Beste winkelhaak

Moet je voor jouw kluswerkzaamheden regelmatig een hoek meten? En moet je deze hoek vervolgens loodrecht af kunnen tekenen? Dan is het advies om hier een winkelhaak voor te gebruiken. Dit is een vrij simpel hulpmiddel, maar het is tegelijkertijd ook een hulpmiddel dat zijn werk perfect doet. Dat is zéker het geval als je voor één van onderstaande winkelhaken kiest. De winkelhaken die we in dit artikel bespreken, zijn de beste winkelhaken van dit moment!

Onze top 5 winkelhaken

Afbeelding

Product


DjoDjo winkelhaak

Onze beste koop!

DjoDjo Winkelhaak

Beste koop winkelhaak

of

Lemato Professionele RVS Digitale Blokhaak

Lemato Professionele RVS Digitale Blokhaak

Beste digitale winkelhaak

of

STANLEY Schrijfhaak - 600 mm x 400 mm

STANLEY Schrijfhaak - 600 mm x 400 mm

Beste grote winkelhaak

of

Stanley Opvouwbare Bouwhaak

Stanley Opvouwbare Bouwhaak

Beste opvouwbare winkelhaak

of

Silverline Stalen winkelhaak 300 x 200 mm

Silverline Stalen winkelhaak 300 x 200 mm

Beste voordelige winkelhaak

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

DjoDjo winkelhaak

Beste koop winkelhaak

DjoDjo winkelhaak

of

Lemato Professionele RVS Digitale Blokhaak

Beste digitale winkelhaak

Lemato Professionele RVS Digitale Blokhaak

of

STANLEY Schrijfhaak - 600 mm x 400 mm

Beste grote winkelhaak

STANLEY Schrijfhaak - 600 mm x 400 mm

of

Stanley Opvouwbare Bouwhaak

Beste opvouwbare winkelhaak

Stanley Opvouwbare Bouwhaak

of

Silverline Stalen winkelhaak 300 x 200 mm

Beste voordelige winkelhaak

Silverline Stalen winkelhaak 300 x 200 mm

of

Voor- en nadelen van een winkelhaak

Heb je wel eens hoek proberen te meten en deze vervolgens loodrecht afgetekend? Als je dit wel eens geprobeerd hebt, weet je dat dit een vrij onmogelijke klus is. Het is mogelijk om een hoek af te kenen, maar een hoek daadwerkelijk loodrecht aftekenen is puur vakwerk.

Je kunt het gelukkig een stuk makkelijker maken voor jezelf! Hoe je dat doet? Dat doe je door gebruik te maken van een winkelhaak. Een winkelhaak hoef je alleen maar op de juiste manier neer te leggen, waarna je direct de juiste hoek op kunt meten. Daar blijft het echter niet bij. Nee, je kunt ook direct de hoek loodrecht aftekenen.

Belangrijk voordeel: met een winkelhaak weet je een stuk nauwkeuriger te werken. Sterker nog; je kunt naar 100% nauwkeurigheid toe werken. Mede daardoor ben je in staat om elke klus tot in perfectie af te ronden. Dit geeft je een voldaan gevoel en levert uiteindelijk het best mogelijke resultaat op.

Ook is het prettig dat een winkelhaak makkelijk te bedienen is. Eigenlijk hoef je de winkelhaak alleen maar neer te leggen. Dankzij de maataanduiding kun je vervolgens de juiste hoek aftekenen. Door het ontwerp blijft de winkelhaak stevig op de grond of het object liggen; daar heb je dus ook geen omkijken naar.

Moet je echt flinke hoeken op gaan meten? Ook dan komt een winkelhaak prima van pas. Er zijn namelijk winkelhaken die wel 60 centimeter groot zijn. Met dank aan een dergelijke grote winkelhaak kun je de meest forse hoeken opmeten en aftekenen. Mocht je graag kleinere hoeken op willen meten en af willen tekenen, is dat mogelijk met een kleinere winkelhaak.

Met andere woorden: je kunt uit behoorlijk veel winkelhaken kiezen. Aangezien het aanbod van winkelhaken vrij divers is, is het zaak om een goede vergelijking te maken. Met behulp van de informatie uit dit artikel kun je voor jezelf deze vergelijking maken!

Moet je bij een winkelhaak ook nog met nadelen rekening houden? Nou, wij willen je vooral aanraden om met beleid om te gaan met een winkelhaak. Voor het perfect opmeten van een hoek moet de winkelhaak volledig recht zijn. Als je op een onvoorzichtige manier met de winkelhaak om gaat, bestaat de kans dat de haak gaat buigen. Het resultaat is daardoor niet (meer) volledig naar wens.

Ook moet je rekening houden met de forse afmetingen van een winkelhaak. Sommige winkelhaken zijn écht groot, waardoor je in bijvoorbeeld jouw gereedschapskoffer veel ruimte vrij moet houden. Wil je dit graag een stuk aangenamer voor jezelf maken? Dan kies je voor een opvouwbare winkelhaak, waarover later meer in dit artikel!

Tot slot moet je de beschikking over scherpe ogen hebben. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar de maataanduiding op een winkelhaak kan behoorlijk klein weergegeven zijn. Draag daarom altijd een bril, mochten jouw ogen niet meer volledig op sterkte zijn.

Vind jij de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen? Dan ben je zeker niet de enige. Veel klussers, doe-het-zelvers en professionals kiezen namelijk voor de aanschaf van een winkelhaak. Als jij ook van de voordelen van een winkelhaak wilt genieten, is het zaak om de beste winkelhaak uit te gaan kiezen. Neem daarvoor onderstaande reviews door en hak de knoop voor jezelf door!

Beste koop – DjoDjo Winkelhaak

Wil jij per sé de beste winkelhaak aanschaffen? Dan is het goed om te weten dat het aanbod nogal divers is. Zo kun je kiezen uit verschillende maten/afmetingen én uit twee verschillende soorten; analoog en digitaal. Voor de beste koop hebben wij onze pijlen gericht op de beste analoge winkelhaak. Daarbij hebben wij ook nog gekeken naar de prijs-kwaliteitsverhouding en beoordelingen van andere kopers.

Aan de hand van deze criteria kunnen wij één ding stellen: de DjoDjo winkelhaak is de beste winkelhaak van dit moment. Deze winkelhaak doet perfect wat ‘ie moet doen, is relatief gunstig geprijsd en biedt enkele handige extra’s.

Iets wat wij super vinden, is dat deze winkelhaak bijzonder veelzijdig is. De winkelhaak fungeert namelijk als tekenhaak, als verstekhaak, als gradenboog, als lijnentekenaar en als zaagbegeleider. Tijdens tal van klussen en werkzaamheden komt deze winkelhaak dus perfect van pas.

In onze ogen is deze winkelhaak hierdoor ook veel vakmannen geschikt. Je kunt hierbij denken aan een doe-het-zelver, maar ook aan een timmerman, een metselaar en iemand die zich bezig houdt met het renoveren van bijvoorbeeld vloeren, deuren of trappen.  

Zoals je op de foto kunt zien, is ook de maataanduiding duidelijk. DjoDjo heeft voor een zwarte winkelhaak gekozen, in combinatie met witte aanduiding. Dit vormt een lekker contrast, waardoor de aanduiding goed opvalt. Hierbij heeft DjoDjo ook nog gekozen voor een nauwkeurigheid van een mm. Dit betekent dat elke millimeter op de winkelhaak aangegeven wordt. Erg handig wat ons betreft.

Ben je van plan om jarenlang van een winkelhaak gebruik te maken? Ook dan is deze winkelhaak van DjoDjo voor jou geschikt. Deze winkelhaak is namelijk uit 1 volledig stuk gegoten aluminiumlegering vervaardigd. Dit brengt een belangrijk voordeel met zich mee: deze winkelhaak behoudt altijd zijn vorm. Overigens wordt de winkelhaak dankzij de aanslagrand nóg een tikkeltje beter beschermd!

Spreekt deze winkelhaak jou wel aan? Dan hebben wij nog meer goed nieuws voor je! Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van slechts 22,99 euro. Deze investering hoef je maar één keer te doen; de komende jaren zit je gegoten met deze beste winkelhaak.

DjoDjo winkelhaak beste

Wel is er iets waar je goed rekening mee moet houden: de afmetingen. De afmetingen van deze winkelhaak zijn namelijk 18,5 bij 18,6 bij 26 centimeter. Dit is dus niet al te groot, waardoor je deze winkelhaak niet in alle situaties kunt gebruiken. Als je juist wel een grote winkelhaak nodig hebt, kun je beter voor de  ‘beste grote winkelhaak’ kiezen.

Deze winkelhaak is qua afmetingen vrij compact; houd daar goed rekening mee.

Voordelen
 • Ideale maataanduiding
 • Werkt zeer prettig
 • Voor veel werkzaamheden te gebruiken
 • Gunstig geprijsd
 • Blijft lang in de juiste vorm
Nadelen
 • Vrij compacte afmetingen
Conclusie

De DjoDjo winkelhaak is volgens ons de beste winkelhaak van dit moment. De winkelhaak ziet er top uit, is veelzijdig te gebruiken en biedt veel handige extra’s. Ook over de maataanduiding, de kwaliteit en het gebruikte materiaal zijn wij erg te spreken. Over deze winkelhaak zijn wij erg enthousiast; je gaat hier ongetwijfeld jarenlang met veel plezier gebruik van maken!

Beste digitale winkelhaak – Lemato Professionele RVS Digitale Blokhaak

In het aanbod van winkelhaken kan onderscheid gemaakt worden tussen digitale winkelhaken en analoge winkelhaken. Bij analoge winkelhaken zie je de maataanduiding op de winkelhaak zelf staan. Dat is bij de digitale winkelhaken ook het geval, maar dergelijke winkelhaken hebben ook nog een digitaal scherm.

Dat is ook precies het geval bij deze winkelhaak van Lemato. Naar onze mening is dit de beste digitale winkelhaak waar je op dit moment voor kunt kiezen. De winkelhaak werkt perfect, is niet al te prijzig en biedt handige functies aan.

Met deze winkelhaak ben je in staat om hoeken zeer nauwkeurig op te meten. Cijfers liegen immers niet; de cijfers die op de winkelhaak weergegeven worden, zijn dan ook zeer vertrouwenswaardig. Door van deze winkelhaak gebruik te maken, weet je eigenlijk elke klus te klaren.

Zoals we hierboven al aangaven, geniet je hierbij van handige functies. Zo kun je voor een hold functie kiezen, terwijl je ook van de zogeheten zero functie gebruik kunt maken. Met slechts enkele drukken op de knop weet je deze winkelhaak geheel naar wens in te stellen. Erg handig wat ons betreft.

Ook over de maataanduiding zijn wij erg te spreken. Deze winkelhaak heeft namelijk een bereik van 0 tot 360 graden, met daartussen stapjes van 0,1 graden. Doordat de stapjes zo klein zijn, kun je echt heel nauwkeurig de hoek opmeten. Met dank aan deze nauwkeurige meting kun je veel kanten op.

Sowieso is deze digitale winkelhaak in veel situaties heel handig. Het is namelijk zo dat deze winkelhaak behoorlijk groot is; 300 bij 300 mm. Dankzij deze forse afmetingen kun je ook flinke hoeken opmeten en aftekenen. Ondertussen geniet je ook nog van een eventuele vergrendelbaarheid; daarmee kun je de hoeken echt ‘vast’ zetten.

Ben je bang dat deze winkelhaak relatief snel buigt of minder stevig wordt? Daar hoef je niet bang voor te zijn. Deze winkelhaak is namelijk van RVS vervaardigd en is daardoor lekker stevig. Wel is het advies om met beleid om te gaan; elke winkelhaak kan bij onjuist gebruik immers beschadigd raken.

Digitale winkelhaak beste

Iets waar wij ook nog over te spreken zijn, is het prijskaartje van deze winkelhaak. Voor deze winkelhaak betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van iets meer dan 30 euro. Gezien het feit dat dit een digitale winkelhaak betreft is dat in onze ogen een gunstig prijskaartje.

Wel moet je rekening met het volgende houden: deze winkelhaak werkt op een batterij. Als je géén volle batterij(en) meer hebt, heb je in principe niks aan deze winkelhaak. Je moet dus altijd extra batterijen bij je hebben. Overigens krijg je deze digitale winkelhaal wel inclusief een batterij geleverd. Dat is dan wel weer een pluspunt!

Je moet altijd de beschikking over volle batterijen hebben..

Voordelen
 • Zeer nauwkeurig
 • Duidelijk display
 • Handige bediening
 • 30 bij 30 centimeter
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Je hebt altijd batterijen nodig
Conclusie

De Lemato Professionele RVS Digitale Blokhaak is volgens ons de beste digitale winkelhaak. Deze winkelhaak heeft een handig digitaal display, waardoor je te allen tijde de hoek perfect af kunt lezen. De winkelhaak is nauwkeurig, werkt prettig, is 30 bij 30 centimeter groot en kent een makkelijke bediening. Wat wens je nog meer?

Beste grote winkelhaak – STANLEY Schrijfhaak - 600 mm x 400 mm

Ben je regelmatig met grote klussen bezig? En heb je daarom ook behoefte aan een grote winkelhaak? Dan zijn bijvoorbeeld de hierboven besproken winkelhaken niet toereikend genoeg. De hierboven genoemde winkelhaken zijn namelijk aan de kleine kant.

Als je echt een grote winkelhaak wilt hebben, kun je het beste voor deze Stanley Schrijfhaak kiezen. Naar onze mening is dit de beste grote winkelhaak. Een winkelhaak die niet alleen qua afmetingen groot is, maar ook qua prestaties en handigheden. Je kunt eigenlijk alle kanten op met deze winkelhaak.

Hoe groot deze winkelhaak is? Nou, 60 centimeter bij 40 centimeter maar liefst. Ook als je echt grote hoeken op moet meten, is dat mogelijk met deze winkelhaak. Dit geldt overigens niet alleen voor het meten van een hoek, maar ook voor het optekenen van een hoek.

Ook over de maataanduiding op deze winkelhaak zijn wij te spreken. Stanley heeft namelijk gekozen voor een maatverdeling per 2 mm. Dat is bijzonder interessant, met name omdat de winkelhaak dusdanig groot is. Dit betekent eigenlijk dat je heel nauwkeurig kunt werken; om 2 mm kun je immers een streep zetten.

Tevens heeft Stanley ervoor gekozen om de maatstreepjes in twee richtingen te plaatsen. Ongeacht hoe je de winkelhaak houdt, kun je dus de maatstreepjes naar wens aflezen. Sowieso hoef je niet bang te zijn dat je de maataanduiding niet af kunt lezen. Stanley heeft namelijk de maataanduiding geëtst in reliëf. Dit betekent dat je te allen tijde de maataanduiding af kunt lezen, ongeacht hoe bijvoorbeeld de lichtinval is.

Iets wat wij ook super vinden, is het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van slechts 13,85 euro. Ja, je leest het goed; nog geen 14 euro voor een dergelijke grote winkelhaak. Een winkelhaak die perfect zijn werkt doet en ook nog een lange levensduur heeft. dat laatste is onder meer te danken aan het gekozen materiaal; metaal. Een prima keuze van Stanley wat ons betreft.

De forse afmetingen zijn een belangrijk voordeel, maar brengen ook een aandachtspunt met zich mee. Als je deze winkelhaak met je mee wilt nemen, moet je gewoonweg in bijvoorbeeld jouw auto over de nodige ruimte beschikken. Het is namelijk niet mogelijk om deze winkelhaak op te vouwen. Als dat wél het geval zou zijn geweest, zou deze winkelhaak perfect zijn.

Deze winkelhaak is niet opvouwbaar; het kan hierdoor een uitdaging zijn om de winkelhaak met je mee te nemen.

Voordelen
 • 60 bij 40 centimeter groot
 • Zeer duidelijke maataanduiding
 • Gunstig geprijsd
 • Prima kwaliteit
 • Biedt mogelijkheid tot zeer nauwkeurig werken
Nadelen
 • Niet opvouwbaar
Conclusie

De STANLEY Schrijfhaak - 600 mm x 400 mm is volgens ons de beste grote winkelhaak. Deze winkelhaak is maar liefst 60 bij 40 centimeter groot, waardoor je ook grote hoeken moeiteloos op kunt meten en af kunt tekenen. Ondertussen geniet je van een prima kwaliteit, van de gewenste nauwkeurig en van een zeer duidelijke maataanduiding.

Beste opbouwbare winkelhaak – Stanley Opvouwbare Bouwhaak

Ben je van plan om jouw winkelhaak overal mee naar toe te nemen? En wil je een relatief grote winkelhaak tot jouw beschikking hebben? Dan sta je voor een leuke uitdaging. De hierboven besproken winkelhaak is lekker groot, maar neem je niet zomaar met je mee.

Wil je dát wel kunnen? Dan kun je het beste kiezen voor een opvouwbare winkelhaak. Als dat bij jou als muziek in de oren klinkt, kun je het beste kiezen voor deze opvouwbare winkelhaak van Stanley. Dit is volgens ons met afstand de beste opvouwbare winkelhaak.

Waar deze winkelhaak deze eretitel aan te danken heeft? Hoofdzakelijk aan de unieke opvouwmogelijkheid. De winkelhaak zelf is ongekend groot; 122 bij 122 bij 172 centimeter. Nadat je met veel plezier van de winkelhaak gebruik gemaakt hebt, kun je de winkelhaak moeiteloos opvouwen. Vanaf dat moment neemt de winkelhaak plots een stuk minder ruimte in beslag. Erg handig!

Met dank aan de forse afmetingen kun je bovendien de meest grote hoeken opmeten. Hierbij moet je wel rekening met het volgende houden; je kunt deze winkelhaak alleen in een hoek van 45 graden of van 90 graden gebruiken. Het is dus geen winkelhaak met maataanduiding, zoals bij de hierboven besproken varianten wel het geval is.

Stanley heeft bij deze winkelhaak gekozen voor aluminium. Een prima keuze in onze ogen, aangezien aluminium licht van gewicht is. Tegelijkertijd is aluminium wel zeer robuust; je kunt dan ook uitgaan van een lange levensduur. Bijkomend voordeel is dat deze winkelhaal nog geen 800 gram weegt. Als je deze winkelhaak ergens mee naar toe wilt nemen, is dat dus een fluitje van een cent.

Wat ons betreft is dit een winkelhaak die door veel mensen gebruikt kan worden. Door bijvoorbeeld een timmerman, door een klusjesman en door een stratenmaker. Zodra je de winkelhaak uitklapt, kun je direct een hoek van 45 graden of van 90 graden opmeten. 

Opvouwbare winkelhaak beste

Wel moet je relatief diep in de buidel tasten voor deze opvouwbare winkelhaak. Voor deze winkelhaak betaal je bij onze partner Bol.com namelijk een bedrag van 46,99 euro. Dit is relatief prijzig, zéker als je naar de prijzen van de overige winkelhaken uit dit artikel kijkt. Neemt niet weg dat déze winkelhaak wel unieke voordelen met zich mee brengt.

Deze winkelhaak is naar verhouding vrij prijzig.

Voordelen
 • Makkelijk op te vouwen
 • Van aluminium vervaardigd
 • Weegt slechts 736 gram
 • Bijzonder groot (122 x 122 x 172)
Nadelen
 • Vrij prijzig
 • Alleen voor hoeken van 45 en 90 graden
Conclusie

De Stanley Opvouwbare Bouwhaak is volgens ons de beste opvouwbare winkelhaak. Als je van deze winkelhaak gebruik wilt maken, klap je ‘m makkelijk uit. Als je met jouw werkzaamheden klaar bent, vouw je ‘m weer makkelijk in. Je geniet hierdoor van veel gemak en van een flinke ruimtebesparing. Ondertussen is deze winkelhaak ook nog licht van gewicht en erg groot uitgevoerd!

Beste voordelige winkelhaak – Silverline Stalen winkelhaak 300 x 200 mm

Het aanbod van winkelhaken is behoorlijk divers. Je kunt voor kleine varianten kiezen, voor grote varianten, voor een analoge winkelhaak en voor een digitale winkelhaak. Ook op het gebied van het prijskaartje zijn duidelijke verschillen zichtbaar; dat heb je reeds kunnen lezen in bovenstaande reviews.

Geef jij het liefste zo min mogelijk geld uit aan een nieuwe winkelhaak? Ben je bijvoorbeeld van plan om de winkelhaak niet al te vaak te gebruiken? En wil je daarom de kosten zo laag mogelijk houden? Dan doe je er verstandig aan om te kiezen voor deze winkelhaak van Silverline. Naar onze mening is dit de beste voordelige winkelhaak van dit moment.

We kunnen wel direct met de deur in huis vallen: voor deze winkelhaak betaal je een bedrag van 11 euro. Ja, bij onze partner Bol.com hoef je net iets meer dan 10 euro te betalen voor deze winkelhaak. Voor dat bedrag krijg je wel de beschikking over een prima winkelhaak met enkele handige eigenschappen.

Zo is deze winkelhaak bijvoorbeeld van sterk/stevig metaal vervaardigd. Met dank aan dit materiaal geniet je van een lange levensduur. Hierbij hoef je ook niet bang te zijn voor bijvoorbeeld verbuigen van de winkelhaak. Nee, dit zogeheten ‘heavy-duty staal’ behoudt zijn vorm.

Met dank aan de handige schaalverdeling lees je de hoek ook makkelijk af. Silverline heeft hierbij overigens gekozen voor een metrische en een imperiale schaalverdeling. Hierbij heeft Silverline gekozen voor een witte aanduiding; dit valt bijzonder goed op tegen de zwarte kleur van de winkelhaak. Wat ons betreft heeft Silverline dus voor een prima uitstraling en kleurstelling gekozen.

Iets wat wij ook handig vinden, is het minieme gewicht. Deze winkelhaak weegt in totaal net iets meer dan 200 gram. Je kunt de winkelhaak hierdoor moeiteloos met je meenemen. Daarbij spelen overigens ook de compacte afmetingen een belangrijke rol. Deze afmetingen zorgen in onze ogen echter ook voor een nadeel.

Waarom? Nou, deze winkelhaak is 30 bij 20 centimeter groot. Dat is op zich prima, maar in meerdere situaties is dit aan de kleine kant. Het zou wat ons betreft handiger zijn geweest als de winkelhaak nét iets groter zou zijn geweest. Neemt niet weg dat deze winkelhaak alsnog erg handig is. Zéker met het oog op het minieme prijskaartje.

Deze winkelhaak had van ons iets groter gemogen; 30 bij 20 centimeter is net iets aan de kleine kant.

Voordelen
 • Duidelijke maataanduiding
 • Erg gunstig geprijsd
 • Stevig en robuust
 • Licht van gewicht
Nadelen
 • Net iets te klein
Conclusie

De Silverline Stalen winkelhaak 300 x 200 mm is volgens ons de beste voordelige winkelhaak. Het prijskaartje van 11 euro is gewoonweg subliem te noemen. Zeker als we kijken naar de maataanduiding, naar het gebruikte materiaal en naar de levensduur. Wel moet je goed rekening houden met de compacte afmetingen!

Koopgids

Is het voor jou de hoogste tijd om een goede winkelhaak te kopen? Wil je het opmeten en aftekenen van hoeken eindelijk op de juiste manier aan gaan kopen? Dan kun je wat ons betreft het beste voor één van de vijf hierboven besproken winkelhaken kiezen.

Voor welke winkelhaak je dan het beste kunt kiezen? Dat hangt af van jouw voorkeuren. Het is hierbij eigenlijk zaak dat je jouw voorkeuren af gaat stemmen op de criteria die wij in deze koopgids bespreken. In deze koopgids bespreken wij eigenlijk alle criteria die er toe doen bij een winkelhaak.

Soort winkelhaak

Allereerst moet je een keuze gaan maken tussen de twee soorten winkelhaken:

 • Een analoge winkelhaak: bij een analoge winkelhaak staat de maataanduiding gewoon in cijfers op de winkelhaak zelf.
 • Een digitale winkelhaak: bij een digitale winkelhaak heb je de beschikking over een digitaal display, waarop je de hoeveelheid graden af kunt lezen.

Voor welke variant je het beste kunt kiezen? Dat hangt volledig van jouw eigen voorkeuren af. Naar onze mening brengen beide varianten zo hun eigen voor- en nadelen met zich mee. Maak daarom echt een goede vergelijking voor jezelf.

Analoge of digitale winkelhaak

Afmetingen van de winkelhaak

Tevens moet je goed kijken naar de afmetingen van de winkelhaak. Wil je een winkelhaak met een lengte van bijvoorbeeld 30 centimeter? Of heb je een winkelhaak met een lengte van 60 centimeter nodig? De keuze is ook op dit vlak volledig aan jou. Het enige wat wij je kunnen adviseren, is om goed na te denken over de toepassingen. Op welke manier wil je van de winkelhaak gebruik maken? En welke afmetingen zijn daarvoor passend/geschikt?

Maataanduiding

Verder raden wij je aan om goed naar de maataanduiding te kijken. Zo moet je goed naar de verdeling kijken, maar ook naar de manier waarop de maataanduiding aangebracht is. In onze ogen is het wenselijk dat de maataanduiding een andere kleur heeft dan de winkelhaak zelf. Als dat het geval is, kun je de maataanduiding relatief makkelijk aflezen.

Materiaal van de winkelhaak

Bij het ontwerpen van een winkelhaak kan een fabrikant uit meerdere materialen kiezen. Sommige fabrikanten kiezen voor metaal, terwijl andere fabrikanten de voorkeur aan aluminium geven. Het is aan jou om te bepalen welk materiaal je het prettigste lijkt. Ga je voor het lage gewicht van aluminium? Of ga je voor de kracht van metaal/staal?

Opvouwbaar

Wil jij de winkelhaak regelmatig mee naar bijvoorbeeld de bouwplaats of jouw klanten meenemen? Dan is het wenselijk dat je de haak op een makkelijke manier mee kunt nemen.

Om dit zo makkelijk mogelijk voor jezelf te maken, is het advies om voor een opvouwbare winkelhaak te kiezen. Een opvouwbare winkelhaak vouw je op, waarna de haak opeens een stuk minder ruimte in beslag neemt!

Opvouwbaar winkelhaak

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding van een winkelhaak. Op dit gebied hebben wij eigenlijk twee tips voor je:

 • Kies altijd voor kwaliteit. Daar betaal je mogelijk net iets meer voor, maar daar geniet je op lange termijn wel meer van. Check bovendien goed wat de beoordelingen van andere kopers zijn.
 • Durf te investeren. Voor kwaliteit moet je betalen. Durf daarom te investeren in de beste winkelhaak!

Slotwoord

Kunnen wij de aanschaf van een winkelhaak aanraden? Ja, zonder enige twijfel. In onze ogen is een winkelhaak echt een geweldig hulpmiddel met een unieke functie. Zet je wensen op een rijtje en vergelijk direct de hierboven besproken winkelhaken met elkaar. We wensen je graag veel succes/plezier met jouw nieuwe winkelhaak!

Tresna.nl
Logo