Beste verlengsnoer

Bij het kopen van elektrisch gereedschap kan je in de basis voor twee verschillende varianten kiezen. Je kunt voor een elektrisch gereedschap op netstroom of op accu gaan. Als je voor de netstroom variant kiest, moet je uiteraard wel altijd een stopcontact binnen handbereik hebben. Is dat niet het geval? Dan kan je ook nog met een verlengsnoer aan de slag gaan!

Een verlengsnoer is een ongelooflijk handig hulpmiddel. Niet alleen als je elektrisch gereedschap moet gebruiken, maar ook bij allerlei andere doeleinden komt een verlengsnoer prima van pas. Bij Tresna bespreken we graag de beste varianten van allerlei soorten producten. Dat gaan we hieronder dus ook voor een verlengsnoer doen! Wat is het beste verlengsnoer? Je vindt het hieronder.

Onze top 6 verlengsnoeren

Afbeelding

Product


Brennenstuhl Super-Solid IP44 Verlengkabel 10m

Onze beste koop!

Brennenstuhl Super-Solid IP44 Verlengkabel 10m

De beste koop

of

Brennenstuhl Verlengkabel 10m 3G1,5

Brennenstuhl Verlengkabel 10m 3G1,5

Beste verlengsnoer van 10 meter

of

Brennenstuhl Super-Solid IP44 Verlengkabel 25m

Brennenstuhl Super-Solid IP44 Verlengkabel 25m

Beste verlengsnoer van 25 meter

of

Scanpart Verlengkabel Randaarde 5 meter

Scanpart Verlengkabel Randaarde 5 meter

Beste verlengsnoer van 5 meter

of

Brennenstuhl Verlengkabel 5m

Brennenstuhl Verlengkabel 5m

Beste voordelige verlengsnoer

of

Fxcontrol Verlengsnoer dubbel stopcontact 3 meter

Fxcontrol Verlengsnoer dubbel stopcontact 3 meter

Beste verlengsnoer met dubbele contactdoos

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Brennenstuhl Super-Solid IP44 Verlengkabel 10m

De beste koop

Brennenstuhl Super-Solid IP44 Verlengkabel 10m

of

Brennenstuhl Verlengkabel 10m 3G1,5

Beste verlengsnoer van 10 meter

Brennenstuhl Verlengkabel 10m 3G1,5

of

Brennenstuhl Super-Solid IP44 Verlengkabel 25m

Beste verlengsnoer van 25 meter

Brennenstuhl Super-Solid IP44 Verlengkabel 25m

of

Scanpart Verlengkabel Randaarde 5 meter

 Beste verlengsnoer van 5 meter

Scanpart Verlengkabel Randaarde 5 meter

of

Brennenstuhl Verlengkabel 5m

Beste voordelige verlengsnoer

Brennenstuhl Verlengkabel 5m

of

Fxcontrol Verlengsnoer dubbel stopcontact 3 meter

Beste verlengsnoer met dubbele contactdoos

Fxcontrol Verlengsnoer dubbel stopcontact 3 meter

of

Wat is belangrijk bij een verlengsnoer?

Graag willen we allereerst kijken naar de facetten waarop je moet letten bij het aanschaffen van een verlengsnoer. Allereerst is het van belang om goed naar de lengte van het verlengsnoer te kijken. Als we een kijkje in het assortiment van onze partner Coolblue nemen, zien we al verschillende kabellengtes naar voren komen. Dit varieert van 3 meter (de kortste variant) tot aan maar liefst 50 meter (de langste variant). Als jij een verlengsnoer voor huis-tuin-en-keuken zaken wenst te gebruiken, ben je wellicht beter af met een verlengsnoer van 10, 20 of 25 meter. Ook al die varianten zijn gelukkig verkrijgbaar.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er meerdere varianten van een verlengsnoer zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verlengkabel, maar ook een stekkerdoos of een kabelhaspel vallen onder de noemer verlengsnoer.

Het mag duidelijk zijn dat mensen verschillende eisen stellen aan een verlengsnoer. Mede daarom hebben we alle verlengsnoeren onderverdeeld in categorieën. Per categorie zijn we vervolgens op zoek gegaan naar de beste koop. Alle categorieën en bijbehorende beste koop zijn in onderstaande tabel te vinden. Onder de tabel zijn vervolgens de individuele reviews van deze verlengsnoeren/verlengkabels te vinden!

Zoals gezegd verschillen de doeleinden van een verlengsnoer nogal. We willen dan ook aanraden om vooraf goed in kaart te brengen waar je het verlengsnoer voor wilt gebruiken. Uiteraard speelt de lengte van het verlengsnoer een belangrijk rol. Mede daarom hebben we bij de categorieën onderscheid gemaakt tussen verschillende lengtes. Maar, we beginnen met de allerbeste koop op het gebied van een verlengsnoer. De Brennenstuhl Super-Solid IP44 verlengkabel van 10 meter heeft eigenlijk alles wat je maar kunt wensen.

Beste koop verlengsnoer – Brennenstuhl Super-Solid IP44 Verlengkabel 10m

Over deze verlengkabel van het merk Brennenstuhl kunnen we eigenlijk kort zijn. Het is namelijk simpelweg het allerbeste verlengsnoer dat je tegenwoordig kunt vinden. Brennenstuhl staat bekend als een betrouwbare fabrikant van kwalitatief hoogwaardige verlengkabels. Dat is absoluut het geval bij de Brennenstuhl Super-Solid IP44 Verlengkabel 10m.

Als eerste valt de lengte van dit verlengsnoer op. De lengte van 10 meter komt in ongelooflijk veel situaties perfect van pas. Wil je in huis klusjes opknappen? Dan heb je ruim voldoende aan 10 meter. Wil je in de tuin klusjes opknappen? Ook dan heb je aan 10 meter voldoende. Je kunt simpelweg alle kanten op dankzij deze lengte.

Daarnaast willen we ook de IP certificering aanstippen. De IP certificering is een aanduiding van de bescherming op het gebied van vochtbestendigheid en voorwerpen van buitenaf. Binnen de wereld van verlengsnoeren maken we daarbij onderscheid tussen onder andere IP 20 en IP 44. Dit verlengsnoer heeft een IP certificering van 44; dat staat voor ‘spatwaterdicht’.

Een ander voordeel van dit verlengsnoer is terug te vinden in het uiterlijk. Het verlengsnoer heeft namelijk een fel rode kleur. Hierdoor valt de kabel altijd goed op en verklein je ook de kans op struikelpartijen. Absoluut een pluspunt dat Brennenstuhl voor deze rode kleur gekozen heeft.

Tijdens het gebruik is het verlengsnoer bovendien stabiel. Hiermee bedoelen we dat het snoer prima op de grond blijft liggen. Als je vervolgens het snoer weer op wenst te rollen, gaat ook bijzonder makkelijk en zonder enige problemen.

Is er dan ook nog een nadeel aan dit verlengsnoer? Nou, dat valt eigenlijk heel erg mee. Het enige waar we iets over aan kunnen merken, heeft te maken met het prijskaartje. Bij onze partner Coolblue betaal je een bedrag van € 26,99 voor dit verlengsnoer. Daarmee ligt de prijs iets boven het gemiddelde, maar je krijgt hier uiteraard wel het beste verlengsnoer voor terug!

Daarnaast is het zo dat dit verlengsnoer redelijk zwaar is. Waar dat exact door komt, durven we niet te zeggen. Feit is wel dat meerdere gebruikers hier opmerkingen over hebben geplaatst.

Het verlengsnoer is aan de zware kant. Hierdoor blijft de kabel stabiel liggen, maar het optillen/verplaatsen van de kabel is daardoor wel zwaarder dan gemiddeld.

Voordelen

 • Opvallende kleur
 • Lengte van 10 meter
 • IP certificering 44

Nadelen

 • Relatief zwaar
 • Relatief prijzig

Conclusie

De Brennenstuhl Super-Solid IP44 Verlengkabel 10m is het beste verlengsnoer voor huis-tuin-en-keuken doeleinden. Dankzij de lengte van 10 meter komt de kabel zowel in huis als in tuin perfect van pas. Andere pluspunten zijn de IP certificering van 44, de opvallende kleur en het feit dat de kabel bijzonder stabiel ligt.

Beste verlengsnoer van 10 meter – Brennenstuhl Verlengkabel 10m 3G1,5

Ben je op zoek naar een geschikt verlengsnoer van 10 meter? Dan kan je voor de hierboven beschreven variant gaan. Die variant is immers het allerbeste verlengsnoer. Maar, we zijn ook bijzonder onder de indruk van de Brennenstuhl Verlengkabel 10m 3G1,5. De aanschaf van dit verlengsnoer kunnen we dan absoluut óók aanraden.

Met de lengte van 10 meter kan je allerlei klussen in en rondom het huis de baas zijn. Binnenshuis is 10 meter zeker meer dan voldoende, maar ook buitenshuis heb je absoluut voldoende aan 10 meter. Dankzij deze lengte ben je flexibel en kan je dit verlengsnoer dan ook voor meerdere doeleinden gebruiken.

Een ander voordeel is dat deze verlengkabel de IP certificering van 44 heeft. Deze certificering laat zien dat de verlengkabel spatwaterdicht is. Mocht er een beetje vocht op de kabel neerkomen, levert dat dus geen problemen op. Je kunt deze kabel dan ook veilig buiten gebruiken.

Zoals we van Brennenstuhl gewend zijn, heeft deze verlengkabel een lange levensduur. Dat is te danken aan het duurzame materiaal waar men gebruik van maakt. Bovendien is de afwerking van de verlengkabel dik in orde.

Qua nadelen hebben we twee dingen gevonden. Allereerst is deze verlengkabel relatief duur. Met een prijskaartje van € 29,99, bij onze partner Coolblue, zit deze verlengkabel wel echt aan de top qua prijzen.

Daarnaast is het zo dat Brennenstuhl ervoor gekozen heeft om deze kabel in het zwart uit te voeren. De hierboven genoemde variant is fel rood en dat geniet eigenlijk onze voorkeur. Een zwart verlengsnoer valt immers iets minder op.

Je moet redelijk diep in de buidel tasten voor dit verlengsnoer. Met een prijskaartje van € 29,99 is het zeker één van de duurdere varianten.

Voordelen

 • IP certificering 44
 • Lengte van 10 meter
 • Lange levensduur

Nadelen

 • Relatief duur
 • In het zwart uitgevoerd

Conclusie

De Brennenstuhl Verlengkabel 10m 3G1,5 is één van de betere verlengsnoeren van 10 meter lang. De spatwaterdichtheid, de sterkte van de kabel en de lange levensduur zijn absoluut pluspunten van dit verlengsnoer. Helaas moet je wel relatief veel geld betalen.

Beste verlengsnoer van 25 meter – Brennenstuhl Super-Solid IP44 Verlengkabel 25m

Ben je op zoek naar een lang verlengsnoer? Dan kan je niet om de Brennenstuhl Super-Solid IP44 Verlengkabel 25m heen. Dit is in onze ogen de allerbeste verlengkabel met een lengte van 25 meter.

Dankzij de lengte van 25 meter ben je ontzettend flexibel. Je kunt deze kabel dan ook voor huis-tuin-en-keuken doeleinden gebruiken, maar ook zeker voor uitgebreide klussen.

Bovendien kan je dit verlengsnoer ook prima op bijvoorbeeld een bouwplaats gebruiken. Al met al een prima verlengkabel voor zowel een doe-het-zelver als voor een professional.

Iets waar wij absoluut fan van zijn, is de opvallende kleur van deze verlengkabel. De rode kleur valt altijd goed en zorgt dan ook voor veilige situaties. De kans is namelijk behoorlijk klein dat je dit snoer níet ziet liggen.

Net zoals veel andere modellen van Brennenstuhl heeft ook deze variant een IP44 certificering. Deze certificering laat zien dat dit verlengsnoer spatwaterdicht is. Je kunt het snoer dan ook probleemloos buiten neer leggen. Alleen als het écht hard regent, moet je oppassen.

Ook zijn we onder de indruk van de stabiliteit van dit verlengsnoer. Je hebt ongetwijfeld wel eens meegemaakt dat een snoer niet stabiel op de grond ligt. Dat is irritant en vervelend. Gelukkig ligt de Brennenstuhl Super-Solid IP44 Verlengkabel 25m ontzettend stabiel en prettig op de grond.

Zoals je op de foto kunt zien, is de kabel wel relatief dik. Hierdoor voelt de kabel zwaar aan. Dat wordt uiteraard ook versterkt door het feit dat de kabel maar liefst 25 meter lang is.

Als ander nadeel willen we graag benoemen dat de kabel relatief duur is. Je moet ruim 45 euro bij onze partner Coolblue neerleggen voor deze kabel. Daarmee krijg je echter wel één van de meest lange kabels en absoluut één van de beste kabels. Deze relatief hoge prijs is dan ook naar verhouding geen al te groot nadeel.

De kabel is dik en voelt daardoor zwaar(der) aan.

Voordelen

 • IP44 certificering
 • Lengte van maar liefst 25 meter
 • Geschikt voor meerdere doeleinden

Nadelen

 • Zwaar vanwege dikte van de kabel
 • Relatief duur

Conclusie

De Brennenstuhl Super-Solid IP44 Verlengkabel 25m is absoluut het beste verlengsnoer met een lengte van 25 meter. Je kunt deze kabel dan ook voor meerdere doeleinde gebruiken. Dankzij de spatwaterdichtheid is het ook mogelijk om het snoer in vochtige ruimtes of buiten te gebruiken. Dankzij de rode kleur valt het snoer gelukkig ook altijd goed op!

Beste verlengsnoer van 5 meter – Scanpart Verlengkabel Randaarde 5 meter

Ben je op zoek naar een kort verlengsnoer? Heb je daarbij meer dan genoeg aan een verlengsnoer van 5 meter? Dan is de Scanpart Verlengkabel Randaarde 5 meter de beste optie voor jou. Dit verlengsnoer heeft eigenlijk alles waar je naar op zoek bent.

Iets waar wij blij van worden, is de kleur van het snoer. Normaliter zijn we een fan van felle kleurtjes, maar een witte kabel is ook prima. Wit valt over het algemeen prima op, waardoor de kans dat je over dit snoer heen struikelt relatief klein is.

Uiteraard zijn we ook te spreken over de multifunctionaliteit van dit verlengsnoer. Dankzij de lengte van 5 meter kan je het verlengsnoer perfect in elke ruimte neerleggen. Of nou het snoer van je computer niet lang genoeg is of het snoer van de boormachine; met deze verlengkabel los je dergelijke probleempjes makkelijk op!

Wel vinden we het jammer dat Scanpart geen informatie verstrekt omtrent eventuele spatwaterdichtheid van de kabel. We raden dan ook om deze kabel alleen binnenshuis te gebruiken.

Deze kabel kan je het beste alleen binnen gebruiken.

Voordelen

 • Multifunctioneel
 • Fraaie kleur
 • Prima kwaliteit

Nadelen

 • Alleen binnenshuis te gebruiken

Conclusie

De Scanpart Verlengkabel Randaarde 5 meter is het beste verlengsnoer van 5 meter. Met deze lengte ben je ongelooflijk flexibel en mede daarom kan je dit verlengsnoer voor veel doeleinden gebruiken. Let er wel op dat je dit verlengsnoer alleen binnen gebruikt!

Beste voordelige verlengsnoer – Brennenstuhl Verlengkabel 5m

Wil je graag een verlengsnoer voor in huis hebben? Wil je daar het liefste niet de hoofdprijs voor betalen? Dan zit je met de Brennenstuhl Verlengkabel van 5 meter absoluut goed. Deze verlengkabel is kwalitatief hoogwaardig én heeft een gunstig prijskaartje. Wat wens je nog meer?

Laten we allereerst maar naar het prijskaartje kijken. Bij onze partners betaal je een bedrag onder de € 15,00. Dat scheelt zeker een paar euro’s met vergelijkbare varianten.

Ondanks het relatief lage prijskaartje is de kwaliteit van deze kabel prima in orde. Bovendien is de lengte uiterst prettig te noemen. Een lengte van 5 meter is ideaal voor doeleinden binnenshuis.

Wel is het zo dat dit verlengsnoer een IP certificering van 20 heeft. Dit betekent dat de kabel alleen stofdicht is. Het is dan ook niet mogelijk om deze kabel buiten te gebruiken. Let daar ontzettend goed op.

De kabel heeft een IP20 certificering en is daarom alleen binnenshuis te gebruiken.

Voordelen

 • Kwalitatief hoogwaardig
 • Ideale lengte van 5 meter
 • Gunstig geprijsd

Nadelen

 • Alleen binnenshuis te gebruiken

Conclusie

De Brennenstuhl Verlengkabel 5m is een ideaal én goedkoop verlengsnoer voor binnenshuis. Dankzij de lage prijs, de hoge kwaliteit en de ideale lengte komt dit snoer in elk huis van pas. Let er wel goed op dat je deze kabel alleen binnen gebruikt.

Beste verlengsnoer met dubbele contactdoos –FXcontrol Verlengsnoer dubbel stopcontact 3 meter

In bepaalde situaties heb je simpelweg behoefte aan een verlengsnoer met een dubbele contactdoos. Denk bijvoorbeeld aan een situatie als je een boor- en zaagmachine tegelijkertijd nodig hebt. In dat geval ben je absoluut goed uit met de Fxcontrol Verlengsnoer dubbel stopcontact 3 meter.

De dubbele contactdoos heeft een handige werking en is ontzettend flexibel. Je hoeft tenslotte niet continue de stekkers om te wisselen. Nee, je kunt gewoon twee gereedschappen (of andere elektrische apparaten) aansluiten op dit verlengsnoer. Ontzettend handig!

Daarnaast heeft deze contactdoos de nodige veiligheidsfeatures. Allereerst zie je duidelijk de gele klepjes op de stopcontacten zitten. Bovendien is er een bescherming voor kinderen aanwezig op de contactdoos. Over de veiligheid van deze contactdoos hoef je dus geen moment in te zitten.

Uiteraard zijn we ook te spreken over de prijs van dit verlengsnoer. Ondanks de dubbele contactdoos betaal je maar een bedrag van € 12,95 bij onze partner Bol.com voor dit verlengsnoer. Ideaal dus!

Als laatste voordeel willen we de IP44 certificering aanstippen. Dit verlengsnoer heeft deze certificering, waardoor je het snoer óók buiten kunt gebruiken. De IP44 certificering staat namelijk voor ‘spatwaterdicht’.

Over de lengte van dit verlengsnoer kunnen we wel discussiëren. In onze ogen is 3 meter nét iets te weinig. Het zou beter zijn geweest als dit snoer een lengte van 5 meter zou hebben.

Het verlengsnoer is aan de korte kant; 3 meter is net iets te kort naar onze mening.

Voordelen

 • Gunstig geprijsd
 • Dubbele contactdoos
 • Erg veilig

Nadelen

 • Snoer is net iets te kort

Conclusie

Het Fxcontrol Verlengsnoer dubbel stopcontact 3 meter is een ideale dubbele contactdoos voor meerdere doeleinden. Je kunt dit verlengsnoer zowel binnen als buiten gebruiken. Ook valt het snoer goed op en is de dubbele contactdoos perfect beschermd.

Bekijk prijzen van Fxcontrol Verlengsnoer dubbel stopcontact 3 meter bij verschillende winkels:

Koopgids

Het mag duidelijk zijn dat er nog relatief veel varianten van een verlengsnoer bestaan. In deze koopgids bespreken we nog kort de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een verlengsnoer.

De lengte van het snoer

Ja, de lengte van het snoer is een belangrijk ontzettend aandachtspunt. Ons advies is om vooraf goed te bepalen waar je het snoer voor wenst te gebruiken. Wil je een televisie in huis aansluiten? Dan heb je al genoeg aan een snoer van 3 tot 5 meter. Wil je het verlengsnoer gebruiken voor al je elektrische gereedschappen? Wil je daarbij zo flexibel mogelijk zijn? Dan ben je beter af met een verlengsnoer van 10 meter of wellicht zelfs van 25 meter.

Verlengsnoer van 10 meter

Verlengsnoer van 10 meter

De IP certificering

Een verlengsnoer kan je, in de meeste gevallen, zowel binnen als buiten gebruiken. Als je een verlengsnoer ook graag buiten wilt gebruiken, moet je ontzettend scherp zijn op de IP certificering. Deze IP certificering geeft namelijk aan of je een verlengsnoer buiten kunt gebruiken. Bij een verlengsnoer kunnen we de twee volgende varianten onderscheiden:

 • IP20: stofdicht
 • IP44: spatwaterdicht

Kleur van het snoer

Tot slot willen je ook nog wijzen op de kleur van het snoer. Als je voor een opvallend kleurtje gaat, valt het snoer veel beter op. In sommige situaties is dat gewenst, maar in andere situaties wil je juist dat het snoer niet op valt. Ook hierbij geldt dus weer dat je vooraf goed moet bepalen waar je het verlengsnoer voor wenst te gebruiken.

Besluit

Zo, we zijn aan het einde uitgekomen van dit artikel. Hierboven heb je de 6 beste varianten van een verlengsnoer kunnen vinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? De klantenservice van onze partners Bol.com en Coolblue staan graag voor je klaar. Veel plezier met je nieuwe verlengsnoer!

Tresna.nl
Logo