Beste inbussleutelset

Moet je voor een bepaalde klus een inbusbout los- of vast draaien? Dan heb je daar een inbussleutel voor nodig. Je kunt een losse inbussleutelset kopen, maar je kunt ook voor een complete set kiezen. Indien je voor de beste inbussleutelset kiest, hoef je nooit meer op zoek te gaan naar een geschikte inbussleutel. Je weet simpelweg dat de benodigde inbussleutel in de inbussleutelset aanwezig is. Dat is zéker het geval als je voor één van onderstaande sets kiest; dit zijn volgens ons namelijk de beste inbussleutelsets van dit moment.

Onze top 5 inbussleutelsets

Afbeelding

Product


Silverline Inbus Sleutel Hex – 10 Delig

Onze beste koop!

Silverline Inbus Sleutel Hex – 10 Delig

Beste koop inbussleutelset

of

Stanley 0-97-552 8-delige Inbussleutelset 

Stanley 0-97-552 8-delige Inbussleutelset

Beste compacte inbussleutelset

of

Silverline Chroom Vanadium Torx Sleutels - 1o delig

Silverline Chroom Vanadium Torx Sleutels - 10delig

Beste Torx inbussleutelset

of

Toolland SAE M Inbussleutelset – Inbus - 30-delig

Toolland SAE/M Inbussleutelset – Inbus - 30-delig

Beste uitgebreide inbussleutelset

of

STANLEY Inbussleutelset 10-delig - 1.5 tm 10 mm

STANLEY Inbussleutelset 10-delig - 1.5 t/m 10 mm

Beste voordelige inbussleutelset

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Silverline Inbus Sleutel Hex – 10 Delig

Beste koop inbussleutelset

Silverline Inbus Sleutel Hex – 10 Delig

of

Stanley 0-97-552 8-delige Inbussleutelset 

Beste compacte inbussleutelset

Stanley 0-97-552 8-delige Inbussleutelset 

of

Silverline Chroom Vanadium Torx Sleutels - 10 delig

Beste Torx inbussleutelset

Silverline Chroom Vanadium Torx Sleutels - 1o delig

of

Toolland SAE?M Inbussleutelset – Inbus - 30-delig

Beste uitgebreide inbussleutelset

Toolland SAE M Inbussleutelset – Inbus - 30-delig

of

STANLEY Inbussleutelset 10-delig - 1.5 tm 10 mm

Beste voordelige inbussleutelset

STANLEY Inbussleutelset 10-delig - 1.5 tm 10 mm

of

De voor- en nadelen van een inbussleutelset

Is de aanschaf van een inbussleutelset echt aan te raden? Ja, volgens ons is dat zeker het geval. Met een dergelijke set maak je het makkelijk voor jezelf, terwijl je ook elke mogelijke klus uit kunt voeren. In onze ogen is een inbussleutelset bovendien voor doe-het-zelvers én voor professionals geschikt. Bij meerdere klussen krijg je immers met een inbusbout te maken.

Heb je op dit moment te maken met een lastige inbusbout? Heb je daarvoor niet de juiste inbussleutel bij de hand? Dan zou een inbussleutelset al ideaal zijn geweest. Met dank aan een dergelijke set heb je immers altijd de juiste sleutel bij de hand. Ongeacht wat voor inbusbout je los- of vast wilt draaien; het is mogelijk met de beste inbussleutelset.

Hierbij is het ook prettig dat je alles in één set hebt zitten. Je hoeft niet urenlang te zoeken naar die ene inbussleutel die in jouw gereedschapskoffer zit. Nee, als je een inbussleutelset bij de hand hebt, weet je altijd waar je de benodigde inbussleutel kunt vinden.

Belangrijk voordeel is ook dat de meeste sets uit meerdere maten bestaan. Heb je bijvoorbeeld een inbussleutel met een diameter van 4 mm nodig of van 6 mm? Als je voor een goede en uitgebreide inbussleutel gekozen hebt, is deze vraag eigenlijk niet van belang. Je weet dan immers dat je áltijd over de juiste inbussleutel beschikt.

Overigens is het ook nog handig dat je uit meerdere soorten sets kunt kiezen. Zo kun je voor een normale inbussleutelset kiezen, terwijl je ook voor een speciale Torx set kunt kiezen. Doordat je zoveel keuze hebt, ben je altijd in staat om de juiste inbussleutelset aan te schaffen. Dat is dé inbussleutelset die het beste op jouw wensen en werkzaamheden aansluit.

Moet je regelmatig op locatie werken? Ook dan is een inbussleutelset handig. Een dergelijke set neemt namelijk nagenoeg geen ruimte in beslag. Je bergt de set dan ook makkelijk op, waarna je de set overal mee naar toe kunt nemen. Op de plek van bestemming kun je vervolgens direct gebruik maken van de benodigde inbussleutels.

Verder zijn wij van mening dat je niet al te veel geld hoeft te betalen. Dat ga je ook teruglezen in de onderstaande reviews; voor pakweg maximaal 2 tientjes heb je al een goede inbussleutelset in huis. Voor dat minieme bedrag kun je dus al van alle hierboven genoemde voordelen genieten.

Wel moet je goed rekening met het uitgebreide aanbod houden. Juist doordat het aanbod zo divers is, is het niet makkelijk om de geschikte inbussleutelset te vinden. Mede daarom hebben wij dit artikel geschreven. Vóórdat wij direct artikel schreven, hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste inbussleutelsets. Aan de hand van ons eigen onderzoek hebben wij de top 5 samen kunnen stellen.

Ben je benieuwd welke inbussleutelset het beste voor jou is? En wil je graag een goede vergelijking tussen alle de beste inbussleutelsets kunnen maken? Dan raden wij je aan om onderstaande reviews door te nemen. In deze reviews bespreken wij namelijk alle voor- en nadelen van de beste inbussleutelsets. Aan de hand van die informatie kun je voor jezelf de juiste keuze maken. Een keuze waar je ongetwijfeld geen spijt van gaat krijgen.

Beste koop inbussleutelset – Silverline Inbus Sleutel Hex 10 Delig

Ben je als doe-het-zelver op zoek naar de beste inbussleutelset? Of ben je als professional op zoek naar de beste inbussleutelset? Eigenlijk maakt het niet zozeer uit wat je bent. Zowel doe-het-zelvers als professionals stellen namelijk dezelfde eisen aan een inbussleutelset.

Zo willen veel mensen dat een inbussleutelset uitgebreid, handig, betaalbaar en praktisch is. Nou, dat is deze inbussleutelset van het merk gekende merk Silverline absoluut. Om meerdere redenen is dit volgens ons de beste inbussleutelset van dit moment.

In deze inbussleutelset vind je inbussleutels met 10 verschillende maten: 2 mm, 2,5 mm, 3 mm, 4 mm, 4,5 mm, 5 mm, 5,5 mm, 6 mm, 8 mm en 10 mm. Doordat de set zo uitgebreid en divers is, heb je altijd wel een geschikte inbussleutel bij de hand. Het gaat hierbij overigens om normale inbussleutels; voor speciale Torx sleutels verwijzen wij je naar één van de volgende reviews.

Bij aanschaf krijg je ook direct een handig opslagrek meegeleverd. Dit opslagrek kun je overal mee naar toe nemen, terwijl je dankzij dit rek ook nooit meer jouw inbussleutels kwijt hoeft te raken. Als klap op de vuurpijl heeft Silverline ook nog het formaat van de sleutels op het opslagrek afgedrukt. Je ziet hierdoor in één oogopslag waar de benodigde inbussleutel zich bevindt.

De inbussleutels zelf zijn ook bijzonder handig. Silverline heeft namelijk gekozen voor inbussleutels met een korte- en een lange zijde. Juist doordat je de inbussleutels op twee manieren kunt gebruiken, kun je elke mogelijke klus uitvoeren. Heb je weinig ruimte rondom de inbusbout? Dan gebruik je de korte zijde. Heb je veel ruimte en wil je snel werken? Dan gebruik je de lange zijde.

Bij het gebruik maken van de inbussleutel geniet je ook van het handvat. Zoals je op de foto al kunt zien, is dit handvat vrij groot uitgevoerd. Bovendien heeft dit handvat een T-greep, waardoor de sleutel echt heerlijk in jouw handen ligt. Hierdoor werk je snel, aangenaam en behoud je altijd de controle.

Verder zijn wij van mening dat deze inbussleutelset echt voordelig geprijsd is. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 18,40 euro. Dit komt neer op een bedrag van 1,84 euro per inbussleutel. Bij deze rekensom krijg je ook nog eens het opslagrek gratis meegeleverd. Met andere woorden: de prijs-kwaliteitsverhouding is dik in orde.

Silverline beste koop inbussleutelset

Moet je ook nog met nadelen rekening houden? Nou, voor de echt zware klussen zijn deze inbussleutels eigenlijk niet krachtig genoeg. Als je zelf over veel kracht beschikt, kun je dat probleem echter wel oplossen. Als je af en toe als doe-het-zelver bezig bent, is dit overigens geen probleem. In dat geval merk je waarschijnlijk niet eens op dat deze sleutels niet altijd de gewenste kracht leveren.

De inbussleutels hadden zelf iets sterker mogen zijn; dit nadeel is met name voor professionals van belang.

Voordelen
 • Set van 10 Hex inbussleutels
 • In 10 verschillende maten
 • Inclusief handig opslagrek
 • Sleutels met korte- en lange zijde
 • Inclusief handige T-greep
 • Voordelig geprijsd
Nadelen
 • Niet voor alle klussen geschikt
Conclusie

De Silverline Inbus Sleutel Hex – 10 Delig is naar onze mening de beste inbussleutelset van dit moment. Deze set is uitgebreid, wordt in een handig opslagrek geleverd en is voordelig geprijsd. Over de sleutels zelf zijn wij ook te spreken; 10 verschillende maten, een handige T-greep en voor de meeste klussen meer dan geschikt. In onze ogen is dit zéker een aanrader!

Beste compacte inbussleutelset – Stanley 0-97-552 8-delige Inbussleutelset

In het aanbod van de inbussleutelsets kom je echt veel varianten tegen. Je kunt bijvoorbeeld voor de hierboven genoemde variant kiezen, terwijl je ook voor een nóg uitgebreidere set kunt kiezen. Je kunt echter ook voor een compacte en minder uitgebreide set kiezen.

Gaat jouw voorkeur daar naar uit? Dan ben je in deze review aan het juiste adres. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste compacte inbussleutelset. Na een uitgebreide test kunnen we het volgende concluderen: deze Stanley 0-97-552 8-delige Inbussleutelset is wat ons betreft de beste compacte inbussleutelset.

Waar deze eretitel aan te danken is? Onder meer aan de sublieme vormgeving van deze set. Zoals je op de foto al kunt zien, heeft deze set de vormgeving van een zakmes. De inbussleutels klap je als het ware in, waardoor de set zelf weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt hierdoor de inbussleutelset moeiteloos in bijvoorbeeld jouw broekzak meenemen.

Ook is het handig dat je de sleutels zelf in drie posities kunt vergrendelen. In een hoek van 90 graden, in een hoek van 135 graden en in een hoek van 180 graden. Door de inbussleutel te vergrendelen, stel je jezelf in staat om nóg meer kracht te leveren. Bovendien is dit een stuk praktischer.

In deze compacte set zijn overigens meerdere inbussleutels te vinden: 1,5 mm, 2 mm, 2,5 mm, 3 mm, 4 mm, 5 mm, 6 mm en 8 mm. We kunnen het ons goed voorstellen dat je dit niet verwacht had. Deze inbussleutelset is compact vormgegeven, maar biedt dus wel veel soorten inbussleutels aan. Erg handig wat ons betreft.

Overigens heeft Stanley ervoor gekozen om de sleutels relatief lang uit te voeren. Doordat de sleutels relatief lang zijn, kun je op een aangename manier te werk gaan. De set zelf komt echter nooit in de weg te zitten, zoals je op de foto hiernaast kunt zien. Als je de inbussleutels uitklapt, kun je eigenlijk direct aan de slag gaan.

Stanley compacte inbussleutelset

Iets wat ook super is, is het prijskaartje van deze compacte inbussleutelset. Voor deze handige set betaal je bij onze partner Bol.com slechts 19,99 euro. Je hoeft dus niet al te diep in de buidel te tasten, terwijl je wel van ongekend veel gemak weet te genieten. Juist die combinatie is in onze ogen uniek te noemen.

Wel moet je rekening houden met de maten van de inbussleutels. Wij missen persoonlijk nogal de 10 mm variant. Bij de hierboven besproken set is die inbussleutel wel aanwezig, maar bij deze set helaas niet. Een gemiste kans van Stanley wat ons betreft.

We missen helaas de 10 mm variant in deze compacte set.

Voordelen
 • Onwijs handig vormgegeven
 • In drie hoeken vast te zetten
 • Maar liefst 8 inbussleutels
 • Voordelig geprijsd
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Niet de 10 mm inbussleutel
Conclusie

De Stanley 0-97-552 8-delige Inbussleutelset is volgens ons de beste compacte inbussleutelset. Zoals je op de foto al kunt zien, neemt deze set nagenoeg geen ruimte in beslag. Je kunt ‘m moeiteloos overal mee naar toe nemen, waarna je van het nodige gemak geniet. Deze set is makkelijk in gebruik, bestaat uit maar liefst 8 inbussleutels en is uniek in zijn soort.

Beste Torx inbussleutelset – Silverline Chroom Vanadium Torx Sleutels  10-delig

Wil je een goede inbussleutelset aanschaffen? Dan is het eerst zaak dat je gaat bepalen waar je precies naar op zoek bent. Heb je namelijk ‘normale’ inbussleutels nodig? Of heb je juist de zogeheten Torx inbussleutels nodig? De keuze is volledig aan jou.

Indien je voor Torx inbusbouten de juiste sleutels hebt, kies je het beste voor een Torx inbussleutelset. In dat geval kun je het beste kiezen voor deze set van Silverline. Dit is volgens ons namelijk de beste Torx inbussleutelset.

Wellicht was het je al opgevallen, maar deze set lijkt behoorlijk op de ‘beste koop’. Beide sets lijken veel op elkaar, maar in deze set vind je dus Torx inbussleutels terug. Met deze inbussleutel ben je in staat om alle Torx inbusbouten los- en vast te draaien.

Silverline heeft bij deze set voor maar liefst 10 inbussleutels gekozen. Het gaat hierbij om de volgende sleutels: T9, T10, T15, T20, T25, T27, T30, T40, T45 en T50. Ongeacht welke maat sleutel je nodig hebt, is de kans heel groot dat je de benodigde sleutel in deze set aantreft.

Met deze inbussleutels werk je ook op een aangename en snelle manier. Dit is te danken aan de vormgeving van de sleutels, waarbij met name de T-greep in positieve zin opvalt. Dankzij deze T-greep ligt deze sleutel heerlijk in de hand. Ook behoud je hiermee de optimale controle en kun je veel kracht zetten.

Heb je veel kracht nodig? Dan kun je het beste de lange zijde van de inbussleutel gebruiken. Heb je niet al te veel ruimte rondom de inbusbout? Dan kun je beter kiezen voor de korte zijde. Dankzij deze vormgeving – hulde aan Silverline – werk je altijd op een aangename manier met deze set.

Iets wat ook nog handig is, is het opslagrekje. In dit rekje kun je op een handige manier alle Torx inbussleutels bewaren. Bovendien heeft Silverline op dit rekje de betreffende maten aangegeven. Mocht je een specifieke maat nodig hebben, kun je direct op het rekje aflezen welke inbussleutel daar voor geschikt is.

Silverline Torx inbussleutelset

Bij onze partner Bol.com betaal je bovendien niet de hoofdprijs voor deze set. Je betaalt een bedrag van slechts 20,49 euro; een prima bedrag in onze ogen. Met name omdat je uit niet heel veel Torx inbussleutelsets kunt kiezen, waardoor de prijzen relatief hoog uitvallen. Dat is bij deze set dus zeker níet het geval.

Wel moet je rekening houden met de beperkte toepassingsmogelijkheden. Doordat dit een Torx inbussleutelset betreft, kun je de inbussleutels niet voor al te veel inbusbouten gebruiken. Alléén als het om Torx inbusbouten gaat, komt deze set van pas.

Deze inbussleutelset kun je niet in alle situaties gebruiken.

Voordelen
 • Speciale set van Torx inbussleutels
 • Bestaat uit maar liefst 10 inbussleutels
 • De inbussleutels hebben een fijn T-handvat
 • Prima kwaliteit
 • Inclusief handig opslagrekje
Nadelen
 • Beperkte toepassingsmogelijkheden
Conclusie

De Silverline Chroom Vanadium Torx Sleutels - 10delig is volgens ons de beste Torx inbussleutelset. Met deze set ben je in ieder geval in staat om alle Torx inbusbouten los- en vast te draaien. Dit doe je op een snelle, handige en praktische manier. Ook het prijskaartje, het opslagrek en de verschillende maten sleutels zijn naar onze wens!

Bekijk prijzen van de Silverline Chroom Vanadium Torx Sleutels 10-delig bij verschillende winkels:

Beste uitgebreide inbussleutelset – Toolland SAE/M Inbussleutelset – Inbus 30-delig

Het uitkiezen van een nieuwe inbussleutelset is niet makkelijk. Je moet op veel factoren letten, terwijl je ook nog met jouw eigen voorkeuren te maken hebt. Is jouw voorkeur dat je over heel veel inbussleutels kunt beschikken? Dan kun je het beste naar een uitgebreide inbussleutelset op zoek gaan.

Voor welke set je in dat geval kunt kiezen? Wij zijn onze zoektocht naar de beste uitgebreide inbussleutelset gestart. Al snel kwamen wij met deze set van het merk Toolland in aanraking. Vervolgens bleek direct dat dit de beste uitgebreide inbussleutelset is.

Waarom? Omdat deze set uit maar liefst 30 verschillende inbussleutels betstaat. Het gaat hierbij om 15 zogeheten SAE sleutels en 15 metrische sleutels. De SAE sleutels hebben een afmeting van 0.0028 tot 3/8 inch en de 15 metrische sleutels hebben een maat van 0,7 tot 10 mm. Dankzij deze set kun je in principe alle mogelijke klussen uitvoeren. Je hebt namelijk áltijd een geschikte inbussleutel bij de hand.

Ook over het materiaal werden wij direct enthousiast. Toolland heeft namelijk gekozen voor sleutels van gepolijst smeedstaal. Dit materiaal is erg sterk en robuust, waardoor de sleutels bijzonder sterk zijn. Ook als je deze sleutels intensief gebruikt, kun je hier echt jarenlang met veel plezier gebruik van maken.

Wil je deze inbussleutels overal mee naar toe kunnen nemen? Dat is mogelijk dankzij de opbergbox. In deze opbergbox kun je alle inbussleutels op een makkelijke, veilige en overzichtelijke manier opbergen. Iets wat ons erg aanspreekt.

Heb je vervolgens een specifieke inbussleutel nodig? Dan kun je hiervoor op de voorkant van de doos direct de verschillende maten aflezen. Zie je de benodigde maat er tussen staan? Dan weet je direct dat je díe inbussleutel nodig hebt. Deze maataanduiding is erg handig wat ons betreft.

Moet je nu de hoofdprijs voor deze uitgebreide inbussleutelset betalen? Nee, zeker niet. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 21,95 euro. In onze ogen is dat een miniem prijskaartje, zéker omdat je maar liefst 30 inbussleutels geleverd krijgt.

Wel moet je rekening houden met de opbergdoos. De doos zelf is handig, maar het terug stoppen van de inbussleutels gaat niet gemakkelijk. Dit is een behoorlijk priegelwerk, waardoor wij in ieder geval enigszins geïrriteerd raakten. Toolland had beter voor een iets slimmere vormgeving kunnen kiezen.

Het principe van de opbergdoos is op zich handig, maar het ontbreekt aan een handige vormgeving.

Voordelen
 • Set van 30 inbussleutels
 • Zowel SAE sleutels als metrische sleutels
 • Vervaardigd van gepolijst smeedstaal
 • Inclusief opbergbox
 • Gunstig geprijsd
Nadelen
 • Opbergdoos is niet handig vormgegeven
Conclusie

De Toolland SAE/M Inbussleutelset – Inbus - 30-delig is met afstand de beste uitgebreide inbussleutelset. In deze set vind je maar liefst 30 inbussleutels terug; dit betekent dat je écht alle mogelijke klussen uit kunt voeren. Dit doe je bovendien op een handige manier, onder meer dankzij de opbergdoos en de handige vormgeving van de inbussleutels. Houd alleen rekening met de ietwat onhandige vormgeving van de opbergdoos.

Bekijk prijzen van de Toolland SAE/M Inbussleutelset Inbus 30-delig bij verschillende winkels:

Beste voordelige inbussleutelset – STANLEY Inbussleutelset 10-delig - 1.5 t/m 10 mm

Ben je voor jezelf op zoek naar een inbussleutelset? Of wil je mogelijk iemand anders een inbussleutelset als cadeau geven? Indien je niet al te veel geld uit wilt geven, heb je alsnog uit veel inbussleutelsets de keuze. Relatief veel sets worden namelijk tegen scherpe prijzen aangeboden.

De zoektocht naar de beste voordelige inbussleutelset was dan ook geen gemakkelijke zoektocht. We hebben veel inbussleutelsets uitgeprobeerd, maar uiteindelijk kan er maar één de beste zijn. In onze ogen verdient deze Stanley inbussleutelset die eretitel. Dit is wat ons betreft de beste voordelige inbussleutelset van dit moment!

Iets wat direct in het oog springt, is het prijskaartje. Voor deze betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van slechts 10,99 euro. In onze ogen is dat echt voordelig, aangezien deze inbussleutels wel gewoon de gekende Stanley kwaliteit hebben.

Daarnaast bestaat deze set uit maar liefst 10 inbussleutels. Het gaat hierbij om metrische inbussleutels met de volgende maten: 1,5 mm, 2mm, 2,5 mm, 3 mm, 4 mm, 5 mm, 5,5 mm, 6 mm, 8 mm en 10 mm. Ongeacht wat voor inbusbouten je los of vast wilt draaien, biedt deze set waarschijnlijk uitkomst.

Stanley heeft bij deze set gekozen voor inbussleutels van staal. Dat is in onze ogen een prima keuze geweest, aangezien de inbussleutels hierdoor behoorlijk sterk zijn. Ook als je inbusbouten los moet draaien die behoorlijk vast zitten, biedt deze set uitkomst. Je kunt eigenlijk altijd met veel gemak gebruik maken van deze set.

Iets wat wij ook nog handig vinden, is de compacte vormgeving. Je kunt deze beste voordelige inbussleutelset echt probleemloos met je meenemen. Bijvoorbeeld in jouw gereedschapskoffer, maar ook in jouw broekzak of in de zak van jouw vest of jack is mogelijk. De set is in ieder geval erg klein en kun je dus naar elke locatie met je meenemen.

Stanley beste voordelige inbussleutelset

Zijn we dan echt voor de volle 100% te spreken over deze inbussleutelset? Nee, dat is niet het geval. We zijn namelijk van mening dat de meegeleverde kunststof houder erg onhandig is. Het principe van de houder is zeker handig, maar over de vormgeving lijkt niet al te veel nagedacht te zijn. Als iets tegen de onderkant van de houder aandrukt, komen alle inbussleutels namelijk los. Dit is iets om goed rekening mee te houden.

De vormgeving van de kunststof houder is bijzonder onhandig.

Voordelen
 • Set van 10 inbussleutels
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Prima kwaliteit
 • Makkelijk mee te nemen
Nadelen
 • Onhandige kunststof houder
Conclusie

De STANLEY Inbussleutelset 10-delig - 1.5 t/m 10 mm is volgens ons de beste voordelige inbussleutelset. Voor deze set betaal je net iets meer dan 10 euro; voor dat bedrag krijg je echt heel veel waar voor je geld. Zo is de set van een hoge kwaliteit, krijg je maar liefst 10 inbussleutels tot je beschikking en kun je de set makkelijk meenemen. Houd alleen even goed rekening met de onhandige houder van kunststof.

Bekijk prijzen van de STANLEY Inbussleutelset 10-delig - 1.5 t/m 10 mm bij verschillende winkels:

Koopgids

Met een inbussleutelset geniet je van veel gemak. Dat is althans het geval als je voor een goede inbussleutelset kiest. Wij willen je daarom – nogmaals – benadrukken dat je niet de eerste de beste inbussleutelset zou moeten bestellen. Nee, doe echt goed onderzoek naar de verschillende soorten.

Graag helpen wij je daar nog een handje bij. In deze koopgids bespreken wij daarom de belangrijkste criteria van een inbussleutelset. Als je goed op deze criteria let, kun je uiteindelijk de juiste keuze maken. Voordat het zover is, is het advies dus wel om een goede vergelijking te maken.

Soort inbussleutels

Allereerst moet je goed kijken naar het soort inbussleutels. Zoals je in bovenstaande reviews hebt kunnen lezen, kun je uit meerdere inbussleutels kiezen. Je kunt voor de normale (metrische) inbussleutels kiezen, voor de SAE inbusselsleutels (in inches) en voor de Torx inbussleutels.

Om op dit gebied de juiste keuze te kunnen maken, moet je goed naar de inbusbouten kijken. De inbussleutels moeten immers afgestemd worden op de inbusbouten.

Soort inbussleutels

Hoeveelheid sleutels

Verder moet je ook goed naar de hoeveelheid inbussleutels kijken. Je kunt voor een compacte set van 8 sleutels kiezen, terwijl je ook voor een set van 30 sleutels kunt kiezen. In dit geval is het gezegde ‘meer is altijd beter’ niet van toepassing. Nee, uiteindelijk gaat het erom dat de sleutels aansluiten op jouw voorkeuren. De hoeveelheid sleutels zijn daarbij een bepalende factor, maar hoeven niet de hoofdrol te spelen.

Materiaal van de sleutels

Ook raden wij je aan om goed naar het materiaal van de sleutels te kijken. Sommige sleutels zijn van chroom vervaardigd, terwijl andere sleutels van metaal of staal vervaardigd zijn. In principe is het van belang dat de sleutels sterk en robuust zijn. Dat is in ieder geval zo bij de sleutels van metaal en staal.

Houder

Krijg je bij de aanschaf van een set ook nog een handige houder meegeleverd? Kijk dan goed naar het praktische nut van deze houder. De ervaring leert namelijk dat sommige houders alles behalve handig zijn. Aan de andere kant zijn er ook houders/opbergdozen/opbergboxen die bijzonder handig zijn. Het is aan jou om te bepalen wat jij van de bijbehorende houder of doos/box vindt.

Vormgeving van de inbussleutel

Bij de inbussleutels gaat het veelal over de maat van de sleutel. Dat is logisch, maar wij raden je ook aan om naar de vormgeving van de inbussleutel te kijken. Het gaat hierbij om de volgende twee facetten:

 • Handvat: hebben de inbussleutels een handig handvat? Indien dat het geval is, is het wenselijk dat dit een T-handvat betreft.
 • Lange en korte zijde: ook is het wenselijk dat de inbussleutels een korte- en een lange zijde hebben. De korte zijde is ideaal in de kleine ruimtes, terwijl je met de lange zijde veel kracht kunt zetten.
Vormgeving van de inbussleutels

Prijs-kwaliteitsverhouding

Hoeveel geld wil jij aan de beste inbussleutelset uitgeven? De bovenstaande varianten laten in ieder geval zien dat je hier niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Wij raden je hierbij wel aan om áltijd voor kwaliteit te gaan. Kies voor een inbussleutelset van een gerenommeerd merk en bespaar niet op deze investering.

Slotwoord

Een inbussleutelset is bijzonder handig; dat is één van de weinige zekerheden die je bij het uitvoeren van klussen hebt. Ga daarom direct op zoek naar de beste inbussleutelset. Vergelijk de hierboven genoemde sets en maak uiteindelijk voor jezelf de keuze. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij wensen je graag veel plezier met jouw nieuwe inbussleutelset!

Tresna.nl
Logo