Beste werkbank

Voor jou als doe-het-zelver is het belangrijk/wenselijk dat je de juiste gereedschappen binnen handbereik hebt. Daardoor ben je in staat om op een prettige, snelle en efficiënte manier te werken. Je kunt daardoor verschillende klussen snel uitvoeren en uiteindelijk genieten van een prachtig eindresultaat.

Eén van de hulpmiddelen waar je absoluut baat bij hebt, is een werkbank. Een werkbank is in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar, maar draagt uiteindelijk sowieso bij aan één doel: het klussen een stuk makkelijker maken.

Onze top 6 werkbanken

Afbeelding

Product


Lemato werkbank met deur en achterwand

Onze beste koop!

Lemato werkbank met deur en achterwand

De beste koop - meest veelzijdige werkbank

of

Lemato werkbank 200 cm

Lemato werkbank 200 cm

De beste grote werkbank

of

Kraftmeister werkbank 191 Mälmo DLD

Kraftmeister werkbank 191 Mälmo DLD

Beste handige werkbank

of

Holzmann WB126 Houten Werkbank

Holzmann WB126 Houten Werkbank

Beste werkbank van hout

of

Lemato HBM 120 cm

Lemato HBM 120 cm

Beste voordelige werkbank

of

Black & Decker WM825-XJ - Beste inklapbare workmate

Black & Decker WM825-XJ

Beste workmate

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Lemato werkbank met deur en achterwand

De beste koop - meest veelzijdige werkbank

Lemato werkbank met deur en achterwand

of

Lemato werkbank 200 cm

Beste grote werkbank

Lemato werkbank 200 cm

of

Kraftmeister werkbank 191 Mälmo DLD

Beste handige werkbank

Kraftmeister werkbank 191 Mälmo DLD

of

Holzmann WB126 Houten Werkbank

Beste werkbank van hout

Holzmann WB126 Houten Werkbank

of

Lemato HBM 120 cm

Beste voordelige werkbank

Lemato HBM 120 cm

of

Black & Decker WM825-XJ

Beste workmate

Black & Decker WM825-XJ - Beste inklapbare workmate

of

In dit artikel vertellen we jou graag meer over de beste werkbanken. We hebben vele varianten aan een strenge keuring onderworpen, waaruit we uiteindelijk een top zes samen hebben kunnen stellen. Deze top zes zie je in onderstaande tabel staan; als je iets verder naar beneden door scrollt, kom je ook de reviews van deze beste modellen tegen.

Voordat we nader naar deze beste modellen gaan kijken, willen we je graag meer informatie over een werkbank geven. Wat is een werkbank precies? Waar gebruik je een werkbank voor? En wat zijn de belangrijkste voordelen van een werkbank? Na het lezen van de antwoorden op deze vragen wil je hoogstwaarschijnlijk zelf ook een werkbank hebben. Met een werkbank werk je namelijk onwijs prettig en kan je een nog beter klusresultaat behalen. Heb je interesse om verschillende klussen in en rondom huis uit te gaan voeren? Dan is het tijd om één van onderstaande werkbanken aan te schaffen!

Wat is een werkbank precies?

Een werkbank kan je eigenlijk zien als een grote en robuuste tafel. Op deze tafel kan je verschillende objecten leggen, waarna je deze objecten op een comfortabele manier kunt bewerken. Een werkbank is namelijk relatief hoog, waardoor je niet al te gebukt hoeft te staan. Ook is de werkbank geschikt om gereedschappen op neer te leggen en deze dus op één plek te bewaren.

Het is goed om te weten dat er verschillende soorten werkbanken bestaan:

 • Werkbank met enkel een houten blad; met name bestemd voor opbergen van gereedschappen
 • Werkbank met een bankschroef; met name bestemd voor metaalbewerking
 • Werkbank met klemmen; met name bestemd voor houtbewerking
 • Workmate; een kleine c.q. opvouwbare variant van een werkbank

Voor welk van bovengenoemde werkbanken je het beste kunt kiezen, is volledig afhankelijk van jouw situatie, wensen en voorkeuren. Een workmate is onwijs handig, aangezien je die op kunt bergen. Aan de andere kant levert een werkbank met een bankschroef of met klemmen veel meer kracht, waardoor je zwaardere objecten erop neer kunt leggen.

De voordelen van een werkbank

Wat zijn nou redenen om voor een werkbank te kiezen? Wij hebben de belangrijkste voordelen van een werkbank voor jou op een rijtje gezet:

 • Met een werkbank kan je verschillende soorten werkzaamheden uitvoeren. Je kunt verschillende objecten bewerken, op maat zagen of andere handelingen uitvoeren.
 • Met een werkbank werk je behoorlijk comfortabel. Je kunt het object met klemmen vastzetten, waardoor je twee handen vrij hebt om te werken. Bovendien zijn de meeste werkbanken relatief hoog, waardoor je niet al te gebukt hoeft te staan.
 • Een werkbank is behoorlijk robuust en is zodoende in staat om veel gewicht te dragen. Je kunt dus ook zware objecten op een werkbank bewerken.
 • Een werkbank is in veel soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor een werkbank met een lades, een werkbank met een handige achterwand of met slotjes om de werkbank netjes af te sluiten (handig als je kinderen hebt).
 • Een werkbank is ook de ideale plek om bijvoorbeeld gereedschap in op te bergen. Ook op het werkblad kan je uiteraard, indien gewenst, gereedschap neer leggen.

Bovenstaande voordelen zorgen ervoor dat een werkbank behoorlijk populair is. Het is daarbij goed om te weten dat doe-het-zelvers de werkbank op uiteenlopende manieren gebruiken. Sommige doe-het-zelvers hebben de werkbank in de schuur staan, terwijl andere doe-het-zelvers de werkbank in een gehuurde loods hebben staan. In die loods kunnen zij, zonder dat iemand hen stoort, de gewenste werkzaamheden uitvoeren. Moraal van het verhaal: je kunt een werkbank op verschillende plekken kwijt, zolang je maar voldoende ruimte hebt.

Voor welke werkbank kan je nou het beste kiezen? Dat antwoord is met name afhankelijk van jouw voorkeuren, budget en specifieke situatie. Om jou een flink handje te helpen, hebben wij alle werkbanken reeds aan een keuring onderworpen. In onderstaande tabel kan je de top zes werkbanken zien, waarbij we bij alle werkbanken ook benoemd hebben wáár de werkbank in uit blinkt.

Het mag duidelijk zijn; bovenstaande tabel laat zien dat er veel verschillende soorten werkbanken bestaan. Sommige werkbanken zijn van hout gemaakt, terwijl er ook varianten bestaan die van hout gemaakt zijn. Sommige werkbanken zijn geschikt voor zowel professionals als doe-het-zelvers, terwijl sommige werkbanken ook geschikt zijn voor hobbyisten. Uit het uitgebreide aanbod hebben wij de bovenste zes werkbanken geselecteerd. Deze zes werkbanken komen namelijk in bepaalde situaties uitermate goed van pas.

In het restant van dit artikel kan je zes reviews vinden. Per werkbank bespreken we de belangrijkste eigenschappen, voordelen en nadelen. Aan het einde van dit artikel kan je bovendien nog een koopgids vinden; daarin bespreken we de belangrijkste criteria van een werkbank. Op basis van de koopgids weet je ook exact waar je op moet letten als je op zoek gaat naar een nieuwe werkbank.

De beste koop werkbank – Lemato werkbank met deur en achterwand

Als je op zoek naar de allerbeste werkbank bent, kan je niet om deze Lemato werkbank heen. Onder meer vanwege de deur, de lades en de achterwand is dit in onze ogen de beste koop. Ook op het gebied van stabiliteit en overige features is dit in onze ogen de beste werkbank die je momenteel kunt vinden.

Laten we allereerst het uiterlijk van deze werkbank eens bespreken. Als je op de foto’s hiernaast naar de indeling kijkt, zie je enkele opvallende zaken naar voren komen:

 • De werkbank heeft een achterwand inclusief enkele handige bakjes. In deze bakjes kan je gereedschap en/of schroefjes, spijkers e.d. bewaren.
 • De werkbank heeft een deur met een slot; handig voor als je kinderen hebt.
 • De werkbank heeft handige lades; ook hier kan je allerlei gereedschappen en objecten in bewaren.
 • De werkbank heeft wieltjes; je kunt deze werkbank dus moeiteloos verplaatsen.
 • De werkbank heeft een fraai houten werkblad; op dit blad kan je moeiteloos objecten bewerken en/of gereedschappen bewaren.

Dankzij de hierboven genoemde indeling is het onwijs prettig werken met deze werkbank. Je kunt de objecten stevig op het werkblad leggen, terwijl de lades, de deur en de bakjes voor voldoende opbergmogelijkheden zorgen. Het is ook nog het vermelden waard dat alle lades een apart ladenslot hebben. Aan de binnenkant van de lades zijn ook anti slip matten aanwezig.

De werkbank heeft de volgende afmetingen: 186 centimeter bij 59,5 centimeter bij 149 centimeter. Dankzij deze afmetingen heb je meer dan genoeg ruimte om te werken en/of om gereedschap op te bergen. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je in bijvoorbeeld je schuur meer dan genoeg ruimte over moet hebben voor de werkbank.

Een ander absoluut pluspunt van deze werkbank zijn de wieltjes aan de onderkant. Dankzij deze wieltjes kan je de werkbank moeiteloos op elke gewenste plek zetten. Als je aan het werk bent, is het wel van belang dat je de remmen op de wieltjes zet. Deze werkbank heeft in totaal twee remmen.

Het werkblad heeft een dikte van 3 centimeter en is zodoende in staat om behoorlijk wat gewicht te tillen. Doordat het werkblad 3 centimeter dik is, weegt het werkblad ook behoorlijk veel. Dit is van grote invloed op het totaalgewicht van de gehele werkbank: 125 kilogram.

Lemato werkbank met deur & achterwand

Al met al is dit een behoorlijk ruime én onwijs handige werkbank. Heeft dit werkbank dan ook nog nadelen? Ja, toch wel. Je moet er namelijk rekening mee houden dat je een behoorlijke investering moet doen; deze werkbank kost in zijn totaliteit 830 euro bij onze partner Bol.com.

Daarnaast kan je je vraagtekens bij de opvallende kleur van de werkbank. Sommige doe-het-zelvers vinden dat ongetwijfeld mooi, maar niet iedereen zal hiervan onder de indruk zijn. De kleur is in ieder geval een punt om rekening mee te houden.

Tot slot willen we graag benoemen dat de werkbank behoorlijk zwaar is. Je moet dus in bijvoorbeeld je schuur, of waar je de werkbank dan ook neer zet, voor een stabiele en stevige ondergrond zorgen. Houd hier goed rekening mee.

De werkbank vergt een nodige investering; ruim 800 euro.

Voordelen

 • Veel handige opbergmogelijkheden
 • Inclusief wieltjes met rem
 • Groot werkblad

Nadelen

 • Duur
 • Behoorlijk zwaar
 • Opvallende kleurstelling

Conclusie

De Lemato werkbank met deur en achterwand is in onze ogen de allerbeste werkbank. De werkbank is ruim, de werkbank is onwijs stevig en de werkbank heeft meerdere handige opbergmogelijkheden. Ook de wieltjes (inclusief rem) en het fraaie werkblad spreken tot de verbeelding. Al met al een prima werkbank, waarbij je wel rekening moet houden met een behoorlijk prijskaartje.

Beste grote werkbank – Lemato werkbank 200 cm

Als je voldoende ruimte in je schuur hebt, is het mogelijk interessant om een grote werkbank aan te schaffen. In dat geval is het zeker aan te raden om deze Lemato werkbank 200 cm aan te schaffen.

Een absoluut voordeel van deze werkbank is terug te vinden in de breedte van het werkblad. Met een breedte van maar liefst 200 centimeter is dit één van de grootste werkbanken die je gaat vinden. Dankzij het ruime werkblad kan je onwijs veel klussen op/met deze werkbank uitvoeren. Voor de totaliteit hebben we de complete afmetingen op een rijtje gezet:

 • Breedte: 200 centimeter
 • Diepte: 65 centimeter
 • Hoogte: 88,5 centimeter

Bijkomend voordeel is het maximale draaggewicht van deze werkbank. De maximale belasting is maar liefst 1000 kg; ook zware objecten kan je dus moeiteloos op de werkbank neer leggen danwel bewerken.

Lemato heeft bij het ontwerp van deze werkbank gekozen voor vier stelvoeten. Deze stelvoeten staan stabiel en bieden de gewenste stabiliteit aan de werkbank. Voor het werkblad heeft Lemato gekozen voor een MDF plaat. Dit werkblad is van een hoge kwaliteit MDF gemaakt en heeft bovendien een rubberen toplaag.

Het enige nadeel bij deze werkbank is dat je geen verdere opbergmogelijkheden hebt. Je hebt bijvoorbeeld geen lades, geen plankjes of andere opbergmogelijkheden. Het opbergen van bijvoorbeeld gereedschap is daarom bij deze werkbank een stukje minder handig dan bij de hierboven genoemde variant.

De werkbank biedt geen opbergmogelijkheden.

Voordelen

 • Onwijs breed werkblad
 • Stevig onderstel
 • Maximale belasting; 1000 kg

Nadelen

 • Geen opbergmogelijkheden
 • Relatief prijzig

Conclusie

De Lemato Werkbank 200 cm is in onze ogen een uitermate verstandige aankoop. Dankzij de breedte van maar liefst 2 meter kan je prima uit de voeten met deze werkbank. De gebruikte hoogwaardige materialen en de prima afwerkingen zorgen al met al voor een prima werkbank.

Beste handige werkbank – Kraftmeister werkbank 191 Mälmo DLD

Bij het uitzoeken van een nieuwe werkbank is het van belang om op meerdere facetten te letten. Eén van die facetten heeft te maken met de opbergmogelijkheden en andere handigheidjes. Als je op zoek naar een handige c.q. veelzijdige werkbank bent, is deze Kraftmeister werkbank 191 Mälmo DD absoluut een verstandige keuze.

In onze ogen is dit één van de meest handige werkbanken die je maar kunt vinden. De werkbank heeft een ruim werkblad, heeft twee deurtjes en heeft drie lades. Dankzij deze indeling kan je meerdere gereedschappen op een handige en prettige manier opbergen.

Bovendien heeft deze werkbank vier stevige poten. Deze poten zorgen voor de benodigde stabiliteit én zijn ook nog eens in hoogte verstelbaar. De tafelpoten kan je met een maximale lengte van 5 centimeter uitschuiven. Je kunt de hoogte van de werkbank dus naar eigen wens aanpassen, zodat je nooit op een oncomfortabele manier hoeft te werken.

De lades hebben de volgende afmetingen: 42,0 bij 42,0 bij 10,0 centimeter. Het werkblad heeft de volgende afmetingen:

 • Breedte: 169 centimeter
 • Diepte: 60 centimeter
 • Hoogte: 87 centimeter

Ben je aan het einde van een klusdag klaar met de werkzaamheden? Dan kan je deze gehele werkbank makkelijk op slot doen. Je loopt hierdoor geen risico dat je kinderen de lades of deurtjes van de werkbank open kunnen doen. Dankzij de sloten laat je de werkbank op een veilige manier achter.

Hebben we nog nadelen weten te ontdekken bij deze werkbank? Nou, het belangrijkste nadeel heeft betrekking op het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 545 euro voor deze werkbank. Dat is behoorlijk prijzig.

Kraftmeister werkbank 191 Mälmo

Deze werkbank is behoorlijk aan de prijs.

Voordelen

 • Ruime afmetingen
 • Handige opbergmogelijkheden
 • Centraal sluitsysteem
 • In hoogte verstelbaar

Nadelen

 • Behoorlijk prijzig

Conclusie

De Kraftmeister werkbank 191 Mälmo DLD is in onze ogen een onwijs handige werkbank. Het ruime werkblad, de lades en de deurtjes zijn stuk voor stuk handig te noemen. Het centrale sluitsysteem zorgt voor de gewenste veiligheid, terwijl je de tafelpoten ook nog naar eigen wens aan kunt passen. Je moet wel rekening houden met een relatief hoge prijs.

Beste werkbank van hout – Holzmann WB126 Houten Werkbank

De hierboven beschreven werkbanken zijn stuk voor stuk van metaal vervaardigd. Dit materiaal brengt absoluut enkele voordelen met zich mee, maar je moet ook rekening houden met enkele nadelen. Wil je graag een werkbank van een ander materiaal? Dan is het de moeite waard om eens naar deze Holzmann WB126 houten werkbank te kijken. Het hout brengt namelijk óók enkele specifieke voordelen met zich mee. Graag willen we deze handige werkbank van hout nader bespreken. 

Als we naar het design van deze werkbank kijken, zien we dat het een redelijk compacte werkbank is. Het voordeel hiervan is dat je weinig ruimte in bijvoorbeeld je schuur nodig hebt om de werkbank neer te zetten. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je hele grote objecten dus niet op de werkbank kwijt kunt. Voor de volledigheid kan je hieronder de afmetingen van de Holzmann WB126 houten werkbank vinden:

 • Breedte: 126 centimeter
 • Diepte: 61 centimeter
 • Hoogte: 84 centimeter

De gehele werkbank is van massief hout vervaardigd. Dit materiaal brengt een natuurlijke look met zich mee. Daarnaast zorgen de stevige, massief houten poten voor de gewenste stabiliteit. Je kunt dus uitgaan van de benodigde stabiliteit als je met deze werkbank aan het werk bent.

Aan de onderkant van het werkblad is een kleine lade te vinden. In deze lade kan je gereedschappen opbergen. Daarnaast vind je ook nog een handig klembord en een bankgroef. Deze onderdelen zorgen ervoor dat je (houten) objecten vast kunt klemmen, zodat je bijzonder prettig kunt werken.

Holzmann Wb126 werkbank

Al met al hebben we te maken met een handige en fraaie werkbank. Om het totaalplaatje nog iets interessanter te krijgen, willen we graag het prijskaartje benoemen. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk 170 euro voor de werkbank. Toegegeven; dat is behoorlijk aan de prijs. Maar, in verhouding met de hierboven genoemde varianten is het juist een bijzonder gunstige prijs.

Nadelen zijn er echter ook wel bij deze werkbank te vinden. Zo is het spijtig dat de werkbank een maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram heeft. Als je zwaardere objecten hebt, is het dus niet verstandig om die op deze werkbank neer te leggen.

Daarnaast ontbreekt het bij deze werkbank toch wel aan de nodige opbergmogelijkheden. Het zou handig zijn als je toch nog één of meerdere lades zou hebben. Ook een deurtje ontbreekt.

Deze werkbank heeft een maximaal belastbaar gewicht van ‘slechts’ 150 kilogram.

Voordelen

 • Neemt weinig ruimte in
 • Met klembord en bankgroef
 • Gunstig geprijsd

Nadelen

 • Weinig opbergmogelijkheden
 • Maximaal gewicht van 150 kg

Conclusie

De Holzmann WB126 Houten Werkbank is in onze ogen de beste werkbank van hout. De werkbank is relatief compact uitgevoerd, waardoor deze niet al te veel ruimte in beslag neemt. Verder is de werkbank van hoogwaardig hout vervaardigd en kan je gebruik maken van de handige bankgroef en klembord. Al met al een handige werkbank met een relatief gunstig prijskaartje.

Beste voordelige werkbank – Lemato HBM 120 cm

Wil je graag een werkbank in je schuur hebben? Maar, heb je hier geen ruim budget voor? Of vind je het simpelweg niet waard om veel geld aan een werkbank uit te geven? Niet getreurd! Deze Lemato HBM 120 cm is in onze ogen namelijk de beste voordelige werkbank. Deze werkbank combineert een prima kwaliteit met een gunstige prijs. Wat wens je nog meer?

Laten we maar direct aftrappen met het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 60 euro voor deze werkbank. In vergelijking met de hierboven genoemde werkbanken is dat dus behoorlijk goedkoop te noemen.

Als we naar het design van deze werkbank kijken, zien we dat twee materialen met elkaar gecombineerd worden. Het werkblad plus de onderliggende plank zijn van hout vervaardigd, terwijl het gehele onderstel van metaal is. Dankzij deze keuze voor materialen ben je verzekerd van een bijzonder stevige werkbank. Bovendien heeft Lemato aan de onderkant van de werkbank gekozen voor rubberen poten. Deze rubberen poten zorgen ervoor dat je geen krassen of andere beschadigingen op de vloer krijgt.

De werkbank heeft ook nog behoorlijk ruime afmetingen:

 • Breedte: 120 centimeter
 • Diepte: 60 centimeter
 • Hoogte: 90 centimeter

Dankzij de bovengenoemde afmetingen kan je verschillende werkzaamheden moeiteloos uitvoeren. Dat wordt nog versterkt door het feit dat je de twee werkbladen op gewenste hoogte in kunt stellen. Je kunt hierdoor de werkbladen altijd op de gewenste hoogte plaatsen, zodat je bijzonder comfortabel aan het werk kunt gaan.

Tot slot willen we als voordeel nog de montage van deze werkbank aanstippen. Je kunt deze werkbank namelijk zonder ook maar één schroef of spijker vastzetten. Dankzij een gepatenteerd montagesysteem is het een fluitje van een cent om deze werkbank in elkaar te zetten.

Heeft de werkbank dan ook nog nadelen? Ja, het is in onze ogen onwijs zonde dat de werkbank geen extra opbergmogelijkheden heeft. Een lade of een achterwand zou absoluut een aanvulling zijn voor deze werkbank.

Daarnaast is het niet aan te raden om nog separaat een bankschroef op de werkbank te plaatsen. Dat (extra) gewicht kan deze handige werkbank helaas niet dragen.

De werkbank heeft verder geen opbergmogelijkheden.

Voordelen

 • Gunstig geprijsd
 • 2 in hoogte verstelbare werkbladen
 • Stabiel onderstel (metaal)

Nadelen

 • Geen opbergmogelijkheden
 • Niet mogelijk om een bankschroef op te plaatsen

Conclusie

De Lemato HBM 120 centimeter is in onze ogen de beste voordelige werkbank. Voor een bedrag van slechts 60 euro kan je eigenlijk niet de mist in gaan met deze werkbank. Het stabiele onderstel en de 2 in hoogte verstelbare werkbladen zijn absoluut dikke pluspunten.

Beste workmate – Black & Decker WM825-XJ

Enkele jaren terug kwam het merk Black & Decker opeens met een zogeheten workmate op de proppen. Een workmate is eigenlijk een compacte variant van een werkbank. Het belangrijkste voordeel van een workmate is dat je deze werkbank in kunt klappen en dat deze dus niet altijd zoveel ruimte in beslag neemt. Als dit bij jou als muziek in de oren klinkt, is het aan te raden om te kijken naar de Black & Decker WM825-XJ. Dit is in onze ogen de beste workmate.

Deze workmate bestaat in principe uit twee planken. Deze twee planken kan je met een hendel gemakkelijk verschuiven, waardoor je verschillende objecten moeiteloos vast kunt klemmen. Ook is er een groef aan de zijkanten van de planken te vinden, waarmee je buizen of ronde objecten vast kunt klemmen. Al met al ben je met deze workmate in staat om allerlei soorten objecten op een simpele manier vast te klemmen.

Als we verder naar het design van deze workmate kijken, valt het onderstel ook op. Het stevige onderstel zorgt voor de gewenste stabiliteit. Bovendien kan je jouw rug ontlasten door je voeten op het voetenbankje te zetten.

Met een draagcapaciteit van 250 kilogram scoort deze workmate ook zeker hoge punten. Je kunt dus behoorlijk zware objecten op een veilige manier op deze workmate neer leggen.

Om het werken nog prettiger te maken, heb je bij deze workmate de keus uit twee werkhoogtes. Je kunt het werkblad op een hoogte van 80 centimeter of op een hoogte van 62 centimeter instellen. Hierdoor werk je altijd op de gewenste hoogte en hoef je je jouw rug niet (onnodig) te belasten.

Na gebruik kan je deze workmate makkelijk opklappen, waardoor deze weinig ruimte in beslag neemt. Ook tijdens het werken neemt de werkbank niet al te veel ruimte in beslag. De afmetingen van deze workmate zijn als volgt: 83 bij 74 bij 20 cm.

Heeft deze workmate dan ook nog nadelen? Ja, twee nadelen in onze ogen. Het eerste nadeel is dat de workmate een beperkt aantal gaten heeft. Hierdoor kan je niet alle objecten in alle mogelijke hoeken positioneren.

Black - Decker workmate

Daarnaast werkt het opvouwmechanisme niet altijd even soepel. Dat is met name het geval als de workmate (langdurig) in een koude omgeving gestaan heeft.

Het opvouwmechanisme werkt niet altijd soepel

Voordelen

 • Draagkracht van 250 kilogram
 • Twee werkhoogten
 • Makkelijk inklapbaar

Nadelen

 • Weinig gaten voor de geleiders
 • Inklappen kan stroef gaan

Conclusie

De Black & Decker WM825-XJ is in onze ogen de allerbeste workmate. In ons artikel ‘de beste workmate’ hebben wij dit apparaat namelijk óók uitgeroepen tot de beste variant. In dat artikel kan je meer vinden over de belangrijkste voordelen van deze workmate.

Koopgids

Zo, je hebt hierboven van maar liefst zes werkbanken een uitgebreide review kunnen vinden. Naar welke werkbank gaat vooralsnog jouw voorkeur uit? Het mag duidelijk zijn dat je een werkbank voor verschillende doeleinden kunt gebruiken én dat er een hoop verschillende werkbanken bestaan. In deze koopgids vertellen we je graag nog iets meer over de criteria waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe werkbank.

Afmetingen van de werkbank

De afmetingen van de werkbank zijn misschien wel het meest belangrijke kenmerk. Des te groter de werkbank is, des te prettiger je kunt werken. Daarentegen heb je wel meer ruimte in bijvoorbeeld je schuur nodig om de werkbank neer te kunnen zetten. Een kleine werkbank neemt een stuk minder ruimte in beslag, maar brengt wel meer beperkingen met zich mee. Bedenk dus goed wat de afmetingen van jouw nieuwe werkbank moeten gaan worden.

Afmetingen van de werkbank

Afmetingen van de werkbank

Maximaal belastbaar gewicht

Dit gewicht geeft aan hoeveel gewicht de werkbank maximaal kan dragen. Een maximaal belastbaar gewicht van 1000 kg (zie de review van de Lemato werkbank 200 cm) is behoorlijk interessant te noemen. Je bent daardoor namelijk in staat om maar liefst 1000 kg aan materiaal/gereedschappen op de werkbank neer te leggen.

Budget

In de bovenstaande reviews heb je kunnen lezen dat de prijzen voor de werkbanken flink uiteenlopen. Sommige werkbanken kosten tussen de 50 en 200 euro, terwijl sommige werkbanken meer dan 500 euro kosten. Ons advies is daarom om vooraf te bepalen wat je maximale budget voor de nieuwe werkbank is. Daarmee kan je een stuk gerichter zoeken en kies je altijd een werkbank uit die binnen je budget past.

In hoogte verstelbaar

Het zou bij een werkbank onwijs prettig zijn als deze in hoogte verstelbaar is. Daar zijn in principe twee mogelijkheden voor:

 • Een werkblad dat in hoogte verstelbaar is
 • Pootjes die in hoogte verstelbaar zijn

Beide varianten hebben zo hun voors en tegens. Het belangrijkste voordeel is dat je de hoogte van de werkbank altijd naar eigen wens aan kunt passen, zodat je te allen tijde comfortabel en prettig kunt werken.

Opbergmogelijkheden

Een van de belangrijkste voordelen van een werkbank is dat je deze op meerdere manieren kunt gebruiken. Als je de werkbank wilt gebruiken om gereedschap in op te bergen, is het prettig als je meerdere opbergmogelijkheden hebt. Let daarom altijd goed op de aanwezigheid van bakjes, lades en/of deurtjes. Met dergelijke opbergmogelijkheden is het mogelijk om gereedschap en overige objecten (veilig) op te bergen.

Besluit

We zijn aan het einde gekomen van dit uitgebreide artikel omtrent de werkbanken. Als het goed is, heb je nu voldoende informatie om één van de werkbanken te maken. Mocht je nog vragen hebben, kan je altijd contact opnemen met de klantenservice van onze partner Bol.com. Veel succes met de zoektocht naar je nieuwe werkbank en veel plezier met het gebruik daarvan!

Tresna.nl
Logo