Beste momentsleutel

Als doe-het-zelver heb je behoefte aan behoorlijk veel verschillende soorten gereedschappen. Dat betreffen zowel elektrische gereedschappen als manuele gereedschappen. Wat we precies onder manuele gereedschappen verstaan? Daaronder vallen onder andere schroevendraaiers, momentsleutels en inbussleutels.

Recent schreven wij al een artikel over de beste schroevendraaiersets. In dit artikel willen we graag de beste momentsleutels aan je voorleggen. Een momentsleutel is een stuk gereedschap dat in veel situaties prima van pas komt.

Met een momentsleutel is het mogelijk om alle boutjes en moertjes lost- en vast te draaien. Het maakt daarbij niet uit hoeveel spanning er op de moertjes/boutjes uitgeoefend wordt. Zo komt een momentsleutel onder meer van pas bij het aandraaien van wielmoeren, het werken aan motoren en installaties en bij het repareren van een fiets.

Een momentsleutel is niet zomaar een momentsleutel. Nee, dat is iets wat we direct in het assortiment van bijvoorbeeld onze partner Bol.com zien. Om jou een handje te helpen, zijn wij op zoek gegaan naar de beste momentsleutels. We hebben de verschillende momentsleutels aan tests onderworpen en op basis daarvan de beste modellen geselecteerd.

In onderstaande tabel kan je alvast de verschillende beste momentsleutels vinden. Deze momentsleutels hebben stuk voor stuk verschillende kenmerken. Die kenmerken zorgen voor specifieke voor- en nadelen. Mede vanwege deze specifieke voordelen hebben wij voor verschillende categorieën de beste koop geselecteerd. Bekijk hier direct de beste momentsleutels inclusief bijbehorende categorie:

Onze top 4 momentsleutels

Afbeelding

Product


Brüder Mannesmann Momentsleutel 28-210 - Nm 12'' - links-en rechtsom

Onze beste koop!

Brüder Mannesmann Momentsleutel 28-210 - Nm 1/2'' - links-en rechtsom

Beste 1/2 momentsleutel voor een doe-het-zelver

of

Lemato 12 Momentsleutel 28-210 NM - Verchroomd - Metaal

​Lemato 1/2" Momentsleutel 28-210 NM - Verchroomd - Metaal

Beste voordelige momentsleutel

of

Normex 21-195 Draaimomentsleutel 2-14 Nm 14 - Set incl. 7 bitjes

Normex 21-195 Draaimomentsleutel 2-14 Nm 1/4" - Set incl. 7 bitjes

Beste momentsleutel inclusief bitjes

of

Brüder Mannesmann Momentsleutel 14 inch 5-25 Nm set 8-delig 18314

Brüder Mannesmann Momentsleutel 1/4 inch 5-25 Nm set 8-delig 18314

Beste 1/4 momentsleutel

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Brüder Mannesmann Momentsleutel 28-210 - Nm 1/2'' - links-en rechtsom

Beste 1/2 momentsleutel voor een doe-het-zelver

Brüder Mannesmann Momentsleutel 28-210 - Nm 12'' - links-en rechtsom

of

Lemato 1/2" Momentsleutel 28-210 NM - Verchroomd - Metaal

Beste voordelige momentsleutel

Lemato 12 Momentsleutel 28-210 NM - Verchroomd - Metaal

of

Normex 21-195 Draaimomentsleutel 2-14 Nm 1/4" - Set incl. 7 bitjes

Beste momentsleutel inclusief bitjes

Normex 21-195 Draaimomentsleutel 2-14 Nm 14 - Set incl. 7 bitjes

of

Brüder Mannesmann Momentsleutel 1/4 inch 5-25 Nm set 8-delig 18314

Beste 1/4 momentsleutel

Brüder Mannesmann Momentsleutel 14 inch 5-25 Nm set 8-delig 18314

of

Wat wellicht opvalt in de bovenstaande tabel, is het verschil tussen ½ en ¼ momentsleutels. Wat betekent dit exact? Dit verschil heeft betrekking op de aandrijving van de momentsleutel. Met de aandrijving wordt de aansluiting van de dopsleutel bedoeld. Een ½ momentsleutel heeft dus een andere aansluiting dan een ¼ momentsleutel.

Beste 1/2 momentsleutel voor een doe-het-zelver - Brüder Mannesmann Momentsleutel 28-210 - Nm 1/2'' - links-en rechtsom

Ben je op zoek naar de allerbeste momentsleutel voor een doe-het-zelver? Wil je daarbij profiteren van unieke eigenschappen en een tamelijk gunstig prijskaartje? In dat geval kunnen wij deze momentsleutel van Brüder Mannesmann aanraden.

Dit merk ga je in dit artikel nog vele malen voorbij zien komen. Brüder Mannesmann is namelijk één van de beste merken binnen de wereld van de momentsleutels. Dat bewijst deze variant ook absoluut. Met deze variant kan je ongelooflijk veel klussen uitvoeren.

Zo is het een voordeel dat je de momentsleutel zowel linksom als rechtsom kunt draaien. Hierdoor ben je flexibel en ben je niet gebonden aan één vaste draairichting. Dit stelt je ook in staat om allerlei verschillende werkzaamheden uit te voeren.

Wat ook direct opvalt, is het relatief gunstige prijskaartje. Voor deze fabuleuze momentsleutel betaal je namelijk maar een bedrag van € 37,00 bij onze partner Bol.com. Dat bedrag valt relatief gezien erg mee, zeker als we naar de kwaliteit van deze momentsleutel kijken.

Brüder Mannesmann Momentsleutel 28-210 - Nm 12

Met deze momentsleutel heb je een bereik van 10 tot 210 Nm. Wat betekent dit precies? De term Nm staat voor Newtonmeter. Een Newtonmeter staat voor de kracht die je uit kunt oefenen met een hefboom van 1 meter. Bij deze variant heb je dus een redelijk groot bereik van kracht voor handen.

De momentsleutel heeft overigens een ½ aandrijfvierkant. Dit heeft puur betrekking op de aansluiting van de dopsleutel. Zie voor meer hierover de koopgids aan het einde van dit artikel.

Tot slot willen we graag nog noemen dat deze momentsleutel in een handige kunststof box geleverd wordt. Je kunt de momentsleutel derhalve altijd veilig en goed opbergen.

Als nadeel hebben we wat opmerkingen omtrent het gewicht. Deze momentsleutel is namelijk tamelijk zwaar, waardoor het soms zwaar is om hier langdurig aaneengesloten mee te werken.

De momentsleutel is relatief zwaar, bijna 2 kilogram.

Voordelen

 • Gunstig geprijsd
 • Hoge kwaliteit
 • Links- en rechtsom

Nadelen

 • Zwaar

Conclusie

De Brüder Mannesmann 28-210 momentsleutel is de allerbeste ½ momentsleutel. Met deze momentsleutel kan elke doe-het-zelver verscheidene werkzaamheden uitvoeren. Doordat je zowel links- als rechtsom met deze sleutel kunt werken, ben je ontzettend flexibel. Bijkomend voordeel is de relatief gunstige prijs.

Beste voordelige momentsleutel - Lemato 1/2" Momentsleutel 28-210 NM - Verchroomd - Metaal

Wil je graag een kwalitatief hoogwaardige momentsleutel aanschaffen? Heb je daarbij niet de beschikking over een al te groot budget? Geen zorgen! Ook voor een relatief lage prijs kan je een geweldige momentsleutel kopen; de Lemato ½ momentsleutel 28-210 is een betaalbare en kwalitatief hoogwaardige momentsleutel.

Laten we maar direct aftrappen met het prijskaartje van deze momentsleutel. Voor deze sleutel van Lemato betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van € 31,95. Voor iets meer dan drie tientjes heb je de beschikking over een fraaie, robuuste en sterke momentsleutel. Wat wens je nog meer?

Je krijgt deze momentsleutel in een handig opbergboxje geleverd. Dit opbergboxje ziet er stevig uit, zorgt voor een perfecte bescherming van de momentsleutel en is redelijk compact. Het meenemen van deze momentsleutel naar elke gewenste locatie is een fluitje van een cent.

Het betreft een zogeheten ½ momentsleutel. Deze benaming heeft betrekking op de aansluiting van de dopsleutel. In de wereld van momentsleutels is dit in ieder geval de meest gangbare variant. Wil je hier meer over weten? Lees dan zeker even de koopgids aan het einde van dit artikel.

Een voordeel van deze momentsleutel is dat je ‘m zowel linksom als rechtsom kunt draaien. Je kunt hierdoor beide kanten opwerken en dat komt in meerdere situaties uitermate goed van pas. Daarbij kan je de momentsleutel instellen van 28 tot 210 Nm.

Tot slot willen we graag nog de lengte van de ratel benoemen. Deze is maar liefst 450 mm lang.

Hebben we ook nog nadelen weten te ontdekken? Ja, zeker. Deze momentsleutel is namelijk behoorlijk zwaar. Een totaalgewicht van 3 kilogram is echt zwaar.

Lemato momentsleutel

Daarnaast is het ook zo dat je geen accessoires/legeringen meegeleverd krijgt. Bij andere momentsleutels krijg je soms nog meerdere legeringen meegeleverd, maar bij deze variant van Lemato dus niet.

De momentsleutel is met een gewicht van 3 kilogram te zwaar.

Voordelen

 • Gunstig geprijsd
 • Linksom én rechtsom
 • Breed bereik

Nadelen

 • Geen extra legeringen
 • Zwaar

Conclusie

De Lemato 28-210 Nm Momentsleutel is de beste momentsleutel met een voordelig prijskaartje. Bij onze partner Bol.com hoef je maar 32 euro voor deze momentsleutel neer te tellen. Voor dat bedrag krijg je een hoogwaardige momentsleutel waar je alle kanten mee op kunt.

Beste momentsleutel inclusief bitjes - Normex 21-195 Draaimomentsleutel 2-14 Nm 1/4" - Set incl. 7 bitjes

Een momentsleutel werkt met behulp van bitjes. Een bitje is in feite het opzetstukje op de momentsleutel. Ben je op naar een momentsleutel met meerdere bitjes? Dan hoef je niet verder te kijken dan deze Normex 21-195 momentsleutel!

Als je de foto hiernaast bekijkt, zie je direct de 7 bitjes in het handige opbergboxje. Bij deze bitjes staan tevens de maten vermeld: 3mm, 4mm, 5mm, 6mm, 8mm, 10mm en T25. Dankzij deze bitjes kan je alle klussen moeiteloos uitvoeren.

Het feit dat je deze momentsleutel + bitjes in een handig opbergboxje meegeleverd krijgt, verdient ook pluspunten. Je kunt hierdoor de momentsleutel en de bitjes veilig opbergen. De kans dat je hen kwijt raakt, is hierdoor ook een stuk kleiner!

Wat je het beste met deze momentsleutel kunt doen? Allerlei werkzaamheden aan fietsen, brommers en overige voertuigen. Je bent namelijk in staat om veilig en nauwkeurig te werken. Dat is onder andere handig bij carbon onderdelen en bij het vast maken van kwetsbare onderdelen.

Met deze momentsleutel heb je helaas maar een bereik van 2 tot 14Nm. Je kunt ‘m instellen van 21 tot 195 Nm. Dat komt onder meer vanwege de ¼ aansluiting. De hierboven beschreven varianten hadden allemaal een ½ aansluiting.

Deze momentsleutel, en bijbehorende bitjes, zijn dus op basis van een ¼ aansluiting. Wat dit precies betekent, kan je aan het einde van dit artikel in de koopgids lezen.  

Daarnaast is het ook jammer dat deze momentsleutel tamelijk duur is. Je betaalt bij onze partner Bol.com namelijk een bedrag van € 57,95. In vergelijking met bovenstaande varianten is dat aan de prijs, maar bij die varianten krijg je niet 7 bitjes meegeleverd.

Deze momentsleutel heeft maar een bereik van 2 tot 14Nm.

Voordelen

 • Hoge kwaliteit
 • 7 bitjes meegeleverd
 • Handig opbergboxje

Nadelen

 • Relatief duur
 • Matig bereik

Conclusie

De Normex 21-195 momentsleutel is voor ons de allerbeste momentsleutel inclusief 7 bitjes. Je krijgt bij aanschaf van deze momentsleutel standaard 7 bitjes meegeleverd; hierdoor kan je ongelooflijk veel klussen direct uit gaan voeren. Het handige opbergboxje en de hoge kwaliteit zijn onwijs prettig.

Beste 1/4 momentsleutel - Brüder Mannesmann Momentsleutel 1/4 inch 5-25 Nm set 8-delig 18314

Bij een momentsleutel heb je de keus uit verschillende aansluitingen voor de dopsleutel. Dat wordt aangeduid met de termen ½ of ¼. Ben je op zoek naar de allerbeste momentsleutel met een ¼ aansluiting? Dan zit je goed met deze momentsleutel van Brüder Mannesmann.

Ja, het merk Brüder Mannesmann ben je reeds eerder tegenkomen in dit artikel. Dat klopt, dit merk is één van de beste merken binnen de wereld van momentsleutels. Ook bij deze momentsleutel heeft het merk weer bijzonder goed werk afgeleverd.

Zo is het onwijs prettig dat je maar liefst 8 bitdoppen geleverd krijgt. Bekijk de foto's die hierboven en hieronder staan; daarbij vallen ongetwijfeld de meerdere bitjes direct op. Deze bitjes hebben verschillende afmetingen (3, 4, 5, 68, 10 mm en 1 T25 bitdop). Dankzij deze bitjes kan je werkelijk waar alle kanten op met deze momentsleutel.

Ook is het onwijs prettig dat je deze momentsleutel in een mooie opbergbox geleverd krijgt. Deze opbergbox biedt plaats aan de momentsleutel en aan alle bitjes. Dankzij deze opbergbox kan je de momentsleutel nooit kwijtraken en berg je ‘m veilig op.

Het koppelbereik van deze momentsleutel is 5 tot 25 Nm. Dit bereik kan je met stapjes van 0,1 Nm perfect instellen. Hierdoor heb je altijd de optimale controle over de werkzaamheden.

14 momentsleutel

Wat moet je voor deze momentsleutel betalen? Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van € 51,76. Dat is relatief gezien behoorlijk prijzig.

Deze ¼ momentsleutel is relatief prijzig; € 51,76.

Voordelen

 • Hoge kwaliteit
 • 1/4 aansluiting
 • 8 bitdoppen geleverd

Nadelen

 • Relatief prijzig

Conclusie

Deze Brüder Mannesmann 18314 momentsleutel is de beste momentsleutel met een ¼ aansluiting. De sleutel is van hoge kwaliteit, je krijgt 8 bitdoppen meegeleverd en alles wordt geleverd in een handige opbergbox. Bovendien heb je een behoorlijk groot bereik met deze momentsleutel.

Koopgids

Naar welke van bovengenoemde momentsleutels gaat jouw voorkeur? Bij het aanschaffen van een momentsleutel is het belangrijk om op meerdere facetten te letten. Met bovenstaande reviews hebben we je al proberen te helpen en dat gaan we met deze koopgids ook doen. Hieronder hebben we namelijk uiteengezet op welke facetten je goed moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe momentsleutel.

De aansluiting

Ja, dit is absoluut de belangrijkste factor. Ga je voor een ½ aansluiting of voor een ¼ aansluiting? De keus is aan jou, maar je moet wel goed weten waar dit verschil exact om draait.

Deze term heeft betrekking op de aansluiting van de dopsleutel. De ½ heeft een aansluiting van 12,7mm en de 1,4 een aansluiting van 6,35mm. Deze maten geven direct het belangrijkste verschil weer tussen deze twee aansluitingen.

Met een ¼ aansluiting kan je namelijk veel beter werken in kleine ruimtes. Moet je bijvoorbeeld op de motor van je auto een bepaalde moer los draaien? Heb je daar vrij weinig ruimte voor? Dan komen de compacte afmetingen van de ¼ afsluiting prima van pas.

Daarentegen is een ½ aansluiting weer een stukje krachtiger. Hierdoor kan je deze aansluiting beter voor de zwaardere klussen gebruiken. Het is echter maar net waar jouw keuze naar uit gaat. Deze keuze is dan ook puur gebaseerd op jouw situatie en behoeften. Het is niet zo dat de ½ aansluiting of de ¼ aansluiting de beste keuze is.

12 aansluiting

1/2 aansluiting

Het budget

Hoeveel geld heb je over voor de aanschaf van een momentsleutel? Ook dat is een belangrijke factor. Om je een beeld van de prijzen te geven, hebben we in bovenstaande reviews continue de aanschafprijs vermeld.

Hierbij heb je kunnen zien dat de aanschafprijzen behoorlijk variëren. Dit varieert van zeg maar 3 tientjes tot aan ruim 6 of 7 tientjes. Het is aan jou om te bepalen welk budget je over hebt voor de aanschaf van een momentsleutel. Ons advies hierbij is wel om altijd voor een momentsleutel van een gerenommeerd merk te gaan. Daarmee weet je 100% zeker dat je kwaliteit in huis haalt.

Meegeleverde bitjes

Bij het werken met een momentsleutel moet je regelmatig verschillende bitjes gebruiken. Hoe handig zou het dan zijn als je standaard meerdere bitjes meegeleverd krijgt? In onze ogen is dat ongelooflijk handig. Let daarom altijd goed op bij aanschaf van een momentsleutel of je eventuele bitjes meegeleverd krijgt.

Opbergbox

Als je een momentsleutel aanschaft, wil je daar uiteraard zuinig op zijn. Het is dan ook mooi meegenomen als je de momentsleutel in een handige opbergbox meegeleverd krijgt. Bij de hierboven beschreven momentsleutels krijg je een opbergbox meegeleverd, maar dat is niet standaard zo. Let daar dus goed op bij de aanschaf van een nieuwe momentsleutel.

Besluit

Zo, je hebt nu meerdere reviews kunnen lezen en een korte toelichting in deze koopgids. Nu is het aan jou om te bepalen welke momentsleutel het beste voor jou is. Bekijk de verschillende varianten en sla direct je slag.

Heb je nog vragen over één van de momentsleutels die wij hierboven beschreven hebben? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partner Bol.com. Zij helpen jou graag met alle vragen en kunnen je ook van perfect advies voorzien.

Tresna.nl
Logo