Alarmsysteem

Je woning beschermen is belangrijk om de veiligheid van jezelf en je gezin te verzekeren. Een goed en professioneel geplaatst alarmsysteem is een heel efficiënte manier om je huis op-en-top te beveiligen, waardoor je altijd van een gevoel van veiligheid geniet. In dit artikel bespreken we de verschillende mogelijkheden om een alarmsysteem te laten plaatsen. We staan stil bij de vraag of je dit zelf kunt doen, dan wel of het beter is om een professioneel bedrijf in te schakelen om deze taak uit te voeren. We staan ook even stil bij de trend van smart home systems en leggen de link naar andere aspecten van beveiliging, zoals raambeveiliging. Daarbij denken we aan cilindersloten of opzetsloten die je op ramen kunt plaatsen.

Je woning met geavanceerde technologie beveiligen: de meerwaarde van professionele alarmsystemen.

Woning middels alarmsysteem laten beveiligen
Wil je graag je woning laten uitrusten met een alarmsysteem? Dan is het aan te raden om hiervoor een specialist ter zake in te schakelen. Een offerte hiervoor aanvragen doe je eenvoudig via onderstaande knop. Je krijgt vanzelf meerdere offertes van vakmannen, waarna je direct met het gewenste bedrijf een afspraak in kunt plannen.

Alarmsystemen veranderen razendsnel

Heb je jaren geleden al eens een alarmsysteem gezien, en was je toen niet helemaal overtuigd? Dan is dit misschien het goede moment om je mening te herzien. Alarmsystemen evolueren immers razendsnel en maken gebruik van de nieuwste technologieën. Wat ooit begon als een eenvoudig systeem dat een sirene liet loeien zodra er ergens beweging gedetecteerd werd, is nu een geavanceerd en high tech gegeven geworden, dat bovendien voor elk budget toegankelijk is. Moderne alarmsystemen zijn enorm veelzijdig en flexibel. Je kunt ze aanpassen aan jouw leefsituatie en aan de bouw van je huis.

Waaruit bestaat een alarmsysteem?

Camerabewaking voor thuis

Een typisch alarmsysteem bestaat uit verschillende componenten die samenwerken om een goede beveiligingsoplossing te bieden. Hier geven we even een overzichtje van de verschillende componenten waaruit een alarmsysteem meestal bestaat.

  • Bewegingssensoren. Deze componenten nemen, zoals de naam het zegt, beweging waar en geven een signaal als er iemand zich toegang tot je woning wil verschaffen.
  • Daarnaast zijn er ook deur- en raamsensoren die je op ramen en deuren kunt plaatsen. Deze geven een signaal als iemand de ramen of deuren opent of forceert.
  • Glasbreuksensoren kunnen ook een onderdeel van het systeem zijn. Deze reageren op het geluid van brekend glas. Ze activeren met andere woorden het alarm zodra ze dit geluid waarnemen. In het geval van een poging tot inbraak kun je zodoende snel reageren als er een ruit gebroken wordt.
  • Sirenes en melders. Dit zijn apparaten die verbonden zijn met en reageren op de sensoren. Ze geven een luid geluid af op het moment dat een van de sensoren in werking treedt of sturen een melding naar een beveiligingscentrale. Dit hoeft bovendien niet altijd met een luid lawaai gepaard te gaan, je kunt ook gewoon een stille melding krijgen op je smartphone.
  • Bedieningspanelen. Hiermee configureer je en bedien je je alarmsysteem. Je kunt het alarmsysteem bijvoorbeeld met de bedieningspanelen inschakelen of uitschakelen. Je kunt ook alarmmeldingen bekijken en de nodige instellingen doen, waarbij je bijvoorbeeld het alarm enkel laat werken op momenten dat er niemand in het gebouw is.
  • Beveiligingscamera’s zijn een onderdeel van een modern beveiligingssysteem. Deze zijn op veel vlakken goed. Ze schrikken inbrekers bijvoorbeeld af en als er toch iemand inbreekt, dan kun je beelden overmaken aan de politie. Deze beelden gelden dan als bewijsmateriaal. Meer informatie lees je hierover in onze artikels over camerabewaking. We hebben ook een top vijf van reviews voor de beste bewakingscamera’s die je bij onze partners kunt kopen.

Een alarmsysteem laten installeren door een professionele firma heeft heel wat voordelen

Misschien vraag je je wel af waarom je niet gewoon zelf een alarmsysteem kunt installeren. Dit is inderdaad perfect mogelijk. Toch heeft het heel wat voordelen om hier een professionele firma voor in te schakelen. We zetten even de belangrijkste voordelen op een rij.

Professionele firma’s staan voor maatwerk

Professionele beveiligingsbedrijven begrijpen dat elk huis anders is en unieke beveiligingsbehoeften heeft. Wie een bedrijf runt dat alarmsystemen installeert, is gepassioneerd door zijn vak en kan een oplossing op maat aanbieden die past bij jouw specifieke situatie. Door een professioneel bedrijf in te schakelen, krijg je een alarmsysteem dat is afgestemd op de indeling van je huis, je leefgewoonten en je budget.

Expertise en technologische kennis

Een professionele beveiligingsfirma schoolt zich continu bij om de nieuwste oplossingen aan hun klanten te kunnen aanbieden. Op die manier maak je gebruik van hun expertise om een alarmsysteem te laten installeren. Ze kunnen bovendien ook zelf systemen samenstellen, waarbij ze zorgen voor een perfecte verbinding tussen een bedieningspaneel van type A en beveiligingscamera’s van type B, om maar iets te zeggen. Verder hebben deze bedrijven ook de nodige kennis om de link te maken met andere beveiligingssystemen, zoals bijvoorbeeld raambeveiliging of veiligheidssloten.

Wij vinden het belangrijk dat een firma die beveiligingssystemen en alarmsystemen installeert ook stilstaat bij andere aspecten van veiligheid. Zo moeten ze advies kunnen geven of de toegang tot je woning wel genoeg beveiligd is bijvoorbeeld. Het heeft immers geen zin om een alarmsysteem te plaatsen als je de voordeur eenvoudig kunt openen. Bekijk daarom samen met de beveiligingsfirma of een andere partner de mogelijkheid om degelijke cilindersloten te plaatsen met een SKG-certificering. Wist je dat een cilinderslot met een SKG-certificering van drie sterren het werk van inbrekers met zes minuten vertraagt? Dit lijkt misschien niet veel, maar voor inbrekers is dit een eeuwigheid. 

Betrouwbare monitoring

Laat je een alarmsysteem installeren door een professionele firma, dan kunnen zij ook het beheer ervan helemaal of gedeeltelijk uitvoeren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld continu het systeem monitoren en zelf de politie verwittigen als dit nodig is. De veiligheid in en rond je huis wordt de hele tijd opgevolgd, zelfs wanneer je niet thuis bent. Je hoeft zelf ook geen actie te ondernemen in geval van nood. De beveiligingsbedrijven reageren dan en nemen de gepaste maatregelen in jouw plaats.

Onderhoud en service

Naast de installatie kunnen professionele beveiligingsbedrijven ook onderhouds- en servicediensten aanbieden. Ze kunnen regelmatige controles uitvoeren, software-updates installeren en eventuele problemen snel oplossen. Dit garandeert dat je alarmsysteem altijd optimaal werkt. Na verloop van tijd wordt dit extra belangrijk, want anders riskeer je dat je plots een volledig nieuw systeem qua hardware moet installeren.

Smart home systemen en integratie

Alarmsysteem smart home

Een trend in de beveiligingsindustrie waar je niet naast kunt kijken, is de integratie van alarmsystemen met smart home technologieën.

Een smart home systeem, ook wel bekend als een domoticasysteem, is in feite een netwerk van slimme apparaten die met elkaar communiceren en samenwerken om je huis comfortabeler, efficiënter en in de context van ons artikel ook veiliger te maken. Deze apparaten kunnen van alles zijn, zoals slimme thermostaten, verlichting, beveiligingscamera's, deurbellen, alarmsystemen, sloten, speakers, huishoudelijke apparaten en nog veel meer.

Wat deze apparaten zo slim maakt, is hun vermogen om verbinding te maken met het internet en opdrachten te ontvangen en uit te voeren. Hierdoor kun je ze bedienen en automatiseren met behulp van een app op je smartphone of zelfs met je stem via spraakassistenten zoals Google Assistant of Amazon Alexa. Het is alsof je een persoonlijke assistent hebt die naar je luistert en je wensen vervult.

Met een smart home systeem kun je verschillende scenario's instellen op basis van je behoeften en voorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld een ‘Goedemorgen'-scenario creëren waarbij de gordijnen automatisch open gaan, de koffiemachine begint te pruttelen en de radio zachtjes aangaat, allemaal op het tijdstip dat jij wilt. Of je kunt een ‘Veiligheid'-scenario instellen waarbij de beveiligingscamera's worden ingeschakeld, de verlichting automatisch aangaat als je niet thuis bent en je een melding op je telefoon ontvangt als er iets ongewoons gebeurt.

Daarnaast kan een smart home systeem je ook helpen om energie te besparen. Met slimme thermostaten kun je bijvoorbeeld de temperatuur in huis regelen, zelfs als je niet thuis bent. Je kunt het licht automatisch uitschakelen wanneer er niemand in een kamer is, waardoor je energieverspilling voorkomt. Dit komt aan bod in ons artikel over slimme thermostaten.

Met een smart home systeem kun je je alarmsysteem dus eenvoudig bedienen via je smartphone, waar je ook bent. Je kunt meldingen ontvangen bij alarmgebeurtenissen, live beelden van beveiligingscamera's bekijken en zelfs andere slimme apparaten, zoals verlichting en thermostaten, integreren met je beveiligingssysteem. Deze integratie biedt niet alleen meer gemak, maar versterkt ook de beveiliging van je huis.

Goede redenen om zelf een alarmsysteem te installeren?

Je kunt er ook zelf voor kiezen om je eigen alarmsysteem te installeren. Dit kan perfect als je goed op de hoogte bent van de laatste snufjes en je bijvoorbeeld al je eigen smart home systeem bij je thuis lopen hebt. Weet je daarnaast hoe je sensoren moet installeren en hoe je bijvoorbeeld camera’s moet positioneren om een maximaal bereik te hebben, dan kun je het zeker overwegen om zelf een alarmsysteem te plaatsen.

Woning middels alarmsysteem laten beveiligen
Wil je graag je woning laten uitrusten met een alarmsysteem? Dan is het aan te raden om hiervoor een specialist ter zake in te schakelen. Een offerte hiervoor aanvragen doe je eenvoudig via onderstaande knop. Je krijgt vanzelf meerdere offertes van vakmannen, waarna je direct met het gewenste bedrijf een afspraak in kunt plannen.

Meerdere offertes vergelijken

Wil je je woning met een alarmsysteem uitrusten, dan is het een goed idee om verschillende offertes aan te vragen. Dit kan via onze website in enkele muisklikken gebeuren. Bekijk je de offertes die je eenvoudig in je mailbox ontvangt, dan sta je vaak versteld van de onderlinge prijsverschillen voor hetzelfde werk. Bovendien geeft een offerte ook een goed inzicht in hoe een bedrijf gespecialiseerd in beveiliging de klus wil aanpakken. Dit kan ook de doorslag geven om voor een bepaalde firma te kiezen. Een goedkope offerte is oké, maar ook de vakkennis en expertise zijn belangrijk en een offerte is hier een goede staalkaart voor.

Beste beveiligingscamera buiten prijs

Op zoek gaan naar een goede aannemer voor het installeren van een alarmsysteem is niet zo gemakkelijk. Soms ken je de regio waarin je een woning gekocht hebt nog niet zo goed. Bepaalde firma’s scoren dan misschien wel goed qua naambekendheid, maar deze zijn daarom niet altijd de goedkoopste of de beste. Vraag je offertes via ons systeem aan, dan geef je een eerlijke kans aan de diverse bedrijven die zich geregistreerd hebben. De beste en de goedkoopste wint zodoende altijd, en daar doe jij dan natuurlijk je voordeel mee!

Wens je nog verder te gaan en je woning op andere manieren te beveiligen? Lees dan zeker onze artikels over smart locks of de beste koop qua beveiligingscamera’s. Een beroep doen op een specialist om een alarmsysteem bij je woning te installeren kost wel wat, maar dan ben je meteen zeker dat het werk voldoet aan alle normen en kwaliteitseisen. En dankzij dit vakwerk wordt je woning op een discrete manier extra veilig. Vraag vandaag nog via onze website vrijblijvend verschillende offertes voor je nieuwe alarmsysteem aan!

Woning middels alarmsysteem laten beveiligen
Wil je graag je woning laten uitrusten met een alarmsysteem? Dan is het aan te raden om hiervoor een specialist ter zake in te schakelen. Een offerte hiervoor aanvragen doe je eenvoudig via onderstaande knop. Je krijgt vanzelf meerdere offertes van vakmannen, waarna je direct met het gewenste bedrijf een afspraak in kunt plannen.

Slotwoord

Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat je een goed zicht hebt op de mogelijkheden van beveiligingssystemen voor je woning. Een degelijk alarmsysteem is goed voor je gemoedsrust, punt uit.

Het plaatsen van een professioneel alarmsysteem is daardoor een waardevolle investering in de veiligheid van je huis. Moderne alarmsystemen bieden een breed scala aan componenten en maatwerkoplossingen die kunnen worden geïntegreerd met andere beveiligingssystemen. Door te kiezen voor een professioneel beveiligingsbedrijf, profiteer je van hun expertise, betrouwbaarheid en service. Aarzel niet om offertes aan te vragen bij gespecialiseerde bedrijven om het beste alarmsysteem te vinden dat past bij jouw specifieke behoeften en budget!

Tresna.nl
Logo