Beste Bahco handzaag

Een handzaag is een uitermate fijne handmatig te bedienen zaag. Zo’n zaag je zet vooral in voor de snellere en kleinere zaagklussen. Is dat precies waar je naar op zoek bent? Dan doe je er verstandig aan om naar een Bahco handzaag te kijken. Een handzaag van dit merk is van een prima kwaliteit en kost niet de hoofdprijs. In dit artikel maak je direct kennis met de vijf beste Bahco handzagen.

Onze top 5 Bahco handzagen

Afbeelding

Product


Bahco Handzaag met rubberinleg

Onze beste koop!

Bahco Handzaag met rubberinleg

Beste koop Bahco handzaag

of

Bahco Handzaag 550 mm

Bahco Handzaag 550 mm

Beste veelzijdige Bahco handzaag

of

Bahco Handzaag 19-duims

Bahco Handzaag 19-duims

Beste sterke Bahco handzaag

of

Bahco Handzaag PC15-TB x

Bahco Handzaag PC 15-TBX

Beste korte Bahco handzaag

of

Bahco PrizeCut Handzaag

Bahco PrizeCut Handzaag

Beste goedkope Bahco handzaag

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Uvex 9307375 Veiligheidsbril Zwart

Beste koop Bahco handzaag

Bahco Handzaag met rubberinleg

of

Bahco Handzaag 550 mm

Beste veelzijdige Bahco handzaag

Bahco Handzaag 550 mm

of

Bahco Handzaag 19-duims

Beste sterke Bahco handzaag

Bahco Handzaag 19-duims

of

Bahco Handzaag PC15-TBX

Beste korte Bahco handzaag

Bahco Handzaag PC15-TB x

of

Bahco PrizeCut Handzaag

Beste goedkope Bahco handzaag

Bahco PrizeCut Handzaag

of

Voor- en nadelen van een Bahco handzaag

In het huidige aanbod van handzagen is Bahco één van de beste merken. Dit is onder meer aan de onderstaande voordelen te danken:

 • Prima kwaliteit. De handzagen die Bahco levert, zijn van een prima kwaliteit. Dit merk je aan de kracht van de handzaag, maar ook aan de lange levensduur. Als je met beleid met de zaag om gaat, geniet je hier jarenlang van.
 • Fijne handgreep. Ongeacht voor welke Bahco handzaag je kiest, geniet je van een fijne handgreep. Met dank aan deze handgreep behoud je tijdens het zagen de totale controle. Dit komt de snelheid van het zagen ten goede, maar uiteraard ook de nauwkeurigheid.
 • Zuivere zaagsneden. Een gekend nadeel van een handzaag is de onzuivere zaagsnede. Concreet betekent dit dat de zaagsnede niet helemaal glad, netjes en recht is. Indien je voor een Bahco handzaag kiest, geniet je wél van een zuivere zaagsnede. De zaagsneden die je met zo’n handzaag maakt, voldoen gewoonweg aan de eisen/wensen.
 • Voor meerdere materialen geschikt. Als je voor een Bahco handzaag kiest, bestaat de kans dat je deze voor meerdere materialen kunt gebruiken. Meerdere handzagen van dit merk zijn namelijk voor bijvoorbeeld hout en kunststof geschikt. Ideaal, niet waar?
 • Gunstig geprijsd. Voor sommige handzagen moet je diep in de buidel tasten, maar dat is bij de Bahco handzagen niet het geval. De handzagen van dit merk zijn van een prima kwaliteit, doen hun werk goed en kosten niet de hoofdprijs. Een win-win situatie voor elke klusser dus.
 • Voor veel klussers geschikt. Wat ons betreft is een Bahco handzaag voor veel klussers geschikt. Ben je bijvoorbeeld een af-en-toe doe-het-zelver? Dan sluit een handzaag van het merk Bahco perfect op je wensen aan. Ben je een fanatieke klusser? Ook dan komt de handzaag goed van pas. Door alle hierboven benoemde voordelen zijn het gewoonweg handzagen die je veelzijdig inzet.

Moet je bij een Bahco handzaag ook nog met nadelen rekening houden? Nou, het is jammer dat je bij vrij weinig varianten een beschermers meegeleverd krijgt. Dit betekent dat je zuinig op de tanden moet zijn, aangezien deze snel kunnen sluiten. Ook met het oog op de veiligheid is dit een belangrijk aandachtspunt.

Een ander aandachtspunt is de diversiteit in het aanbod. Bahco biedt tientallen handzagen aan, waardoor je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Met dit artikel helpen wij je hier een handje bij. In dit artikel lees je immers alles over de beste Bahco handzagen van dit moment; deze hebben wij alvast voor je verzameld.

Tot slot moet je goed letten op de geschiktheid van de handzaag. Sommige handzagen zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor linkshandigen. Ben je echter linkshandig? Dan kun je altijd nog voor een Bahco Handvat linkshandige handzaag kiezen. Met zo’n handvat maak je je Bahco handzaag alsnog geschikt.

Al met al is de aanschaf van een Bahco handzaag een prima idee. De handzagen zijn van een prima kwaliteit én doen hun werk goed; wat wil je nog meer? Neem direct onderstaande reviews door om te bepalen naar welke handzaag van Bahco je voorkeur uit gaat!

Beste koop Bahco handzaag – Bahco Handzaag met rubberinleg

Om de beste koop aan te kunnen wijzen, hebben wij ruim 30 zagen beoordeeld. Bij deze beoordeling hebben wij gekeken naar de eigenschappen, ervaringen van andere kopers en prijs-kwaliteitsverhouding. Aan de hand van deze criteria kwamen wij al snel bij de Bahco Handzaag met rubberinleg uit. Dit is volgens ons de beste koop Bahco handzaag van dit moment.

Dit heeft onder meer met de rubberinleg te maken. De handgreep is van een rubberen laag voorzien, waardoor de zaag heerlijk in de hand ligt. Zelfs als je veel zaagsneden met deze handzaag moet maken, gaat dit probleemloos. Dat is vrij opvallend, aangezien in veel gevallen een handzaag hier niet voor geschikt is.

Wat ons ook aanspreekt, is de samenstelling van het zaagblad. Het zaagblad heeft namelijk een lengte van 550 mm; dankzij deze lengte leent deze handzaag zich ook voor de grotere zaagklussen. Dit is overigens ook te danken aan de tanden waar Bahco voor gekozen heeft.

Het gaat hierbij om speciale Hard Point vertanding. Deze unieke samenstelling zorgt ervoor dat de tanden zo lang mogelijk scherp blijven. Ten opzichte van andere handzagen blijven de tanden oprecht scherp. Daarnaast heeft Bahco bij deze handzaag ook nog voor een unieke XT-vertanding gekozen. Dit komt de kracht én de zuiverheid van de zaagsnede verder ten goede.

Wat ook ideaal is, is dat het zaagblad vrij dik uitgevoerd is. Door deze dikte hou je de controle over het zaagblad, beweegt het zaagblad stabiel en geniet je van nog meer comfort. Uiteindelijk zorgt dit allemaal voor een fijnere en rechte zaagsnede.

Voor de tanden heeft Bahco overigens gebruik gemaakt van hoogwaardig Zweeds staal. Dit staal is van een prima kwaliteit, is robuust en vervormt niet. Daarbovenop komt dat het complete zaagblad van een coating voorzien is. Deze coating werkt roestwerend en vermindert de weerstand tussen het object en de zaag.

Op de handgreep van deze Bahco handzaag zijn twee aftekenhoeken aangebracht. Deze aftekenhoeken zijn op 45 graden en 90 graden aangebracht. Je kunt je vast voorstellen dat dit veel gemak levert bij het in verstek zagen.

Bahco Handzaag beste

Bij aanschaf van de Bahco Handzaag met rubberinleg krijg je een tandenbeschermer meegeleverd. Dankzij deze beschermer kun je deze Bahco handzaag relatief makkelijk en veilig opbergen. Ook het vervoeren van deze handzaag is hierdoor goed te doen.

Over de algehele prijs-kwaliteitsverhouding zijn wij ook erg te spreken. De kwaliteit is dik in orde, waardoor je jarenlang van deze Bahco handzaag kunt genieten. En voor al dit moois betaal je bovendien net iets meer dan 31 euro. Voor net iets meer dan 3 tientjes ben je dus al de trotse eigenaar van een meer dan prima handzaag.

Bij deze Bahco handzaag hoef je met slechts één nadeel rekening te houden: het gewicht. Doordat het zaagblad relatief dik uitgevoerd is, is dit geen al te lichte handzaag. Sommige klussers vinden dit vervelend, terwijl andere klussers het gewicht juist een voordeel vinden. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Deze handzaag van Bahco is relatief zwaar.

Voordelen
 • 22-tands hoogwaardig zaagblad
 • Met rubberinleg op de handgreep
 • Aftekenhoeken
 • Lengte van 550 mm
 • Dik en Hard Point zaagblad
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Vrij zwaar
Conclusie

De Bahco Handzaag met rubberinleg is verreweg de beste Bahco handzaag. Deze zaag is fijn in gebruik, is voor tal van klussen geschikt en doet zijn werk meer dan prima. Ook de prijs-kwaliteitsverhouding is iets waar wij erg enthousiast over zijn. Overigens zijn ook veel gebruikers tevreden; bij Bol.com krijgt deze handzaag een nagenoeg perfecte score.

Beste veelzijdige Bahco handzaag – Bahco Handzaag 550 mm

Wat is voor jou de reden dat je op zoek bent naar een nieuwe handzaag? Wil je deze handzaag alleen voor hout gebruiken? Dan kun je prima voor bovenstaande handzaag kiezen. Heb je echter liever een handzaag die je voor meerdere materialen kunt gebruiken? Dan kies je het beste voor deze Bahco handzaag 550 mm. Dit is volgens onze test namelijk de beste veelzijdige Bahco handzaag.

Wat er zo veelzijdig aan deze handzaag is? Onder meer dat deze handzaag geschikt is voor meerdere soorten materialen. Zo is het mogelijk om met deze zaag allerlei houtsoorten af te korten. Je kunt deze handzaag daarnaast ook gebruiken om kunststof af te korten. Doordat je deze handzaag voor twee materialen kunt gebruiken, kun je ‘m in principe elke dag gebruiken. Zeker als je een fanatieke klusser bent.

De samenstelling van deze handzaag is volledig naar onze wens. Zo zijn wij enthousiast over de lengte van 470 mm; met dank aan deze lengte leent de zaag zich prima voor grotere zaagklussen. Tijdens het zagen geniet je bovendien van een fijn hefboomeffect. De kracht die je op de handgreep zegt, wordt perfect overgebracht naar het uiteinde van de handzaag.

Verder vallen direct de tanden op. De tanden zijn recht geslepen en zijn zogeheten Hard Point tanden. Dit geeft aan dat de tanden extra hard geslepen zijn, waardoor ze een waanzinnige kracht leveren. Deze Hard Point technologie komt de levensduur van de tanden (en daarmee de zaagblad) alleen maar ten goede.

Op de handgreep zijn aftekenhoeken van 45 en 90 graden aangebracht. Dankzij deze aftekenhoeken maak je het zagen nog makkelijker. Dat is overigens ook nog te danken aan het ophanggat. Dit ophanggat is in het uiteinde van het zaagblad verwerkt; erg handig om deze zaag hier aan op te hangen.

Wat ook opvalt, is het minieme gewicht van deze handzaag. De hierboven besproken Bahco handzaag weegt ruim 500 gram, terwijl deze handzaag slechts 350 gram weegt. Dit is een fors verschil dat je overduidelijk opmerkt tijdens het klussen.

Bahco Handzaag 550 mm beste

Voor deze prima Bahco handzaag betaal je vrij weinig geld. Bij onze partner Bol.com kost deze handzaag namelijk 20,01 euro. Een betere en veelzijdigere handzaag ga je voor een dergelijk bedrag niet vinden.

Wel is het goed om rekening te houden met de handgreep. De handgreep heeft een prima vorm, maar is niet zo ergonomisch als bij bovenstaande variant. Zeker als je langdurige zaagklussen uit moet voeren, kun je last van je handpalmen kijken. Dit is ook het geval als je veel kracht tijdens het zagen moet leveren.

De handgreep is niet van een rubberinleg of iets dergelijks voorzien.

Voordelen
 • Voor kunststof én hout geschikt
 • Zaagbladlengte van 470 mm
 • Met aftekenhoeken en ophanggat
 • Weegt slechts 350 gram
 • Uitmuntend geprijsd
Nadelen
 • Niet de fijnste handgreep
Conclusie

De Bahco Handzaag 550 mm is met afstand de beste veelzijdige Bahco handzaag. Dat je met deze handzaag zowel hout als kunststof af kunt korten, spreekt ons persoonlijk erg aan. Daarnaast is de handzaag van een prima kwaliteit, onder meer door de Hard Point vertanding. Het voordelige prijskaartje maakt het verhaal vervolgens compleet!

Beste sterke Bahco handzaag – Bahco Handzaag 19-duims

Voordat je een nieuwe handzaag aan kunt schaffen, moet je goed over je gebruik nadenken. Waar wil je de handzaag precies voor gebruiken? Als je dat eenmaal weet, kun je gericht op zoek gaan naar de beste Bahco handzaag. Wil je met deze handzaag vooral grote en zware zaagklussen uit kunnen voeren? Kies dan voor de Bahco Handzaag 19-duims. Dit is volgens ons de beste sterke Bahco handzaag.

Dat je met deze Bahco handzaag veel zaagklussen uitvoert, mag geen verrassing zijn. Het zaagblad is krachtig, de handzaag ligt fijn in de hand en de handzaag beschikt over enkele handige extra’s. Al deze factoren waren voor ons voldoende reden om deze handzaag in onze top 5 op te nemen.

Bij deze variant heeft Bahco voor een zaagbladlengte van 475 mm gekozen. Dankzij deze lengte leent deze handzaag zich voor veel verschillende klussen. Je kunt ‘m inzetten voor de kleinere zaagklussen, maar ook voor grotere zaagklussen.

Heb je tijdens je zaagklussen brute kracht nodig? Dan sluit deze Bahco handzaag al helemaal op je wensen aan. Dit heeft onder meer met onderstaande punten te maken:

 • Dik zaagblad: het zaagblad van deze Bahco handzaag is dik uitgevoerd. Doordat het zaagblad relatief dik is, geniet je van de nodige kracht. Bovendien geniet je hiermee van de gewenste stabiliteit tijdens het zagen.
 • Zweeds staal: net zoals bij veel andere handzagen is ook deze handzaag van Zweeds staal vervaardigd. Deze staalsoort is krachtig en heeft een lange levensduur.
 • Dubbele tanden: bij deze handzaag heeft Bahco voor een dubbele vertanding gekozen. Dankzij deze dubbele vertanding geniet je gewoonweg van brute kracht.
 • Hard Point vertanding: ook bij deze handzaag is er sprake van Hard Point vertanding. Concreet betekent dit dat de tanden extra hard zijn en een extra lange levensduur hebben. Van dit voordeel geniet je dus nú, maar ook in de komende jaren.

Een ander belangrijk voordeel is dat dit zaagblad voor meerdere materialen geschikt is. Je kunt de handzaag gebruiken voor harde houtsoorten, voor plaatmateriaal, voor planken en voor kunststof. Ongeacht welke zaagklus je uit wilt voeren, sluit deze Bahco Handzaag 19-duims op je wensen aan.

Tijdens het zagen geniet je ook nog eens van veel gemak. Zo heeft Bahco voor een 2-componenten handgreep gekozen. Deze handgreep is voorzien van een antislip-laag en ligt hierdoor fijn in de hand. Bijkomend voordeel is dat de handgreep schokdempend is; dit komt het comfort tijdens het zagen alleen maar ten goede.

Bij deze handzaag moet je met twee aandachtspuntjes houden. Het eerste aandachtspuntje heeft betrekking op het prijskaartje; voor deze handzaag betaal je een bedrag van ruim 37 euro. Het is hiermee zeker niet de goedkoopste Bahco handzaag.

Het tweede aandachtspuntje heeft betrekking op het gewicht. Deze zaag weegt in zijn totaliteit 490 gram. De zaag is hiermee bijna net zo zwaar als de beste koop uit dit artikel. Houd er overigens ook even rekening mee dat je geen tandenbeschermer meegeleverd krijgt. Jammer, maar op zich niet onoverkomelijk.

Deze Bahco handzaag is duur; het is in ieder geval de duurste handzaag uit deze top 5.

Voordelen
 • Dik zaagblad
 • Dubbele Hard Point vertanding
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Zaagbladlengte van 475 mm
 • Voor veel materialen geschikt
Nadelen
 • Duur
 • Weegt relatief veel
Conclusie

De Bahco Handzaag 19-duims is de beste sterke Bahco handzaag. De handgreep, het zaagblad en alle overige componenten staan volledig in het teken van ‘kracht’. Met deze handzaag voer je dan ook elke zaagklus geheel naar wens uit. Op een snelle, comfortabele en nauwkeurige wijze. Dat laatste is te danken aan het dikke zaagblad.

Beste korte Bahco handzaag – Bahco Handzaag PC 15-TBX

De drie handzagen die we hierboven besproken hebben, zijn 475 tot 550 mm lang. Is dat nou naar jouw mening veel te lang? Dan kun je volgens ons beter voor de Bahco Handzaag PC 15-TBX kiezen. Dit is volgens onze test namelijk de beste korte Bahco handzaag.

De aanschaf van een korte handzaag is om meerdere redenen aan te raden. Zo is deze handzaag ideaal voor het maken van korte zaagsneden en voor het afkorten van kleinere objecten. Daarnaast is het ideaal dat je deze kleine zaag op een makkelijke manier kunt vervoeren. De zaag is in totaal namelijk slechts 380 mm lang.

Deze handzaag is ook nog eens geschikt voor meerdere materialen. Zo is het met deze handzaag mogelijk om in spaanplaat, in zachte houtsoorten en in harde houtsoorten te zagen. Doordat het zaagblad vrij dun is, moet je wel rekening houden met een niet al te beste stabiliteit. Dat laatste is zeker het geval als je door relatief dikke objecten heen moet zagen.

Bij deze handzaag heeft Bahco voor super scherpe tanden gezorgd. Het gaat hierbij om zogeheten GT-vertanding; deze vertanding brengt de nodige kracht met zich mee. Niet alleen nu, maar ook de komende jaren nog.

Wil je met deze handzaag veel zaagsneden maken? Dat is absoluut mogelijk. Deze Bahco handzaag is namelijk van een comfortabele handgreep voorzien. De handgreep is van een antislip-laag voorzien. Dankzij deze laag, en de samenstelling, werkt deze handgreep ook nog schokdempend. Dit komt het gemak tijdens het zagen uiteraard alleen maar ten goede.

In sommige gevallen is het zaak om in lastig te bereiken hoekjes zagen. Als dat het geval is, komt deze Bahco handzaag perfect van pas. Het zaagblad is immers kort en is ook nog eens voorzien van een spitse neus. Dankzij deze spitse neus kom je relatief makkelijk in lastig te bereiken hoekjes.

Wil je markeringen van 45 of 90 graden hoeken maken? Dat is mogelijk dankzij de aftekeningen op de handgreep. Zoals je kunt merken, zijn wij behoorlijk te spreken over de handgreep van deze Bahco handzaag. Net zoals dat we te spreken zijn over de herbruikbare tandenbeschermer. Deze tandenbeschermer krijg je bij aanschaf gratis meegeleverd.

Bijkomend voordeel: voor deze handzaag betaal je weinig geld. De handzaag kost bij onze partner Bol.com 27,84 euro. Een prima prijskaartje wat ons betreft, zéker met het oog op bovenstaande voordelen.

Je hoeft wat ons betreft met slechts één nadeel rekening te houden: het zaagblad is vrij dun. Doordat het zaagblad zo dun is, is deze handzaag niet voor alle zaagklussen geschikt. Zeker als je grote of zware zaagklussen uit moet voeren, merk je snel op dat het zaagblad gaat ‘wapperen’.

Deze handzaag is niet voor de grotere klussen geschikt.

Voordelen
 • Zaagbladlengte van 380 mm
 • Met spitse neus
 • Comfortabele handgreep
 • GT-vertanding (super scherp)
 • Met herbruikbare tandenbeschermer
 • Prima geprijsd
Nadelen
 • Niet ideaal voor de grotere klussen
Conclusie

De Bahco Handzaag PC15-TBX is de beste korte Bahco handzaag. Door de lengte van het zaagblad (380 mm) en de spitse neus leent deze handzaag zich prima voor de kleinere zaagklussen. Ook als je in een hoek een zaagsnede moet maken, komt deze handzaag goed van pas. Al met al een aanrader.

Beste goedkope Bahco handzaag – Bahco PrizeCut Handzaag

Heb je oren naar de aanschaf van een goedkope handzaag? In ons artikel ‘beste handzaag’ vind je een prima voorbeeld van een voordelige handzaag. Ook in het aanbod van Bahco zijn echter meerdere voordelige varianten te verkrijgen. Onze voorkeur gaat hierbij uit naar deze Bahco PrizeCut Handzaag. Wat ons betreft is dit de beste goedkope Bahco handzaag.

Hoe goedkoop deze handzaag precies is? Voor deze handzaag betaal je een bedrag van slechts 22,99 euro bij onze partner Bol.com. Onze partner biedt ook nog eens een interessante staffelkorting aan. Koop je bijvoorbeeld 4 van deze handzagen in één keer? Dan krijg je maar liefst 20% korting. Je betaalt hierdoor slechts 18,39 euro per stuk.

Deze handzaag is niet alleen voordelig, maar biedt ook nog eens veel voordelen. Zo heeft de handzaag volgens ons een prima lengte; het zaagblad is 400 mm lang. Dankzij deze lengte leent deze handzaag zich voor talloze zaagklussen.

Dat komt overigens ook doordat deze handzaag voor meerdere materialen geschikt is. Je kunt met deze handzaag kunststof afkorten, maar ook nagenoeg elke houtsoort. Alleen de echt harde houtsoorten zijn voor deze handzaag geen geschikt materiaal.

Op deze zaag heeft Bahco gekozen voor universele vertanding. De tanden zijn bovendien extra gehard, waardoor de tandjes erg krachtig zijn. Dit gaat ook nog eens gepaard met een lange(re) levensduur.

Wat wij ook fijn vinden, is het gewicht van deze handzaag. Voor deze handzaag hoef je absoluut geen krachtpatser te zijn; de handzaag weegt slechts 310 gram. Dankzij dit gewicht behoud je de optimale controle tijdens het zagen. Dit hou je ook nog eens lange tijd vol.

Wel moet je even goed rekening houden met de handgreep. Deze handgreep is van kunststof vervaardigd, maar is verder niet van een antislip-laag of iets voorzien. De zaag kan hierdoor voor een flinke irritatie aan/in de handpalm zorgen. Het dragen van een werkhandschoen kan hier mogelijk uitkomst voor bieden.

Verder is dit niet de allerbeste handzaag van Bahco. De zaag is dus wel voordelig, maar is niet voor alle zaagwerkzaamheden geschikt. Heb je bijvoorbeeld een grote of zware zaagklus die je uit wilt/moet voeren? Dan merk je al snel op dat deze Bahco handzaag niet de gewenste kracht levert. Een belangrijk aandachtspunt!

De handgreep van deze handzaag is niet al te fijn.

Voordelen
 • Voordelig geprijsd
 • 400 mm zaagbladlengte
 • Met tandenbeschermer
 • Extra geharde tanden
 • Weegt slechts 310 gram
 • Prima voor kleinere zaagklussen
Nadelen
 • Niet voor alle zaagklussen geschikt
 • Geen fijne handgreep
Conclusie

De Bahco PrizeCut handzaag is de beste goedkope Bahco handzaag. Zeker als je van de staffelkorting van onze partner Bol.com profiteert, geniet je van een heel interessant prijskaartje. De handzaag doet bovendien wat ‘ie moet doen, is voor meerdere materialen geschikt en weegt slechts 310 gram. Al met al een aanrader als je liever niet al te veel geld uitgeeft.

Koopgids

De aanschaf van een handzaag is een goed idee. De aanschaf van een Bahco handzaag is een nog beter idee. Dit merk levert prima handzagen en heeft een goede naam opgebouwd.

Een terechte vraag is wel voor welke Bahco handzaag je het beste kunt kiezen. Om je hier een handje bij te helpen, bespreken we in deze koopgids de belangrijkste aandachtspunten. Door goed op deze aandachtspunten te letten, kies je snel de beste Bahco handzaag uit.

Lengte van het zaagblad

Ten eerste is het verstandig om goed naar de lengte van het zaagblad te kijken. Ga je voor een kort zaagblad? Heb je het liefste een zaagblad met een ‘gemiddelde’ lengte? Of gaat je voorkeur toch uit naar een lang zaagblad? De keuze is aan jou.

Om dit te kunnen bepalen, moet je goed over je wensen nadenken. Waar wil je precies de handzaag voor inzetten? En welke zaagbladlengte past hier het beste bij? Dat zijn twee belangrijke vragen waar je goed over na moet denken.

Lengte Bahco handzaag

Vertanding

Ten tweede moet je goed naar de vertanding kijken. In principe zorgt Bahco bij elke handzaag voor een prima vertanding, maar hier zijn wel verschillende gradaties in te vinden. Zo raden wij je aan om voor een Bahco handzaag met Hard Point vertanding te kiezen. Dankzij deze vertanding geniet je van twee voordelen:

 • De handzaag is bijzonder krachtig. Je kunt hierdoor de handzaag ook inzetten voor grotere en zwaardere zaagklussen.
 • De handzaag heeft een lange levensduur. Dankzij de Hard Point vertanding geniet je van een lange levensduur van de tandjes. En daarmee ook van een lange levensduur van de handzaag.

Ergonomie

Ten derde wijzen wij je graag op de ergonomie van een handzaag. In onze ogen is het zéér wenselijk dat de handzaag een ergonomische handgreep heeft. Dit is een handgreep die van een antislip-laag voorzien is. Dankzij deze laag houd de zaag fijner vast en geniet je van een betere controle.

Daarnaast is het aan te raden om goed naar het gewicht te kijken. Sommige handzagen van Bahco wegen ruim 500 gram, terwijl andere handzagen net iets meer dan 300 gram wegen. Naar welk gewicht gaat je voorkeur uit?

Handige eigenschappen

Ten vierde willen wij je graag op meerdere handige eigenschappen wijzen:

 • Tandenbeschermer: idealiter krijg je altijd een tandenbeschermer meegeleverd. Dankzij de tandenbeschermer blijven de tandjes van het zaagblad scherp. Dit maakt het vervoeren van de zaag uiteraard ook een stuk makkelijker.
 • Aftekenhoeken: veel Bahco handzagen zijn van handige aftekenhoeken voorzien. Ideaal, aangezien je hiermee makkelijk een hoek van 45 en 90 graden aftekent.
Eigenschappen Bahco handzaag

Prijskaartje

Tot slot wijzen wij je graag op het prijskaartje van de Bahco handzaag. Voor sommige varianten betaal je net iets meer dan 20 euro, terwijl je voor andere varianten meer dan 35 euro moet betalen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Naar de kwaliteit hoef je in principe niet te kijken. Maar, let wel heel goed op de vertanding. De handzagen met een Hard Point vertanding zijn bijvoorbeeld iets duurder.

Slotwoord

De aanschaf van een Bahco handzaag is volgens ons een prima idee. De handzagen van dit merk zijn veelzijdig in te zitten, liggen veelal fijn in de hand en zijn ook nog betaalbaar. Heb je over één van bovenstaande varianten nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partners. Veel (zaag)plezier met je nieuwe Bahco handzaag!

Tresna.nl
Logo