Beste zaagblad voor aluminium

Ben je benieuwd naar de verschillende soorten zaagbladen voor aluminium? Wil je weten waar een dergelijk zaagblad zoal aan moet voldoen? In dit artikel bespreken we alle elementen van een zaagblad voor aluminium. 

Onze top 3 aluminium zaagbladen

Afbeelding

Product


Makita-Zaagblad-HM-aluminium-260x30x2.4mm-100T-B-09662

Makita Zaagblad HM aluminium

Het beste zaagblad om aluminium te zagen met een ​cirkelzaag

of

Bosch-10-delige-Decoupeerzaagbladenset

Bosch 10-delige Decoupeer zaagbladen set

Het beste zaagblad om aluminium te zagen met een decoupeerzaag

of

Kreator Reciprozaagblad Metaal 150mm Eco 24TPI (2x

Kreator Reciprozaagblad Metaal

Het beste zaagblad om aluminium te zagen met een reciprozaag

of

Producteigenschappen

Makita Zaagblad HM aluminium

Het beste zaagblad om aluminium te zagen met een cirkelzaag

Makita-Zaagblad-HM-aluminium-260x30x2.4mm-100T-B-09662

of

Bosch 10-delige Decoupeer zaagbladen set

Het beste zaagblad om aluminium te zagen met een decoupeerzaag

Bosch-10-delige-Decoupeerzaagbladenset

of

Kreator Reciprozaagblad Metaal

Het beste zaagblad om aluminium te zagen met een reciprozaag

Kreator Reciprozaagblad Metaal 150mm Eco 24TPI (2x

of

Als doe-het-zelver en als professional ben je gebaat bij het juiste gereedschap. Met het juiste gereedschap kan je alle klussen beter, sneller en nauwkeuriger uitvoeren. Mede daarom is het absoluut de moeite waard om in het juiste gereedschap te investeren.

Voordat je over tot een aankoop gaat, is het wel van belang om de verschillende producten met elkaar te vergelijken. Je moet onder andere rekening houden met de verschillende toepassingen. Waar wil je het stuk gereedschap exact voor gaan gebruiken? Als je op die vraag als antwoord ‘zagen’ geeft, kan je alsnog niet al te veel. Zagen is namelijk niet zomaar zagen. Nee, het is niet voor niets dat er zo ontzettend veel verschillende zagen te verkrijgen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een decoupeerzaag, een cirkelzaag, een afkortzaag en een zaagtafel.

Al deze verschillende zagen laten zien dat de wereld van zagen een wondere wereld is. Dat heeft niet alleen betrekking op de zaag zelf, maar ook op het bijbehorende zaagblad. Voor de verschillende materialen bestaan er namelijk ook verschillende zaagbladen. We hebben enige tijd terug al een artikel over het beste zaagblad voor hout geschreven.

In dit artikel richten we onze pijlers op het beste zaagblad voor aluminium. Allereerst kijken we naar de ‘voorwaarden’ waar een zaagblad voor aluminium aan moet voldoen. Aluminium is een behoorlijk specifiek soort materiaal. Mede daardoor is het ontzettend belangrijk dat je een juist zaagblad koopt. Alleen met het juiste zaagblad kan je de beste zaagresultaten behalen.

Het zagen in aluminium kan je met behulp van verschillende soorten zagen doen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een cirkelzaag, een decoupeerzaag of een reciprozaag. In dit artikel hebben we dan ook drie zaagbladen geselecteerd:

 • Het beste zaagblad om aluminium te  zagen met een cirkelzaag
 • Het beste zaagblad om aluminium te zagen met een decoupeerzaag
 • Het beste zaagblad om aluminium te zagen met een reciprozaag

Beste cirkelzaagblad voor aluminium – Makita Zaagblad HM aluminium 260x30x2.4mm 100T B-09662

Voor het zagen in aluminium kan je behoorlijk prettig gebruik maken van een cirkelzaag. Met een cirkelzaag kan je vele kanten op; zo is het ook mogelijk om relatief gedetailleerd zaagwerk uit te voeren. Als je in aluminium wilt gaan zagen, zit je met dit zaagblad van Makita sowieso goed.

Makita is een grote en gerespecteerde leverancier/fabrikant van allerlei soorten elektrische gereedschappen. Ook de zaagbladen van dit merk staan hoog aangeschreven. Dat is dan ook één van de redenen om voor dit zaagblad te kiezen. De kwaliteit van dit zaagblad staat als een paal boven water.

Daarnaast spreekt ook de multifunctionaliteit van dit zaagblad tot de verbeelding. Het is namelijk mogelijk om in aluminium, in metaal én in kunststof te zagen. Dat is onder meer te danken aan de dikte van 2,4 mm van het zaagblad.

De diameter van het zaagblad is overigens 260 millimeter. Hierdoor ben je in staat om kleine en grote objecten door te zagen. Overigens heeft het zaagblad in totaal 100 tanden. Zoals je hebt kunnen lezen, heb je veel tanden nodig als je in dun aluminium wilt zagen.

Helaas heeft dit zaagblad wel een nadeel; de prijs. Je betaalt bij onze partner Coolblue namelijk € 98,00 voor dit zaagblad. Als je het zaagblad niet al te vaak gebruikt, is dat behoorlijk prijzig. Houd daar dan ook goed rekening mee.

Het zaagblad is relatief prijzig.

Voordelen

 • Kwalitatief hoogwaardig
 • Multifunctioneel
 • Diameter van 260 mm

Nadelen

 • Relatief prijzig

Conclusie

Dit zaagblad van Makita is uitermate geschikt voor het zagen in aluminium. De 100 tandjes, de relatief grote diameter en de multifunctionaliteit zijn allemaal voordelen van dit zaagblad. Met dit zaagblad zit je hoe dan ook goed!

Beste decoupeerzaagbladenset voor aluminium – Bosch 10-delige Decoupeer zaagbladen set

Een decoupeerzaag wordt door vele professionals en doe-het-zelvers gebruikt. Met een dergelijke zaag is het mogelijk om kleine en gedetailleerde zaagwerkzaamheden uit te voeren. Het is echter niet mogelijk om door hele harde materialen te zagen. Maar, met deze 10-delige zaagbladen set van Bosch is het wél mogelijk om door onder andere aluminium heen te zagen.

Het zagen door aluminium gaat het beste met de metaal zaagbladen uit deze 10-delige set. Doordat je ook nog zaagbladen voor andere materialen meegeleverd krijgt, kan je vele kanten op. Kortom: met deze 10-delige zaagbladen set van Bosch ben je multifunctioneel.

Ook willen we graag het prijskaartje van deze set aanstippen. Voor in totaal 10 zaagbladen betaal je een bedrag van maar € 16,99 bij onze partner Coolblue. Je kunt dus eigenlijk niet de mist in gaan met de aanschaf van deze set.

Uit de reviews van huidige eigenaren van deze set blijkt ook dat de zaagbladen een lange levensduur hebben. Je kunt dus voor een lange periode genieten van de scherpe zaagbladen. Dat is overigens iets wat wel aan Bosch toe te vertrouwen is; deze fabrikant maakt altijd kwalitatief hoogwaardige producten.

Hebben we nog nadelen weten te ontdekken bij dit zaagblad? Mwa, eigenlijk niet. Het enige nadeel wat we kunnen noemen, is dat je maar één metalen zaagblad meegeleverd krijgt. Als dat zaagblad onverhoopt kapot gaat, ben je dus niet meer in staat om door aluminium heen te zagen. Je moet op dat moment dus weer een nieuwe set of een nieuw zaagblad aanschaffen.

Het zaagblad is relatief prijzig.

Voordelen

 • Multifunctioneel
 • Relatief goedkoop
 • Lange levensduur

Nadelen

 • Maar één metalen zaagblad in deze set

Conclusie

Met deze 10-delige zaagbladen set van Bosch kan je vele kanten op. Je kunt deze set multifunctioneel inzetten en in onder andere hout, kunststof en laminaat zagen. Met het bedrag is ook helemaal niks mis; je kunt al voor een bedrag van € 16,99 genieten van deze zaagbladen set.

Beste reciprozaagblad voor aluminium – Kreator Reciprozaagblad Metaal 150mm Eco 24TPI (2x)

In dit artikel bespreken we, zoals gezegd, aluminium zaagbladen voor verschillende materialen en verschillende zaagmachines. Een van die zaagmachines is de welbekende reciprozaag. Deze zaag heeft kenmerkende eigenschappen en is prima om mee in aluminium te zagen. Uiteraard heb je daarbij wel het juiste zaagblad nodig; kies in dat geval voor dit reciprozaagblad van Kreator.

Laten we allereerst naar het prijskaartje kijken. Voor dit zaagblad betaal je een bedrag van € 16,99. Dat is dus niet al te prijzig, terwijl je wel een kwalitatief hoogwaardig zaagblad krijgt. Met dit zaagblad is het een fluitje van een cent om nauwkeurige zaagsneden in aluminium te verkrijgen.

De lengte van dit zaagblad is 150 mm; dat is beneden gemiddeld te noemen. Daarnaast is de tandafstand 3,0 millimeter. Overigens krijg je bij aanschaf van dit zaagblad direct twee zaagbladen geleverd. Het is dus eigenlijk een dubbele set! En dat allemaal voor een bedrag van € 16,99 bij onze partner Coolblue.

De lengte is 'maar' 150 mm

Voordelen

 • Geschikt voor aluminium
 • Tandafstand 3,0 mm
 • Relatief prijzig

Nadelen

 • Relatief korte lengte

Conclusie

De Kreator Reciprozaagblad Metaal 150mm Eco 24TPI (2x) is een prima zaagblad voor een reciprozaag om in aluminium mee te zagen. Het zaagblad is relatief goedkoop en levert de gewenste kwaliteit.

Wat zijn de kenmerken van een zaagblad voor aluminium?

Zoals je wellicht weet, is aluminium een metaalsoort. Het is dan ook voor de hand liggend om voor een zaagblad te kiezen dat geschikt is voor metaal. Toch is dat niet het enige kenmerk van een zaagblad voor aluminium.

Over het algemeen is aluminium een makkelijker te bewerken materiaal. Dat is echter wel afhankelijk van de dikte van het materiaal. Je kunt bijvoorbeeld dikke aluminium buizen door moeten zagen of juist hele dunne aluminium plankjes. Tussen deze verschillende varianten zit een behoorlijk verschil wat betreft het zaagblad.

Als je dikke aluminium buizen door gaat zagen, heb je een zaagblad met een grove vertanding nodig. Dit betekent in feite dat je een zaagblad met weinig tandjes moet hebben. Doordat er minder tandjes op het zaagblad zitten, is het mogelijk om door het dikke materiaal heen te zagen.

Daarnaast is het voor dikke, aluminium objecten wenselijk dat de tanden iets langer zijn. Door de langere tanden is het makkelijker om door het dikke materiaal heen te komen.

Als je dunne objecten van aluminium door wilt gaan zagen, heb je weer een ander soort zaagblad nodig. Bij dunne materialen is het wenselijk dat je gedetailleerd kan zagen. Dat kan als het zaagblad veel tanden heeft, oftewel; je hebt een fijn getande zaag nodig. Hoe meer tandjes het zaagblad heeft, hoe makkelijker je door dun aluminium heen kunt zagen.

Kortom: bij het uitzoeken van een geschikt zaagblad voor aluminium moet je met meerdere factoren rekening houden. Zo is het absoluut wenselijk dat je een zaagblad voor metaal hebt. Hoe dat zaagblad er vervolgens uit ziet, is afhankelijk van de dikte van het aluminium object.

Tresna.nl
Logo