Beste poelietrekker

Voer jij met enige regelmaat klusjes in en rondom huis uit? En heb je regelmatig met behoorlijk uitdagende klussen te maken? Dan is het zéker aan te raden om in goed gereedschap te investeren. Door in goed gereedschap te investeren, maak je het uitvoeren van elke klus namelijk een stuk makkelijker voor je.

 Daarbij kan het ook erg handig zijn om in een poelietrekker te investeren. Een poelietrekker stelt je namelijk in staat om koppelingen, lagers of flenzen van een as te halen. Dit doe je door gebruik te maken van de grijparmen van de poelietrekker; dankzij deze grijparmen kun je bijvoorbeeld de as vasthouden, waarna je de lager van de as af kunt draaien. Dít maak je alleen maar makkelijker als je voor één van onderstaande poelietrekkers kiest. De poelietrekkers die wij hieronder aanbieden, zijn namelijk de beste poelietrekkers van dit moment!

Onze top 5 poelietrekkers

Afbeelding

Product


US Pro poelietrekker 2 poot 150 mm

Onze beste koop!

US Pro poelietrekker 2 poot 150 mm

Beste koop poelietrekker

of

Gedore 1.07 B Universele trekker 3-armig

Gedore 1.07/B Universele trekker 3-armig

Beste 3-armige poelietrekker

of

Gedore 1.04 HP Universele trekker HIGH POWER 2-armig

Gedore 1.04/HP Universele trekker HIGH POWER 2-armig

Beste professionele poelietrekker

of

Brüder Mannesmann 291-3 3-delige Poelietrekkerset

Brüder Mannesmann 291-3 3-delige Poelietrekkerset

Beste set poelietrekkers

of

Gedore 1.12 Accupoolklem-trekker 2-armig - 60x60mm

Gedore 1.12 Accupoolklem-trekker 2-armig - 60x60mm

Beste voordelige poelietrekker

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

US Pro poelietrekker 2 poot 150 mm

Beste koop poelietrekker

US Pro poelietrekker 2 poot 150 mm

of

Gedore 1.07 B Universele trekker 3-armig

Beste 3-armige poelietrekker

Gedore 1.07 B Universele trekker 3-armig

of

Gedore 1.04 HP Universele trekker HIGH POWER 2-armig

Beste professionele poelietrekker

Gedore 1.04 HP Universele trekker HIGH POWER 2-armig

of

Brüder Mannesmann 291-3 3-delige Poelietrekkerset

Beste set poelietrekkers

Brüder Mannesmann 291-3 3-delige Poelietrekkerset

of

Gedore 1.12 Accupoolklem-trekker 2-armig - 60x60mm

Beste voordelige poelietrekker

Gedore 1.12 Accupoolklem-trekker 2-armig - 60x60mm

of

Voor- en nadelen van een poelietrekker

Moet je relatief specifieke klussen uitvoeren? Dan merk je mogelijk al snel dat je hier ook specifieke stukken gereedschap voor nodig hebt. Als we het over een relatief specifiek stuk gereedschap hebben, hebben we het absoluut over een poelietrekker. Dit is niet het meest gangbare stuk gereedschap, maar het is wel een bijzonder handig stuk gereedschap.

Zo is de werking van een poelietrekker ongeëvenaard. Wat we hiermee bedoelen? Nou, geen enkel ander stuk gereedschap kan hetgeen doen wat een poelietrekker doet. Qua functies en mogelijkheden kunnen we zelfs stellen dat een poelietrekker echt uniek in zijn soort is.

Ook is het prettig dat een poelietrekker behoorlijk makkelijk te bedienen is. Aan het begin is het mogelijk een beetje aftasten, maar de werking went eigenlijk al snel. Zodra je wéét hoe een poelietrekker werkt, maak je hier met veel gemak en plezier gebruik van.

Daarbij is het ook een groot voordeel dat je een poelietrekker voor veel doeleinden kunt gebruiken. Zoals we hierboven al besproken hebben, kun je een poelietrekker voor onder meer lagers, flenzen en koppelingen gebruiken. Het fijne hierbij is dat je dergelijke onderdelen in veel situaties tegen kunt komen. Juist dáárdoor kun je een poelietrekker in veel situaties gebruiken, ondanks dat het een vrij specifiek stuk gereedschap is.

Verder is het prettig dat je uit meerdere soorten poelietrekkers kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een 2-armige variant kiezen, terwijl je ook voor een 3-armige variant kunt kiezen. Tevens heb je de keus uit meerdere soorten merken, meerdere soorten materialen en meerdere samenstellingen.

Ga je voor het eerst een poelietrekker aanschaffen? Dan kunnen wij het ons goed voorstellen dat je dit vrij lastig vindt. Het is immers geen alledaagse aankoop, terwijl je er op het internet ook niet super veel informatie over kunt vinden. Gelukkig ben je in dít artikel uitgekomen; in dít artikel laten wij je namelijk kennis maken met de beste poelietrekkers van dit moment.

Het is sowieso zaak om heel kritisch te zijn. Als je bijvoorbeeld naar het aanbod van onze partner Bol.com kijkt, zie je 90 verschillende poelietrekkers naar voren komen. Tijdens onze test is echter gebleken dat lang niet alle poelietrekkers aan de verwachtingen voldoen. Mede daarom raden wij je aan om altijd voor één van onderstaande varianten. Deze varianten voldoen immers wel aan de kwaliteitseisen.

Moet je bij het gebruiken van een poelietrekker ook nog met een nadeel rekening houden? Nou, het is wel van belang dat je weet waar je mee bezig bent. Als je dát weet, kun je in principe elke klus op een snelle en aangename manier uitvoeren. Weet je nog niet zo goed hoe je een poelietrekker moet gebruiken? Dan raden wij je graag aan om onderstaande video te bekijken. In deze video zie je hoe je een poelietrekker – in dit geval met 2 armen – kunt gebruiken:

Maar, wat is nou de beste poelietrekker waar je voor kunt kiezen? Die vraag hebben wij onszelf ook gesteld, waarna wij op onderzoek uit zijn gegaan. Wij hebben veel poelietrekkers uit mogen proberen, waarna wij onze top 5 samen hebben kunnen stellen. Over de vijf beste poelietrekkers vind je hieronder alle relevante informatie!

Beste koop – US Pro poelietrekker 2 poot 150 mm

Wil jij graag van een goede poelietrekker gebruik kunnen maken? Maar, zie je het niet zitten om hier de hoofdprijs voor te betalen? Wil je echter wel op de lange termijn ook met veel plezier van de poelietrekker gebruik kunnen maken? Dan moet je op zoek gaan naar de poelietrekker met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Die zoektocht hoef je gelukkig niet meer zelf te verrichten. Nee, wij zijn alvast voor jou op zoek gegaan naar de beste koop van dit moment. Daarbij hebben wij ons gericht op de mogelijkheden, op de prijs-kwaliteitsverhouding én op de beoordelingen van andere gebruikers. Aan de hand van deze criteria zijn wij op de US Pro poelietrekker 2 poot 150 mm uitgekomen. Dit is volgens ons de beste poelietrekker van dit moment.

Dit is onder meer te danken aan de veelzijdigheid van deze poelietrekker. De veelzijdigheid komt onder meer door de spandiepte van dit gereedschap tot stand: 150 mm. Dit is relatief lang, waardoor je de nodige werkzaamheden met deze poelietrekker uit kunt voeren. Volgens het merk US Pro is het mogelijk om tandwielen, lagers én poelies te verwijderen.

Daarbij maak je met veel plezier gebruik van deze robuuste poelietrekker. Het feit dat deze poelietrekker zo robuust is, is te danken aan het gekozen materiaal; gesmeed staal. Dankzij dit materiaal kun je veel kracht zetten, terwijl je ook langdurig gebruik van deze beste poelietrekker kunt maken. De kwaliteit is al met al dik in orde.

Zoals je op de foto kunt zien, betreft dit een poelietrekker met 2 armen. Dit heeft in onze ogen de voorkeur, maar sommige mensen geven echter de voorkeur aan een 3-armige poelietrekker. Mocht jouw voorkeur daar ook naar uit gaan, is het advies om de reviews hieronder op je gemakje door te nemen.

De 2 armen van deze poelietrekker zijn in ieder geval veelzijdig te gebruiken. Je kunt de armen namelijk als het ware omkeren, waardoor je de armen intern én extern kunt gebruiken. Ook dit komt de veelzijdigheid van deze poelietrekker alleen maar ten goede.

Zoals we eerder in deze review al aangegeven hebben, is de prijs-kwaliteitsverhouding prima te noemen. Zo is deze poelietrekker sterk en robuust. Iets wat deze poelietrekker óók is, is betaalbaar. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 41,95 euro voor deze poelietrekker. Dat vinden wij een uiterst interessant prijskaartje.

Moet je ook nog met nadelen rekening houden? Nou, dat valt eigenlijk heel erg mee. Toen wij deze poelietrekker uit mochten proberen, liepen wij tegen vrij weinig nadelen aan. Het enige wat wij je aanraden, is om de handleiding even goed door te nemen. Aan het begin spreekt deze poelietrekker namelijk mogelijk niet direct tot de verbeelding.

Voor het eerste gebruik is het zéker aan te raden om de handleiding door te nemen.

Voordelen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • 2 armen
 • Ideale spandiepte wat ons betreft (150 mm)
 • Robuust en veelzijdig
Nadelen
 • Je hebt de handleiding eigenlijk wel nodig
Conclusie

De US Pro poelietrekker 2 poot 150 mm is volgens ons de beste poelietrekker van dit moment. De poelietrekker beschikt over 2 prima armen, over een ideale lengte en over de nodige instelmogelijkheden. Zo zijn de twee armen omkeerbaar, waardoor je deze poelietrekker intern en extern kunt gebruiken. Onder aan de streep is de prijs-kwaliteitsverhouding ook nog eens subliem te noemen!

Beste 3-armige poelietrekker – Gedore 1.07/B Universele trekker 3-armig

Hierboven heb je kennis kunnen maken met de beste poelietrekker van dit moment? Spreekt die variant jou ook wel aan? Vind jij het alleen onhandig dat die variant ‘slechts’ 2 armen heeft? Dan kun je het beste jouw pijlen richten op een 3-armige poelietrekker.

Als jouw voorkeur naar een 3-armige poelietrekker gaat, heb je de nodige keuze. Wij hebben gelukkig alvast de beste koop voor je aan kunnen wijzen: deze Gedore 1.07/B poelietrekker is volgens ons de beste 3-armige poelietrekker.

Waarom wij zo enthousiast over deze poelietrekker zijn? Dat is onder meer te danken aan het feit dat je met deze poelietrekker makkelijk kunt werken. Iets wat te danken is aan de 3 armen; deze 3 armen tezamen zorgen ervoor dat je met deze poelietrekker centrisch kunt trekken. Dit is aangenaam, werkt prettig en werkt ook nog eens snel.

Bovendien is het mogelijk om de armen/haken om te keren. Daardoor ben je ook met deze poelietrekker in staat om zowel intern als extern te werken. Mochten deze haken net iets te kort of te lang voor je zijn, kun je ook nog verwisselbare haken aanschaffen. Deze haken stellen je in staat om ook met andere spandiepten te werken.

Qua kwaliteit voldoet deze Gedore poelietrekker ook aan wensen. Zo is deze poelietrekker volledig van gesmeed staal vervaardigd; iets wat bij de hierboven besproken variant ook het geval was. Een logische keuze, aangezien dit gewoonweg het beste materiaal voor een poelietrekker is.

Iets wat ook onwijs handig is, is de haakrem. Met deze haakrem voorkom je dat de haken plots kunnen verschuiven, zonder dat je dit zelf wellicht doorhebt. Door deze haakrem weet je dan ook nauwkeurig en aangenaam te werken.

Al met al zijn wij echt onder de indruk van deze 3-armige poelietrekker. Dankzij de 3 armen kun je centrisch tandwielen, lagers of koppelingen van een as losdraaien. Daarbij is het ook nog een feit dat je relatief kleine objecten ook met deze poelietrekker los kunt draaien. De spandiepte van deze 3-armige poelietrekker is namelijk 100 mm; dat is fors kleiner dan de hierboven besproken variant.

Zijn we dan echt voor de volle 100% over deze poelietrekker te spreken? Nou, bijna. Over de mogelijkheden en kwaliteit zijn wij echt te spreken, maar over het prijskaartje iets minder. Bij onze partner Gereedschapcentrum betaal je namelijk een bedrag van 116,99 euro voor deze poelietrekker. Dat is behoorlijk aan de prijs, zéker als je het vergelijkt met de hierboven besproken variant.

Deze beste 3-armige poelietrekker is behoorlijk prijzig; ongeveer 117 euro.

Voordelen
 • Geweldige kwaliteit
 • Dankzij de 3 armen kun je centrisch trekken
 • Inclusief een haakrem
 • De haken kun je – indien gewenst – verwisselen
 • Spandiepte van 100 mm
Nadelen
 • Geen goedkope poelietrekker
Conclusie

De Gedore 1.07/B Universele trekker 3-armig is wat ons betreft de beste 3-armige poelietrekker. Dankzij deze drie armen behoud je de optimale grip en kun je centrisch trekken aan objecten. Dankzij de haakrem en veelzijdige haken maak je bovendien met veel gemak (en plezier) gebruik van deze 3-armige poelietrekker. Onder aan de streep kunnen wij deze poelietrekker absoluut aanraden, ondanks het forse prijskaartje.

Beste professionele poelietrekker – Gedore 1.04/HP Universele trekker HIGH POWER 2-armig

Heb je in jouw werkplaats een goede poelietrekker nodig? Ben je bijvoorbeeld regelmatig met lagers, tandwielen of koppelingen in de weer? En doe je dit om jouw klanten tevreden te stellen? Dan is het al helemaal van belang dat je een goede poelietrekker gebruikt.

In onze ogen kan elke professional het beste voor een professionele poelietrekker kiezen. Maar, welke professionele variant is dan aan te raden? Wij hebben meerdere varianten uitgeprobeerd en kunnen daardoor ons oordeel vellen: de Gedore 1.04/HP Universele trekker is de beste professionele poelietrekker.

Waarom wij bij deze poelietrekker uitgekomen zijn? Dat is onder maar te danken aan het feit dat de traverse speciaal veredeld is. Dit zorgt ervoor dat deze trekker tegen hoge krachten bestand is. Sterker nog: deze poelietrekker is zélfs tegen een belasting met dubbele trekkracht bestand. Dit stelt je in staat om zelf de meest zware werkzaamheden uit te voeren.

Tevens is het ideaal dat je de haken van deze poelietrekker naar wens in kunt stellen. Zo kun je de haken omdraaien en kun je de aftrekhaken zeer nauwkeurig gelijkmatig instellen. Ook dat zorgt ervoor dat deze poelietrekker tegen de hoogste krachten bestand is.

Verder heeft Gedore ook – zoals je zou mogen verwachten – voor het juiste materiaal gekozen. Deze poelietrekker is ook van gesmeed staal vervaardigd; dit komt de robuustheid en levensduur alleen maar ten goede.

Mocht je écht zware werkzaamheden uit moeten voeren, kun je ook voor een hydraulische spindel kiezen. De spindel die je in deze poelietrekker aantreft, is te vervangen. Door in dat geval voor een hydraulische spindel te kiezen, geniet je van nog meer gemak. Wel zo prettig voor een professional.

Verder is deze poelietrekker vrij groot uitgevoerd; de spandiepte is bijvoorbeeld 200 mm. Dit is twee keer zoveel als de hierboven genoemde variant; ook dat is een typisch kenmerk voor een poelietrekker die bij uitstek voor professionals geschikt is.

Eigenlijk zijn wij over deze professionele poelietrekker echt heel erg te spreken. Toch willen wij je op twee belangrijke nadelen wijzen:

 • Het gewicht: met een totaalgewicht van 7,7 kilogram is dit echt een zware poelietrekker. Dit is echter wel een logisch gevolg van de gehele samenstelling (en materiaalkeuze) van deze poelietrekker.
 • Het prijskaartje: voor deze poelietrekker betaal je bij onze partner Gereedschapcentrum een bedrag van 368,99 euro. Dit is behoorlijk aan de prijs wat ons betreft.

Ook aan het prijskaartje is te zien dat dit een poelietrekker voor professionals is; je betaalt hier bijna 370 euro voor.

Voordelen
 • Onwijs sterk
 • De haken zijn volledig naar wens in te stellen
 • De spindel is verwisselbaar
 • Bestand tegen de hoogste krachten
Nadelen
 • Relatief zwaar
 • Duur
Conclusie

De Gedore 1.04/HP Universele trekker HIGH POWER 2-armig is volgens ons de beste professionele poelietrekker. Deze trekker is onwijs sterk, is robuust en heeft een lange levensduur. Met dank aan de samenstelling, de materiaalkeuze én de zelfdragende haken is deze poelietrekker bestand tegen de hoogste krachten. Wel zo wenselijk voor elke professional.

Beste set poelietrekkers – Brüder Mannesmann 291-3 3-delige Poelietrekkerset

Wat voor werkzaamheden wil jij met een nieuwe poelietrekker uitvoeren? Is jouw grote wens vooral om verschillende soorten werkzaamheden uit te kunnen voeren? Dan raden wij je aan om naar een complete set van poelietrekkers te kijken.

Waarom? Omdat je met een set poelietrekkers vaak meerdere kanten op kunt. Dat is zéker het geval als je voor deze set met poelietrekkers van Brüder Mannesmann kiest. Dit is volgens ons namelijk de beste set poelietrekkers.

Waarom wij over deze set met poelietrekkers te spreken zijn? Dat heeft onder meer met de veelzijdigheid van de set te maken.

In deze set vind je namelijk maar liefst drie verschillende soorten poelietrekkers:

 • 1 poelietrekker met een lengte van 75 mm. Deze poelietrekker heeft 2 armen
 • 1 poelietrekker met een lengte van 100 mm. Deze poelietrekker heeft 3 armen
 • 1 poelietrekker met een lengte van 150 mm. Deze poelietrekker heeft 3 armen

Zoals je je mogelijk al voor kunt stellen, kun je veel kanten op met deze set. Dit is met name te danken aan de verschillende lengtes. Met de poelietrekker van 75 mm lang kun je bijvoorbeeld de meest fijne klussen uitvoeren. Met de 100 mm variant en de 150 mm variant kun je de middelgrote tot grote klussen uitvoeren. Een ideale combinatie wat ons betreft.

Verder kun je bij deze poelietrekkerset van een prima kwaliteit uit gaan. Dit is sowieso iets wat we aan het Duitse merk Brüder Mannesmann over kunnen laten. Ook bij deze set heeft men voor robuuste gereedschappen gezorgd. Zo is het bijvoorbeeld opvallend dat deze poelietrekkers volledig verchroomd zijn.

Iets wat wij ook subliem vinden, is het prijskaartje. Voor deze set met poelietrekkers hoef je namelijk niet de hoofdprijs te betalen. Nee, alles behalve dat zelfs. Bij onze partner Gereedschapcentrum betaal je voor deze set namelijk een bedrag van 16,89 euro. Ja, voor nog geen 17 euro krijg jij de beschikking over deze set met drie poelietrekkers!

Is het dan allemaal koek en ei bij deze poelietrekker set? Nou, je moet wel even goed rekening houden met de mogelijkheden van de poelietrekkers. De poelietrekkers zijn op zich van een prima kwaliteit, maar bieden niet nét dat beetje extra. Zo hebben deze poelietrekkers geen aftrekrem en kun je de haken ook niet geheel naar wens instellen. Eigenlijk kunnen we stellen dat deze poelietrekkers vrij basic zijn.

Deze set bestaat uit drie poelietrekkers die behoorlijk basic zijn; je moet dan ook geen super hoge verwachtingen van de poelietrekkers hebben. Voor een doe-het-zelver is deze set echter ideaal.

Voordelen
 • Set van maar liefst 3 poelietrekkers
 • Gekende Brüder Mannesmann kwaliteit
 • Volledig verchroomd
 • Zowel 2-armige als 3-armige variant(en)
 • Erg interessant geprijsd
Nadelen
 • Vrij basic poelietrekkers
Conclusie

De Brüder Mannesmann 291-3 3-delige Poelietrekkerset is naar onze mening de beste set poelietrekkers. Deze set is uitgebreid, biedt veel mogelijkheden en is bijzonder gunstig geprijsd. Wel moet je rekening houden met de toepassingsmogelijkheden: met deze set voer je eigenlijk alleen de lichtere klussen uit. Dat is echter iets wat verwacht kan worden als je naar het prijskaartje kijkt!

Beste voordelige poelietrekker – Gedore 1.12 Accupoolklem-trekker 2-armig 60x60mm

Heb jij jouw pijlen gericht op een nieuwe poelietrekker? Zie je het alleen niet zitten om veel geld aan een nieuwe poelietrekker uit te geven? Dan is het zaak om erg oplettend te zijn. Zoals we eerder in dit artikel al aangegeven hebben, voldoen veel poelietrekkers zéker niet aan de verwachtingen.

Als je een voordelige variant wilt kopen, moet je daarom nóg kritischer zijn. Speciaal voor jou zijn wij alvast op zoek gegaan naar de beste voordelige poelietrekker. Na onze uitgebreide zoektocht kunnen wij het volgende stellen: deze variant van HBM is volgens ons de beste voordelige poelietrekker.

Voor deze poelietrekker betaal je absoluut niet de hoofdprijs. Nee, bij onze partner Gereedschapcentrum betaal je voor deze poelietrekker een bedrag van 24,69 euro. Dat is meer voor de hierboven aangeraden set, maar met déze poelietrekker kun je echt alle kanten op.

Hoe dat zit? Nou, Gedore heeft echt voor een kwalitatief hoogwaardige poelietrekker gezorgd. Dat blijkt alleen al uit de materiaalkeuze; deze poelietrekker is van gesmeed staal vervaardigd. Met dank aan dit materiaal geniet je van de gewenste robuustheid én van een lange levensduur.

Iets wat wij ook fijn vinden, is dat dit een 2-armige poelietrekker betreft. Dit betreffen niet zomaar 2 armen, maar zijn 2 armen die zichzelf volledig vast trekken. Met dank aan deze eigenschap kun je de nodige kracht zetten.

Verder is dit echt een ideale poelietrekker voor de kleinere klussen. Deze poelietrekker heeft namelijk een spandiepte van slechts 60 mm; ideaal wat ons betreft. Dat geeft Gedore overigens zelf ook. Dit merk benoemt namelijk het volgende: deze poelietrekker is ideaal voor het lostrekken van kleine wielen, kogellagers, accupoolklemmen en schijven.

Ondanks het gunstige prijskaartje kun je dus wel van een prima werking uitgaan. Daarbij geniet je ook nog eens van het minieme gewicht; deze poelietrekker weegt slechts 180 gram. Mocht je met enige regelmaat van de poelietrekker gebruik willen maken, kost dit je dus niet al te veel kracht.

Moet je bij deze poelietrekker ook nog met nadelen rekening houden? Ja, toch wel. Je moet namelijk goed rekening houden met de beperkte toepassingsmogelijkheden: doordat deze trekker vrij klein is, is de trekker uitsluitend voor de fijnere klussen geschikt. Voor de zwaardere klussen kun je beter voor één van de hierboven besproken varianten kiezen.

Deze voordelige poelietrekker is niet voor de zwaardere werkzaamheden geschikt.

Voordelen
 • Erg gunstig geprijsd
 • Prima kwaliteit
 • Haken trekken zichzelf vast
 • Ideaal voor de kleinere klussen
 • 2-armige poelietrekker
Nadelen
 • Niet geschikt voor de zwaardere klussen
Conclusie

De Gedore 1.12 Accupoolklem-trekker 2-armig - 60x60mm is wat ons betreft de beste voordelige poelietrekker. Deze trekker doet zijn werk prima, is van een prima kwaliteit en is erg compact uitgevoerd. Met dank aan deze compacte afmetingen voer je de meest fijne klussen snel en gemakkelijk uit. Houd er wel rekening mee dat je zwaardere klussen níet met deze poelietrekker uit kunt voeren.

Koopgids

Zo, in dit artikel heb je met enkele interessante poelietrekkers kennis kunnen maken. Ga jij voor de eerste keer een poelietrekker aanschaffen? Of wil je nu eindelijk eens de juiste keuze gaan maken? Dan is het zaak om een echt goede vergelijking te treffen.

Maar, hoe tref je deze vergelijking nou? En waar moet je precies op letten? Op die twee vragen geven wij antwoord in deze uitgebreide koopgids. Eigenlijk bespreken we in deze koopgids wat de belangrijkste criteria zijn; door goed op deze criteria te letten, maak je uiteindelijk de juiste keuze.

Hoeveelheid armen

Allereerst moet je goed naar de hoeveelheid armen van de poelietrekker kijken. Ga je voor een 2-armige variant? Of ga je toch voor een 3-armige variant? Persoonlijk gaat onze voorkeur naar een 2-armige variant uit. Wij zijn van mening dat zo’n variant de druk c.q. kracht beter verdeeld. Feit is echter dat een 3-armige poelietrekker in staat is om de kracht centrisch te plaatsen.

Al met al moet je voor jezelf een goede vergelijking maken. Zowel de 2-armige poelietrekkers als de 3-armige poelietrekkers brengen voordelen met zich mee.

Hoeveelheid armen poelietrekker

Spandiepte

Tevens raden wij je aan om goed naar de spandiepte te kijken. Als je bovenstaande reviews doorgenomen hebt, heb je mogelijk al opgemerkt dat de spandiepte per variant verschillend is. Dat klopt inderdaad; het is dan ook aan jou om te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat. Wat ons betreft kun je daarvoor het beste de volgende stelregels aanhouden:

 • Spandiepte van maximaal 75 mm: geschikt voor de fijnere klussen
 • Spandiepte van maximaal 100 mm: geschikt voor de middelgrote klussen
 • Spandiepte van maximaal 150 mm: geschikt voor de grotere klussen

Eigenschappen van de armen/haken

Elke poelietrekker beschikt over unieke haken. Het is namelijk een feit dat een fabrikant wat betreft de armen/haken veel kanten op kan. Enkele van de mogelijkheden hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • Omkeerbaar: het is zeer wenselijk dat de haken omkeerbaar zijn. Als dat het geval is, kun je de haken zowel intern als extern gebruiken.
 • Rem: ook is het wenselijk dat de haken over een rem beschikken. Deze rem zorgt ervoor dat de haken altijd stevig vast blijven zitten. Op de juiste manier welteverstaan.
 • Zelf stellende haken: ook dit is ideaal. Als de haken zelf stellend zijn, zorgen deze zelf voor de juiste stand. Dát maakt het werken met een poelietrekker alleen maar makkelijker.

Materiaal

Als je een poelietrekker aan gaat schaffen, wil je hier ongetwijfeld zo lang mogelijk van genieten. Dát is alleen mogelijk als je kiest voor een variant die van het juiste materiaal vervaardigd is. In onze ogen kun je hierbij maar voor één materiaalsoort kiezen: gesmeed staal.

Manier van bedienen

Verder willen wij je ook nog op de manier van bedienen wijzen. Bij veel poelietrekkers is deze manier hetzelfde, maar sommige varianten kennen een nét iets andere bediening. Mede daarom willen wij je nog van de volgende tip voorzien: neem voor het eerste gebruik áltijd de handleiding door.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Als laatste criteria moet je ook nog goed naar het prijskaartje kijken. Hoeveel geld wil je aan de beste poelietrekker uitgeven? En welke poelietrekkers vallen vervolgens in jouw budget? Als je tussen die poelietrekkers een vergelijking gaat maken, is het uiteraard ook van belang om naar de kwaliteit te kijken.

Een poelietrekker moet bij voorkeur van gesmeed staal vervaardigd zijn. In dat geval geniet je van een robuuste poelietrekker met – hoogstwaarschijnlijk – ook een lange levensduur.

Slotwoord

Kunnen wij de aanschaf van een goede poelietrekker aanraden? Ja, dat kunnen wij zeker. Als je een goede poelietrekker tot je beschikking hebt, kun je moeiteloos lagers, tandwielen en koppelingen van een as los maken. Dáárvoor raden wij je van harte aan om voor één van bovengenoemde varianten te kiezen.

Heb je over één van deze varianten nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partners Bol.com en Gereedschapcentrum. Ons rest nu nog maar één opmerking: we wensen je graag veel succes en klusplezier met jouw nieuwe poelietrekker!

Tresna.nl
Logo