Beste pijpenbuiger

Ben jij regelmatig bij klussen met bijvoorbeeld metalen, koperen en/of aluminium pijpen in de weer? Dan heb je mogelijk al opgemerkt dat pijpen vaak niet de juiste lengte of vorm kennen. Door een goede pijpenbuiger te kopen, kun je elke pijp gelukkig geheel naar eigen wens aanpassen. Dat is zéker het geval als je voor één van de onderstaande pijpenbuigers kiest. Naar onze mening zijn dit namelijk de beste pijpenbuigers van dit moment:

Onze top 5 pijpenbuigers

Afbeelding

Product


Skandia Pijpbuiger 60 cm 1077477

Onze beste koop!

Skandia Pijpbuiger 60 cm 1077477

Beste koop pijpenbuiger

of

Benson buigtang 6-8-10 mm compact

Benson buigtang 6-8-10 mm compact

Beste compacte pijpenbuiger

of

VidaXL - Pijpsnijder Pijpenbuiger 16-ton

VidaXL - Pijpsnijder Pijpenbuiger 16-ton

Beste hydraulische pijpenbuiger

of

Hofftech Pijpenbuiger 15-22 mm Heavy Duty

Hofftech Pijpenbuiger 15-22 mm Heavy Duty

Beste professionele pijpenbuiger

of

Silverline MS129 Pijpenbuiger

Silverline MS129 Pijpenbuiger

Beste voordelige pijpenbuiger

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Skandia Pijpbuiger 60 cm 1077477

Beste koop pijpenbuiger

Skandia Pijpbuiger 60 cm 1077477

of

Benson buigtang 6-8-10 mm compact

Beste compacte pijpenbuiger

Benson buigtang 6-8-10 mm compact

of

VidaXL - Pijpsnijder Pijpenbuiger 16-ton

Beste hydraulische pijpenbuiger

VidaXL - Pijpsnijder Pijpenbuiger 16-ton

of

Hofftech Pijpenbuiger 15-22 mm Heavy Duty

Beste professionele pijpenbuiger

Hofftech Pijpenbuiger 15-22 mm Heavy Duty

of

Silverline MS129 Pijpenbuiger

Beste voordelige pijpenbuiger

Silverline MS129 Pijpenbuiger

of

Voor- en nadelen van pijpenbuigers

Bij de nodige klussen in het huis kun je met pijpen te maken krijgen. Eén van de voorbeelden hierbij is bijvoorbeeld bij het aanpassen van een badkamer. Mogelijk wil je net de douche op een andere plek hebben, waardoor je de leidingen om moet leggen. Dit gaat eigenlijk nooit zonder slag of stoot; je merkt eigenlijk altijd wel dat de pijpen niet direct mee werken.

Met behulp van een pijpenbuiger kun je gelukkig elke pijp geheel naar wens buigen. Dit is mogelijk dankzij de hefboomwerking van een pijpenbuiger. Net zoals bij een koevoet heeft een pijpenbuiger ook een relatief lange vorm. Met dank aan deze vorm kan de kracht perfect overgebracht worden op de ‘messen’ van de pijpenbuiger. Dit betekent dat je zelf niet al te veel kracht hoeft te zetten, terwijl de pijpenbuiger zelf wel erg sterk is.

Daarnaast is het ook prettig dat je echt snel met een pijpenbuiger kunt werken. Ook dit is weer te danken aan de hefboomwerking én kracht van dit apparaat. Je hoeft zelf alleen maar de twee ‘armen’ van de pijpenbuiger naar elkaar toe te bewegen. Het apparaat zelf doet de rest voor je, waardoor je echt snel een pijp op de gewenste manier buigt.

Door de jaren heen zijn de pijpenbuigers ook echt flink verbeterd. Dit merk je terug aan de kracht, maar ook aan de levensduur. Als je nú in één van de beste pijpenbuigers investeert, geniet je daar de komende jaren van. Die stelling durven wij wel aan te gaan.

Ook is het prettig dat je uit meerdere soorten pijpenbuigers kunt kiezen. Zo bestaan er speciale pijpenbuigers waar je stalen of metalen pijpen mee kunt buigen. Daarnaast bestaan er ook pijpenbuigers waarmee je bijvoorbeeld messing, koper of aluminium kunt buigen. Je merkt het al; met een pijpenbuiger kun je in ieder geval veel kanten op.

Overigens kun je ook voor een hydraulische pijpenbuiger kiezen. Dit apparaat is met name interessant als je echt veel pijpen moet buigen. Of als je behoorlijk dikke pijpen moet buigen. Zoals je wellicht al verwacht had, kun je met een dergelijke buiger de meest zware klussen aan. Speciaal daarvoor hebben wij ook onderzoek gedaan naar de beste hydraulische pijpenbuiger!

Moet je bij een pijpenbuiger ook nog met nadelen rekening houden? Ja, toch wel. Zo is het goed om te weten dat de prijskaartjes van de pijpenbuigers echt heel erg uiteenlopen. Voor sommige varianten betaal je net iets meer dan een tientje, terwijl je voor andere varianten een paar honderd euro moet betalen. Doordat het aanbod zo divers is, is het niet altijd makkelijk om de beste pijpenbuiger uit te kiezen.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de afmetingen van een pijpenbuiger. Een pijpenbuiger kan behoorlijk lang zijn, waardoor je het apparaat niet altijd even makkelijk mee kunt nemen. Als je in jouw werkbus een fraaie ruimte voor de pijpenbuiger in zou kunnen ruimen, zou dat in ieder geval erg handig zijn.

Al met al is de aanschaf van een pijpenbuiger aan te raden. Of beter gezegd; de aanschaf van een goede pijpenbuiger is aan te raden. Wat op dit moment de beste pijpenbuigers zijn, heb je reeds in bovenstaande tabel kunnen zien. In de reviews hieronder laten wij je graag uitgebreid kennis maken met deze varianten. Neem de reviews op je gemakje door en schaf de beste pijpenbuiger direct aan.

Beste pijpenbuiger – Skandia Pijpbuiger 60 cm 1077477

Wat is nou de beste pijpenbuiger waar je op dit moment voor kunt kiezen? Die vraag hebben wij onszelf ook gesteld. Al snel kwamen we uit op het feit dat dit een manuele pijpenbuiger moest zijn die multifunctioneel inzetbaar zou zijn. Ook zou het nog prettig zijn als de pijpenbuiger enigszins betaalbaar zou zijn.

Aan de hand van die criteria zijn wij op zoek gegaan. Wij hebben heel veel pijpenbuigers uitgeprobeerd, waarna wij een ideale variant tegenkwamen. Dat was deze Skandia pijpbuiger. In onze ogen is dit de beste pijpenbuiger van dit moment.

Zoals je op de foto kunt zien, betreft dit een manuele pijpenbuiger. Dit betekent dat je de twee armen met jouw eigen handen moet bedienen, waarna het hefboomeffect in werking gesteld wordt. De pijpenbuiger verdubbelt jouw kracht eigenlijk, waardoor je relatief makkelijk buizen of pijpen kunt buigen.

Bij deze pijpenbuiger gaat het hierbij om koperen en zacht stalen pijpen. In de basis gaat het hierbij ook om buizen en pijpen met een diameter van 15 centimeter. Iets wat wij echter subliem vinden, is dat je de matrijs kunt vervangen. Als je een matrijs van 12 centimeter hebt, kun je deze aan deze pijpenbuiger koppelen. Nadat je dat gedaan hebt, kun je ook pijpen met een diameter van 12 centimeter buigen.

Verder is het super dat deze pijpenbuiger in een opvallende kleurstelling uitgevoerd is. Als je naar een klus veel gereedschappen toe neemt, valt deze pijpenbuiger in ieder geval goed op. Dat is hoofdzakelijk te danken aan de oranje kleur van dit manuele apparaat.

Moet je nou de hoofdprijs voor dit apparaat betalen? Nee, dat is in onze ogen niet het geval. Voor de beste pijpenbuiger van dit moment betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 47,29 euro. Gezien de vele mogelijkheden en de kracht van dit apparaat is dat een gunstig prijskaartje.

Overigens heeft Skandia bij deze variant ook nog voor de juiste materialen gekozen. De pijpenbuiger is namelijk van metaal en nylon vervaardigd. Deze materialen zijn vervolgens aangevuld met glasvezel; hierdoor is deze pijpenbuiger sterk én geniet je van een lange levensduur. Dat maakt het relatief voordelige prijskaartje eigenlijk alleen maar interessanter.

Skandia beste pijpenbuiger

De keuze voor een nylon schuifbeslag is sowieso een prima keuze. Dit materiaal zorgt er namelijk voor dat de armen en de pijpen minder last van wrijving hebben. Dát zorgt ervoor dat je minder moeite hoeft te doen om de pijpen te buigen.

Al met al zijn wij erg tevreden over deze pijpenbuiger. Er zijn echter wel twee zaken waar je goed rekening mee moet houden. Het eerste heeft betrekking op de lengte van deze pijpenbuiger. Deze pijpenbuiger heeft een lengte van 60 centimeter, waardoor je ‘m mogelijk niet altijd even makkelijk met je mee kunt nemen.

Ten tweede moet je rekening houden met de beperkte toepassingsmogelijkheden. Met deze pijpenbuiger is het niet mogelijk om verwarmingsbuizen te buigen. Mocht je specifiek die taak uit moeten voeren, kun je beter voor één van de andere pijpenbuigers uit dit artikel kiezen.

Je kunt met deze pijpenbuiger geen verwarmingsbuizen buigen.

Voordelen
 • Geweldige kwaliteit
 • Geschikt voor allerlei soorten pijpen
 • Gunstig geprijsd
 • Inclusief nylon schuifbeslag
 • Mogelijkheid om matrijs te vervangen
Nadelen
 • Niet geschikt voor verwarmingsbuizen
 • Met 60 centimeter vrij lang
Conclusie

De Skandia Pijpbuiger 60 cm 1077477 is volgens ons de beste pijpenbuiger van dit moment. Deze pijpenbuiger werkt makkelijk, is krachtig, is veelzijdig in te zetten en is ook nog voordelig geprijsd. Met name het feit dat je de matrijs kunt vervangen, spreekt ons erg aan. Hierdoor ben je in staat om pijpen/buizen met allerlei soorten diameters te buigen, met uitzondering van de verwarmingsbuizen.

Beste compacte pijpenbuiger – Benson buigtang 6-8-10 mm compact

Hierboven heb je alvast kennis kunnen maken met de beste pijpenbuiger van dit moment. Spreekt die pijpenbuiger jou wel aan? Vind je het alleen niet zo handig dat de pijpenbuiger maar liefst 60 centimeter lang is? Dat kunnen we ons goed voorstellen; door die lengte is het bijvoorbeeld niet al te makkelijk om de pijpenbuiger mee te nemen.

Gaat jouw voorkeur daarom uit naar een compactere pijpenbuiger? Dan hebben wij goed nieuws voor je; wij zijn namelijk op zoek gegaan naar een geschikte pijpenbuiger. Op basis van onze zoektocht kunnen wij daarover het volgende concluderen: deze Benson buigtang is volgens ons de beste compacte pijpenbuiger.

Waarom? Omdat deze pijpenbuiger echt heel compact uitgevoerd is. Zoals je op de foto al kunt zien, kun je deze pijpenbuiger moeiteloos in jouw hand meenemen. Handig voor als je bijvoorbeeld op meerdere locaties op een dag moet werken; je neemt deze pijpenbuiger echt overal mee naar toe.

Als je eenmaal een pijp moet buigen, geniet je ook nog van een veelzijdige werking. Deze pijpenbuiger is namelijk geschikt voor pijpen met een diameter van 6 mm, van 8 mm en van 10 mm. De kans is hierdoor erg groot dat je de betreffende pijp met deze pijpenbuiger kunt buigen.

Doordat deze pijpenbuiger compact uitgevoerd is, kun je ‘m ook op lastig bereikbare plekken gebruiken. Als je bijvoorbeeld in een lastig hoekje een pijp moet buigen, is dat ook mogelijk met dit apparaat. Zolang de diameter van de pijp maar 6 mm, 8 mm of 10 mm is.

Overigens kun je meerdere soorten pijpen met dit apparaat buigen. Het gaat hierbij om onder meer pijpen van zachte metalen, om remleidingen en om buizen. Onder de noemer ‘zachte metalen’ vallen onder meer messing, aluminium en koper.

Als je een pijp moet buigen, wil je dit uiteraard zo nauwkeurig mogelijk doen. Bij deze pijpenbuiger is dat mogelijk, met alle dank aan de gradenboog. Op deze gradenboog worden de graden van 0 tot 180° op een duidelijke manier weergegeven. Door deze gradenboog goed af te lezen, weet je erg nauwkeurig te werken.

Om nauwkeurig te kunnen werken, hoef je bovendien niet de hoofdprijs te betalen. Bij onze partner Bol.com kost deze pijpenbuiger slechts 15,75 euro. Voor nog geen 16 euro ben je al de trotse bezitter van deze compacte doch veelzijdige pijpenbuiger. In onze ogen is dit een erg interessant prijskaartje.

Wil je graag met deze pijpenbuiger aan de slag gaan? Dan moet je wel rekening houden met de kracht die je zelf moet leveren. Doordat deze pijpenbuiger zo compact is, geniet je namelijk niet echt van het hefboomeffect. Nee, in plaats daarvan moet je zelf relatief veel kracht zetten. Dat is echter ook het enige minpunt waar wij tegenaan gelopen zijn.

Bij het gebruik maken van deze mini pijpenbuiger moet je relatief veel kracht zetten.

Voordelen
 • Geschikt voor pijpen van 6, 8 en 10 mm
 • Geschikt voor meerdere materiaalsoorten
 • Ook geschikt voor lastig te bereiken plekjes
 • Overal mee naar toe te nemen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Je moet zelf relatief veel kracht zetten
Conclusie

De Benson buigtang 6-8-10 mm compact is volgens ons de beste compacte pijpenbuiger. Voor deze pijpenbuiger betaal je niet de hoofdprijs, terwijl je ‘m wel veelzijdig in kunt zetten. Dankzij de compacte afmetingen neem je ‘m overal mee naar toe en kun je ‘m ook voor lastig te bereiken plekjes gebruiken. Ook zorgt de gradenboog er voor je dat je nauwkeurig kunt werken!

Beste hydraulische pijpenbuiger – VidaXL Pijpsnijder Pijpenbuiger 16-ton

Moet je relatief zware pijpen buigen? Moet je pijpen met een flinke diameter buigen? Of ben je meerdere uren per dag bezig met het buigen van pijpen? Dan zijn de twee hierboven genoemde apparaten niet geschikt voor je. Nee, voor dergelijke werkzaamheden kun je beter naar een hydraulische pijpenbuiger kijken.

Maar, wat is nou een goede hydraulische pijpenbuiger? Dat vroegen wij onszelf ook af, waarna we op onderzoek uitgegaan zijn. Uiteindelijk kwamen wij uit bij deze hydraulische pijpenbuiger van het merk vidaXL. Naar onze mening is dit de beste hydraulische pijpenbuiger van dit moment.

Wat je met deze pijpenbuiger kunt doen? Nou, we kunnen eigenlijk beter vragen wat je met deze pijpenbuiger niet kunt doen. Je bent hiermee namelijk in staat om alle gasleidingen, waterleidingen en overige pijpen tot een hoek van maximaal 90° te buigen.

Een belangrijk voordeel is dat je bij deze pijpenbuiger meerdere mallen meegeleverd krijgt. 8 stuks om precies te zijn. Met dank aan deze mallen kun je pijpen met allerlei soorten diameters buigen: 15, 20, 25, 32, 40, 50, 65 en 80 mm. Eigenlijk elke pijp kun je dus geheel naar wens maken.

Om de echt dikke pijpen te kunnen buigen, levert deze machine een druk van maximaal 16 ton. Dat is echt ongekend. Bovendien kun je dankzij deze hoge werkdruk ook snel allerlei pijpen kunnen buigen. Handig voor als je bijvoorbeeld tientallen pijpen op één dag moet buigen.

Voor het buigen hoef je overigens zelf nagenoeg geen druk te zetten. Nee, de hydraulische druk van dit apparaat neemt logischerwijs al het werk voor je over. Je moet er alleen zelf voor zorgen dat je de pijp op de juiste manier in de machine stopt. En dat je uiteraard gebruik van de juiste mal maakt.

Wil je graag jarenlang van een hydraulische pijpenbuiger genieten? Logisch en dat is ook zeker mogelijk met deze variant van VidaXL. Met dit apparaat werk je niet alleen snel, maar ook nog eens duurzaam. Doordat VidaXL ook nog eens voor de juiste materialen gekozen heeft, geniet je gewoonweg van een hele lange levensduur.

Om van deze voordelen te kunnen genieten, moet je wel diep in de buidel tasten. Voor deze hydraulische pijpenbuiger betaal je bij onze partner Bol.com maar liefst 248,99 euro. Deze variant is daarmee echt fors duurder dan de twee hierboven genoemde varianten. Tegelijkertijd moeten we ook vaststellen dat je deze varianten eigenlijk niet met elkaar kunt vergelijken.

VidaXL pijpenbuiger

Verder moet je ook rekening houden met het gewicht en de afmetingen. Over het gewicht heeft VidaXL geen uitspraken gedaan, maar het ligt in de lijn der verwachtingen dat deze pijpenbuiger prijzig is. Daarnaast is deze pijpenbuiger 61 centimeter lang, 18 centimeter breed en 57,5 centimeter hoog. Je neemt ‘m dus ook niet zomaar overal mee naar toe.

Deze pijpenbuiger is met een prijskaartje van ongeveer 250 euro niet voordelig te noemen.

Voordelen
 • Onwijs krachtig (druk van maximaal 16 ton)
 • Inclusief 8 mallen geleverd
 • Geschikt voor allerlei soorten leidingen en pijpen
 • Relatief makkelijk in gebruik
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Relatief prijzig
 • Vrij groot en dus lastig om mee te nemen
Conclusie

De VidaXL - Pijpsnijder Pijpenbuiger 16-ton is wat ons betreft de beste hydraulische pijpenbuiger. Deze pijpenbuiger is voor allerlei soorten leidingen en buizen geschikt. Bovendien geniet je van een werkdruk van 16 ton en van 8 verschillende mallen. Met dank aan deze mallen kun je pijpen met allerlei diameters moeiteloos buigen. Al met al is het een feestje om met dit apparaat te kunnen werken.

Beste professionele pijpenbuiger – Hofftech Pijpenbuiger 15-22 mm Heavy Duty

Ben je als professional actief in bijvoorbeeld de bouw? Of ben je gespecialiseerd in het maken van badkamers? Als je regelmatig met pijpen van doen hebt, is het wel zo prettig als je op een goede pijpenbuiger kunt rekenen. Mede daarom raden wij je alle professionals aan om voor een professionele pijpenbuiger te kiezen.

De variant die we hierboven besproken hebben, is absoluut een professionele pijpenbuiger. Die variant is echter vrij duur en is ook niet makkelijk mee te nemen. Nee, als je op zoek naar een handige pijpenbuiger voor professional gebruik bent, kun je beter voor deze variant van Hofftech kiezen. Dit is volgens ons de beste professionele pijpenbuiger.

Om meerdere redenen zijn wij erg te spreken over deze pijpenbuiger. Dat is onder meer te danken aan de veelzijdigheid. Met deze pijpenbuiger kun je namelijk pijpen met een diameter van 15 tot 22 mm naar wens buigen. Juist doordat je deze diameters kunt buigen, kun je nagenoeg alle pijpen buigen. Alleen voor de kleinere pijpen heb je een compactere pijpenbuiger nodig.

Ook vinden wij het handig dat je bij deze pijpenbuiger nagenoeg geen kracht hoeft te zetten. Dat is hoofdzakelijk te danken aan de lengte van 75 centimeter. Met dank aan deze lengte geniet je optimaal van het hefboomeffect. Als je zelf ook maar een klein beetje kracht zet, doet de pijpenbuiger de rest voor je.

Met deze pijpenbuiger kun je veel kanten op. Je zet moeiteloos veel kracht, waardoor je ook pijpen van 22 mm dikte kunt buigen. Opvallend genoeg weegt deze pijpenbuiger slechts 3,8 kilogram. Met name als je deze pijpenbuiger overal mee naar toe wilt nemen, is dat volgens ons een belangrijk voordeel.

Wil je graag langdurig van deze pijpenbuiger gaan genieten? Dan kun je bouwen op de kwaliteit van deze pijpenbuiger. Deze variant is namelijk van staal vervaardigd, inclusief stalen buizen. Met dank aan dit materiaal geniet je gewoonweg van veel kracht en robuustheid.

Overigens kun je met deze pijpenbuiger de pijpen tot een hoek van 180° buigen. Aan het begin is dit mogelijk even wennen, maar je hebt de werking van dit apparaat ongetwijfeld snel onder de knie. Op de foto hiernaast zie je eigenlijk het geen je moet doen; de armen naar elkaar toe brengen, waarna de buiger zelf de rest voor je doet.

In onze ogen is het ook ideaal dat je voor deze pijpenbuiger niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Bij onze partner Bol.com kost deze pijpenbuiger namelijk 77,16 euro. In vergelijking met de hierboven besproken variant is dat echt voordelig te noemen.

Hofftech beste pijpenbuiger professioneel

Eerder in deze review heb je kunnen lezen dat deze pijpenbuiger 75 centimeter lang is. Met het oog op het hefboomeffect is dat ideaal, maar het brengt ook een uitdaging met zich mee. Als je deze pijpenbuiger overal mee naar toe wilt nemen, heb je vrij veel ruimte nodig. Dat is wel iets waar je even goed over na moet denken.

Deze pijpenbuiger neemt door zijn lengte van 75 centimeter veel ruimte in beslag.

Voordelen
 • Top kwaliteit
 • Weegt slechts 3800 gram
 • Geschikt voor veel soorten buizen en pijpen
 • Gunstig geprijsd
 • Ideale hefboomwerking
Nadelen
 • Niet al te makkelijk mee te nemen
Conclusie

De Hofftech Pijpenbuiger 15-22 mm Heavy Duty is volgens ons de beste professionele pijpenbuiger. Deze pijpenbuiger werkt prima, is bijzonder krachtig en is ook veelzijdig in te zetten. Bovendien kun je - zelfs bij regelmatig gebruik – uitgaan van een lange levensduur. Voor dit alles betaal je bovendien eens niet de hoofdprijs.

Beste voordelige pijpenbuiger – Silverline MS129 Pijpenbuiger

In dit artikel heb je met meerdere soorten pijpenbuigers kennis kunnen maken. Welke van de hierboven genoemde varianten spreekt jou het meeste aan? Als je voor een klein bedrag een pijpenbuiger aan wilt schaffen, is de variant van Benson mogelijk het meest interessante voor je.

Wij zijn echter op zoek gegaan naar nog een voordelige pijpenbuiger. Tijdens onze zoektocht kwamen wij al snel in aanraking met deze Silverline MS129 pijpenbuiger. Onder meer vanwege het gunstige prijskaartje is dit volgens ons de beste voordelige pijpenbuiger.

Deze pijpenbuiger is ideaal als je niet al te veel geld uit wilt geven. Deze pijpenbuiger kost namelijk niet al te veel, maar biedt wel de gewenste werking aan. Nadat je bij onze partner Bol.com het bedrag van 19,54 euro betaald hebt, geniet je eigenlijk van heel veel gemak.

Zo kun je allerlei soorten pijpen en buizen met deze pijpenbuiger buigen. Dat is onder meer te danken aan het Heavy Duty scharnier. Dankzij dit scharnier kun je bijvoorbeeld een koperen pijp van 10 mm geheel naar wens buigen. Ook koperen en aluminium pijpen van 6 mm en 8 mm zijn geheel naar wens te buigen.

Met deze variant kun je ook pijpen voor de centrale verwarming en hydraulische pijpen buigen. In onze ogen is dat echt ideaal; eigenlijk kun je allerlei soorten pijpen buigen. En dit voor een prijskaartje van slechts 19,54 euro.

Overigens heeft deze pijpenbuiger een lengte van slechts 27 centimeter. Ook dat is in onze ogen een belangrijk voordeel; je kunt deze pijpenbuiger hierdoor overal mee naar toe nemen. Je kunt ‘m bijvoorbeeld een mooi plekje in jouw werkbus geven of in jouw gereedschapskoffer.

Iets wat wij ook handig vinden, is de gradenboog. Op deze gradenboog zie je de getallen 0, 45, 90, 135 en 180 staan. Aan de hand van deze getallen kun je de buigen erg nauwkeurig buigen. Dit doe je in een maximale hoek van 180 graden!

Wel moet je echt goed rekening houden met de kracht van deze pijpenbuiger. Als je een pijp van bijvoorbeeld 12 mm of van 15 mm hebt, is deze pijpenbuiger niet krachtig genoeg. Wij hebben dit zelf geprobeerd, maar toen boog maar één iets; dat was deze pijpenbuiger. Voor de dikkere pijpen en buizen heb je dus echt een andere pijpenbuiger nodig.

Deze pijpenbuiger is echt niet voor dikkere pijpen geschikt.

Voordelen
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Top kwaliteit
 • Handige gradenboog
 • Geschikt voor 6, 8 en 10 mm pijpen/buizen
 • Makkelijk mee te nemen (slechts 27 cm lang)
Nadelen
 • Niet voor dikkere pijpen geschikt
Conclusie

De Silverline MS129 Pijpenbuiger is volgens ons de beste voordelige pijpenbuiger. Voor een bedrag van nog geen 20 euro kun je alle kanten op met deze pijpenbuiger. Zo geniet je van de nodige kracht, van de handige gradenboog en van de makkelijke bediening. In onze ogen is dit echt een aanrader.

Koopgids

Ben je van plan om een pijpenbuiger aan te schaffen? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen. Als je een pijp moet buigen, heb je daar eigenlijk niet veel meer andere mogelijkheden voor. Nee, alleen met een goede pijpenbuiger kun je uit de voeten.

De nadruk ligt hierbij wel op het woordje ‘goed’. In het huidige aanbod vind je namelijk ook varianten die niet aan de verwachtingen voldoen. Maar, voor welke van bovengenoemde varianten kun je dan het beste kiezen? Dat hangt van jouw eigen voorkeuren af. Met de informatie uit deze koopgids kun je voor jezelf de juiste keuze gaan maken.

Soort pijpenbuiger

Wil je voor een manuele pijpenbuiger gaan? Of geef je de voorkeur aan een hydraulische pijpenbuiger? Dit is eigenlijk één van de eerste keuzes die je moet maken. Het verschil duiden we graag even voor je aan:

 • Manuele pijpenbuiger: deze varianten moet je met jouw handen bedienen, waarbij je gebruik maakt van het hefboomeffect. Het aanbod van manuele pijpenbuigers is vrij uitgebreid te noemen.
 • Hydraulische pijpenbuiger: deze varianten maken gebruik van hydraulische druk. Dit betekent dat je een stuk minder kracht zelf hoeft et zetten, maar het aanbod is wel erg beperkt.
Soort pijpenbuiger

Mogelijke diameters

Ga je een nieuwe pijpenbuiger uitkiezen? Bepaal dan eerst goed welke pijpen en buizen je wilt kunnen buigen. Met een pijpenbuiger kun je namelijk vaak maar enkele diameters buigen. Met sommige kun je bijvoorbeeld 6 mm, 8 mm en 10 mm buigen. Met andere varianten kun je echter 12 mm en 15 mm buigen. Het is zaak om hier echt heel goed naar te kijken.

Mogelijke materialen

Is het zo dat je met een pijpenbuiger alle mogelijke materialen kunt buigen? Nee, met sommige materialen kun je bijvoorbeeld alleen maar zachte metalen buigen. Wij willen je dan ook graag aanraden om hier heel goed op te letten tijdens jouw zoektocht naar de beste pijpenbuiger.

Lengte van de pijpenbuiger

Wil je de pijpenbuiger overal mee naar toe kunnen nemen? Of wil je juist van het hefboomeffect genieten? Als je een pijpenbuiger aan gaat schaffen, moet je echt heel op de lengte letten:

 • Een compacte pijpenbuiger: is makkelijk maar te nemen, maar is wel minder krachtig.
 • Een langere pijpenbuiger: is makkelijk te bedienen en is krachtig, maar is wel lastig mee te nemen.

Het is aan jou om te bepalen waar je de meeste waarde aan hecht. In het aanbod vind je in ieder geval voldoende compacte én langere varianten terug.

Overige aandachtspunten

Daarnaast zijn er nog enkele aandachtspunten waar je goed op moet letten:

 • Gewicht: wat weegt de pijpenbuiger? En kun je de pijpenbuiger hierdoor makkelijk overal mee naar toe nemen?
 • Gradenboog: een gradenboog is een welkome aanvulling, aangezien je daarmee een stuk nauwkeuriger kunt werken.
 • Materiaal: kies bij voorkeur voor een pijpenbuiger die van robuust materiaal vervaardigd is. Let ook op het materiaal van de schuifslag.
Eigenschappen pijpenbuiger

Prijs-kwaliteitsverhouding

Als laatste willen wij je wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding. Kies voor één van bovengenoemde varianten en je geniet sowieso van de gewenste kwaliteit. Zoals je in bovenstaande reviews hebt kunnen lezen, variëren de prijskaartjes echter nogal. We raden je daarom graag aan om heel kritisch naar de prijskaartjes te kijken. Geeft nooit té veel geld uit, maar ga ook niet onnodig besparen op de aanschaf van de beste pijpenbuiger.

Slotwoord

Wil jij de beste pijpenbuiger aanschaffen? Dan kies je bij voorkeur voor één van de varianten die we in dit artikel besproken hebben. Als je over deze varianten vragen hebt, kun je hiervoor aankloppen bij onze partner Bol.com. Ons rest eigenlijk nog maar één ding; wij wensen je veel plezier met jouw nieuwe pijpenbuiger.

Tresna.nl
Logo