Beste haakse boormachine

Als je een gat in een muur, of een ander object, moet boren, heb je de keus uit vele soorten boren. Als je bij één van onze partner (Coolblue of Bol.com) kijkt, word je geconfronteerd met een gigantisch aanbod van boormachines. Deze boormachines hebben allemaal hun eigen kenmerken en bijbehorende voor- en nadelen. Op onze website kan je dan ook vele (eerlijke) reviews over de verschillende boormachines vinden.

Haakse boormachine

Elke variant van een boormachine heeft namelijk zijn unieke kenmerken. Deze unieke kenmerken uiten zich in bepaalde voor- en nadelen. Dankzij deze voor- en nadelen kan je wel of niet van je boormachine genieten. Het is daarbij ook ontzettend belangrijk om op de doeleinden van je boormachine te letten. Voor welke doeleinden wens je een boormachine te gebruiken? Wat is de frequentie waarmee je een boormachine gaat gebruiken? En welk budget heb je over voor de aanschaf van een boormachine. Dergelijke vragen spelen een belangrijke rol bij het uitzoeken van een geschikte boormachine.

Als je voor een bepaalde werkklus een bepaald soort boormachine nodig hebt, is de kans aanwezig dat je bij een haakse boormachine terecht komt. Dit is namelijk een behoorlijk specifieke variant van een boormachine. Een haakse boormachine komt echter prima van pas in bepaalde situaties. Ben je benieuwd naar de belangrijkste voordelen van een haakse boormachine? En ben je benieuwd naar de kenmerken waar een goede haakse boormachine aan moet voldoen? Na het lezen van dit artikel ben je hier volledig van op de hoogte.

In onderstaande video van DeWalt kan je alvast meer informatie over een haakse boormachine vinden:

Wat is een haakse boormachine?

Zoals de naam al doet vermoeden, valt een haakse boormachine onder de noemer ‘boormachines’. Hierdoor valt dit stuk gereedschap in een behoorlijk grote groep van uiteenlopende soorten boormachines. Al deze boormachines hebben één gemeenschappelijk kenmerk; ze maken het jou makkelijk om je kluswerkzaamheden sneller en makkelijker af te ronden. Maar, in welke situaties komt een haakse boormachine dan optimaal van pas?

Het belangrijkste kenmerk van een haakse boormachine is het volgende. Je kunt met een haakse boormachine zeer eenvoudig allerlei schroeven in een lastige hoek vast te zetten. Zoals de naam eigenlijk al verklapt, is het zelfs mogelijk om in een haakse hoek te boren. Hierdoor is een haakse boormachine uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een installateur van een keuken of van het interieur. Bij dergelijke installatieprojecten moet je vaak op de meest onmogelijke plekken boren. Met een haakse boormachine is dat dus een fluitje van een cent.

Haaakse boormachine

Als we naar het aanbod van haakse boormachines kijken, zien we dat deze voor meerdere soorten materialen geschikt zijn. Zo bestaan er speciale boormachines die voor hout geschikt zijn en er bestaan ook speciale boormachines die voor metaal geschikt zijn. Deze twee varianten hebben echter één belangrijke gemeenschappelijke factor; het is mogelijk om schroeven in een lastige hoek vast te zetten.

Uiteraard zijn wij hier om jou zo goed mogelijk te helpen. Mede daarom hebben wij enkele reviews geschreven over de beste haakse boormachine. Neem onderstaande reviews door, bekijk de voor- en nadelen en kom uiteindelijk tot de beste keuze.

Beste haakse boormachine – Bosch Accu Haakse Boormachine GWB 12V Li

Bosch Accu Haakse Boormachine GWB 12V Li

Ook in deze branche heeft Bosch enkele zeer goed functionerende machines op de markt weten te brengen. Als we naar de beste haakse boormachine kijken, komen we uit op de Bosch Accu Haakse Boormachine GWB 12V Li. Deze haakse boormachine heeft eigenlijk alles wat je maar nodig hebt.

Deze haakse boormachine werkt op een accu. Deze accu gaat over het algemeen best lang mee, maar de exacte ‘levensduur’ van de accu is afhankelijk van meerdere factoren. Zo is het van belang met welke frequentie je de haakse boormachine gebruikt en hoeveel kracht de machine moet zetten. Gelukkig wordt de acculading duidelijk aangegeven met behulp van een batterij-indicator.

Dankzij de compacte afmetingen van deze boormachine is het mogelijk om in de meest lastige hoeken te komen. Dit is één van de meest compacte haakse boormachines. Doe er je voordeel me.

Ook op het gebied van veiligheid heeft Bosch enkele features toegevoegd. We hebben het hierbij over de Bosch Electronic Cell Protection systeem. Dit systeem beschermt de accu tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading.

Tot slot willen we als laatste voordeel nog het gebruiksgemak aan stippen. Je kunt namelijk zélf bepalen in welke stand je de haakse boormachine gaat gebruiken. Tussen 0 graden en 90 graden heb je namelijk 5 verstelbare standen; voor welke stand ga jij?

Als nadeel willen we benoemen dat deze haakse boormachine zonder accu wordt geleverd. Dat geldt eveneens voor de oplader; ook die wordt niet standaard bij de aankoop meegeleverd.

Geen accu en oplader meegeleverd.
Conclusie:
De Bosch Accu Haakse Boormachine GWB 12V Li is de beste haakse boormachine. Deze boormachine valt met name vanwege zijn eenvoud op. De haakse boormachine doet wat hij moet doen; schroeven vast zetten op moeilijk te bereiken plekken. Dat lukt absoluut dankzij de mogelijkheid om verschillende standen in te stellen en vanwege het compacte formaat.

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
  • Compact formaat
  • Accu wordt goed beschermd
  • Accu indicator
  • 5 verstelbare standen
Nadelen
  • Geen accu meegeleverd
  • Geen oplader meegeleverd

Aandachtspunten bij aanschaf van een haakse boormachine

Bij het aanschaffen van een haakse boormachine is het belangrijk dat je op meerdere facetten let. Wij hebben de belangrijkste facetten van een haakse boormachine hieronder in het kort uitgewerkt. Heb je interesse om bijvoorbeeld één van de bovenstaande haakse boormachines te kopen? Bekijk dan voor de zekerheid nog even onderstaande paragrafen. Op basis daarvan kan je uiteindelijk tot de beste keuze komen.

Frequentie

Een belangrijke factor is de frequentie waarmee je de haakse boormachine gaat gebruiken. Als je actief in de interieurbouw bent, is het logisch dat je elke dag met een haakse boormachine werkt. Als je een doe-het-zelver bent, is de kans aanwezig dat de frequentie van het gebruik een stuk lager ligt. Bij het aanschaffen van een haakse boormachine is het dan ook belangrijk om vooraf enkele zaken op een rijtje te zetten. Eén van die zaken is dus om te kijken naar de frequentie waarmee je de haakse boormachine gaat gebruiken.

KrachtKrachtige haakse boormachine

Als je veelvuldig schroeven in een lastige hoek vast moet zetten, is het prettig dat je voldoende kracht tot je beschikking hebt. Hierdoor is het tenslotte mogelijk om de schroeven op een snelle manier vast te zetten. Dit voorkomt je niet alleen een hoop tijd, maar werkt bovendien ook nog eens veel prettiger. Wat wens je nog meer?

Bij de aanschaf van de haakse boormachine is het dan ook belangrijk om op de kracht van de motor te letten. Hoe krachtig is de motor? En wordt de machine door een accu of op netstroom aangedreven? Oók dat is een belangrijke vraag; in de meeste gevallen gaat dit namelijk gepaard met de kracht van de motor.

Het budget

Uiteraard is het ook zaak om rekening te houden met je budget. Hoeveel budget heb je tot je beschikking? En hoeveel van dat budget ben je bereid om uit te geven aan een nieuwe haakse boormachine? Als je daar op de hoogte van de bent, is het makkelijker om een selectie te maken.

Houd hierbij wel rekening met de prijs-kwaliteitsverhouding. Ook bij een haakse boormachine blijkt namelijk vaak dat goedkoop duurkoop is. Oftewel; je denkt aan het begin een voordelige aankoop te hebben gedaan, waarna je vervolgens met meer kosten en ellende geconfronteerd wordt.

Accessoires

Een haakse boormachine is vooral voor professionals geschikt. Als je een interieurbouwer bent, is het namelijk prettig als je op een snelle en veilige manier kunt werken. Dat gaat dan ook gepaard met de aanschaf van een kwalitatief hoogwaardige haakse boormachine. Let daarbij niet alleen op de machine zelf, maar ook zeker op de accessoires. Als professional ben je namelijk gebaat bij vele soorten accessoires. Dan is het tenslotte mogelijk om zoveel mogelijk klussen uit te voeren met je haakse boormachine.

Het mag duidelijk zijn dat je bij het aankopen van een haakse boormachine op meerdere facetten let. Onder andere de prijs, de kracht, de meegeleverde accessoires en de frequentie waarmee je de haakse boormachine gaat gebruiken, zijn ontzettend belangrijk.

Tresna.nl
Logo