Beste sleutelkluis

Sleutels onder de deurmat verbergen of in een bloempot bewaren bij de voordeur? Dat is geen goed idee. Wil je iemand binnen laten in je woning terwijl je er zelf niet bent? Dan gebruik je het beste een sleutelkluis.

Het principe van een sleutelkluis is eenvoudig. Je bergt een sleutel op in een kluisje dat je buiten aan een muur hangt. De sleutelkluis open je met een code, die je met verschillende mensen kunt delen. De persoon die je wenst binnen te laten, opent het kluisje met de code, en kan zo zonder problemen binnen. Zodoende hoef je niet op voorhand een sleutel te geven of de sleutel inderdaad zoals je vroeger vaak zag onder een deurmat te leggen.

Onze top 5 sleutelkluizen

Afbeelding

Product


MasterLock sleutelkluis 5401EURD

Onze beste koop!

MasterLock sleutelkluis 5401EURD

Beste koop sleutelkluis

of

CLAVEM sleutelkluis met cijferslot

CLAVEM sleutelkluis met cijferslot

Beste verplaatsbare sleutelkluis

of

MasterLock 5425EURD sleutelkluis

MasterLock 5425EURD sleutelkluis

Beste premium sleutelkluis

of

Yale Y500-187-1

Yale Y500-187-1

Beste kindvriendelijke sleutelkluis

of

SMC Products Sleutelkluis

SMC Products Sleutelkluis

Beste veilige sleutelkluis voor personeel

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

MasterLock sleutelkluis 5401EURD

Beste koop sleutelkluis

MasterLock sleutelkluis 5401EURD

of

CLAVEM sleutelkluis met cijferslot

Beste verplaatsbare sleutelkluis

CLAVEM sleutelkluis met cijferslot

of

MasterLock 5425EURD sleutelkluis

Beste premium sleutelkluis

MasterLock 5425EURD sleutelkluis

of

Yale Y500-187-1

Beste kindvriendelijke sleutelkluis

Yale Y500-187-1

of

SMC Products Sleutelkluis

Beste veilige sleutelkluis voor personeel

SMC Products Sleutelkluis

of

Voor- en nadelen van een sleutelkluis

Je merkt het, een sleutelkluisje heeft diverse voordelen. Maar tegelijk hou je ook best rekening met de nadelen die dit item kan hebben.

Voordelen sleutelkluis:

 • Je bewaart sleutels buiten op een veilige manier
 • Je geeft eenvoudig toegang tot je woning zonder dat je de sleutel moet overhandigen
 • Sleutelkluizen zijn veilig en sterk en dus moeilijk open te breken
 • Minder sleutels in omloop
 • Altijd een reservesleutel als je zelf je sleutel binnen vergeet of verliest

Nadelen sleutelkluis

 • Je kunt de cijfercode vergeten
 • Slecht beveiligde sleutelkluizen kun je openbreken
 • Eens de kluis open is, kan iemand de kluis saboteren door een andere code in te stellen.
 • Goedkope modellen breken inbrekers gewoon open
 • Je kunt ook altijd een sleutel bij je buurman geven, dan hoef je geen sleutelkluis te hebben

In dit artikel hebben we vijf vaak verkochte sleutelkluizen voor jou geselecteerd. We geven duidelijk de voor- en de nadelen van elk model uit onze selectie aan. We hebben gekeken naar de prijs-kwaliteitsverhouding, de duurzaamheid, het comfort en de handigheid van de sleutelkluizen. Sowieso zijn alleen sleutelkluizen met een hoge score op alle vlakken in onze selectie terecht gekomen.

Ben je op zoek naar een sleutelkluis om handig en veilig sleutels op te bergen, dan raden we je aan onze top 5 en de reviews als leidraad bij je aankoop te gebruiken. Denk hierbij ook aan specifieke behoeften zoals toegankelijkheid voor personeel of toegankelijk voor kinderen. Pas dan kies je de juiste sleutelkluis voor jouw situatie.

Beste koop sleutelkluis – MasterLock sleutelkluis 5401EURD

De beste koop als sleutelkluis is voor ons de MasterLock 5401EURD. Dit kluisje voldoet aan alle voorwaarden die je van een dergelijk product mag verwachten. Zo is het om te beginnen een heel stevige en robuuste kluis. De behuizing en het slot zijn ijzersterk. Daarnaast is de sleutelkluis gemakkelijk te bedienen. De cijfercilinders draaien soepel, waardoor je snel de juiste code vormt. Het is hierbij mogelijk om de code van jouw keuze in te stellen. Dit kan dan bijvoorbeeld een code zijn die je zelf gemakkelijk onthoudt zonder dat je hem ergens op moet schrijven. 

Wil je later de code veranderen, bijvoorbeeld omdat je iemand niet langer gebruik wenst te laten maken van de sleutelkluis, dan kan dit ook. Het valt op dat er behoorlijk wat ruimte is in het kluisje. Je kunt er dus gerust meerdere sleutels in opbergen zonder dat het een rommelboel wordt.

Hiermee komen we bij de nadelen van deze sleutelkluis. We vinden het jammer dat er weinig extraatjes aan verbonden zijn. Er is bijvoorbeeld geen afschermkap die het cijferslot beschermt tegen regen en wind te bespeuren. De cijfers zijn ook niet verlicht, wat de bediening in het donker net iets moeilijker maakt. Er is wel wat ruimte in het kluisje, maar het is geen afgewerkt opbergvakje, bijvoorbeeld is er geen haakje om een sleutel aan op te hangen. Nu vallen de sleutels er wel heel erg gemakkelijk uit als je het kluisje openmaakt.

Sleutels kunnen uit de kluis vallen.

Voordelen
 • Makkelijk te bevestigen
 • Behoorlijk wat ruimte in het kluisje
 • Cijfercilinders draaien soepel
Nadelen
 • Geen verlichting
 • Geen afschermkap
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een veilige en gemakkelijk te bevestigen sleutelkluis voor een eerlijke prijs zoekt. Er is ruimte voor verschillende sleutels in het kluisje en je stelt eenvoudig een code in. Hou er rekening mee dat dit sleutelkluisje vrij basic is, verlichting of een afschermkap vind je hier bijvoorbeeld niet.

Beste verplaatsbare sleutelkluis – CLAVEM sleutelkluis met cijferslot

Ben je op zoek naar een sleutelkluis, maar vind je het geen goed idee om deze ergens in de buurt van je woning aan een muurtje of een schutting vast te schroeven? Dan kun je gebruik maken van een verplaatsbare sleutelkluis. De beste koop in dit verband is de sleutelkluis van het merk Clavem. Je kan deze sleutelkluis een beetje zien als een groot hangslot. Dit hangslot bevestig je dan rond een paal of aan een hekken. Weet je de juiste code, dan open je het kluisje en haal je er een opgeborgen sleutel uit. 

Het vormen van de cijfercode laat je ook toe het hangslot los te maken en de sleutelkluis desgewenst op een andere plaats te hangen. Naast een handige sleutelkluis is het vooral ook een stevige en veilige beschermingsplaats voor je sleutels. Deze Clavem-sleutelkluis is perfect om reservesleutels veilig op te bergen. Je kunt de kluis heel moeilijk openbreken, en daarnaast is de binnenkant ook nog eens waterdicht.

Heeft deze Clavem sleutelkluis ook nadelen horen we u al vragen? Het is niet zo gemakkelijk om minpunten te ontdekken bij deze sleutelkluis, al moet je er wel rekening mee houden dat de ruimte in het kluisje heel beperkt is. Verder is het jammer dat deze Clavem-kluis geen SKG-certificaat heeft naar veiligheid. Als je even de handleiding doorneemt, kun je zomaar de code wijzigen. Maar in de meeste gevallen is dit niet echt een probleem.

Weinig ruimte in de kluis.

Voordelen
 • Werkt als een hangslot
 • Geen vaste plaats nodig
 • Geen boorgaten nodig
 • Cijfercilinders draaien soepel
 • Weersbestendig
Nadelen
 • Weinig ruimte in de kluis
 • Iedereen kan de code wijzigen
 • Geen SKG-certificaat
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een handige sleutelkluis zoekt, maar deze niet op een vast punt aan een muur wil hangen. Omdat dit sleutelkluisje als een hangslot werkt, verplaats je het wanneer je dit wil en hoef je geen boorgaten te maken. Het kluisje scoort hoog qua veiligheid, al moet je er rekening mee houden dat er weinig opbergruimte is.

Beste premium sleutelkluis – MasterLock 5425EURD sleutelkluis

Ben je op zoek naar een veilige en praktische sleutelkluis? En mag deze voor jou iets meer kosten dan een gewone budget-sleutelkluis, op voorwaarde dat je er een aantal handige eigenschappen bij krijgt? Dan raden we je deze MasterLock 5425EURD aan. Dit is een sleutelkluis die gelijkaardig is aan onze beste koop, de MasterLock 5401EURD, maar nog enkele extra functies heeft. We denken hierbij bijvoorbeeld aan de verlichte sleutelcilinders. Hierdoor is het gemakkelijk sleutels zonder gedoe in het donker uit de sleutelkluis te halen.

Een ander extraatje is de beschermkap voor het voorpaneel van de sleutelkluis. Vooraleer je de code ingeeft, klap je dit beschermingspaneel naar beneden. Dit beschermingspaneel zorgt ervoor dat er geen water in het kluisje kan sijpelen. Daarnaast zorgt het beschermingspaneel er ook voor dat de sleutelkluis gewoon minder opvalt.

Heeft deze MasterLock 5425EURD ook enkele nadelen? We noteren er toch wel enkele. Zo vinden we de opbergruimte in het kluisje wel heel erg beperkt. Er is bijvoorbeeld ook geen haakje voorzien om de sleutels aan op te hangen. Daarnaast heeft deze MasterLock geen SKG-keurmerk, al scoort het product sowieso wel hoog op het vlak van veiligheid. Het is een sleutelkluisje met een vaste bevestiging aan de muur, en dieven kunnen op zich met een breekijzer het kluisje van de muur breken en proberen open te breken. Hang het daarom sowieso best op een discrete en onopvallende plaats.

Geen SKG-keurmerk.

Voordelen
 • Cijfercilinders draaien soepel
 • Cijfers zijn verlicht, handig in het donker
 • Klep om cilinderslot te beschermen
Nadelen
 • Vaste bevestiging nodig
 • Weinig opbergruimte
 • Geen SKG-keurmerk
Conclusie

De Bollé veiligheidsbril bol is volgens ons de beste lichte veiligheidsbril. Dankzij het gewicht van slechts 48 gram voel je deze bril eigenlijk niet op jouw neus zitten. De bril sluit bovendien perfect op de contouren van jouw oogkassen aan, waardoor jouw ogen perfect beschermd zijn. Wat wens je nog meer?

Beste kindvriendelijke sleutelkluis – Yale Y500-187-1

Is een sleutelkluis voor jou vooral een plaats om een reservesleutel in op te bergen zodat je kinderen na schooltijd gemakkelijk zelf naar huis kunnen en thuis binnen kunnen? Dan raden we deze sleutelkluis van het merk Yale aan. Yale is bekend omwille van zijn degelijke sloten en sluitwerk, en dit is bij deze sleutelkluis niet anders. Wat er voor ons opvalt is het grote gebruiksgemak van de sleutelkluis. De vorm van het deurtje is ergonomisch en klikt mooi open als je de juiste code ingeeft. 

Verder is de behuizing ook elegant ontworpen en valt de vorm niet te veel op, ook al hang je de sleutelkluis op een zichtbare plaats. Eens je de sleutelkluis aan de muur bevestigd hebt, is het moeilijk om hem er los van te maken. Zelfs met een koevoet of een breekijzer lukt het je niet. De cijfercilinders draaien soepel, waardoor je gemakkelijk en snel de juiste code ingeeft. Het hele mechanische systeem werkt trouwens helemaal gesmeerd, zodat jong of oud zich comfortabel voelen om deze sleutelkluis te gebruiken.

Heeft deze sleutelkluis van Yale ook bepaalde nadelen? We merken er toch wel enkele op. De meeste sleutelkluizen zijn natuurlijk niet gigantisch groot qua opbergruimte, maar deze is toch wel erg klein vanbinnen. Omwille van het compacte formaat en het kliksysteem van het deurtje, is het ook niet zo gemakkelijk om het kluisje te openen en te sluiten als je bijvoorbeeld je handen vol hebt of gewoon iets grotere handen hebt. Daarnaast heeft dit sleutelkluisje geen SKG-keurmerk, al kun je dit voor dit budget misschien ook niet verwachten.

Cijfercilindertjes zijn erg klein, dus niet zo handig als je grote handen hebt.

Voordelen
 • Ergonomische en onopvallende vorm
 • Klikt open met het push-systeem
 • Stevige kast
 • Stevige bevestiging aan de muur
 • Meest weerbestendig van allemaal
Nadelen
 • Heel beperkt qua opbergruimte
 • Geen SKG-keurmerk
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een veilige en handige sleutelkluis zoekt, die kinderen bijvoorbeeld gemakkelijk kunnen bedienen. Het is verder een uiterst weersbestendige sleutelkluis. Omdat het een compact kluisje is, kun je er weinig sleutels in opbergen en voor een optimaal gebruik hou je de sluiting best schoon en droog.

Beste veilige sleutelkluis voor personeel – SMC Products Sleutelkluis

Ben je op zoek naar een sleutelkluis die ideaal is om bijvoorbeeld bij een werkplaats of een kantoorgebouw te gebruiken? Met andere woorden plaatsen waar je verschillende mensen onafhankelijk van elkaar de toegang tot een gebouw moet kunnen geven? Dan raden we deze sleutelkluis van het merk SMC Products aan. Het is een vrij ruime sleutelkluis die je helemaal gaaf aan een muur of aan een schutting bevestigt. Er is ruimte voor verschillende sleutels in de sleutelkluis. 

Hierbij is er ook een haakje voorzien om de sleutel vast op te hangen. Zo kun je ervoor zorgen dat de sleutel niet uit het sleutelkluisje kan verdwijnen. Open je de deur, dan plaats je de sleutel direct terug in het sleutelkluisje voor een volgende gebruiker.

 Verder is het een groot voordeel dat dit sleutelkluisje perfect waterdicht is. Het is bovendien ook nog eens brandwerend. Dit alles maakt dit een goede sleutelkluis voor bedrijven, of andere plaatsen waar je niet elke dag van de week komt maar waarvoor je toch permanent een sleutel in een sleutelkluis wenst te behouden.

Heeft deze sleutelkluis van SMC Products ook nadelen, horen we u al vragen? We vinden de sleutelkluis op zich zeker wat zwaar. Hierdoor moet je goed nadenken over waar je het ding wil ophangen. Daarnaast is het op zich ook een duur object. Omwille van de veiligheid en de ruimte vanbinnen, wegen deze nadelen evenwel niet op tegenover de voordelen.

Geen kunststof beschermkap.

Voordelen
 • Veel netto-ruimte
 • Geen speling bij wandbevestiging
 • Haak voor sleutels, vallen niet op de grond
 • Waterdicht en extra brandwerend
 • Schuifklepje om cijfercode te verbergen
Nadelen
 • Wat zwaar
 • Duur
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een ruimte sleutelkluis zoekt die je bijvoorbeeld in een professionele context wil gebruiken, bijvoorbeeld om personeel in huis binnen te laten. Er is gedacht aan handige eigenschappen, zoals een haakje om een sleutel aan op te hangen. Verder is deze sleutelkluis ook extra stevig en brandwerend.

Koopgids

Nu we de beste sleutelkluizen op de markt besproken hebben, is het tijd voor de koopgids. Hierin staan we wat langer stil bij de kenmerken waarop je moet letten als je een sleutelkluis koopt. Ben je nog niet helemaal zeker van je keuze, dan helpt de koopgids je om een goed zicht te krijgen op de eigenschappen waaraan een sleutelkluis moet voldoen.

Hoe werkt een sleutelkluis?

Een typische sleutelkluis is met een cijferslot uitgerust. Om de meeste sleutelkluizen te openen moet je een code van vier cijfers vormen. Wie deze code kent, kan de compacte kluis openen en de opgeborgen sleutel gebruiken.

Soorten sleutelkluizen

Er bestaan diverse soorten sleutelkluizen

 • Sleutelkluizen met muurbevestiging. Het meest bekend zijn inderdaad sleutelkluizen die je op een vaste manier aan een muur bevestigt. Hiervoor zijn aan de binnenkant van de kluis bevestigingsgaten voorzien. Je bevestigt het kluisje aan de muur terwijl het open is. Als je het sluit, moet het kluisje immers perfect op de muur aansluiten. Dit is een belangrijk kenmerk, omdat dit verhindert dat inbrekers bijvoorbeeld met een koevoet het sleutelkluisje van de muur lostrekken.
 • Sleutelkluis als hangslot. Daarnaast bestaan er ook sleutelkluizen die werken als een hangslot. Deze kun je bijvoorbeeld aan de spijlen van een poort of aan een schutting hangen. Het voordeel is dat ze geen vaste plaats nodig hebben en dat je ze desgewenst op verschillende plaatsen kunt gebruiken. Bovendien kun je een sleutelkluis die als een hangslot werkt ook gebruiken om een poort of een deur af te sluiten zonder een sleutel.
 • Sleutelkluizen als sleutelkast. Voor kantoren of bijvoorbeeld scholen gebruikt men vaak heuse sleutelkasten. Dit zijn iets grotere, maar tegelijk ook beveiligde sleutelkluizen. Typisch hiervoor zijn bijvoorbeeld rails waaraan je sleutels kunt hangen, liefst op een vaste plaats. Hiervoor kun je vaak ook labels boven de rail met sleutels voorzien. Deze sleutelkast is dan beveiligd met een cijferslot of met een smart lock systeem.

Formaat

 • Klein. Dit laatste brengt ons bij het formaat van een sleutelkluis. De meeste sleutelkluisjes zijn compact van vorm. Er is plaats om twee of drie sleutels in op te bergen. Die compactheid heeft zeker zijn functie. Het is immers niet de bedoeling dat een sleutelkluis echt in de kijker hangt. Hoe minder een sleutelkluis opvalt, hoe beter.
 • Groot. Heb je nood aan een grotere sleutelkluis, dan spreken we al snel over een sleutelkast. Deze hang je dan beter op in een gebouw met verschillende afgesloten ruimtes. Hier is het geen zo’n probleem als de sleutelkluis toch in het oog springt, omdat inbrekers al moeten inbreken om toegang te krijgen tot deze grotere sleutelkluis.
Sleutelkluis groot of klein

Extra features

De meeste sleutelkluizen zijn eigenlijk producten die vrij basic zijn. Ze werken met een mechanisch cijferslot, een soort techniek die al tientallen jaren bestaat en zijn waarde al lang bewezen heeft. Sleutelkluizen werken bijvoorbeeld op dezelfde manier als bepaalde fietssloten, die ook vaak een cilinderslot met cijfers hebben.

Toch bestaan er ook sleutelkluizen met extra handige features. Denk dan bijvoorbeeld aan kluisjes waarvan de cijfercilinders verlicht zijn. Dit is extra handig als je het kluisje wil openmaken in het donker.

Daarnaast bestaan er ook sleutelkluisjes met een afdekplaat, die het cijferslot en de deur verbergen. Deze afdekplaat heeft ook verschillende voordelen. Het kluisje valt minder goed op en de afdekplaat zorgt ervoor dat er geen of minder water kan binnensijpelen in het interieur.

Wat dit laatste betreft, kun je specifiek uitkijken of een sleutelkluis waterbestendig is. Er bestaat ook een groot aanbod brandveilige sleutelkluizen. Dit houdt dan meestal in dat de sleutelkluizen zelfs in een extreme hitte niet vervormen of dat er geen onderdelen kunnen smelten. Een sleutelkluis met een SKG-keurmerk is altijd een goed idee. Met een SKG keurmerk van drie sterren, weet je bijna zeker dat inbrekers zich niet de moeite gaan nemen om te proberen de sleutelkluis open te breken.

Een haakje om sleutels aan op te hangen is altijd handig, ook al is er weinig plaats in de sleutelkluis.

Elektronisch of mechanisch

De meeste sleutelkluizen werken met een mechanisch cilindersysteem. Dit heeft als voordeel dat het zeer sterk en degelijk is. Een nadeel is dat de cilinders soms wat stroef draaien of dat het kastje als geheel wat kan rammelen terwijl je aan de cijfercilinders draait.

Er bestaan evenwel ook elektronische sleutelkluizen. Deze werken volgens het systeem van smart lock sloten. Je toetst dus een code in, waarna het deurtje zich opent. Hier zijn dan ook mogelijkheden om bijvoorbeeld de sleutelkluis met een app op je smartphone te verbinden.

Mechanisch of elektronisch sleutelkluis

Slotwoord

Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat we je heel wat informatie hebben kunnen bijbrengen over sleutelkluizen. Een sleutelkluis kiezen is inderdaad niet zo gemakkelijk. Het komt erop aan goed na te denken over hoe je het item precies wil gebruiken. Veiligheid is verder ook een belangrijk aspect. Daarnaast moet je ook stilstaan bij welk budget je wil uitgeven. Wil je een sleutelkluis die de nodige bescherming biedt aan je sleutels en daarnaast ook goed ligt qua prijs? Ga dan voor onze beste koop. Wil je boven alles een extra veilige en een weer- en brandbestendige sleutelkluis? Dan hebben we ook goede tips voor jou in onze Top 5.

Heb je nog bepaalde vragen over sleutelkluizen, aarzel dan niet en contacteer de klantendienst van onze partners. Ze helpen je graag verder met de keuze van de juiste sleutelkluis. Zo kies je helemaal uit je luie stoel een sleutelkluis die geschikt is voor jou. Misschien leer je dan wel ooit je kinderen en kleinkinderen een sleutel op te bergen in de sleutelkluis die je vandaag koopt. Hoe je ook wil werken en wat je precies wil doen, we wensen je veel succes met de aankoop van jouw nieuwe sleutelkluis!

Tresna.nl
Logo