het hefplateau kunt in- en uitklappen. Daarnaast kun je ook de duwboom inklappen of korter maken.

Voordelen van een opvouwbare steekwagen:

 • Een opvouwbare steekwagen neemt minder plaats in dat niet-opvouwbare steekwagens (logisch nietwaar?).
 • Je kunt een opvouwbare steekwagen gemakkelijk transporteren. Je plaatst deze steekwagen bijvoorbeeld in de koffer van de auto en kunt hem daar ook handig terug uit nemen.

Nadelen van een opvouwbare steekwagen:

 • Een opvouwbare steekwagen heeft een minder groot maximaal draagvermogen dan een niet-opvouwbare steekwagen.
 • Het in- en uitvouwen is in de praktijk meestal niet zo gemakkelijk. Een hefplateau is vaak wat stug en moeilijk te bewegen.

Voordelen van een niet-opvouwbare steekwagen

 • Een niet opvouwbare steekwagen heeft een groot draagvermogen
 • Een niet opvouwbare steekwagen is duurzamer en heeft minder kwetsbare punten. Alle stukken zijn immers aan elkaar gelast.
 • De duwboom is vaak langer, waardoor je minder kracht moet geven om de last te kantelen.

Nadelen van een niet-opvouwbare steekwagen

 • Een niet-opvouwbare steekwagen neemt veel plaats in. Daardoor zijn dit soort werktuigen het best geschikt voor magazijnen, werkplaatsen en dergelijke. Voor thuisgebruik zijn ze minder geschikt
 • Het is moeilijk om een niet opvouwbare steekwagen overal mee te nemen.

Materiaal

Een goede steekwagen is gemaakt uit metaal. De vraag is nu welk metaal het beste is. Voor een steekwagen die een grote last van meer dan 200 kilo moet kunnen dragen, is het belangrijk dat deze uit roestvrij staal gemaakt is. Dit is een stevig en zo goed als onverwoestbaar materiaal. Het weegt relatief veel, maar dit gewicht staat in verhouding tot het gewicht dat de steekwagen moet kunnen dragen. De verschillende onderdelen zijn stevig aan elkaar gelast, zodat ze niet kunnen losbreken. Bovendien is het metaal vaak behandeld met een poederlak of verf die de wagen extra beschermt.

Zoek je een steekwagen die lichte gewichten moet kunnen dragen, dan is het beter om uit te kijken voor een exemplaar in aluminium. Dit is een licht metaal, waardoor je gemakkelijker met de steekwagen kunt werken. Een nadeel is dat het hefplateau minder robuust is.

Ontwerp

Het ontwerp van een steekwagen gaat hand in hand met het materiaal waaruit hij gemaakt is. Het belangrijkste is dat een steekwagen sterk, roestvrij en duurzaam is. Een steekwagen moet boven alles gewoon betrouwbaar zijn. Het laatste wat je wil is dat er een bepaald item stuk gaat omdat je het met een steekwagen wil verhuizen.

Wielen

De wielen van een steekwagen zijn heel belangrijk. Als je bij onze partners rondkijkt, merk je al snel dat er steekwagens bestaan met luchtbanden en met volledig rubberen wielen.

 • Luchtbanden. Met lucht gevulde banden hebben als voordeel dat ze goed eventuele schokken kunnen opvangen. Wil je met een steekwagen over een hobbelig pad rijden, kies dan zeker een steekwagen met luchtbanden. Een ander voordeel is dat je deze banden met een fietspomp of compressor kunt oppompen. Daardoor is het contact met het grondoppervlak gering, waardoor je sneller kunt rijden. Vergelijk het op dat vlak met de banden van een fiets. Een nadeel is dat de banden lek kunnen rijden. Is dit het geval, dan moet je een volledig nieuw wiel kopen.
 • Volledig rubberen wielen. Deze zijn vooral handig voor kleinere steekwagens die je binnenshuis gebruikt. Denk hierbij aan steekwagens die je op trappen kunt gebruiken. Volledig rubberen wielen zijn kleiner dan luchtbanden. Daardoor zijn ze beter in verhouding als ze op compacte steekwagens geplaatst zijn.

Welk type wielen je ook kiest, let er steeds op dat er kogellagers gebruikt worden. Kogellagers zijn kleine bolletjes die in de scheiding tussen de wielas en het wiel geplaatst zijn. Ze zorgen ervoor dat het wiel soepel rolt. Hef je een wiel op in de lucht en draai je eraan, dan moet het nog even verder blijven draaien.

Besluit

Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat het lezen van deze koopgids jou op weg gezet heeft om te beslissen welke steekwagen je wil kopen. Zoals je gemerkt hebt, bestaan er heel wat verschillende soorten steekwagens. Je kunt er een kiezen met twee wielen of vier wielen. Je kunt opteren voor een wagen die je wel of niet kunt opvouwen. Welk type je ook wil kiezen, overhaast je beslissing vooral niet. Bekijk goed de pro’s en de contra’s van bepaalde werktuigen en lees de reviews verschillende keren. Heb je nog vragen over een bepaald type, neem dan contact op met de klantendienst van onze partners. Ze helpen je graag verder met concrete antwoorden op je vragen. We wensen je veel succes met de aankoop van een steekwagen!

Tresna.nl
Logo