Beste priem

Heb je voor je klussen een apparaat nodig waarmee gaten in hout kunt boren? Je kunt dan voor de aanschaf van een supersonische boormachine kiezen, maar je kunt ook opteren voor de aanschaf van een priem. Een priem is een handzaam stuk gereedschap waarmee je onder meer hout naar wens kunt bewerken. Met dit handzame stuk gereedschap prik je namelijk kleine gaatjes in hout en in andere materiaalsoorten. Is dat precies waar je naar op zoek bent? Hieronder maak je kennis met de beste priemen van dit moment.

Onze top 5 priemen

Afbeelding

Product


Skandia priem vierkant 100 215 mm

Onze beste koop!

Skandia priem vierkant 100/215 mm

Beste koop priem kunststof handvat

of

Silverline Priem met vierkante punt 40 mm

Silverline Priem met vierkante punt 40 mm

Beste koop priem houten handvat

of

Bahco B195.006.050 Stubby Priem

Bahco B195.006.050 Stubby Priem

Beste compacte priem

of

Pard Priem en beitelset PA5281

Pard Priem en beitelset PA5281

Beste set priemen

of

STANLEY 0-65-491 FatMax priem

STANLEY 0-65-491 FatMax priem

Beste goedkope priem

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Skandia priem vierkant 100 215 mm

Beste koop priem kunststof handvat

Skandia priem vierkant 100 215 mm

of

Silverline Priem met vierkante punt 40 mm

Beste koop priem houten handvat

Silverline Priem met vierkante punt 40 mm

of

Bahco B195.006.050 Stubby Priem

Beste compacte priem

Bahco B195.006.050 Stubby Priem

of

Pard Priem en beitelset PA5281

Beste set priemen

Pard Priem en beitelset PA5281

of

STANLEY 0-65-491 FatMax priem

Beste goedkope priem

STANLEY 0-65-491 FatMax priem

of

Voor- en nadelen van een priem

Een priem is een stuk gereedschap dat voor veel klussers een welkome aanvulling zou zijn. Veel klussers lopen namelijk tegen een probleem aan bij het bewerken van hout. Zij willen een klein gaatje in het hout creëren, maar krijgen dit met bijvoorbeeld een boormachine niet voor elkaar. Gelukkig vormen een priem en een boormachine in dat geval een prima combinatie. Met een priem geniet je namelijk van meerdere voordelen:

 • Met een priem kun je gaten in hout en andere materiaalsoorten boren. Dit is te danken aan de scherpe punt van de priem, waarmee je zo door hout heen kunt prikken. Je creëert hiermee een gat in het hout, waarna je dit gat bijvoorbeeld met een boormachine kunt vergroten. Je kunt het echter ook andersom aanpakken. Je kunt met de boormachine eerst een klein gat boren, waarna je deze met een priem groter kunt maken.
 • Een priem maakt het boren van een schroef makkelijker. Doordat je met een priem een gat in het hout kunt prikken, maak je het vast boren van een schroef een stuk makkelijker. De schroef is namelijk niet meer in staat om op het hout weg te glijden, aangezien het uiteinden van de schroef al in het aangebrachte gat zit. Dankzij een priem werk je hierdoor sneller en efficiënter.
 • Een priem is makkelijk te hanteren. Dat een priem een handzaam stuk gereedschap is, zorgt voor een gemakkelijke bediening. Je houdt de priem in je hand en je kunt het hout op de gewenste manier bewerken. Zonder dat je het door hebt, kun je hierbij de nodige kracht zetten. Met alle dank aan de compacte en ergonomische vormgeving van de beste priemen.
 • Een priem is overal te gebruiken. Een belangrijk ander voordeel is dat je een priem overal mee naar toe kunt nemen. Je neemt ‘m makkelijk in je gereedschapskist, in je broekzak of gereedschapsgordel mee. En doordat je voor een priem geen accu of stopcontact nodig hebt, kun je ‘m echt overal gebruiken.

Het is wel zo dat je bij een priem met enkele minpunten rekening moet houden. Zelfs als je voor de beste priem koopt, kun je last krijgen van onderstaande minpunten:

 • Het is en blijft een stuk gereedschap dat je met de hand moet bedienen. Als je de gehele dag van een priem gebruik maakt, voel je dit goed in je arm en hand. Daarnaast moet je aan het begin wellicht de werking van een priem nog enigszins onder de knie krijgen.
 • Een priem is niet voor alle materialen geschikt. De voornaamste reden om een priem te gebruiken, is om een gat in hout te prikken. Je kunt de priem ook voor andere materialen gebruiken, maar lang niet voor alle materialen. Zo is het niet mogelijk om met een priem een gat in bijvoorbeeld hard metaal te prikken.

Spreken de pluspunten je aan? En vind je de minpunten eigenlijk niet zo belangrijk? Dan is het advies om voor één van onderstaande priemen te kiezen. Wij hebben vele priemen uit mogen proberen en zijn daardoor in staat geweest om de 5 beste priemen aan te wijzen. Over deze vijf beste priemen vind je hieronder alle informatie.

Beste koop priem kunststof handvat – Skandia priem vierkant 100/215 mm

Het aanbod van priemen lijkt eentonig te zijn, maar dat is het allerminst. Er kan namelijk onderscheid gemaakt worden tussen priemen met een kunststof- en houten handvat. Als je voorkeur uitgaat naar een priem met een handvat van hout, raden wij je de Skandia priem vierkant 100/215 mm aan. Dit is volgens onze test de beste koop priem met een kunststof handvat.

Sowieso is uit onze test gebleken dat dit één van de betere priemen is. Dit is allereerst te danken aan de materialen waar het merk Skandia gekozen heeft. Laten we beginnen met het handvat van kunststof. Dit handvat ligt heerlijk in de hand en voorkomt irritaties aan je handpalm.

Het handvat is ook nog van een antislip laag voorzien. Dankzij deze laag ligt de priem als gegoten in de hand, waardoor je de nodige kracht over kunt brengen. Wel zo prettig als je bijvoorbeeld een gat in hout wilt prikken. Wat bij dit handvat ook nog een belangrijk voordeel is, is het ophangoog. Op de momenten dat je deze priem niet nodig hebt, hang je ‘m makkelijk op.

Niet alleen het handvat is van het juiste materiaal, maar ook het uiteinde van de priem. Het merk Skandia heeft hierbij gekozen voor hoogwaardig chroom vanadium staal. Dit staal is onwijs robuust en heeft een lange levensduur. Je kunt dan ook jarenlang genieten van deze fijne priem.

Aan het einde van de priem heeft Skandia een vierkante kop aangebracht. Deze vierkante kop stelt je in staat om een kleiner gat groter te maken. Dit doe je op een gemakkelijke manier, aangezien de kop de ideale afmetingen heeft. Maar, je kunt deze priem ook nog voor andere doeleinden gebruiken. Zo geeft Skandia aan dat je deze priem kunt gebruiken voor het aftekenen van metaal of voor het prikken van stikgaatjes in leer.

Wat ons bij deze priem ook nog aangesproken heeft, is het prijskaartje. Voor deze priem van Skandia betaal je bij onze partner Bol.com slechts 12,33 euro. Een prima prijskaartje, zeker gezien alle hierboven besproken voordelen. Wat hierbij ook nog een voordeel is, is de staffelkorting van onze partner Bol.com. Besluit je om twee van deze priemen aan te schaffen? Dan krijg je 5% extra korting. Dat is toch mooi meegenomen.

Dat Skandia voor een kunststof handvat heeft gekozen, spreekt ons aan. Wel moet je rekening houden met de vorming van zweethanden. Met name als je relatief snel zweet, zorgt het kunststof in je handpalm voor een plakkerig gevoel.

Daarnaast moet je rekening houden met de vierkante punt van de priem. Mocht je je priem voornamelijk voor het prikken van gaten in hout willen gebruiken, kies je beter voor een variant met een ronde punt. Verderop in dit artikel vind je meer informatie over de beste priemen voor het aanbrengen van gaten in hout.

De vierkante punt sluit mogelijk niet op je wensen aan.

Voordelen
 • Fijn kunststof handvat
 • Met ophangoog
 • Extra scherpe punt
 • Voor meerdere klussen geschikt
 • Betaalbaar en top kwaliteit
Nadelen
 • Vierkante punt (niet voor alle klussen geschikt)
 • Kunststof kan zweet in de hand werken
Conclusie

De Skandia priem vierkant 100/215 mm is de beste priem met een kunststof handvat. Dankzij dit handvat bedien je deze priem op een fijne en comfortabele manier. De priem zelf is van een top kwaliteit, is voor onder meer leer, hout en metaal geschikt en is interessant geprijsd. Wel is het goed om te beseffen dat deze priem een vierkante kop heeft.

Beste koop priem houten handvat – Silverline Priem met vierkante punt 40 mm

Een priem uitkiezen is niet een klus die je even snel klaart. Nee, er zijn meerdere punten waar je goed op moet letten, waaronder het handvat van de priem. Wil je een houten handvat hebben? Kies dan voor bovenstaande variant. Wil je een priem met een houten handvat hebben? Kies dan voor de Silverline Priem met vierkante punt 40 mm. Dit is de beste koop priem met houten handvat volgens onze test.

Zoals je op de foto kunt zien, is deze priem compleet anders dan bovenstaande priem. Het handvat van deze priem is bijvoorbeeld een stuk groter, is anders vormgegeven en is van een ander materiaal. Doordat het hout betreft, is dit een priem waarmee je perfect je kracht over kunt brengen. Ideaal als je een gat in een dikkere houten plank wilt boren.

Bij dit houten handvat hoef je niet bang te zijn voor iets van splintervorming. Het merk Silverline heeft dit houten handvat namelijk gepolijst, waardoor het heerlijk in de hand ligt. Daarnaast heeft de fabrikant voor een uiteinde van hoogwaardig carbon staal gekozen. Dit staal is onwijs sterk, stelt je in staat om meerdere klussen uit te voeren en heeft een lange levensduur.

Silverline geeft zelf aan dat deze priem een vierkante punt heeft, maar wij vinden het meer een kegelvormige punt. Dankzij deze kegelvormige punt kun je de priem in ieder geval voor meerdere materialen gebruiken:

 • Hout. In hout kun je met deze priem prima een klein gaatje prikken. Met bijvoorbeeld een boormachine kun je vervolgens makkelijk een schroef in dit gat vast boren.
 • Leer. Met deze priem kun je in leer stikgaatjes aanbrengen. Ook is het mogelijk om in een horlogeband een extra gaatje aan te brengen.
 • Plastic. Met deze priem kun je ook in plastic een klein gaatje prikken. Tevens kun je met de priem op plastic bijvoorbeeld een plek aftekenen.

Met deze Silverline priem kun je dus veel werkzaamheden uitvoeren. En dankzij het houten handvat kun je ook nog eens de nodige kracht overbrengen. Dit wordt verder versterkt door het gewicht van de priem; de priem weegt ruim 400 gram. Het is hiermee een vrij zware priem, maar ook daardoor kun je met deze priem veel kracht overbrengen.

Moet je nou veel geld betalen voor deze prima priem met houden handvat? Nee, allerminst. Voor deze priem betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van slechts 11,01 euro. Mede hierdoor kunnen we stellen dat de prijs-kwaliteitsverhouding prima is.

Wel willen we graag opmerken dat het opbergen van de priem niet al te handig is. In tegenstelling tot bovenstaande variant heeft deze priem bijvoorbeeld geen ophangoog. Dat hadden we liever wel gezien, aangezien de kans nu groot is dat je de priem kwijtraakt.

Deze priem kun je niet al te handig opbergen, onder meer door het ontbreken van een ophangoog.

Voordelen
 • Gepolijst houten handvat
 • Kegelvormige punt
 • Voor veel werkzaamheden geschikt
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Ideaal om veel kracht over te brengen
Nadelen
 • Geen ophangoog
Conclusie

De Silverline Priem met vierkante punt 40 mm is naar onze mening de beste priem met een houten handvat. Dit handvat is ergonomisch vormgegeven, is relatief groot en is ook nog eens gepolijst. Dankzij de gepolijste laag hoef je niet bang te zijn voor splinters in je hand. Deze priem is voor tal van klussen geschikt, is betaalbaar en is van een top kwaliteit.

Beste compacte priem ­– Bahco B195.006.050 Stubby Priem

Heb je meerdere klussen waarvoor je wel een priem kunt gebruiken? Met bovenstaande priemen voer je de meeste klussen geheel naar wens uit. Heb je echter een priem nodig om mee te werken in kleine ruimtes? Dan zijn bovenstaande varianten niet super handig. Nee, kies in dat geval voor de Bahco B195.006.050 Stubby Priem. Dit is wat ons betreft de beste compacte priem.

Dat dit een compacte priem is, is met name aan het handvat te danken. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, is het handvat bijzonder compact uitgevoerd. De priem zelf neemt hierdoor niet al te veel ruimte in beslag, waardoor je ‘m prima in lastig te bereiken hoekjes en kleine ruimtes kunt gebruiken.

Met deze priem kun je bovendien de nodige kanten op. Dit komt onder meer door Bahco een hoogwaardige en scherpe punt aangebracht heeft. Met deze punt kun je meerdere materialen bewerken, maar de Bahco B195.006.050 Stubby Priem is vooral geschikt voor het ponsen en boren van gaten. Ponsen is het bewerken van materialen, bijvoorbeeld voor het uitsnijden van een figuur.

Dat dit een compacte priem is, blijkt ook uit het gewicht. Deze priem weegt slechts 70 gram, waardoor ‘ie eigenlijk zo licht als een veertje is. Volgens ons brengt dit zowel een voor- als een nadeel met zich mee:

 • Voordeel van het minieme gewicht: je voelt nagenoeg niet dat je deze priem in je hand hebt. Je kunt hierdoor urenlang met deze priem werken, terwijl je ‘m ook makkelijk overal mee naar toe neemt. Dat is uiteraard ook te danken aan de compacte afmetingen.
 • Nadeel van het minieme gewicht: het is soms lastig om veel kracht over te brengen. Door het minieme gewicht is er geen sprake van een soort van hefboomeffect, waardoor de priem niet voor grotere klussen geschikt is.

Bij deze priem heeft Bahco absoluut de juiste materialen gebruikt. Het handvat is van kunststof vervaardigd, terwijl het uiteinde van de priem van hooggelegeerd kwaliteitsstaal vervaardigd is. Dit staal is ook nog eens gehard en verchroomd, waardoor de priem echt tegen een stootje bestand is. Uiteraard merk je dit ook aan de lange levensduur van deze Bahco priem.

Wel moet je met een belangrijk aandachtspunt rekening houden: de priem is niet voor iedereen geschikt. Heb je nou behoorlijk grote handen? Dan merk je al snel op dat je lastig de controle over deze priem krijgt. Door de compacte vormgeving ligt ‘ie gewoonweg niet bij iedereen even goed in de hand.

Wat daarentegen wel weer handig is, is dat deze priem over een ophangoog beschikt. Daar ontbreekt het bij bovenstaande variant aan. Overigens is dit ook niet de goedkoopste priem die je kunt kopen. Voor deze priem betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 13,79 euro. Zeker niet duur te noemen, maar wel net iets duurder dan bovenstaande varianten.

De priem is mogelijk voor sommige klussers té klein om lekker vast te kunnen houden.

Voordelen
 • Met handig ophangoog
 • Ideaal voor werken in kleine ruimtes
 • Geschikt voor ponsen en boren van gaten
 • Van hoogwaardig staal vervaardigd
 • Makkelijk overal mee naar toe te nemen
Nadelen
 • Voor sommige klussers té klein
Conclusie

De Bahco B195.006.050 Stubby Priem is volgens onze test de beste compacte priem. Als je regelmatig in kleine ruimtes moet werken, is dit simpelweg de beste priem die je kunt kopen. De priem is compact, is van een prima kwaliteit en is moeiteloos overal mee naar toe te nemen. Houd wel rekening met het feit dat de priem mogelijk voor sommige handen iets té klein is.

Beste set priemen – Pard Priem en beitelset PA5281

Ben je regelmatig leer, plastic, metaal en/of hout in de weer? En heb je daarom interesse om meerdere priemen aan te schaffen? Dan kun je ervoor kiezen om allerlei losse priemen te kopen, maar het is verstandiger om voor één complete set te kiezen. Wij adviseren je om te kiezen voor de Pard Priem en beitelset PA5281. Dit is naar onze mening de beste set priemen.

Dat dit een uitgebreide set is, blijkt direct als je naar de foto hiernaast kijkt. De set bestaat in totaal uit 28 onderdelen, maar het gaat hierbij niet alleen om priemen. Het merk Pard heeft namelijk gekozen voor een combinatie van priemen en beitels. Erg handig, aangezien dit hierdoor een multifunctionele set is.

Voor het overzicht zetten we deze complete set even voor je op een rijtje:

 • PA604280...890 — 6-90mmL Drijver 2; 3; 4; 5; 6; 8 mm
 • PA6043115...10130 — 6-130mmL Drijver 3; 4; 5; 6; 8; 10 mm
 • PA6021080...1580 — 3-80mmL Beitel 10; 12; 15 mm
 • PA60219130...25130 — 3-130mmL Beitel 19; 22; 25 mm
 • PA606180...680 — 6-80mmL Taperpons 1; 2; 3; 4; 5; 6 mm
 • PA603580 — 1-80mmL Kantbeitel 5 mm
 • PA605480 — 1-80mmL Centerpons 4 mm
 • PA6071080 — 1-80mmL Puntbeitel 10 mm
 • PA608190 — 1-Handgreep

Deze lijst geeft één ding duidelijk aan: je kunt deze priemset echt voor tal van werkzaamheden gebruiken. Nagenoeg elke klus klaar je met deze priem, waarbij je ook nog van het nodige gemak verzekerd bent. Dat is vooral te danken aan de fijne handgreep die meegeleverd wordt. Deze handgreep is ergonomisch vormgegeven en is van kunststof voorzien. De handgreep ligt hierdoor fijn in de hand.

Wat ons ook erg aanspreekt, is de manier waarop je deze set geleverd krijgt. Je krijgt de complete set, inclusief alle beitels en priemen, in een handige koffer geleverd. Deze koffer neem je probleemloos naar elke kluslocatie toe. Ook voor het opbergen van de priemen biedt deze koffer uiteraard uitkomst.

Dit is een set waar elke klusser iets aan heeft. Ongeacht welke klussen je uit wilt voeren, kun je een geschikte priem of beitel in deze set vinden. De onderdelen zijn ook nog eens van een prima kwaliteit.

Wel moet je met één belangrijk nadeel rekening houden: het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com kost deze uitgebreide set met priemen namelijk 104 euro. Vrij veel geld, zéker als je de priemen incidenteel gebruikt. Deze set is wat ons betreft daarom alleen geschikt voor mensen die regelmatig een priem nodig hebben.

Deze set is nogal prijzig, ongeveer 104 euro.

Voordelen
 • Uitgebreide set
 • Zowel priemen als beitels
 • Met ergonomische handgreep
 • In een handige koffer
 • Top kwaliteit
Nadelen
 • Duur
Conclusie

De Pard Priem en beitelset PA5281 is wat ons betreft de beste set met priemen. Deze set bestaat uit 28 onderdelen, waaronder veel priemen én veel beitels. Ook krijg je een ergonomische handgreep geleverd, waarmee je van elke priem of beitel gebruik kunt maken. Al met al een handige en veelzijdige priemset.

Beste goedkope priem – STANLEY 0-65-491 FatMax priem

Dat je uit veel soorten priemen kunt kiezen, mag duidelijk zijn. Dat je bij aanschaf van een priem op tal van punten moet letten, mag inmiddels ook duidelijk zijn. Vind jij het vooral van belang dat je niet al te veel geld voor de priem hoeft te betalen? Dan raden wij je deze STANLEY 0-65-491 FatMax priem aan. Dit is volgens ons de beste goedkope priem.

We willen alvast graag aangeven dat dit niet de allergoedkoopste priem is. Er bestaan priemen die nog voordeliger zijn, maar dit is wel de beste goedkope priem. Dit geeft aan dat zowel het prijskaartje als de kwaliteit en mogelijkheden naar onze wens zijn.

Voor deze Stanley priem betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 11,09 euro. Een uiterst interessant prijskaartje, zeker met het oog op de kwaliteit. Als je al andere gereedschappen van Stanley hebt, weet je dat dit merk uitsluitend kwaliteit levert.

Bij deze priem valt onder meer het handvat direct op. Het merk Stanley heeft namelijk voor een ergonomisch handvat van kunststof gekozen. Het handvat ligt heerlijk in de hand, stelt je in staat om veel kracht over te brengen en is comfortabel. Bovendien heeft Stanley een oogje in het handvat aangebracht, waarmee je de priem makkelijk op kunt hangen.

Doordat dit een vrij lange priem is, breng je de kracht prima over. Daarbij geeft het merk Stanley aan dat deze priem vooral geschikt is voor het prikken van gaten in hout. Dit komt op twee momenten goed van pas:

 • Als je een geboord gaatje groter wilt krijgen. Des te dieper je met deze priem in het gat steekt, des te groter je het gaatje maakt.
 • Als je een gaatje wilt maken en vervolgens hier een schroef in vast wilt boren. Met deze priem maak je het eerste gaatje, waardoor je een stuk makkelijker de schroef vast kunt boren. Daarvoor gebruik je bij voorkeur de beste boor- en schroefmachine.

Wat wij ook een goed teken vinden, is dat deze priem op veel lovende woorden kan rekenen. Meerdere kopers hebben bij onze partner Bol.com een review achtergelaten, waarvan simpelweg elke review super positief is.

Het enige minpunt vinden wij dat deze priem erg licht is. Met een totaalgewicht van 80 gram is het lastig om de totale controle over de priem te krijgen. Soms schiet de priem onder je hand weg, puur door het gebrek aan weerstand.

De priem is wat ons betreft net iets te licht.

Voordelen
 • Ergonomisch handvat
 • Ideaal voor het prikken van gaatjes in hout
 • Met ophangoog
 • Erg betaalbaar
 • Gekende Stanley kwaliteit
Nadelen
 • Net iets te licht van gewicht
Conclusie

De STANLEY 0-65-491 FatMax priem is met afstand de beste goedkope priem. Voor deze priem betaal je slechts 11,09 euro, terwijl dit niet aan de kwaliteit te merken is. De priem doet zijn werk prima, is ergonomisch vormgegeven en beschikt over een prima lengte. Ook heeft Stanley, zoals gewoonlijk, de juiste materialen gebruikt.

Koopgids

Is het voor jou duidelijk dat je behoefte hebt aan een nieuwe priem? Wil je deze priem gebruiken om bijvoorbeeld gaatjes in leer te prikken of om gaatjes in hout te prikken? Indien je voor één bovenstaande priemen kiest, doe je volgens ons een prima aankoop.

Wat voor jou de allerbeste priem is, hangt van je eigen voorkeuren af. Graag helpen wij je een handje om over je voorkeuren na te denken. Lees daarvoor onderstaande koopgids door, waarin we de belangrijkste criteria van een priem bespreken.

Handvat

Eén van de belangrijkste punten van een priem is het handvat. Je hebt hierbij tussen twee materialen de keuze:

 • Hout: indien je voor een priem met houten handvat kiest, moet dit handvat gepolijst zijn.
 • Kunststof: indien je voor een priem met kunststof handvat kiest, moet je rekening houden met zweet in de handpalm. Kunststof is echter wel een stuk fijner in gebruik dan hout.

Je moet echter niet alleen naar het materiaal kijken. Kijk ook heel goed naar de vormgeving van het handvat van de priem. Is het handvat ergonomisch vormgegeven? Beschikt het handvat over een ophangoog? En is het handvat groot genoeg voor je handen? Dit zijn belangrijke vragen waar je per priem het antwoord op moet zien te vinden.

Lengte

Je zou ook goed naar de lengte van de priem moeten kijken. We kunnen hierbij onderscheid maken tussen korte- en lange priemen:

 • Korte priem. Een korte priem is ideaal voor het werken in kleine ruimtes. Door de beperkte lengte heb je simpelweg niet veel ruimte nodig om hiermee te werken.
 • Lange priem. Met een lange priem ben je in staat om meer kracht over te brengen. Dit heeft puur met het hefboomeffect te maken. Een lange priem is uiteraard minder geschikt voor in kleine ruimtes of lastig te bereiken hoekjes.

Punt

Bij een priem moet je ook heel goed naar de punt kijken. Dit kan een vierkante punt zijn, een kogelvormige punt of een ronde punt.

Wat voor jou de beste optie is, hangt vooral van het gewenste gebruik af.

Gewenste gebruik

Waar wil je precies je nieuwe priem voor gebruiken? Dat is één van de belangrijkste vragen waar je op voorhand over na moet denken. Wil je de priem gebruiken om gaatjes in hout te prikken? Of wil je de priem gebruiken om leer naar wens te kunnen bewerken?

Punt van een priem

Als je weet wat het gewenste gebruik is, weet je ook goed waar je op moet letten. Een rondere punt is bijvoorbeeld ideaal voor het prikken van gaatjes in hout. Maar, met een vierkantere punt kun je weer meerdere soorten klussen uitvoeren.

Overige eigenschappen

Let ook nog goed op overige eigenschappen van de priem:

 • De kwaliteit. Kies wat ons betreft altijd voor een priem van een A-merk. En ga goed na welke materialen voor de priem gebruikt zijn. Het uiteinde van de priem moet sowieso van robuust staal vervaardigd zijn.
 • Het gewicht. Je zou ook goed naar het gewicht moeten kijken. Des te lichter een priem is, des te lastiger het is om veel kracht over te brengen.
 • Aantal priemen. Heb je aan één priem voldoende? Indien dit niet het geval is, kies je beter voor een set priemen. Bij onze partner Toolmax vind je meerdere interessante priemen sets.

Slotwoord

Een priem is wat ons betreft een onwijs handig stuk gereedschap. Een priem is handzaam, je kunt ‘m voor meerdere klussen inzetten en je kunt ‘m altijd en overal gebruiken. Is dat precies wat je wilt doen? Kies dan voor één van bovenstaande priemen. Heb je over deze variante nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van Bol.com. Wij wensen je graag veel (klus)plezier met je nieuwe priem!

Tresna.nl
Logo