Beste blikschaar

Ben je tijdens het klussen regelmatig met metaal in de weer? Of ben je als professional zijnde bijvoorbeeld metalen objecten aan het bewerken? Als je in metaal wilt knippen, gaat dit je met een normale schaar of tang niet lukken. Nee, in plaats daarvan is het advies om een zogeheten blikschaar te gebruiken. In dit artikel vind je alle informatie over een blikschaar. Daarnaast vind je in dit artikel óók meer informatie over de beste blikscharen van dit moment!

Onze top 5 blikscharen

Afbeelding

Product


Gedore Blikschaar 250 mm

Onze beste koop!

Gedore Blikschaar 250 mm

Beste koop blikschaar

of

Wiss M1R Metalmaster Links 248mm

Wiss M1R Metalmaster Links 248mm

Beste linkse blikschaar

of

Stanley 2-14-567 250 mm

Stanley 2-14-567 250 mm

Beste veelzijdige blikschaar

of

RODAC pneumatische blikschaar

RODAC pneumatische blikschaar

Beste pneumatische blikschaar

of

Silverline CT18 Blikschaar 250 mm

Beste voordelige blikschaar

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Gedore Blikschaar 250 mm

Beste koop blikschaar

Gedore Blikschaar 250 mm

of

Wiss M1R Metalmaster Links 248mm

Beste linkse blikschaar

Wiss M1R Metalmaster Links 248mm

of

Stanley 2-14-567 250 mm

Beste veelzijdige blikschaar

Stanley 2-14-567 250 mm

of

RODAC pneumatische blikschaar

Beste pneumatische blikschaar

RODAC pneumatische blikschaar

of

Silverline CT18 Blikschaar 250 mm

Beste voordelige blikschaar

of

De voor- en nadelen van een blikschaar

Tijdens het uitvoeren van klussen kun je met tal van materiaalsoorten in aanraking komen. Als je bijvoorbeeld met hout werkt, is een schuurmachine een belangrijk hulpmiddel. Als je met metaal werkt, is een blikschaar absoluut een belangrijk hulpmiddel. Sterker nog; als je serieus met metaal aan de slag wilt gaan, kun je niet zonder een goede blikschaar.

Een blikschaar, ook wel een plaatschaar genoemd, stelt je in staat om metaal door te knippen. Dit doe je op een relatief makkelijke manier, aangezien de blikschaar een ideale vorm heeft. Met dank aan de twee bekken van de schaar pak je het metaal makkelijk ‘vast’, waarna je het op de gewenste manier door kunt brengen.

Een gemiddelde blikschaar biedt hierbij een hefboomwerking aan. Dit betekent dat je zelf niet super veel kracht hoeft te zetten, terwijl de blikschaar zelf wel bijzonder krachtig is. Juist doordat je niet al te veel kracht hoeft te zetten, kun je op een aangename manier met de blikschaar werken.

Dat gemak is ook te danken aan de algehele vormgeving. Zo heeft nagenoeg elke blikschaar wel een ergonomisch handvat. Je legt de blikschaar hierdoor aangenaam in de hand, waardoor je nog sneller en beter kunt werken. Daarbij is het ook een belangrijk voordeel dat er drie verschillende soorten blikscharen bestaan:

 • Een rechtse blikschaar: deze blikschaar is geschikt voor rechtse radiussen.
 • Een linkse blikschaar: deze blikschaar is geschikt voor linkse radiussen.
 • Een dubbele bilschaar: deze blikschaar is veelzijdig en kan voor zowel rechtse- als voor linkse radiussen gebruikt worden.

Dankzij dit aanbod kun je altijd wel een geschikte blikschaar vinden. Daarbij is het wel belangrijk om op verschillende aspecten te letten. Hoe groot moet de blikschaar bijvoorbeeld zijn? Hoe dik is het metaal zijn dat je door moet knippen? En wil je een manuele of een pneumatische blikschaar? Zoals je kunt zien, is het aanbod vrij divers. Mede daarom hebben wij aan het einde van dit artikel een koopgids geschreven. Aan de hand van deze koopgids kun je voor jezelf de beste blikschaar uitkiezen.

Wil je een blikschaar aan gaan schaffen? Dan is het wel van belang dat je met enkele aandachtspunten rekening houdt. Eén van de aandachtspunten heeft betrekking op de veiligheid. De bekken van een blikschaar zijn behoorlijk scherp, waardoor je altijd voorzichtig met de blikschaar om moet gaan. Zeker als er bijvoorbeeld kleine kinderen in de buurt van jouw gereedschapskist lopen.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de toepassingsmogelijkheden. Met een blikschaar kun je eigenlijk alleen metaal doorknippen. Als je met andere materiaalsoorten aan de slag moet gaan, heb je daar een ander soort hulpmiddel voor nodig. Mocht je heel incidenteel van een blikschaar gebruik willen maken, kun je mogelijk het beste een voordeligere variant kiezen.

Speciaal voor jou zijn wij alvast op zoek gegaan naar de beste voordelige blikschaar. Daarnaast zijn wij nog naar 4 andere geschikte blikscharen op zoek gegaan. Onze bevindingen over de vijf beste blikscharen van dit moment vind je hieronder. Neem de reviews op je gemakje door, verdiep je in de verschillende varianten en hak de knoop door.

Beste koop – Gedore Blikschaar 250 mm

Het aanbod van blikscharen is vrij uitgebreid. Dat zie je bij onder meer onze partners Bol.com en Gereedschapcentrum duidelijk naar voren komen. Om de beste koop aan te kunnen wijzen, hebben wij dan ook een uitgebreide vergelijking moeten maken. Onze keuze is uiteindelijk gevallen op een rechtse blikschaar met een ideale prijs-kwaliteitsverhouding.

Waarom specifiek een rechtse blikschaar? Omdat we verwachten dat meer mensen een blikschaar gebruiken voor rechtse radiussen. Dat zijn bochten die van links naar rechts lopen; daar heb je een rechtste blikschaar voor nodig.

Wat de beste koop van dit moment volgens ons is? Dat is volgens ons deze Gedore blikschaar. Deze blikschaar is dus geschikt voor rechtse radiussen, is relatief gunstig geprijsd en werkt eigenlijk perfect. Al met al werden wij erg enthousiast toen wij deze blikscharen uit mochten proberen.

Zoals je aan de naam al kunt zien, heeft deze blikschaar een lengte van 250 mm. Dankzij deze lengte ligt de blikschaar heerlijk in de hand en hoef je niet overdreven veel kracht te zetten. De blikschaar zelf zorgt namelijk voor een hefboomeffect; de schaar zelf is hierdoor in staat om véél meer kracht te leveren.

Dat blijkt ook uit het feit dat je een plaat van 1 mm door kunt knippen. De maximale sterkte hierbij is 600 N/mm2. Aangezien de maximale plaatdikte 1 mm is, kun je veel kanten op met deze blikschaar.

Verder is het goed om te weten dat deze schaar geschikt is voor rechte doorsneden. Met dank aan de lengte van 25 mm maak je deze rechte doorsneden relatief snel. Mocht je een flink stuk uit een metalen plaat moeten knippen, is dat dus ook mogelijk met deze Gedore blikschaar.

Hierbij zijn wij ook over de kwaliteit van de bekken te spreken. Gedore heeft namelijk gekozen voor geslepen bekken. De blikschaar is hierdoor nóg sterker en levert hierdoor dus nog meer kracht. Bovendien geniet je van een nauwkeurige doorsneden; je kunt een lange lijn echt recht knippen.

Tot slot zijn wij ook te spreken over het prijskaartje van deze blikschaar. Voor deze Gedore blikschaar betaal je bij onze partner Bol.com namelijk een bedrag van 37,54 euro. In onze ogen is dat een prima prijskaartje, zeker gezien de kwaliteit en de mogelijkheden.

Wil je deze blikschaar aanschaffen? Houd er dan rekening mee dat deze variant niet voor linkse radiussen geschikt is. Mocht je naar een linkse radius blikschaar op zoek zijn, verwijzen wij je graag naar de hieronder staande blikschaar. Het zou in onze ogen idealer zijn geweest als deze blikschaar voor zowel rechtse- als voor linkse radiussen gebruikt zou kunnen worden. Dat is helaas niet het geval.

Deze blikschaar is niet voor linkse radiussen geschikt.

Voordelen
 • Prima kwaliteit
 • Geslepen bekken
 • Maximaal plaatdikte van 1,0 mm
 • Gunstige prijs
 • Ook voor lange rechte doorsneden geschikt
Nadelen
 • Niet voor linkse radiussen
Conclusie

De Gedore Blikschaar 250 mm is volgens ons de beste blikschaar van dit moment. Deze blikschaar is geschikt voor rechtse radiussen, ligt heerlijk in de hand en is vrij krachtig. Ook over de kwaliteit, het prijskaartje en de bekken zijn wij enthousiast. Al met al een prima blikschaar voor de rechtse radiussen die je wilt maken.

Beste linkse blikschaar – Wiss M1R Metalmaster Links 248mm

Wil je linkse radiussen kunnen maken? Dan is het advies om vooral de hierboven besproken blikschaar niet aan te schaffen. Die blikschaar is namelijk speciaal voor rechtse radiussen ontwikkeld. Als je zelf linkse radiussen wilt maken, zou je echt een linkse blikschaar aan moeten schaffen.

Waarom? Omdat een dergelijke blikschaar op linkse radiussen afgestemd is. Indien je linkse radiussen wilt maken, ben je in deze review gelukkig aan het juiste adres. Wij hebben namelijk onderzoek gedaan naar de beste linkse blikschaar. Uiteindelijk bleek dat deze variant van Wiss met de eer er vandoor gaat. Om meerdere redenen is dit volgens ons de beste blikschaar voor het maken van linkse radiussen.

Zoals je aan de foto al kunt zien, hebben de bekken een andere vorm. Juist doordat de bekken een andere vorm hebben, kun je gebruik van deze blikschaar maken voor linkse radiussen. Dat doe je bovendien op een erg aangename manier; deze blikschaar ligt namelijk heerlijk in de hand.

Hoe dat komt? Dat is onder meer te danken aan de geprofileerde handgrepen. De blikschaar voelt zacht voor jouw handen aan en zorgt bovendien voor de gewenste controle. Je houdt eigenlijk altijd de controle, ook als je flinke metalen platen door wilt knippen.

Dat is sowieso mogelijk met deze blikschaar. Het merk Wiss heeft namelijk gekozen voor fijn getande molybdeenstaal bekken. Deze bekken zijn ook nog eens extra hard en zijn voorzien van een antislip laag. Met dank aan  deze eigenschappen knip je niet alleen snel, maar ook op een veilige manier.

Overigens heeft deze blikschaar ook een prima lengte; 248 mm. Dat is 2 mm minder dan de hierboven genoemde variant, maar dat verschil merk je eigenlijk niet. Een belangrijk voordeel van deze lengte is het feit dat je de blikschaar overal mee naar toe kunt nemen. Doordat de blikschaar niet al te lang is, neem je ‘m makkelijk mee naar bijvoorbeeld een klus op locatie.

Klinkt deze linkse blikschaar bij jou als muziek in de oren? Houd dan wel rekening met het prijskaartje; bij onze partner Bol.com betaal je rond de 43 euro voor deze blikschaar. Dat is enkele euro’s duurder dan de hierboven genoemde variant.

Daarnaast is deze blikschaar dus niet geschikt voor rechtse radiussen. Als je graag rechtse radiussen wilt knippen, kies je beter voor de hierboven genoemde variant. Je kunt echter ook kiezen voor de blikschaar die wij hieronder bespreken; die blikschaar is voor zowel linksom als rechtsom knippen uiterst geschikt.

Deze blikschaar is toch weer een paar euro’s duurder dan de hierboven genoemde variant.

Voordelen
 • Een ideale linkse blikschaar
 • Super krachtige bekken
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Veilig en comfortabel te gebruiken
 • Lengte van 248 mm
Nadelen
 • Alleen voor linkse radiussen geschikt
 • Relatief prijzig
Conclusie

De Wiss M1R Metalmaster Links 248mm is de beste linkse blikschaar. Dit betekent niet dat deze blikschaar voor linkshandigen geschikt is, maar betekent dat je met deze blikschaar bochten naar links kunt knippen. Mocht dat voor jouw klus wenselijk zijn, is dit gewoonweg de beste blikschaar. Een prima kwaliteit en een ideale bediening!

Beste veelzijdige blikschaar – Stanley 2-14-567 250 mm

Ben je op zoek naar een blikschaar waar je veel kanten mee op kunt? Wil je bijvoorbeeld zowel naar links als naar rechts kunnen knippen? En zou je ook dolgraag in meerdere metaalsoorten en aanverwante materialen kunnen knippen? Dan is de aanschaf van een veelzijdige blikschaar aan te schaffen.

Persoonlijk zijn wij behoorlijk fan van een veelzijdige blikschaar. Mede daarom zijn wij op zoek gegaan naar de beste veelzijdige blikschaar. Nadat wij onze zoektocht achter de rug hadden, konden we maar één ding concluderen: deze Stanley 2-14-567 250 mm is de beste veelzijdige blikschaar.

Dit komt onder meer doordat je met deze blikschaar linkse- en rechtse radiussen kunt knippen. Je maakt moeiteloos bochten naar links, terwijl je ook moeiteloos bochten naar rechts knipt. Wil je hier graag meer over weten? Daarvoor verwijzen wij je graag naar het einde van dit artikel. Daar vind je een koopgids, waarin we je meer uitleggen over linkse- en rechtse radiussen.

Over de kwaliteit van deze blikschaar zijn wij ook te spreken. Deze blikschaar heeft bijvoorbeeld zeer scherpe bekken, waardoor je tot maar liefst 1,2 mm dikte kunt knippen. Het soort materiaal maakt daarbij overigens ook niet al te veel uit; je knipt moeiteloos door aluminium, UPVC, draadgaas, leer, koper en kunststof.

Daarbij maak je gebruik van de aangename handvatten. Deze handvatten liggen goed in de hand en bezorgen je de optimale controle. Het knippen gaat dankzij deze handvatten bovendien een stuk makkelijker en veiliger.

Overigens kun je met deze blikschaar ook tot maar liefst 18 gauge zacht staal knippen. De minimale dikte is hierbij 0,7 mm en de maximale dikte is 1,2 mm. Als je regelmatig met staal werkt, weet je gewoonweg dat dit prima specificaties zijn.

Ook over het prijskaartje zijn wij echt onwijs te spreken. Voor deze beste veelzijdige blikschaar betaal je bij onze partner Bol.com slechts 21,66 euro. Daarmee is deze variant dus voordeliger dan de twee hierboven genoemde varianten. En niet alleen voordeliger, maar ook nog een stuk veelzijdiger!

Tevens zijn wij te spreken over de lengte van deze blikschaar. Deze blikschaar heeft een lengte van 250 mm, waardoor je relatief snel kunt knippen. Een ander voordeel is dat de blikschaar hierdoor niet al te veel ruimte in beslag neemt. Handig voor als je deze blikschaar overal mee naar toe wilt nemen.

Brengt deze blikschaar ook nog nadelen met zich mee? Nou, je moet even goed rekening houden met de werking van de handvatten. Als je de handvatten samendrukt, wordt deze blikschaar namelijk automatisch ontgrendeld. Mochten jouw kinderen dit ook doorkrijgen, kan dit vervelende situaties tot gevolg hebben. Zorg er daarom áltijd voor dat je deze blikschaar op een veilige manier opbergt.

Stanley blikschaar

Door de handvatten in te drukken, kan de schaar ontgrendeld worden. Als je kinderen hebt, kan dit mogelijk vervelende situaties tot gevolg hebben.

Voordelen
 • Voor linkse- en rechtse radiussen
 • Voor veel materialen geschikt
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Top kwaliteit
 • Gunstig geprijsd
Nadelen
 • Gevaarlijk voor bijv. kinderen door de automatische ontgrendeling
Conclusie

De Stanley 2-14-567 250 mm is wat ons betreft de beste veelzijdige blikschaar. Met deze blikschaar knip je door veel materialen heen, maar ook zowel linkse- als rechtse radiussen. Juist dankzij deze veelzijdigheid is dit een blikschaar die je elke dag kunt gebruiken. Echt elke dag op een aangename en snelle manier!

Beste pneumatische blikschaar – RODAC pneumatische blikschaar

Heb je het aanbod van blikscharen wel eens bekeken? Dan heb je mogelijk al opgemerkt dat je uit veel verschillende soorten blikscharen kunt kiezen. Je kunt voor een linkse variant kiezen, voor een rechtse variant én ook voor een pneumatische blikschaar.

Met een pneumatische blikschaar hoef je zelf nagenoeg geen kracht te zetten. Dit laat je gewoonweg over aan de pneumatische kracht van de blikschaar. Om hier van te genieten, is het advies wel om voor een goede pneumatische blikschaar te kiezen. Wat ons betreft kun je daarbij het beste kiezen voor deze RODAC pneumatische blikschaar!

Met dit luchtapparaat ben je in staat om door dikke metaalsoorten heen te knippen. De knipcapaciteit is namelijk maar liefst 1,8 mm; in de wereld van blikscharen is dat een indrukwekkende knipcapaciteit. Om dit mogelijk te maken, biedt deze pneumatische blikschaar de volgende specificaties aan:

 • Maximale druk: 6,3 bar
 • Luchtverbruik: 115 liter per minuut

Om van deze pneumatische blikschaar gebruik te maken, hoef je zelf eigenlijk niks te doen. Je hoeft de blikschaar alleen maar op het juiste onderdeel te houden, waarna je het apparaat aan kunt zetten. Vanaf dat moment hoef je nog maar één ding te doen; het apparaat te besturen.

Tijdens het besturen geniet je van het zachte handvat. Dit handvat valt lekker in de hand, is dus lekker zacht en biedt het gewenste comfort. Met dank aan dit handvat behoud je ook altijd de optimale controle. Met het oog op de veiligheid is dit overigens ook wenselijk.

Zoals je aan de foto kunt zien, is deze blikschaar eigenlijk alleen voor rechte doorsneden geschikt. De toepassingsmogelijkheden vallen hierdoor ietwat tegen, maar elke rechte doorsneden maak je wel bijzonder snel. Met alle dank aan de maximale druk van maar liefst 6,3 bar.

Verder moet je ook rekening houden met het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 164,95 euro voor deze blikschaar. Je krijgt veel waar voor je geld, maar je moet dus wel een behoorlijke investering doen. Zeker als je het met de andere blikscharen uit deze top 5 vergelijkt, is deze variant echt prijzig te noemen.

Graag sluiten we deze review wel nog positief af; dat doen we door naar de afmetingen te kijken. Deze blikschaar is namelijk slechts 26 centimeter lang, 4,5 centimeter breed en 7 centimeter hoog. Met dank aan deze afmetingen is het echt een compacte pneumatische blikschaar. Dát stelt je in staat om deze blikschaar overal mee naar toe te nemen.

Deze pneumatische blikschaar is duur.

Voordelen
 • Werkt onwijs snel
 • Knipcapaciteit van 1,8 mm
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Robuust
Nadelen
 • Duur
 • Alleen voor rechte doorsneden
Conclusie

De RODAC pneumatische blikschaar is wat ons betreft de beste pneumatische blikschaar. Deze blikschaar levert een maximale druk van 6,3 bar, waardoor je echt heel snel kunt werken. Hierbij geniet je ook van het nodige gemak; je hoeft zelf immers geen kracht te geven. Met dank aan de maximale knipcapaciteit van 1,8 mm is ook geen enkele klus teveel gevraagd voor dit apparaat!

Beste voordelige blikschaar – Silverline CT18 Blikschaar 250 mm

Heb jij jouw pijlen gericht op een nieuwe blikschaar? Ben je alleen van plan om deze blikschaar niet al te vaak te gebruiken? Dan is het zonde om hier veel geld aan te besteden. Zoals je in de bovenstaande reviews al hebt kunnen lezen, betaal je voor een goede blikschaar al snel minimaal 30 euro.

Vind je dat nou echt teveel geld? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste voordelige blikschaar. Bij deze zoektocht hebben wij een maximum budget van 30 euro aangehouden. Onder dat bedrag kun je gelukkig prima blikscharen vinden, waaronder de Silverline CT18 Blikschaar 250 mm. Dit is volgens ons de beste voordelige blikschaar.

Waarom dat zo is? Nou, dat is onder meer te danken aan het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je slechts 11,22 euro voor deze blikschaar. Voor dat bedrag mag je normaal gesproken niet al te veel verwachten, maar bij deze blikschaar kan je dat wel. De blikschaar is namelijk door het gekende merk Silverline vervaardigd; dat merk je aan alles terug.

Deze blikschaar heeft een lengte van 250 mm. De blikschaar doet op dit gebied in ieder geval niet onder voor de overige varianten. Met dank aan deze lengte hoef je zelf niet al te veel kracht te zetten. De lengte van dit apparaat zorgt namelijk voor een hefboomeffect; de kracht die jij zet, wordt verveelvoudigd door de schaar zelf.

Tijdens het knippen maak je ook op een aangename manier gebruik van deze blikschaar. Dat is te danken aan de easy grip vinyl handvatten. De handvatten liggen heerlijk in de hand en voelen zelfs behoorlijk zacht aan. Doordat de handvatten aangenaam in de hand liggen, behoud je ook de optimale controle.

Wil je door bijvoorbeeld aluminium heen knippen? Met deze blikschaar is dat mogelijk tot een dikte van 1,8 mm. Je kunt echter ook door andere materialen heen knippen! Om welke materialen en diktes dit precies gaat, vind je in onderstaand lijstje:

 • Aluminium: 1,8 mm
 • Zachte staalsoorten: 1,2 mm
 • Roestvrijstaal: 0,8 mm

Zoals je kunt zien, kun je met deze blikschaar veel kanten op. En dat voor een prijskaartje van slechts 11,22. Voor dit bedrag zou je mogelijk niet al te nauwkeurig werk verwachten, maar ook op dat punt weet deze Silverline blikschaar hoge ogen te gooien. Deze blikschaar heeft namelijk rechte knipbladen met een gekartelde rand; dankzij deze gekartelde rand voorkom je dat de bladen gaan ‘slippen’ tijdens het knippen.

Is het dan allemaal super positief bij deze blikschaar? Nee, dat is niet het geval. Met deze blikschaar kun je namelijk alleen maar rechte doorsneden maken. Het lijkt ook mogelijk te zijn om linkse of rechtse radiussen te maken, maar dan moet je echt van goeden huize komen. De toepassingsmogelijkheden zijn al met al ietwat beperkt te noemen.

Met deze blikschaar maak je alleen rechte doorsneden.

Voordelen
 • Top kwaliteit
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Geschikt voor meerdere materialen
 • Lengte van 250 mm
 • Ligt prima in de hand
Nadelen
 • Alleen voor rechte doorsneden
Conclusie

De Silverline CT18 Blikschaar 250 mm is volgens ons de beste voordelige blikschaar. Voor deze blikschaar betaal je net iets meer dan 11 euro, maar dat merk je eigenlijk nergens aan terug. de blikschaar ligt heerlijk in de hand, is makkelijk te bedienen en is ook behoorlijk krachtig. Daarnaast kun je deze blikschaar voor meerdere materiaalsoorten gebruiken; ideaal!

Koopgids

Zou jij graag de beschikking over een blikschaar willen hebben? Dat is goed te begrijpen. Met een gemiddelde blikschaar kun je namelijk veel kanten op. Je voert hier bovendien werkzaamheden mee uit waar je weinig andere hulpmiddelen voor kunt gebruiken.

Als je een goede blikschaar aan wilt schaffen, is het maken van een goede vergelijking erg belangrijk. Om je hier een handje bij te helpen, bespreken wij daarom de belangrijkste criteria van een blikschaar in onderstaande koopgids. Neem deze koopgids op je gemakje door en kies vervolgens de beste blikschaar uit.

Soort blikschaar

Allereerst moet je goed kijken naar het soort blikschaar. Zoals we in dit artikel al meerdere keren aangegeven hebben, kun je uit zowel linkse- als rechtse radiussen kiezen. Dit betekent eigenlijk dat de blikschaar naar links een bocht kan knippen of naar rechts een bocht kan knippen. Je kunt echter ook nog kiezen voor een variant waar je eigenlijk alleen mee rechtdoor kan knippen.

Wil je hier nou meer over weten? Dan verwijzen wij je graag naar deze brochure. In deze brochure zie je – inclusief illustraties – de verschillen tussen de soorten blikscharen.

Soort blikschaar

Pneumatisch of manueel

Ook moet je een keuze maken tussen een pneumatische- en een manuele blikschaar. Voor de meeste mensen is een manuele blikschaar de beste keuze. Als je nou echt de gehele dag door met een blikschaar moet werken, is een pneumatische variant mogelijk voor jou beter.

Denk dus goed na over het gebruik van de blikschaar. Op basis daarvan kun je de juiste keuze maken.

Lengte

Verder raden we je aan om goed naar de lengte van een blikschaar te kijken. De meeste blikscharen hebben een lengte van zo’n 250 mm. Vind je dat te veel of te weinig? Dan kun je ook voor andere lengtes kiezen. Een voordeel van de lengte van 250 mm is dat de blikschaar krachtig is, maar dat je ‘m ook makkelijk overal mee naar toe kunt nemen!

Merk

In onze ogen is het ook belangrijk om naar het merk van de blikschaar te kijken. Waarom? Omdat de gerenommeerde merken in staat zijn om kwaliteit te leveren. Iets wat helaas niet geldt voor sommige ‘B-merken’.

Kies daarom bij voorkeur voor één van de merken die in dit artikel aan bod zijn gekomen. Dan weet je in ieder geval zeker dat je een goede aankoop doet.

Blikschaar merk

Prijskaartje

Als laatste willen wij je wijzen op de prijskaartjes van de blikscharen. Zoals bovenstaande varianten duidelijk laten zien, lopen de prijzen nogal uiteen. Het is dan ook aan jou om te bepalen hoeveel geld je maximaal aan de blikschaar uit wilt geven. Durf in ieder geval te investeren; voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen.

Slotwoord

Is de aanschaf van een blikschaar volgens ons aan te raden? Ja, zonder enige twijfel. Het is een efficiënt, handig en vrij compact hulpmiddel. Een hulpmiddel waar je bovendien de nodige resultaten mee kunt boeken. Mocht je over één van bovengenoemde varianten nog vragen hebben, kun je gerust contact opnemen met de klantenservice van Bol.com. Wij wensen je graag veel plezier met jouw nieuwe blikschaar!

Tresna.nl
Logo