Beste beitelset

Tegels slopen, inkepingen in hout maken of andere sloopwerkzaamheden uitvoeren. Voor al deze werkzaamheden kun je prima een beitel gebruiken. Het lastige is alleen dat je voor veel verschillende klussen veel verschillende soorten beitels nodig hebt. Wil jij graag over meerdere beitels kunnen beschikken? Kies dan voor de aanschaf van een beitelset. In dit artikel delen wij graag onze bevindingen over de beste beitelsets van dit moment met je!

Onze top 5 beitelsets

Afbeelding

Product


Bahco Steekbeitelset 3-delig

Onze beste koop!

Bahco Steekbeitelset 3-delig

Beste koop beitelset

of

STANLEY 0-16-130 Houtbeitelset

STANLEY 0-16-130 Houtbeitelset

Beste houtbeitelset

of

Bahco 434-S8-EUR Ergo 8-delige Steekbeitelset

Bahco 434-S8-EUR Ergo 8-delige Steekbeitelset

Beste uitgebreide beitelset

of

Bahco Steekbeitelset - 6-delig

Bahco Steekbeitelset - 6-delig

Beste professionele beitelset

of

Kinzo Beitelset - 4 Stuks

Kinzo Beitelset - 4 Stuks

Beste voordelige beitelset

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Bahco Steekbeitelset 3-delig

Beste koop beitelset

Bahco Steekbeitelset 3-delig

of

STANLEY 0-16-130 Houtbeitelset

Beste houtbeitelset

STANLEY 0-16-130 Houtbeitelset

of

Bahco 434-S8-EUR Ergo 8-delige Steekbeitelset

Beste uitgebreide beitelset

Bahco 434-S8-EUR Ergo 8-delige Steekbeitelset

of

Bahco Steekbeitelset - 6-delig

Beste professionele beitelset

Bahco Steekbeitelset - 6-delig

of

Kinzo Beitelset - 4 Stuks

Beste voordelige beitelset

Kinzo Beitelset - 4 Stuks

of

Voor- en nadelen van een beitelset

Als we het over een handig manueel stuk gereedschap hebben, komen we al snel bij een beitel uit. Met een beitel werk je snel, kun je veel verschillende werkzaamheden uitvoeren en geniet je van veel gemak. Zoals we hierboven alleen al stelden, heb je voor veel klussen verschillende soorten beitels nodig.

Ben jij ook op zoek naar meerdere soorten beitels? Dan is de aanschaf van de beste beitelset absoluut een aanrader. In een beitelset vind je altijd meerdere beitels, waardoor je direct met meerdere beitels uit de voeten kunt. Dat levert veel gemak op.

Bijkomend voordeel: je kunt alle klussen tot in perfectie uitvoeren. In elke set vind je immers meerdere beitels, waarmee je erg nauwkeurig kunt werken. Doordat je direct meerdere beitels tot je beschikking hebt, kun je ook erg snel werken. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je de benodigde beitel niet bij de hand hebt.

Ook is de manier waarop je een beitelset geleverd krijgt een groot voordeel. Eigenlijk alle beitelsets worden namelijk in een houder of koffertje geleverd. Dát zorgt ervoor dat je alleen het houdertje of het koffertje mee naar jouw klus hoeft te nemen. Je weet dan zeker dat je alle benodigde beitels direct bij de hand hebt. Hoe handig is dat?

Verder is het een groot voordeel dat je uit meerdere beitelsets kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een zogeheten steenbeitelset of sloopbeitelset, waarmee je bijvoorbeeld tegels/stenen kunt slopen. Je kunt echter ook voor een houtbeitelset kiezen, waarmee je hout geheel naar wens kunt bewerken. Juist doordat je uit zoveel beitelsets kunt kiezen, kun je altijd de perfecte variant voor jezelf uitkiezen.

Moet je bij een beitelset ook nog met nadelen rekening houden? Nou, je moet wel goed beseffen dat je voor een beitelset relatief veel geld betaald. Als je een losse beitel zou kopen, zou dat in 99,99% van de gevallen voordeliger zijn. In dat geval loop je echter al snel tegen beperkingen op; je hebt dan immers maar één beitel tot jouw beschikking.

Tevens kun je last van keuzestress krijgen. Juist doordat het aanbod zo uitgebreid is, is het van belang om een goede vergelijking te maken. Bij het maken van deze vergelijking moet je bovendien op veel criteria letten. Welke criteria dat precies zijn? Dat bespreken we graag aan het einde van dit artikel in de koopgids.

Tot slot moet je goed rekening houden met de kwaliteit van de beitelset. Kies je voor een beitelset van een B- of C-merk? Dan weet je niet 100% zeker of de beitels wel van de gewenste kwaliteit zijn. Dit weet je wel zeker als je kiest voor een beitelset van een A-merk. Ons advies is dan ook om altijd te kiezen voor een beitelset van één van de gerenommeerde merken.

Dat laatste hebben wij ook gedaan bij het samenstellen van onze top 5. Alle beitelsets die wij voor deze top 5 geselecteerd hebben, zijn van de gewenste kwaliteit. Dit merk je aan het gebruiksgemak, maar ook aan de lange levensduur. Maar, voor welke beste beitelset kun je nou het beste kiezen? Neem onderstaande reviews door en maak voor jezelf direct de juiste keuze!

Beste koop – Bahco Steekbeitelset 3-delig

Beitelsets; ze worden in allerlei soorten en maten aangeboden. Voor welke beitelset je het beste kunt kiezen, is hoofdzakelijk van jouw eigen voorkeuren afhankelijk. Gaat jouw voorkeur uit naar een beitelset waar je veel kanten mee op kunt? En waar je bij voorkeur ook niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen? Ook dan heb je voldoende keuze.

Aan de hand van deze criteria zijn wij op zoek gegaan naar de beste koop. Daarbij zijn wij uiteindelijk uitgekomen bij deze Bahco Steekbeitelset 3-delig. In onze ogen is dit de beste beitelset van dit moment.

Waarom wij voor deze set hebben gekozen? Dat heeft onder meer te maken met het feit dat deze set van een hoge kwaliteit is. Zoals we van het merk Bahco gewend zijn, voldoet deze set aan echt alle kwaliteitseisen. Zo heeft het merk bijvoorbeeld voor de juiste materialen gekozen.

Het handvat van deze beitels is vervaardigd van kunststof. De beitels liggen hierdoor lekker in de hand en zorgen absoluut niet voor irritaties. Voor de beitels zelf heeft Bahco gekozen voor staal. Het gaat hierbij niet zomaar om staal, maar ook speciaal ontladen en gehard staal. Het staal is hierdoor onwijs sterk, waardoor je veel kanten met deze beitels op kunt.

Het is sowieso een feit dat je veel kanten op kunt met deze beitelset. Dat is te danken aan de samenstelling van deze set. Bahco heeft hierbij namelijk voor drie soorten beitels gekozen: een 12 mm beitel, een 18 mm beitel en een 25 mm beitel. Doordat je drie verschillende beitels tot je beschikking hebt, kun je veel kanten op met deze set.

Voor dit alles hoef je bovendien niet de hoofdprijs te betalen. Nee, bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van 47 euro. In onze ogen is dat behoorlijk interessant te noemen, zéker omdat de kwaliteit van de beitels echt subliem is.

Ook zijn wij te spreken over de manier waarop de beitels geleverd worden. Als je deze beitels binnenkrijgt, valt namelijk direct de kunststof houder op. Deze houder zorgt voor de gewenste bescherming én biedt veel gemak. Als je naar een klus toe moet, hoef je alleen maar deze houder mee te nemen. Je weet daardoor dat je op de kluslocatie de beschikking over de gewenste beitels hebt.

Bahco 3-delige set beste koop

Moet je bij deze beste beitelset ook nog met nadelen rekening houden? Nou, in onze ogen had de set best iets uitgebreider mogen zijn. Zo hadden wij graag een nóg iets grotere beitel gezien. Neemt niet weg dat we alsnog te spreken zijn over de drie beitels, zoals je deze in deze beitelset aantreft.

Deze set had van ons best iets uitgebreider mogen zijn

Voordelen
 • Ontladen en gehard staal gebruikt
 • Inclusief handige houder
 • Drie hoogwaardige beitels
 • Met een comfortabele kunststof handgreep
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Had uitgebreider gemogen
Conclusie

De Bahco Steekbeitelset 3-delig is volgens ons de beste beitelset van dit moment. Met deze set kun je veel kanten op, terwijl je ook van een prima kwaliteit uit kunt gaan. Ook is het een groot voordeel dat deze beitelset niet overdreven duur is. Nee, voor elke doe-het-zelver is dit een zeer interessante beitelset!

Beste houtbeitelset – STANLEY 0-16-130 Houtbeitelset

Wat is de reden dat jij op zoek naar een beitelset bent? Wil je met deze beitelset vooral hout gaan bewerken? Dan moet je een keuze maken: ga je voor de hierboven genoemde steekbeitelset? Of kies je voor een speciale houtbeitelset?

Gaat jouw voorkeur uit naar een speciale houtbeitelset? Dan ben je in deze review aan het juiste adres. Wij zijn namelijk ook op zoek gegaan naar de beste houtbeitelset. Uiteindelijk is onze keuze daarbij gevallen op de STANLEY 0-16-130 Houtbeitelset. Om zwaarwegende redenen is dít volgens ons de beste houtbeitelset van dit moment.

Laten we allereerst eens naar de samenstelling van deze set kijken. In deze set krijg je maar liefst vier beitels geleverd: een beitel van 6 mm, een beitel van 12 mm, een beitel van 18 mm en een beitel van 25 mm. Daar blijft het echter niet bij. Nee, in deze set vind je ook nog een speciale slijpsteen en olie.

Wat het voordeel van deze aanvullende accessoires is? Dat je deze beitels in een perfecte conditie kunt houden. Met de olie weet je de wrijving te verminderen, waardoor je de levensduur van de beitels weet te verlengen. Met de slijpsteen weet je de beitels erg scherp te houden. Ook dat is prettig, aangezien je daardoor zo nauwkeurig mogelijk kunt blijven werken.

In onze ogen heeft Stanley ook echt voor hoogwaardige beitels gezorgd. De beitels zijn van stevig staal vervaardigd en zijn van een blanke laklaag voorzien. Met dank aan deze blanke laklaag blijven de beitels lang(er) mooi.

De beitels zijn bovendien op een aangename manier te bedienen. Dát is te danken aan de handgrepen waar Stanley voor gekozen heeft. Deze handgrepen zijn relatief bol vormgegeven, waardoor de handgreep als het ware in jouw handpalm valt. Dát zorgt voor de gewenste controle over de beitels.

Ook is het super dat je deze beitels in een houder geleverd krijgt. Zoals je op de foto kunt zien, kun je deze houder volledig afsluiten. Dáárdoor kun je deze complete beitelset op een gemakkelijke manier met je meenemen. Handig voor als je de beitels op meerdere plekken wilt/moet gebruiken.

Stanley beitelset

Tot slot zijn wij erg enthousiast over het prijskaartje van deze beste houtbeitelset. Voor deze set betaal je namelijk een bedrag van 24,99 euro bij onze partner Bol.com. In onze ogen is dat echt een heel interessant prijskaartje.

Brengt deze fijne beitelset ook nog nadelen met zich mee? Nou, je moet je wel goed beseffen dat deze set alléén voor hout geschikt is. Je kunt de beitels ook op andere materialen uitproberen, maar dit gaat al snel ten koste van de levensduur. Zorg er dus voor dat je deze beitelset echt alleen voor hout gaat gebruiken.

Deze beitelset is alleen voor hout geschikt; dat is op zich logisch bij een houtbeitelset, maar het is wel goed om even bij stil te staan.

Voordelen
 • Uitgebreide set
 • Inclusief olie en slijpsteen
 • In een handige houder geleverd
 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding
 • Fijne handgreep van de beitels
Nadelen
 • Alleen voor hout geschikt
Conclusie

De STANLEY 0-16-130 Houtbeitelset is wat ons betreft de beste houtbeitelset. Deze set is uitgebreid, is van de gewenste kwaliteit, is gunstig geprijsd en wordt met handige extra’s geleverd. Doordat je in deze set 4 beitels aantreft, kun je eigenlijk alle mogelijkheden werkzaamheden uitvoeren. In hout welteverstaan. Echt een prima houtbeitelset!

Beste uitgebreide beitelset – Bahco 434-S8-EUR Ergo 8-delige Steekbeitelset

Hoeveel beitels wil jij graag tot jouw beschikking hebben? Heb jij het liefste zoveel mogelijk beitels tot jouw beschikking? Dat is heel goed voor te stellen. Des te meer beitels je tot jouw beschikking hebt, des te meer mogelijkheden je hebt om werkzaamheden/klussen uit te voeren.

Maar, voor welke uitgebreide beitelset kun je nou het beste kiezen? Die vraag hebben wij onszelf ook gesteld, waarna we allerlei uitgebreide beitelsets uit zijn gaan proberen. Uiteindelijk kunnen wij het volgende stellen: deze 8-delige set van Bahco is de beste uitgebreide beitelset.

In de basis is deze eretitel te danken aan de hoeveelheid beitels die je in deze set vindt. Het gaat om maar liefst 8 verschillende beitels, welke stuk voor stuk een beschermkap hebben. Met dank aan deze beschermkap geniet je van een uitermate fijne werking in combinatie met een lange levensduur. Wat wens je nog meer?

Zoals je op de foto kunt zien, gaat het hierbij ook om 8 verschillende beitels. Wij hebben de afmetingen voor de volledigheid even op een rijtje gezet:

 • 1 beitel van 6 mm
 • 1 beitel van 10 mm
 • 1 beitel van 12 mm
 • 1 beitel van 16 mm
 • 1 beitel van 18 mm
 • 1 beitel van 25 mm
 • 1 beitel van 32 mm
 • 1 beitel van 38 mm

Dankzij dit uitgebreide aanbod kun je alle mogelijke beitels gebruiken. Dit doe je bovendien op een aangename manier. Het merk Bahco heeft namelijk veel aandacht besteed aan het design van de beitels. Alle beitels liggen lekker in de hand en zijn daardoor optimaal te bedienen. Je behoudt voortdurend de optimale controle; wel zo prettig en zo veilig.

Ook heeft Bahco het staal van de beitels behoorlijk bewerkt. Zo is dit staal gehard, getemperd, gepolijst en volledig gewet. Dit zorgt ervoor dat deze beitels roestbestendig zijn en ook in vochtige situaties gebruikt kan worden.

Aan het einde van alle beitels vind je een zogeheten precisieblad. Ook dit is iets waar het merk Bahco veel werk aan besteed heeft. Doordat het een precisieblad betreft, kun je echt heel nauwkeurig werken. Je geniet hierbij ook van veel gebruiksgemak en een aangename snelheid. Dankzij deze beitels is het gewoonweg mogelijk om allerlei klussen snel af te ronden.

Ook vinden wij het super dat je deze beitels in een houten kist geleverd krijgt. Deze houten kist oogt fraai en is handig mee te nemen. Dat laatste is te danken aan de afmetingen, aan het totale gewicht (2,3 kilogram) en aan de sluiting. Je kunt de deksel volledig sluiten, waardoor je alle beitels veilig mee kunt nemen.

Moet je bij deze beste uitgebreide beitelset ook nog met nadelen rekening houden? Nou, het is wel verstandig om even bij de prijs stil te staan. Voor deze uitgebreide beitelset betaal je namelijk een bedrag van 138 euro bij onze partner Bol.com. Dat is behoorlijk aan de prijs.

Dit is niet de goedkoopste beitelset.

Voordelen
 • Uitgebreide set van 8 beitels
 • Geweldige kwaliteit
 • In een houten kistje geleverd
 • Comfortabele handgrepen
 • Lange levensduur
Nadelen
 • Niet de goedkoopste set
Conclusie

De Bahco 434-S8-EUR Ergo 8-delige Steekbeitelset is volgens ons de beste uitgebreide beitelset. In deze set vind je maar liefst 8 beitels terug, varieert van 6 mm tot aan 38 mm. Dankzij de uitgebreidheid van deze set kun je alle mogelijke klussen uitvoeren. Dit doe je op een snelle, aangename en handige manier. Ook geniet je van een uitmuntende kwaliteit en van het handige houten kistje!

Beste professionele beitelset – Bahco Steekbeitelset - 6-delig

Gebruik jij beitels voor zakelijke doeleinden? En wil je daarom écht op een goede beitelset kunnen vertrouwen? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar een professionele beitelset. Dat is een set die uitgebreid is, die van een hoge kwaliteit is en die veel mogelijkheden met zich mee brengt.

Aan de hand van die criteria zijn wij op zoek gegaan. Op zoek gegaan naar de beste beitelset voor alle professionals in ons land. Al snel bleek dat wij bij een set van Bahco uit zouden komen. Uiteindelijk is onze keuze gevallen op deze Bahco Steekbeitelset - 6-delig. Dit is volgens ons de beste professionele beitelset.

Waarom wij zo te spreken zijn over deze beitelset? Dat is onder meer aan de kwaliteit van alle beitels te danken. Alle beitels zijn volledig gehard en ontladen, zodat de beitels bijzonder sterk zijn. Dit merk je niet alleen tijdens het klussen, maar ook aan de (hele) lange levensduur.

De beitels zijn bovendien met precisie geslepen. Dit betekent – met andere woorden – dat de beitels onwijs scherp zijn. Met dank aan deze scherpte voer je alle klussen snel en tot in perfectie uit. Ook als je veel eisen stelt met betrekking tot de snijkracht, voldoet deze beitelset aan jouw eisen.

Deze uitgebreide set krijg je overigens in een houten kistje geleverd. Dankzij dit kistje neem de beitelset overal mee naar toe. Naar jouw eigen kluslocatie, maar ook naar al jouw klanten. De beitels zitten in dit kistje veilig, stevig en kunnen gewoonweg geen kant op. Ook dit draagt bij aan de lange levensduur van deze beitelset.

In deze beitelset vind je overigens 6 verschillende beitels terug. Het gaat hierbij om de volgende varianten:

 • 1 beitel van 6 mm
 • 1 beitel van 10 mm
 • 1 beitel van 12 mm
 • 1 beitel van 18 mm
 • 1 beitel van 25 mm
 • 1 beitel van 32 mm

Doordat je meerdere beitels geleverd krijgt, kun je echt alle kanten met deze set op. Wij zijn ervan overtuigd dat je alle mogelijke klussen met deze set uit kunt voeren.

Dát doe je bovendien op een aangename manier, aangezien de handgrepen ergonomisch vormgegeven zijn. Dit komt het gebruik maken van de beitels alleen maar ten goede!

Bahco professionele beitelset

Bij deze beitelset hoef je eigenlijk met maar één ding rekening te houden: de aanschafprijs. Voor deze uitgebreide & professionele beitelset betaal je een bedrag van 85,40 euro. Dit is niet goedkoop, maar je krijgt dus wel heel veel waar voor je geld!

Deze professionele en uitgebreide beitelset is niet voordelig.

Voordelen
 • Set van 6 beitels
 • Zeer scherp en precies geslepen
 • Prima kwaliteit
 • Inclusief houten kistje
Nadelen
 • Niet heel goedkoop
Conclusie

De Bahco Steekbeitelset - 6-delig is volgens ons de beste professionele beitelset. Wij zijn ervan overtuigd dat je als professional zijnde alle werkzaamheden met deze beitels uit kunt voeren. De set bestaat uit 6 hoogwaardige en precisie geslepen beitels. Beitels die lekker in de hand liggen en veel mogelijkheden met zich mee brengen. Echt een prima set.

Beste voordelige beitelset – Kinzo Beitelset - 4 Stuks

Spreekt één van de hierboven genoemde beitelsets jou wel aan? Hik je alleen tegen de relatief forse prijskaartje aan? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Met name als je de beitels niet al te vaak gaat gebruiken, is het enigszins zonde om hier bijvoorbeeld 80 euro aan uit te geven.

Wil jij de kosten voor jezelf daarom zo laag mogelijk houden? Dan doe je er verstandig aan om eens naar een voordelige beitelset te kijken. Dáár helpen wij je graag een handje bij; wij hebben allerlei voordelige beitelsets aan een keuring onderworpen. Uiteindelijk hebben wij op basis van die keuring de beste voordelige beitelset aan kunnen wijzen. Dat is deze 4-delige beitelset van Kinzo.

In deze set vind je vier beitels terug. Het gaat hierbij om de volgende beitels: een beitel van 6 mm, een beitel van 12 mm, een beitel van 18 mm en een beitel van 25 mm. Doordat je deze beitels tot je beschikking hebt, kun je veel kanten op met deze set.

Het mooie is dat je voor deze set slechts 9,99 euro hoeft te betalen. Ja, bij onze partner ben je al voor een tientje klaar met deze set. Juist door dit prijskaartje is het uiterst interessant om deze beitelset aan te schaffen.

Voor deze beitels heeft Kinzo gekozen voor carbonstaal. De beitels zijn van deze stevige staalsoort vervaardigd, waardoor je echt op een aangename manier kunt werken. Ook merk je dat je met deze beitel erg scherp kunt slijpen.

Tijdens het werken met deze beitels geniet je ook nog van de fijne handgreep. Op deze handgrepen heeft Kinzo namelijk aan anti-slip kunststof laag aangebracht. Dankzij deze laag ligt de beitel heerlijk in de hand en werk je dus zeer aangenaam.

Zijn er bij deze set ook nog zaken waar je rekening mee moet houden? Nou, zoals je op de foto hiernaast kunt zien, krijg je deze set in een onhandige verpakking geleverd. Aan deze verpakking heb je eigenlijk niks meer, nadat je de beitels uitgepakt hebt. Het opbergen/bewaren/vervoeren van de beitels gaat hierdoor niet al te makkelijk.

Ook moet je rekening houden met de kwaliteit van deze set. Het gunstige prijskaartje komt uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen. Nee, dit prijskaartje gaat uiteraard hand in hand met de kwaliteit. Deze kwaliteit is niet zoals bij de sets van bijvoorbeeld Bahco.

Kinzo beitelset voordelig

Je krijgt deze set niet in een handig houdertje of koffertje geleverd.

Voordelen
 • Zeer scherp geprijsd
 • Set van 4 beitels
 • Snel & nauwkeurig werken
 • Anti-slip kunststof handgreep
Nadelen
 • Niet in een handige verpakking geleverd
 • Niet de beste kwaliteit
Conclusie

De Kinzo Beitelset - 4 Stuks is volgens ons de beste voordelige beitelset. Voor deze set betaal je 10 euro, terwijl deze set uit maar liefst 4 beitels bestaat. Per beitel betaal je dus slechts 2,50 euro; een prima prijs-kwaliteitsverhouding wat ons betreft. Al met al een prima set als je niet te vaak de beitels wilt/gaat gebruiken.

Koopgids

Wat is voor jou de beste beitelset? Wij kunnen het ons goed voorstellen dat je het lastig vindt om een antwoord op deze vraag te geven. Vandaar dat wij besloten hebben om je een handje te helpen met deze vraag.

In onderstaande koopgids geven wij je namelijk handige tips. Handige tips waarmee je uiteindelijk de beste beitelset kunt vinden. Dit doen we eigenlijk aan de hand van de belangrijkste criteria. Door goed op deze criteria te letten, maak je uiteindelijk de juiste keuze.

Soort beitelset

Allereerst is het van belang dat je een keuze moet maken tussen de soorten beitelsets. Het gaat hierbij om de volgende beitelsets:

 • Houtbeitels: deze beitels zijn vervaardigd van staal. Met deze beitels is het mogelijk om hout te bewerken. Sommige van deze houtbeitels staan ook te boek als ‘steekbeitels’.
 • Metaalbeitels: deze beitels worden gebruikt in combinatie met een metaaldraaibank.
 • Steenbeitels: deze stevige beitels zijn bedoeld om steen, tegels of beton te bewerken.
 • Sloopbeitels: deze beitels zijn vooral bedoeld om spullen te slopen. Zo kun je een muurtje in stukken hakken of stukken beton slopen.

Wat voor jou de beste set is? Als wij naar het aanbod van de beitelsets kijken, zien wij met name de houtbeitelsets en de steekbeitelsets naar voren komen. De kans is dan ook groot dat je al snel bij één van deze soorten beitelsets uitkomt.

Hoeveelheid beitels

Uiteraard is het zaak om goed naar de samenstelling van de beitelset te kijken. Uit hoeveel beitels bestaat de set? En om welke beitels gaat dit precies? In een ideale situatie hebben de beitels allemaal andere afmetingen. 

Als dat het geval is, ben je namelijk in staat om meerdere werkzaamheden uit te voeren.

Hoeveelheid beitels beitelset

Kwaliteit van de beitels

Ook is het belangrijk om naar de kwaliteit van de beitels te kijken. Van welk materiaal zijn de beitels vervaardigd? En hoe is dit materiaal verwerkt? In een ideale situaties zijn alle beitels van een stevige staalsoort vervaardigd. Ook is het wenselijk dat de beitels precisie geslepen zijn; daardoor kun je nóg nauwkeuriger werken.

Een belangrijke tip vanuit onze kant: ga altijd voor een beitelset van een A-merk. Alleen die merken zijn in staat om de gewenste kwaliteit te leveren. Zoals je aan onze top 5 kunt zien, zijn wij groot fan van Bahco.

Meegeleverde accessoires

Ga je een keuze tussen meerdere beitelsets maken? Kijk dan ook goed naar de accessoires die je meegeleverd krijgt. Zo is het absoluut wenselijk dat je de beitels in een handig koffertje of houdertje geleverd krijgt. Ook is het ideaal als je een slijpsteen en olie meegeleverd krijgt. De ervaring leert echter dat dit vrij zeldzaam is.

Prijskaartje

Je hebt hierboven al kunnen lezen dat wij adviseren om altijd voor een A-merk te kiezen. Daarbij adviseren wij ook om te durven investeren in een goede beitelset. Als je bereid bent om nét iets meer geld uit te geven, geniet je op lange termijn van de kwaliteit van de beitelset. Dat is iets waar wij overtuigd van zijn.

Slotwoord

Is de aanschaf van een beitelset aan te raden? Ja, dat is volgens ons zeker het geval. Voor zowel doe-het-zelvers als voor professionals komt een beitelset maar al te goed van pas. Zet daarom jouw wensen op een rijtje en maak een vergelijking tussen de hierboven besproken sets. Heb je een vraag over één van deze sets? Neem gerust contact op met onze partner Bol.com. Wij wensen je graag veel plezier met jouw nieuwe beitelset!

Tresna.nl
Logo