Beste glassnijder

Even een houten plankje door midden zagen? Geen probleem; daarvoor kun je uit tientallen soorten zagen kiezen. Even een glazen plaat door midden snijden? Dat is voor veel doe-het-zelvers al een stuk lastiger. Gelukkig kun je het snijden van glas relatief makkelijk maken. Hoe je dat doet? Met behulp van een glassnijder. Met dit handige apparaat kun je op een snelle en makkelijke manier glas snijden. In dit artikel laten wij je graag kennis maken met de vijf beste glassnijders van dit moment!

Onze top 5 glassnijders

Afbeelding

Product


Wolfcraft 4109000 Glassnijder

Onze beste koop!

Wolfcraft 4109000 Glassnijder

Beste koop glassnijder

of

Silberschnitt Glassnijder type 5000

Silberschnitt Glassnijder type 5000

Beste glassnijder met glas snij olie

of

Bohle Glassnijder met houten heft HM

Bohle Glassnijder met houten heft HM

Beste glassnijder voor tegels

of

Silverline 101228 Glassnijder - Rond

Silverline 101228 Glassnijder - Rond

Beste glassnijder voor cirkels

of

Silverline 101210 Olieglassnijder 175mm

Silverline 101210 Olieglassnijder 175mm

Beste voordelige glassnijder

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Wolfcraft 4109000 Glassnijder

Beste koop glassnijder

Wolfcraft 4109000 Glassnijder

of

Silberschnitt Glassnijder type 5000

Beste glassnijder met glas snij olie

Silberschnitt Glassnijder type 5000

of

Bohle Glassnijder met houten heft HM

Beste glassnijder voor tegels

Bohle Glassnijder met houten heft HM

of

Silverline 101228 Glassnijder - Rond

Beste glassnijder voor cirkels

Silverline 101228 Glassnijder - Rond

of

Silverline 101210 Olieglassnijder 175mm

Beste voordelige glassnijder

Silverline 101210 Olieglassnijder 175mm

of

Voor- en nadelen van een glassnijder

Ben jij regelmatig met glas in de weer? Doe je dit bijvoorbeeld voor professionele doeleinden? Of ben je regelmatig hobbymatig met glas of met producten van glas bezig? In al deze gevallen is de aanschaf van een goede glassnijder absoluut een aanrader. Door voor een goede glassnijder te kiezen, geniet je namelijk binnen de kortste keren van de nodige voordelen.

Zo is het gemak van een glassnijder echt uniek. Je zou denken dat je niet zomaar door glas heen kan snijden, maar een glassnijder bewijst het tegendeel. Met dit handige apparaat kun je écht op een snelle en gemakkelijke manier door glas heen snijden.

Daarbij geniet je ook nog van een nauwkeurige ‘snede’. Indien je een glassnijder op de juiste manier gebruikt, ben je gewoonweg van een perfecte snede verzekerd. Het leuke hierbij is dat je een glassnijder ook voor verschillende doeleinden kunt gebruiken:

 • Je kunt een glazen object op maat snijden: handig voor als je bijvoorbeeld een glazen object in een speciale maat nodig hebt.
 • Je kunt een cirkel in glas zagen: dit is handig als je een cirkel van glas nodig hebt. Glas wordt niet in een cirkel geproduceerd, maar wel in bijvoorbeeld een vierkante of rechthoekige plaat. Dankzij een goede glassnijder kun je alsnog een glazen cirkel verkrijgen.

Ook over de afmetingen van een cirkelzaag zijn wij persoonlijk te spreken. Een glassnijder is niet bijzonder groot te noemen, maar levert wel grootse prestaties. Doordat een glassnijder relatief klein is, neem je ‘m moeiteloos overal mee naar toe. Handig als je bijvoorbeeld regelmatig op locatie bij klanten moet werken.

Onder aan de streep is ook het prijskaartje van een glassnijder een groot voordeel. Zelfs als je voor de beste glassnijder wilt gaan, hoef je hier niet de hoofdprijs voor te betalen. Nee, zoals je in onderstaande reviews gaat lezen, vallen de prijskaartjes voor de beste glassnijders echt heel erg mee!

Wil je gebruik van een glassnijder gaan maken? Dan is het wel onwijs belangrijk om jouw veiligheid te waarborgen. Zo adviseren wij je om altijd handschoenen te dragen tijdens het snijden van glas. Ook kan het geen kwaad om – uit voorzorg – te allen tijde een veiligheidsbril te dragen. Je wilt absoluut niet dat bijvoorbeeld een glassplinter in jouw oog terecht komt.

Tevens moet je goed rekening houden met de werking van een glassnijder. De werking is subliem, maar je moet daarvoor zelf wel de juiste techniek er op na houden. Mocht je bijvoorbeeld te veel kracht zetten, bestaat de kans dat het glas breekt. Je moet daarom met beleid én met de juiste techniek met een glassnijder te werk gaan. Daarvoor verwijzen wij je graag naar onderstaande video. In deze video zie je eigenlijk perfect hóe je een glassnijder moet gebruiken:

Zijn dit alle nadelen van een glassnijder? Ja, eigenlijk wel. In onze ogen brengt een glassnijder dan ook véél meer voordelen dan nadelen met zich mee. Voldoende reden om direct op zoek te gaan naar de beste glassnijder, niet waar? Wij raden je aan om onderstaande reviews door te nemen en vervolgens een goede vergelijking te maken. Als je voor één van de glassnijders uit dit artikel kiest, doe je sowieso een verstandige aankoop.

Beste koop – Wolfcraft 4109000 Glassnijder

Heb jij interesse in de aanschaf van een glassnijder? Dan kun je alvast jouw borst natmaken. Het aanbod is namelijk bijzonder uitgebreid, waarbij je uit meerdere soorten glassnijders kunt kiezen. Om de beste koop aan te kunnen wijzen, hebben wij onze pijlen gericht op de beste veelzijdige én betaalbare glassnijder.

Aan de hand van die criteria hebben wij een flinke zoektocht achter de rug. Op basis van onze zoektocht kunnen wij in ieder geval het volgende concluderen: de Wolfcraft 4109000 Glassnijder is volgens ons de beste glassnijder.

Dee eretitel is aan meerdere voordelen te danken. Zo is het bijvoorbeeld een groot voordeel dat je deze glassnijder voor veel doeleinden kunt gebruiken. Heb je een glazen plaat met een dikte van 3 tot 8 mm? Dan is deze glassnijder geschikt voor je. Met deze glassnijder kun je glazen platen van maximaal 8 mm dikte doorsnijden; in onze ogen is dat echt prima.

Kun je met deze glassnijder nou alleen door glas heen snijden? Nee, dat is niet het geval. Met deze glassnijder kun je ook door tegels en keramiek heen snijden. Eigenlijk kun je alle kanten op met deze glassnijder, zonder dat je hier zelf veel moeite voor hoeft te doen.

Werkt deze beste glassnijder nou ook nog snel? Ja, dat is absoluut het geval. Dit is hoofdzakelijk te danken aan het handige ontwerp van deze glassnijder. Tevens is het een groot voordeel dat je bij aanschaf maar liefst 6 snijschijven meegeleverd krijgt. Met dank aan deze extra meegeleverde snijschijven kun je óók op de lange termijn met veel plezier gebruik maken van deze beste glassnijder.

Sowieso kun je van de gekende kwaliteit van Wolfcraft uitgaan. Dit merk levert meerdere soorten gereedschappen, waarvan de kwaliteit eigenlijk altijd in orde is. Dat geldt ook zeker voor deze glassnijder. Des te opvallender is het dan ook dat je voor deze glassnijder absoluut níet de hoofdprijs hoeft te betalen. Nee, bij onze partner Gereedschapcentrum betaal je slechts 10,29 euro voor deze glassnijder. In onze ogen is dit écht een heel interessant prijskaartje.

Moet je bij deze glassnijder ook nog met nadelen rekening houden? Nou, je moet even goed rekening houden met het handvat van deze glassnijder. Wolfcraft heeft hierbij namelijk voor een houten handvat gekozen. Dit ziet er op zich prima uit, maar het brengt niet de gewenste ergonomie met zich mee. Nee, als je langdurig achtereen gesloten met deze glassnijder wilt werken, ga je last van jouw hand krijgen.

Is dit te voorkomen? Ja, dit is te voorkomen door handschoenen te dragen. Trek altijd werkhandschoenen aan, houd de glassnijder niet al te stevig vast en laat vooral de snijder zijn werk doen. Op die manier kun je eventuele irritaties aan jouw hand(palm) zoveel mogelijk voorkomen.

Het handvat van deze glassnijder is niet ergonomisch.

Voordelen
 • Prima kwaliteit
 • Voor glas van 3 tot 8 mm
 • Ook voor tegels en keramiek geschikt
 • Gunstig geprijsd
 • Inclusief zes snijschijven geleverd
Nadelen
 • Geen ergonomisch handvat
Conclusie

De Wolfcraft 4109000 Glassnijder is wat ons betreft de beste glassnijder van dit moment. Deze glassnijder is van een prima kwaliteit, is betaalbaar en is veelzijdig inzetbaar. Zo kun je met deze glassnijder glas, tegels én keramiek snijden. Hierbij geniet je van een snelle werking en van de zes snijschijven die je standaard meegeleverd krijgt!

Beste glassnijder met glas snij olie – Silberschnitt Glassnijder type 5000

Wil jij op een gemakkelijke en veilige manier glas kunnen snijden? Dan heb je in principe twee dingen nodig: een goede glassnijder en goede glas snij olie. Is deze olie nou echt onmisbaar? Ja, daar komt het in principe wel op neer. Dankzij de juiste glas snij olie weet je het snijden door glas een stuk ‘soepeler’ laten verlopen.

Mede daarom zijn wij op zoek gegaan naar de beste combi koop. Een glassnijder waarbij je direct glas snij olie meegeleverd krijgt. Al snel bleek dat het merk Silberschnitt een prima combi koopt aanbiedt; zowel deze glassnijder als de olie voldoen aan onze wensen. De Silberschnitt Glassnijder type 5000 is wat ons betreft dan ook de beste glassnijder met glas snij olie.

Laten we direct maar aftrappen met het bespreken van de glas snij olie. Het merk Silberschnitt heeft hierbij gekozen voor een flesje van 50 ml Bohle glas snij olie. Deze olie staat bekend vanwege de kwaliteit én vanwege het makkelijk aanbrengen van de olie. Zoals je op de foto kunt zien, heeft het flesje olie hier een handig pipetje voor.

Ook over de glassnijder zelf zijn wij erg te spreken. Zo vinden wij het ideaal dat deze glassnijder robuust uitgevoerd is. Dit merk je onder meer aan het handvat terug; dit handvat is van staal uitgevoerd. Met dank aan dit materiaal is deze glassnijder gewoonweg in staat om ook door dikker glas heen te snijden.

Dát is ook te danken aan de zes wieltjes. Ja, het merk Silberschnitt heeft aan de binnenzijde van deze glassnijder maar liefst zes wieltjes aangebracht. Deze zes wieltjes glijden als het ware door het glas heen, waarbij het glas gesneden wordt. Doordat het maar liefst zes wieltjes zijn, gaat het snijden van het glas nauwkeurig én snel.

Ook brengt deze glassnijder de gewenste kwaliteit met zich mee. Dat is sowieso iets wat we wel aan het merk Silberschnitt over kunnen laten. Dit merk weet als geen ander wat kwaliteit is; het merk is zonder twijfel één van de betere merken binnen de wereld van glassnijders. Bijkomend voordeel is dus dat je direct de glas snij olie meegeleverd krijgt. Met dank aan deze olie weet je de levensduur van deze glassnijder alleen maar te verlengen.

Silberschnitt glassnijder

Let op: Silberschnitt doet helaas geen uitspraken over de maximale dikte van het glas. Wel geeft het merk aan dat deze glassnijder geschikt is voor hobbymatig- én voor professioneel gebruik. Dat laatste kunnen wij alleen maar onderstrepen. Toen wij deze beste glassnijder met glas snij olie uit mochten proberen, merkten wij op dat deze glassnijder echt heel prettig werkt.

Eigenlijk hoef je maar met één aandachtspunt bij deze glassnijder rekening te houden: het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 42,99 euro voor deze glassnijder. Daar willen we graag wel het volgende aan toevoegen: je krijgt niet alleen deze glassnijder, maar ook de glas snij olie. Dit zet het prijskaartje in een iets ander daglicht, maar het blijft relatief veel geld.

Deze glassnijder is behoorlijk prijzig; 43 euro.

Voordelen
 • Inclusief 50 ml glas snij olie
 • Zes wieltjes
 • Robuust en krachtig
 • Voor professioneel- én hobbymatig gebruik
 • Lange levensduur
Nadelen
 • Behoorlijk duur
Conclusie

De Silberschnitt Glassnijder type 5000 is volgens ons de beste glassnijder met glas snij olie. Bij deze glassnijder krijg je niet alleen de glassnijder geleverd, maar ook 50 ml glas snij olie. Met dank aan deze olie geniet je van nóg meer gemak, nóg betere snijresultaten en een nóg langere levensduur. Al met al een prima combi koop in onze ogen.

Beste glassnijder voor tegels – Bohle Glassnijder met houten heft HM

Ben je op zoek naar een handige glassnijder? Dan is ons advies om te bepalen wáár je de glassnijder exact voor wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld dunne glasplaten door kunnen snijden? Of gaat jouw voorkeur uit naar dikkere glasplaten en mogelijk zelfs tegels?

Niet met alle glassnijders is het mogelijk om tegels te snijden. Mocht je die wens wel hebben, kies je het beste voor deze Bohle glassnijder. Naar aanleiding van onze test kunnen wij namelijk het volgende concluderen: deze Bohle glassnijder is de beste glassnijder voor tegels.

Met deze glassnijder snijd je moeiteloos tegels door. Ook de iets dikkere tegels kun je op deze manier op de perfecte manier snijden. Dit geldt overigens niet alleen voor tegels, maar ook voor dikke en harde glassoorten. Eigenlijk kun je alle glassoorten en veel soorten tegels met deze glassnijder door midden snijden. Ideaal, niet waar?

Dit is onder meer te danken aan het wieltje van deze glassnijder. Dit wieltje is van hard geslepen metaal vervaardigd, waardoor het wieltje echt heel krachtig is. Het feit dat dit wieltje een diameter van 5 mm heeft, speelt hier ook nog een belangrijke rol bij. Wat ons betreft kun je écht alle kanten op met deze glassnijder.

Gebruik je deze glassnijder met enige regelmaat? Dan kan het rozet langzaamaan gaan slijten; dit is eigenlijk het gedeelte van de glassnijder met de snijschijven en het wieltje. Gelukkig is het bij deze variant mogelijk om dit rozet te verwisselen. Hiermee ben je eigenlijk verzekerd van een jarenlange levensduur van deze glassnijder.

Verder heeft het merk Bohle ook echt voor een prima kwaliteit gezorgd. Dit merk je onder meer terug aan het wieltje, maar ook aan het bovenste gedeelte van deze glassnijder. Dit gedeelte is volledig vernikkeld, waardoor je van een prima kwaliteit uit kunt gaan. Ook is het handvat van hout vervaardigd; ook dit brengt een lange levensduur met zich mee.

Het is wel goed om even rekening met dit handvat te houden. Qua vormgeving is dit handvat behoorlijk ergonomisch, maar je kunt alsnog last van jouw hand(palm) krijgen. Dát komt met name doordat hout van nature vrij hard is. Als je veel kracht op dit handvat gaat zetten, voel je dit dan ook duidelijk aan jouw hand(palm).

Tevens moet je goed met het prijskaartje rekening houden. Voor deze veelzijdige glassnijder betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 40,28 euro. In onze ogen is dit behoorlijk aan de prijs, maar je krijgt wel heel veel waar voor je geld. Het is dan ook aan jou om te bepalen of je een dergelijk bedrag voor deze glassnijder uit wilt geven.

Voor deze glassnijder betaal je ruim 40 euro; dat is niet goedkoop te noemen.

Voordelen
 • Geschikt voor tegels
 • Geschikt voor dikke en harde glassoorten
 • Uitmuntende kwaliteit
 • Verwisselbaar rozet
 • Biedt veel gebruiksgemak
Nadelen
 • Niet de goedkoopste glassnijder
 • Handvat kan irritaties oproepen
Conclusie

De Bohle Glassnijder met houten heft HM is volgens ons de beste glassnijder voor tegels. Met deze snijder snijd je moeiteloos door tegels én door dikke glassoorten heen. Ideaal wat ons betreft; dit geldt overigens ook voor de kwaliteit en levensduur van deze glassnijder. Al met al een ware aanrader voor onder meer professionals.

Beste glassnijder voor cirkels – Silverline 101228 Glassnijder Rond

De hierboven besproken varianten zijn stuk voor stuk uniek. Toch hebben al deze glassnijders ook één belangrijke overeenkomst; ze zijn allemaal geschikt voor het maken van rechte sneden. Het is echter met sommige glassnijders ook mogelijk om cirkels te snijden.

Wil jij graag met jouw glassnijder cirkels zagen? Dan is het advies om te kiezen voor deze Silverline glassnijder. Met deze handige, betaalbare en veelzijdige glassnijder kun je namelijk cirkels snijden. Vanwege deze unieke mogelijkheid is dit volgens ons de beste glassnijder voor het maken van cirkels.

Zoals je op de foto al kunt zien, betreft dit een unieke glassnijder. Opvallend hierbij is dat deze glassnijder eigenlijk uit drie onderdelen bestaat:

 • Een zuignap: deze stevige zuignap dien je in het midden van een glazen plaat te bevestigen.
 • Een snijderarm: met deze snijderarm ben je in staat om de glassnijder te bedienen.
 • De glassnijder zelf: de glassnijder zelf zorgt uiteindelijk voor de snede in de glazen plaat.

Dankzij deze drie onderdelen maak je moeiteloos een cirkel in een glazen plaat. Ook is het mogelijk om diepe krassen in een glazen plaat aan te brengen, waarna je bepaalde onderdelen van de glazen plaat makkelijk uit kunt ‘breken’.

Wil je graag jarenlang van deze glassnijder gebruik maken? Dat is zéker mogelijk. Deze glassnijder heeft namelijk 6 hardmetalen snijwieltjes. Deze snijwieltjes zorgen voor een snelle werking, maar ook voor een duurzame werking. Wij zijn ervan overtuigd dat je ook de komende jaren van deze glassnijder gebruik kunt/blijft maken.

Tevens is het mogelijk om (erg) nauwkeurig te werken met deze glassnijder. Dit is onder meer te danken aan de maataanduiding op de snijderarm. Met dank aan deze maataanduiding kun je altijd een cirkel met de juiste diameter snijden. Je werkt al met al snel, nauwkeurig en handig met deze glassnijder.

Tot slot willen wij de veelzijdigheid van deze glassnijder nog aanstippen. Je kunt hier cirkels mee maken, maar je kunt ook altijd nog rechte sneden maken. Dit is het geval bij alle glasplaten van 2 tot 8 mm dikte. Ook is het ideaal dat je uit een flinke hoeveelheid diameters kunt kiezen; variërend van 65 tot 300 millimeter.

Wil je deze beste glassnijder voor cirkels direct aanschaffen? Dan hebben wij nóg meer goed nieuws voor je: deze glassnijder kost slechts 13,50 euro. Ja, bij onze partner Gereedschapcentrum betaal je iets meer dan 13 euro voor deze prima glassnijder.

Wel moet je goed rekening houden met de zuignap van deze glassnijder. Als je deze zuignap op een verkeerde manier bevestigd, komt de zuignap gewoonweg niet vast te zitten. Dit vraagt dan ook om enige gewenning. Naarmate je deze glassnijder vaker en vaker gaat gebruiken, gaat het bevestigen van de zuignap waarschijnlijk steeds makkelijker.  

Het is even wennen om de zuignap op de juiste (stevige) manier te bevestigen.

Voordelen
 • Onwijs handig voor het snijden van cirkels
 • Is voor veel glassoorten geschikt
 • Werkt nauwkeurig & snel
 • Prima kwaliteit & gunstig geprijsd
 • Inclusief handige maataanduiding
Nadelen
 • De werking van de zuignap is even wennen
Conclusie

De Silverline 101228 Glassnijder – Rond is volgens ons de beste glassnijder voor het maken van cirkels. Met deze glassnijder snijd je moeiteloos cirkels in glasplaten van 2 tot 8 mm dikte. Ook kun je uit allerlei diameters kiezen en geniet je van een snelle en nauwkeurige werking. Al met al een ideale glassnijder voor het snijden van cirkels.

Beste voordelige glassnijder – Silverline 101210 Olieglassnijder 175mm

Heb je interesse om een glassnijder aan te schaffen? Ben je alleen van plan om de glassnijder niet al te vaak te gebruiken? Dan is het wellicht zonde om veel geld aan een nieuwe glassnijder uit te geven. Ja, in dat geval kun je beter voor een voordeligere variant gaan.

Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan naar de beste voordelige glassnijder. Bij onze zoektocht hebben wij een budget van maximaal 10 euro aangehouden. Binnen dit budget zijn wij op zoek gegaan naar een geschikte glassnijder, waarbij onze keuze al snel viel op de Silverline 101210 glassnijder. Dit is volgens ons de beste voordelige glassnijder.

Waarom dit volgens ons de beste variant is? Dit heeft onder meer het bijzonder gunstige prijskaartje te maken. Voor deze glassnijder betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van slechts 7,99 euro. Ben je van plan om 4 van deze glassnijders in één keer te bestellen? Dan komt de prijs per stuk op slechts 4,99 euro uit. Je geniet al met al van een gunstige prijs én van een interessante staffelkorting.

Over de werking van deze glassnijder hoef je je ook geenzorgen te maken. Zo is deze glassnijder voorzien van een intern oliereservoir. Bij aanschaf krijg je bovendien één vulpipetje geleverd, waarmee je dit reservoir direct kunt vullen. Tijdens het snijden komt het olie op de snede terecht, waardoor het snijden zeer nauwkeurig en snel gaat.

Ook is het ideaal dat dit een vrij compacte glassnijder is. Silverline heeft namelijk gekozen voor een lengte van 175 mm. Met dank aan deze lengte neem je deze glassnijder moeiteloos met je mee, terwijl je wel veel verschillende werkzaamheden uit kunt voeren.

Wil je nou door echt dikke glassoorten heen kunnen snijden? Dan is deze voordelige glassnijder niet krachtig genoeg. Nee, in dat geval kun je beter kiezen voor één van de sterkere (duurdere) varianten. Neemt niet weg dat je alsnog veel kanten op kunt met deze voordelige glassnijder.

Iets wat wij wel prettig vinden, is het handvat. Silverline heeft namelijk voor een plastic frame gekozen, waarbij het handvat ook nog van kartels voorzien is. Met dank aan deze kartels kun je jouw vingers op een fijne manier om deze glassnijder heen sluiten. Je behoudt hierdoor de optimale controle, terwijl je ook relatief ergonomisch kunt werken.

Deze glassnijder is zeker niet geschikt voor dikkere (of harde) glassoorten.

Voordelen
 • Erg gunstig prijskaartje
 • Prima werking
 • Ergonomisch handvat
 • Lengte van 175 mm
 • Inclusief vulpipetje
Nadelen
 • Niet geschikt voor dik glas
Conclusie

De Silverline 101210 Olieglassnijder 175mm is volgens ons de beste voordelige glassnijder. Voor deze glassnijder betaal je slechts 8 euro, terwijl je echt van een prima werking geniet. Zo is deze glassnijder duurzaam, ergonomisch en makkelijk te bedienen. Houd alleen rekening met het feit dat deze snijder níet voor alle glassoorten geschikt is.

Koopgids

Welk van de hierboven besproken glassnijders spreekt jou het meeste aan? Wij kunnen ons het goed voorstellen dat je het lastig vindt om dit te bepalen. Mede daarom hebben wij besloten om deze koopgids op te stellen. In deze koopgids vind je alle belangrijke informatie voor het uitkiezen van de beste glassnijder.

Waar wil je de glassnijder voor gebruiken?

Wij adviseren je allereerst om de hierboven gestelde vraag voor jezelf te beantwoorden. Wil je de glassnijder gebruiken voor het maken van cirkels? Of wil je de glassnijder juist gebruiken voor het maken van rechte sneden?

Zoals je in bovenstaande reviews hebt kunnen lezen, maakt dit nogal een verschil. Maak daarom op dit gebied voor jezelf echt een goede afweging.

Waar wil je glassnijder voor gebruiken

Glassoort

Ook raden wij je aan om goed naar het glassoort te kijken. Wat voor glas wil je precies door kunnen snijden? En wat is de dikte van dit glas? Alle glassnijders zijn voor specifieke glassoorten en diktes geschikt; je moet dit dus goed tegen elkaar af gaan wegen. Kies bij voorkeur voor een glassnijder met een zo’n groot mogelijk bereik. Zo kun je kiezen voor een glassnijder die geschikt is voor glas van 2 tot 8 mm dik; dat is volgens ons ideaal.

Met of zonder olie?

Wil je optimaal gebruik van een glassnijder gebruik maken? Dan heb je hier gewoonweg glas snij olie voor nodig. Ga goed na of je deze olie standaard meegeleverd krijgt. Dit kan overigens in de vorm van een flesje olie zijn, maar ook in de vorm van een vulpipetje. Lees daarom altijd de beschrijving van de glassnijder door.

Handvat & wieltjes

Tevens raden wij je aan om heel goed naar het handvat te kijken. Dit handvat moet bij voorkeur groot genoeg zijn én moet ook nog eens lekker in de hand liggen. Ga daarom altijd na of het handvat ergonomisch vormgegeven is.

Ga ook goed na wat de kwaliteit van de wieltjes is. Check hierbij ook goed hoeveel snijwieltjes de glassnijder precies heeft. Over het algemeen kunnen we het volgende stellen: des te meer wieltjes, des te beter/krachtiger de glassnijder is.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Hoeveel geld wil jij uitgeven aan een goede glassnijder? Zoals bovenstaande reviews laten blijken, hoef je hier niet altijd de hoofdprijs voor te betalen. Toch raden wij je aan om te investeren in een goede glassnijder; daarmee geniet je van de gewenste kwaliteit. Kies ook bij voorkeur altijd voor een glassnijder van een gerenommeerd merk, zoals Silverline, Bohle, Silberschnitt of Wolfcraft.

Slotwoord

Is een glassnijder een onmisbaar stuk gereedschap? Als je glas wilt bewerken, is een glassnijder inderdaad onmisbaar. Eigenlijk geen enkel ander stuk gereedschap komt qua werking in de buurt van een glassnijder. Zet daarom jouw wensen op een rijtje en maak vervolgens een goede vergelijking. Wij wensen je graag alvast veel (klus)plezier met jouw nieuwe glassnijder!

Tresna.nl
Logo