Beste plamuurmes

Om uiteenlopende klussen tot een goed einde te brengen, heeft een doe-het-zelver behoefte aan veel soorten gereedschap. Dat geldt voor zowel elektrische gereedschappen als voor manuele gereedschappen. Op het gebied van manuele gereedschappen mag een plamuurmes eigenlijk niet in een gereedschapskist ontbreken. Dit handgereedschap heeft een unieke functie en brengt daarbij verschillende voordelen met zich mee. Om jou een lange zoektocht te besparen, hebben wij een top 5 samengesteld van de beste plamuurmessen:

Onze top 5 plamuurmessen

Afbeelding

Product


Master Basic plamuurmes

Onze beste koop!

Master Basic plamuurmes

Beste koop

of

Silverline 3- delige plamuurmessen set

​Silverline 3- delige plamuurmessen set

Beste set plamuurmessen

of

Anza plamuurmes 20cm

Anza plamuurmes 20cm

Beste brede plamuurmes

of

Eazyfix plamuurmes - RVS

Eazyfix plamuurmes - RVS

Beste RVS plamuurmes

of

Betra plamuurmes 100mm

Betra plamuurmes 100mm

Beste voordelige plamuurmes

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Master Basic plamuurmes

Beste koop

Master Basic plamuurmes

of

Silverline 3- delige plamuurmessen set

Beste set plamuurmessen

Silverline 3- delige plamuurmessen set

of

Anza plamuurmes 20cm

Beste brede plamuurmes

Anza plamuurmes 20cm

of

Eazyfix plamuurmes - RVS

Beste RVS plamuurmes

Eazyfix plamuurmes - RVS

of

Betra plamuurmes 100mm

Beste voordelige plamuurmes

Betra plamuurmes 100mm

of

Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien, zitten er nogal veel verschillen tussen de plamuurmessen. Deze verschillen zijn zichtbaar in het prijskaartje, in het gebruikte materiaal en in de breedte/lengte van het plamuurmes. Met name de breedte van het plamuurmes speelt een belangrijke rol. Met een breedte van 20 cm werk je immers stukken sneller dan met een breedte van 5 cm. Aan de andere kant kan je met een plamuurmes met een breedte van 5 cm veel beter lastige hoekjes en gaten bereiken. De keuze voor de breedte van het plamuurmes is dus afhankelijk van het soort werkzaamheden dat je uit wilt gaan voeren.

Waar gebruik je een plamuurmes voor?

Als je een houten object, bijvoorbeeld een kozijn, gaat schilderen, zie je ongetwijfeld oneffenheden in het object zitten. Deze oneffenheden dien je eigenlijk op te vullen, zodat het gehele object een egaal oppervlakte krijgt. Daardoor hecht de verf beter en komt het eindresultaat er simpelweg beter uit te zien.

Om de gaten op te vullen, kan je een plamuurmes in combinatie met plamuur of een ander egalisatiemiddel gebruiken. Door de vormgeving van een plamuurmes kan je dit egalisatiemiddel zeer snel en behendig op het object uitsmeren. Dit werkt niet alleen bij houten objecten, zoals een kozijn, maar ook bij muren. Als een schilder in jouw huis een grote muur komt verven, zal hij ongetwijfeld ook eerst met een plamuurmes aan de slag gaan. Alle gaatjes in de muur worden opgevuld, zodat het eindresultaat een strakke en fraai geschilderde muur is.

Hoe gebruik je een plamuurmes?

Als je met een plamuurmes aan de slag gaat, is het aan te raden om twee plamuurmessen tegelijkertijd te gebruiken. Op een iets groter plamuurmes kan je het egalisatiemiddel leggen, terwijl je in jouw andere hand een kleiner plamuurmes vast hebt. Met dat kleinere mes kan je vervolgens de gaten en scheuren in een muur of in een ander object opvullen.

Waarom het aan te raden is om met twee plamuurmessen aan de slag te gaan? Nou, egalisatiemiddel kan van nature behoorlijk snel uitdrogen. Door het plamuur met deze twee plamuurmessen in beweging te houden, voorkom je het uitdrogen. Dat zorgt uiteindelijk voor een fraaier resultaat en voor een prettigere werking. Als je teveel plamuur op het kleine plamuurmes hebt zitten, kan je dit namelijk ook weer makkelijk afvegen aan het grotere plamuurmes.

Vanwege de bovenstaande werking hebben wij onze focus bewust gelegd op zowel brede als smalle plamuurmessen. Wij hebben de plamuurmessen in verschillende categorieën ingedeeld en vervolgens per categorie de beste variant aangewezen, zoals je reeds in de tabel hierboven hebt kunnen zien. Hieronder bespreken we in het kort de beste plamuurmessen. We richten ons op de belangrijkste eigenschappen, de voordelen, de nadelen en vellen uiteindelijk onze eindconclusie. Op basis van deze reviews kan jij het juiste plamuurmes kopen, zodat je moeiteloos gaten in bijvoorbeeld een muur of een kozijn op kunt gaan vullen. We trappen de reviews af met de review voor de allerbeste koop:

Beste koop – Master Basic plamuurmes

Ben je op zoek naar een plamuurmes met de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Vind je het daarbij niet erg om enkele euro’s meer te betalen? In dat geval kan je het beste voor dit Master Basic plamuurmes gaan. In onze ogen heeft dit plamuurmes alles voor een prettige werking en een subliem eindresultaat.

Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, is het plamuurmes strak en simplistisch vormgegeven. De handgreep is van hoogwaardig hout vervaardigd en ligt behoorlijk prettig in de hand. Dat komt name door de lichte bolling aan het uiteinde van de handgreep. Deze bolling valt eigenlijk perfect in de handpalm, zodat je altijd de optimale controle hebt.

Het plamuurmes heeft een breedte van 5 centimeter. Dat is uiteraard niet al te breed, maar het is breed genoeg om op een snelle manier de gaatjes in bijvoorbeeld een muur te vullen. Ondertussen kan je een groter plamuurmes gebruiken waar je het plamuur op neer kunt leggen, zodat je snel en efficiënt kunt werken. Aangezien dit plamuurmes heerlijk in de hand ligt, ben je daar sowieso toe in staat.

Als je een plamuurmes aanschaft, wil je uiteraard van een lange levensduur kunnen genieten. Dat is absoluut het geval bij dit Master Basic plamuurmes. Het hout is hoogwaardig en het grote vlak is van geslepen staal vervaardigd. Dit staal is op een vakkundige manier geslepen, waardoor ook dit vlak een lange levensduur met zich mee brengt.

Tot slot willen we als laatste voordeel nog de makkelijke reiniging benoemen. Dit plamuurmes kan je simpelweg onder de kraan schoonmaken en vervolgens weer opbergen voor een volgende klus. Het mes kent verder ook geen gaatjes waar het vuil zich in kan gaan nestelen. Het schoonmaken en schoonhouden van dit plamuurmes is dus een fluitje van een cent, waardoor je nóg prettiger van de lange levensduur kunt genieten.

Bovenstaande voordelen laten duidelijk blijken dat wij onder de indruk zijn van dit plamuurmes. Tegelijkertijd moeten we ook bekennen dat dit plamuurmes twee nadelen heeft. Het eerste nadeel heeft betrekking op de handgreep. Deze handgreep is ergonomisch vormgegeven, maar is net iets aan de kleine kant. Voor klussers met grote handen houdt dit mes zodoende iets minder prettig beet.

Daarnaast moet je rekening houden met een relatief hoge prijs. Voor dit plamuurmes betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 10,42 euro. Dat is enkele euro’s meer dan het meest voordelige plamuurmes, die we als laatste in dit artikel bespreken.

De handgreep is net iets te klein.

Voordelen

 • Hoge kwaliteit
 • Prettige bediening
 • Makkelijk te reinigen

Nadelen

 • Relatief prijzig
 • Handgreep net iets te klein

Conclusie

Het Master Basic plamuurmes is in onze ogen het plamuurmes met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Je betaalt enkele euro’s meer voor dit plamuurmes, maar geniet daarbij wel van een hoge kwaliteit, een prettige bediening en een lange levensduur!

Beste set plamuurmessen – Silverline 3-delige plamuurmessen set

In de inleiding van dit artikel heb je kunnen lezen hoe je een plamuurmes het beste kunt gebruiken. Om zo optimaal mogelijk van dit mes gebruik te maken, is het aan te raden om met twee plamuurmessen tegelijkertijd te werken. Eén klein mes en één groter mes. Met dit in het achterhoofd is het uitermate interessant om een set met meerdere plamuurmessen aan te schaffen. Als je op zoek naar een dergelijke set bent, kunnen wij deze 3-delige set van harte aanraden.

In deze set vind je drie plamuurmessen terug met verschillende breedtes. Het meest brede plamuurmes is prima te gebruiken om het plamuur op te leggen, waarna je met één van de kleinere varianten de gaten in de muur kunt dichten. De messen hebben de volgende afmetingen:

 • 5 centimeter breed
 • 7,5 centimeter breed
 • 10 centimeter breed

Dankzij deze breedtes ben je in staat om op een zeer prettige manier te werken. Bovendien vang je met deze set meerdere vliegen in één klap; je hoeft namelijk niet meer aparte plamuurmessen aan te schaffen. Gemak dient de mens, zoals we zo mooi zeggen.

De bladen van deze plamuurmessen zijn van hoogwaardig staal vervaardigd. Dit staal kan niet gaan roesten en is behoorlijk makkelijk schoon te maken. Je kunt de bladen onder de kraan schoonmaken en vervolgens de set weer makkelijk opbergen.

De handgreep van deze plamuurmessen zijn van een softgrip materiaal vervaardigd. Binnen deze handgreep is een metalen dop te vinden. Met die metalen dop ben je in staat om gipsplaat spijkers uit de muur te verwijderen. Handig!

De kwaliteit is zoals je van Silverline mag verwachten; hoog. In dit artikel kom je nog één keer een plamuurmes van dit merk tegen en dat is niet zonder reden. Het merk is namelijk in staat om hoogwaardige plamuurmessen te ontwikkelen tegen relatief voordelige prijzen. Dat geldt óók voor deze set; bij onze partner Bol.com betaal je slechts 15,95 euro. Gezien de inhoud en kwaliteit van deze set is dat absoluut niet prijzig.

Al met al hebben we dus voldoende voordelen weten te ontdekken bij deze set. Maar, we moeten ook zo eerlijk zijn om te bekennen dat we ook een nadeel gevonden hebben. Dit nadeel heeft betrekking op de samenstelling van de set. Het breedste plamuurmes is ‘slechts’ 10 centimeter breed. Zoals je in het vervolg van dit artikel kunt zien, is dat absoluut niet het meest brede mes. Om nóg meer van deze te kunnen genieten, had het breedste plamuurmes 15 of 20 centimeter breed moeten zijn.

Het breedste plamuurmes is in onze ogen ietwat te smal.

Voordelen

 • Hoogwaardig materiaal
 • Inclusief dop voor verwijderen van spijkers
 • Softgrip handgreep

Nadelen

 • Breedste plamuurmes had breder mogen zijn (15 of 20 centimeter bijvoorbeeld)

Conclusie

De Silverline 3-delige plamuurmessen set is de beste set met plamuurmessen. Je krijgt voor een relatief laag bedrag maar liefst 3 plamuurmessen geleverd. Deze messen hebben verschillende breedtes, hebben een hoge kwaliteit en zijn makkelijk te reinigen. Dankzij de metalen doppen in het mes is het ook mogelijk gipsplaat spijkers snel en makkelijk te verwijderen.

Beste brede plamuurmes – Anza plamuurmes 20cm

Bij het plamuren van een muur of een kozijn is het aan te raden om met twee plamuurmessen te werken. Op het brede plamuurmes kan je het egalisatiemiddel leggen, waarna je dit middel met het kleine plamuurmes kunt verdelen. Ben je nog op zoek naar een breed plamuurmes? Dan kan je niet om dit plamuurmes van het merk Anza heen.

Dit mes heeft een breedte van maar liefst 20 centimeter. Dankzij dit formaat kan je een behoorlijke hoeveelheid egalisatiemiddel op het mes leggen en kan je dus zeer efficiënt te werk gaan. Ook voor het bedekken van grote oppervlakten komt dit mes onwijs goed van pas. 20 centimeter is dus twee keer zo groot als het breedste mes uit de hierboven beschreven set; laat dat even op je inwerken en bedenk hoeveel voordelen dit met zich mee brengt!

Over de kwaliteit van dit mes hebben we ook niet al te veel te klagen. Het mes is namelijk van roestvrijstaal vervaardigd, waardoor je van een lange levensduur kunt genieten. Het staal kan niet roesten, waardoor je het mes ook moeiteloos onder de kraan schoon kunt maken. Wat wens je nog meer?

Bij gebruik van dit mes voelt de softgrip handgreep bijzonder prettig aan. De bediening is behoorlijk comfortabel te noemen en je hand gaat niet al te snel pijn doen.

Bijkomend voordeel is dat je dit plamuurmes voor nog één taak kunt gebruiken. Dit mes is namelijk speciaal ontworpen voor het vullen van naden tussen gipsplaten. Deze klus kan je moeiteloos en snel uitvoeren met dank aan dit brede plamuurmes.

Aan het uiteinde van het mes is overigens een lichte bolling waarneembaar. De fabrikant, Anza, heeft specifiek voor deze bolling gekozen. Dankzij deze bolling wordt namelijk het beste resultaat verkregen; een gladde afwerking. Daar draait het uiteindelijk om bij het vullen van gaten in bijvoorbeeld een muur of kozijn.

Het enige nadeel bij dit mes is de hoge aanschafprijs. Voor dit plamuurmes met een breedte van 20 centimeter moet je een bedrag van 19,95 euro betalen. Dat is behoorlijk aan de prijs, maar daar krijg je dus wel een hoop voor terug.

Het mes is behoorlijk prijzig; bijna 20 euro.

Voordelen

 • Meerdere toepassingsmogelijkheden
 • Breed oppervlakte (20 cm)
 • Makkelijk schoon te maken

Nadelen

 • Behoorlijk prijzig

Conclusie

Het Anza plamuurmes 20 cm is het beste brede plamuurmes. Met dit plamuurmes kan je meerdere werkzaamheden op een snelle en soepele manier uitvoeren. Het mes is breed, is van hoogwaardig materiaal vervaardigd en heeft meerdere toepassingsmogelijkheden. Wat wens je nog meer?

Beste RVS plamuurmes – Eazyfix plamuurmes - RVS

Als je naar het aanbod van plamuurmessen kijkt, zie je verschillende materialen terugkomen. Mogen wij je van vrijblijvend advies voorzien? Kies voor een plamuurmes van roestvrijstaal. Als daar je voorkeur naar uit gaat, kan je het beste voor dit plamuurmes van Eazyfix kiezen. Dit mes brengt enkele zwaarwegende voordelen met zich mee.

Een belangrijk voordeel van RVS is dat het niet kan gaan roesten. Je hebt hierdoor geen zorgen over de levensduur van het mes én kunt het mes moeiteloos onder de kraan schoonmaken. Als je een klus voltooid hebt, kan je het plamuurmes dus makkelijk schoonmaken en vervolgens weer opbergen. Voor het reinigen kan je overigens ook speciale Eazyfix reinigingsdoekjes gebruiken.

Bij het gebruik maken van dit mes behoud je altijd de optimale controle. Dat komt door een gebruiksvriendelijk en ergonomisch vormgegeven handvat. Dit handvat ligt behoorlijk prettig in de hand en geeft je de totale controle.

Bijkomend voordeel is dat het blad van dit mes nogal breed is. Met een breedte van 15 centimeter kan je dit plamuurmes voor meerdere doeleinden gebruiken:

 • Egalisatiemiddel op dit mes neerleggen en vervolgens met een kleiner plamuurmes de gaten vullen
 • Grote oppervlakten snel vullen met dit mes
 • Grote rechte hoeken zetten met dit mes dankzij het blad van 90%.

Tot slot willen we nog benoemen dat dit plamuurmes een hoge kwaliteit heeft. Onder meer dankzij het roestvrijstalen vlak kan je jarenlang genieten van dit hoogwaardige plamuurmes. Dankzij de breedte van het blad kan je bovendien zeer snel en efficiënt werken.

Als je interesse in dit plamuurmes hebt, moet je eigenlijk met één nadeel rekening houden. Bij onze partner Bol.com moet je een bedrag van 21,94 euro voor dit plamuurmes betalen. Dat is behoorlijk fors.

Plamuurmes Easyfix

Het plamuurmes is behoorlijk prijzig; ruim 20 euro

Voordelen

 • RVS blad
 • 15 cm breed
 • Makkelijk te reinigen

Nadelen

 • Prijzig

Conclusie

Het Eazyfix plamuurmes is het beste plamuurmes vervaardigd van RVS. Met dit plamuurmes voltooi je meerdere werkzaamheden snel, terwijl je ook van een lange levensduur verzekerd bent. Het blad is met 15 cm behoorlijk breed en de handgreep ligt bijzonder prettig in de hand. Al met al een prima plamuurmes.

Beste voordelige plamuurmes – Betra plamuurmes 100mm

Gebruik je een plamuurmes heel incidenteel? Of moet je het plamuurmes voorlopig slechts één keer gebruiken? Dan is het zonde om veel geld aan een plamuurmes uit te geven. Nee, in dat geval kan je veel beter voor dit Betra plamuurmes 100mm gaan. Dit plamuurmes is voordelig en biedt de gewenste werking.

Als je dit plamuurmes bij onze partner Bol.com aanschaft, betaal je een bedrag van slechts 8,50 euro. Voor nog geen tientje heb je dus een plamuurmes tot je beschikking waarmee je de benodigde klus uit kunt voeren. Is 100mm te breed voor je? Bij Bol.com is ditzelfde plamuurmes is nog twee formaten verkrijgbaar; 60mm en 80mm. Met die formaten is het makkelijker om lastige hoekjes en gaten te bereiken.

Het blad van dit plamuurmes is van plaatstaal vervaardigd. Dat is op zich een prima materiaal, maar het is niet zo goed als roestvrijstaal. Het bedienen van dit plamuurmes gaat wel behoorlijk prettig. Je hebt hiervoor een relatief grote handgreep tot je beschikking, waardoor je de optimale controle over de werkzaamheden hebt en behoudt.

In deze handgreep is bovendien een handig ophanggat gemaakt. Je hoeft dit plamuurmes dus niet per sé in je gereedschapskist neer te leggen, maar kunt ‘m ook op een handige manier ergens op hangen.

Gezien het lage prijskaartje moet je niet uitgaan van een hoge kwaliteit. De kwaliteit van dit plamuurmes is onvoldoende als je hem vaak en intensief wilt gebruiken. In dat geval kan je beter voor één van de andere plamuurmessen uit dit artikel kiezen.

Geen al te beste kwaliteit.

Voordelen

 • Gunstig geprijsd
 • Inclusief ophanggat
 • Verkrijgbaar in verschillende breedtes

Nadelen

 • Niet de beste kwaliteit
 • Vervaardigd van plaatstaal

Conclusie

Het Betra plamuurmes 100mm is een prima plamuurmes voor incidenteel gebruik. Het plamuurmes ligt prima in de hand, heeft een blad van 10 centimeter breed en heeft een handig ophanggat. Belangrijkste voordeel is het gunstige prijskaartje, maar je moet niet uitgaan van de beste kwaliteit.

Koopgids

Het vinden van het juiste plamuurmes is geen makkelijke klus. Je moet rekening houden met meerdere criteria en het is hoogstwaarschijnlijk geen aankoop die je op dagelijkse basis doet. Om je met de aankoop nog een handje te helpen, hebben we onderstaande koopgids gemaakt. Deze koopgids is in principe een aanvulling op de reviews. In onderstaande koopgids vind je de belangrijkste criteria van een plamuurmes terug.

Breedte

Ja, de breedte van het blad is ongetwijfeld het belangrijkste criteria. Zoals je ondertussen weet, is het aan te raden om met twee plamuurmessen te werken. Een groot plamuurmes om het egalisatiemiddel op te leggen en vervolgens een klein plamuurmes om dit middel uit te smeren.

Voor het grote plamuurmes moet je kijken naar een blad van minstens 10, maar bij voorkeur minstens 15 centimeter breed. Je kunt met een dergelijk breed oppervlakte ook prima grote oppervlakten snel aanpakken.

Voor het kleine plamuurmes volstaat een breedte van bijvoorbeeld 5 centimeter, zoals bij de beste koop in bovenstaande reviews het geval is.

Plamuurmes breedte

Plamuurmes breedte

Materiaal

In bovenstaande reviews heb je kunnen zien dat het blad van een plamuurmes van verschillende materialen vervaardigd kan zijn. Wij willen je graag adviseren om bij voorkeur voor een RVS vlak te gaan. Dat materiaal brengt simpelweg enkele voordelen met zich mee ten opzichte van bijvoorbeeld plaatstaal. Die voordelen zijn terug te vinden in de kwaliteit, in de levensduur en in het gemak van schoonmaken.

Budget

Hoeveel euro wil jij maximaal aan een plamuurmes uitgeven? Dat is een keuze die je voor jezelf moet gaan maken, aangezien de prijzen nogal variëren. In bovenstaande reviews heb je prijzen tussen pak-em-beet 8 en 22 euro kunnen vinden. Bepaal jouw maximale budget en ga vervolgens gericht op zoek naar een passend plamuurmes.

Handgreep

Tot slot willen we je nog wijzen op de handgreep van een plamuurmes. Deze handgreep moet bij voorkeur veel comfort bieden, aangezien je het gereedschap soms langere tijd vast moet hebben. Kies daarom bij voorkeur voor een grote handgreep met softgrip materiaal. Dat materiaal zorgt ervoor dat je hand geen pijn gaat doen, terwijl een grote handgreep ervoor zorgt dat je altijd de optimale controle behoudt.

Besluit

Naar welk van bovengenoemde plamuurmessen gaat jouw voorkeur uit? Lees op je gemakje de reviews door, raadpleeg de bovenstaande koopgids en kies zodoende het juiste plamuurmes uit. Met het juiste plamuurmes ben je in staat om moeiteloos een muur, een kozijn of een ander object weer fraai te egaliseren. Veel plezier met je nieuwe aankoop!

Tresna.nl
Logo