Beste krimptang

Ben je veelvuldig in de weer met allerlei soorten klussen? Dan heb je ongetwijfeld al opgemerkt dat je hier meerdere gereedschappen voor nodig hebt. Veel van deze gereedschappen zijn relatief gangbaar te noemen, maar sommige gereedschappen zijn ook tamelijk uniek. Dat laatste is het geval bij een krimptang; dit is één van de vele soorten tangen.

Het is echter ook één van de vele soorten tangen die je niet al te vaak gebruikt. Wanneer je dan wél een krimptang gebruikt? Dat is het geval als je bijvoorbeeld met kabelschoenen aan de slag moet gaan. Oftewel: als je bijvoorbeeld een netwerkkabel wilt maken of aan wilt passen, heb je hier een krimptang voor nodig. Kies in dat geval voor één van de hier onderstaande beste krimptangen.

Onze top 5 krimptangen

Afbeelding

Product


Knipex 975110 - Krimptang

Onze beste koop!

Knipex 975110 Krimptang

Beste koop krimptang

of

Fixpoint krimptang met ratel

Fixpoint krimptang met ratel

Beste krimptang met ratel

of

Strex zelfinstellende krimptang

Strex zelfinstellende krimptang

Beste professionele krimptang

of

Allteq krimptang

Allteq krimptang

Beste veelzijdige krimptang

of

CablExpert T-WC-03 - Krimptang

CablExpert T-WC-03 Krimptang

Beste voordelige krimptang

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Knipex 975110 Krimptang

Beste koop krimptang

Knipex 975110 - Krimptang

of

Fixpoint krimptang met ratel

Beste krimptang met ratel

Fixpoint krimptang met ratel

of

Strex zelfinstellende krimptang

Beste professionele krimptang

Strex zelfinstellende krimptang

of

Allteq krimptang

Beste veelzijdige krimptang

Allteq krimptang

of

CablExpert T-WC-03 Krimptang

Beste voordelige krimptang

CablExpert T-WC-03 - Krimptang

of

De voor- en nadelen van een krimptang

Een gemiddelde doe-het-zelver heeft de nodige tangen in zijn/haar gereedschapskoffer liggen. Hierbij kun je aan de gangbare tangen denken, zoals een waterpomptang, een nijptang en een striptang. Indien je het direct goed wilt doen, kun je ook voor een complete tangenset kiezen. Wat de samenstelling van zo’n tangenset is, verschilt van set tot set.

Om meerdere redenen is het in ieder geval interessant om naar een krimptang te kijken. Eén van de voordelen van een dergelijke tang is bijvoorbeeld de veelzijdigheid:

 • Met een krimptang kun je connectoren een aan UTP-kabel bevestigen. Op deze manier kun je zelf een netwerkkabel creëren
 • Met een krimptang ben je in staat om meerdere connectoren aan zo’n kabel te bevestigen. Het gaat hierbij om een RJ11 connector, om een RJ12 connector en om een RJ45 connector.
 • Met een krimptang ben je ook in staat om sneden te maken in het uiteinde van aluminium of in blikken

Waar wil jij de krimptang precies voor gaan gebruiken? Zoals bovenstaand lijstje laat zien, kun je de tang veelzijdig inzetten. Hierbij geniet je niet alleen van de veelzijdigheid, maar ook van het gemak. Als je eenmaal één keer van een krimptang gebruik gemaakt hebt, gaat dit in de toekomst eigenlijk alleen maar makkelijker.

Dat is zéker het geval als je voor een ratel kiest. Deze ratel gaat eigenlijk af, zodra de connector stevig genoeg vastgedrukt zit. Op dat moment kun je de tang loslaten, waardoor je 100% zeker weet dat de connector veilig vast zit. Aangezien wij fan van zo’n ratel zijn, zijn wij ook op zoek gegaan naar de beste krimptang met ratel.

Verder is het ook een groot voordeel dat je uit meerdere soorten krimptangen kunt kiezen. Zo zijn sommige krimptangen voor uitsluitend RJ12 connectoren of RJ45 connectoren geschikt. Je kunt echter ook voor een veelzijdige krimptang kiezen, waarmee je meerdere connectoren kunt bevestigen. Onder aan de streep kun je dus heel veel kanten op met een nieuwe krimptang.

Binnen het uitgebreide aanbod is het wel lastig om op zoek te gaan naar de beste krimptang. Vandaar ook dat wij besloten hebben om dit artikel te schrijven. In dit artikel vind je onze persoonlijke top 5, maar je vindt hieronder ook reviews over de vijf beste krimptangen. Als je voor één van deze krimptangen kiest, maak je sowieso een prima keuze.

Houd hierbij wel goed rekening met het volgende: de toepassingsmogelijkheden zijn vrij beperkt. Als je niks met connectoren of kabels van doen hebt, heb je ook niks aan een krimptang. Met name elektriciens en mensen die in de computerbouw werkzaam zijn, hebben wel veel aan een krimptang. Geldt dat ook voor jou? Ga dan direct op zoek naar de beste krimptang!

Tevens moet je goed met het volgende rekening houden: niet alle krimptangen voldoen aan de verwachtingen. Tijdens onze test zijn wij echt meerdere hele slechte varianten tegengekomen. Deze varianten zijn bijvoorbeeld helemaal niet sterk of zorgen voor een verkeerde bevestiging van de connector. Voldoende reden dus om te investeren in een goede krimptang.

Beste koop – Knipex 975110 Krimptang

Wil jij graag zelf een netwerkkabel willen maken? Zou jij graag een connector aan een netwerkkabel kunnen bevestigen? En zou je een dergelijke kabel ook naar wens aan willen passen? Dan kun je gewoonweg niet zonder een krimptang.

Een terechte vraag hierbij is wel wat nou de beste krimptang van dit moment is. Het antwoord op deze vraag hangt hoofdzakelijk van jouw eigen voorkeuren af. Stel jij bijvoorbeeld specifieke wensen aan een krimptang? Of wil jij gewoonweg de beste overall krimptang aanschaffen? Indien je voor het laatste gaat, kun je het beste kiezen voor deze Knipex 975110. Volgens ons is dit de beste krimptang van dit moment.

Hoe wij bij deze tang uitgekomen zijn? Nou, bij deze tang viel eigenlijk direct het gebruiksgemak op. Met deze krimptang kun je echt op een fijne manier kabels aanpassen. Je monteert moeiteloos connectoren, terwijl je ook moeiteloos kabels af kunt snijden.

Daarbij maakt het ook niet heel veel uit om wat voor kabels of connectoren het gaat. Met deze beste krimptang kun je namelijk RJ11 connectoren, RJ12 connectoren én RJ45 connectoren bevestigen. Echt alle soorten kabels en connectoren kun je dus geheel naar wens maken.

Tijdens het maken van zo’n kabel geniet je ook van een perfecte verkrimping. Dat is met name te danken aan de twee gaatjes die je in de krimptang ziet zitten; op de foto hiernaast zijn dit de twee gaatjes linksonder het woord ‘Knipex’. Door één van deze gaatjes kun je de kabel stoppen, waarna je deze gemakkelijk naar wens aan kunt passen.

Verder heeft Knipex ook voor een uitmuntende kwaliteit gezorgd. Dat is onder meer te danken aan het materiaal waar men voor gekozen heeft: chroom-vanadium elektrostaal. Deze staalsoort is bijzonder krachtig, waardoor je van een prima levensduur uit kunt gaan. Om deze levensduur verder te verlengen, heeft men deze krimptang ook nog in olie laten harden.

Knipex 975110 – Krimptang beste

Iets wat ons ook aanspreekt, zijn de handgrepen van deze krimptang. Zoals je op de foto’s kunt zien, heeft men bewust gekozen voor een two-tone kleurstelling. De kleuren blauw en rood staan perfect bij elkaar, maar dat is niet het belangrijkste voordeel. Nee, het belangrijkste voordeel is dat de handgrepen heerlijk in de hand vallen. Dáárdoor behoud je altijd de optimale controle over jouw werkzaamheden.

Al met al zijn wij dus erg te spreken over deze beste krimptang. Wel is het zaak om met één nadeel goed rekening te houden: het prijskaartje. Voor deze beste krimptang betaal je bij onze partner Bol.com namelijk een bedrag van 39 euro. Dit is vrij veel geld; veel andere varianten zijn namelijk een stuk goedkoper. Neemt niet weg dat deze krimptang wel echt héél veel mogelijkheden met zich mee brengt.

Dit is geen al te goedkope krimptang; je krijgt echt wel veel waar voor je geld.

Voordelen
 • Een veelzijdige krimptang
 • Geschikt voor RJ11, RJ12 en RJ45
 • Fijne ergonomische handgreep
 • Vrij gemakkelijk in gebruik
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Niet de goedkoopste variant
Conclusie

De Knipex 975110 – Krimptang is volgens ons de beste krimptang van dit moment. Deze tang is makkelijk te bedienen, biedt veel mogelijkheden en werkt erg nauwkeurig. Ook heeft Knipex voor een prima kwaliteit gezorgd én voor de gewenste veelzijdigheid. Echt alle soorten kabels en connectoren kun je met deze beste krimptang naar wens creëren/bevestigen.

Beste krimptang met ratel – Fixpoint krimptang met ratel

Op dit moment worden krimptangen in allerlei soorten en maten aangeboden. Juist doordat het aanbod zo divers is, is het zaak om een goede vergelijking voor jezelf te maken. Daarbij moet je ook heel goed naar jouw eigen voorkeuren kijken.

Weet je van jezelf dat je niet heel nauwkeurig werkt? Of heb je überhaupt nog nooit met een krimptang gewerkt? Dan is het advies om te kiezen voor een krimptang met een ratel. Waarom? Dat bespreken we graag in deze review. Wij willen je in deze review namelijk kennis laten maken met de beste krimptang met ratel. In onze test heeft deze Fixpoint krimptang met ratel de hoogste beoordeling gescoord.

Wat er zo goed aan deze krimptang is? Dat is met name de aanwezigheid van de ratel. Met dank aan deze ratel ben je in staat om de kabelschoenen op een nauwkeurige manier te bevestigen. Op het moment dat je de connector aan moet knijpen, is het zaak dat je niet té veel kracht zet. Met dank aan het ratelmechanisme weet je dit gemakkelijk te voorkomen:

 1. Je knijpt deze tang aan, waarmee je eigenlijk de netwerkconnector aanknijpt
 2. Blijf knijpen, totdat het ratelmechanisme ervoor zorgt dat de tang weer open gaat
 3. Als dat het geval is, weet je 100% zeker dat de connector op de perfecte manier aan de kabel bevestigd is

Een kind kan de was doen, niet waar? Vooral vanwege dit ratelmechanisme zijn wij echt heel enthousiast over deze krimptang. Iets wat wij ook nog handig vinden, is dat deze krimptang de beschikking over drie draadprofielen heeft. Deze draadprofielen kun je duidelijk op de tang zelf naar voren zien komen; dit zijn de drie kleine gaatjes.

Het fijne hierbij is dat deze drie kleine gaatjes van een kleur voorzien zijn. Wil je graag een rode kabelschoenen bevestigen? Dan gebruik je daarvoor het gaatje waar de rode kleur bij pronkt. Dit werkt eveneens zo bij blauwe en gele kabelschoenen; ook die kabelschoenen kun je met het bijbehorende gaatje makkelijk bevestigen.

Verder zijn wij ook over de algehele prijs-kwaliteitsverhouding te danken. De kwaliteit is prima, onder meer omdat Fixpoint de juiste materialen heeft gebruikt. Daarnaast is het ook een groot voordeel dat je voor deze krimptang niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Bij onze partner Bol.com betaal je slechts 17 euro voor deze krimptang mét ratel.

Is het dan allemaal koek en ei bij deze krimptang? Nou, je moet wel even goed rekening houden met de handgrepen. Zoals je op de foto al kunt zien, zijn deze handgrepen alles behalve ergonomisch. Als je meerdere kabelschoenen wilt bevestigen, kun je last krijgen van irritaties aan de binnenkant van jouw handpalm. Houd daar goed rekening mee.

Overigens zijn veel gebruikers van deze krimptang bijzonder enthousiast. Dit blijkt onder meer uit de volgende twee beoordelingen:

 • Een goed werkende kabelschoentang die het makkelijker maakt een echte aanbeveling
 • Voor het vastzetten van kabelschoentjes ideaal.

De handgrepen van deze krimptang zijn helaas niet ergonomisch. De kans bestaat dat je hierdoor last van jouw handen krijgt.

Voordelen
 • Inclusief super handige ratel
 • Voor blauwe, gele en rode kabelschoenen geschikt
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Relatief makkelijk te bedienen
Nadelen
 • Handgrepen zijn niet ergonomisch
Conclusie

De Fixpoint krimptang met ratel is volgens ons de beste krimptang met ratel. Door deze ratel weet je 100% zeker dat de connectoren op de perfecte manier bevestigd wordt; dit maakt het werken met deze krimptang alleen maar makkelijker. Verder zijn ook de kwaliteit, het prijskaartje en de veelzijdigheid geheel naar onze wens. Een prima aankoop dus!

Beste professionele krimptang – Strex zelfinstellende krimptang

Wil jij graag voor professionele doeleinden een krimptang gebruiken? Ben je bijvoorbeeld als installateur, als elektricien of als computerbouwer actief? In dergelijke beroepen krijg je veelvuldig te maken met connectoren en netwerkkabels.

Als je echt als professional actief bent, heb je baat bij een professionele krimptang. Een dergelijke krimptang is veelzijdig, is nauwkeurig en voldoet aan alle kwaliteitseisen. Maar, wat is dan de beste krimptang voor professionals? Volgens ons kies je het beste voor deze Strex zelfinstellende krimptang. Dit is volgens ons de beste krimptang voor professionals.

Met deze krimptang ben je in staat om op een snelle manier kabels en connectoren aan elkaar te bevestigen. Daarbij valt met name de gelijkmatige drukverdeling op; deze gelijkmatige drukverdeling geldt voor alle vier de kanten. Door deze gelijkmatige drukverdeling weet je gewoonweg 100% zeker dat de connectoren op de juiste manier aangedrukt worden.

Daarbij is het ook prettig dat deze krimptang veel werk voor je uit handen neemt. Zoals de benaming van deze tang al doet vermoeden, werkt de tang grotendeels automatisch. De tang herkent automatisch hoeveel druk er gezet moet worden; hierdoor geniet je van een nóg beter resultaat.

Bijkomend voordeel: je hoeft zelf niet al te veel druk te zetten. Deze krimptang maakt namelijk gebruik van een hefboomoverbrenging; hierdoor wordt de kracht in grotere mate overbracht. Handig, praktisch en een stuk minder belastend voor jouw handen.

Het merk Strex heeft ook nog veel aandacht besteed aan de handgrepen. Deze handgrepen hebben bijvoorbeeld een anti-slip laag. Met dank aan deze laag behoud je de optimale controle en krijg je eigenlijk nooit last van je handen. Bijkomend voordeel: je kunt ook urenlang achter elkaar werken met deze krimptang. Handig als je veel connectoren moet bevestigen.

Strex krimptang

Is het nou mogelijk om alle connectoren te bevestigen? Nee, dat is niet het geval. Deze krimptang is uitsluitend geschikt voor adereindhulzen met een formaat van 0,25 tot 10mm2 geschikt. De toepassingen van deze krimptang zijn daardoor vrij beperkt.

Iets wat dan wel weer fijn is, is het prijskaartje. Voor deze krimptang betaal je namelijk een bedrag van 34,95 euro bij onze partner Bol.com. Voor dat bedrag krijg je een nauwkeurige, een snelwerkende en een hoogwaardige krimptang. Dat is eigenlijk alles wat je wilt als professional zijnde, niet waar? Het bedrag van 34,95 euro is ook nog eens inclusief BTW!

Deze krimptang is voor vrij specifieke toepassingen geschikt; voor alle adereindhulzen met een formaat van 0,25 tot 10mm2.

Voordelen
 • Ideale hefboomoverbrenging
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Automatische afstelling
 • Je hoeft zelf amper kracht te zetten
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Niet voor alle doeleinden geschikt
Conclusie

De Strex zelfinstellende krimptang is wat ons betreft de beste professionele krimptang. Deze krimptang ligt heerlijk in de hand, kent een ideale hefboomoverbrenging en kent een automatische afstelling. Met dank aan deze voordelen is dit echt een prima krimptang voor alle professionals. Een ware aanrader, ook gezien het prijskaartje.

Beste veelzijdige krimptang – Allteq krimptang

Waar wil jij jouw nieuwe krimptang voor gebruiken? Wil je deze voor hele specifieke doeleinden gebruiken? Of wil je de krimptang juist gebruiken voor zoveel mogelijk verschillende doeleinden? Als jouw voorkeur naar het laatstgenoemde uit gaat, is het advies om op zoek te gaan naar een veelzijdige krimptang.

Speciaal voor jou zijn we daarom al op zoek gegaan naar de beste veelzijdige krimptang. Hierbij hebben we gekeken naar de algehele kwaliteit, maar vooral naar de mogelijkheden. Uiteindelijk kunnen we – op basis van ons onderzoek – het volgende concluderen: de Allteq krimptang is de beste veelzijdige krimptang.

Waarom wij deze krimptang zo goed vinden? Dat komt vooral door de vele toepassingsmogelijkheden. Zo is deze krimptang geschikt voor RJ10, RJ11, RJ12 en RJ45 connectoren. Daar blijft het echter niet bij. Nee, je kunt deze krimptang gebruiken voor een 4-aderige, 6-aderige en 8-aderige telefoonkabel. Eigenlijk kun je de krimptang dus voor alle werkzaamheden gebruiken.

Daarbij is het ook nog ideaal dat de tang van aanvullende gereedschappen voorzien is. Zo beschikt deze tang over zowel een kabelknipper als over een kabelstripper. Dankzij de aanwezige kabelstripper ben je ook in staat om een kabel te strippen; bijzonder handig!

Moet je dan de hoofdprijs voor deze veelzijdige krimptang betalen? Nee, absoluut niet. Bij onze partner Bol.com is een bedrag van slechts 11,20 euro al voldoende. Voor dit bedrag krijg je dus de beschikking over een hoogwaardige, veelzijdige en handige krimptang.

Overigens heeft Allteq hierbij ook nog voor de juiste materialen gekozen. Met dank aan de keuze voor robuuste materialen geniet je van een lange levensduur. Ook als je deze veelzijdige krimptang met enige regelmaat gebruikt, kun je echt jarenlang van de veelzijdige werking genieten.

Allteq beste krimptang

Wel moet je goed rekening houden met de ergonomie van deze krimptang. Of beter gezegd; het gebrek aan ergonomie. Deze krimptang is helemaal niet ergonomisch, zoals duidelijk aan de handgrepen te zien en te voelen is. Als je echt veel druk op deze handvatten moet zetten, merk je dit aan de pijn in jouw handen.

Deze krimptang is niet al te ergonomisch. Als je hard knijpt, voel je dit direct aan de binnenkant van jouw handpalmen.

Voordelen
 • Veelzijdig te gebruiken
 • Prima kwaliteit
 • Inclusief kabelstripper en kabelknipper
 • Voordelig geprijsd
Nadelen
 • Niet ergonomisch
Conclusie

De Allteq krimptang is naar onze mening de beste veelzijdige krimptang. Met deze krimptang kun je gewoonweg heel veel soorten kabels en connectoren bewerken. Ongeacht wat je precies wilt doen, kun je gebruik maken van deze beste veelzijdige krimptang. Ook het prijskaartje en de algehele kwaliteit zijn volledig naar onze wens!

Beste voordelige krimptang – CablExpert T-WC-03 Krimptang

Zou jij graag een krimptang tot je beschikking willen hebben? Weet je alleen op voorhand al dat je niet te vaak van de krimptang gebruik gaat maken? Ben je bijvoorbeeld niet dagelijks of wekelijks in de weer met connectoren en netwerkkabels? Dan is het wellicht onnodig om veel geld aan een nieuwe krimptang uit te geven.

Nee, in dat geval kun je beter kiezen voor de beste voordelige krimptang. Wij zijn op zoek gegaan naar de beste krimptang met een interessant prijskaartje. Uiteindelijk kunnen we daarover het volgende concluderen: deze CablExpert T-WC-03 – Krimptang is de beste voordelige krimptang van dit moment.

Onder meer over het prijskaartje van deze krimptang zijn wij erg te spreken. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 11,70 euro voor deze krimptang. Dat vinden wij echt heel interessant, zeker omdat deze krimptang ons op andere gebieden heeft weten te verrassen.

Zo vinden wij het ontwerp van deze krimptang toch wel heel erg handig. Dit heeft met name betrekking op het uiteinden van de tang. Dit uiteinde is gewoonweg op een handige manier bedacht, ontworpen en ingedeeld. Iets wat je ook duidelijk terug kunt zien aan de handige 3 in 1 werking.

Wat deze handige 3 in 1 werking is? Nou, wij hebben de drie mogelijkheden even voor je op een rijtje gezet:

 • Met deze krimptang kun je draad knippen
 • Met deze krimptang kun je draad strippen
 • Met deze krimptang kun je connectoren aan netwerkkabels monteren

Daarbij is het ook ideaal dat deze krimptang over een blokkeerfunctie beschikt. Met dank aan deze blokkeerfunctie behoud je eigenlijk de optimale controle. Als je bijvoorbeeld teveel kracht zet, komt deze krimptang direct in actie. De tang remt zich als het ware af, waardoor de connectoren en de kabel niet beschadigd raken.

Zijn we dan voor de volle 100% enthousiast over deze krimptang? Nee, dat is niet het geval. In onze ogen moet je rekening met twee nadelen houden, waarbij het eerste nadeel betrekking op de handgrepen heeft. De handgrepen zijn alles behalve ergonomisch vormgegeven, waardoor je al snel last van je handen kunt krijgen. Dat is zeker het geval als je bijvoorbeeld regelmatig deze krimptang gebruikt.

Het tweede nadeel heeft betrekking op de beperkte toepassingsmogelijkheden. Deze krimptang is namelijk alléén voor RJ45 connectoren geschikt. Als je met RJ10, RJ11 of RJ12 connectoren aan de slag wilt gaan, heb je hier een andere krimptang voor nodig. Iets om heel goed rekening mee te houden!

Deze voordelige krimptang is helaas alleen voor RJ45 connectoren geschikt.

Voordelen
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Handige 3 in 1 werking
 • Prima kwaliteit
 • Inclusief blokkeerfunctie
Nadelen
 • Alleen voor RJ45 connectoren geschikt
 • Handgrepen zijn niet ergonomisch
Conclusie

De CablExpert T-WC-03 – Krimptang is naar onze mening de beste voordelige krimptang. Deze krimptang beschikt over een blokkeerfunctie, biedt een 3 in 1 werking aan en is dus super voordelig geprijsd. Voor het gunstige prijskaartje krijg je opvallend veel waar voor je geld; zo is de kwaliteit bijvoorbeeld prima. Al met al een aanrader voor de mensen die incidenteel een krimptang willen gebruiken!

Koopgids

Zo, je weet nu precies wat de beste krimptangen van dit moment zijn. Het is nu de hoogste tijd om voor jezelf de juiste keuze te gaan maken. Maar, hoe doe je dat nou? Waar moet je precies op letten? Welke criteria zijn belangrijk? En wat is de rol van jouw eigen wensen tijdens jouw zoektocht?

Op deze vragen geven wij graag antwoord in deze koopgids. Dat doen we door in deze koopgids de belangrijkste criteria van een krimptang te bespreken. Als je juist op deze criteria weet te letten, ben je in staat om de juiste keuze te maken. De juiste keuze waardoor je met veel plezier gebruik van jouw krimptang kunt maken.

Voor welke connectoren geschikt?

Allereerst moet je heel goed kijken naar de toepassingsmogelijkheden van de krimptang. Zo moet je goed na gaan voor welke connectoren de krimptang precies geschikt is. In veel gevallen is de krimptang voor de volgende connectoren geschikt: RJ10, RJ12 en RJ45.

In sommige gevallen – zoals bij de hierboven besproken voordelige variant- is de krimptang echter alleen voor RJ45 connectoren geschikt. Je moet daarom voor jezelf op voorhand bepalen wáár je de krimptang precies voor wilt gebruiken. Wil je de krimptang voor alle mogelijke connectoren kunnen gebruiken? Kies dan bij voorkeur voor een veelzijdige variant.

Krimptang connectoren

Werking van de krimptang

Verder is het van belang om goed naar de werking van de krimptang te kijken. Ons advies is om hierbij op de volgende aspecten te letten:

 • Hefboomoverbrenging: is de krimptang vrij lang vormgegeven? Dat is ideaal; in dat geval geniet je namelijk van de hefboomwerking. Alle kracht die jij op de handgrepen zet, wordt dubbel en dwars doorgeleid naar de tang zelf. Daardoor hoef je zelf een stuk minder kracht te zetten.
 • Ratel: ook de aanwezigheid van een ratel is ideaal. Dit ratelmechanisme zorgt er eigenlijk voor de tang precies op het juiste moment weer open gaat. Op die manier weet je te voorkomen dat je de connector en het draad kapot knijpt.

Ergonomie

Wil je regelmatig met de krimptang aan de slag gaan? Dan is het ook zaak om goed naar de ergonomie van de krimptang te kijken. Zijn de handgrepen van de krimptang bijvoorbeeld met een zacht materiaal bedekt? Of zijn de handgrepen behoorlijk hard? Het is wenselijk dat je altijd voor een ergonomische krimptang kiest. Helaas hebben wij moeten concluderen dat veel krimptangen zeker niet ergonomisch vormgegeven zijn.

Algehele kwaliteit van de krimptang

Uiteraard is het advies ook om goed naar de kwaliteit van de krimptang te kijken. Ga bijvoorbeeld goed na wie de fabrikant van de krimptang is. Is dit een bekend merk? Dan is dat een positief teken aan de wand.

Heb je echter nog nooit van het merk gehoord? Doe dan even goed onderzoek; je wilt geen onveilige krimptang van bijvoorbeeld een C-merk aanschaffen.

Kwaliteit van de krimptang

Prijskaartje van de krimptang

Hoeveel geld wil jij uitgeven aan een nieuwe krimptang? Ook dat is iets om goed over na te denken. Met name omdat de prijzen behoorlijk uiteenlopen, moet je hier even goed bij stilstaan. Wil je bijvoorbeeld maximaal 20 euro uitgeven? Of vind je het prima om maximaal 40 euro uit te geven? Aan jou de keuze!

Slotwoord

Kunnen wij de aanschaf van een krimptang aanraden? Als je met netwerkkabels en connectoren moet werken, kunnen wij dit zeker aanraden. Sterker nog; in dat geval is een goede krimptang simpelweg onmisbaar. Heb je over één van bovengenoemde varianten nog vragen? Schroom niet om contact op te nemen met onze partner Bol.com. Wij wensen je graag alvast veel klusplezier met jouw nieuwe krimptang!

Tresna.nl
Logo