Beste pijpsnijder

Moet jij regelmatig een pijp in een hoek leggen? Of moet je een pijp buigen om deze op de juiste manier aan te kunnen sluiten? Dan is de aanschaf van een goede pijpenbuiger aan te raden. Is het voor jou ook noodzakelijk om af en toe een pijp in te korten? Dan doe je er verstandig aan om een goede pijpensnijder aan te schaffen. In dít artikel laten wij je kennis maken met de beste pijpsnijders van dit moment.

Onze top 5 pijpsnijders

Afbeelding

Product


Kreator KRT000704 Pijpsnijder - 3-42MM

Onze beste koop!

Kreator KRT000704 Pijpsnijder - 3-42MM

Beste koop pijpsnijder

of

Gedore RED R93600022 Mini 3-22mm

Gedore RED R93600022 Mini 3-22mm

Beste mini pijpsnijder

of

Rems RAS Cu-INOX 6-64 Pijpsnijder 6-64mm

Rems RAS Cu-INOX 6-64 Pijpsnijder 6-64mm

Beste grote pijpsnijder

of

Milwaukee M12 CC-0 12V 32mm

Milwaukee M12 CC-0 12V 32mm

Beste accu pijpsnijder

of

STANLEY Verstelbare Pijpsnijder 3-22 mm

STANLEY Verstelbare Pijpsnijder 3-22 mm

Beste voordelige pijpsnijder

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Kreator KRT000704 Pijpsnijder - 3-42MM

Beste koop pijpsnijder

Kreator KRT000704 Pijpsnijder - 3-42MM

of

Gedore RED R93600022 Mini 3-22mm

Beste mini pijpsnijder

Gedore RED R93600022 Mini 3-22mm

of

Rems RAS Cu-INOX 6-64 Pijpsnijder 6-64mm

Beste grote pijpsnijder

Rems RAS Cu-INOX 6-64 Pijpsnijder 6-64mm

of

Milwaukee M12 CC-0 12V 32mm

Beste accu pijpsnijder

Milwaukee M12 CC-0 12V 32mm

of

STANLEY Verstelbare Pijpsnijder 3-22 mm

Beste voordelige pijpsnijder

STANLEY Verstelbare Pijpsnijder 3-22 mm

of

Voor- en nadelen van een pijpsnijder

Bij veel werkzaamheden moet je met pijpen en/of buizen aan de slag. Deze materialen zijn erg handig, maar brengen ook bepaalde uitdagingen met zich mee. Zo kun je een buis niet zomaar buigen, terwijl je een buis ook niet zomaar af kunt zagen. Om dergelijke aanpassingen door te voeren, heb je het juiste gereedschap nodig. Hiervoor komen de al eerder genoemde pijpenbuiger én de pijpsnijder prima van pas.

Een groot voordeel van een pijpsnijder is het gemak. Met een dergelijk apparaat kun je echt op een simpele manier een pijp door snijden. Je behoudt hierbij ook de optimale controle, waardoor je te allen tijde veilig kunt werken.

Met dank aan de werking kun je ook van de gewenste nauwkeurigheid uitgaan. Als je voor één van de beste pijpsnijders kiest, ben je daardoor verzekerd van een rechte en snede. Met dank aan deze rechte snede kun je het best mogelijke resultaat afleveren. Handig als je voor jezelf bezig bent of wenselijk als je voor een klant aan het werk bent.

Tevens is het een voordeel dat je eigenlijk elk soort pijp wel door kunt snijden. Voor specifieke materialen vind je ook specifieke pijpsnijders; zo bestaan er speciale varianten voor bijvoorbeeld een aluminium buis. Uiteraard heeft ook elke pijp of elke buis zijn eigen diameter. Nou, je kunt ook nog eens uit meerdere soorten diameters kiezen in het aanbod van de pijpsnijder. Eigenlijk ben je in staat om echt alle soorten pijpen en buizen op de gewenste manier af te snijden.

De werking van een pijpsnijder is overigens ook erg efficiënt te noemen. Je hoeft zelf niet al te veel kracht te zetten, terwijl het resultaat wel erg nauwkeurig is. Ook kost dit niet al te veel tijd. Een belangrijk voordeel in onze ogen is echt de snelle werking van een pijpsnijder. Dat wordt eigenlijk direct duidelijk als je naar onderstaand video kijkt. In deze video zie je hoe snel je een pijp door kunt snijden:

Moet je bij een pijpsnijder ook nog rekening met nadelen houden? Nou, de kans bestaat dat je meerdere pijpsnijders nodig hebt. Alle pijpsnijders zijn immers geschikt voor een maximale diameter. Voor een dikke pijp heb je daardoor een andere pijpsnijder nodig dan voor een dunne pijp. Mocht je echt veel soorten pijpen door moeten snijden, betekent dit dat je mogelijk meerdere snijders aan moet schaffen.

Ook is het belangrijk om rekening met enig handwerk te houden. Wat dit handwerk precies is, kun je in bovenstaande video zien. Sowieso is het aan te raden om deze video te bekijken, aangezien je hiermee direct leert hóe je een pijpsnijder op de juiste manier kunt gebruiken.

Eigenlijk hebben we daarmee alle nadelen benoemd. In onze ogen is een pijpsnijder voor veel doe-het-zelvers en professionals een onmisbaar hulpmiddel. Een onmisbaar hulpmiddel waar je bovendien jarenlang van kunt genieten. Dat is althans het geval als je voor één van de pijpsnijders uit dit artikel kiest. De beste pijpsnijders bespreken we graag hieronder uitgebreid, zodat je de juiste keuze kunt gaan maken.  

Beste koop – Kreator KRT000704 Pijpsnijder 3-42MM

In het aanbod van pijpsnijders vind je vrij veel varianten terug. Dit is met name te danken aan de verschillende afmetingen en diameters van de pijpsnijders. Met sommige varianten kun je dunne pijpjes doorsnijden, terwijl andere varianten juist voor de dikkere pijpen geschikt zijn. Met het oog op de ‘beste koop’ uit dit artikel zijn wij op zoek gegaan naar de beste veelzijdige pijpsnijder.

Eén van de belangrijkste vereiste was dat de pijpsnijder verstelbaar zou zijn. Eén van de andere vereiste was dat de pijpsnijder betaalbaar zou zijn. Aan de hand van deze twee criteria kwamen wij uiteindelijk uit op de Kreator KRT000704 Pijpsnijder - 3-42MM. Dit is volgens ons de beste pijpsnijder van dit moment.

Onder meer de verstelbaarheid van dit apparaat vinden wij geweldig. Zoals de naamgeving van de pijpsnijder al doet vermoeden, kun je hem gebruiken voor allerlei soorten pijpen. Dit varieert eigenlijk van pijpen met een diameter van 3 mm tot aan pijpen met een diameter van 42 mm. Dankzij de verstelbaarheid kun je nagenoeg alle soorten pijpen op de gewenste manier afsnijden.

Het snijden van pijpen gebeurt ook nog eens in een handomdraai. Dát is te danken aan de makkelijke bediening en de scherpte van de pijpsnijder. Je hoeft zelf bovendien niet al te veel kracht te zetten; de pijpsnijder weet de kracht erg efficiënt over te brengen.

Iets wat ook geweldig is, is de ingebouwde ontbramer. Deze ontbramer kun je door de afgesneden pijp heen halen, waardoor je restjes van het afgesneden gedeelte weet te verwijderen. Dit komt het eindresultaat alleen maar ten goede.

Deze beste pijpsnijder kun je overigens voor twee materialen gebruiken: voor ijzeren buizen en voor koperen buizen. Mocht je een ander materiaalsoort door willen snijden, kun je beter voor één van de andere pijpsnijders kiezen. De ervaring leert echter dat je met deze pijpsnijder voldoende kanten op kunt.

Zoals we eerder in deze review al aangegeven hebben, gingen we op zoek naar een pijpsnijder met een gunstig prijskaartje. Nou, dat heeft deze Kreator KRT000704 Pijpsnijder - 3-42MM absoluut. Bij onze partner Bol.com betaal je voor deze beste pijpsnijder namelijk 32,89 euro. In onze ogen is dat echt een geweldig prijskaartje.

Kreator beste pijpsnijder

Brengt deze beste pijpsnijder dan ook nog nadelen met zich mee? Nou, je moet wel goed rekening houden met de werking bij dunne pijpen. Het viel ons namelijk op dat dit apparaat moeite heeft met pijpen van 3 á 4 mm dik. Pas als je een pijp met een diameter van 6 mm door probeert te snijden, verloopt dit probleemloos.

Niet ideaal voor hele dunne pijpen; met een pijp van 3 á mm heeft ‘ie enige moeite.

Voordelen
 • Geschikt voor veel soorten pijpen
 • Inclusief ingebouwde ontbramer
 • Gunstig geprijsd
 • Top kwaliteit
 • Makkelijk te bedienen
Nadelen
 • Niet ideaal voor hele dunne pijpen
Conclusie

De Kreator KRT000704 Pijpsnijder - 3-42MM is wat ons betreft de beste pijpsnijder van dit moment. Deze variant is van de gewenste kwaliteit, is betaalbaar, is veelzijdig inzetbaar en is makkelijk te bedienen. Ook het eindresultaat is geweldig, onder meer dankzij de ingebouwde ontbramer. Zeker een aanrader dus.

Beste mini pijpsnijder – Gedore RED R93600022 Mini 3-22mm

Wil je graag een pijpsnijder aanschaffen? Dan moet je goed bepalen wát voor soort pijpen je graag door wilt kunnen snijden. Gaat het hier om behoorlijk dikke pijpen? Of geef je de voorkeur aan dunne pijpen? Als je een pijp van bijvoorbeeld 6 mm dik hebt, kun je voor de hierboven beste koop kiezen.

Zoals je in de review over de beste koop kunt lezen, is die variant niet helemaal geschikt voor echt dunne pijpen. Nee, voor de echt hele dunne pijpen kun je beter kiezen voor een mini pijpsnijder. Als wij het over een goede mini pijpsnijder hebben, hebben we het over deze Gedore RED R93600022 Mini 3-22mm. Om meerdere redenen is dit volgens ons de beste mini pijpsnijder.

Met deze pijpsnijder kun je pijpen van 3 tot 22 mm dikte moeiteloos doorsnijden. Zelfs met de kleinste pijpen – van 3 mm dik – heeft deze pijpsnijder echt geen enkel probleem. Zoals je aan de foto al kunt zien, is deze pijpsnijder sowieso compact vormgegeven.

Mede dankzij deze compacte vormgeving werk je op een aangename manier. Moet je bijvoorbeeld een pijp doorsnijden die zich op een lastig toegankelijke plek bevindt? Ook dan komt deze pijpsnijder prima van pas. Dankzij de compacte afmetingen komt deze snijder eigenlijk op allerlei plekken prima tot zijn recht.

Ook is het fijn dat Gedore voor de juiste materialen en vormgeving gekozen heeft. Zo is de volledige behuizing van metaal uitgevoerd. Met dank aan dit metaal is de pijpsnijder robuust. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat je jarenlang van de werking van dit apparaat kunt/gaat genieten.

Ook het minieme gewicht van deze mini pijpsnijder is subliem. Met een totaal gewicht van 140 gram voel je eigenlijk niet dat je de pijpsnijder bij je hebt. Mocht je regelmatig naar klanten toe gaan, kun je de pijpsnijder bovendien makkelijk in jouw vestzak of broekzak stoppen. Bijzonder handig.

Wil je een pijp van 3 tot 22 mm dikte doorsnijden? Dan maak je met veel plezier gebruik van de 2 steunrollen en het gekartelde stelwiel. Ook op dit gebied heeft Gedore volgens ons de juiste keuzes gemaakt. Wil je weten hoe je deze pijpsnijder kunt gebruiken? Check dan het filmpje eerder in dit artikel.

Is het zo dat we alleen maar positief over deze mini pijpsnijder zijn? Nou, je moet bij deze pijpsnijder wel met enkele nadelen rekening houden. Zo geeft Gedore aan dat je met deze snijder alleen koperen buizen en pijpen door kunt snijden. Mocht je een ander materiaal door willen snijden, gaat dit niet altijd even makkelijk met deze mini pijpsnijder.

Ook is het jammer dat deze snijder géén ingebouwde ontbramer heeft. Dit is op zich ook wel logisch, aangezien daar gewoonweg geen ruimte voor is. Toch zou het handig zijn, aangezien je nu de doorgesneden pijp niet helemaal schoon kunt maken. Eigenlijk heb je daar één oplossing voor; een losse ontbramer voor gebruiken.

Overigens zijn wij over het prijskaartje van deze beste mini pijpsnijder wel nog te spreken. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 19,94 euro. Als je het graag nóg goedkoper wilt hebben, kun je ‘m ook bij onze partner Gereedschapcentrum bestellen. Bij die partner betaal je slechts 14,09 euro voor deze beste mini pijpsnijder.

Deze mini pijpsnijder heeft geen ingebouwde ontbramer.

Voordelen
 • Geschikt voor dunne pijpen
 • Prima kwaliteit
 • Makkelijk te bedienen
 • Interessant geprijsd
 • Bijzonder licht van gewicht (140 gram)
Nadelen
 • Geen ingebouwde ontbramer
 • Alleen voor koper geschikt
Conclusie

De Gedore RED R93600022 Mini 3-22mm is volgens ons de beste mini pijpsnijder. Met deze pijpsnijder kun je voornamelijk de dunnere pijpen op een snelle manier doorsnijden. Dit doe je niet alleen snel, maar ook gemakkelijk en nauwkeurig. Ook het minieme gewicht, het prijskaartje en de algehele robuustheid spreken ons erg aan!

Beste grote pijpsnijder – Rems RAS Cu-INOX 6-64 Pijpsnijder 6-64mm

In dit artikel heb je vooralsnog kennis kunnen maken met twee soorten pijpsnijders. Met de ene pijpsnijder kun je pijpen tot 22 mm dikte doorsnijden, terwijl je met de andere pijpsnijder pijpen tot 42 mm dikte door kunt snijden.

Is dit zeker niet voldoende voor je? Heb je daarom behoefte aan een grotere pijpsnijder? Aan een grotere pijpsnijder waarmee je ook dikkere pijpen moeiteloos door kunt snijden? Dan doe je er verstandig aan om te kiezen voor deze Rems RAS Cu-INOX 6-64 Pijpsnijder 6-64mm. Dit is volgens ons de beste grote pijpsnijder.

Waar deze pijpsnijder deze eretitel aan te danken heeft? Onder meer aan het feit dat deze Rems pijpsnijder geschikt is voor pijpen tot 64 mm dikte. Dit betekent dat je pijpen met een diameter van 6,4 centimeter door kunt snijden. Waanzinnig en behoorlijk uniek. Je vindt weinig andere pijpsnijders die voor een dergelijke dikte geschikt zijn.

Ook is het super dat deze pijpsnijder voor het echt zware werk geschikt is. Dat geeft Rems zelf ook met de volgende woorden aan: een robuuste en stabiele constructie maakt deze pijpsnijder geschikt voor zwaar werk. Mocht je nou regelmatig met dikke pijpen te maken hebben, kun je daarom het beste voor déze pijpsnijder kiezen!

Voor het snijwiel heeft Rems gebruik gemaakt van speciaal snijmessenstaal. Dit staal zorgt voor de robuustheid, voor de snelle werking én voor de gewenste duurzaamheid. Wij zijn ervan overtuigd dat je echt een lange tijd van deze geweldige grote pijpsnijder kunt genieten. Ook als je regelmatig zwaar werk uit moet voeren.

Ook voor de rollen heeft Rems voor een ideale vormgeving gekozen. Bovendien heeft Rems ook hier de juiste materialen voor gebruikt. Je kunt het gevolg vast al raden; je kunt op een echt simpele manier voor een nauwkeurige snede zorgen. Een nauwkeurige snede waardoor je echt perfect werk af kunt leveren.

Wil je een echt dikke pijp doorsnijden? In veel gevallen moet je daar zelf veel kracht voor zetten. Bij deze Rems pijpsnijder is dat niet het geval. Men heeft namelijk voor een ergonomisch handvat gekozen, waardoor je op een aangename manier kunt werken. Een aangename manier zonder dat je zelf veel kracht hoeft te zetten.

Al met al zijn wij erg te spreken over deze grote pijpsnijder. Wel is het zaak om met twee punten rekening te houden; allereerst met het prijskaartje. Voor deze grote pijpsnijder betaal je bij onze partner Gereedschapcentrum namelijk 130,99 euro. Dat is behoorlijk aan de prijs wat ons betreft.

Ook moet je rekening houden met het ontbreken van een ontbramer. Dat is echt iets wat we wel zouden mogen verwachten voor een pijpsnijder van ruim 130 euro. Om een pijp echt perfect door te kunnen snijden, zou je eigenlijk nog een losse ontbramer aan moeten schaffen.

Deze pijpsnijder is met een prijskaartje van 130 euro behoorlijk duur te noemen.

Voordelen
 • Geschikt voor pijpen met een diameter van 64 mm
 • Onwijs sterk en robuust
 • Ergonomisch handvat
 • Lange levensduur
 • Nauwkeurige snede
Nadelen
 • Geen ingebouwde ontbramer
 • Behoorlijk prijzig
Conclusie

De Rems RAS Cu-INOX 6-64 Pijpsnijder 6-64mm is wat ons betreft de beste grote pijpsnijder. Als je een dikke pijp door moet snijden, is dit gewoonweg een prima optie. Je snijdt de dikke pijpen moeiteloos door, waarbij je van een nauwkeurige snede verzekerd bent. Houd alleen even goed rekening met het forse prijskaartje.

Beste accu pijpsnijder – Milwaukee M12 CC-0 12V 32mm

Ben je regelmatig met een pijpsnijder in de weer? Heb je gewoonweg meerdere keren op een dag behoefte aan het gebruiken van een pijpsnijder? Dan kun je twee prima keuzes maken; je kunt voor een manuele pijpsnijder kiezen of je kunt voor een accu pijpsnijder kiezen.

Zeker als je écht vaak een pijpsnijder nodig hebt, is een accu pijpsnijder de beste optie. Dat is zeker het geval als je voor deze Milwaukee M12 CC-0 12V 32mm kiest. Om meerdere redenen is dit volgens ons de beste accu pijpsnijder van dit moment.

Deze professionele accu pijpsnijder werkt op basis van een Li-Ion accu. Dankzij deze accu heb je tot 20% meer vermogen tot je beschikking in verhouding met een manuele pijpsnijder. Ook geniet je van een snellere werking, van een nauwkeurige werking én van een lange levensduur.

Met deze accu pijpsnijder heb je eigenlijk nergens om kijken naar. Zo kun je pijpen met een dikte van 32 mm doorsnijden, terwijl dit ook voor kabels geldt. Ook deze veelzijdigheid van de Milwaukee accu pijpsnijder is wat ons betreft een belangrijk voordeel.

Ook is het oprecht mogelijk om op een duurzame en ergonomische manier te werken. Zelf hoef je niet al te veel kracht te zetten, terwijl deze machine zelf dus wel krachtig is. Bovendien is het handvat echt heel ergonomisch te noemen; met dank aan dit ergonomische handvat kun je echt moeiteloos meerdere pijpen achter elkaar doorsnijden.

Ben je hierbij verzekerd van een nauwkeurige snede? Ja, absoluut. Dit is enerzijds te danken aan de vormgeving van deze accu pijpsnijder. Anderzijds is dit ook te danken aan het knipblad. Met het knipblad kun je op meerdere manieren een snede maken. Dat is overigens ook noodzakelijk, aangezien je zowel kabels als pijpen met deze pijpsnijder door kunt snijden.

Bij deze accu pijpsnijder moet je wel met enkele nadelen rekening houden. Zo is deze pijpsnijder echt wel prijzig. Bij onze partner Gereedschapcentrum betaal je namelijk een bedrag van 330 euro. Dat is een hoop geld, maar je krijgt tegelijkertijd ook veel waar voor je geld. Het is aan jou om te bepalen of je een dergelijk bedrag aan een accu pijpsnijder uit wilt geven.

Tevens moet je rekening houden met de meegeleverde accessoires. Of beter gezegd; het gebrek aan de meegeleverde accessoires. Bij deze pijpsnijder krijg je namelijk géén accu en oplader meegeleverd. Deze accessoires moet je nog separaat aanschaffen, waardoor de totale kosten verder oplopen.

Deze accu pijpsnijder is gewoonweg duur. Ook omdat je de accu en oplader nog los aan moet schaffen.

Voordelen
 • Erg nauwkeurig
 • Werkt snel
 • Kan zowel pijpen als kabels doorsnijden
 • Lange levensduur
 • Veelzijdig in te zetten
Nadelen
 • Geen accu meegeleverd
 • Geen oplader meegeleverd
 • Prijzig
Conclusie

De Milwaukee M12 CC-0 12V 32mm is volgens ons de beste accu pijpsnijder. Met dit apparaat kun je echt snel allerlei pijpen en kabels doorsnijden. Daarbij geniet je van een snelle werking, van een nauwkeurige werking en van veel mogelijkheden. Wel moet je rekening houden met het forse prijskaartje; dit is echt verreweg de duurste pijpsnijder uit dit gehele artikel.

Bekijk prijzen van de Milwaukee M12 CC-0 12V 32mm bij verschillende winkels:

Beste voordelige pijpsnijder – STANLEY Verstelbare Pijpsnijder 3-22 mm

Welk van bovengenoemde pijpsnijders spreekt jou op dit moment het meeste aan? Gaat jouw voorkeur mogelijk uit naar de accu pijpsnijder? Heb je liever de beste koop uit dit artikel? Of vind je eigenlijk alle pijpsnijders uit dit artikel te prijzig? Dat laatste is goed te begrijpen, met name als je de pijpsnijder niet al te vaak wilt gebruiken.

Geldt dat ook voor jou? Dan is het advies om op zoek te gaan naar een voordelige pijpsnijder. Nou, dat hebben wij alvast voor je gedaan. Op basis van onze zoektocht kunnen wij het volgende concluderen: deze STANLEY Verstelbare Pijpsnijder 3-22 mm is de beste voordelige pijpsnijder.

Je kunt deze pijpsnijder bij twee van onze partners kopen. Bij Gereedschapcentrum betaal je hier slechts 11,99 euro voor, terwijl je bij Bol.com een bedrag van slechts 12,72 euro hoeft te betalen. Ongeacht waar je deze pijpsnijder aanschaft, geniet je sowieso van een gunstig prijskaartje.

Het mooie is dat je ook nog veel kanten met deze pijpsnijder op kunt. Zoals je aan de benaming al kunt zien, kun je de rollen van deze pijpsnijder namelijk verstellen. Daardoor kun je pijpen met een diameter van 3 mm doorsnijden, maar ook pijpen met een diameter van 22 mm. Juist daardoor is dit oprecht een veelzijdige pijpsnijder.

Ook is de nauwkeurige snede een opvallend voordeel. Je zou het wellicht niet verwachten voor dit prijskaartje, maar de snede is echt nauwkeurig. Bovendien is de snede volledig recht; je kunt elke klus dan ook tot een perfect einde brengen.

Gaat het snijwiel na verloop van tijd slijten? Geen probleem. Een belangrijk voordeel is dat je dit snijwiel kunt vervangen. Sterker nog; Stanley levert standaard al een extra snijwiel mee. Dit reservewiel bevindt zich op een handige manier in de handgreep van deze pijpsnijder.

Stanley pijpsnijder beste voordelige

Overigens is deze pijpsnijder geschikt voor uitsluitend koperen pijpen. Mocht je een ander materiaal door willen snijden, is dit niet de meest ideale pijpsnijder. In onze ogen is dit geen al te belangrijk nadeel, aangezien veel mensen een pijpsnijder juist voor koperen pijpen kopen.

Nou, je moet wel rekening houden met de beperkte afmetingen van deze pijpsnijder. Aan de ene kant is dit handig, maar aan de andere kant is deze pijpsnijder hierdoor niet geschikt voor dikkere pijpen. Als je een pijp met een diameter van meer dan 22 mm hebt, is deze pijpsnijder ongeschikt voor je.

Niet geschikt voor pijpen dikker dan 22 mm; dat is jammer.

Voordelen
 • Verstelbaar van 3 mm tot 22 mm
 • Nauwkeurige en rechte snede
 • Snijwiel is vervangbaar
 • Prima kwaliteit
 • Erg gunstig geprijsd
Nadelen
 • Niet geschikt voor dikkere pijpen
Conclusie

De STANLEY Verstelbare Pijpsnijder 3-22 mm is volgens ons de beste voordelige pijpsnijder. Voor een bedrag van pakweg 12 euro kun je niet de mist in gaan met deze pijpsnijder. Integendeel zelfs; dit is een pijpsnijder waar je echt jarenlang van kunt genieten. En dat voor een bedrag van slechts 12 euro!

Koopgids

Wil jij graag een nieuwe pijpsnijder aanschaffen? Dan is het advies om een goede vergelijking te gaan maken. Het aanbod is namelijk behoorlijk divers, terwijl je waarschijnlijk ook niet dagelijks een nieuwe pijpsnijder aanschaft.

Om je goed voor te bereiden, raden wij je aan om deze koopgids door te nemen. In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste aspecten van een pijpsnijder. Zodra je juist op deze aspecten goed let, ben je in staat om de beste pijpsnijder uit te kiezen.

Soort pijpsnijder

Allereerst raden we je aan om goed naar het soort pijpsnijder te kiezen. Ga je voor een manuele pijpsnijder? Of kies je voor een accu pijpsnijder? Beide varianten brengen zo hun eigen voor- en nadelen met zich mee:

 • Manuele pijpsnijder: relatief goedkoop, makkelijk mee te nemen en overal en altijd te gebruiken.
 • Accu pijpsnijder: bijzonder krachtig, werkt snel en werkt ook bijzonder nauwkeurig.

Als je veel pijpen moet snijden, is een accu pijpsnijder de beste keuze. Houd echter wel rekening met de hoge aanschafprijs. Ook moet je rekening houden met het feit dat je altijd over een volle accu moet beschikken.

Vorm van de bril

Geschikt voor welk soort pijpen?

Wat voor pijpen wil jij door gaan snijden? Om op deze vraag een antwoord te kunnen geven, moet je naar twee verschillende aspecten kijken. Allereerst moet je goed naar het soort materiaal kijken. Wil je bijvoorbeeld alleen een koperen pijp door kunnen snijden? Of wil je ook overige materialen door kunnen snijden?

Kijk ten tweede ook goed naar de dikte van de pijpen. Wat is exact de diameter van de pijpen die je door wilt snijden? Heb je genoeg aan een pijpsnijder die pijpen van 42 mm door kan snijden? Of heb je een grotere pijpsnijder nodig?

Bepaal héél goed wat voor pijpen je door wilt snijden. Op basis daarvan kun je de juiste keuze maken.

Vormgeving

Ook raden we je aan om goed naar de vormgeving te kijken. Ligt de pijpsnijder bijvoorbeeld lekker in de hand? Heeft de pijpsnijder dubbele steunrollen? En heeft de pijpsnijder een stevig tandwiel?

Dit zijn stuk voor stuk vragen waar je goed naar moet kijken.

Ontbramer

Als één na laatste willen we je ook nog op de ontbramer wijzen. Met een ontbramer ben je in staat om het vuil/zaagsel uit de afgesneden pijp te halen. In onze ogen is het zéér wenselijk dat de pijpsnijder de beschikking over een ontbramer heeft. 

De ervaring leert echter dat dit niet voor alle pijpsnijders geldt; ga daarom goed na of de betreffende pijpsnijder een ingebouwde ontbramer heeft.

Ontbramer pijpsnijder

Prijs-kwaliteitsverhouding

Hoeveel geld wil jij uitgeven aan een nieuwe pijpsnijder? Ook dat is iets waar je goed over na moet denken. Nadat je dit voor jezelf bepaald hebt, kun je binnen het budget op zoek gaan naar de beste pijpsnijder. Wij raden je hoe dan ook aan om voor kwaliteit te kiezen. Als je voor één van bovengenoemde pijpsnijders gaat, maak je wat ons betreft een prima beslissing.

Slotwoord

Zo, we zijn aan het einde uitgekomen van dit artikel over de beste pijpsnijder. Naar welke pijpsnijder gaat op dit moment jouw voorkeur uit? Heb je over die pijpsnijder mogelijk nog vragen? Schroom dan niet om contact op te nemen met onze partners Gereedschapcentrum en/of Bol.com. Wij wensen je graag veel (klus)plezier met jouw nieuwe pijpsnijder!

Tresna.nl
Logo