Beste steeksleutelset

Als doe-het-zelver heb je regelmatig een sleutel zoals een steeksleutel of ringsleutel nodig. Deze sleutels bestaan in verschillende vormen en maten. Wil je altijd de juiste sleutel voor de juiste klus bij de hand hebben, dan doe je er goed aan om een steeksleutelset te kopen. Maar wat is nu een goede steeksleutelset en wat zijn precies de sleutels die er deel van moeten uitmaken? In dit artikel leggen we het voor je uit.

Onze top 5 steeksleutelsets

Afbeelding

Product


VDT ring- en steeksleutelset

Onze beste koop!

VDT ring- en steeksleutelset

Beste koop steeksleutelset

of

Professionele steeksleutelset met draaibare ringen

Professionele steeksleutelset met draaibare ringen

Beste professionele steeksleutelset

of

Wera steeksleutelset Joker 11

Wera steeksleutelset Joker 11

Beste handige steeksleutelset

of

Stanley ringsleutelset

Stanley ringsleutelset

Meest essentiële steeksleutelset

of

Hofftech ringsleutelset

Hofftech ringsleutelset

Beste budget steeksleutelset

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

VDT ring- en steeksleutelset

Beste koop steeksleutelset

VDT ring- en steeksleutelset

of

Professionele steeksleutelset met draaibare ringen

Beste professionele steeksleutelset

Professionele steeksleutelset met draaibare ringen

of

Wera steeksleutelset Joker 11

Beste handige steeksleutelset

Wera steeksleutelset Joker 11

of

Stanley ringsleutelset

Meest essentiële steeksleutelset

Stanley ringsleutelset

of

Hofftech ringsleutelset

Beste budget steeksleutelset

Hofftech ringsleutelset

of

Alles over een steeksleutelset

Eerst geven we wat terminologie over sleutels mee om een en ander goed te begrijpen:

 • Wat is een steeksleutel? Een steeksleutel zet zich vast op minstens twee van de zes zijden van een moer. Een typische steeksleutel heeft aan elk uiteinde een opening, die dan een verschillende grootte aan elke kant heeft. Zo heb je met een 6-tal steeksleutels (met openingen van respectievelijk 6-7 mm, 8-9 mm, 10-11 mm, 12-13 mm, 14-15 mm, 16-17 mm en 18-19 mm) voldoende sleutels om elke klus aan te kunnen.
 • Wat is een ringsleutel? Een ringsleutel heeft zoals de naam het zegt een ringvormige kop, en aan de binnenzijde is er twaalftal haakpunten die de sleutel een goede grip op een moer geven. Een ringsleutel is gemakkelijk om de nodige kracht op een moer te zetten, maar als nadeel kun je noteren dat het altijd noodzakelijk is om de ring volledig rond de moer te brengen. Ook hier zie je op de markt een groot aanbod van sleutels die aan beide kanten een ring van een verschillende maat hebben. Zodoende heb je met zes ringsleutels in principe voldoende voor de meeste klussen.
 • Dan zijn er combinaties van ring- en steeksleutels. Een combinatie van een ringsleutel en een steeksleutel is een goede oplossing om nog beter uitgerust te zijn. Zoals de naam doet vermoeden, is er aan de ene kant van de sleutel een opening zoals bij een steeksleutel, en aan de andere kant een ring van een ringsleutel. Een nadeel hierbij is dat je meer sleutels nodig hebt om alle afmetingen van moeren aan te kunnen. We spreken dan al gauw over een twaalftal sleutels. Meestal hebben de sleutels dan aan beide kanten dezelfde maat.

Een steeksleutelset is nu een combinatie van sleutels in een opbergsysteem. Dit kan aangevuld zijn met bijvoorbeeld een ratel en doppen om moeren aan te spannen.

In dit artikel hebben we vijf vaak verkochte steeksleutelsets voor jou geselecteerd. We geven duidelijk de voor- en de nadelen van elk model uit onze selectie aan. We hebben gekeken naar de prijs-kwaliteitsverhouding, de duurzaamheid, het comfort en de handigheid van de steeksleutelsets. Sowieso zijn alleen steeksleutelsets met een hoge score op alle vlakken in onze selectie terecht gekomen.

Ben je op zoek naar een steeksleutelset om klussen snel en met weinig moeite op te knappen, dan raden we je aan onze top 5 en de reviews als leidraad bij je aankoop te gebruiken. Denk hierbij aan de soorten moeren, bouten en schroeven die je wenst te gebruiken. Pas dan kies je de juiste steeksleutelset voor de juiste klus.

Beste koop steeksleutelset – VDT ring- en steeksleutelset

Ben je gewoonweg op zoek naar de beste koop als steeksleutelset? Dit wil zeggen de meest uitgebreide set met de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Dan is de VDT ring- en steeksleutelset iets voor jou.

Om te beginnen krijg je voor een aardige prijs meteen een kant-en-klare set met 26 sleutels in je bezit. Deze zijn stuk voor stuk gemaakt uit chroom vanadium. Dit is een beresterk materiaal dat bovendien aangenaam in je hand aanvoelt. Het is echt een plezier om te werken met deze steeksleutels van VDK. Op de plaats waar je ze vasthoudt, is er trouwens een bescherming voorzien. Elke steeksleutel uit deze set heeft verder zijn eigen vaste stekje in een opbergetui. Hierop is per vakje ook nog eens de maat van de sleutel vermeld.

Hiermee komen we bij de nadelen van deze VDT ring- en steeksleutelset. Om te beginnen vinden we het jammer dat de sleutels niet in een handige doos opgeborgen zitten. Nu is er wel een etui, maar als je dit enkele jaren in een kelder of slecht verwarmde berging bewaart, begint het plastic ervan stuk te gaan. De ringen zelf hebben geen scharnier, waardoor je ze niet in een hoek kunt gebruiken. Verder springt de ring of de open sleutel wel eens van een bout die je wil vastdraaien.

We missen een handige opbergdoos; een etui is toch niet hetzelfde.

Voordelen
 • Pakket met 26 sleutels
 • Chroom vanadium
 • Bescherming rond steel sleutels
 • Etui met aanduiding maat sleutel
Nadelen
 • Geen opbergdoos
 • Ringen niet in een hoek te gebruiken
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een uitgebreide set stevige ringsleutels zoekt voor een zachte prijs. Met deze set kun je zowat elke klus aan waar er moeren en bouten bij komen kijken. De ring van de sleutel heeft in tegenstelling tot meer geavanceerde ringsleutels geen scharnier om te buigen, maar de prijs is hier ook naar.

Beste professionele steeksleutelset – Professionele steeksleutelset met draaibare ringen

Wil je een steeksleutelset kopen, en moet deze voor jou die extra handigheid hebben waar je iets meer voor betaalt? Dan is de steeksleutelset met draaibare ringen in chroom vanadium de beste koop voor jou.

Ga je over tot de aankoop van deze steeksleutelset, dan haal je professioneel werkmateriaal in huis. We zijn bijvoorbeeld erg te spreken over de scharnieren in de ringsleutels. Zo kun je een hoek vormen en draai je gemakkelijk op moeilijk bereikbare plaatsen. Denk bijvoorbeeld maar een de motor van een auto. In sommige gevallen is het aangenamer voor je handen om een steeksleutel in een bepaalde hoek te scharnieren.

Verder vinden we de opbergdoos van deze steeksleutelset een echt voordeel. Dankzij deze opbergdoos heeft elke sleutel altijd zijn vaste plaats en neem je de set als geheel ergens mee op verplaatsing. De doos is bovendien stevig en tegen een behoorlijk stootje bestand.

Heeft deze professionele steeksleutelset nadelen, horen we je vragen? We noteren er inderdaad wel enkele, kritisch als we zijn. Om te beginnen is deze sleutelset niet bepaald goedkoop, al krijg je natuurlijk wel kwaliteit voor je geld. Daarnaast moet je het stellen met een set die uit slechts 12 sleutels bestaat. Dit maakt het toch altijd even zoeken naar de juiste sleutel voor de juiste moer. En verder vinden we het jammer dat de ratelaar niet altijd even goed werkt. Het mechanisme om de ratel in de ene of de andere richting te laten draaien, laat zich wat stroef instellen.

Slechts 12 sleutels bij je aankoop, dus niet voor alle maten van moeren.

Voordelen
 • Professionele kwaliteit
 • Flexibele sleutels met scharnier
 • Opbergdoos
Nadelen
 • Niet zo goedkoop
 • Minder sleutels (12 in totaal)
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een handige sleutelset zoekt waarmee je in de moeilijkste hoekjes moeren kunt vastdraaien of losmaken. De flexibele ring van elke sleutel is een grote meerwaarde, net zoals de opbergdoos. Hou er rekening mee dat je slechts 12 sleutels krijgt voor je geld, dus niet geschikt voor elke soort moer of vijs.

Bekijk prijzen van de Professionele steeksleutelset met draaibare ringen bij verschillende winkels:

Beste handige steeksleutelset – Wera steeksleutelset Joker 11

Wie houdt van professionele werktuigen en daar de nodige prijs voor wil betalen, kan niet om het merk Wera heen. De steeksleutelset Joker 11 van Wera is peperduur, maar tegelijk gewoonweg de allerbeste op de markt.

De voordelen opsommen van deze Wera Steeksleutelset? Waar moeten we beginnen? Het valt bijvoorbeeld direct op dat de steeksleutels goed in de hand liggen. Er is een bepaalde ribbel in het metaal voorzien dat zorgt voor een optimale grip. De grip van de sleutels zelf op moeren en bouten is heel stevig. Het gebeurt bijna nooit dat de sleutel van een moer of bout schiet. Een ander groot voordeel is dat de sleutels verschillende haakpunten hebben (zie koopgids). Hierdoor hoef je niet meteen een sleutel te vinden die perfect past op een moer of een bout.

Omwille van hun elegante en slanke design, kun je de sleutels gemakkelijk gebruiken op krappe plaatsen. En tenslotte vinden we de kleuraanduiding op de sleutels heel goed gevonden. Elke sleutel heeft zijn eigen kleurencode, wat het bijvoorbeeld makkelijker maakt als je met verschillende mensen dezelfde sleutelset gebruikt en zo dankzij de kleur kunt communiceren met elkaar over welke sleutel je nodig hebt.

Heeft een steeksleutelset die duidelijk van topkwaliteit is ook nadelen? Kritisch als we zijn, noteren we er toch wel enkele. Om te beginnen missen we wel een opbergdoos. Wera heeft gezorgd voor een inventief systeem dat je met klittenband kunt ophangen, maar toch is een ouderwetse doos voor ons nog wat handiger. Daarnaast hebben de sleutels geen flexibele kop met een scharnier, waardoor het net iets moeilijker werken is in kleine hoeken. Je hebt met deze set slechts 11 sleutels in huis, al kun je met een sleutel natuurlijk wel meerdere afmetingen van moeren behandelen. En tenslotte is deze sleutelset echt behoorlijk duur. De set kost minstens het drievoudige van onze beste koop, al is deze set zijn geld waard.

Slechts 11 sleutels voor je geld.

Voordelen
 • Goede grip in de hand
 • Goede grip op moeren en bouten, weinig kracht nodig
 • Handige kleuraanduiding
 • Handig op krappe plaatsen
Nadelen
 • Geen opbergdoos
 • Duur
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie gewoonweg de allerbeste steeksleutelset op de markt zoekt en daar ook graag het nodige budget voor vrij maakt. Met een sleutelset van Wera kun je gewoonweg niet missen. Je kunt er moeren en bouten van elke diameter mee vastzetten. Sommige gebruikers missen hier wellicht een flexibele kop en een stevige opbergdoos, maar dit doet niets af aan de kwaliteit van de werktuigen.

Meest essentiële steeksleutelset – Stanley ringsleutelset

Wil je een steeksleutelset met de meest essentiële sleutels, dan is deze Stanley ringsleutelset iets voor jou.

Ben je eerder minimalistisch van instelling en wil je niet op een werkplek rondzeulen met een uitgebreide collectie ringsleutels? En is het tegelijk belangrijk voor jou dat je veelzijdige en sterke werktuigen gebruikt? Dan raden we je aan om deze steeksleutelset van Stanley te kopen.

Om te beginnen beperk je inderdaad de ruimte die je nodig hebt. Met zes steeksleutels kun je heel wat verschillende klussen aan. De sleutels zijn stuk voor stuk gemaakt uit chroom vanadium, een sterk materiaal dat bovendien goed in de hand ligt. Daarnaast is elke sleutel uitgerust met een scharnier om in moeilijke hoeken te werken. De ratelaar is een handige aanwinst die bij veel klussen van pas komt.

Hiermee komen we bij de nadelen van deze ringsleutelset van het merk Stanley. Om te beginnen vinden we het jammer dat de sleutels niet handig in een doos opgeborgen zijn. Koop je ze online, dan krijg je de verpakking thuis geleverd en moet je direct al in een gereedschapskoffer een plaatsje voor de sleutels zoeken. Verder is het jammer dat de handgreep niet voorzien is van een laagje soft grip rubber of een andere bescherming. Je hebt met deze sleutelset slechts een beperkt aantal maten, dus je moet altijd even zoeken welke sleutel je nodig hebt om een bepaalde moer aan te spannen.

Geen opbergdoos of etui bij je aankoop inbegrepen.

Voordelen
 • Veelzijdig
 • Ringsleutels met scharnier aan de kop
 • Chroom vanadium
Nadelen
 • Geen opbergdoos
 • Beperkt aantal maten
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie op zoek is naar een steeksleutelset waarin je zowat elke mogelijke steeksleutel vindt, en dit voor een aanvaardbare prijs. Met deze Stanley ring en steeksleutelset kun je inderdaad heel wat klussen aan. De flexibele ringen en de ratelaar zijn extra pluspunten. Jammer genoeg krijg je bij de aankoop geen opbergdoos of -etui.

Beste budget steeksleutelset – Hofftech ringsleutelset

Hou je graag de knip op de beurs bij de aankoop van werktuigen, maar wil je tegelijk het beste voor je geld? Dan raden we je aan om deze steeksleutelset van het merk Hofftech eens nader te bekijken.

Met de aankoop van deze set, heb je meteen de meest noodzakelijke sleutels in de standaard maten in je bezit. Bovendien zijn ze gemaakt uit stevig chroom vanadium, waardoor elke sleutel wel tegen een stootje kan en geschikt is om zelfs de hardst vastzittende moer los te draaien.

ermee komen we bij de nadelen van deze Hofftech ringsleutelset. Je vraagt je misschien soms af wat het verschil dan is tussen een eerder goedkope en een dure ringsleutel. Welnu, het zit hem vaak in de details. Zo merk je bij deze ringsleutels van Hofftech dat ze soms wel los schieten van een bout terwijl je draait. Dit heb je veel minder met een ringsleutel van Wera bijvoorbeeld.

Een ander nadeel is dat je hier geen opbergdoos hebt waarin je de sleutels een vaste plaats kunt geven. Als je deze niet nodig hebt, dan is dat natuurlijk geen probleem. En tenslotte zijn de sleutels zelf niet beschermd met coating of een stuk soft grip rubber, wat we wel jammer vinden.

De kwaliteit van de ringsleutels kon beter, ze schieten soms van moeren of bouten.

Voordelen
 • Niet duur
 • De meest noodzakelijke sleutels
 • Stevig chroom vanadium staal
Nadelen
 • Geen opbergdoos
 • Schieten soms van het werkstuk
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie eenvoudigweg een set van 12 steeksleutels zoekt, zonder meer. Verwacht hier dus geen handige opbergdoos of ringsleutels met diverse extra features zoals een ergonomische handgreep. Voor wie een beperkt budget wil uitgeven voor een steeksleutelset is dit evenwel een goede keuze om de meeste klussen op te knappen

Koopgids

Nu we de beste steeksleutelsets op de markt besproken hebben, is het tijd voor de koopgids. Hierin staan we wat langer stil bij de kenmerken waarop je moet letten als je een steeksleutelset koopt. Ben je nog niet helemaal zeker van je keuze, dan helpt de koopgids je om een goed zicht te krijgen op de eigenschappen waaraan een steeksleutelset moet voldoen.

Wil je een steeksleutelset kopen voor persoonlijk gebruik of voor professionele doeleinden, dan moet je alle aspecten en eigenschappen van het werktuig goed bekijken. We zetten hier even de belangrijkste eigenschappen van een steeksleutelset op een rij.

Grip van de steeksleutel of de ringsleutel

Het lijkt misschien moeilijk, maar er is een groot verschil als je verschillende steeksleutels uittest. Het valt op hoe gemakkelijk minder duurzame steeksleutels van een moer schieten, waardoor je nodeloos je krachten verspeelt. De sterkte van het materiaal en de het ontwerp van de kop spelen een grote rol.

Met een goede steeksleutel moet je zo goed als zonder kracht een moer kunnen losdraaien of vastdraaien. Het meest inventief hierin is het merk Wera, dat steeksleutels en ringsleutels met extra veel metalen uitsparingen maakt, zodat je zo goed als elke vastzittende moer los krijgt.

Grip steeksleutels

Materiaal

Dat een ring- en een steeksleutel sterk moet zijn, spreekt voor zich. Het werktuig mag niet breken of vervormen als je moeren bewerkt. Het moet evenwel voldoende werkbaar zijn en goed in de hand liggen zonder dat je je handen forceert.

Soft grip rubber of niet

In het middenstuk van de steeksleutel kan soft grip rubber handig zijn om een goede grip te hebben. Hierop kan een maataanduiding staan die dan goed leesbaar is.

Maataanduiding

De maat staat meestal gegraveerd in de steeksleutel. Dit is op zich niet altijd goed zichtbaar. Sommige systemen werken met kleuren of een coating waarop de maat dan iets duidelijker leesbaar aangeduid staat. Dit vergemakkelijkt de communicatie als je met verschillende mensen met een steeksleutelset werkt.

Opbergsysteem

Dit is een van de cruciale zaken van een steeksleutelset. Het is net de bedoeling dat je altijd de juiste steeksleutel bij de hand hebt.

Een koffer met een vaste plaats voor elke steeksleutel is zeer handig. Het komt er dan op aan dat je de steeksleutel op een goede manier in de koffer kunt klikken en dat je hem er zonder al te veel moeite uit kunt nemen. Een koffer is verder stootvast en moet een goed handvat hebben. Het opbergsysteem moet goed kunnen afsluiten zonder dat het openvalt.

Opbergsysteem steeksleutelset

Er bestaan daarnaast allerhande soorten etuis, bijvoorbeeld speciale oprolbare etuis voor sleutels. Deze kun je dan open rollen zoals een sushimat. Dergelijke matten nemen minder plaats in dan koffers, wat voor sommige gebruikers een voordeel kan zijn. Een nadeel is dan weer dat dergelijke etuis over het algemeen minder duurzaam zijn. Ze bestaan voor een groot stuk uit kunststof, en voor je het weet komen er hier barsten in en vergaat het plastic.

Nog een andere mogelijkheid is dat je een steeksleutelset zonder opbergsysteem zoekt en zelf een opbergsysteem maakt.

Slotwoord

Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat we je heel wat informatie hebben kunnen bijbrengen over steeksleutelsets. Een steeksleutelset kiezen is inderdaad niet zo gemakkelijk. Het komt erop aan goed na te denken over hoe je precies wil werken. Natuurlijk moet je stilstaan bij welk budget je wil uitgeven. Hoe vaak je een steeksleutelset gebruikt en voor welke schroeven de sleutels geschikt moet zijn, bepaalt eveneens mee de keuze.

Wil je uit nieuwsgierigheid gewoon dit werktuig hebben? Of ken je de kneepjes van het vak als doe-het-zelver en wil je meteen een professionele steeksleutelset? Het zijn allemaal factoren die hun rol spelen.

Heb je nog bepaalde vragen over steeksleutelsets, aarzel dan niet en contacteer de klantendienst van onze partners. Ze helpen je graag verder met de keuze van de juiste steeksleutelset. Zo kies je helemaal uit je luie stoel een steeksleutelset die geschikt is voor jou. Misschien gebruik je ooit samen met je kleinkinderen deze steeksleutelset om samen te klussen. Veel succes met de aankoop van jouw nieuwe steeksleutelset!

Tresna.nl
Logo