Beste vuurkorf

Vind jij het ook heerlijk om veel tijd in jouw tuin door te brengen? Wil je ook graag ’s avonds nog op een aangename manier in jouw tuin kunnen zitten? In dat geval is de aanschaf van de beste vuurkorf aan te raden. Met een vuurkorf weet je het niet alleen warm te maken in jouw tuin, maar ook bijzonder gezellig. In dit artikel laten wij je graag kennis maken met de beste vuurkorven van dit moment. De beste vuurkorven waarmee je het gezellig én warm kunt maken!

Onze top 5 vuurkorven

Afbeelding

Product


CookKing Vuurkorf Flame

Onze beste koop!

CookKing Vuurkorf Flame

Beste koop vuurkorf

of

CookKing Vuurkorf Katar

CookKing Vuurkorf Katar

Beste luxe vuurkorf

of

Haushalt 64020 - Vuurkorf – vonkenscherm

Haushalt 64020 - Vuurkorf - vonkenscherm

Beste veilige vuurkorf

of

La Hacienda Vancouver Vuurkorf - Ø 45 cm

La Hacienda Vancouver Vuurkorf - Ø 45 cm

Beste vuurkorf met grillrooster

of

Esschert Design - Vierkante Vuurkorf

Esschert Design - Vierkante Vuurkorf

Beste voordelige vuurkorf

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

CookKing Vuurkorf Flame

Beste koop vuurkorf

CookKing Vuurkorf Flame

of

CookKing Vuurkorf Katar

Beste luxe vuurkorf

CookKing Vuurkorf Katar

of

Haushalt 64020 - Vuurkorf – vonkenscherm

Beste veilige vuurkorf

Haushalt 64020 - Vuurkorf – vonkenscherm

of

La Hacienda Vancouver Vuurkorf - Ø 45 cm

Beste vuurkorf met grillrooster

La Hacienda Vancouver Vuurkorf - Ø 45 cm

of

Esschert Design - Vierkante Vuurkorf

Beste voordelige vuurkorf

Esschert Design - Vierkante Vuurkorf

of

Voor- en nadelen van een vuurkorf

Wil je het graag aangenamer in jouw tuin maken? In dat geval heb je de keuze uit meerdere producten. Je kunt dus voor een vuurkorf kiezen, maar je kunt ook voor bijvoorbeeld een terrasverwarmer kiezen. Dankzij een terrasverwarmer kun je het ook snel warm krijgen, maar dat heeft vaak wel enige voeten in aarde. Dat geldt met name voor de aankoop, installatie en plaatsing van de verwarmer.

Met een vuurkorf is dat een stuk makkelijker. Je hoeft de vuurkorf alleen maar in jouw tuin neer te zetten op de gewenste plek. Zorg vervolgens voor goed hout en stop dit hout in de vuurkorf. Als je eenmaal het vuurtje aangekregen hebt, geniet je urenlang van een aangename hitte. Af en toe even wat hout erbij doen, maar dat is dan ook het enige.

Ondertussen geniet je van de warmte dat van het vuur afkomstig is. Niet alleen va de warmte, maar dus ook van veel gezelligheid. Een vuurkorf brengt gewoonweg een gezellige, warme en gemoedelijke sfeer met zich mee. Bovendien kun je rondom de vuurkorf tot rust komen, kun je goede gesprekken voeren met vrienden/familie en kun je leuke spelletjes spelen.

Heb je kinderen? Ook dan is een vuurkorf bijzonder leuk. Je kunt bijvoorbeeld samen met jouw kinderen marshmallows op de vuurkorf bereiden. Ondertussen geniet je – samen met jouw kind – van de warmte en van de gezelligheid. Kijk, dat is nog eens het toonbeeld van een mooi leven. Een leven dat je dus nóg mooier weet te maken met de aanschaf van de beste vuurkorf.

Ook is een vuurkorf qua afmetingen bijzonder interessant te noemen. Als je een kleiner terras hebt, past een vuurkorf daar ook prima op. Je hoeft niet al te veel ruimte in jouw tuin vrij te houden, terwijl je dus wel van de aangename warmte kunt genieten. Heb je de vuurkorf een tijdje niet nodig? Dan kun je deze ook makkelijk opbergen, bijvoorbeeld in jouw schuur of jouw garage. Je hebt daar in ieder geval niet al te veel ruimte voor nodig.

Het ontwerp van een vuurkorf is ook bijzonder slim te noemen. Doordat een vuurkorf spijlen heeft, krijgt het hout alle ruimte om te ademen. Dit komt het vuurtje alleen maar ten goede; je geniet hierdoor nóg langer van een fraai, aangenaam en lekker warm vuurtje.

Is het dan allemaal koek en ei met een vuurkorf? Nee, dat is niet het geval. Je moet namelijk bij een vuurkorf héél goed rekening met de veiligheid houden. Zo moet je bijvoorbeeld jouw kinderen en huisdieren altijd op een veilige afstand houden.

Ook moet je rekening houden met de nodige viezigheid in jouw tuin. Deze viezigheid ontstaat doordat verbrand hout tussen de spijlen door uit de vuurkorf kan vallen. Dit komt op bijvoorbeeld jouw terras terecht, waarbij in sommige gevallen zelfs brandplekken kunnen ontstaan. Voldoende reden dus om jouw vuurkorf op bijvoorbeeld het grasveld of een zeil neer te zetten.

Spreken de voordelen van een vuurkorf jou wel aan? Heb je daarom interesse om direct een vuurkorf aan te schaffen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Om je hier een handje bij te helpen, zijn wij alvast op zoek gegaan naar de beste vuurkorven van dit moment. Neem de onderstaande reviews door en kies direct de beste vuurkorf voor in jouw tuin uit!

Beste koop – CookKing Vuurkorf Flame

Wil jij graag een vuurkorf voor in jouw achtertuin aanschaffen? Dan kun je je alvast klaarmaken voor een uitgebreide zoektocht. Het aanbod is namelijk uitgebreid, terwijl je ook nog eens uit meerdere soorten vuurkorven kunt kiezen.

Om de beste koop te kunnen selecteren, hebben wij onze pijlen gericht op een standaard vuurkorf. Dat is dus een vuurkorf met de welbekende verticale pijlen, de welbekende vorm en de welbekende uitstraling. Na een lange vergelijking kunnen wij het volgende concluderen: de CookKing Vuurkorf Flame is volgens ons de beste vuurkorf van dit moment.

Zoals je op de foto al kunt zien, ziet deze vuurkorf er echt subliem uit. Dit komt enerzijds door de hoogte van de vuurkorf, maar anderzijds ook door de afwerking. Opvallend is onder meer de ring aan de bovenkant, waardoor de warmte perfect begeleid wordt.

Dat deze vuurkorf heerlijke warmte af geeft, is wat ons betreft een zekerheid. De vorm van de vuurkorf is geweldig, terwijl je ook het nodige hout in de vuurkorf kunt stoppen. Dat laatste is met name te danken aan de hoogte van 76 centimeter; dit is fors hoger dan de meeste andere vuurkorven. Ook heeft deze vuurkorf een diameter van 40 cm; dat is ook prima wat ons betreft.

Tevens heeft het merk CookKing voor het juiste materiaal gekozen. Eigenlijk de gehele vuurkorf is van gehard staal vervaardigd. Dit geharde staal is bijzonder sterk, heeft een lange levensduur en zorgt voor de gewenste stevigheid. Daarbij heeft het merk CookKing ook nog gekozen om dit staal in het zwart te verven. Hierdoor heeft de vuurkorf een nóg fraaiere uitstraling.

Wil je tijdens een gezellig avondje niet al te vaak het hout bijvullen? Ook dan is dit een ideale vuurkorf. Je kunt behoorlijk veel hout in één keer in de vuurkorf doen, waardoor je lange tijd het hout niet meer bij hoeft te vullen. Ook dit is ideaal wat ons betreft.

Iets waar je wel goed rekening mee moet houden, is met het gewicht. Volgens de opgave van de fabrikant weegt deze vuurkorf maar liefst 17 kilogram. Als je de vuurkorf wilt verplaatsen, heb je hier dus de nodige kracht voor nodig. Dit hoge gewicht brengt wel een belangrijk voordeel met zich mee: de vuurkorf waait niet zomaar om.

Beste vuurkorf CookKing

Tevens moet je goed rekening houden met het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je voor deze vuurkorf een bedrag van 129,95 euro. In onze ogen is dat een prima prijs te noemen, maar het is wel een relatief fors prijskaartje in vergelijking met andere varianten. Bij deze vuurkorf krijg je echter wel heel veel waar voor jouw geld!

Deze vuurkorf is met een totaal gewicht van 17 kilogram behoorlijk zwaar te noemen.

Voordelen
 • Biedt voldoende ruimte voor veel hout
 • Prachtige uitstraling
 • Maar liefst 76 centimeter hoog
 • Van gehard staal vervaardigd
 • Zorgt lang voor warmte, zonder het hout bij te hoeven vullen
Nadelen
 • Behoorlijk zwaar
 • Relatief prijzig
Conclusie

De CookKing Vuurkorf Flame is naar onze mening de beste vuurkorf van dit moment. Nagenoeg alles aan deze vuurkorf klopt: de uitstraling, de afmetingen, het gebruikte materiaal en de algehele afwerking. Ook is deze vuurkorf veilig te noemen en hoef je het hout niet al te vaak bij te vullen. Al met al een geweldige, maar wel ietwat zware, vuurkorf voor in jouw tuin!

Beste luxe vuurkorf – CookKing Vuurkorf Katar

Spreekt de hierboven genoemde vuurkorf jou wel aan? Ben je alleen niet helemaal overtuigd van de uitstraling van de vuurkorf? Dat kunnen we ergens enigszins voorstellen. De hierboven beschreven vuurkorf is fraai om te zien, maar straalt niet direct luxe uit.

Ben je voor in jouw luxe tuin juist wel op zoek naar een luxe vuurkorf? Dan kun je prima bij het merk CookKing gebruiken. Deze CookKing Vuurkorf Katar is volgens ons namelijk de beste luxe vuurkorf. Deze eretitel is niet alleen aan het design te danken, maar ook aan de algehele afwerking.

Bij deze vuurkorf heeft het merk CookKing voor een unieke vorm gekozen. Een uniek vorm die het beste getypeerd kan worden als een half ei. Die vorm gaat echter ook nog gepaard met een prachtig onderstel, waardoor de vuurkorf een en al luxe uitstraalt.

Daarbij geniet je ook nog van de juiste materiaalkeuze van CookKing. Deze vuurkorf is namelijk volledig van gehard staal vervaardigd. Dit harde staal is bijzonder sterk en heeft een lange levensduur. Bovendien heeft CookKing ervoor gekozen om deze vuurkorf volledig in het zwart uit te voeren. In onze ogen draagt ook dát bij aan de luxe uitstraling van deze vuurkorf.

Heb jij het liefste een relatief grote vuurkorf? Ook dan is deze vuurkorf geweldig te noemen. De hoogte van de vuurkorf is maar liefst 76 centimeter, terwijl de diameter maar liefst 60 centimeter is. Als je bijvoorbeeld rond 18.00 uur hout in deze vuurkorf stopt, heb je de rest van de avond geen omkijken meer naar het bijvullen van het hout. Ideaal!

Tevens kun je deze vuurkorf ook nog veelzijdig inzetten. Hoe dan? Nou, je kunt een grillrooster aan de bovenkant van de vuurkorf plaatsen. Als je daarvoor kiest, kun je de vuurkorf ook nog als een soort van barbecue gebruiken. Kijk, dat is nog eens een voorbeeld van een veelzijdige vuurkorf!

Niet alleen de uitstraling van deze vuurkorf is luxe, maar dus ook de gehele afwerking. Echt alles aan deze vuurkorf ziet er geweldig uit. Van het fraaie onderstel tot aan de handige handvatten aan de bovenkant. Indien je een luxe tuin hebt, misstaat deze luxe vuurkorf absoluut niet in jouw tuin!

Zijn er ook nog zaken waar je rekening mee moet houden? Ja, onder meer met het prijskaartje. Voor deze luxe vuurkorf betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 169,95 euro. Voor dit bedrag krijg je veel waar voor je geld, maar je moet wel bereid zijn om dit bedrag in deze vuurkorf te investeren.

Daarnaast moet je ook rekening houden met het gewicht van de vuurkorf. Volgens opgave van het merk CookKing weegt deze vuurkorf zo’n 20 kilogram. Dit is behoorlijk zwaar; zeker als je de vuurkorf ook nog met hout gaat vullen. De vuurkorf blijft goed staan, maar je hebt wel de nodige mankracht nodig om ‘m in jouw tuin te verplaatsen. Houd daar goed rekening mee.

Deze beste luxe vuurkorf is niet voordelig te noemen; pakweg 170 euro.

Voordelen
 • Prachtige uitstraling
 • Vervaardigd van hard staal
 • Bijzonder groot uitgevoerd
 • Handige handvatten
 • Kan ook als barbecue gebruikt worden
Nadelen
 • Niet al te goedkoop
 • Behoorlijk zwaar
Conclusie

De CookKing Vuurkorf Katar is volgens ons de beste luxe vuurkorf. Eigenlijk alles aan deze vuurkorf is luxe: de uitstraling, de afmetingen, de afwerking en het prijskaartje. Als je bereid bent om een bedrag van 170 euro voor een vuurkorf neer te tellen, kun je niet de mist in gaan met deze variant. Wij zijn echt groot fan van deze prachtige vuurkorf.

Beste veilige vuurkorf – Haushalt 64020 Vuurkorf vonkenscherm

Wil jij dolgraag een vuurkorf in jouw tuin neerzetten? Ben je echter nogal zuinig op de tegels in jouw tuin? Of heb je jonge kinderen of huisdieren in jouw tuin lopen? Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, zijn niet alle vuurkorven even veilig te noemen.

Speciaal voor jou zijn wij daarom ook op zoek gegaan naar de beste veilige vuurkorf. Na een lange vergelijking kwamen wij uiteindelijk op de Haushalt 64020 vuurkorf uit. Volgens ons is dit de beste veilige vuurkorf van dit moment.

Waarom deze vuurkorf zo veilig te noemen is? Dat is met name te danken aan het vonkenscherm. Je ziet dit vonkenscherm op de foto duidelijk naar voren komen; het is soort van gaas dat aan de buitenkant van de vuurkorf bevestigd is. Door dit vonkenscherm geniet je direct van de nodige voordelen:

 • De verbrande houtdeeltjes kunnen niet op de grond in jouw tuin vallen
 • Kinderen kunnen hun handen niet vanaf de zijkant in de vuurkorf steken
 • Een hond of kat kan zijn/haar neus ook niet al te snel aan het hout verbranden

Valt er onverhoopt toch nog een houtdeeltje uit deze vuurkorf? Dan ligt er gelukkig nog een plaat onder de vuurkorf. Deze plaat zie je op de foto scjuin hieronder duidelijk naar voren komen. Dankzij deze plaat weet je de grond – bijvoorbeeld het gras of de tegels – in jouw tuin perfect te beschermen.

Wij zijn echter niet alleen over de veiligheid te spreken. Nee, wij vinden dat deze vuurkorf ook een fraaie uitstraling heeft. Die fraaie uitstraling is onder meer te danken aan de kleur; grijs. De hierboven besproken varianten zijn volledig in het zwart uitgevoerd, maar deze variant is dus volledig in het grijs uitgevoerd. Een keuze die wat ons betreft prachtig uitpakt.

Ook is het super dat deze vuurkorf vrij groot uitgevoerd is. De vuurkorf heeft een hoogte van 61 centimeter en een diameter van 40 centimeter. Het is hierdoor een niet al te grote vuurkorf, maar het is ook zeker geen kleine vuurkorf. Bovendien oogt de vuurkorf bijzonder fraai dankzij het onderstel; de drie hoge poten laten deze vuurkorf echt stralen.

Iets wat wij ook nog super vinden, is het prijskaartje van deze vuurkorf. Voor deze beste veilige vuurkorf betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van slechts 42 euro. In onze ogen is dat echt heel voordelig te noemen, gezien de kwaliteit en veiligheid van de korf.

Vuurkorf bodemplaat

Wel is het goed om te weten dat de levensduur niet super lang is. Het merk Haushalt heeft namelijk gekozen voor onbewerkt staal. Dit staal brengt een fraaie uitstraling met zich mee, maar kan wel snel gaan roesten. Zeker als je de vuurkorf ‘gewoon’ in jouw tuin laat staan, kan de korf snel last van roest krijgen.

Deze vuurkorf kan redelijk snel gaan roesten.

Voordelen
 • Super veilig dankzij vonkenscherm
 • Handige plaat voor onder de vuurkorf
 • Fraaie uitstraling – grijze kleur
 • Prima afmetingen
 • Super interessante prijs
Nadelen
 • Kan redelijk snel gaat roesten
Conclusie

De Haushalt 64020 - Vuurkorf – vonkenscherm is volgens ons de beste veilige vuurkorf van dit moment. Zelfs als je jonge kinderen in jouw tuin rond hebt lopen, kun je met een gerust hart van deze vuurkorf gebruik maken. Ook is de vuurkorf voordelig geprijsd en heeft de korf een prachtige uitstraling. Al met al een ware aanrader!

Beste vuurkorf met grillrooster – La Hacienda Vancouver Vuurkorf - Ø 45 cm

Waar wil jij jouw nieuwe vuurkorf voor gaan gebruiken? Wil je deze vooral gebruiken om van de heerlijke warmte in jouw tuin te kunnen genieten? Of lijkt het je ook leuk om te kunnen grillen op de vuurkorf? Indien jouw voorkeur naar dat laatste uitgaat, moet je op zoek gaan naar een vuurkorf met grillrooster.

Krijg je bij vuurkorven standaard een grillrooster geleverd? Nee, helaas niet. Maar, niet getreurd. Wij hebben namelijk een variant gevonden die wél inclusief een grillrooster geleverd wordt. De La Hacienda Vancouver Vuurkorf - Ø 45 cm is mede door die reden de beste vuurkorf met grillrooster van dit moment.

Zoals je op de foto al kunt zien, kun je het meegeleverde grillrooster aan de bovenkant bevestigen. Nadat je dat gedaan hebt, kun je op de vuurkorf heerlijk barbecueën. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld marshmallows op de vuurkorf te bereiden; super leuk om met jouw kinderen te doen.

Tijdens het grillen hoef je bovendien niet bang te zijn voor houtdeeltjes. De vuurkorf is aan de zijkant tussen de spijlen open, maar je krijgt ook nog een bodemplaat geleverd. Alle houtdeeltjes vallen op de bodemplaat, waardoor de grond in jouw tuin perfect beschermd is. Ook dat is wat ons betreft een belangrijk positief kenmerk van deze vuurkorf.

Iets wat wij ook super vinden, is de uitstraling van deze vuurkorf. De uitstraling kan eigenlijk het beste als ‘industrieel’ getypeerd worden. Met name als je een vrij moderne tuin hebt, past deze vuurkorf prima in jouw tuin. De fraaie uitstraling is overigens ook te danken aan de zwarte kleur. Echt alle onderdelen – met uitzondering van het grillrooster – zijn in het zwart uitgevoerd.

Tevens zijn wij van mening dat het prijskaartje prima te noemen is. Deze handige en veelzijdige vuurkorf kost bij onze partner Bol.com slechts 58,50 euro. Voor dat bedrag krijg je echt een handige vuurkorf tot jouw beschikking. En ook nog eens een vuurkorf die aan ware aanwinst voor in de tuin is.

Vuurkorf grilrooster

Wel moet je goed rekening houden met de afmetingen. Deze vuurkorf heeft een prachtige vormgeving, maar er kan niet super veel hout in. Mocht je een lange avond bij deze vuurkorf willen zitten, moet je dus met enige regelmaat het hout bijvullen. Dat is echter geen al te grote straf; dit heeft op zich ook wel z’n charmes.

Je moet deze vuurkorf – door de afmetingen – regelmatig bijvullen met hout.

Voordelen
 • Geweldige uitstraling
 • Inclusief grillrooster
 • Inclusief bodemplaat (veilig en handig)
 • Relatief voordelig
 • Handige handvatten
Nadelen
 • Je moet regelmatig het hout bijvullen
Conclusie

De La Hacienda Vancouver Vuurkorf - Ø 45 cm is volgens ons de beste vuurkorf met grillrooster. Dankzij het standaard meegeleverde grillrooster kun je deze vuurkorf bijvoorbeeld ook als barbecue gebruiken; super handig. Tevens geniet je van de fraaie uitstraling, de handige handvatten en het interessante prijskaartje. Echt een prima vuurkorf voor in de meeste tuinen.

Beste voordelige vuurkorf – Esschert Design Vierkante Vuurkorf

Wil jij graag van een vuurkorf in jouw tuin genieten? Zie je het echter niet zitten om bijvoorbeeld 50 of 100 euro aan een vuurkorf uit te geven? Dan is het aan te raden om jouw pijlen op een voordelige vuurkorf te richten.

Wij hebben ook onze pijlen gericht op de beste voordelige vuurkorf. Daarbij zijn wij uitgegaan van een maximaal bedrag van 35 á 40 euro. Nadat wij meerdere voordelige vuurkoven uitgeprobeerd hadden, konden wij het volgende concluderen: de Esschert Design - Vierkante Vuurkorf is volgens ons de beste voordelige vuurkorf van dit moment.

Welk bedrag je voor deze vuurkorf neer moet leggen? Nou, bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 29,95 euro voor deze vuurkorf. In onze ogen is dat echt heel voordelig te noemen; de vuurkorf voldoet namelijk ook aan veel andere wensen wat ons betreft.

Zo heeft deze vuurkorf bijvoorbeeld een prachtig design. Dit prachtige design is te danken aan de vierkante vorm, maar ook aan de vier pootjes. Deze vier pootjes zorgen niet alleen voor de fraaie uitstralen, maar dragen ook bij aan de stevigheid van deze vuurkorf. Zelfs als het buiten relatief hard waait, blijft deze vuurkorf veilig op zijn pootjes staan.

Verder heeft het merk Esschert Design ook nog voor handige handvatten gezorgd. Je ziet ze op de foto niet heel duidelijk zitten, maar aan twee zijkanten zijn kleine handvatten te vinden. Met dank aan deze handvatten kun je deze vuurkorf makkelijk (en veilig) verplaatsen.

Ook over de algehele kwaliteit zijn wij te spreken. De vuurkorf is van dik staal vervaardigd en kent een prima afwerking. Wel moet je rekening houden met het roesten van het staal. Ons advies is dan ook om de vuurkorf veilig binnen op te bergen. Dankzij de compacte afmetingen hoeft dat geen probleem te zijn.

Esschert vuurkorf

De compacte afmetingen brengen wel een nadeel met zich mee: je moet het hout met enige regelmaat bijvullen. Als je een avondje rondom deze vuurkorf zit, heb je zeker omkijken naar het bijvullen van het hout. Houd daar goed rekening mee.

Tot slot is het jammer dat deze vuurkorf géén bodemplaat heeft. Doordat de spijlen vrij ver uit elkaar staan, hebben de houtdeeltjes alle ruimte om op de grond in jouw tuin te vallen. Ons advies is om een soort van zeil onder de vuurkorf te letten; daarmee voorkom je brandplekken op bijvoorbeeld jouw tegels of in het gras.

Deze vuurkorf heeft geen bodemplaat; dit had wat ons betreft nog een handige aanvulling geweest.

Voordelen
 • Zeer voordelig geprijsd
 • Super sfeervol
 • Fraai design
 • Handige handvatten
 • Makkelijk op te bergen
Nadelen
 • Geen bodemplaat
 • Roest relatief snel
 • Je moet het hout regelmatig bijvullen
Conclusie

De Esschert Design - Vierkante Vuurkorf is volgens ons de beste voordelige vuurkorf van dit moment. Voor nog geen 30 euro ben je al de trotse eigenaar van deze fraaie, handige en praktische vuurkorf. Doordat deze vuurkorf vrij klein is, kun je ‘m ook nog makkelijk opbergen. Bovendien is het een ideale vuurkorf voor in de kleinere tuinen.

Koopgids

Lijkt het jou heerlijk om een gezellige sfeer in jouw tuin te creëren? Lijkt het je ook heerlijk om hele avonden rondom een lekker vuurtje in jouw tuin door te brengen? Dan is de aanschaf van een goede vuurkorf zeker aan te raden.

Maar, wat is nou de beste vuurkorf? Jij bent de enige die het antwoord op deze vraag kunt geven. Voordat je dat antwoord kunt geven, moet je wel een goede vergelijking geven. Om die vergelijking te kunnen maken, is het zaak om op verschillende criteria te letten. In deze koopgids bespreken wij wat de belangrijkste criteria van een vuurkorf zijn.

Afmetingen

Allereerst is het advies om goed naar de afmetingen van de vuurkorf te kijken. Des te groter de vuurkorf is, des te minder vaak je het hout bij hoeft te vullen. Een grotere vuurkorf neemt echter wel meer plek in jouw tuin in beslag; als je een kleinere tuin hebt, is dat dus niet ideaal te noemen.

Houd hierbij ook nog rekening met het opbergen van de vuurkorf. Met name in de winterperiode is het advies dat je de vuurkorf binnen opbergt. Voor in bijvoorbeeld jouw schuur of tuinhuisje is het dan wel zo handig als de vuurkorf nog enigszins makkelijk op te bergen is.

Afmetingen van vuurkorf

Vorm

Heb jij het liefste een vierkante vuurkorf? Wil je het liefste een vuurkorf in de vorm van een half ei? Of heb je het liefste een ovale vuurkorf? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijke vormen van een vuurkorf. Kijk goed naar de vormen en bepaal wat je mooi vindt.

Design

Sowieso is het verstandig om goed naar het design van de vuurkorf te kijken. Wij raden je aan om op daarbij op de volgende facetten te letten:

 • Afmetingen + vorm: zie hierboven voor een uitgebreide toelichting
 • Kleur: ga je voor een volledig zwarte vuurkorf? Of heb je liever bijvoorbeeld een grijze vuurkorf? Aan jou de keus.
 • De pootjes: ook de pootjes van een vuurkorf zijn bepalend voor de uiteindelijke uitstraling. Let dus ook goed op de hoeveelheid pootjes en de vorm hiervan.

Handige eigenschappen

Verder willen wij je aanraden om goed op de aanwezigheid van handige eigenschappen te letten. Enkele van deze eigenschappen hebben wij voor je op een rijtje gezet:

 • Handvatten: dankzij de handvatten kun je de vuurkorf (makkelijk) verplaatsen
 • Grillrooster: met een grillrooster ben je in staat om de vuurkorf ook als soort van barbecue in te zetten
 • Bodemplaat: dankzij de bodemplaat weet je de grond te beschermen tegen de verbrande houtdeeltjes
Bodemplaat vuurkorf

Veiligheid

In onze ogen is het ook heel belangrijk om naar de veiligheid te kijken. Let hierbij goed op de ruimte tussen de spijlen, maar ook op de aanwezigheid van veiligheidsfeatures. Een typerend voorbeeld daarvan is een zogeheten vonkenscherm; in de review over de beste veilige vuurkorf (zie hierboven) vind je meer informatie over een dergelijk vonkenscherm.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding. Als je graag een kwalitatieve vuurkorf aan wilt schaffen, kies je bij voorkeur voor een vuurkorf van een gerenommeerd merk. Ook is het hierbij aan te raden om goed naar het materiaal te kijken; houd in ieder geval rekening met roestvorming bij stalen vuurkorven.

Daarbij willen wij je ook aanraden om te investeren in een goede vuurkorf. Als je een goede vuurkorf aanschaft, geniet je daar jarenlang van. Als je de investering over de totale levensduur verspreidt, vallen de kosten opeens reuze mee. Durf daarom te investeren.

Slotwoord

Is de aanschaf van een goede vuurkorf aan te raden? Ja, absoluut. Met een vuurkorf geniet je van warmte, van gezelligheid en van een unieke sfeer. Mocht je over één van bovengenoemde vuurkorven nog vragen hebben, kun je contact opnemen met de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij wensen je graag veel plezier met jouw nieuwe vuurkorf.

Tresna.nl
Logo