Beste houten hamer

Eén van de essentials die in je gereedschapskist niet mag ontbreken: een hamer. Met een hamer voer je klopwerkzaamheden uit; je kunt hiermee bijvoorbeeld tegels in de tuin goed te leggen of een spijker in een houten plank te slaan.

Echter is het niet met alle hamers mogelijk om voorzichtige/nauwkeurige werkzaamheden uit te voeren. Mocht je juist daar behoefte aan hebben, sluit een houten hamer op je wensen aan. Een hamer van hout zet je voor nauwkeurige klussen in, maar ook voor brute klussen. Dit is te danken aan de verschillende soorten houten hamers. In dit artikel lees je alles over de beste houten hamers van dit moment.

Onze top 5 houten hamers

Afbeelding

Product


Silverline 273206

Onze beste koop!

Silverline 273206

Beste koop houten hamer

of

Atlas houten hamer

Atlas Houten hamer

Beste houten hamer voor de professional

of

Picard 0032001-4 Houtenhamer

Picard 0032001-4 Houtenhamer

Beste veelzijdige houten hamer

of

Talen Tools Tuinhamer

Talen Tools Tuinhamer

Beste houten hamer voor in de tuin

of

Topex Houten Hamer

Topex Houten Hamer Vierkant

Beste goedkope houten hamer

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Silverline 273206

Beste koop houten hamer

Silverline 273206

of

Atlas houten hamer

Beste houten hamer voor de professional

Atlas houten hamer

of

Picard 0032001-4 Houtenhamer

Beste veelzijdige houten hamer

Picard 0032001-4 Houtenhamer

of

Talen Tools Tuinhamer

Beste houten hamer voor in de tuin

Talen Tools Tuinhamer

of

Topex Houten Hamer

Beste goedkope houten hamer

Topex Houten Hamer

of

Waar gebruik je een houten hamer voor?

Relatief veel hamers zijn van een houten handgreep voorzien. Er zijn echter maar weinig hamers die óók van een houten hamerkop voorzien zijn. Door deze houten hamerkop is de hamer voor specifieke werkzaamheden geschikt:

 • Houten onderdelen aan elkaar te bevestigen. Met een houten hamer kun je bijvoorbeeld verlijmde wiggen of delen vastslaan.
 • Haakse randen omzetten. Ook in de metaalbewerking komen houten hamers goed van pas. Zo is het met een hamer van hout mogelijk om felsranden te stuiken of om haakse randen om te zetten. Met een hamer van staal zou dit niet lukken, aangezien het materiaal door het staal uitrekt.
 • Voor in de tuin of op het erf. Wil je in de tuin of op de oprit bijvoorbeeld houten palen in de grond slaan? Hier kun je prima een houten hamer voor gebruiken.
 • Op de camping. Een houten hamer komt ook op de camping goed van pas. Met een houten hamer sla je namelijk snel en gemakkelijk de haringen in de grond.

De voor- en nadelen van een houten hamer

Wil je bovenstaande werkzaamheden uitvoeren? Dan zou een houten hamer prima van pas komen. Met een houten hamer voer je voorzichtige klussen op een nauwkeurige manier uit.

Juist daardoor is een houten hamer voor specifieke beroepen onmisbaar. Dit is bijvoorbeeld het geval voor timmerlieden en meubelmakers. Zij moeten met beleid houten onderdelen aan elkaar vastmaken; daar komt een houten hamer goed bij van pas.

Verder komt een houten hamer ook voor steenhouwers, houtsnijders en steenbeeldhouwers goed van pas. Ook bij deze beroepen is het erg belangrijk om voorzichtig te werken. Dat komt absoluut goed met een houten hamer.

Een belangrijk voordeel is dat je uit meerdere soorten houten hamers kunt kiezen. Zo zijn er meerdere houten hamerkoppen waar je voor kunt kiezen. Overigens zijn de verschillende houten hamers ook van verschillende namen voorzien: klopper en het tonmodel zijn hier enkele voorbeelden van.

Bij veel houten hamers steekt het laatste stukje van de steel uit de kop van de hamer. Hier is bewust voor gekozen; de houten hamerkop kan hierdoor niet uit de steel schieten. Erg wenselijk, aangezien een houten hamerkop behoorlijk wat kan wegen.

Uiteraard is een houten hamer niet voor iedereen geschikt. Wil je bijvoorbeeld de tegels in je tuin recht leggen? Dan heb je niks aan een houten hamer. Dat is ook het geval als je een hamer voor de echt brute werkzaamheden nodig hebt. In deze gevallen kun je beter voor een klauwhamer of rubberen hamer kiezen.

Daarnaast moet je rekening houden met het gewicht van de houten hamer. Zowel het handvat als de hamerkop bestaan uit hout, waardoor zo’n hamer vrij zwaar aan kan voelen. Uiteraard is dit per variant verschillend, waarover je hieronder meer leest.

Tot slot moet je rekening houden met het beperkte aanbod. Het aanbod van houten hamers is bijvoorbeeld lang niet zo uitgebreid als het aanbod van stalen hamers. Dat je niet al te veel keuze hebt, betekent echter niet dat het een simpele aankoop is. Nee, je koopt waarschijnlijk niet dagelijks een houten hamer.

Om je een handje met de koop te helpen, hebben wij een uitgebreide zoektocht achter de rug. We hebben veel houten hamers getest, waarna wij de vijf beste varianten aan kunnen hebben wijzen. Over díe varianten vertellen we je hieronder graag meer.

Beste koop houten hamer – Silverline 273206

Het aanbod van houten hamers is relatief beperkt. Je kunt uit niet al te veel varianten kiezen, maar het is aanbod is desondanks behoorlijk divers. Om de beste koop aan te kunnen wijzen, zijn wij daarom op zoek gegaan naar de beste gangbare houten hamer. Oftewel: een houten hamer die voor veel doeleinden gebruikt kan worden. Onze keuze is uiteindelijk op de Silverline 273206 houten hamer gevallen.

Deze houten hamer heeft een rechthoekige hamerkop. De twee zijkanten zijn hierbij netjes afgevlakt, waardoor je deze hamer voor tal van werkzaamheden kunt gebruiken. Je kunt hier onder meer haringen mee in de grond slaan, maar je kunt ‘m ook voor nauwkeurige houtklusjes gebruiken. Zo is deze hamer ook geschikt voor het zacht slaan van houtbewerkingsbeitels en voor het vormen van plaatwerk.

Hierbij heeft Silverline voor een slagoppervlakte van 115 mm gekozen. Dit is niet overdreven groot, maar is ook niet overdreven groot. Om nog even op bovenstaande terug te komen: je kunt deze houten hamer hierdoor voor veel doeleinden gebruiken.

Dat deze Silverline hamer een fijne houten hamer is, is ook aan de steel te danken. Silverline heeft namelijk gekozen voor een steel van 310 mm. Deze lengte brengt meerdere voordelen met zich mee:

 • Je kunt de houten hamer voor verschillende klussen inzetten
 • Je neemt de houten hamer relatief makkelijk overal mee naar toe. Als de steel een stuk langer zou zijn, zou dit een stuk lastiger zijn

Niet alleen de lengte is prima, maar ook de vormgeving. Zoals je op de foto’s kunt zien, heeft de steel een soort van uitsparing. Door deze uitsparing valt de hamer perfect in je hand. Tijdens het hameren geniet je hierdoor van een prima controle.

Voor deze houten hamer heeft Silverline voor hardhout gekozen. Dankzij dit materiaal is de hamer robuust en geniet je van een prima levensduur. Je moet het wel heel erg bont maken om deze hamer kapot te krijgen.

Dat dit een prima houten hamer is, blijkt niet uit het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je slechts 19,50 euro voor deze hamer. Een prima prijskaartje wat ons betreft.

Silverline 273206 houten hamer beste

Tip: check ook de prijzen bij onze partners. Toen wij dit artikel schreven, stuntte bijvoorbeeld Gereedschapcentrum met een flinke aanbieding op deze houten hamer.

In onze ogen is dit een meer dan prima houten hamer. Het enige wat wij iets minder handig vinden, is dat het uiteinde van de steel vrij ver uitsteekt. Wij hadden liever gezien dat deze overhang iets kleiner zou zijn.     

Het uiteinde van de steel steekt wel heel ver uit.

Voordelen
 • Veelzijdig inzetbaar
 • Lange en ergonomische steel
 • 115 mm slagoppervlakte
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Van hardhout
Nadelen
 • Uiteinde van steel steekt (te) ver uit
Conclusie

De Silverline 273206 houten hamer is volgens ons de beste koop van dit moment. Deze houten hamer ligt lekker in de hand, is veelzijdig in te zetten en is van een prima kwaliteit. Dat de houten hamer ook nog relatief voordelig is, maakt het plaatje voor ons compleet. Al met al een ware aanrader voor tal van klussen.

Beste houten hamer voor de professional – Atlas Houten hamer

Ben je als professional actief? Dan stel je ongetwijfeld hoge eisen aan je gereedschap. De hierboven staande hamer is wat ons betreft prima, maar sluit wellicht niet je op professionele-eisen aan. Daarom zijn wij ook op zoek gegaan naar de beste houten hamer voor de professional. Onze keuze is uiteindelijk op deze Atlas houten hamer gevallen.

Waarom dit een ideale houten hamer voor professionals is? Dit is onder meer te danken aan de kracht van deze houten hamer. Dat dit een krachtige hamer is, is vooral aan de vormgeving van de hamer te danken.

Het merk Atlas heeft namelijk voor een zogeheten sleg gekozen. Dit is een forse houten hamer met gelijke en rechte hoeken. Doordat deze hoeken vrij groot zijn, kun je deze houten hamer voor zware klussen inzetten. Zo kiezen veel professionals ervoor om deze houten hamer te gebruiken voor het in de grond slaan van palen.

Daarbij komt niet alleen de vorm goed van pas, maar ook de steel. Het merk Atlas heeft namelijk voor een steel van maar liefst 100 centimeter gekozen. Deze steel brengt één belangrijk voordeel met zich mee: de hefbrugwerking. De lange steel vermenigvuldigt de kracht die je zelf levert.

Dat deze houten hamer tegen een flinke kracht bestand is, komt onder andere door de vorm. De metalen delen die op deze hamer aangebracht zijn, zijn echter minstens net zo belangrijk. Door de metalen banden is de houten hamer nóg krachtiger.

Overigens is deze houten hamer van essenhout vervaardigd. Dit is een prima voorbeeld van een harde houtsoort; door dit hout is deze houten hamer tegen een flink stootje bestand. Precies waar je naar op zoek bent als je een professional bent.

Bij deze houten hamer moet je wel met nadeeltjes rekening houden. Het eerste nadeel heeft betrekking op het gewicht. De steel is lang, essenhout weegt relatief veel en de hamerkop is ook groot. Al deze facetten zorgen ervoor dat dit een relatief zware houten hamer is. Houd daar rekening mee.

Het tweede nadeel heeft betrekking op de lengte. De steel van 100 centimeter biedt veel gemak, maar zorgt ook voor een uitdaging. Het vervoeren van deze houten hamer is namelijk niet al te makkelijk.

Tot slot moet je rekening houden met het prijskaartje van deze houten hamer. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk ruim 60 euro voor deze hamer. Dit is vrij veel geld, maar je kunt als professional gelukkig wel de BTW terugvorderen. Dat scheelt toch weer bijna 13 euro.

Door de vormgeving is dit een nogal zware houten hamer.

Voordelen
 • Van essenhout gemaakt
 • Sleg = geschikt voor zware werkzaamheden
 • Steel van  100 centimeter
 • Met sterke metalen banden
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Vrij duur
 • Lastig(er) te vervoeren
 • Relatief zwaar
Conclusie

De Atlas houten hamer is de beste houten hamer voor professionals. Deze hamer is onwijs sterk, heeft een lange steel (100 cm) en is voor de zwaarste klussen geschikt. Dit is ook te danken aan de metalen banden die op de hamer aangebracht zijn. Houd wel rekening met het gewicht, de lengte en het prijskaartje.

Beste veelzijdige houten hamer – Picard 0032001-4 Houtenhamer

De twee hierboven besproken houten hamers zijn beide prima. Ze zijn echter wel op hun eigen manier prima; de twee houten hamers hebben weinig overeenkomsten. Juist doordat het verschillende soorten hamers zijn, zet je beide hamers voor specifieke werkzaamheden in. Wil je juist één houten hamer hebben die je voor veel werkzaamheden in kunt zetten? Dan is de Picard 0032001-4 de beste koop voor je.

Deze houten hamer is wat ons betreft voor veel werkzaamheden in te zetten. Deze veelzijdigheid is onder meer te danken aan de ronde hamerkop. De hamerkop zelf is rond, maar is aan de zijkant wel afgevlakt. Hierbij is voor ronde randen gekozen, waardoor je zeer nauwkeurig werkt met deze houten hamer.

Dit betekent ook dat deze houten hamer voor de nauwkeurige werkzaamheden geschikt is. Heb je echter ook behoefte aan brute kracht? Dan kun je ook prima voor deze Picard 0032001-4 Houtenhamer kiezen. Deze hamer is namelijk van metalen banden voorzien. Dankzij deze metalen banden is deze hamer in staat om de nodige kracht over te brengen.

De steel van deze houten hamer is van essenhout gemaakt. Net zoals bij de bovenstaande variant zijn we hier over te spreken. Essenhout is robuust, is tegen een stootje bestand en draagt bij aan de lange levensduur.

Overigens is dit een niet al te grote houten hamer. De steel van de hamer is niet al te groot (30 centimeter), terwijl de diameter met 80 mm wel vrij fors is. Heb je liever een iets dunnere houten hamer? Dan kies je beter voor de Picard 0032001-2 Houtenhamer; die variant heeft een diameter van 60 mm.

De totale lengte van de kop is 160 mm. Dankzij deze lengte zet je de hamer veelzijdig in, maar het is geen al te grote hamer. Je neemt deze hamer hierdoor moeiteloos overal mee naar toe. Overigens weegt deze hamer slechts 798 gram; dit komt het werken met deze houten hamer alleen maar ten goede.

Al met al zijn wij erg enthousiast over deze hamer van hout. Dit is ook te danken aan het merk Picard; dit merk levert talloze prima hamers af. In de andere artikelen op onze website over hamers kom je daarom ook hamers van dit merk tegen. Wel is het goed om te weten dat dit niet de goedkoopste houten hamer is. Bij onze partner Gereedschapcentrum betaal je bijna 40 euro voor deze hamer.

Dit is geen goedkope houten hamer.

Voordelen
 • Veelzijdig in te zetten
 • Met metalen banden
 • Essenhouten steel
 • Prima afmetingen
 • Weegt slechts 798 gram
Nadelen
 • Niet goedkoop
Conclusie

De Picard 0032001-4 Houtenhamer is de beste veelzijdige hamer van hout. Door de afmetingen, de vorm en de afwerking is dit een hamer die je voor tal van werkzaamheden inzet. Ondertussen geniet je van het fijne gewicht, de prima kwaliteit en de gewenste robuustheid. Echt een prima houten hamer dus voor tal van werkzaamheden.

Bekijk prijzen van de Picard 0032001-4 Houtenhamer bij verschillende winkels:

Beste houten hamer voor in de tuin – Talen Tools Tuinhamer

Een belangrijk voordeel van een houten hamer is dat deze in veel varianten aangeboden worden. Met een sleg voer je bijvoorbeeld heel veel soorten klussen uit. En een zogeheten houten tuinhamer komt juist in de tuin goed van pas. Wil je juist in de tuin je nieuwe houten hamer gebruiken? Kies dan voor deze tuinhamer van Talen Tools. Dit is volgens ons de beste houten hamer voor in de tuin.

 Een belangrijk voordeel van deze hamer is de brute kracht. De steel is lang, de hamerkop is onwijs stevig en je kunt veel kracht op de hamer overbrengen. Precies dát is wat je wilt als je in de tuin bezig bent. Zo kun je met deze hamer snel een veranda in elkaar zetten. Of je kunt snel houten palen in de grond slaan.

Dat Talen Tools voor hout gekozen heeft, is niet verrassend. Op het moment dat je een hamer van een andere materiaalsoort zou gebruiken, zouden de palen kapot gaan. Ongeacht hoe hard je met deze tuinhamer op de palen slaat, hoef je hier niet bang voor te zijn. Je zet dus snel alle houten palen op een veilige manier in de grond.

Aan beide kanten is de hamerkop van metalen banden. Deze metalen banden voorkomen dat de hamer uit gaat zetten. Mocht dat wél kunnen, rekt de hamer beetje bij beetje uit. Dit komt de levensduur absoluut niet ten goede. Met de Talen Tools Tuinhamer ben je volgens ons wél van een lange levensduur verzekerd.

Dat de hamerkop aan beide zijkanten vierkant is, is uiteraard met een reden. Door de vierkante vorm kun je goed mikken op de houten palen. Daarnaast is het oppervlakte aan beide kanten vrij groot, waardoor er meer kracht op de houten palen overgebracht wordt.

Deze houten hamer heeft een hamerkop van 350 bij 150 mm. Wat hierbij direct opvalt, is dat het uiteinde van de steel nogal ver uitsteekt. Dit had van ons niet per sé gehoeven.

Over de steel zijn we daarentegen wel erg te spreken. Talen Tools heeft namelijk voor een steel van 90 centimeter gekozen. Dankzij deze lange steel breng je nóg meer kracht op de houten palen (of andere objecten) over.

Talen Tools Tuinhamer beste

Een gekend nadeel van de Talen Tools Tuinhamer is het gewicht. Deze houten hamer weegt namelijk ruim 3,5 kilogram. Dit is aan de ene kant een voordeel; je kunt hierdoor veel kracht overbrengen. Aan de andere kant is dit echter ook een nadeel; langdurig achtereen gesloten met deze hamer kan behoorlijk pittig zijn.

Daarnaast moet je rekening houden met het prijskaartje van deze houten tuinhamer. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van ruim 53 euro. Dit is niet goedkoop, maar je moet wel goed naar het totale plaatje kijken. Deze hamer is namelijk van een prima kwaliteit én gaat jarenlang mee. Als je deze hamer bijvoorbeeld 5 jaar gebruikt, betaal je omgerekend net iets meer dan 10 euro per jaar.

Deze hamer weegt ruim 3,5 kilogram.

Voordelen
 • Steel van 90 centimeter
 • Van metalen banden voorzien
 • Hamerkop met vierkante zijkanten
 • Perfect voor o.a. houten palen of planken
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Niet goedkoop
 • Relatief zwaar
Conclusie

De Talen Tools Tuinhamer is naar onze mening de beste houten hamer voor in de tuin. Deze hamer is bijzonder krachtig, is tegen een stootje bestand en heeft een steel van 90 centimeter. Deze voordelen tezamen zorgen ervoor dat je op een fijne manier in de tuin gebruik maakt van déze houten hamer. Jammer genoeg is deze houten hamer wel aan de zware kant.

Beste goedkope houten hamer – Topex Houten Hamer Vierkant

Ben je overtuigd van de voordelen van een houten hamer? En wil je daarom graag zelf ook een houten hamer aanschaffen? Als je voor één van bovenstaande varianten kiest, moet je vaak relatief veel geld betalen. Mocht je graag zo min mogelijk geld uit willen geven, raden wij je deze Topex Houten Hamer Vierkant aan. Dit is volgens onze test de beste goedkope houten hamer.

Voor deze hamer van hout betaal je slechts 18,65 euro. Voor dit bedrag krijg je een houten hamer die veelzijdig inzetbaar is. Deze veelzijdigheid is onder meer aan de vierkante hamerkop te danken. Aan weerszijde is de hamerkop vierkant, waardoor je deze hamer voor talloze klussen inzet.

Daarbij valt het gewicht ook direct in positieve zin op. Topex heeft er alles aan gedaan om het gewicht zo laag mogelijk te houden; dat is gelukt. Deze houten hamer weegt in zijn totaliteit slechts 500 gram. Dat is behoorlijk opvallend, aangezien de hamer wel ruim 31 centimeter lang is.

Dankzij deze lengte geniet je overigens van nog meer voordelen. Zo is het een fluitje van een cent om deze houten hamer overal mee naar toe te nemen. Ongeacht of je een professional of een doe-het-zelver bent, is dit een belangrijk voordeel.

Dat dit een goedkopere houten hamer is, is aan twee elementen terug te zien. Zo zijn wij niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van deze houten hamer. De hamer lijkt bijvoorbeeld niet van een harde houtsoort gemaakt te zijn. Ook beschikt deze hamer niet over metalen banden; de hamer kan hierdoor na verloop van tijd uit gaan zetten.

Als tweede nadeel moet je rekening met de steel houden. De steel heeft volgens ons een prima lengte, maar is jammer genoeg niet ergonomisch vormgegeven. Je kunt hierdoor de controle over deze hamer kwijtraken.

De steel is alles behalve ergonomisch vormgegeven; de hamer valt hierdoor niet perfect in de hand.

Voordelen
 • Vierkante hamerkop
 • Weegt slechts 500 gram
 • Voordelig geprijsd
 • Fijne lengte
 • Veelzijdig inzetbaar
Nadelen
 • Geen al te fijne steel
 • Niet de allerbeste kwaliteit
Conclusie

De Topex Houten Hamer Vierkant is de beste goedkope houten hamer. Deze hamer is goedkoop, is veelzijdig inzetbaar en is qua lengte erg handig. Daarbovenop komt nog dat deze hamer slechts 500 gram weegt. Al met al een prima hamer voor de doe-het-zelvers die af en toe een houten hamer nodig hebben.

Koopgids

Dat een houten hamer een unieke soort hamer is, mag inmiddels duidelijk zijn. Is dit precies het soort hamer waar je naar op zoek bent? Dan raden wij je graag aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen.

Een terechte vraag hierbij is wel voor welke hamer je het beste kunt kiezen. Om je hier een extra handje bij te helpen, hebben wij deze koopgids opgesteld. In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste aandachtspunten voor het vergelijken van houten hamers.

 Waar wil je de houten hamer voor gebruiken?

Ten eerste moet je heel goed nadenken over het gewenste gebruik. Waar wil je de houten hamer precies voor gebruiken? Heb je de hamer bijvoorbeeld voor bruut werk in de tuin nodig? Kies dan voor een robuuste houten hamer met metalen banden.

Wil je de hamer vooral voor kleinere en nauwkeurige klussen inzetten? Kies dan voor een kleinere houten hamer met afgeronde zijkanten op de hamerkop. Denk al met al heel goed na over het gewenste gebruik.

Houten hamer waar voor gebruiken

Afmetingen

Ten tweede moet je goed op de afmetingen letten. Het gaat hierbij wat ons betreft om meerdere soorten maten:

 • Hamerkop: wat is precies het slagoppervlakte van de hamerkop? Dit kun je berekenen als je de beide afmetingen van de hamerkop weet.
 • Diameter steel: de diameter van de steel is bepalend voor het gebruiksgemak van de houten hamer.
 • Lengte steel: uiteraard speelt de lengte van de steel ook een cruciale rol. Zeker als je veel kracht moet zetten, is een langere steel wenselijk.

Tip: kijk ook goed naar de ergonomie van de steel. Het is zeer wenselijk dat de steel naar een hand gevormd is.

Gewicht

Ten derde moet je goed naar het gewicht kijken. Waarom? Omdat de massa van de houten hamers flink uiteenlopen. Sommige varianten wegen slechts 500 gram, terwijl andere varianten meer dan 3,5 kilogram wegen. Bepaal daarom voor jezelf wat je prettig lijkt.

Materiaal

Ten vierde speelt het materiaal een bepalende rol. Het klopt dat elke houten hamer van hout gemaakt is, maar van welke houtsoort precies? Wij geven zelf de voorkeur aan een harde houtsoort.

Een harde houtsoort is nu eenmaal een stuk krachtiger en robuuster. Dit merk je aan de kracht, maar ook aan de levensduur.

Metalen banden

Ten vijfde kun je goed kijken naar de eventuele aanwezigheid van metalen banden. Zeker als je veel kracht met de hamer wilt/moet geven, zijn de metalen banden onmisbaar.

Deze banden zorgen niet alleen voor meer kracht, maar beschermen de houten hamer ook tegen uitzetten. De metalen banden dragen hiermee ook bij aan de levensduur.

Houten hamer metalen banden

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding. Hierbij adviseren wij je sowieso om voor een houten hamer van een A-merk te kiezen. Topex, Talen Tools, Silverline en Picard zijn voorbeelden van merken die een prima kwaliteit leveren.

Durf ook te investeren in de beste houten hamer. De beste houten hamer kost je iets meer geld, maar het levert op termijn veel meer gemak en plezier op.

Slotwoord

Met een houten hamer voer je zowel binnen- als buitenshuis tal van klussen uit. Wil jij ook specifieke klussen uit kunnen voeren? Wij raden je daarvoor bovenstaande hamers aan. Heb je over deze varianten nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partners. Wij wensen je graag veel plezier met je nieuwe hamer van hout!

Tresna.nl
Logo