Beste schrobzaag

Heb jij met enige regelmaat een zaag nodig? Moet je ook wel eens een object in een lastig te bereiken hoek zagen? Dan komt een goede schrobzaag absoluut van pas. Een schrobzaag heeft een zaagblad die in een punt loopt, waardoor je ook lastig te bereiken hoeken kunt bereiken. Voor elke fanatieke klusser is de beste schrobzaag daardoor een prima aanvulling op de gereedschapskist. In dit artikel laten wij je kennis maken met de vijf beste schrobzagen van dit moment.

Onze top 5 schrobzagen

Afbeelding

Product


STANLEY FatMax Schrobzaag 300mm

Onze beste koop!

STANLEY FatMax Schrobzaag 300mm

Beste koop schrobzaag

of

STANLEY FatMax Vouwbare Schrobzaag

STANLEY FatMax Vouwbare Schrobzaag

Beste inklapbare schrobzaag

of

Silverline Soft-grip schrobzaag 150 mm

Silverline Soft-grip schrobzaag 150 mm

Beste kleine schrobzaag

of

KWB Woodpecker Schrobzaag 300 mm

KWB Woodpecker Schrobzaag 300 mm

Beste schrobzaag voor kunststof

of

Silverline 991309 Schrobzaag 310mm

Silverline 991309 Schrobzaag 310mm

Beste voordelige schrobzaag

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

STANLEY FatMax Schrobzaag 300mm

Beste koop schrobzaag

STANLEY FatMax Schrobzaag 300mm

of

STANLEY FatMax Vouwbare Schrobzaag

Beste inklapbare schrobzaag

STANLEY FatMax Vouwbare Schrobzaag

of

Silverline Soft-grip schrobzaag 150 mm

Beste kleine schrobzaag

Silverline Soft-grip schrobzaag 150 mm

of

KWB Woodpecker Schrobzaag 300 mm

Beste schrobzaag voor kunststof

KWB Woodpecker Schrobzaag 300 mm

of

Silverline 991309 Schrobzaag 310mm

Beste voordelige schrobzaag

Silverline 991309 Schrobzaag 310mm

of

Voor- en nadelen van een schrobzaag

Een afkortzaag, een decoupeerzaag, een lintzaag, een cirkelzaag, een snoeizaag, een takkenzaag, een kapzaag en een schrobzaag. Het zijn stuk voor stuk voorbeelden van de vele varianten van een zaag. Al deze varianten hebben zo hun specifieke kenmerken; iets wat ook zeker voor de schrobzaag geldt.

Het belangrijkste kenmerk is toch wel het zaagblad. Dit zaagblad loopt in een punt, waardoor je met dit zaagblad vele kanten op kunt. Je kunt met name objecten in een lastig te bereiken hoek perfect afkorten. Dit doe je op een relatief makkelijke manier; het zaagblad dat in de punt loopt, doet eigenlijk het meeste werk voor je.

Door het hierboven besproken kenmerk zijn de meeste schrobzagen ook niet al te groot. Dát zorgt ervoor dat je de schrobzaag makkelijk met je mee kunt nemen. Mee kunt nemen in bijvoorbeeld jouw gereedschapskoffer naar de volgende klus.

Wil je het vervoeren van de schrobzaag zo veilig mogelijk doen? Dan is het advies om te kiezen voor een inklapbare schrobzaag. Bij een dergelijke zaag kun je het gehele zaagblad inklappen, waardoor je eigenlijk géén gevaar meer loopt. Dit is ook uitermate handig als je bijvoorbeeld kinderen in huis rond hebt lopen.

Een ander belangrijk voordeel is de veelzijdigheid. Met de meeste schrobzagen ben je namelijk in staat om door meerdere materialen heen te zagen. Het gaat hierbij om onder meer hout, gips of kunststof. Als je één van deze materialen af moet korten, is dat met een goede schrobzaag mogelijk.

Daarbij is het ook een voordeel dat je uit meerdere soorten schrobzagen kunt kiezen. Zo kun je kiezen uit allerlei hoeveelheden tanden; des te meer tanden per inch een schrobzaag heeft, des te fijner de zaagsnede is. Het is aan jou om te bepalen wat voor zaagsnede je precies wilt hebben.

Ook vinden wij de prijskaartjes van de beste schrobzagen uitermate interessant. Doordat dit manuele zagen zijn, kan het ontwerp relatief eenvoudig blijven. Dát zie je dan ook duidelijk terug in de prijskaartjes van de beste schrobzagen. Bijkomend voordeel is dat je van een prima kwaliteit uit kunt gaan; dat is zéker het geval als je voor één van de schrobzagen uit dit artikel kiest.

Wil je graag een schrobzaag aan gaan schaffen? Houd dan wel rekening met enkele aandachtspunten. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met de beperkte toepassingsmogelijkheden. Als je een schrobzaag hebt, ben je hiermee in staat om vooral kleinere zaagklussen uit te voeren. Als je een echt grote zaagklus uit wilt voeren, is het advies om te kiezen voor één van de andere zagen.

Daarnaast moet je altijd met de veiligheid rekening houden. Dit heeft niet alleen met de tanden te maken, maar ook met de vorm van het zaagblad. Je wilt de (scherpe) punt van een schrobzaag echt niet in jouw been of arm hebben. Ga dus te allen tijde voorzichtig om met de schrobzaag.

Spreken de voordelen van een schrobzaag jou wel aan? Dan is het advies om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar de beste schrobzaag. Daar helpen wij je graag een handje bij! Wij hebben een uitgebreide test achter de rug, waardoor wij in staat zijn om de vijf beste schrobzagen aan te wijzen. Over deze vijf beste varianten vind je hieronder alle relevante informatie.

Beste koop – STANLEY FatMax Schrobzaag 300mm

Heb jij jouw pijlen gericht op de beste schrobzaag? Dan is het advies om een goede vergelijking te maken. Het aanbod is namelijk nogal divers; je kunt uit meerdere soorten schrobzagen kiezen. Binnen dit uitgebreide zijn wij op zoek gegaan naar de beste koop. In onze ogen is dat een veelzijdige schrobzaag van een prima kwaliteit.

Aan de hand van deze criteria zijn wij op zoek gegaan. We hebben veel schrobzagen uit mogen proberen, waarna wij onze conclusies konden trekken. De STANLEY FatMax Schrobzaag 300mm is met afstand de beste schrobzaag van dit moment.

Waar deze schrobzaag deze eretitel aan te danken heeft? Onder maar aan de lengte van het zaagblad. Stanley heeft bij deze schrobzaag gekozen voor een zaagbladlengte van 300 mm. Dit is niet overdreven kort, maar is ook niet overdreven lang. Eigenlijk is het de perfecte lengte voor het afronden van tal van zaagklussen.

Hierbij heeft Stanley ook voor bijzonder veel tanden per inch gekozen. De hoeveelheid tanden is niet exact bekend, maar je bent met deze schrobzaag in staat om écht fijne zaagsnede te maken. Deze fijne zaagsnede zorgen ervoor dat je elke klus perfect af weet te ronden. Zeker als je in lastig te bereiken hoekjes moet werken, is deze nauwkeurigheid wel zo prettig.

Iets wat wij ook super vinden, is het handvat. Zoals je op de foto al kunt zien, is dit een ergonomisch vormgegeven handvat. Je kunt jouw hand aangenaam in het handvat laten rusten, waarna je de nodige kracht kunt zetten. Daarbij is het ook ideaal dat er meerdere gleuven en uitsparingen aangebracht zijn. Deze uitsparingen voorkomen dat je last van een geïrriteerde hand gaat krijgen.

Over de kwaliteit van het zaagblad zijn wij ook te spreken. Stanley heeft hierbij namelijk gekozen voor een stalen blad. Staal is niet alleen robuust, maar heeft ook een lange levensduur. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat je echt jarenlang van deze beste schrobzaag kunt genieten.

Stanley beste schrobzaag

Dat is overigens niet aan het prijskaartje terug te zien. Bij onze partner Bol.com betaal je voor deze schrobzaag namelijk een bedrag van slechts 17,99 euro. Ja, je leest het goed; je hoeft nog geen 2 tientjes te betalen voor de beste schrobzaag van dit moment.

Moet je bij deze beste schrobzaag ook nog met aandachtspunten rekening houden? Nou, je moet even goed met de toepassingsmogelijkheden rekening houden. Volgens Stanley is deze zaag namelijk alleen geschikt voor hout. Mocht je bijvoorbeeld door kunststof heen willen zagen, heb je een andere schrobzaag nodig.

Tevens moet je héél voorzichtig met deze schrobzaag omgaan. Zoals we eerder in dit artikel al aangegeven hebben, zit een ongeluk in een klein hoekje. Doordat je het zaagblad niet in kunt klappen, brengt deze schrobzaag altijd een risico met zich mee. Ga daarom met beleid met deze schrobzaag om.

Deze schrobzaag is – volgens opgave van Stanley – alleen geschikt voor het zagen in hout.

Voordelen
 • Top kwaliteit
 • Zaagbladlengte van 300 mm
 • Scherp geprijsd
 • Ergonomisch handvat
 • Nauwkeurige en fijne zaagsnede
Nadelen
 • Alleen voor zagen in hout geschikt
 • Niet inklapbaar (let goed op de veiligheid!)
Conclusie

De  STANLEY FatMax Schrobzaag 300mm is absoluut de beste schrobzaag van dit moment. Deze zaag ligt heerlijk in de hand, heeft een ideale zaagbladlengte en is van een prima kwaliteit. Bovendien hoef je niet de hoofdprijs te betalen, terwijl de zaagsnede wel erg nauwkeurig en fijn is. Wat wens je nog meer? Echt een aanrader voor in de gereedschapskoffers van alle (fanatieke) klussers.

Beste inklapbare schrobzaag – STANLEY FatMax Vouwbare Schrobzaag

Wil jij graag een schrobzaag aanschaffen? Dan is het goed om te beseffen dat je deze zaag waarschijnlijk niet 24/7 gaat gebruiken. Nee, de zaag ligt waarschijnlijk ook langere tijd gewoon ‘stil’ in jouw gereedschapskoffer.

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, brengt dit een bepaald risico met zich mee. Niet alleen de tanden van een schrobzaag zijn scherp, maar ook het zaagblad dat in een punt loopt. Met het oog op de veiligheid is het daarom interessant om voor de beste inklapbare schrobzaag te kiezen.

Wat volgens ons de beste inklapbare schrobzaag is? Nou, deze keuze was eigenlijk heel makkelijk te maken. Wij kwamen namelijk al snel met de STANLEY FatMax Vouwbare Schrobzaag. Vanwege veel redenen is dit volgens ons de allerbeste inklapbare schrobzaag van dit moment.

Zoals je op de foto al kunt zien, heeft deze schrobzaag een unieke vormgeving. De vorm lijkt eigenlijk op dat van een stanleymes, maar dan met een zaagblad dat in een punt loopt. Opvallend hierbij is uiteraard de rode knop op de schrobzaag. Als je deze rode knop indrukt, klap je het zaagblad zo naar binnen. Nadat je dat gedaan hebt, kun je deze schrobzaag op een handige en veilige manier vervoeren.

Is dit dan een hele kleine schrobzaag? Nee, integendeel zelfs. De lengte van deze schrobzaag is maar liefst 335 mm. Deze schrobzaag is daarmee zelfs nog groter dan de hierboven genoemde schrobzaag. Overigens heeft Stanley hierbij gekozen voor 8 tanden per inch; dit is niet overdreven veel of weinig.

Wel heeft Stanley voor een speciale driezijdige vertanding gekozen. Met dank aan deze vertanding kun je tot 30% sneller zagen met de Stanley FatMax vouwbare schrobzaag. Dit levert je niet alleen veel gemak op, maar ook nog een flinke tijdsbesparing.

Is het voor jou af en toe ook noodzakelijk om een gipsplaat te zagen? Ook dat is mogelijk met deze beste inklapbare schrobzaag. Deze schrobzaag is geschikt voor gipsplaten en voor hout. Als je echt dik hout door moet zagen, gaat dit echter niet al te snel. Dat is iets om goed rekening mee te houden.

Stanley inklapbare schrobzaag

Iets wat wij dan wel weer fijn vinden, is het prijskaartje. Voor deze handige schrobzaag betaal je namelijk slechts 19,72 euro bij onze partner Bol.com. Voor dat bedrag kun je eigenlijk niet de mist in gaan met deze schrobzaag. Voldoende reden dus om zo snel mogelijk deze beste inklapbare schrobzaag aan te schaffen.

Houd wel goed rekening met het handvat van deze schrobzaag. In onze ogen is dit handvat een stuk minder aangenaam dan bij de hierboven genoemde variant. Dit komt onder meer doordat je jouw hand echt volledig om het handvat heen moet klemmen. Als je ondertussen ook nog veel kracht moet zetten, kan dit tot irritatie in jouw handpalm leiden.

Het handvat is volgens ons niet super ergonomisch; je kunt relatief snel last van je hand krijgen.

Voordelen
 • Volledig inklapbaar
 • Zaagbladlengte van 355 mm
 • Geschikt voor gips en hout
 • Prima kwaliteit
 • Interessant prijskaartje
Nadelen
 • Niet geschikt voor dik(ker) hout
 • Niet super ergonomisch
Conclusie

De STANLEY FatMax Vouwbare Schrobzaag is wat ons betreft de beste inklapbare schrobzaag. Deze schrobzaag is inklapbaar en is daarmee super veilig te noemen. Ook is het ideaal dat je deze schrobzaag op een makkelijke manier mee kunt nemen. Ook over de kwaliteit, het zaagblad en de toepassingsmogelijkheden zijn wij te spreken. Echt een super fijne schrobzaag.

Beste kleine schrobzaag – Silverline Soft-grip schrobzaag 150 mm

In dit artikel heb je met twee soorten schrobzagen kennis kunnen maken. Deze twee schrobzagen hebben zaagbladen van respectievelijk 300 en 355 mm lang. Is dit naar jouw mening veel te lang? Heb jij liever een kleinere schrobzaag, zodat je deze nog handiger in lastig te bereiken hoekjes kunt gebruiken?

In dat geval kun je het beste op zoek gaan naar een kleine schrobzaag. Die zoektocht hoef je gelukkig niet meer zelf uit te voeren. Nee, wij zijn alvast op zoek gegaan naar de beste kleine schrobzaag van dit moment. Uiteindelijk is ons oog gevallen op de Silverline Soft-grip schrobzaag 150 mm; dit is volgens ons de beste kleine schrobzaag.

Hoe groot deze schrobzaag is? Nou, deze schrobzaag heeft een zaagblad met een lengte van 150 mm. Ten opzichte van de twee hierboven genoemde varianten is dat echt aan de kleine kant. Met dank aan dit korte zaagblad kun je echt allerlei klussen uitvoeren; ook in lastig te bereiken hoekjes en plekjes.

In welke materialen je met deze schrobzaag kunt zagen? In gipsplaten en in hout. Speciaal voor de gipsplaten is de hoek vrij puntig uitgevoerd; je kunt hierdoor echt op een aangename manier gebruik van deze schrobzaag maken.

Sowieso heeft Silverline voor een prima zaagmogelijkheid gekozen. Het zaagblad kent namelijk de nodige tanden en is van extra gehard staal vervaardigd. Dit betekent dat je veel kracht kunt zetten, zonder dat het zaagblad gaat verbuigen.

Voor deze kleine schrobzaag betaal je bovendien een (heel) klein prijsje. Bij onze partner Bol.com kost deze schrobzaag slechts 12,39 euro. Voor dat bedrag kun je ook echt van een prima schrobzaag uitgaan. Dat is onder meer aan het zaagblad van extra gehard staal te danken.

Wil je graag langdurig met deze schrobzaag werken? Dan is het wellicht verstandig om handschoenen te dragen. Het handvat wordt door Silverline als ‘ergonomisch’ omschreven, maar daar zijn wij het zeker niet mee eens. Als je langdurig met deze schrobzaag werkt, krijg je vanzelf last van jouw handen. De ergonomie had volgens ons een stuk beter gekund.

Deze schrobzaag is niet super ergonomisch.

Voordelen
 • Zaagbladlengte van 150 mm
 • Geschikt voor gips en hout
 • Zaagblad van extra gehard staal
 • Prima geprijsd
Nadelen
 • Geen ergonomisch handvat
Conclusie

De Silverline Soft-grip schrobzaag 150 mm is wat ons betreft de beste kleine schrobzaag. Het feit dat deze schrobzaag een zaagblad van 150 mm heeft, is wat ons betreft echt onderscheidend te noemen. Zodra je van deze schrobzaag gebruik maakt, begint het genieten direct. Je kunt de meest lastig te bereiken hoekjes perfect bereiken; wat wens je nog meer?

Beste schrobzaag voor kunststof – KWB Woodpecker Schrobzaag 300 mm

In dit artikel heb je vooralsnog met drie prima schrobzagen kennis kunnen maken. Deze schrobzagen verschillen op essentiële punten, maar hebben ook de nodige overeenkomsten. Eén van de overeenkomsten is bijvoorbeeld dat de hierboven besproken schrobzagen niet geschikt zijn voor kunststof.

Wil jij echter wel per sé in kunststof kunnen zagen? Dan is het advies om op zoek naar een speciale schrobzaag voor kunststof te gaan. Voor welke schrobzaag je dan het beste kunt kiezen? Wij adviseren je om voor de KWB Woodpecker Schrobzaag 300 mm te kiezen. Naar onze mening is dit de beste schrobzaag voor kunststof.

Deze schrobzaag is dus geschikt voor het zagen in kunststof. Dit heeft onder meer te maken met de tandjes van deze schrobzaag. Het merk KWB heeft voor nogal veel tandjes gekozen, waardoor deze zaag als een mes door de boter gaat. Of beter gezegd: als een schrobzaag door het kunststof.

Daarbij behoud je ook de optimale controle over deze schrobzaag. Dit is weer te danken aan het comfortabele handvat. KWB heeft hierbij gekozen voor een handgreep van kunststof; dit materiaal ligt prima in de hand en draagt ook bij aan het lage gewicht van deze schrobzaag.

Overigens is de lengte van het zaagblad 300 mm. Zoals we eerder in dit artikel al aangegeven hebben, is dit eigenlijk de ideale lengte voor een schrobzaag. Het zaagblad is niet overdreven klein, maar is ook zeker niet te groot. Met dank aan deze lengte kun je eigenlijk tal van zaagwerkzaamheden uitvoeren. Inclusief het zagen in kunststof dus.

Net zoals de andere schrobzagen is ook deze variant voordelig geprijsd. Zo betaal je voor deze schrobzaag een bedrag van slechts 18,98 euro bij onze partner Bol.com. Voor dit bedrag krijg je de beschikking over een duurzame en robuuste schrobzaag.

Wil jij de schrobzaag op een veilige manier op kunnen bergen? Goed te begrijpen. In dat geval is deze schrobzaag sowieso interessant voor je. Bij aanschaf krijg je namelijk gratis een beschermkap meegeleverd. Met dank aan deze beschermkap kun je deze schrobzaag veilig meenemen/opbergen.

Is het dan allemaal positief bij deze schrobzaag? Nee, het is wel goed om rekening te houden met de toepassingsmogelijkheden. Het klopt dat je door kunststof heen kunt zagen, maar dit gaat je niet door hout lukken. Als je ook nog door hout heen wilt kunnen zagen, zou je eigenlijk een tweede schrobzaag aan moeten schaffen.

Deze schrobzaag is niet geschikt voor het zagen in hout; dat is iets om goed rekening mee te houden.

Voordelen
 • Geschikt voor zagen in kunststof
 • Ligt lekker in de hand
 • Prima kwaliteit
 • Zaagbladlengte van 300 mm
 • Interessante prijs
Nadelen
 • Niet geschikt voor zagen in hout
Conclusie

De KWB Woodpecker Schrobzaag 300 mm is met afstand de beste schrobzaag voor kunststof. Als je in kunststof wilt zagen, heb je daar gewoonweg deze zaag voor nodig. Je geniet van een snelle werking, van een aangename werking en van de kwaliteit van het zaagblad. Het feit dat het zaagblad 300 mm lang is, is ook ideaal!

Beste voordelige schrobzaag – Silverline 991309 Schrobzaag 310mm

Wil jij graag een schrobzaag aanschaffen? Zie je het echter niet zitten om hier meer dan 15 euro aan uit te geven? In dat geval ben je in deze review aan het juiste adres. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste voordelige schrobzaag, waarvoor wij een prijslimiet van 15 euro ingesteld hebben.

Uiteraard hebben wij niet alleen naar het prijskaartje gekeken. Nee, we hebben ook kritisch gekeken naar de mogelijkheden, naar de kwaliteit en het totaalplaatje. Op basis daarvan kunnen wij het volgende concluderen: de Silverline 991309 Schrobzaag 310mm is de beste voordelige schrobzaag.

Wil je deze schrobzaag aanschaffen? Bij onze partner Bol.com hoef je hier slechts 12,39 euro voor te betalen. Als je meerdere van deze Silverline schrobzagen gaat bestellen, ontvang je bovendien nog een staffelkorting. Als je bijvoorbeeld 3 schrobzagen bestelt, betaal je slechts 8,39 euro per schrobzaag. Kijk, dat is nog eens een interessante korting.

Silverline heeft dus voor een prima prijskaartje gezorgd. Dat geldt echter ook voor de kwaliteit van het zaagblad; de kwaliteit hiervan is ook dik in orde. Zo is het zaagblad bijvoorbeeld volledig gehard. Met dank aan het geharde zaagblad kun je relatief snel, nauwkeurig en makkelijk zagen. Bovendien geniet je van een lange levensduur.

Ook is het super dat Silverline gekozen heeft voor 3-weg geslepen tanden. Met dank aan de stand van de tanden zaag je nóg sneller. Dit doe je overigens in allerlei houtsoorten; variërend van zacht/hard hout tot aan kunstmatig hout.

Overigens heeft Silverline ook voor een lang zaagblad gezorgd: 310 mm. Met dank aan dit zaagblad kun je vrij veel verschillende zaagwerkzaamheden uitvoeren. Dit is niet alleen prettig, maar stelt je ook in staat om veelzijdig te werken.

Wil je graag deze beste voordelige schrobzaag aanschaffen? Dan raden wij je aan om heel goed rekening te houden met de veiligheid. Zoals je op de foto kunt zien, is het zaagblad nogal lang en scherp. Als je op een onverantwoorde manier met deze zaag te werk gaat, kan dit tot bijvoorbeeld blessures leiden. Je doet er dan ook verstandig aan om voor iets van een beschermkap te kiezen.

Iets wat wij ook jammer vinden, is het handvat. Het handvat ziet er op zich prima uit, maar is helaas niet super ergonomisch. Met name als je veel kracht moet zetten, voel je dit overduidelijk aan jouw handpalm. Probeer daarom handschoenen aan te trekken, zodra je met deze schrobzaag aan de slag gaat.

Deze schrobzaag is niet super veilig; je kunt ‘m bijvoorbeeld niet inklappen. Houd in ieder geval heel goed rekening met jouw veiligheid.

Voordelen
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Zaagblad van 310 mm lang
 • Prima kwaliteit
 • 3-weg geslepen tanden
 • Gehard zaagblad
Nadelen
 • Goed op jouw veiligheid letten
 • Niet al te ergonomisch
Conclusie

De Silverline 991309 Schrobzaag 310mm is de beste voordelige schrobzaag van dit moment. Deze schrobzaag kost slechts 12 euro, waarbij je echt ongekend veel waar voor je geld krijgt. Zo is deze schrobzaag lekker lang (310 mm), is het zaagblad van een prima kwaliteit en geniet je van een snelle werking. Let tijdens en na het zagen alleen wel heel goed op jouw veiligheid.

Koopgids

Welke van de hierboven besproken schrobzagen spreekt jou het meeste aan? Gaat jouw voorkeur uit naar de beste koop? Of geef jij de voorkeur aan de beste kleine schrobzaag? Het is goed voor te stellen dat je het maken van een keuze lastig vindt.

Wij helpen je daar graag nog een extra handje bij. Dát doen we met deze koopgids. In deze koopgids bespreken wij hoe je de beste schrobzaag uit kunt kiezen. Dát is de zaag die volledig op jouw wensen aansluit en binnen jouw budget past.

Inklapbaar of niet?

Allereerst willen wij je wijzen op de twee verschillende soorten schrobzagen: 

 • De niet inklapbare variant: hierbij heb je altijd met de scherpte en lengte van het zaagblad te maken. Denk hierbij goed aan de veiligheid.
 • De inklapbare variant: dit is eigenlijk ideaal, aangezien je het hiermee een stuk veiliger weet te maken. Ook kun je een inklapbare variant veel makkelijker vervoeren in bijvoorbeeld jouw gereedschapskist.
Inklapbare schrobzaag

Wat voor jou de beste keuze is? Dat hangt van jouw eigen voorkeuren af. Als wij heel eerlijk zijn, geven wij de voorkeur aan een inklapbare variant. Het probleem is alleen dat het aanbod daarvan behoorlijk beperkt is. Mocht je per sé een inklapbare schrobzaag willen hebben, kun je daarom het beste kiezen voor de variant van Stanley (zie 2e review in dit artikel).

Lengte van het zaagblad

Een belangrijk kenmerk van een schrobzaag is het zaagblad. Dit zaagblad loopt naar een punt toe, waardoor je lastig te bereiken hoekjes kunt bereiken. Welke hoeken je precies kunt bereiken, is wel afhankelijk van de lengte van het zaagblad. Dit is in onze ogen dan ook één van de belangrijkste criteria van een schrobzaag.

Wij geven de voorkeur aan een lengte van 300 mm. Dat is eigenlijk een tussenmaat en biedt daarmee veel mogelijkheden. Mocht je liever een kleinere schrobzaag hebben, is een lengte van 150 mm ideaal. Het is echter ook mogelijk om voor een nóg langere variant te kiezen, bijvoorbeeld 310 mm of 350 mm lang.

Geschikt voor welk materiaal?

Wat is de reden dat jij een schrobzaag wilt kopen? Wil jij met de schrobzaag gipsplaten door kunnen zagen? Of wil jij alleen hout door kunnen zagen? Dit zijn ook belangrijke vragen waar je over na moet denken. In principe heb je hierbij de keus uit drie materialen: hout, kunststof en gips. Feit is dat je sommige schrobzagen ook voor meerdere materiaalsoorten kunt gebruiken.

Handvat

In onze ogen speelt ook het handvat een cruciale rol. Waarom? Omdat sommige handvatten alles behalve ergonomisch zijn. Als je op dergelijke handvatten veel kracht moet zetten, voel je direct aan jouw handen.

Probeer daarom bij voorkeur altijd te kiezen voor een variant met een ergonomisch handvat.

Handvat schrobzaag

Algehele kwaliteit

Tevens raden wij je aan om goed naar de kwaliteit van de schrobzaag te kijken. Kijk bijvoorbeeld goed naar de gebruikte materialen. Het is sowieso wenselijk dat het zaagblad van gehard staal vervaardigd is.

Prijskaartje

Voor een schrobzaag hoef je niet al te veel geld uit te geven. Dat is één van de zekerheden die je hebt als je een schrobzaag uit gaat kiezen. Uiteraard bestaan hier wel de nodige gradaties in, dus probeer voor jezelf een maximum budget vast te stellen. binnen dit maximum budget kun je op zoek naar de beste schrobzaag gaan.

Slotwoord

Kunnen wij de aanschaf van een schrobzaag aanraden? Ja, dat is iets wat wij absoluut kunnen. Een schrobzaag is handig en komt in speciale situaties perfect van pas. Ga daarom direct op zoek naar de beste schrobzaag! Heb je over één van bovengenoemde varianten nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij wensen je graag veel klusplezier met jouw nieuwe schrobzaag!

Tresna.nl
Logo