Beste deurslot

Elk huis heeft meerdere sloten. Dit is logisch, want je wil je woning beschermen tegen ongewenste bezoekers en wil de nodige privacy en veiligheid binnenshuis voorzien. Wil je een slot vervangen? Of ben je van plan een nieuwe voordeur of binnendeur te plaatsen? Dan moet je goed overwegen welk slot je kiest. Er is een enorm aanbod, waarbij het niet altijd even gemakkelijk is om het beste slot voor jouw concrete situatie te kiezen.

Bovendien staat de technologie voor sloten niet stil. Tegenwoordig vind je heel wat “slimme” sloten op de markt. Misschien heb je hier al eens iets over gelezen en overweeg je om een slim deurslot te installeren omwille van de voordelen en het gebruiksgemak die dit soort slot bieden.

Omdat een slot kiezen nooit eenvoudig is, geven we in dit artikel een overzicht een top 5 van sloten, zowel “slimme” sloten als klassieke sloten, waar je gegarandeerd een goede koop mee doet.

Onze top 5 deursloten

Afbeelding

Product


Yale ENTR KIT YS-L1 30 35 Wit

Onze beste koop!

Yale ENTR KIT YS-L1 30/35 Wit

Beste koop als slim slot met cilinder voor voordeuren

of

Yale ENTR KIT YS-L1 30 35 Wit

NUKI Combo 2.0

Gewoonweg het beste slimme deurslot dat je kunt monteren op een bestaand slot

of

S2-cilinder

S2-cilinder

Beste koop voor allround cilinderslot voor buitendeuren zonder extra snufjes

of

Nemef veiligheidsslot 4100 Plus

Nemef veiligheidsslot 4100 Plus

Beste koop en veiligste deurslot zonder elektronica

of

Igloohome Smart Padlock

Igloohome Smart Padlock

Het beste hangslot met bluetooth

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Yale ENTR KIT YS-L1 30/35 Wit

Beste koop als slim slot met cilinder voor voordeuren

Yale ENTR KIT YS-L1 30 35 Wit

of

NUKI Combo 2.0

Gewoonweg het beste slimme deurslot dat je kunt monteren op een bestaand slot

NUKI Combo 2.0

of

S2-cilinder

Beste koop voor allround cilinderslot voor buitendeuren zonder extra snufjes

S2-cilinder

of

Nemef veiligheidsslot 4100 Plus

Beste koop en veiligste deurslot zonder elektronica

Nemef veiligheidsslot 4100 Plus

of

Igloohome Smart Padlock

Het beste hangslot met bluetooth

Igloohome Smart Padlock

of

De terminologie voor sloten die je op het internet aantreft, is heel gevarieerd. Om verwarring te vermijden, geven we eerst even een overzicht van de belangrijkste termen en categorieën die wij onder sloten verstaan.

 • Sloten om voor- en achterdeuren te beveiligen. Dit zijn in principe cilindersloten. Ze sluiten de deuren goed af en beschermen je woning tegen inbrekers. Naast klassieke cilindersloten vind je ook driepuntssloten om een voor- of achterdeur te beveiligen. Driepuntssloten werken zoals een cilinderslot, maar staan in contact met een systeem dat een deur op drie punten vergrendelt. Er bestaan trouwens ook meerpuntssloten, die op een groter aantal punten voor een afsluiting zorgen
 • Oplegsloten zijn letterlijk opbouwsloten die je vaak als aanvulling combineert op een cilinderslot.
 • Hangsloten hang je extern aan een deur of poort om deze af te sluiten. Je opent het slot met een sleutel of een cijfercombinatie.
 • Sloten voor binnendeuren. Omdat je graag een kamer wil afsluiten in huis, kun je ook specifieke binnensloten of sloten voor binnendeuren kopen. Die installeer je meestal samen met een nieuwe deur. Je kunt ze ook vervangen als je bijvoorbeeld de juiste sleutel niet meer vindt. Een dergelijk slot bestaat meestal uit een slotkast (ook wel eens “slotkas” genoemd), waarin je zowel een sleutelgat als een opening voor de deurklink vindt.
 • Badkamer- of WC-sloten. Deze zijn gebouwd zoals een slot voor een binnendeur, maar hebben geen sleutelgat. Je vergrendelt ze gewoon binnen in de kamer door een knop om te draaien.
 • Cilindersloten. Een cilinderslot is een stuk sluitwerk dat bestaat uit een cilinder en een behuizing waarmee je de cilinder in de deur vastzet. Ze worden het meest gebruikt in een voor- of achterdeur (zie hierboven). Binnenin de cilinder zorgen stiften, plaatjes of kogeltjes voor het afgrendelen van een deur. Enkel met de bijpassende sleutel open je het slot. Raak je een sleutel kwijt of is het cilinderslot gedateerd, dan kun je een nieuwe cilinder installeren. Hierbij heb je de keuze om enkel de cilinder of de volledige slotkast te vervangen.
 • Insteeksloten. Een insteekslot is een term die je online vaak leest. Dit is een verzamelnaam voor alle sloten waar je letterlijk een sleutel in steekt om het slot te ontgrendelen. Typisch voor een buitendeur is een cilinderslot. In een binnendeur spreekt men vaak over een baardslot met een gewone sleutel. Dit slot vormt vaak een geheel met de slotkast. Er bestaan ook slotkasten waar je apart een cilinderslot in monteert.
 • Slimme deursloten. Jazeker, ze bestaan, slimme deursloten. Net zoals slimme thermostaten, bedien je deze slimme sloten met je smartphone of tablet. Je hebt in principe geen fysieke sleutel nodig. Je kunt er verder voor opteren om dit slot te configureren en te integreren in een smart home systeem. Bij sommige slimme deursloten kun je ook een bijkomende “bridge” installeren. Met zo’n bridge kun je zelfs vanop een grote afstand een slot via een wifiverbinding openen. Beschikt het slimme slot over geofencing, dan gaat de deur automatisch voor je open als je de deur nadert. Zodoende kun je bijvoorbeeld met boodschappen direct binnenstappen.

Welk slot je ook kiest, je moet goed onderzoeken of een nieuw cilinderslot op jouw specifieke voordeur of achterdeur past.

Beste koop als slim slot met cilinder voor voordeuren – Yale ENTR KIT YS-L1 30/35 Wit

Met de Yale ENTR KIT YS-L1 30/35 haal je een handig systeem in huis om je woning professioneel af te sluiten, maar ook om de deur gemakkelijk open te maken, zelfs zonder sleutels. Bij dit slot krijg je een cilinder en een opzetmodule die het slot voor jou bedient. Aan de binnenkant van de voordeur zie je dus na de installatie een “bakje” hangen waarin het slimme systeem verwerkt zit.

Heb je de Yale ENTR KIT geïnstalleerd, dan kun je de deur openen en sluiten door simpelweg over de opzetmodule te vegen. Bovendien kun je nog meer handige features gebruiken

Zo maak je bijvoorbeeld op de app die bij het slot hoort digitale sleutels aan. Dit is handig als je bijvoorbeeld een eigen zaak hebt. Je kunt dan personeel al dan niet tijdelijk toegang geven. Dankzij dit systeem kun je bijvoorbeeld ook de babysit of poetshulp laten binnenkomen wanneer jij niet thuis bent. Wil je deze persoon later niet langer toegang geven tot je woning, dan deactiveer je de digitale sleutel. Handig is verder ook dat je steeds zonder sleutel binnen kunt en dat de deur altijd en automatisch dubbel afsluit als je de woning verlaat en de deur achter je dicht trekt.

We noteren toch ook wel enkele nadelen bij dit systeem. Je moet bijvoorbeeld de cilinder vervangen als je dit systeem wil gebruiken. Je moet dus zeker goed controleren of de afmetingen van de cilinder geschikt zijn voor jouw voordeur. Heb je hier geen zin in, dan kies je beter voor een systeem dat je op een bestaand slot kunt plaatsen.

De Yale ENTR KIT werkt enkel met bluetooth, niet met wifi. Dit wil zeggen dat je bijvoorbeeld niet van op een grote afstand de deur voor iemand anders kunt laten openklikken (zie koopgids). Heb je bijvoorbeeld opgroeiende kinderen die je wil binnen laten in huis zonder dat ze een sleutel meenemen, dan is dit laatste wel handig. Omdat er geen wifiondersteuning is, gebruik je het slot evenmin in combinatie met smart home systemen. Dit maakt het onmogelijk om bijvoorbeeld het slot met spraakherkenning te bedienen.

Tenslotte vermelden we dat dit ook best wel een prijzig systeem is, je betaalt meer dan € 200 voor dit slot.

Niet compatibel met smart home systemen.

Voordelen
 • Bediening via je smartphone
 • Aanmaken digitale sleutels
 • Automatisch afsluiten
Nadelen
 • Meteen ook nieuw cilinderslot plaatsen
 • Geen geofencing
 • Geen integratie met smart home systemen
Conclusie

Dit product is de beste koop voor wie een bestaand cilinderslot wil vervangen en er meteen enkele handige elektronische features wil gebruiken. We denken hierbij aan het keyless openen en afsluiten van de deur. Het slot is niet goedkoop, maar het doet wat het belooft te doen.

Gewoonweg het beste slimme deurslot dat je kunt monteren op een bestaand slot – NUKI Combo 2.0

Ben je op zoek naar het beste slimme deurslot, dat je op een bestaand cilinderslot kunt monteren? Dan moet je gewoonweg gaan voor de Nuki Combo 2.0. Dit is een innovatieve en duurzame oplossing om de voordeur handig voor jou te laten openen of af te sluiten. Omdat je geen nieuw cilinderslot hoeft te installeren, verloopt het plaatsen van het elektrisch deurslot heel eenvoudig. Je plaatst een van de huidige sleutels aan de binnenkant van de deur in het slot en hangt de Nuki-opzetmodule hierover. Heb je dit gedaan, dan wordt alles gemakkelijk. 

Heb je bezoekers, dan open je bijvoorbeeld de deur met je smartphone of tablet terwijl je in je luie stoel zit. Je kunt mensen eveneens toegang tot je woning geven zonder dat je hen een fysieke sleutel hoeft te bezorgen. We denken bijvoorbeeld aan poetshulp of babysitters

Verder beschikt dit systeem over geofencing. Dankzij dit systeem opent de deur zich voor jou zodra je in de buurt bent. Dit is handig als je bijvoorbeeld met je handen vol met boodschappen binnen wil gaan, nietwaar? Verder waarderen we het gebruiksvriendelijke design, de snelle werking en het grote bereik. Bovendien werkt dit systeem goed samen met smart home platforms zoals Amazon Elexa, de Apple Home Kit of Google Home. De functie “Lock and go” is eveneens handig: je drukt hierbij twee keer op een knop, gaat naar buiten en de deur sluit zich achter jou automatisch af.

Als nadeel noteren we dat dit systeem pas volledig tot zijn recht komt als je er enkele relatief dure accessoires bij koopt. De Nuki Bridge (zie koopgids) bijvoorbeeld is heel handig, maar die is niet standaard bij de aankoop inbegrepen. De mogelijkheden met smart home systemen zijn wel nog wat beperkt. Met een tool zoals Siri van Apple kun je de deur enkel vergrendelen, maar niet open maken. Het spreekwoordelijke “Sesam open u” is dus nog niet voor vandaag met een Nuki systeem.

Dure accessoires.

Voordelen
 • Deuren openen en afsluiten zonder sleutels
 • Je monteert het op een bestaand slot
 • Geofencing
 • Connectie met smart home systemen
Nadelen
 • Duur
 • Beperkte mogelijkheden qua spraaktechnologie
 • Accessoires niet standaard inbegrepen
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een slim slot zoekt dat je op een bestaand cilinderslot kunt plaatsen. De prijs is vrij hoog, zeker als je er ook enkele accessoires bij koopt, maar het slimme slot maakt je leven wel een stuk gemakkelijker.

Beste koop voor allround cilinderslot voor buitendeuren zonder extra snufjes – S2-cilinder

Wil je een deur extra goed beveiligen, en hou je wel van een klus? Dan kun je zelf een nieuw cilinderslot aankopen en plaatsen. Zeker als je geen nood hebt aan snufjes zoals smart home systemen of andere moderne technologieën, is de S2 cilinder een handige, goedkope en veilige oplossing. Het cilinderslot is gewoonweg een klassieker die nu al in heel veel woningen geplaatst is.

Ben je op zoek naar een veilig cilinderslot om je voor- of achterdeur mee uit te rusten, dan raden we dus dit S2 cilinderslot aan. Wat we weten te waarderen aan dit slot is dat het stevige sleutels heeft die niet gemakkelijk afbreken. Dit gebeurt vaker dan je denkt met oude en minder stevige sleutels. Bovendien beschikt het slot over een boorbeveiliging. Dit maakt het bijzonder moeilijk voor inbrekers om het slot uit te boren om zo toegang te krijgen tot een woning.

Het cilinderslot heeft een maat 30/45. Dit is een standaardmaat die op veel voordeuren past. De behuizing is gemaakt uit messing. Het materiaal zorgt ervoor dat vocht geen kans krijgt om te infiltreren en de werking van het slot te verhinderen. Je krijgt drie sleutels meegeleverd. Bij dit slot krijg je trouwens een unieke sleutelcode, die je kunt gebruiken om later nog sleutels bij te laten maken zonder dat je hiervoor een sleutel moet afgeven.

We noteren bij deze cilinder ook enkele nadelen. Fans van technologie missen hier wel de mogelijkheid om de voordeur met bluetooth af te sluiten. Het slot gebruikt daarnaast een zogenaamde conventionele sleutel. Dit betekent dat je altijd dezelfde kant naar boven moet houden om het slot te openen. Bij systemen met keersleutels (zie koopgids) is dit niet het geval.

Wil je meerdere gelijke sloten kopen, dan kan dit als je voor de S2 kiest. Let wel op dat de prijs verhoudingsgewijs hoger wordt. Wij vinden dit wat vreemd. Voor 2 gelijke cilinders met 6 sleutels betaal je meer dan het dubbele dan voor 1 cilinder met drie sleutels.

Slot heeft een conventionele sleutel, geen keersleutel.

Voordelen
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Unieke code om sleutels bij te maken
 • Aankoop meerdere gelijke cilinders mogelijk
Nadelen
 • Geen automatisatie
 • Conventionele sleutel, geen keersleutel
Conclusie

Dit product is het best geschikt voor wie een degelijk cilinderslot zonder toeters en bellen wil kopen voor een scherpe prijs. Het installeren gaat gemakkelijk en dankzij de boorbeveiliging maak je het moeilijk voor inbrekers om je woning binnen te dringen.

Beste koop en veiligste deurslot zonder elektronica – Nemef veiligheidsslot 4100 Plus

Ben je op zoek naar een slot om een houten voor- of achterdeur veilig af te sluiten, ?an kies je voor het Nemef veiligheidsslot 4100 Plus.

Dit is een veiligheidsslot dat zichzelf op een slimme manier vergrendelt. Trek je de deur dicht, dan valt de nachtschoot (zie koopgids) altijd automatisch in het slot. Dit zorgt automatisch voor een verhoogde veiligheid. Je hoeft nooit meer je slot manueel met de sleutel op slot te draaien als je er een dagje op uit trekt of even boodschappen gaat doen. Door deze eigenschappen is het Nemef 4100 Plus slot SKG-gecertificeerd. Dit betekent dat het uitvoerig getest is op veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. Bovendien voldoet dit product aan alle eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Je bent er zeker van dat inbrekers niet met een credit card of een ander stuk plastic de deur open kunnen klikken of “flipperen”, zoals deze techniek vaak genoemd wordt.

Misschien denk je dat je jezelf als het ware in huis opsluit en je niet gemakkelijk buiten kan als het bijvoorbeeld zou branden door deze extra vergrendeling? Dit is echter niet het geval. Je woning mag dan wel goed vergrendeld zijn, als je dringend buiten moet, dan open je het slot van de binnenkant gewoon door de klink naar beneden te drukken. Dankzij deze "Easy Exit" functie heb je dus geen sleutel nodig om buiten te gaan.

Als nadeel noteren we dat er een behoorlijk prijskaartje aan het NEMEF veiligheidsslot 4100 plus hangt. Het kost ongeveer vier keer zo veel als een klassiek cilinderslot. Voor deze prijs hadden we ook wel een systeem met een keersleutel verwacht, waardoor je het slot makkelijker zou kunnen bedienen. Dit is nu niet het geval.

Geen keersleutel.

Voordelen
 • Geschikt voor courante deurmaten
 • Klappert niet
 • Gekeurd op veiligheid
 • Verschillende maten
Nadelen
 • Niet goedkoop
 • Geen keersleutel
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een handig insteekslot zoekt om een houten voor- of achterdeur goed te beveiligen. De deur sluit zichzelf af waardoor het een extra veilig slot is. Je betaalt er wel wat voor, maar bent zo zeker van kwaliteit.

Het beste hangslot met bluetooth – Igloohome Smart Padlock

Een deurslot is meer dan alleen een cilinderslot om je voordeur of een binnendeur af te sluiten. Je kunt bijvoorbeeld ook een schuurtje of een garage afsluiten en hiervoor een hangslot gebruiken. Misschien denk je bij een hangslot aan een ouderwets ding dat je wat onhandig met een sleutel openmaakt. Dit behoort echter al lang tot de verleden tijd.

De Igloohome Smart Padlock laat je toe om met een cijfercode een slot open te maken of hiervoor zelfs een app op je smartphone te gebruiken. Als dit geen handige manier is om je tuinhuis af te sluiten of om je fiets te vergrendelen!

Je hoeft met dit slot zelfs niet eens een vaste cijfercode in te stellen. Je kunt op je smartphone of tablet een tijdelijke code genereren en deze bijvoorbeeld als sms naar de tuinman sturen, zodat hij bij de grasmaaier kan. Zo ben je op een flexibele manier bezig met het beveiligen van je eigendommen.

Allemaal goed en wel, die snufjes, maar is het slot dan wel veilig en stevig op zichzelf? Dat is het zeker. De beugel is gemaakt uit zeer sterk metaal, onmogelijk om door te knippen met een betonschaar.

Als nadeel noteren we evenwel ook de vorm van de beugel. Deze mocht voor ons iets groter zijn. Nu kun je het door zijn vorm niet zo goed gebruiken om een grote afstand te overbruggen.

Hoewel het slot weersbestendig is, laat je het toch best niet al te veel in de regen hangen.

Igloohome Smart Padlock slot

Het slot communiceert met je smartphone via bluetooth. Wij vinden het jammer dat het niet met wifi communiceert. Nu kun je het immers niet deel laten uitmaken van smart home systemen. Na een jaar moet je de batterij in het slot vervangen, wat ook wel wat vreemd is. Een prijs van meer dan 100 euro vinden we ten slotte gewoon ook echt wel veel voor een slot. Sommige bluetooth-sloten die op een gelijkaardige manier werken zijn iets goedkoper, maar die vind je vooral op buitenlandse sites.

De prijs van meer dan €100.

Voordelen
 • Veelzijdig in te zetten
 • Zeer sterk
 • Te bedienen via smartphone
 • Tijdelijke code genereren
Nadelen
 • Relatief duur
 • Niet via wifi aan te sturen
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een stevig hangslot zoekt dat je met je smartphone of tablet kunt bedienen. Het is vooral handig als je met verschillende mensen een slot wil gebruiken, zonder dat je gedoe hebt met sleutels. De prijs ligt wat aan de hoge kant.

Koopgids

Een nieuw slot kiezen is niet gemakkelijk. Daarom wijden we een apart artikel aan het bepalen welk slot je in welke situatie nodig hebt.

Hier willen we al volgende overwegingen meegeven.

 • Krijg je het oude slot gemakkelijk uit de deur? Het heeft geen zin om te investeren in een hoogstaand en futuristisch slot als de deur versleten of onveilig is. Je kunt in die zin overwegen om een veilige en goed isolerende voordeur te laten plaatsen waar al een hoogwaardig slot in voorzien is.
 • Kies voor de voordeur voor een slot dat je dubbel kunt vergrendelen. Dit is nog altijd een van de beste manieren om je woning tegen inbraak te beveiligen. Verlaat je de woning, trek dan niet enkel de deur toe, maar vergrendel het slot nog eens, zodat de nachtschoot in het slot valt. De nachtschoot is het beweegbare deel dat uit het slot steekt, en in de sluitkom schuift. Om dit te doen gebruik je in principe een sleutel, tenzij het slot ervoor is uitgerust om de nachtschoot automatisch te sluiten.
 • Heb je een moderne en recente voor- of achterdeur met een veilig cilinderslot en wil je het gebruikscomfort van je woning verhogen? Dan kun je nadenken over een slim deurslot dat elektronisch werkt. Dan kun je bijvoorbeeld met je smartphone de deur openen. Let wel, een dergelijk slot draagt fundamenteel niet bij tot de veiligheid van je woning. Het is gewoon een gemakkelijke en comfortabele manier om deuren te openen en te sluiten. Stel je het slot niet goed in of laat je de deur gewoon openstaan, dan vinden inbrekers snel de weg naar je woning.
 • Kies je voor een cilinderslot, dan heb je de keuze tussen een slot met een keersleutel of een conventionele sleutel. Een keersleutel gaat horizontaal in het sleutelgat. Bij een keersleutel kan de sleutel bovendien op beide manieren horizontaal in het sleutelgat. Dit vergroot het gebruiksgemak van de sleutel. Keersleutels kunnen voorzien zijn van sleutel kopieerbeveiliging, bekijk hiervoor altijd de productspecificaties. Een conventionele sleutel (ook wel snijsleutel genoemd) gaat verticaal in het sleutelgat. Dit is de meest courante sluitmethode voor cilindersloten. Conventionele sleutels zijn eveneens vaak voorzien van een kopieerbeveiliging, bekijk hiervoor altijd de productspecificaties van het product.

Slotwoord

Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat we je alvast wat op weg hebben kunnen helpen bij de keuze voor een nieuw slot. Lees zeker ook onze andere artikels over sloten, zoals het stappenplan om een nieuw slot te kiezen en te plaatsen of onze selectie van beste cilindersloten. Heb je vragen bij een bepaald slot uit ons productoverzicht? Aarzel dan niet en contacteer de klantendienst van onze partners voor meer informatie. Ze helpen je graag verder bij een goede en veilige keuze! Veel succes met de aankoop van een nieuw deurslot.

Deurslot beste
Tresna.nl
Logo