Beste bezemsteel

Even kruimels in huis opvegen. Even de tuin netjes aanvegen. Even zand, bladeren of overig tuinafval bij elkaar vegen. Of even ‘normaal’ afval in bijvoorbeeld het huis of de tuin bij elkaar vegen. Zonder dat je het wellicht doorhebt, kun je in best veel situaties een bezem prima gebruiken. Mocht je op dit moment nog op zoek naar een nieuwe bezem zijn, heb je twee mogelijkheden:

 • Je kiest voor een complete bezem met bezemsteel. In ons artikel ‘beste bezem’ vind je daar meer informatie over.
 • Je kiest voor een losse bezemsteel. Dit is in meerdere situaties interessant, bijvoorbeeld als je nog een goed functionerende bezem hebt.

Gaat jouw voorkeur uit naar de aanschaf van een losse bezemsteel? Dan ben je in dít artikel aan het juiste adres. In dit artikel laten wij je namelijk kennis maken met de vijf beste bezemstelen van dit moment. Neem de reviews door en hak direct de knoop voor jezelf door.

Onze top 5 bezemstelen

Afbeelding

Product


Hendrik Jan Bezemsteel Espenhout 130 cm

Onze beste koop!

Hendrik Jan Bezemsteel Espenhout 130 cm

Beste bezemsteel van hout

of

WOLF-Garten Aluminium steel ZMi 15

WOLF-Garten Aluminium steel ZMi 15

Beste bezemsteel van aluminium

of

GARDENA Combisysteem houtensteel 150cm

GARDENA Combisysteem houtensteel 150cm

Beste Gardena bezemsteel

of

WOLF-Garten Essenhouten steel ZM 170

WOLF-Garten Essenhouten steel ZM 170

Beste lange bezemsteel

of

Talen Tools Bezemsteel 140 cm

Talen Tools Bezemsteel 140 cm

Beste voordelige bezemsteel

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Hendrik Jan Bezemsteel Espenhout 130 cm

Beste bezemsteel van hout

Hendrik Jan Bezemsteel Espenhout 130 cm

of

WOLF-Garten Aluminium steel ZMi 15

Beste bezemsteel van aluminium

WOLF-Garten Aluminium steel ZMi 15

of

GARDENA Combisysteem houtensteel 150cm

Beste Gardena bezemsteel

GARDENA Combisysteem houtensteel 150cm

of

WOLF-Garten Essenhouten steel ZM 170

Beste lange bezemsteel

WOLF-Garten Essenhouten steel ZM 170

of

Talen Tools Bezemsteel 140 cm

Beste voordelige bezemsteel

Talen Tools Bezemsteel 140 cm

of

Voor- en nadelen van een losse bezemsteel

Is het mogelijk om te ‘leven’ zonder een bezem? Nou, eigenlijk niet. Op het moment dat je géén bezem tot je beschikking hebt, merk je pas hoe afhankelijk je van dit hulpmiddel bent. Het is bovendien een hulpmiddel die op meerdere momenten maar al te goed van pas komt.

Daarbij is het ook nog een voordeel dat je een bezem veelzijdig in kunt zetten. Zo zijn er bezems die je binnen kunt gebruiken, maar óók buiten kunt gebruiken. Als je voor zo’n bezem kiest, vang je eigenlijk meerdere vliegen in een klap. Enfin, daar kan je meer over lezen in ons artikel over de beste bezems. In dít artikel richten wij onze pijlen graag op de losse bezemstelen.

Want, waarom is het nou interessant om een losse bezemsteel aan te schaffen? Nou, daar zijn meerdere redenen voor. Laten we allereerst eens kijken naar de situaties waarin een losse bezemstel maar al te goed van pas komt:

 • Als jouw huidige bezemsteel kapot gegaan is. Heeft jouw huidige bezemsteel het begeven? Dan heb je wel nog een goede bezem tot je beschikking, maar daar kun je niet zoveel mee. Totdat je de beste bezemsteel aanschaft.  
 • Als je nog een goede bezem hebt. Heb je in bijvoorbeeld jouw schuur nog een prima bezem gevonden? Mis je alleen de steel behorende bij deze bezem? Dan is het in veel gevallen mogelijk om ‘gewoon’ voor een losse bezemsteel te kiezen.
 • Als je wensen zijn veranderd. Vond je het een jaar geleden een goed idee om een bezemsteel met een lengte van 120 centimeter aan te schaffen? Dan heb je mogelijk nu opgemerkt dat dit eigenlijk aan de korte kant is. Mocht dat het geval zijn, kun je ook prima voor een losse bezemsteel kiezen.

Al met al zijn er dus meerdere situaties waarin een losse bezemsteel interessant is. Dat is overigens ook het geval als je graag kosten wilt besparen. Mocht je nog een goede bezem thuis hebben liggen, is het zonde om veel geld aan nieuwe bezem + bezemsteel uit te geven. In plaats daarvan kun je beter voor alleen de losse bezemsteel te kiezen, waardoor je het nodige geld weet te besparen.

Bijkomend voordeel: je kunt niet alleen uit veel bezems kiezen, maar ook uit veel bezemstelen. Zo zijn er bezemstelen in verschillende materialen uitgevoerd, maar in allerlei afmetingen. Tevens is het zo dat er speciale bezemstelen bestaan voor speciale soorten bezems.

Daarmee willen wij je wel direct op een aandachtspunt wijzen: niet alle bezemstelen en bezems zijn voor elkaar geschikt. Als je op dit moment thuis nog een goede bezem hebt liggen, moet je daarom goed naar de aansluiting kijken. Op basis daarvan kun je bepalen welke bezemstelen eventueel voor die bezem geschikt zouden zijn.

Hoe dan ook: de aanschaf van een goede bezemsteel is zéker aan te raden. Om de zoektocht naar de beste bezem voor jou een stuk makkelijker te maken, hebben wij alvast een uitgebreid onderzoek uitgevoerd. Aan de hand van ons onderzoek hebben wij een top 5 samen kunnen stellen, waarover je hieronder meer kunt lezen!

Beste bezemsteel van hout – Hendrik Jan Bezemsteel Espenhout 130 cm

Wil jij graag een nieuwe bezemsteel aanschaffen? Voordat je de zoektocht af kunt trappen, moet je goed jouw wensen op een rijtje zetten. Wil je bijvoorbeeld een bezemsteel van hout hebben? Of heb je liever een bezemsteel van een ander materiaalsoort?

De kans is groot dat je voor hout gaat; dit is immers het meest toegepaste materiaal voor een bezemsteel. Maar, voor welke bezemsteel van hout kun je dan het beste kiezen? Wij zijn op onderzoek gegaan en kunnen het volgende concluderen: de Hendrik Jan Bezemsteel Espenhout 130 cm is volgens ons de beste bezemsteel van hout.

Wij zijn onder meer over de kwaliteit van deze bezem erg te spreken. Dat is onder meer te danken aan de gebruikte houtsoort; espenhout. Deze houtsoort staat te boek als een robuuste houtsoort met een goede houtdichtheid. Dit zorgt ervoor dat je langdurig van deze houten bezemsteel kunt genieten. Daarbij is het ook goed om te weten dat deze bezemsteel over het FSC keurmerk beschikt.

Verder vinden wij de lengte van deze bezemsteel meer dan prima. Het merk Hendrik Jan heeft bij deze steel gekozen voor een lengte van 130 centimeter. Een prima keuze, aangezien de bezemsteel hierdoor voor veel mensen geschikt is. Alleen als je echt lang bent – 2 meter bijvoorbeeld – kan deze steel nét iets te kort voor je zijn. Doordat de steel ‘slechts’ 130 centimeter is, kun je ‘m overigens wel een stuk makkelijker opbergen.

Ook over de diameter van deze steel zijn wij te spreken. Hendrik Jan heeft namelijk voor een diameter van 28 mm gekozen, waardoor dit een universele bezemsteel betreft. Als de ronding van jouw bezem ook een diameter van 28 millimeter heeft, is deze steel ook voor die bezem geschikt. Uit ervaring weten wij in ieder geval al dat deze bezemsteel voor vrij veel bezems geschikt is!

Moet je nou de hoofdprijs voor deze beste bezemsteel van hout betalen? Nee, alles behalve dat. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 22,99 euro. In onze ogen is dat echt een interessant prijskaartje, ook omdat de kwaliteit van deze bezemsteel dik in orde is.

Bij deze beste bezemsteel van hout hoef je eigenlijk maar met één nadeel rekening te houden. Dit nadeel heeft betrekking op de stroefheid van de steel. Doordat deze steel van hout vervaardigd is, ligt de steel nogal stroef in jouw handen. Zodra je langdurig met deze steel aan de slag gaat, kan deze stroefheid voor irritaties in jouw handpalm zorgen. Mede hierom raden wij je aan om altijd handschoenen aan te trekken, voordat je langdurig met een bezemsteel van hout aan de slag gaat.

Bij deze bezemsteel kun je na verloop van tijd last van geïrriteerde handen krijgen.

Voordelen
 • Geweldige kwaliteit
 • Lengte van 130 centimeter
 • Diameter van 28 millimeter en daarmee universeel
 • Vervaardigd van espenhout
 • Interessant geprijsd
Nadelen
 • Kan voor irritaties aan de handpalm zorgen
Conclusie

De Hendrik Jan Bezemsteel Espenhout 130 cm is volgens ons de beste bezemsteel van hout. Deze bezemsteel is van robuust hout vervaardigd, heeft een prima lengte (130 centimeter) en is in combinatie met veel soorten bezems te gebruiken. Ook over het prijskaartje en de algehele kwaliteit zijn wij erg enthousiast. Een prima aankoop dus!

Beste bezemsteel van aluminium – WOLF-Garten Aluminium steel ZMi 15

Heb jij alles behalve goede ervaringen met houten bezemstelen? Heb je bijvoorbeeld gemerkt dat dit materiaal voor flinke irritaties aan de handen kan zorgen? Dan heb je dat goed opgemerkt. Als je voor de hierboven besproken variant kiest, loop je dat risico ook.

Gelukkig kun je ook uit andere materiaalsoorten kiezen. In de afgelopen jaren zijn onder meer de kunststof bezemstelen ook erg populair geworden. Mede daarom zijn wij op zoek gegaan naar de beste bezemsteel van aluminium. Al snel was duidelijk dat de WOLF-Garten Aluminium steel ZMi 15 voor ons de beste aluminium bezemsteel is.

Wat wij zo fijn aan deze bezemsteel vinden? Dat is onder meer het minieme gewicht. Doordat deze bezemsteel volledig van aluminium vervaardigd is, ligt het totaalgewicht echt heel laag; slechts 1 kilogram. Doordat deze bezemsteel slechts 1 kilo weegt, werk je moeiteloos uren achtereen gesloten met deze steel.

Daarbij heb je ook een stuk minder last van eventuele irritaties aan jouw hand. Aluminium schuurt namelijk een stuk minder dan hout, puur doordat het materiaal een stuk minder stroef is. Dát zorgt ervoor dat je echt op een aangename manier te werk kunt gaan met deze bestemsteel van aluminium.

Dit gemak is overigens ook te danken aan de lengte van de steel. Wolf-Garten heeft bij deze steel namelijk gekozen voor een lengte van 144 centimeter. Met name als je relatief lang bent, is dit echt een ideale lengte. Deze lengte zorgt er immers voor dat je niet met een gebogen rug hoeft te staan.

Verder vinden wij het prijskaartje van deze beste aluminium bezemsteel ook echt subliem. Wolf-Garten is absoluut een A-merk, maar dat zie je niet aan het prijskaartje terug. Nee, bij onze partner Bol.com betaal je slechts 16,50 euro voor deze beste aluminium bezemsteel.

Over de kwaliteit hoef je absoluut niet in te zitten. Wolf-Garten heeft voor een robuust ontwerp gezorgd en heeft ook veel aandacht besteed aan de afwerking van deze steel. Als je op een normale manier met deze steel omgaat, kun je hier echt jarenlang van genieten. Dat is ook te danken aan het handige kliksysteem; met dank aan dit kliksysteem klik je deze steel moeiteloos aan de bezem vast.

Daarmee komen we wel direct op een belangrijk nadeel: deze steel is alleen voor Wolf-Garten bezems geschikt. Mocht je een andere bezem hebben, is deze bezemsteel hoogstwaarschijnlijk níet voor die bezem geschikt. Iets om heel goed rekening mee te houden.

Wolf Garten bezemsteel beste aluminium

Heb je meerdere tuingereedschappen van Wolf-Garten? Dan komt deze beste bezemsteel van aluminium overigens maar al te goed van pas. Zoals je op de foto schuin hierboven kunt zien, is het namelijk mogelijk om andere tuingereedschappen ook aan deze steel te koppelen. We kunnen gerust stellen dat dit een veelzijdige steel is voor allerlei tuingereedschappen van Wolf-Garten!

Deze steel is eigenlijk alleen voor bezems van Wolf-Garten geschikt.

Voordelen
 • Lengte van 144 centimeter
 • Weegt slechts 1 kilogram
 • Interessant geprijsd
 • Ligt heerlijk in de hand én is van een prima kwaliteit
 • Ook voor andere Wolf-Garten tuingereedschappen geschikt
Nadelen
 • Niet voor bezems van andere merken geschikt
Conclusie

De WOLF-Garten Aluminium steel ZMi 15 is wat ons betreft de beste bezemsteel van aluminium. Deze steel is robuust, weegt slechts 1 kilogram en heeft een ideale lengte van 144 centimeter. Ook het prijskaartje, de veelzijdigheid en de algehele kwaliteit zijn naar onze wens. Houd er wel goed rekening mee dat deze bezemsteel in principe niet voor andere merken bezems geschikt is.

Beste Gardena bezemsteel – GARDENA Combisysteem houtensteel 150cm

Als we het over tuingereedschappen hebben, komen we al snel bij het merk Gardena uit. Dit merk biedt niet alleen heel veel soorten tuingereedschappen aan, maar levert ook een prima kwaliteit af. Mede daarom kiezen veel huishoudens voor de aanschaf van Gardena gereedschappen.

Gardena heeft bovendien voor een uniek voordeel gezorgd: men heeft een uniek bevestigingssysteem ontwikkeld. Dankzij dit systeem kun je een Gardena steel voor verschillende tuingereedschappen van Gardena gebruiken. Gaat jouw voorkeur daarnaar uit? Dan kies je het beste voor deze GARDENA Combisysteem houtensteel 150cm. Dit is volgens ons namelijk de beste Gardena bezemsteel.

Heb jij thuis nog een prima bezem van Gardena liggen? Dan kun je het beste voor deze bezemsteel van Gardena kiezen. Deze bezemsteel heeft namelijk de juiste aansluiting, waardoor je ‘m moeiteloos op jouw bezem aansluit. Vanaf dat moment heb je een perfecte combinatie: een perfecte bezemsteel én een perfecte bezem.

Belangrijk voordeel is ook dat deze steel niet alleen voor een Gardena bezem geschikt is. Heb je ook nog andere gereedschappen van Gardena in jouw schuur liggen/staan? Dan kun je óók deze steel voor die gereedschappen gebruiken. De kans is groot dat je deze steel eigenlijk op dagelijkse basis kunt gaan gebruiken.

Ongeacht hoe vaak je deze steel gaat gebruiken, geniet je van een uitmuntende kwaliteit. Dit komt onder meer doordat Gardena deze steel van essenhout vervaardigd heeft. Dit hout is behoorlijk robuust, beschikt over het FSC keurmerk en neemt ook trillingen weg. Handig voor als je flink aan het bezemen bent.

Het bezemen is met deze steel sowieso erg prettig. Dit komt onder meer door de lengte van maar liefst 150 centimeter. Juist doordat deze steel vrij lang is, geniet je van veel gemak. Je hoeft niet met je rug gebogen te staan, waardoor je jouw lichaam ook een stuk minder zwaar belast!

Tevens heeft Gardena voor een echt stevige koppeling gezorgd . Zo is het einde van de steel met kunststof bedekt, evenals de vastzetschroef. Deze vastzetschroef is bovendien extra beveiligd, waardoor je ‘m niet tijdens bijvoorbeeld het bezemen kunt verliezen. Met dank aan deze kunststof componenten bevestig je deze steel veilig aan één van de Gardena tuingereedschappen.

Gardena beste bezemsteel

Moet je voor deze beste Gardena bezemsteel nou de hoofdprijs betalen? Nee, absoluut niet. Je zou het wellicht niet direct bij Gardena verwachten, maar deze bezemsteel is echt voordelig geprijsd. Bij onze partner Bol.com betaal je bijvoorbeeld slechts 21 euro voor deze steel!

Wel moet je goed rekening houden met het handvat van deze steel. Dit handvat is op slip vast, maar kan wel gaan irriteren in jouw handpalm. Met name als je flink wat werk in jouw tuin moet verzetten, kan deze steel voor irritaties zorgen. Het advies is daarom om altijd handschoenen te dragen tijdens het bezemen.

Let op: deze Gardena bezemsteel is alleen voor Gardena bezems geschikt. Mocht je een andere bezem hebben, dien je voor één van de universele bezemstelen te kiezen.

Deze bezemsteel is niet super ergonomisch; bij langdurig gebruik kun je last van jouw handpalm krijgen.

Voordelen
 • Ideaal voor Gardena tuingereedschappen
 • Subliem en veilig kliksysteem
 • Ideale lengte van 150 centimeter
 • Prima kwaliteit
 • Interessant geprijsd
Nadelen
 • Niet super fijn voor de handen
Conclusie

De GARDENA Combisysteem houtensteel 150cm is de beste Gardena bezemsteel. Deze steel is geschikt voor Gardena bezems, maar ook voor andere tuingereedschappen van dit merk. Mocht je meerdere gereedschappen van dit merk hebben, is deze steel zodoende eigenlijk onmisbaar. Al met al een interessante bezemsteel met een ideale lengte en van een prima kwaliteit!

Beste lange bezemsteel – WOLF-Garten Essenhouten steel ZM 170

Ben je op zoek naar een goede bezemsteel? Eén van de belangrijkste criteria waar je goed op moet letten, is de lengte van de steel. Zoals je bij bovengenoemde varianten al hebt gezien, lopen de lengtes van de stelen flink uiteen. In veel gevallen is het verstandig om voor een vrij lange steel te kiezen.

Speciaal daarom zijn wij op zoek gegaan naar de beste lange bezemsteel. Om een goede vergelijking te kunnen maken, hebben wij ons hierbij gericht op een minimale lengte van 150 centimeter. Uiteindelijk zijn wij bij deze Wolf-Garten bezemsteel uitgekomen. Dit is volgens ons de beste lange bezemsteel.

Hoe lang deze bezemsteel is? Nou, deze steel is maar liefst 1,70 meter lang. Door deze lengte kun je echt op een ideale, ergonomische en aangename manier met deze steel bezemen. Onder meer in de volgende situaties komt deze lengte goed van pas:

 • Als je lang bent: ben je bijvoorbeeld 1,90 of 2 meter lang? Dan komt deze bezemsteel echt heel goed van pas.
 • Als je last van je rug hebt: weet je van jezelf dat je regelmatig last van je rug hebt? Door voor deze lange bezemsteel te kiezen, weet je jouw rug te ontlasten.
 • Als je vaak bezemt: heb je bijvoorbeeld een tuin waarin dagelijks veel bladeren vallen? Met deze lange bezemsteel bezem je aangenaam langdurig achtereen gesloten.

Overigens heeft Wolf-Garten deze steel van essenhout vervaardigd. Ook dat is een prima keuze, aangezien dit één van de meest robuuste houtsoorten is. Deze houtsoort is bovendien bestand tegen allerlei weersomstandigheden en is behoorlijk slijtvast. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat je jarenlang van deze beste lange bezemsteel kunt genieten.

Wel is het belangrijk om bij deze bezemsteel met twee nadelen rekening te houden. Het eerste nadeel heeft betrekking op de aansluiting; deze bezemsteel is eigenlijk alleen voor Wolf-Garten bezems geschikt. Overigens is deze steel ook geschikt voor andere tuingereedschappen van dit merk. Je kunt de steel echter niet voor andere merken bezems gebruiken.

Tevens moet je rekening houden met het gebrek aan ergonomie. De steel is dus van essenhout vervaardigd, maar is niet van een fijne handgreep voorzien. Mocht je langdurig achtereen gesloten met deze bezem aan de slag willen gaan, is het advies daarom om handschoenen te dragen. Doe je dit niet? Dan bestaat de kans dat je al snel last van jouw handen gaat krijgen.

Overigens kunnen we deze review wel nog positief afsluiten. Dát doen we door het prijskaartje van deze lange bezemsteel te benoemen: slechts 36,50 euro bij onze partner Bol.com. Het klopt dat deze variant duurder is dan de hierboven genoemde varianten, maar deze steel is dan ook aanzienlijk langer.

Deze lange bezemsteel is alleen voor Wolf-Garten bezems geschikt.

Voordelen
 • Lengte van maar liefst 170 centimeter
 • Van essenhout vervaardigd
 • Prima kwaliteit = lange levensduur
 • Prima geprijsd
Nadelen
 • Alleen voor Wolf-Garten bezems geschikt
 • Geen ergonomische handgreep
Conclusie

De WOLF-Garten Essenhouten steel ZM 170 is volgens ons de beste lange bezemsteel. Deze steel heeft een lengte van 170 centimeter, waardoor je écht aangenaam kunt bezemen. Ook de kwaliteit, het prijskaartje en de afwerking zijn volledig naar onze wens. Wel moet je goed beseffen dat deze steel alleen voor Wolf-Garten bezems geschikt is.

Beste voordelige bezemsteel – Talen Tools Bezemsteel 140 cm

Is jouw huidige bezemsteel flink aan het slijten? Ligt jouw huidige bezemsteel niet meer lekker in de hand? Of is jouw huidige bezemsteel mogelijk gewoon doormidden gebroken? In al deze situaties doe je er verstandig aan om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een nieuwe bezemsteel.

Geef jij liever niet al te veel geld aan een nieuwe bezemsteel uit? Dat is goed voor te stellen. Zeker als je de steel niet al te vaak gebruikt, is het zonde om hier veel geld aan uit te geven. Gelukkig hoeft dat ook niet! Nee, deze Talen Tools Bezemsteel 140 cm is namelijk volgens ons de beste voordelige bezemsteel.

Voor deze beste voordelige bezemsteel betaal je bij onze partner Bol.com slechts 11,36 euro. Mocht je meerdere van deze stelen in één keer bestellen, geniet je bovendien van een interessante staffelkorting. Mocht je twee van deze stelen in één keer bestellen, ontvang je bijvoorbeeld al 26% korting. Daarmee komt de prijs per stuk uit op slechts 8,36 euro.

Ondanks dit gunstige prijskaartje kun je van echt een prima kwaliteit uit gaan. Dit is onder meer te danken aan de materiaalkeuze; deze steel is namelijk van speciaal pinus hout vervaardigd. Dit is een robuuste houtsoort die voor een lange levensduur zorgt. En dat voor een bedrag van slechts 11,36 euro.

Tevens is de lengte van deze steel ook volledig naar onze wens. Het merk Talen Tools heeft namelijk voor een lengte van 140 centimeter gekozen. De steel is hiermee niet zo lang als de hierboven genoemde variant, maar is lang genoeg. Wat ons betreft is deze bezemsteel dan ook voor veel mensen geschikt.

Daarbovenop komt nog eens dat Talen Tools bewust voor een universele bezemsteel gezorgd heeft. Heeft jouw bezem een ronding met een diameter van 28 millimeter? Dan kun je deze steel op de bezem aansluiten; deze steel heeft namelijk ook een diameter van 28 mm.

Al met al zijn wij echt te spreken over deze beste voordelige bezemsteel. Het enige waar je even goed rekening mee moet houden, is met de handgreep. De handgreep is dus van hout vervaardigd en is daardoor niet super ergonomisch. Als je met deze bezemsteel aan de slag gaat, adviseren wij je om handschoenen te dragen.

Deze bezemsteel is niet super ergonomisch.

Voordelen
 • Lengte van 140 centimeter
 • Echt voordelig geprijsd
 • Diameter van 28 mm (voor veel bezems geschikt)
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Geen ergonomische handgreep
Conclusie

De Talen Tools Bezemsteel 140 cm is volgens ons de beste voordelige bezemsteel. Voor deze steel betaal je net iets meer dan 11 euro, maar dat merk je nergens aan terug. Zo is de kwaliteit prima, is deze steel voor veel bezems geschikt en is de lengte ideaal (140 cm). Al met al een prima bezemsteel met een gunstig prijskaartje!

Koopgids

Is het voor jou de hoogste tijd om een nieuwe bezemsteel aan te schaffen? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Dit is immers geen aankoop die je dagelijks doet, terwijl je ook nog eens uit een uitgebreid aanbod kunt kiezen.

Hoe je voor jezelf de beste keuze kunt maken? Dat doe je door op meerdere criteria te letten. Graag helpen wij je een extra handje met deze zoektocht! In deze koopgids bespreken wij namelijk de belangrijkste criteria van een bezemsteel. Door juist op deze criteria te letten, kun je de beste keuze voor jezelf maken.

Kijk goed naar jouw bezem

Allereerst is het zaak om goed naar jouw bezem te kijken. Heb je een bezem van Gardena? Dan is het voor de hand liggend om voor een bezemsteel van Gardena te kiezen. Heb je een bezem van Wolf-Garten? Dan is het voor de hand liggend om voor een bezemsteel van Wolf-Garten te kiezen?

Heb je een bezem van een ander merk? Meet dan goed de diameter van de ronding op. Vervolgens moet je op zoek gaan naar een universele bezemsteel met dezelfde diameter. Kijk al met al dus heel goed naar jouw bezem.

Talen Tools - X-bezem - Buiten - 40 cm

Materiaal van de steel

Heb je het liefste een steel van hout? Of heb je het liefste een stel van kunststof of aluminium? Ook dit is een belangrijke keuze die je moet maken. Hout is bijzonder robuust, maar kan wel voor irritaties aan jouw hand(en) zorgen. Daarentegen zijn kunststof en aluminium bijzonder licht; dat maakt het bezemen een stuk aangenamer voor je. Bekijk beide materiaalsoorten in ieder geval goed.

Lengte van de steel

Ook moet je heel goed kijken naar de lengte van de steel. Heeft de steel een lengte van 120 centimeter? Dat is volgens ons echt aan de korte kant. Alleen als je zelf niet al te lang bent, is een dergelijke steel prima. Wij geven echter de voorkeur aan een steel met een lengte van 140 of 150 centimeter. Ben je nou zelf 1,90 of 2,00 meter lang? Dan kun je nog beter kiezen voor een steel met een lengte van 170 centimeter.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je ook nog wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding van de bezem. Ga allereerst altijd voor een kwalitatief hoogwaardige steel; met een dergelijke steel kun je waarschijnlijk van een lange levensduur genieten.

Verder adviseren wij je om te investeren in een goede bezemsteel. Het fijne hierbij is dat je echt niet de hoofdprijs voor de beste bezemstelen hoeft te betalen. Door net een paar euro meer uit te geven, kun je echter genieten van een steel die voor 100% naar jouw wens is.

Slotwoord

Zo, je weet nu precies hoe je de beste bezemsteel uit kunt kiezen. Heb je over bovengenoemde varianten nog vragen? Schroom niet om contact op te nemen met de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij adviseren je graag nog één ding: neem echt de tijd voor het uitkiezen van een goede bezemsteel. Als je de juiste keuze maakt, is dat een keuze waar je jarenlang van kunt genieten. Veel plezier alvast met/van jouw nieuwe bezemsteel!

Tresna.nl
Logo