Beste ratelset

Ben jij regelmatig met moeren en/of bouten in de weer? En wil je deze op een makkelijke manier los en vast kunnen draaien? Dan kun je eigenlijk niet zonder een ratelsleutel. Met een ratelsleutel ben je namelijk in staat om zowel moeren als bouten stevig vast (en los) te draaien. Een onmisbaar stuk gereedschap voor elke doe-het-zelver en professional dus.

Wil je het helemaal maken voor jezelf maken? Dan kies je voor een ratelset. Een dergelijke set bestaat uit een ratelsleutel en allerlei bijbehorende opzetstukjes. Deze opzetstukjes, ook wel dopsleutels genoemd, stellen je in staat om écht veel werkzaamheden uit te voeren. Om dat voor jezelf mogelijk te maken, is het advies om een ratelset aan te schaffen. In dít artikel maak je kennis met de beste ratelsets van dit moment.

Onze top 5 ratelsets

Afbeelding

Product


Gedore RED R22150008 5-delige Ratelset

Onze beste koop!

Gedore RED R22150008 5-delige Ratelset

Beste koop - beste ratelset 1/2"

of

Festool 497881 CE RA-Set

Festool 497881 CE RA-Set

Beste ratelset 1/4"

of

Gedore RED R45603172 172-delige Dopsleutelset 14 + 38 + 12

Gedore RED R45603172 172-delige Dopsleutelset 1/4” + 3/8” + 1/2"

Beste veelzijdige ratelset

of

Wera 5160785001 43-delige Zyklop Speed Ratelset

Wera 5160785001 43-delige Zyklop Speed Ratelset

Beste ratelset voor de professional

of

Bosch 2607017322 26-delige ratelset met kleurcodering

Bosch 2607017322 26-delige ratelset met kleurcodering

Beste voordelige ratelset

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Gedore RED R22150008 5-delige Ratelset

Beste koop - beste ratelset 1/2"

Gedore RED R22150008 5-delige Ratelset

of

Festool 497881 CE RA-Set

Beste ratelset 1/4"

Festool 497881 CE RA-Set

of

Gedore RED R45603172 172-delige Dopsleutelset 14 + 38 + 12

Beste veelzijdige ratelset

Gedore RED R45603172 172-delige Dopsleutelset 14 + 38 + 12

of

Wera 5160785001 43-delige Zyklop Speed Ratelset

Beste ratelset voor de professional

Wera 5160785001 43-delige Zyklop Speed Ratelset

of

Bosch 2607017322 26-delige ratelset met kleurcodering

Beste voordelige ratelset

Bosch 2607017322 26-delige ratelset met kleurcodering

of

Voor- en nadelen van een ratelset

Als professional en als doe-het-zelver heb je baat bij goed gereedschap. Met goed gereedschap maak je het klussen makkelijker en aangenamer voor jezelf. Bovendien werk je met het juiste gereedschap ook een stuk sneller. Dat laatste is zéker het geval als je voor een ratelset kiest.

Een belangrijk voordeel van een ratelset is de snelheid waar je mee kunt werken. Doordat de meeste ratelsets bijzonder uitgebreid zijn, heb je namelijk meerdere dopsleutels tot je beschikking. Je hoeft alleen maar de juiste dopsleutel uit de ratelset te pakken, waarna je deze dopsleutel op de ratel kunt bevestigen. Vanaf dat moment kun je direct jouw klus afronden.

Daarmee komen we direct bij het volgende voordeel uit: de veelzijdigheid. Met name als je voor een uitgebreide set kiest, kun je heel veel kanten op. In dat geval kun je eigenlijk alle gewenste werkzaamheden geheel naar wens uitvoeren.

Moet jij regelmatig op locatie werken? Moet je bijvoorbeeld dagelijks naar klanten toe? Dan komt een ratelset ook prima van pas. Je hoeft nooit meer ‘nee’ te zeggen tegen bepaalde klussen. Ondertussen neem je de ratelset ook nog op een gemakkelijke manier met je mee. Dát is te danken aan het feit dat de ratelset in een koffertje geleverd wordt. In dit koffertje kun je de ratelset probleemloos meenemen!

Ondertussen kun je ook van een bepaalde kwaliteit uitgaan. Hoe dat precies zit? Nou, stel dat je een ratelset van Gedore koopt. In dat geval krijg je een ratel én een dopsleutels van dat merk geleverd. Al deze onderdelen zijn dus van dezelfde (hoge) kwaliteit. Met de ratelsets die wij hieronder bespreken, kun je dan ook jarenlang vooruit. Dat is één van de overtuigingen die wij absoluut hebben.

Moet je bij een ratelset ook nog met bepaalde aandachtspunten rekening houden? Nou, als je een complete ratelset met je mee wilt nemen, brengt dit het nodige gewicht met zich mee. Het is niet zo dat je een complete ratelset even in bijvoorbeeld jouw gereedschapsgordel op kunt bergen.

Verder moet je ook rekening met het prijskaartje houden. Als je voor één van de beste ratelsets wilt gaan, moet je hiervoor behoorlijk diep in de buidel tasten. Tegelijkertijd adviseren wij je ook om in een goede ratelset te investeren. Hoe dat precies zit, bespreken we graag in de reviews hieronder.

Tot slot willen wij je op het volgende wijzen: je kunt uit meerdere soorten ratelsets kiezen. Zo kun je kiezen voor meerdere soorten koppelingen, waaronder een ½" en een ¼” koppeling. Doe goed onderzoek naar beide koppelingen; ook daar helpen wij je graag een handje bij. Dat doen we met de koopgids aan het einde van dit artikel. Neem die koopgids aandachtig door, waarna je de beste ratelset voor jezelf uit kunt kiezen!

Beste koop - beste ratelset 1/2" – Gedore RED R22150008 5-delige Ratelset

Het mag duidelijk zijn; het aanbod van ratelsets is onwijs divers. Je kunt uit veel varianten kiezen, waaronder dus varianten met een unieke soort koppeling. Het belangrijkste onderscheid kan hierbij gemaakt worden tussen de ½” en ¼” koppeling. Voor beide koppelingen zijn wij dan ook op zoek naar de beste koop gegaan.

Het aanwijzen van de beste ratelset ½” was geen gemakkelijke klus. Het aanbod is namelijk behoorlijk divers, terwijl veel van deze ratelsets zich ook op uitsluitend de professionals richten. Wij wilden juist een geschikte ½” ratelset voor doe-het-zelvers vinden. Uiteindelijk hebben wij die gevonden: deze Gedore RED R22150008 5-delige Ratelset is volgens ons de beste ratelset ½” voor doe-het-zelvers.

Waarom dit volgens ons zo’n fijne set is? Dat heeft onder meer met de samenstelling van deze ratelset te maken. In deze ratelset vind je namelijk een ratelsleutel met een ½” koppeling. Deze ratel heeft een handige omschakelring, zodat je makkelijk kunt variëren tussen los- en vast draaien.

Ook is het prettig dat je een schuifgreep ½” meegeleverd krijgt. Verder vind je in deze set ook nog een cardangewricht ½” en twee ½” verlengstukken van 125 mm en 250 mm lang. Met dank aan deze invulling van de set kun je deze ratel voor bijzonder veel werkzaamheden gebruiken.

Daarbij geniet je ook van de uitmuntende kwaliteit van Gedore. Dit merk richt zich gewoonweg op het fabriceren van hoogwaardig gereedschap en doet dat met verve. Dat is ook duidelijk terug te zien aan de levensduur en afwerking van deze ratelset. Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat je jarenlang van deze ratelset gebruik kunt maken.

Iets wat wij ook interessant vinden, is het prijskaartje. Eerder in dit artikel gaven we immers aan dat de meeste ratelsets behoorlijk prijzig zijn. Nou, bij deze set van Gedore is daar zeker geen sprake van. Voor deze set betaal je namelijk een bedrag van 59,09 euro bij onze partner Gereedschapcentrum. In onze ogen is dat een uiterst interessant prijskaartje.

Houd wel goed rekening met de invulling van de set. Wij zijn te spreken over deze invulling, maar de set had een stuk uitgebreider mogen zijn. Zo missen wij onder meer meerdere dopsleutels welke je op deze ratelsleutel zou kunnen bevestigen. Die dopsleutels die je nog separaat aan te schaffen.

Daarnaast missen wij persoonlijk ook een handig koffertje. Deze ratelset wordt in een soort van ‘bedje’ geleverd, waardoor je de set niet al te makkelijk mee kunt nemen. Mocht je als doe-het-zelver naar meerdere locaties toe moeten, is dit absoluut niet handig.

Wat dan wel weer handig is, is het minieme gewicht van deze ratelset. Deze set weegt in zijn totaliteit namelijk slechts 1,8 kilogram. Mocht je deze set ergens mee naar toe willen nemen, is dat qua gewicht dus een fluitje van een cent.

Deze set had van ons iets uitgebreider mogen zijn; zo missen we bijvoorbeeld meerdere dopsleutels.

Voordelen
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Perfect voor de doe-het-zelver
 • Gunstig geprijsd
 • Weegt slechts 1,8 kilogram
 • Inclusief handige omschakelring
Nadelen
 • Had iets uitgebreider mogen zijn
 • Wordt niet in een handig koffertje geleverd
Conclusie

De Gedore RED R22150008 5-delige Ratelset is volgens ons de beste ratelset ½”. Daarbij willen we wel opmerken dat dit de beste ratelset ½” voor een doe-het-zelver is. Deze set is niet super uitgebreid, maar voldoet wel aan alle verwachtingen. Op het gebied van mogelijkheden, maar ook op het gebied van kwaliteit en prijskaartje.

Bekijk prijzen van de Gedore RED R22150008 5-delige Ratelset bij verschillende winkels:

Beste ratelset 1/4" – Festool 497881 CE RA-Set

Naar wat voor ratelset gaat jouw voorkeur? Heb jij het liefste een ratelset met een ¼” koppeling? Dan ben je in deze review aan het juiste adres. Hierboven heb je al kunnen lezen wat de beste ratelset ½” is, maar wij zijn ook op zoek naar de beste ¼” variant gegaan.

Uiteindelijk hebben wij enkele kanshebbers uit mogen proberen. Op basis van onze eigen bevindingen kunnen wij het volgende concluderen: deze Festool 497881 CE RA-Set is de beste ratelset ¼”. Volgens ons is dit een set die door zowel doe-het-zelvers als door professionals gebruikt kan worden.

Wat je in deze set aantreft? Nou, het gaat om een 37-delige set. In de set vind je uiteraard een ratel die perfect zijn werk doet. Zo is onder meer de CENTROTEC handgreep een absoluut pluspunt. Met dank aan deze handige handgreep kun je variëren tussen de verschillende opzetstukken.

Want, bij deze set krijg je ook de nodige dopsleutels en opzetstukken geleverd. Het gaat hierbij om maar liefst 19 verschillende bit-inzetstukken en 2-bitverleningen. Met dank aan deze opzetstukjes kun je eigenlijk allerlei werkzaamheden uitvoeren. Dat is ook te danken aan de verstelbare koppen; deze zijn tussen 4,0 en 13 mm geheel naar wens in te stellen.

Ook de kwaliteit van deze beste ratelset vinden wij dik in orde. De ratel ligt lekker in de hand, terwijl de opzetstukjes van een hoge kwaliteit zijn. Je kunt hier dan ook de nodige kracht mee zetten, waardoor je nóg meer werkzaamheden uit kunt voeren. Op een snelle, goede en aangename manier.

Daarbij is het ook nog mogelijk om deze ratelset moeiteloos overal mee naar toe te nemen. Dat is te danken aan het handige koffertje, waarin alle onderdelen van deze set geleverd worden. Dit koffertje kun je stevig dichtdoen, waarna je ‘m moeiteloos overal mee naar toe neemt.

Verder vinden wij dat deze beste ratelset ¼” ook nog relatief voordelig geprijsd is. Bij onze partner Gereedschapcentrum betaal je namelijk een bedrag van 132,99 euro voor deze set. Dat is zeker geen weinig geld, maar het is hiermee wel één van de voordeligste ratelsets van dit moment.

Houd wel rekening met de toepassingsmogelijkheden: met deze set kun je niet de zwaarste werkzaamheden uitvoeren. Mocht daar jouw voorkeur naar uit gaan, kun je beter kiezen voor de Wera ratelset. Over de ratelset van Wera vind je verderop in dit artikel meer informatie.

Deze ratelset is niet geschikt voor de zwaardere werkzaamheden; het is dan ook de ideale set voor doe-het-zelvers.

Voordelen
 • Uitgebreide set
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Inclusief de nodige opzetstukjes
 • Inclusief handige koffertje
 • Relatief gunstig geprijsd
Nadelen
 • Niet geschikt voor de zwaardere werkzaamheden
Conclusie

De Festool 497881 CE RA-Set is wat ons betreft de beste ratelset ¼”. Deze set voldoet aan de kwaliteitseisen, is relatief gunstig geprijsd en wordt in een handig koffertje geleverd. Met dank aan dit koffertje neem je de set moeiteloos overal mee naar toe. Op de kluslocatie maak je vervolgens met veel plezier gebruik van deze 37-delige ratelset!

Beste veelzijdige ratelset – Gedore RED R45603172 172-delige Dopsleutelset 1/4” + 3/8” + 1/2"

Wat is voor jou de reden dat je graag een ratelset aan wilt schaffen? Heeft dit te maken met het gemak dat een ratelset met zich mee brengt? Of heeft dit hoofdzakelijk te maken met de veelzijdigheid? Als jij veel waarde aan de veelzijdigheid hecht, voldoen bovengenoemde varianten mogelijk niet aan jouw verwachtingen.

Nee, in dat geval kun je beter kiezen voor deze Gedore RED R45603172 set. Om meerdere redenen is dit volgens ons de beste veelzijdige ratelset. Dat deze set zo uitgebreid is, zie je eigenlijk al direct op de foto. Op de foto zie je immers de ratel inclusief allerlei opzetstukjes afgebeeld staan. Over deze ratelset vertellen wij je hieronder graag iets meer.

Wat je in deze ratelset aantreft? Nou, laten we vooropstellen dat deze ratelset echt heel uitgebreid is. In deze set vind je in totaal maar liefst 172 onderdelen. Dit betreft dus een ratel, maar ook allerlei bijbehorende opzetstukjes. Dit betreffen overigens zowel ¼” als ½” opzetstukjes. Met dank aan een handig verlengstuk kun je gebruik maken van beide soorten koppelingen.

Voor het overzicht van alle meegeleverde accessoires verwijzen wij je graag naar onze partner Gereedschapcentrum. Op de pagina van onze partner zie je uitgebreid vermeld staan welke accessoires je in deze set kunt vinden. Neem dat op je gemakje door en laat je verrassen.

De kwaliteit van deze set is ook dik in orde. De ratel en alle opzetstukjes zijn van de gekende kwaliteit van Gedore. Dit merk levert een prima kwaliteit af, terwijl de prijzen niet super hoog liggen. Integendeel zelfs; voor deze beste veelzijdige ratelset betaal je een bedrag van 115,99 euro. In onze ogen is dat écht een interessant prijskaartje.

Ook is het handig dat je deze ratelset in een handig koffertje geleverd krijgt. Dit betekent dat je de ratelset op een moeiteloze manier overal mee naar toe kunt nemen. De ratelset is ook niet al te zwaar. Ideaal. Als klap op de vuurpijl is deze ratelset ook niet al te dik. Dat kun je goed zien op de foto hiernaast.

Wel moet je goed rekening houden met de toepassingsmogelijkheden. Het klopt dat deze set erg uitgebreid is, maar de set is hoofdzakelijk voor doe-het-zelvers geschikt. Als je als professional zijnde een veelzijdige ratelset aan wilt schaffen, kies je het beste voor de Wera set (zie review hieronder).

Deze ratelset is niet ideaal voor het uitvoeren van zwaardere werkzaamheden.

Voordelen
 • Bijzonder uitgebreide set (172-delig)
 • Zowel ½” als ¼” koppelingen
 • In een handig koffertje geleverd
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Niet ideaal voor de zwaardere werkzaamheden
Conclusie

De Gedore RED R45603172 172-delige Dopsleutelset 1/4” + 3/8” + 1/2" is naar onze mening de beste veelzijdige ratelset. Deze set bestaat uit 172 onderdelen, waaronder ¼” en ½” koppelingen. Tevens wordt de set in een handig koffertje geleverd, kost de set niet hoofdprijs en is de set qua kwaliteit dik in orde. Al met al een aanrader voor alle fanatieke doe-het-zelvers!

Beste ratelset voor de professional – Wera 5160785001 43-delige Zyklop Speed Ratelset

Ben je als professional actief? En maak je op dagelijkse basis jouw klanten bij? Als je jouw klanten nóg blijer wilt maken, is de aanschaf van een goede ratelset aan te raden. Je kunt voor één van de hierboven genoemde ratelsets kiezen, maar dat raden wij niet aan. De bovengenoemde ratelsets zijn met name voor doe-het-zelvers interessant.

Nee, als professional kun je het beste voor een professionele ratelset kiezen. Speciaal voor jou zijn wij alvast op zoek gegaan naar de beste ratelset voor professionals. Uiteindelijk is ons oog daarbij gevallen op deze Wera 5160785001 43-delige Zyklop Speed Ratelset. Om meerdere redenen is dít volgens ons de beste professionele ratelset!

Wat wij zo fijn aan deze set vinden? Dat is onder meer de veelzijdigheid van deze set. In totaal bestaat deze set uit 43 onderdelen. Dat lijkt op het eerste gezicht niet al te veel, maar schijn bedriegt. Dankzij de 43 onderdelen kun je namelijk allerlei werkzaamheden uitvoeren.

Om je hier een indruk van te geven, hebben wij de set even voor je op een rijtje gezet:

 • 1x Koffer
 • 1x Zyklop Ratel: 1/4" x 152mm
 • 1x Zyklop Ratel: 1/2" x 277mm
 • 1x Zyklop Adapter: 1/4" x 37mm
 • 1x Zyklop Flexible-Lock Verlengstuk: 1/4" x 150mm
 • 1x Zyklop Flexible-Lock Verlengstuk: 1/2" x 250mm
 • 11x Dopsleutel 1/4" x 23mm: 4/4.5/5/5.5/6/7/8/9/10/12/13
 • 11x Dopsleutel 1/2" x 37mm: 13/14/15/16/17/18/19/21/22/24
 • 1x Handbithouder: 1/4" x 119mm
 • 1x Gleuf bit 89mm: 1.0x5.5
 • 4x Inbus bit 89mm: 3/4/5/6
 • 3x Philips bit 89mm: PH1/PH2/PH3
 • 3x Pozidrive bit 89mm: PZ1/PZ2/PZ3
 • 5x Torx met boring bit 89mm: T10/T15/T20/T25/T30

Wat hierbij het meeste opvalt? Onder meer dat je twee ratels geleverd krijgt; een ½” ratel en een ¼” ratel. Doordat je beide ratels geleverd krijgt, kun je echt alle mogelijke werkzaamheden uitvoeren. Gemakkelijk, snel en op de gewenste manier. Dat is uiteraard ook te danken aan de vele accessoires die je standaard meegeleverd krijgt.

Ook vinden wij de meegeleverde koffer echt subliem. Deze koffer is compact vormgegeven, kent een handige indeling en heeft een fijn handvat. Met dank aan deze eigenschappen neem je dit koffertje echt overal mee naar toe. Handig, aangezien je als professional ongetwijfeld bij de nodige klanten over de vloer komt.

Qua kwaliteit kom je echt helemaal niks tekort. Alle ratelsets die door Wera geproduceerd worden, zijn namelijk van de hoogste kwaliteit. Dit merk je duidelijk aan de ratel zelf terug, maar ook aan de verschillende opzetstukjes. Onder aan de streep is dit dan ook een ratelset waar je jarenlang van gaat genieten.

Eigenlijk hoef je maar met één aandachtspunt rekening houden: het prijskaartje. Voor deze set betaal je bij onze partner Gereedschapcentrum een bedrag van 259,99 euro. Hiermee is deze ratelset dus fors duurder dan de overige varianten uit deze top 5. Let wel op: als je bij de KvK ingeschreven, kost deze ratelset slechts 214,87 exclusief BTW!

Dit is niet de goedkoopste ratelset van dit moment; je krijgt echter wel veel waar voor je geld.

Voordelen
 • Onwijs handige set
 • Zeer robuust en hoogwaardig
 • Erg handig koffertje
 • Twee ratels (½” en ¼”)
Nadelen
 • Niet de goedkoopste ratelset
Conclusie

De Wera 5160785001 43-delige Zyklop Speed Ratelset is volgens ons de beste professionele ratelset van dit moment. In onze ogen is deze set vanwege de kwaliteit en veelzijdigheid ideaal voor elke professional. Onder meer het feit dat je een ½” en een ¼” ratel geleverd krijgt, spreekt ons persoonlijk erg aan.

Bekijk prijzen van de Wera 5160785001 43-delige Zyklop Speed Ratelset bij verschillende winkels:

Beste voordelige ratelset – Bosch 2607017322 26-delige ratelset met kleurcodering

Zou jij graag de beschikking over een fijne ratelset willen hebben? Zie je het alleen niet zitten om hier een flink bedrag voor uit te geven? Dan is het alsnog mogelijk om een prima ratelset aan te schaffen. Je kunt namelijk uit meerdere interessante, voordelig geprijsde ratelsets kiezen.

Wij zijn op zoek gegaan naar de beste voordelige ratelset! Daarbij hebben wij een maximum budget van 30 euro aangehouden. Waarom 30 euro? Omdat in onze ogen dat een prima prijskaartje voor een ratelset is. Uiteindelijk is ons oog gevallen op deze Bosch 2607017322 26-delige ratelset; dit is volgens ons de beste voordelige ratelset.

Voor deze set betaal je bij onze partner Gereedschapcentrum alles behalve de hoofdprijs. Sterker nog; je betaalt nog geen 2 tientjes voor deze set. Met een prijskaartje van ongeveer 17 euro is dit één van de voordeligste ratelsets van dit moment. Ondanks dit gunstige prijskaartje is dit wel echt een uitgebreide set.

In deze set vind je maar liefst 26 onderdelen terug. Het gaat hierbij onder meer om een stevige ratel. Deze ratel heeft een handige omschakelring, waardoor je kunt variëren tussen vast- en los draaien. Tevens krijg je bij deze ratel de nodige opzetstukjes/bits meegeleverd: deze opzetstukjes en bits zijn ook nog voorzien van een handige kleurcodering.

Ook krijg je nog 4 verschillende dopsleutels geleverd. Het gaat hierbij om dopsleutels met een diameter van 6 mm, 8 mm, 10 mm en 13 mm. Tussen deze dopsleutels kun je makkelijk variëren, met alle dank aan de adapter voor deze dopsleutel. Ook is het handig dat je een universeel houder (magnetisch) meegeleverd krijgt.

Al met al is dit echt een handige ratelset. Ondanks het prijskaartje van nog geen 2 tientjes. Voor dat bedrag krijg je overigens ook nog deze set in een handig koffertje geleverd. Met dank aan dit koffertje neem je de complete ratelset overal moeiteloos mee naar toe.

Wel moet je goed met de kwaliteit rekening houden. Het is een bijzonder fijne set, maar wel een set die uitsluitend voor doe-het-zelvers geschikt is. Voor professionals voldoet deze set gewoonweg niet aan de verwachtingen. Verwacht overigens ook niet dat je als doe-het-zelver de meest zware klussen met deze ratelset uit kunt voeren.

Deze set is alleen voor doe-het-zelvers geschikt.

Voordelen
 • Erg gunstig geprijsd
 • Maar liefst 26 onderdelen
 • In een handig koffertje geleverd
 • Veelzijdige en handige ratel
Nadelen
 • Alleen voor doe-het-zelvers geschikt
Conclusie

De Bosch 2607017322 26-delige ratelset met kleurcodering is volgens ons de beste voordelige ratelset. Voor deze set betaal je nog geen 2 tientjes; erg interessant dus. Verder is de set bijzonder uitgebreid, van een prima kwaliteit én krijg je de set in een handig koffertje geleverd. Echt een prima aankoop voor doe-het-zelvers die de kosten zo laag mogelijk willen houden.

Koopgids

Wil jij graag moeren en bouten vast en los kunnen draaien? En moet het hierbij voor jou niet uitmaken wat de afmetingen van de moeren en bouten zijn? Dan is de aanschaf van een ratelset zeker een goed idee. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kun je de ratelsets immers op een veelzijdige manier gebruiken.

Maar, wat is nou voor jou de beste ratelset? Dat is een vraag die behoorlijk veel doe-het-zelvers en professionals zichzelf stellen. Graag helpen wij je nog een extra handje om een antwoord op deze vraag te vinden. Dát doen we met behulp van deze koopgids; in deze gids bespreken wij wat de belangrijkste criteria van een ratelset zijn.

Inhoud van de set

Uiteraard is het heel belangrijk om naar de inhoud van de set te kijken. Kijk hierbij goed naar de hoeveelheid onderdelen, maar ook om welke onderdelen het precies gaat. Kijk bijvoorbeeld heel goed naar de ratel; is deze ratel bijvoorbeeld voorzien van een omschakelring?

Kijk verder ook goed naar de opzetstukjes en dopsleutels die je meegeleverd krijgt. In een ideale wereld krijg je uiteraard zoveel mogelijk accessoires meegeleverd. Feit is wel dat je daarvoor meer moet betalen, maar daar komen we later in deze koopgids nog op terug.

Inhoud van de ratelset

Koppeling van de ratel

Een ratelset zonder een ratel is uiteraard geen complete ratelset. Nee, in een ratelset is de ratel eigenlijk het belangrijkste onderdeel. Daarbij willen wij je graag wijzen op de koppeling van de ratel: betreft dit een ½” of een ¼” koppeling? Dat is eigenlijk het belangrijkste waar je goed op moet letten. Je kunt overigens ook nog voor een 3/8” aansluiting kiezen.

Enfin, we hebben de mogelijkheden even voor je op een rijtje gezet:

 • ½”: doppen met een sleutelwijdte van 8 tot 36 mm
 • ¼”: doppen met een sleutelwijdte van 3,5 tot 14 mm
 • 3/8”: doppen met een sleutelwijdte tot 24 mm

Koffertje

Op welke manier krijg je de ratelset aangeleverd? Ook dat is een vraag waar je goed naar moet kijken. In de ideale situatie krijg je de ratelset in een stevige en handige koffer geleverd. Een koffer die je handig mee kunt nemen en waarin je alle accessoires op een veilige manier op kunt bergen.

Kwaliteit van de set

In onze ogen is het van essentieel belang om goed naar de kwaliteit te kijken. Het kan echter lastig zijn om de kwaliteit van een ratelset te beoordelen. Wij willen je op dat gebied graag van de volgende twee tips voorzien:

 • Check de beoordelingen van andere kopers: de ratelsets die wij hierboven besproken hebben, kunnen stuk voor stuk op positieve beoordelingen rekenen.
 • Ga altijd voor een A-merk: als je voor een ratelset van bijvoorbeeld Gedore, Festool, Wera of Bosch kiest, weet je ook dat je goed zit.

Prijskaartje van de set

Tot slot is het zaak om heel goed naar het prijskaartje te kijken. Dit is in onze ogen erg belangrijk, aangezien de prijskaartjes behoorlijk kunnen variëren. Voor sommige sets betaal je een paar tientjes, terwijl je voor andere sets ruim 200 euro moet betalen. Wij kunnen je op dit gebied maar één ding adviseren: stel voor jezelf een maximum budget vast. Binnen dát budget kun je vervolgens op zoek naar de beste variant gaan!

Slotwoord

Is de aanschaf van een ratelset aan te raden? Ja, dat is zonder enige twijfel het geval. Met een ratelset kun je veel kanten op én kun je meerdere werkzaamheden uitvoeren. Wij raden je dan ook graag aan om direct op zoek te gaan naar de beste ratelset; dat is de set die het meeste op jouw wensen aansluit. Graag wensen wij je alvast veel plezier met het gebruik maken van die set!

Tresna.nl
Logo