Raambeveiliging

Veiligheid in je woning is een onderwerp waar je de nodige aandacht aan moet geven, of je dit nu wil of niet. Je staat er best bij stil hoe je je woning wil beschermen tegen ongewenste indringers. Woninginbraken en inbrekers zijn nog altijd een reëel probleem waartegen je je wil en moet beschermen. Je kunt je woning op verschillende manieren beveiligen, bijvoorbeeld door meerpuntssloten te gebruiken, om maar iets te noemen. Beveiliging van de ramen is eveneens cruciaal. Je kunt zelf verschillende stappen ondernemen om je ramen te beveiligen, of kunt gebruik maken van een gespecialiseerde firma die je woning inbraakveilig maakt. In dit artikel staan we er even bij stil wat er bij komt kijken om je ramen inbraakveilig te maken.

Wens je meer informatie over de soorten ramen die je kunt plaatsen, dan kun je als achtergrond ons artikel lezen over het plaatsen van nieuwe kozijnen en de soorten kozijnen die er bestaan.

Ramen van je woning beveiligen
Wil je graag de ramen in je woning laten beveiligen? Dan is het aan te raden om hiervoor een specialist ter zake in te schakelen. Een offerte hiervoor aanvragen doe je eenvoudig via onderstaande knop. Je krijgt vanzelf meerdere offertes van vakmannen, waarna je direct met het gewenste bedrijf een afspraak in kunt plannen.

Meerdere offertes vergelijken

Wil je de ramen van je woning beveiligen, dan is het een goed idee om verschillende offertes aan te vragen bij firma’s die hierin gespecialiseerd zijn. Dit kan via onze website in enkele muisklikken gebeuren. Bekijk je de offertes die je eenvoudig in je mailbox ontvangt, dan sta je vaak versteld van de onderlinge prijsverschillen voor hetzelfde werk. Bovendien geeft een offerte ook een goed inzicht in hoe een aannemer een klus wil aanpakken. Dit kan ook de doorslag geven om voor een bepaalde firma te kiezen. Een goedkope offerte is oké, maar ook de vakkennis en expertise zijn belangrijk en een offerte is hier een goede staalkaart voor.

Op zoek gaan naar een goede aannemer voor het beveiligen van je ramen is niet zo gemakkelijk. Soms ken je de regio waarin je een woning gekocht hebt nog niet zo goed. Bepaalde firma’s scoren dan misschien wel goed qua naambekendheid, maar deze zijn daarom niet altijd de goedkoopste of de beste. Vraag je offertes via ons systeem aan, dan geef je een eerlijke kans aan de diverse aannemers die zich geregistreerd hebben. De beste en de goedkoopste wint zodoende altijd, en daar doe jij dan natuurlijk je voordeel mee!

Vraag dus vandaag nog je offertes aan voor het installeren van raambeveiliging!

De risico’s van onbeveiligde ramen

Risico’s van onbeveiligde ramen

Ramen zijn altijd kwetsbare punten in je woning. Inbraken gebeuren immers heel vaak langs ramen. Even een koevoet tussen een raam en een kozijn plaatsen en wat druk uitoefenen, of een welgemikte steen midden in een ruit: er zijn manieren genoeg om in te breken via ramen. Onbeveiligde ramen zijn bovendien niet alleen aantrekkelijk voor inbrekers, soms vinden vandalen het leuk om ramen in te gooien omdat de gelegenheid zich voordoet. Maar hoe kun je nu dit soort problemen vermijden zonder van je woning een versterkte burcht te maken?

Soorten raambeveiliging

Gelukkig bestaan er heel wat mogelijkheden om je ramen te beveiligen en de veiligheid van je woning te vergroten. Een professioneel bedrijf kan je hierbij bijstaan. Wat kun je zo allemaal laten doen om je ramen te beveiligen? We geven hier even een overzicht.

Het plaatsen van raamsloten

De beste manier om inbraken te voorkomen is om je ramen altijd goed te sluiten als je niet thuis bent. Dat is de basisvereiste.

Daarnaast zijn raamsloten een interessante manier om ramen inbraakveilig te maken. Veel hangt hierbij af van het type raam.

Openslaande ramen met scharnieren kun je vergelijken met deuren. Hier kun je gemakkelijk bij de plaatsing een cilinderslot op laten voorzien.  Dit is dus iets waar je aan moet denken op het moment dat je ramen laat plaatsen. Zorg er bij de keuze van het slot ook voor dat de cilinder niet afgebroken kan worden en dat er een kerntrekbeveiliging voorzien is.

Bij klassieke draairamen of kiepramen of een combinatie van beide, is er in huis een handvat waarmee je het raam kunt openmaken. Van buiten kun je dit in principe niet doen. Om te vermijden dat iemand van buiten toch het scharnier forceert om binnen te komen, kun je aan de binnenzijde van het raam nog een extra slot laten plaatsen. Dit beveiligt het raam en heeft bovendien ook nog eens een afschrikkend effect. Een andere naam voor een dergelijk slot is een opzetslot of een raamgrendel.

Ramen van je woning beveiligen
Wil je graag de ramen in je woning laten beveiligen? Dan is het aan te raden om hiervoor een specialist ter zake in te schakelen. Een offerte hiervoor aanvragen doe je eenvoudig via onderstaande knop. Je krijgt vanzelf meerdere offertes van vakmannen, waarna je direct met het gewenste bedrijf een afspraak in kunt plannen.

Over meerpuntssloten

Nemef Veiligheidsbijzetslot 1008

Er bestaan verschillende soorten meerpuntssloten. Je kunt ze in opbouw plaatsen of in het raam laten integreren. Bovendien kun je ze ook cilinderbediend of krukbediend gebruiken.

Wat is het verschil tussen een cilinderbediend of krukbediend driepuntsslot?

  • Een cilinderbediend slot gebruik je precies op dezelfde manier als een cilinderslot. Je draait de sleutel in het slot om het raam te openen of te sluiten. In plaats van op een punt, sluit het slot gewoon op meerdere plaatsen het raam af.
  • Een krukbediend driepuntsslot werkt op een andere manier. Door de kruk omhoog te trekken, sluiten de nachtschoten de deur af. Daarna vergrendel je het raam met de sleutel. Voor krukbediende driepuntsslot is zowel binnen als buiten een klink nodig. Druk je de klink omlaag zonder de deur af te sluiten, dan ontgrendel je de nachtschoten terug.

Krukbediende driepuntssluitingen zijn over het algemeen minder duurzaam en handig dan sleutelbediende driepuntssluitingen. Dit is zo, omdat je op de kruk veel druk moet geven. Als je slot dan wat moeilijker sluit, ben je geneigd om de kruk met een extra harde ruk naar omhoog te trekken. Precies hierdoor beschadig je soms het slot of trek je de klink gewoonweg los.

De meeste krukbediende modellen zijn ook verkrijgbaar in sleutelbediende uitvoering. Wil je een krukbediend slot vervangen, dan is het de moeite waard om te kijken of je het kunt vervangen door een sleutelbediend driepuntsslot.

Veiligheidsbeslag

Een driepuntsslot heeft veel voordelen naar veiligheid toe. De meeste driepuntssloten hebben een SKG-certificering van drie sterren. Let hier zeker op bij de aankoop van een driepuntsslot.

Als een driepuntsslot een SKG-certificering van drie sterren heeft, ben je bijvoorbeeld zeker dat het slot ook een veilige cilinder heeft en uitgerust is met speciaal beslag om het kerntrekken te bemoeilijken.

Een cilinderslot met een 3-sterren SKG keurmerk betekent dat inbrekers minstens zes minuten nodig hebben om binnen te breken. Meestal blijkt dat inbrekers bij het zien van anti-kerntrekbeslag kiezen voor een volgende woning die niet uitgerust is met een dergelijke beveiliging.

Verschillende merken meerpuntssluitingen

Ben je overtuigd van het nut van een driepuntssluiting, dan is er nog altijd de vraag welk slot je moet kiezen. Bij het vergelijken van de mogelijkheden stel je jezelf het best volgende vragen:

  • Is het driepuntsslot geschikt voor een specifiek soort raam? Bijvoorbeeld een houten raam, een kunststof raam of een aluminium raam?
  • Met welk soort sloten sluit het driepuntsslot af? Met verschillende conische nachtschoten of met haakschoten die extra stevig in het kozijn haken.
  • Heb ik een driepuntsslot nodig voor een linksdraaiend of rechtsdraaiend raam?

Veiligheidsfolie

Iets waar je misschien niet direct aan denkt, maar wat wel een efficiënte manier is om je woning te beveiligen, is door te werken met veiligheidsfolie. Door veiligheidsfolie op je ramen aan te brengen, maak je het moeilijker voor inbrekers om een raam te breken. Veiligheidsfolie houdt het glas bij elkaar na een breuk. Zelfs als het glas wordt ingeslagen, blijven de stukken aan elkaar hangen. 

Veiligheidsfolie is bekend uit de wereld van de automobielindustrie, waarbij een gebroken voorruit ook niet in stukjes uit elkaar spat, maar netjes bij elkaar gehouden wordt. Veiligheidsfolie bij ramen in je woning is verkrijgbaar in verschillende tinten. Het kan volledig transparant zijn of een verhullend effect hebben, wat in sommige situaties ook mooi meegenomen is, denk bijvoorbeeld aan een badkamer op het gelijkvloers. 

Veiligheidsfolie is niet alleen goed om het inbrekers moeilijk te maken, maar kan ook gewoon een algemene beveiliging zijn, bijvoorbeeld voor grote vensters die veel wind vangen.

Rolluiken laten plaatsen

Rolluiken laten plaatsen

Rolluiken zijn eveneens een interessante optie om ramen te beschermen. Dit evenwel op voorwaarde dat het veilige, professionele en moderne rolluiken zijn. Ouderwetse rolluiken die je met een lint en een mechanisch systeem optrekt of neerlaat, lijken misschien veilig. Dergelijke gesloten rolluiken geven echter een vals gevoel van veiligheid. Inbrekers duwen ze van buitenaf gewoon omhoog waarna ze zich toch een toegang tot je huis forceren.

Belangrijk dus is dat je de rolluiken ook veilig op slot kunt zetten. Het beste werken rolluiken die je elektronisch kunt bedienen. In de meeste gevallen gebruik je hier dan een afstandsbediening of je smartphone voor. Je krijgt dan ook meldingen als iemand ze probeert open te maken.

Rolluiken zijn niet alleen interessant om je woning te beveiligen, ze beschermen ook tegen de kou of de warmte, en zorgen voor geluidsisolatie en privacy. Professioneel geïnstalleerde rolluiken kunnen zoals gezegd worden bediend met een afstandsbediening of je kunt de bediening ervan integreren in je smart home systeem.

Veiligheidsroosters

Een vrij drastische manier om ramen te beschermen is door gebruik te maken van veiligheidsroosters. Veiligheidsroosters zijn stalen of aluminium roosters die voor het raam geplaatst worden om te voorkomen dat inbrekers toegang krijgen tot je huis. Ze zijn sterk en duurzaam, waardoor ze een zeer effectieve manier zijn om je ramen te beveiligen. Je kunt ze vast in het raamkozijn maken, of kunt ze laten werken met een scharnier. 

Het nadeel is wel dat je hiermee van je woning als het ware een soort gevangenis maakt. Maar in sommige situaties of voor bedrijven kan dit een handige optie zijn. Denk bijvoorbeeld aan ramen op een plaats waar je niet de hele tijd vertoeft, bijvoorbeeld achteraan je garage of een groot kelderraam.

Ramen van je woning beveiligen
Wil je graag de ramen in je woning laten beveiligen? Dan is het aan te raden om hiervoor een specialist ter zake in te schakelen. Een offerte hiervoor aanvragen doe je eenvoudig via onderstaande knop. Je krijgt vanzelf meerdere offertes van vakmannen, waarna je direct met het gewenste bedrijf een afspraak in kunt plannen.

Voordelen van professionele raambeveiliging

Je vraagt je nu misschien af waarom je met een professioneel bedrijf in zee zou gaan om je ramen te beveiligen in plaats van zelf aan de slag te gaan? In heel wat online zaken of doe-het-zelfwinkels kun je een grote waaier aan producten kopen om je ramen te beschermen. Je kunt dit inderdaad doen, maar toch heeft het enkele belangrijke voordelen om samen te werken met professionals. We zetten hier even deze voordelen op een rij, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

  • Ervaring en expertise. Professionele bedrijven hebben de nodige expertise en ervaring op het gebied van raambeveiliging. Ze begrijpen de risico's en kunnen een oplossing op maat aanbieden die past bij jouw specifieke situatie. Als een professioneel bedrijf een klus uitvoert, dan geniet je van een garantie en ben je zeker dat dit volgens geijkte kwaliteitsprocedures verloopt.
  • Kwaliteitsgarantie. Door een professioneel bedrijf in te schakelen, kun je erop vertrouwen dat de geleverde producten van hoge kwaliteit zijn en dat de installatie correct en betrouwbaar wordt uitgevoerd. Dit vermindert het risico op fouten en zorgt ervoor dat de beveiliging van je ramen effectief is. Treedt er toch een probleem op met een slot, dan kun je een beroep doen op deze firma om het probleem te bekijken en te herstellen. 
  • Beveiliging op maat van je woning en je eigen wensen. Professionele bedrijven kunnen de raambeveiliging aanpassen aan je eigen specifieke behoeften en wensen. Zo houden ze rekening met het type van ramen, de locatie van je woning en je budget, om zo tot de beste globale oplossing te komen. Het draait hier dan allemaal om “eerlijk advies”. Soms zal een bedrijf je aanraden om gewoon de ramen in zijn geheel te vervangen in plaats van er een slot op te plaatsen, en met dit advies ben je dan ook beter af dan met een voorlopige oplossing.
  • Onderhoud en nazorg. Naast de installatie kunnen professionele bedrijven ook onderhouds- en servicediensten aanbieden. Ze kunnen regelmatig onderhoud uitvoeren om ervoor te zorgen dat de beveiligingsmaatregelen optimaal blijven functioneren en eventuele problemen snel kunnen oplossen. Werk je met een smart home systeem, dan kunnen ze hiervoor de software updaten en ervoor zorgen dat alles weer netjes en gesmeerd loopt.

Vraag nu je offerte aan voor het beveiligen van je ramen

Beveiligen van ramen

Via onze website vraag je verschillende offertes aan voor het beveiligen van je ramen.

Het is een goed idee om verschillende offertes aan te vragen en te vergelijken. Vraag via ons systeem verschillende offertes aan bij bedrijven die raambeveiligingsdiensten aanbieden en vergelijk hun aanbod. Kijk naar de ervaring van het bedrijf, klantrecensies en de kwaliteit van hun producten en diensten.

Wees specifiek als je een vraag stelt over een offerte. Geef bijvoorbeeld informatie over welke types van ramen je hebt, welke beveiliging je zelf wenst en wat mogelijke andere vereisten zijn.

Als je twijfels hebt over de betrouwbaarheid van een bedrijf, aarzel dan niet om referenties te vragen. Neem contact op met eerdere klanten en vraag naar hun ervaring met het bedrijf en de kwaliteit van de geleverde diensten.

Raambeveiliging is een investering in de veiligheid van je huis, maar het is belangrijk om een budget vast te stellen en rekening te houden met de kosten bij het aanvragen van offertes. Vergelijk prijzen en kijk naar de prijs-kwaliteitverhouding voordat je een beslissing neemt.

Ramen van je woning beveiligen
Wil je graag de ramen in je woning laten beveiligen? Dan is het aan te raden om hiervoor een specialist ter zake in te schakelen. Een offerte hiervoor aanvragen doe je eenvoudig via onderstaande knop. Je krijgt vanzelf meerdere offertes van vakmannen, waarna je direct met het gewenste bedrijf een afspraak in kunt plannen.

Slotwoord

Je ramen goed beveiligen is essentieel om je woning goed en doeltreffend te beveiligen. Je ramen laten beveiligen door professionals is dan nog een extra goede bescherming tegen inbrekers en andere ongewenste indringers.

Wens je nog verder te gaan en meteen ook op andere vlakken je woning te isoleren, lees dan zeker onze artikelen over kozijnen in pvc, hout of aluminium en over de beste cilindersloten op de markt.

Een beroep doen op een specialist om je ramen te laten beveiligen kost je dan wel wat meer, maar dan ben je meteen ook zeker dat de werken volgens alle normen en kwaliteitseisen zijn uitgevoerd. Je krijgt meteen netjes alle papieren die je nodig hebt om bijvoorbeeld een verzekering af te sluiten.

Kies je voor een professioneel bedrijf, dan betaal je misschien wat meer, maar dan ben je ook zeker dat je mee profiteert van hun expertise en kwaliteit. Aarzel dus niet om offertes aan te vragen bij gespecialiseerde bedrijven om de beste oplossing te vinden die past bij jouw specifieke situatie en budget!

Tresna.nl
Logo