Beste centerpons

Heb je moeite om te boren in metalen, houten of kunststof objecten? Dan is de kans groot dat dit komt doordat de boor continu op het materiaal wegglijdt. Om dit te voorkomen, is het aan te raden om van een centerpons gebruik te maken. Met een centerpons ben je in staat om een klein gaatje voor te boren, zodat je boor in dit gaatje ‘valt’. Dit brengt veel gemak met zich mee. Dat is met name het geval als je voor één van onderstaande vijf beste centerponsen kiest.

Onze top 5 centerponsen

Afbeelding

Product


Stanley Centerpunt 3,2 mm

Onze beste koop!

Stanley Centerpunt 3,2mm

Beste koop centerpons

of

BGS Automatische centerpunt 120 mm

BGS Automatische centerpunt 120 mm

Beste automatische centerpons

of

US.PRO Tools centerpuntset 5-delig

US.PRO Tools centerpuntset 5-delig

Beste set centerponsen

of

Beta Tools Automatische centerpunt 32AU

Beta Tools Automatische centerpunt 32AU

Beste centerpons voor de professional

of

Ironside Centerpunt 120 x 10mm

Ironside Centerpunt 120 x 10mm

Beste goedkope centerpons

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Stanley Centerpunt 3,2 mm

Beste koop centerpons

Stanley Centerpunt 3,2 mm

of

BGS Automatische centerpunt 120 mm

Beste automatische centerpons

BGS Automatische centerpunt 120 mm

of

US.PRO Tools centerpuntset 5-delig

Beste set centerponsen

US.PRO Tools centerpuntset 5-delig

of

Beta Tools Automatische centerpunt 32AU

Beste centerpons voor de professional

Beta Tools Automatische centerpunt 32AU

of

Ironside Centerpunt 120 x 10mm

Beste goedkope centerpons

Ironside Centerpunt 120 x 10mm

of

Voor- en nadelen van een centerpons

Is een centerpons nou een onmisbaar stuk gereedschap voor elke doe-het-zelver? Dat hangt nogal af van de werkzaamheden die je uitvoert. Mocht je regelmatig in de weer zijn met metalen, houten of kunststof objecten, biedt een centerpons absoluut uitkomst. Met een centerpunt, zoals een centerpons ook wel genoemd wordt, geniet je in ieder geval van de volgende voordelen:

 • Een centerpons stelt je in staat om het boren makkelijker te maken. Mocht je boor op bepaalde objecten regelmatig wegglijden, komt een centerpons maar al te goed van pas. Met zo’n handige centerpunt breng je een klein puntje in het materiaal aan, waardoor de boormachine zich beter aan het materiaal vast kan hechten. Dit komt de snelheid alleen maar ten goede.
 • Een centerpons is makkelijk in gebruik. Om van een centerpons gebruik te maken, heb je alleen maar een hamer nodig. Je zet de centerpons op het te boren object en slaat vervolgens met je hamer op de achterkant van de centerpunt. Op die manier ben je in staat om het gewenste putje in de objecten aan te brengen. Bijkomend voordeel: er bestaan ook automatische centerponsen.
 • Een centerpons is erg betaalbaar. Wil je graag van bovengenoemde voordelen profiteren? Dan hoef je hier niet al te veel geld aan uit te geven. Meerdere van bovenstaande centerponsen kosten namelijk maximaal 20 euro. De investering in een centerpons is dan ook een kleine investering.
 • Veelzijdig te gebruiken. Zoals we eerder in dit artikel al stelden, kun je een centerpons veelzijdig gebruiken. Je kunt dit handige hulpmiddel gebruiken voor houten objecten, kunststof objecten en metalen objecten. Ongeacht wat voor klus je precies aan het uitvoeren bent, biedt een centerpons dus uitkomst.

Met alleen een centerpons ben je er jammer genoeg niet. Je hebt immers ook nog een hamer nodig. Het advies is om een bankhamer te gebruiken. Daarbij is het ook aan te raden om slechts één keer op de bovenkant van de centerpons te slaan. Als je dit meerdere keren doet, breng je meerdere putjes in het materiaal aan. En daarmee behaal je alsnog niet het gewenste effect.

Een ander punt van aandacht is de punt van een centerpons. Deze punt heeft slechts één diameter, waardoor je slechts putjes met één diameter aan kunt brengen. Het is gelukkig wel mogelijk om een veelzijdige centerpons aan te schaffen. Het is bij die varianten mogelijk om de centerpunt te vervangen, waardoor je putjes met meerdere diameters aan kunt brengen.

Tijdens het werken met een centerpons moet je goed je veiligheid waarborgen. Zo is het advies om altijd met veiligheidshandschoenen te werken; de kans bestaat dat je met de hamer naast de centerpons slaat. Ook is het belangrijk om een veiligheidsbril te dragen. Tijdens het slaan op de centerpons kunnen er metaalsplinters de lucht inschieten.

Een centerpons is hoe dan ook een handig hulpmiddel. Zie je dat ook in? En wil je graag van bovengenoemde voordelen profiteren? Dan raden wij je van harte aan om voor één van onderstaande centerponsen te kiezen. Deze centerpunten zijn als beste uit onze test gekomen én worden door andere klussers goed beoordeeld.

Beste koop centerpons – Stanley Centerpunt 3,2mm

Heb je interesse om een centerpons te kopen? Dan is het allereerst zaak om te bepalen waar je de centerpons voor wilt gebruiken. In welke materialen wil je bijvoorbeeld de centerpons gebruiken? En welke diameter heb je nodig? Ongeacht wat je antwoorden op deze vragen zijn, is het aan te raden om voor de Stanley Centerpunt 3,2 mm te kiezen. Dit is naar onze mening de beste koop centerpons.

Deze eretitel komt niet zomaar uit de lucht vallen. Nee, deze eretitel is te danken aan de samenstelling van deze centerpons. Deze centerpons is bijvoorbeeld van een ronde gekartelde greep voorzien. Dankzij deze greep kun je de centerpons stevig vasthouden. Met name op het moment dat je met je hamer op deze centerpons slaat, is dit een groot voordeel.

Daarnaast heeft Stanley voor een vierkante slagkop gekozen. Door deze vierkante slagkop wordt de centerpunt extra stevig in het metalen object ‘geslagen’. Als je vervolgens je boor in dit putje zet, heb je direct de totale controle over de boorwerkzaamheden. Met de Stanley Centerpunt 3,2 mm voer je zodoende elke boorklus razendsnel uit.

Zoals de naam al aangeeft, heeft deze centerpunt een diameter van 3,2 mm. Dit is op zich prima te noemen, maar je moet wel met beperkte toepassingsmogelijkheden rekening houden. Als je een smallere of bredere diameter nodig hebt, heb je bijvoorbeeld niks aan de Stanley Centerpunt 3,2 mm. In dat geval heb je een centerpons set nodig, waarover je hieronder meer informatie vindt.

De kwaliteit van deze centerpons is in ieder geval subliem te noemen. Dit is te danken aan het gebruikte materiaal, de afwerking en het merk Stanley. Als je een doe-het-zelver bent, heb je ongetwijfeld wel eens van dit merk gehoord. Dit merk levert gereedschap van een hoge kwaliteit, waardoor je hier jarenlang van kunt genieten. Die vlieger gaat ook voor de Stanley Centerpunt 3,2 mm op.

Daarnaast is deze centerpons van Stanley bijzonder interessant geprijsd. Voor slechts één centerspons betaal je slechts 8 euro. Dit prijskaartje spreekt ons erg aan, ook omdat je bij onze partner Bol.com nog van een staffelkorting kunt genieten. Koop je bijvoorbeeld 2 van deze centerpunten in één keer? Dan krijg je nog eens 10% korting op je aankoop.

Wat ons ook aanspreekt, is de tevredenheid van andere kopers. Bij onze partner Bol.com zijn meerdere beoordelingen achtergelaten, waarbij elke beoordeling super positief is. Dat is voor ons ook reden geweest om dit tot de beste koop centerpons uit te roepen.

Is dit een goede centerpons zonder enig nadeel? Nou, je moet dus wel rekening met de diameter houden. Doordat je met deze centerpons een putje van slechts één vaste diameter kunt maken, zijn de toepassingsmogelijkheden beperkt. Mocht je juist naar een veelzijdige centerpons op zoek zijn, raden wij je één van onderstaande producten aan.

Deze centerpons biedt beperkte toepassingsmogelijkheden.

Voordelen
 • Vierkante slagkop
 • Diameter van 3,2 mm
 • Hoge kwaliteit
 • Erg interessant geprijsd
 • Ronde gekartelde greep
Nadelen
 • Beperkte toepassingsmogelijkheden
Conclusie

De Stanley Centerpunt 3,2 mm is volgens ons de beste koop centerpons. Deze centerpons is op een ideale manier vormgegeven, is van een top kwaliteit, is voordelig geprijsd en is handig in gebruik. Dit komt onder meer door de gekartelde greep en de vierkante slagkop. Wel moet je rekening houden met ietwat beperkte toepassingsmogelijkheden.

Beste automatische centerpons – BGS Automatische centerpunt 120 mm

Ben je van plan om een centerpons te gebruiken? Dan is het interessant om voor een automatische centerpons te kiezen. Met een automatische variant geniet je namelijk van nóg meer gemak. Dat is al helemaal het geval als je voor de BGS Automatische centerpunt 120 mm kiest. Dit is naar onze mening de beste automatische centerpons.

De werking van deze automatische centerpons is subliem. Om van deze centerpunt gebruik te maken, heb je namelijk geen hamer nodig. Deze centerpons stelt je in staat om de gewenste slagkracht in te stellen. Nadat je dit hebt gedaan, kun je de rode knop induwen. Deze knop activeert nu een veer, waarmee het gewenste putje in het materiaal gezet wordt.

Dit levert meerdere voordelen op. Eén van de voordelen is dus dat je niet meer de hamer nodig hebt. Je kunt hierdoor altijd en overal van deze centerpons gebruik maken. Ook als je geen hamer in de buurt hebt. Daarbij is het ook nog ideaal dat je de gewenste slagkracht in kunt stellen. Dit stelt je in staat om elk putje op de gewenste manier in het materiaal te zetten.

Een ander voordeel is terug te vinden in de snelheid. Doordat je bij deze centerpunt alleen maar op de rode knop hoeft te drukken, geniet je van een hoge werksnelheid. Zeker als je meerdere putjes in objecten wilt zetten, komt de automatische werking maar al te goed van pas.

De BGS Automatische centerpunt 120 mm is ook nog eens van een prima kwaliteit. Dit is onder meer te danken aan de gebruikte materialen; nylon en gereedschapsstaal. Met name deze staalsoort is erg robuust, waardoor je deze centerpunt jarenlang kunt gebruiken.

Is dit dan ook een veelzijdige centerpons? Nou, deels wel en deels niet. Het is namelijk zo dat je deze centerpunt met slechts één punt geleverd krijgt. Deze punt heeft uiteraard slechts één diameter. Het is echter wel mogelijk om deze punt te verwisselen. Om van deze mogelijkheid gebruik te kunnen maken, heb je uiteraard wel punten nodig. Deze kun je eveneens bij het merk BGS bestellen, maar dit brengt wel een extra kostenplaatje met zich mee.

Moet je dan veel geld betalen voor de BGS Automatische centerpunt 120 mm? Dat valt volgens ons nog wel mee. Bij onze partners Bol.com ligt de adviesprijs voor deze centerpons namelijk op 18,25 euro. Ten opzichte van bovenstaande variant is dit veel geld, maar je geniet met deze automatische centerpons wel van extreem veel gemak. Vandaar ook dat wij je aanraden om dit bedrag aan deze centerpunt uit te geven.

Je hebt voor de mogelijke veelzijdige werking extra punten nodig.

Voordelen
 • Werkt automatisch
 • Geweldig samengesteld
 • Prima kwaliteit
 • Hoge werksnelheid
 • Slagkracht instelbaar
Nadelen
 • Je moet nog los de punten bijkopen
Conclusie

De BGS Automatische centerpunt 120 mm is naar onze mening de beste automatische centerpons. Deze centerpons werkt op een ideale en unieke manier, waardoor de werksnelheid erg hoog ligt. Daarbij geniet je ook nog van de instelbare slagkracht, de gewenste kwaliteit en een eventuele veelzijdigheid. Voor deze veelzijdigheid is het echter wel noodzakelijk om extra punten te kopen.

Beste set centerponsen – US.PRO Tools centerpuntset 5-delig

Heb je het idee dat je met enige regelmaat een centerpons nodig hebt? En heb je daarbij ook het idee dat je centerponsen met verschillende diameters nodig hebt? Dan doe je er verstandig aan om voor een set centerponsen te kiezen. Binnen het huidige aanbod raden wij je hiervoor de US.PRO Tools centerpuntset 5-delig aan.

Dit is naar onze mening de beste set centerponsen. Deze eretitel heeft deze set aan onder meer de samenstelling te danken. Zoals je op de foto hiernaast al kunt zien, bestaat deze set uit maar liefst 5 centerponsen. Doordat je meerdere centerponsen geleverd krijgt, kun je met deze set talloze soorten putjes in objecten aanbrengen.

Het mooie hierbij is dat de set uit vijf verschillende centerponsen bestaat. Deze vijf centerpunten hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • 1/16”
 • 3/32”
 • 1/8”
 • 5/32”
 • 3/16”

Dit stelt je simpelweg in staat om alle mogelijke klussen uit te voeren. Heb je een relatief klein putje in een metalen object nodig? Dan biedt de US.PRO Tools centerpuntset 5-delig uitkomst. Heb je een relatief groot putje in een kunststof object nodig? Ook dan biedt deze set uitkomst.

Daarbij geniet je ook nog eens van de gewenste grip. Alle centerponsen uit de US.PRO Tools centerpuntset 5-delig zijn namelijk van een gekartelde greep voorzien. Deze greep zorgt voor extra veel comfort en grip. Dat is erg wenselijk, aangezien je bij deze centerponsen wel met een hamer op de pons moet slaan. Dit zijn dus géén automatische centerponsen, zoals de bovenstaande variant wel is.

Een ander voordeel is de kwaliteit van deze centerpunten. Het merk US.PRO Tools heeft voor gehard hitte behandeld staal gekozen. Dit staal is tegen een stootje bestand, gaat lang mee en ziet er ook nog eens fraai uit. Zoals je op de foto’s duidelijk kunt zien, zijn deze ponsen volledig in het zwart uitgevoerd. Een leuk detail voor deze prima centerponsen.

Is dit dan een hele dure aankoop? Nee, dat valt alles behalve mee. Voor deze set van centerponsen betaal je een bedrag van slechts 17,95 euro. Voor dit bedrag krijg je bijzonder veel waar voor je geld. En als we het naar prijs per stuk omrekenen, is dit zelfs de goedkoopste optie uit deze top 5.

US.PRO Tools centerpuntset 5-delig beste

Wel moet je bij deze set met twee nadelen rekening houden. Ten eerste moet je rekening houden met de werking; voor deze centerponsen heb je altijd een hamer nodig. Mocht je geen hamer in de buurt hebben, kun je niet op de gewenste gebruik maken van deze centerpunten.

Ten tweede moet je met de verpakking rekening houden. Deze centerponsen krijg je in een plastic verpakking geleverd; hier heb je in principe niks aan. Je moet daarom de centerponsen op een andere handige manier zien op te bergen. Neem dit minpunt even serieus, aangezien je anders binnen mum van tijd deze centerponsen kwijt bent.

Deze set wordt in een onhandige verpakking geleverd.

Voordelen
 • Set van 5 centerponsen
 • Veelzijdig te gebruiken
 • Met gekartelde greep
 • Van gehard staal
 • Erg interessant geprijsd
Nadelen
 • Onhandige verpakking
 • Je hebt hier een hamer voor nodig
Conclusie

De US.PRO Tools centerpuntset 5-delig is volgens ons de beste set centerponsen. Deze set bestaat uit vijf verschillende centerponsen, waardoor je deze set veelzijdig kunt gebruiken. Daarbij geniet je van een prima kwaliteit, een fijne greep en ook een interessant prijskaartje. Houd er wel rekening mee dat de verpakking nogal onhandig is.

Beste centerpons voor de professional – Beta Tools Automatische centerpunt 32AU

Niet alleen doe-het-zelvers hebben baat bij een goede centerpons, maar ook professionals. Ben je zelf een professional en op zoek naar een goeden centerpons? Dan raden wij je van harte de Beta Tools Automatische centerpunt 32AU aan. Wij zijn van mening dat dit de beste centerpons voor de professional is.

Deze eretitel heeft deze hoogwaardige centerpons aan meerdere zaken te danken. Ten eerste aan de werking. Dit betreft namelijk een geheel automatische centerpunt. Door de bovenkant van deze centerpons in te drukken, activeer je het veersysteem. Dit veersysteem zet vervolgens de punt aan het werk, waardoor het gewenste putje in het object gezet wordt.

Het mooie is dat je hierbij zelf de slagkracht in kunt stellen. Dit stelt je nog meer in staat om elk putje op de gewenste manier in te stellen. En wil je graag dat er meerdere putjes met dezelfde slagkracht gemaakt worden? Dan is het fijn om te weten dat de ingestelde kracht moeiteloos herhaalbaar is.

Ten tweede spreekt de samenstelling van deze centerpons ons volledig aan. Dit is onder meer te danken aan de diameter van 3 mm. Dit is een diameter waar je in onwijs veel situaties prima mee uit de voeten kunt. Wel zo prettig, aangezien je als professional altijd op je gereedschap wilt kunnen bouwen.

De Beta Tools Automatische centerpunt 32AU is bovendien 23 centimeter lang in zijn totaliteit. Dit is onder meer te danken aan het handvat van 15 centimeter lang. Doordat dit handvat relatief lang is, ligt deze centerpons heerlijk in de hand. Dit komt de controle tijdens het werken ten goede, evenals het gewenste comfort. Mocht je veel putjes op één dag moeten zetten, is dat met deze centerpons een waar feestje.

Ten derde zijn wij over de kwaliteit van de Beta Tools Automatische centerpunt 32AU uiterst te spreken. Het merk Beta Tools heeft deze gehele centerpons van gehard staal vervaardigd. Dit staal is tegen een stootje bestand, waardoor deze centerpunt jarenlang te gebruiken is. Ook dat is iets waar je als professional ongetwijfeld blij mee bent.

Spreekt deze professionele centerpons je volledig aan? Dan moet je alleen even rekening met het prijskaartje houden. Voor deze automatische centerpons voor de professional betaal je namelijk 49,95 euro. Het is hiermee verreweg de duurste centerpons uit deze top 5.

Is dit prijskaartje een belangrijk nadeel? Nee, dat valt wat ons betreft reuze mee. Door dit bedrag uit te geven, krijg je namelijk wel de beschikking over een geweldige centerpons. En je kunt van dit bedrag ook nog de BTW terugvorderen, waardoor je totale investering nog een stuk lager uitvalt.

Deze centerpons is vrij duur; 49,95 euro.

Voordelen
 • Automatische centerpons
 • Slagkracht in te stellen
 • 23 centimeter lang
 • Prima kwaliteit
 • Diameter van 3 mm
Nadelen
 • Vrij duur
Conclusie

De Beta Tools Automatische centerpunt 32AU is naar onze mening de beste centerpons voor de professional. Deze centerpons is krachtig, werkt volledig automatisch en is geheel naar wens in te stellen. Met name als je als professional regelmatig een centerpons nodig hebt, is dit een ideale variant. Met deze centerpons is het zetten van putjes in objecten een waar feestje!

Beste goedkope centerpons – Ironside Centerpunt 120 x 10mm

Ben je van plan om een centerpons regelmatig te gebruiken? Weet je alleen nog niet zeker of je zo’n centerpons echt fijn vindt werken? Dan is het wellicht zonde om hier veel geld aan uit te geven. Gelukkig kun je altijd nog voor de Ironside Centerpunt 120 x 10mm kiezen. Dit is naar onze mening de beste goedkope centerpons van dit moment.

Wat je voor deze centerpons moet betalen? Bij onze partner Bol.com betaal je hier slechts 7,74 euro voor. En daar blijft het niet eens bij. Als je meerdere van deze centerpunten in één keer koopt, krijg je namelijk nog extra korting. Bij aanschaf van 2 centerpunten krijg je al 25% korting! In dat geval betaal je slechts 5,80 euro per stuk.

Niet alleen het prijskaartje is interessant, maar ook de samenstelling. Deze centerpons heeft namelijk een lengte van 12 centimeter. Hij is hierdoor relatief compact, waardoor je ‘m makkelijk overal mee naar toe kunt nemen. Daarnaast is de diameter van 1,0 mm ideaal voor de kleinere putjes. Mocht je een groter putje nodig hebben, heb je echter niks aan de Ironside Centerpunt 120 x 10mm.

De kwaliteit van deze centerpunt is wel subliem te noemen. Dit komt onder meer doordat de centerpons van chroom-vanadiumstaal vervaardigd is. Dit is zo’n beetje de sterkste staalsoort, waardoor je met deze centerpons van een lange levensduur verzekerd bent. Wat hierbij ook ideaal is, is dat de kop nog extra gehard is. Dat is overigens ook nodig, aangezien je met een hamer op deze centerpons moet slaan.

Dat is wel een nadeel. Als je van deze goedkope centerpons gebruik wilt maken, heb je te allen tijde een hamer nodig. Dit betekent dat je altijd een hamer op zak of in de buurt moet hebben. Heb je dit niet? Dan kun je jammer genoeg geen gebruik van de Ironside Centerpunt 120 x 10mm maken.

Daarnaast moet je met de beperkte toepassingsmogelijkheden rekening houden. Doordat deze centerpons een diameter van 1,0 mm heeft, kun je alleen kleine putjes met deze centerpons maken. Het is mogelijk interessanter om voor een uitgebreide set te kiezen, indien je meerdere putjes in objecten wilt kunnen maken.

Weet je nog niet zeker of een centerpons wel iets voor jou is? Dan is dit in ieder geval een prima centerpons voor jou. Daarbij is het ook interessant om direct twee van deze centerpunten te bestellen. Je bespaart daarmee nog meer geld. De tweede centerpons kun je wellicht als cadeau aan iemand anders geven!

De toepassingsmogelijkheden zijn beperkt; dit komt door de diameter van 1,0 mm.

Voordelen
 • Erg voordelig
 • Interessante staffelkorting
 • Lengte van 12 centimeter
 • Van chroom-vanadiumstaal vervaardigd
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Beperkte toepassingsmogelijkheden
 • Je hebt altijd een hamer nodig
Conclusie

De Ironside Centerpunt 120 x 10mm is volgens ons de beste goedkope centerpons. Voor deze centerpons betaal je nog geen 8 euro, terwijl hij zijn werk wel meer dan prima doet. Je maakt op een simpele en snelle manier de gewenste putjes in het object. Daarbij geniet je van de lengte van 12 centimeter en de prima kwaliteit. Houd alleen rekening met de beperkte toepassingsmogelijkheden.

Koopgids

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuwe centerpons? Dan raden wij je graag één van bovenstaande varianten aan. Om tot de beste koop te komen, zou je wel een goede vergelijking moeten maken.

Met deze koopgids helpen wij je hier graag een handje bij. Dat doen we door hieronder te bespreken wat de belangrijkste aandachtspunten zijn. Let extra goed op deze aandachtspunten en bestel direct de beste centerpons.

Soort centerpons

Allereerst is het zaak om goed naar het soort centerpons te kijken:

 • Normale centerpons. Dit is een centerpons waarbij je met een hamer op het uiteinde moet slaan. De kracht die hierbij ontstaat, zorgt voor het putje in het object. Gevaar hierbij is dat je naast de centerpons slaat of dat je geen hamer bij de hand hebt.
 • Automatische centerpons. Een automatische centerpons beschikt over een veersysteem, waardoor je zelf geen kracht hoeft te zetten. Je hoeft alleen maar de slagkracht in te stellen en de knop in te drukken. Nadeel is alleen dat je voor dergelijke varianten meer geld kwijt bent.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Wat ons betreft is dit één van de belangrijkste keuzes die je moet maken.

Diameter & aantal centerpunten

Ten tweede moet je goed naar de diameter kijken. Zoals je aan bovenstaande varianten kunt zien, bestaan op dit gebied forse verschillen. Probeer daarom voor jezelf te bepalen waar je je centerpons voor wilt gebruiken. En bepaal op basis daarvan wat de diameter van de centerpons moet zijn.

Een andere optie die je hebt, is om voor een set van centerponsen te kiezen. Des te meer centerponsen je tot je beschikking hebt, des te veelzijdiger je de centerponsen kunt gebruiken. Ga per set wel goed na welke centerpunten je precies geleverd krijgt.

Afmetingen & materiaal

Ten derde zou je goed naar de overige afmetingen moeten kijken. De diameter speelt dus een cruciale rol, maar dit geldt ook voor de lengte. Des te langer de centerpons is, des te makkelijker je ‘m beet kunt houden. Ook is het met een langere centerpons makkelijker om veel kracht over te brengen.

Daarbij is het ook belangrijk om goed naar het materiaal te kijken. Een centerpons moet bij voorkeur van stevig staal vervaardigd zijn. Dit komt de levensduur en slagkracht alleen maar ten goede.

Grip

Ten vierde is het belangrijk om goed naar de grip te kijken. Onze voorkeur gaat daarvoor uit naar een centerpons met gekartelde greep. Door de karteling op de greep behoud je zonder moeite de controle over de centerpunt. En dat stelt je in staat om nog aangenamer van deze centerpons gebruik te maken.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Zoals hierboven al gesteld, kies je het beste voor een centerpons van gehard staal. Deze staalsoort voor de gewenste kwaliteit. Een ander aandachtspunt is uiteraard het prijskaartje.

Hoeveel geld wil je aan je nieuwe centerpons uitgeven? Zoals bovenstaande varianten laten zien, lopen de prijskaartjes nogal uiteen. Bepaal daarom voor jezelf goed welke eisen je aan je nieuwe centerpons stelt. Voor een automatische variant betaal je in ieder geval meer dan voor een normale centerpons.

Prijs-kwaliteitsverhouding centerpons

Slotwoord

Met een centerpons haal je een handig hulpmiddel in huis. Het boren van gaten maak je met dit handige hulpmiddel namelijk een heel stuk makkelijker. Wat ons betreft maak je hiervoor het beste gebruik van één van bovenstaande varianten. Heb je over deze varianten nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van Bol.com. Wij wensen je graag veel klusplezier met je nieuwe centerpons.

Tresna.nl
Logo