Beste betonschaar

Heb je enig idee waarom de fundering van een gebouw van beton vervaardigd wordt? Dit heeft allemaal te maken met de slijtvastheid en robuustheid van beton. Dit materiaal is onwijs stevig en breekt niet zomaar. Als je door dit materiaal heen wilt komen, heb je hier eigenlijk grote hydraulische machines voor nodig.

 Denk je dat je beton met een betonschaar door kunt knippen? Dan zit je mis; eigenlijk is de naam van dit handige gereedschap niet al te handig uitgekozen. Met een goede betonschaar ben je namelijk in staat om bijvoorbeeld stalen kettingen, stalen staven en bouten door te knippen. Mocht je voor zo’n uitdaging staan, doe je er dus verstandig aan om de beste betonschaar aan te schaffen. In dit artikel laten wij je graag kennis maken met de vijf beste betonscharen van dit moment!

Onze top 5 betonscharen

Afbeelding

Product


Able & Borett betonschaar 60 cm

Onze beste koop!

Able & Borett betonschaar 60 cm

Beste koop betonschaar

of

VDT betonschaar 42 inch

VDT betonschaar 42 inch

Beste grote betonschaar

of

Knipex CoBolt Boutenschaar 200 mm 64 HRC

Knipex CoBolt Boutenschaar 200 mm 64 HRC

Beste mini betonschaar

of

HBM professionele gesmede betonschaar

HBM professionele gesmede betonschaar

Beste professionele betonschaar

of

Toolland Betonschaar 450 Mm Staal

Toolland Betonschaar 450 Mm Staal

Beste voordelige betonschaar

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Able & Borett betonschaar 60 cm

Beste koop betonschaar

Able & Borett betonschaar 60 cm

of

VDT betonschaar 42 inch

Beste grote betonschaar

VDT betonschaar 42 inch

of

Knipex CoBolt Boutenschaar 200 mm 64 HRC

Beste mini betonschaar

Knipex CoBolt Boutenschaar 200 mm 64 HRC

of

HBM professionele gesmede betonschaar

Beste professionele betonschaar

HBM professionele gesmede betonschaar

of

Toolland Betonschaar 450 Mm Staal

Beste voordelige betonschaar

Toolland Betonschaar 450 Mm Staal

of

Wat zijn de voor- en nadelen van een betonschaar?

Graag benadrukken we het nogmaals duidelijk: met een betonschaar kun je níet door beton heen komen. Nee, met dit gereedschap kun je wel tal van andere werkzaamheden uitvoeren. Maar, zoals we hierboven al aangegeven hebben, is de benaming ‘betonschaar’ eigenlijk niet super handig uitgekozen. Integendeel zelfs; wij hadden zelf de voorkeur gegeven aan een iets andere benaming.

Hoe dan ook, het is wel een feit dat een betonschaar veel voordelen met zich mee brengt. Het eerste voordeel dat direct opvalt, is de veelzijdigheid van de betonschaar. Met de schaar kun je namelijk gehard metaal doorknippen. Om wat voor soort metaal dit precies gaat, is eigenlijk niet van belang. Zo is het mogelijk bouten, sloten, kettingen en hangijzers door te knippen.

Daarbij geniet je van de immense kracht van een  betonschaar. Deze kracht komt eigenlijk op twee manieren tot stand:

 • Met dank aan de bek: de bek van een betonschaar is onwijs robuust, waardoor de kracht perfect op het materiaal overgegeven kan worden.
 • Met dank aan het hefboomeffect: elke betonschaar beschikt over lange handvatten. Met dank aan deze lange handvatten wordt de kracht – die jij zet – in een veelvoud overgegeven op het materiaal dat je door wilt knippen.

Met een goede betonschaar heb je eigenlijk altijd voldoende power tot je beschikking. Zonder dat je hier zelf veel kracht voor hoeft te zetten. Hierbij is het ook nog een voordeel dat je uit meerdere varianten kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een relatief kleine betonschaar, maar ook voor een grotere betonschaar. Als je voor een grotere betonschaar kiest, geniet je eigenlijk nog extremer van het geweldige hefboomeffect.

Ook de bediening van een betonschaar is subliem te noemen. Zo beschikken veel betonscharen over soft grip handvatten; met dank aan deze handvatten kun je langdurig achtereen gesloten werken. Handig als je meerdere metalen objecten door wilt/moet knippen.

Tegelijkertijd is het ook verstandig om met enkele aandachtspunten rekening te houden. Zo moet je altijd jouw eigen veiligheid in de gaten houden. Mocht je een betonschaar op een verkeerde manier gebruiken, kan dit voor een vervelende gevolgen zorgen. Ga dus altijd met beleid met een betonschaar om.

Tevens moet je goed rekening houden met de afmetingen van een betonschaar. Zoals je in onderstaande reviews ook gaat lezen, zijn de meeste betonscharen vrij groot uitgevoerd. Het is echter niet mogelijk om bijvoorbeeld de handvatten in te schuiven; als je de betonschaar ergens mee naar toe wilt nemen, neemt de betonschaar altijd de nodige ruimte in beslag. Daarbij moet je ook nog rekening houden met het relatief forse gewicht.

Al met al is de aanschaf van een betonschaar zéker aan te raden. Maar, voor welke betonschaar kun je nou het beste kiezen? Daar helpen wij je graag een handje bij. Wij vertellen je hieronder namelijk graag meer over de vijf beste betonscharen. Daarnaast vind je aan het einde van dit artikel nog een koopgids. In deze koopgids geven wij je handige tips voor het uitkiezen van de perfecte betonschaar.

Beste koop – Able & Borett betonschaar 60 cm

Bekijk je het aanbod van betonscharen voor het eerst? Dan vallen twee dingen direct op: het aanbod is bijzonder divers en binnen dit aanbod is het merk Able & Borett erg goed vertegenwoordigd. Het was voor ons dan ook al snel duidelijk dat dit merk de beste betonschaar aan zou bieden.

Binnen het aanbod van Able & Borett zijn wij dan ook op zoek naar de beste betonschaar gegaan. Hierbij hebben wij gekozen voor een betonschaar die veelzijdig inzetbaar is, door veel doe-het-zelvers gebruikt kan worden én een ideale prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Aan de hand van deze criteria kwamen wij uit op de Able & Borett betonschaar 60 cm. Dit is volgens ons de beste betonschaar van dit moment.

Able & Borett heeft bij deze betonschaar gekozen voor een lengte van 60 centimeter. Met dank aan deze lengte ben je in staat om allerlei werkzaamheden uit te voeren. Als je voor een grotere- of kleinere betonschaar zou gaan, zou dat een stuk minder het geval zijn.

Daarnaast heeft Able & Borett ook voor het juiste materiaal gekozen. Deze betonschaar is namelijk van koolstofstaal vervaardigd; dit is één van de meest robuuste metaalsoorten. Juist met dank aan dit materiaal ben je in staat om de nodige kracht met deze betonschaar te zetten.

Deze kracht wordt dankzij de lange handvatten ook perfect overgebracht. Zelfs als je zelf niet al te veel kracht zet, levert de bek van deze betonschaar ongekend veel kracht. Ook deze bek is overigens door Able & Borett geoptimaliseerd.

Verder heeft Able & Borett bij deze betonschaar gekozen voor kunststof handvatten. Hierdoor liggen de handvatten lekker in de hand, maar valt het totale gewicht van de betonschaar ook nog eens mee. Mocht er onverhoopt iets met dit kunststof gebeuren, doe je een beroep op de garantie van Able & Borett. Dit merk biedt standaard maar liefst 5 jaar garantie aan.

Tevens is de veelzijdigheid van deze betonschaar een groot voordeel. Met deze schaar knip je moeiteloos door staal, door ijzer en door tal van metaalsoorten heen. Met dank aan deze veelzijdigheid kun je met de Able & Borett betonschaar 60 cm eigenlijk alle mogelijke klussen klaren. Op een veilige, fijne en aangename manier.

Able & Borett betonschaar beste koop

Iets wat wij ook nog geweldig vinden, is het prijskaartje. Voor deze beste betonschaar betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van slechts 24,12 euro. Is de lengte van 60 centimeter nou niet helemaal naar je wens? Bij onze partner Bol.com kun je ook voor één van de zes andere afmetingen kiezen!

Hebben we ook nog nadelen ondervonden aan deze betonschaar? Nou, de schaar wordt al snel vrij lelijk. Dit komt omdat het gele gedeelte met verf aangebracht is. Als deze betonschaar veelvuldig gebruik wordt, bladdert deze verf al snel van de betonschaar af.

De verf bladdert al snel van de betonschaar af.

Voordelen
 • Ideale lengte van 60 centimeter
 • Ergonomische en fijne kunststof handgrepen
 • Geschikt voor metaal, staal en ijzer
 • Ideaal hefboomeffect
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Verf bladdert snel van de betonschaar af
Conclusie

De Able & Borett betonschaar 60 cm is volgens ons de beste betonschaar. Deze betonschaar heeft een geweldige werking, is makkelijk te bedienen en is van de juiste materialen vervaardigd. De schaar ligt fijn in de handen, heeft de ideale lengte en is ook nog eens gunstig geprijsd. Al met al een perfecte betonschaar voor eigenlijk alle doe-het-zelvers!

Beste grote betonschaar – VDT betonschaar 42 inch

Wil jij graag de beschikking over een goede betonschaar krijgen? Voordat je de beste variant aan kunt schaffen, is het zaak om jouw wensen op een rijtje te zetten. Is het voor jou al snel duidelijk dat je het liefste een zo’n groot mogelijke betonschaar koopt? Dat is goed voor te stellen; met een grote betonschaar kun je immers grote en zware klussen uitvoeren.

Een terechte vraag hierbij is wel voor welke grote betonschaar je nou het beste kunt kiezen. Wij hebben meerdere grote varianten uitgeprobeerd en kunnen het volgende concluderen: de VDT Betonschaar 42 inch is de beste grote betonschaar.

De benaming ’42 inch’ laat duidelijk blijken dat het hier om een écht grote betonschaar gaat. Deze betonschaar heeft namelijk een lengte van maar liefst 105 centimeter.  Ja, je leest het goed: deze betonschaar is bijna 2 keer zo groot als de hierboven genoemde variant.

Concreet betekent dit dat je echt van een geweldig hefboomeffect geniet. Doordat de handvatten van deze betonschaar zo lang zijn, wordt de kracht perfect overgebracht. Ook als je bijvoorbeeld door dik staal of metaal wilt knippen, is dat een fluitje van een cent. Je hoeft zelf niet al te veel kracht te zetten, aangezien deze grote betonschaar het meeste werk voor je uit handen neemt.

Overigens kun je ook echt veel kanten met deze betonschaar op. Zo is het mogelijk om bouten, metaal, staal en ijzer door te knippen. Zoals we hierboven al benadrukt hebben, doe je dit allemaal op een gemakkelijke manier.

Je doet dit niet alleen gemakkelijk, maar ook nog eens aangenaam. Dát is met name te danken aan de fijne handgrepen van deze betonschaar. Met dank aan deze fijne handgrepen ligt de betonschaar heerlijk in de hand. Dankzij de rubberen opzetstukken krijg je ook géén last van jouw handen.

VDT betonschaar

Weet je wat wij ook nog subliem aan deze betonschaar vinden? Het prijskaartje. Ondanks de magnifieke lengte en kracht betaal je echt niet de hoofdprijs voor deze schaar. Nee, bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van ongeveer 33 euro. Dit vinden wij een méér dan interessant prijskaartje.

Bij deze betonschaar moet je wel met een belangrijk nadeel rekening houden: het gewicht. Doordat deze betonschaar zo groot is, weegt ‘ie vrij veel. Dit belemmert eigenlijk het werkgemak, terwijl je de betonschaar ook niet zomaar overal mee naar toe neemt. Dat laatste is uiteraard ook te wijten aan de lengte van ruim 1 meter lang.

Deze betonschaar is groot en zwaar; je neemt ‘m hierdoor niet al te makkelijk mee.

Voordelen
 • Lengte van 105 centimeter (!)
 • Geweldig hefboomeffect
 • Ligt fijn in de hand
 • Geschikt voor tal van werkzaamheden
 • Interessant geprijsd
Nadelen
 • Vrij zwaar
 • Niet makkelijk mee te nemen
Conclusie

De VDT betonschaar 42 inch is wat ons betreft de beste grote betonschaar. Deze betonschaar ligt heerlijk in de hand, is van een prima kwaliteit en is maar liefst 105 centimeter lang. Doordat deze betonschaar zó lang is, voer je allerlei klussen op een fijne en snelle manier uit; daarbij profiteer je extreem van het geweldige hefboomeffect!

Beste mini betonschaar – Knipex CoBolt Boutenschaar 200 mm 64 HRC

Betonscharen worden in allerlei soorten en maten aangeboden. Dat blijkt onder meer uit de twee hierboven besproken varianten. De eerste variant heeft een lengte van 60 centimeter en de tweede een lengte van 105 centimeter. Is dit wat jou betreft echt véél te lang? Heb jij het liefste een zo’n klein mogelijke betonschaar? Dan kun je het beste jouw pijlen richten op een mini betonschaar.

De zoektocht naar de beste mini betonschaar hoef je niet meer zelf af te leggen. Nee, wij zijn voor jou alvast op zoek gegaan naar de beste mini betonschaar. Na een lang vergelijk kunnen wij het volgende concluderen: deze Knipex CoBolt Boutenschaar 200 mm 64 HRC is de beste mini betonschaar.

Waar deze betonschaar deze eretitel aan te danken heeft? Onder meer aan de lengte van 200 mm; ja, dit is slechts 20 centimeter. Deze betonschaar is bijzonder klein uitgevoerd, waardoor je ook ijzer/metaal/staal in lastig te bereik hoekjes door kunt knippen.

Opvallend hierbij is dat je zelf niet al te veel kracht hoeft te zetten. Dit is vooral te danken aan de constructie van de bekken van deze betonschaar. Door de lengte van slechts 20 centimeter geniet je overigens weinig van het hefboomeffect. De handige constructie van deze betonschaar biedt echter uitkomst!

Het merk Knipex heeft bij deze betonschaar ook voor de ideale materialen gekozen. Zo is deze betonschaar van chroom-vanadiumstaal vervaardigd; deze staalsoort staat ook wel te boek als één van de meest sterkte staalsoorten. Ook dit draagt er aan bij dat je bijzonder snel werkt met deze mini betonschaar.

Iets waar wij ook over te spreken zijn, is de algehele vormgeving van deze betonschaar. Zo vinden wij het overbrengingsmechanisme ideaal, evenals de constructie van de bekken. Verder zijn wij ook over de handvatten te spreken; deze handvatten zijn vrij zacht, waardoor deze betonschaar heerlijk in de hand ligt.

Beste mini betonschaar

Wil je deze betonschaar graag overal mee naar toe nemen? Ook dat is mogelijk; dankzij de lengte van 20 centimeter is dit zelfs een fluitje van een cent. Overigens is het ook nog ideaal dat deze betonschaar slechts 0,4 kilogram weegt. Mocht het nodig zijn, kun je deze betonschaar ook in bijvoorbeeld jouw werkbroek of gereedschapsgordel meenemen!

Is het dan allemaal super positief bij deze mini betonschaar? Nee, dat niet. Wij vinden namelijk dat deze betonschaar vrij prijzig is; bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van 42,89 euro. Vrij opmerkelijk, aangezien dit dus een mini betonschaar betreft. Neemt niet weg dat je wel onwijs veel plezier aan deze betonschaar kunt gaan beleven!

Deze betonschaar is met een prijskaartje van 43 euro vrij prijzig.

Voordelen
 • Slechts 20 centimeter lang
 • Ideaal voor verschillende materialen
 • Geweldige constructie van de bekken
 • Fijne handgrepen
 • Zeer sterk/robuust voor een mini betonschaar
Nadelen
 • Vrij prijzig
Conclusie

De Knipex CoBolt Boutenschaar 200 mm 64 HRC is naar onze mening de beste mini betonschaar. Deze schaar is qua afmetingen klein, maar is qua prestaties groots. Je voert echt moeiteloos meerdere klussen uit, waarbij je met veel plezier geniet van het handige overbrengingsmechanisme en de constructie van de bekken. Al met al echt een super betonschaar.

Beste professionele betonschaar – HBM professionele gesmede betonschaar

Ga je op zoek naar de beste betonschaar? Zet dan allereerst jouw wensen op een rijtje. Waar wil je de betonschaar bijvoorbeeld voor gebruiken? En wil je de betonschaar ook op andere locaties kunnen gebruiken? Als je dergelijke wensen hebt, is het interessant om naar een professionele betonschaar te kijken. Dát is uiteraard ook aan te raden als je daadwerkelijk als een professional actief bent.

Indien je een professional bent, kun je het beste voor de HBM professionele gesmede betonschaar kiezen. Uit ons onderzoek is namelijk gebleken dat dít de beste professionele betonschaar is. Een eretitel die aan meerdere belangrijke voordelen van deze betonschaar te danken is.

Allereerst vinden wij de kracht van deze betonschaar echt subliem. De ongekende kracht is eigenlijk aan twee facetten te danken:

 • De lengte van de betonschaar: deze betonschaar heeft een lengte van maar liefst 90 centimeter. Met dank aan deze lengte wordt het hefboomeffect optimaal benut. Zelf hoef je niet al te veel kracht te zetten, waarna deze betonschaar wel héél veel kracht zet.
 • Het materiaal van de betonschaar: het merk HBM heeft bij deze betonschaar voor gesmeed staal gekozen. Met dank aan dit materiaal is deze betonschaar ongekend robuust. Iets wat je aan de levensduur merkt, maar dus ook aan de kracht van de betonschaar.

Zoals je aan de foto al kunt zien, ziet deze betonschaar er subliem uit. Dit is te danken aan de fijne constructie, maar ook aan de kleur. HBM heeft bewust voor een blauwe kleur gekozen; iets wat ons persoonlijk wel aanspreekt. Iets waar wij ook over te spreken zijn, zijn de handgrepen. Zoals je ook op de foto kunt zien, hebben deze handgrepen een unieke vorm. Met dank aan deze vorm ligt de betonschaar heerlijk in de handen.

Kun je nou met deze professionele betonschaar veel kanten op? Ja, absoluut. Je kunt moeiteloos door ijzer, staal, metaal en bouten heen knippen. Daarbij heeft HBM zelf de volgende specificatie opgegeven: de knipcapaciteit van hard staal is maar liefst 8 mm.

Voor elke professional is deze betonschaar dus aan te raden. Voordat je deze schaar daadwerkelijk gaat bestellen, moet je wel even bij twee aandachtspunten stilstaan. Het eerste nadeel heeft betrekking op het prijskaartje; met een prijskaartje van ruim 57 euro bij onze partner Bol.com is dit geen goedkope betonschaar.

Beste professionele betonschaar

Ten tweede moet je rekening houden met de afmetingen en het gewicht van deze betonschaar. De betonschaar is bijna 1 meter lang, waardoor je de nodige ruimte in bijvoorbeeld jouw werkauto vrij moet houden. Tevens weegt deze betonschaar 5 kilogram; ook dat is iets om goed rekening mee te houden.

Deze betonschaar is vrij groot en zwaar; je neemt ‘m hierdoor niet al te makkelijk overal mee naar toe.

Voordelen
 • Maar liefst 90 centimeter lang
 • Onwijs sterk dankzij het gesmede staal
 • Op een aangename manier te bedienen
 • Uitmuntende kwaliteit
Nadelen
 • Relatief prijzig
 • Vrij groot & zwaar
Conclusie

De HBM professionele gesmede betonschaar is volgens ons de beste betonschaar voor elke professional. Met deze schaar klaar je gewoonweg alle klussen op een snelle, aangename en vakkundige wijze. Je geniet hierbij van de ongekende kracht, maar ook van de aangename handgrepen. Écht een aanrader dus deze professionele betonschaar.

Beste voordelige betonschaar – Toolland Betonschaar 450 Mm Staal

Geef jij het liefst zo min mogelijk geld aan een betonschaar uit? Dat is goed voor te stellen. Zeker als je de schaar niet al te vaak wilt gebruiken, is het zonde om hier veel geld aan uit te geven. In dat geval kun je beter voor een voordeligere variant kiezen.

Het is eventueel mogelijk om hierbij te kiezen voor de beste koop uit dit artikel (zie eerste review). Voldoet deze betonschaar niet aan jouw wensen? Dan kies je het beste voor deze Toolland Betonschaar 450 Mm Staal. Uit onze test is namelijk gebleken dat dit de beste voordelige betonschaar is.

Wat je voor deze veelzijdige, krachtige en handige betonschaar moet betalen? Nou, bij onze partner Bol.com betaal je slechts 24,49 euro voor deze betonschaar. Dat vinden wij een prima prijskaartje, zéker als we naar de eigenschappen en specs van deze betonschaar kijken.

Iets wat ons ook aanspreekt, is de lengte van 450 mm. Met een totale lengte van 45 centimeter is dit dus geen overdreven grote betonschaar, waardoor je ‘m bijvoorbeeld makkelijk meeneemt. Tevens stelt deze lengte je in staat om allerlei werkzaamheden uit te voeren.

Het soort materiaal waar je door heen wilt knippen, maakt daarbij ook niet al te veel uit. Het is namelijk een feit dat je met deze betonschaar door staal, ijzer, bouten en metaal kunt knippen. Dit hebben wij zelf ook mogen ondervinden; werkt echt perfect.

Deze betonschaar is niet alleen krachtig, maar is ook vrij ergonomisch. Dat laatste is met name aan de fijne handgrepen te danken. Zoals je op de foto kunt zien, zijn deze handgrepen van een rubberen opzetstukje voorzien. Hierdoor werk je relatief aangenaam langdurig achtereen gesloten met deze betonschaar.

Overigens heeft Toolland deze betonschaar van staal vervaardigd. Naar eigen zeggen van een ‘kwalitatief hoogwaardige staalsoort’; dat hebben wij zeker gemerkt. Als je met deze – toch niet al te grote – betonschaar aan de slag gaat, is het opmerkelijk dat deze schaar echt veel kracht levert. Met dank aan het hefboomeffect en deze materiaalkeuze.

Wel is het spijtig dat deze betonschaar relatief snel slijt. We hebben het hierbij niet over de bekken, maar over het gele gedeelte. Dit gele gedeelte is met verf aangebracht; dat gaat bij intensief gebruik uiteraard afbladderen. Houd er dan ook rekening mee dat deze betonschaar al snel minder fraai oogt.

De verf bladdert snel van deze betonschaar af.

Voordelen
 • Erg gunstig geprijsd
 • Ideale lengte van 45 centimeter
 • Krachtig en robuust
 • Ligt aangenaam in de hand
Nadelen
 • Verf bladdert snel van de schaar af
Conclusie

De Toolland Betonschaar 450 Mm Staal is naar onze mening de beste voordelige betonschaar. Voor deze betonschaar betaal je nog geen 25 euro, terwijl je wel van ongekend veel gemak geniet. Zo ligt de schaar lekker in de hand, is de schaar krachtig en is de schaar van de gewenste kwaliteit. Zéker een aanrader wat ons betreft.

Koopgids

Heb jij voor jezelf besloten dat je graag een nieuwe betonschaar wenst te hebben? Is jouw huidige betonschaar bijvoorbeeld aan vervanging toe? Of wil je voor het eerst een betonschaar aanschaffen/gebruiken? In beide gevallen is het zaak om jouw wensen op een rijtje te zetten.

Aan de hand van jouw wensen kun je vervolgens een prima vergelijking maken. Maar, waar moet je nou opletten bij het maken van zo’n vergelijking? Dát bespreken wij in deze uitgebreide koopgids. In deze koopgids vind je eigenlijk de handigste tips en aanwijzingen voor het uitkiezen van de beste betonschaar.

Lengte van de betonschaar

Ten eerste is het van belang om goed naar de lengte van de betonschaar te kijken. Zoals de hierboven besproken varianten laten zien, variëren de lengtes nogal. Je kunt kiezen voor een variant van 20 centimeter lang, maar ook voor een lengte van 100 centimeter lang.

Hoe je op dit gebied de juiste keuze kunt maken? Dat doe je vooral door het gewenste gebruik in beeld te brengen. Wáár wil je de betonschaar precies voor gebruiken? En wat zou voor die werkzaamheden de ideale lengte zijn? Aan de hand van de antwoorden op deze vragen kun je voor jezelf de juiste keuze maken.

Lengte van de betonschaar

Materiaal van de betonschaar

Ten tweede is het advies om goed naar het materiaal van de betonschaar te kijken. Het gaat hierbij om twee verschillende materialen:

 • Materialen van de schaar zelf: dit moet bij voorkeur een kwalitatief hoogwaardige staalsoort zijn. Dergelijke staalsoorten zijn krachtig en hebben een lange levensduur.
 • Materialen van de handgrepen: ook is het wenselijk dat de handgrepen van een fijn materiaal vervaardigd zijn. Je kunt hierbij denken aan kunststof, maar ook de nodige fabrikanten kiezen voor rubberen opzetstukjes. Dat is ook prima wat ons betreft.

Hefboomeffect

Wil je zo optimaal mogelijk van een betonschaar gebruik maken? Dan moet je zo optimaal mogelijk van het hefboomeffect gebruik zien te maken. Dát is mogelijk als je voor een relatief lange betonschaar kiest. Heb je geen behoefte aan een lange betonschaar? Dan kies je het beste voor een kortere betonschaar met krachtige bekken. Let al met al goed op de vormgeving en robuustheid van de bekken.

Ergonomie

Tevens adviseren wij je om goed naar de ergonomie van de betonschaar te kijken. Hierbij gaat het eigenlijk al snel om alleen de handgrepen van de schaar. Deze handgrepen moeten bij voorkeur zacht zijn en moeten bij voorkeur lekker in de hand vallen. Als dat het geval is, kun je op een aangename manier gebruik van de betonschaar maken. En langdurig achtereen gesloten!

Transportmogelijkheden

Zou jij de betonschaar graag op meerdere plekken willen gebruiken? Dan moet je ook goed naar de tarnsportmogelijkheden kijken. Let hierbij vooral op de volgende facetten:

 • Het gewicht: des te lichter de betonschaar is, des te makkelijker je ‘m meeneemt. Een grotere en krachtigere betonschaar is echter vaak al relatief zwaar.
 • De afmetingen: des te groter een betonschaar is, des te minder makkelijk je ‘m meeneemt. Deze lengte heb je echter wel nodig voor het uitvoeren van specifieke werkzaamheden.
Transportmogelijkheden betonschaar

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je nog op de prijs-kwaliteitsverhouding van de betonscharen wijzen. Allereerst willen wij je op dit gebied adviseren om altijd voor een betonschaar van een A-merk te kiezen. Dergelijke merken weten wat kwaliteit is en zijn ook in staat om die kwaliteit te leveren. Durf daarnaast te investeren in een goede betonschaar; daar heb je op termijn alleen maar profijt van.

Slotwoord

Zo, naar welke betonschaar gaat jouw voorkeur uit? Als je door bijvoorbeeld ijzer, staal of metaal heen wilt knippen, kun je gewoonweg niet zonder dit stuk gereedschap. Ga daarom – aan de hand van dit artikel – op zoek naar de beste betonschaar. Heb je over één van bovengenoemde varianten nog vragen? Schroom niet om contact met de klantenservice van onze partner Bol.com op te nemen. Wij wensen je graag veel (klus) plezier met jouw nieuwe betonschaar!

Tresna.nl
Logo