Steigerhouten meubelen zelf maken

Vind je het heerlijk om zelf in en rondom huis te klussen? Wellicht is het maken van je eigen steigerhouten meubelen dan een leuk idee. Het bedenken en fabriceren van je eigen steigerhouten meubelen is tegenwoordig geen hogere wiskunde meer.

De steigerhouten meubelen zijn nog steeds populair en daardoor in vele huizen terug te vinden. Hoe leuk zou het zijn als je deze meubelen zelf kan maken? In dit artikel vertellen we jou hoe je dit kan doen. Maar, eerst beginnen we met het bespreken van de verschillende soorten meubelen die je van steigerhout kan maken.

Steigerhouten tafelSteigerhout

Als je op zoek bent naar een robuuste, stevige en fraaie tafel, is een steigerhouten tafel absoluut een geschikte optie. Bij een steigerhouten tafel kan je allerlei kanten op. Je kan opteren voor een vierkante tafel, maar je kan ook de voorkeur geven aan een ronde tafel. Met andere woorden; met een steigerhouten tafel kan je alle kanten op.

Het maken van een steigerhouten tafel is overigens niet al te lastig. Daarover kan je meer verderop in dit artikel lezen.

Steigerhouten salontafel

Een variant op de bovengenoemde tafels zijn de zogeheten salontafels. Een salontafel is bij uitstek geschikt in combinatie met bijvoorbeeld je bank of lounge stoelen. Ook een salontafel kan je prachtig zelf maken met behulp van steigerhout. Een steigerhouten salontafel is prachtig, heeft een fraaie uitstraling en bovendien een lange levensduur.

Steigerhouten bed

Het klinkt wellicht ietwat raar en oncomfortabel, maar je kan ook met steigerhout een bed maken. Hoe mooi is het om je eigen bed te fabriceren? Bij een steigerhouten bed is de omlijsting van het bed van hout. Uiteraard bevindt er zich wel gewoon een lekker zacht matras is. Met een steigerhouten bed weet je in ieder geval zeker dat je in een uniek bed slaapt.

Een steigerhouten bed is tijdloos, ziet er fraai uit, is sterk en het is gemakkelijk om deze zelf te maken!

Steigerhouten bank

Je kan met steigerhout ook je eigen bank fabriceren. Een steigerhouten bank heeft eigenlijk dezelfde voordelen als een steigerhouten bed. De bank is namelijk tijdloos, ziet er fraai uit, staat stevig en is ook makkelijk om zelf te ontwerpen en te maken. Wat wens je nog meer?

Een steigerhouten bank is een erg leuke aanvulling voor in je woonkamer.

Steigerhouten tuinmeubels

Ook in de tuin kan je alle kanten op met steigerhouten meubelen. Je kan opteren voor een steigerhouten tuintafel, maar een steigerhouten loungebank is ook relatief makkelijk te maken.
Als je écht groot uit wil pakken, kan je ook opteren voor een gehele steigerhouten lounge set. Hoe lekker is het om zomers op je lounge set te genieten van het lekkere zonnetje? Een lounge set die je bovendien zelf gemaakt hebt!

Steigerhouten kastSteigerhouten kast

In een woonkamer of keuken heb je kastruimte nodig. Je kan zelf aan de slag om deze kastruimte te creëren. Maak zelf een prachtige, stevige en tijdloze steigerhouten kast. Een steigerhouten kast is een prachtige aanvulling op je huis en biedt je de gewenste extra ruimte.

Steigerhouten bureau

Heb je in huis een werkruimte? Of wil je een bureau maken op de kamer van één van je kinderen? Een steigerhouten bureau biedt dan uitkomst. Je hebt relatief makkelijk zelf een dergelijk bureau in elkaar gesleuteld. Bovendien zijn de kosten nihil, zeker in vergelijking met de dure bureaus die je in een winkel kan kopen.

Maak het jezelf gemakkelijk en voordelig; maak zelf je eigen steigerhouten bureau. Onderstaande video kan je gebruiken ter inspiratie:

Bovenstaande meubelen bieden enkel en alleen een indicatie van de mogelijkheden. Er zijn namelijk nog veel meer mogelijkheden en toepassingen denkbaar. Feit is dat je met steigerhouten echt alle kanten op kan.

Een gemeenschappelijk voordeel van de steigerhouten meubelen is de robuustheid en stevigheid. Steigerhout is een bijzonder hard en stevig materiaal. Hierdoor kan je zonder moeite een stevige kast, een stevig bed of een stevige tafel in elkaar sleutelen. Bovendien gaat dit allemaal relatief makkelijk, zeker met behulp van de bouwtekeningen. Deze kan je onder aan dit artikel vinden.

Het juiste gereedschap

Heb je besloten om zelf steigerhouten meubelen te maken? Dat is hoe dan ook een verstandige keuze. Je weet zeker dat je voor een relatief bedrag prachtige en tijdloze meubelen kan fabriceren. Bovendien zijn de steigerhouten meubelen een garantie voor een lange levensduur. Je kan dus voor een lange(re) tijd van je steigerhouten meubelen genieten.

Als je zelf een steigerhout meubelstuk gaat fabriceren, heb je wel de beschikking over het juiste gereedschap nodig. Gelukkig heb je voor dit soort materiaal niet al te veel gereedschap nodig.

De volgende gereedschappen heb je nodig bij het maken van je eigen steigerhouten meubelen:

  • Een afkortzaag of een cirkelzaag
  • Een boormachine
  • Een potlood
  • Een rolmaat

Zoals je kan zien, kan je al aan de slag met vrij weinig gereedschappen. Dit betekent dat het maken van je eigen steigerhouten meubelen ook niet al te veel investeringen vereist. Onderstaande video laat je meer zien over het maken van een steigerhouten meubelstuk:

Steigerhout

Nu je weet welke gereedschappen je nodig hebt, kan je bijna gaan beginnen met het maken van je eigen steigerhouten meubelen. Maar, je hebt uiteraard ook steigerhout nodig. Dit steigerhout kan je gemakkelijk bij één van de online webshops kopen. Maar, je kan ook naar een plaatselijke bouwmarkt gaan. De meeste bouwmarkten hebben steigerhout in het assortiment. Bereken vooraf goed hoeveel hout je nodig denkt te hebben. Zoek de planken met de juiste afmetingen op en je kan aan de slag.

Tip: koop iets meer steigerhout dan je vooraf hebt ingeschat. Mocht je onverhoopt in de fout gaan, heb je altijd nog een stuk hout dat als reserve kan dienen.

Bouwtekening steigerhout

Wil je zelf een ontwerp maken voor je steigerhouten meubelen? Dat kan en is een leuke uitdaging. Je kan het jezelf echter ook makkelijk maken. Op internet zijn vele bouwtekeningen voor meubelen van steigerhout terug te vinden.

We willen je graag optimaal helpen en daarom hebben we de beste bouwtekeningen voor je op gezocht. Klik hier op ‘bouwtekeningen steigerhout’ en ga direct aan de slag. We wensen je veel succes en plezier gedurende het maken van je eigen meubelen. Ook wensen we je alvast veel plezier van je nieuwe meubelen. Het genieten kan beginnen.

Met de steigerhouten meubelen ben je verzekerd van stevige, robuuste en fraaie meubelen. De steigerhouten meubelen hebben een tijdloos design en hebben bovenal een lange levensduur. Je kan dus voor een lange tijd genieten van je meubelen van steigerhout die je zelf gemaakt hebt.

Voordat het zo ver is, moet je eerst even de meubelen gaan maken. Gebruik de bovenstaande bouwtekeningen als indicatie en lees hierboven welke gereedschappen je nodig heeft. Bovenaan in dit artikel kan je tevens de verschillende mogelijkheden met betrekking tot meubelen van steigerhout vinden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tresna.nl
Logo