Beste sleutelkluis buiten

Bij nagenoeg elk huis tref je een deurbel aan. Dit is een vrij simpel doch onmisbaar hulpmiddel. Een ander simpel hulpmiddel dat je bij je voordeur op kunt hangen, is een sleutelkluis. In de kluis kun je bijvoorbeeld de sleutel van je voordeur ophangen, waardoor bijvoorbeeld je kinderen naar binnen kunnen komen. Zonder dat ze zelf een sleutel mee hoeven te doen. In dít artikel vind je alles over de beste sleutelkluizen voor buiten van dan dit moment.

Onze top 5 sleutelkluizen voor buiten

Afbeelding

Product


MasterLock 5415EURD

Onze beste koop!

MasterLock 5415EURD

Beste koop sleutelkluis buiten

of

VINZ Tory sleutelkluis

VINZ Torv Sleutelkluis

Beste kleine sleutelkluis buiten

of

LifeGoods Sleutelkluis

LifeGoods Sleutelkluis

Beste grote sleutelkluis buiten

of

Puck Keysafe Sleutelkluis

Puck Keysafe Sleutelkluis

Beste high-end sleutelkluis buiten

of

iBright Sleutelkluis

iBright Sleutelkluis

Beste goedkope sleutelkluis buiten

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

MasterLock 5415EURD

Beste koop sleutelkluis buiten

MasterLock 5415EURD

of

VINZ Tory sleutelkluis

Beste kleine sleutelkluis buiten

VINZ Tory sleutelkluis

of

LifeGoods Sleutelkluis

Beste grote sleutelkluis buiten

LifeGoods Sleutelkluis

of

Puck Keysafe Sleutelkluis

Beste high-end sleutelkluis buiten

Puck Keysafe Sleutelkluis

of

iBright Sleutelkluis

Beste goedkope sleutelkluis buiten

iBright Sleutelkluis

of

Voor- en nadelen van een sleutelkluis buiten

De aanschaf van een sleutelkluis voor buiten is absoluut aan te raden. Dit is een vrij simpel product, net zoals een deurbel. Maar, de voordelen zijn behoorlijk divers.

Zo is het een groot voordeel dat een sleutelkluis in veel situaties uitkomst biedt. Enkele mogelijke situaties zetten we graag voor je op een rijtje:

 • Je ziet het niet zitten om je kinderen allemaal een huissleutel te geven. De kans dat deze sleutel kwijtraakt, is bij kinderen behoorlijk groot. Door de sleutel in de sleutelkluis buiten op te hangen, kunnen je kinderen in ieder geval altijd naar binnen.
 • Ouderen die verzorging nodig hebben. Heeft bijvoorbeeld je (oudere) vader of moeder verzorging nodig? Door een sleutelkluis buiten op te hangen, kan de thuisverzorger het huis van je vader en/of moeder in. Dit betekent dat je vader of moeder niet zelf de deur open hoeft te doen.
 • Je bent slecht ter been. Heb je moeite met lopen en/of opstaan? Dan is een sleutelkluis buiten ook een interessante optie. Op het moment dat iemand naar je toekomt, kan diegene zelf de voordeur open doen. Met alle dank aan de sleutel die in de sleutelkluis buiten hangt.

Dit zijn slechts een paar voorbeeldsituaties. De ervaring leert dat een sleutelkluis buiten in nog veel meer situaties (erg) goed van pas komt. Ga daarom voor jezelf goed na of een sleutelkluis in jouw situatie ook geschikt is. Grote kans van wel in ieder geval.

Verder is een sleutelkluis buiten uiteraard erg veilig. Wellicht is dit een inkoppertje, maar dit is wel iets wat je van een kluis moet kunnen verwachten. Dat een sleutelkluis voor buiten zo veilig is, is aan meerdere aspecten te danken. Maar, het is wel zaak dat je met beleid met de kluis omgaat. Deel niet met jan en alleman de code van de kluis, maar houd deze alleen voor jezelf en je dierbaren.

Indien je een sleutelkluis buiten op wilt hangen, moet je even goed naar de montage kijken. Waar wil je de sleutelkluis buiten precies hebben? En op welke manier kun je de sleutelkluis het beste bij je voordeur ophangen? De ervaring leert dat het ophangen van de sleutelkluis niet altijd even makkelijk is; je moet immers in een (harde) muur boren.

Wat dan wel weer ideaal is, is dat je uit meerdere sleutelkluizen kunt kiezen. Wil je in de kluis slechts één sleutel ophangen? Dan kies je het beste voor een kleine en compacte sleutelkluis. Wil je het liefste meerdere sleutels op kunnen hangen? Dan kies je voor een sleutelkluis waarin bijvoorbeeld 5 sleutels passen. Je hebt in ieder geval meer dan voldoende keuze.

Tot slot is het nog belangrijk om met een praktisch aspect rekening te houden. Als iemand de sleutel uit de kluis haalt, kan diegene de voordeur open doen. Vervolgens is het wel zaak dat de sleutel weer terug in de kluis gehangen wordt. Wordt dit niet gedaan? Dan wordt de volledige werking van een sleutelkluis teniet gedaan.  

Al met al is een sleutelkluis een erg handig product. We willen niet stellen dat dit een onmisbaar product is, maar het is zéker een product dat in veel situaties erg goed van pas komt. Mocht je zelf een sleutelkluis voor buiten willen hebben, raden wij je graag één van onderstaande varianten aan. Deze varianten zijn als beste uit onze test naar voren gekomen.

Beste koop sleutelkluis buiten – MasterLock 5415EURD

Ben je op zoek naar een handige sleutelkluis voor bij je voordeur? In dat geval moet je eerst goed over je wensen nadenken, waarna je gericht op zoek kunt gaan naar de beste koop. Dit hebben wij echter alvast voor je gedaan. Uit ons onderzoek is gebleken dat de MasterLock 5415EURD de beste koop sleutelkluis voor buiten is.

Deze sleutelkluis voor buiten heeft eigenlijk alles waar je naar op zoek bent. Zo viel het ons direct op dat deze sleutelkluis volledig weersbestendig is. Ongeacht of het 35 graden is of dat het sneeuwt; deze MasterLock sleutelkluis geeft geen krimp. Je bent met deze kluis dan ook van een lange levensduur verzekerd.

Tijdens deze lange levensduur ben je van veel gemak verzekerd. Zo is het ideaal dat je meerdere sleutels in deze kluis op kunt bergen. De kluis is niet super groot om te zien, maar heeft een bijzonder handige inrichting. Dankzij deze inrichting kun je ook nog pasjes in deze kluis opbergen.

Daarbij is het ideaal dat je zélf de 4-cijferige code in kunt stellen. Het instellen is vrij simpel, waarna de code ingevoerd moet worden om toegang tot de inhoud te krijgen. Daarbij heeft MasterLock voor enkele handige bijkomende veiligheidsfeatures gekozen:

 • Dubbele blokkerhendels. Dankzij de dubbele blokkeerhendels ontstaat er extra weerstand. Het is hierdoor in principe niet mogelijk om deze sleutelkluis te hacken.
 • Massief zinken huis. Deze MasterLock sleutelkluis beschikt over een massief zinken huis, waardoor zagen en hameren nagenoeg niet mogelijk is. Als iemand tracht om deze kluis door te zagen, stuit hij/zij al snel op (te) veel weerstand.

We kunnen dus gerust stellen dat dit een erg veilige sleutelkluis is. Daarbij is het ook nog een hele praktische sleutelkluis. De kluis is bijvoorbeeld niet al te groot, weegt 1 kilogram en is fraai vormgegeven. Doordat de cijfercode zich aan de bovenzijde bevindt, stel je gemakkelijk de juiste code in. Uiteraard ben jij de enige die deze code in kan stellen.

Wat ons ook aanspreekt, is dat je alle bevestigingsmaterialen meegeleverd krijgt. Dit betekent dat je relatief snel deze sleutelkluis aan de muur van je woning op kunt hangen. Maar, hier heb je mogelijk wel specifiek gereedschap voor nodig. Doe daar even goed onderzoek naar.

MasterLock 5415EURD beste

De veiligheid van deze MasterLock 54515EURD sleutelkluis staat als een paal boven water. Je hoeft dankzij deze kluis namelijk nooit meer sleutels onder de mat of in een plantenbak neer te leggen. Nee, je bergt meerdere sleutels en pasjes uitermate veilig in deze kluis op.

Het enige aandachtspunt is dat deze beste koop duurder dan gemiddeld is. Voor een goede sleutelkluis voor buiten kun je voor 20 á 25 euro klaar zijn, maar deze variant kost 38,93 euro. Vrij veel geld dus, maar absoluut de moeite waard om dit bedrag uit te geven.

Deze sleutelkluis voor buiten is niet goedkoop.

Voordelen
 • Makkelijk op te hangen
 • Erg veilig
 • 4-cijferige code
 • Weersbestendig
 • Geschikt voor sleutels én pasjes
Nadelen
 • Iets duurder
Conclusie

De MasterLock 5415EURD is met afstand de beste koop sleutelkluis voor buiten. Deze sleutelkluis is weersbestendig, heeft ideale afmetingen en is aan de binnenzijde behoorlijk ruim. Je bent hierdoor in staat om meerdere pasjes en sleutels in deze kluis op te hangen. De 4-cijferige code en talloze veiligheidsfeatures zorgen voor de gewenste veiligheid.

Beste kleine sleutelkluis buiten – VINZ Torv Sleutelkluis

Je hebt hierboven al kennis kunnen maken met de beste koop sleutelkluis voor buiten. Vind je die kluis echter iets te groot? En vind je daarmee die kluis ook iets teveel van het goede? Dan kun je beter voor deze VINZ Tory sleutelkluis kiezen. Volgens ons onderzoek is dít namelijk de beste kleine sleutelkluis voor buiten.

Dat dit een kleine sleutelkluis is, blijkt duidelijk uit de binnenmaten. Dit kastje is slechts 7 bij 4 bij 2,5 centimeter groot. Het kastje valt hierdoor nagenoeg niet op en je kunt slechts één sleutel in het kluisje ophangen. Als dat precies is wat je wilt, lijkt deze kleine sleutelkluis op je lijf geschreven te zijn.

Bij deze sleutelkluis bepaal je volledig zelf wat de code moet zijn. Hoe je deze code in moet stellen, lees je in de handleiding. Maar, wat direct opvalt, is dat je zelf een combinatie van 2 tot 10 cijfers kunt maken. Je kunt voor een relatief simpele (korte) code kiezen, maar ook voor een hele lange code. Een code van bijvoorbeeld 8 of 10 cijfers is nagenoeg niet te kraken.

Dit geeft duidelijk aan dat de VINZ Tory Sleutelkluis een hele veilige kluis is. De kluis is niet zomaar te kraken en beschikt ook nog over handige veiligheidsfeatures. Zo is de kluis van robuuste materialen gemaakt; dit blijkt onder meer uit het gewicht van 455 gram. Verder is de deur met rubber afgewerkt. Dit komt de veiligheid ten goede, maar óók het gebruiksgemak.

Deze sleutelkluis kun je overal rondom je huis ophangen. De kluis is immers klein én is volledig weersbestendig. Ook als het ontzettend hard regent, hoef je niet in zitten over deze kluis. De kluis robuust en is volledig waterdicht. De sleutel die in de kluis zit, blijft dan ook netjes droog.

Bij aanschaf krijg je alle benodigde bevestigingsmaterialen geleverd. De montage zou volgens VINZ relatief makkelijk moeten zijn, maar dit hebben wij toch anders ervaren. Zo heb je specifiek gereedschap nodig en is deze kluis dus erg compact. De compacte afmetingen vermoeilijken de montage wat ons betreft.

Gelukkig is het prijskaartje van deze kluis ook ‘klein’. Bij onze partner Bol.com betaal je slechts 24,95 euro voor deze sleutelkluis. De kluis is hiermee een stuk goedkoper dan de bovenstaande variant, maar is dus wel een stuk kleiner. Het is aan jou om te bepalen waar je voorkeur naar uitgaat.

VINZ Tory sleutelkluis beste

Deze sleutelkluis is lastig te monteren.

Voordelen
 • Geschikt voor 1 sleutel
 • Erg compact
 • 2 tot 10-cijferige code mogelijk
 • Weersbestendig
 • Erg veilig
 • Voordelig
Nadelen
 • Lastige montage
Conclusie

De VINZ Tory sleutelkluis is volgens ons de beste kleine sleutelkluis voor buiten. Deze kluis is dusdanig klein uitgevoerd dat er in principe maar één sleutel in past. Mocht dit precies zijn waar je naar op zoek bent, is dit een ideale kluis. Ook met dank aan de 2 tot 10-cijferige code die je volledig zelf instelt. Al met al een ware aanrader mét een interessant prijskaartje.

Beste grote sleutelkluis buiten – LifeGoods Sleutelkluis

Heb je interesse in een sleutelkluis voor bij je voordeur? En heb je het idee dat meerdere dierbare personen van deze kluis gebruik willen/gaan maken? Dan kun je het beste voor een grotere sleutelkluis voor buiten kiezen. In dat geval raden wij je van harte de LifeGoods sleutelkluis aan. Volgens onze test is dit de beste grote sleutelkluis voor buiten.

Dat deze kluis groot is, blijkt direct uit het volgende: deze sleutelkluis biedt plek aan maar liefst 5 sleutels. Als je 5 van je sleutels in deze kluis op wilt hangen, is dit zonder enig probleem mogelijk. Dit is te danken aan de relatief forse afmetingen, maar ook aan de slim ingerichte binnenzijde. Doordat de kluis slim ingericht is, kun je probleemloos maximaal 5 sleutels ophangen.

Om toegang tot deze sleutels te krijgen, moet  uiteraard de juiste code ingevoerd worden. Bij deze kluis gaat het altijd om een 4-cijferige code; deze code stel je zelf in. Het advies is om deze code alléén aan dierbare personen door te geven.

Over de veiligheid hoef je in ieder geval niet in te zitten. Op meerdere vlakken heeft LifeGoods namelijk de juiste keuzes gemaakt:

 • Afschermkap: de kap van deze kluis is van ABS kunststof gemaakt. Eén van de voordelen van dit materiaal is de weersbestendigheid.
 • Behuizing: voor de behuizing heeft LifeGoods voor metaal gekozen. Dit materiaal is robuust, geeft geen krimp en is niet zomaar te bewerken. De kluis is dankzij deze behuizing erg veilig.
 • Coating: op de kluis is een hoogwaardige coating aangebracht. Deze coating zorgt ervoor dat de kluis weersbestendig is, maar ook waterdicht én roestvrij. Deze aspecten zorgen ervoor dat je jarenlang van deze grote sleutelkluis gebruikt kunt maken.

Door deze features is deze kluis in principe tegen alles bestand. Tegen regen, tegen slecht weer, tegen slijpen, tegen hameren en tegen wrikken. Ongeacht wat een kwaadwillend persoon probeert, geeft deze veilige sleutelkluis geen krimp. Precies dát is wat je wilt als je meerdere sleutels in deze kluis ophangt.

Verder is het fijn dat je uit 10.000 cijfercombinaties kunt kiezen. Met de 4-cijferige code heb je dus voldoende mogelijkheden om de gewenste code in te stellen. Het advies is wel om deze code af en toe te wijzigen. Je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen.

Wat ook ideaal is, is dat deze sleutelkluis behoorlijk voordelig is. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk slechts 21,99 euro. Met dit prijskaartje is dit één van de goedkoopste sleutelkluizen die wij tijdens onze zoektocht tegengekomen zijn.

Ook bij deze sleutelkluis moet je even rekening met de montage houden. Je kunt deze kluis op elke muur monteren, maar gemakkelijk gaat dit niet. Zo is het zeer wenselijk dat je de beschikking over specifiek gereedschap hebt. Verder is het advies om goed de handleiding door te nemen.

LifeGoods Sleutelkluis beste

Het monteren van deze kluis heeft wat voeten in aarde.

Voordelen
 • Ruimte voor 5 sleutels
 • 4-cijferige code
 • Weersbestendig en waterdicht
 • Erg veilig
 • Voordelig geprijsd
Nadelen
 • Lastig te monteren
Conclusie

De LifeGoods Sleutelkluis is volgens ons de beste grote sleutelkluis voor buiten. Als je 4 of 5 sleutels op wilt hangen, is dit gewoonweg de beste keuze. Deze kluis is veilig in gebruik, is fijn in gebruik en beschikt over de gewenste veiligheidsfeatures. Je hangt hierdoor met een gerust hart de sleutels in de kluis op. Voor de prijs hoef je deze kluis ook niet te negeren; dit is één van de goedkopere varianten!

Beste high-end sleutelkluis buiten – Puck Keysafe Sleutelkluis

Welke eisen stel jij aan je nieuwe sleutelkluis? Als je nou héél veel eisen stelt, sluiten bovenstaande kluizen waarschijnlijk niet op je wensen aan. Die kluizen zijn immers relatief simpel. Gelukkig kun je ook nog voor de Puck Keysafe Sleutelkluis kiezen. Dit is volgens ons de beste high-end sleutelkluis voor buiten. Wat we hier precies mee bedoelen, leggen we graag nader uit.

Zoals je op de foto al kunt zien, is de vormgeving van deze kluis anders. Deze kluis is niet rechthoekig, maar is rond. Aan de voorzijde is net zoals bij andere kluizen wel een beschermkap aangebracht. Als je de juiste code intikt, springt deze beschermkap over. Je hebt nu direct toegang tot de sleutel(s).

Dat dit een high-end sleutelkluis is, blijkt onder meer uit de veiligheid. Dit is namelijk de eerste sleutelkluis ooit die SKG-IKOB gecertificeerd is. Concreet betekent dit dat aangetoond is dat deze kluis voldoende inbraakwerend is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de sleutel(s) uit de kluis worden gehaald.

Bij deze sleutelkluis bepaal je volledig zelf wat de code moet zijn. Doordat het om een 4-cijferige code gaat, heb je de keuze uit 10.000 combinaties. Advies is wel om de code met enige regelmaat te wijzigen. Heb je dit gedaan? Geef dan wel aan de personen die de kluis gebruiken door wat de nieuwe code is.

Dat dit een high-end sleutelkluis is, blijkt ook uit de volgende punten:

 • Verandering van de code na invoeren. Heb je de juiste code op deze kluis ingevoerd? Dan springt de beschermkap open én verandert direct de code. Als iemand naast je komt te staan of achter je langs loopt, ziet hij/zij dus niet wat de juiste code is.
 • Anti meeleeskap. Deze high-end sleutelkluis is van een anti meeleeskap voorzien. Tijdens het invoeren van de code kan niemand over je schouder mee kijken naar de code. Ook als iemand naast je komt staan, heeft hij/zij geen zicht op de code.

Dit is geen overdreven grote sleutelkluis. Door een beetje handig te passen en te meten kun je drie sleutels in deze kluis kwijt. De kluis is hierdoor vooral geschikt voor slechts één of twee sleutels. Prima wat ons betreft, aangezien je vaak niet (nog) meer sleutels op hoeft te hangen.

Bij deze sleutelkluis krijg je alle benodigdheden voor de montage geleverd. Het merk Puck geeft hierbij aan dat de montage relatief simpel is en dat je hier sowieso een betonnen of stenen muur voor nodig hebt. In de handleiding vind je precies hoe je deze sleutelkluis op moet hangen.

Puck Keysafe Sleutelkluis beste

Al met al mag het duidelijk zijn dat dit een high-end sleutelkluis is. Jammer genoeg is dit ook te merken aan het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je voor deze sleutelkluis namelijk een bedrag van 167,89 euro. Het is hierdoor alles behalve een goedkope sleutelkluis voor buiten.

Deze sleutelkluis is duur; je betaalt hier bijna 170 euro voor.

Voordelen
 • SKG goedgekeurd
 • Erg veilig in gebruik
 • Handig in gebruik
 • Beschikt over handige functies
 • 4-cijferige code
 • Met uitgebreide handleiding
Nadelen
 • Duur
Conclusie

De Puck Keysafe Sleutelkluis is volgens ons de beste high-end sleutelkluis voor buiten. Deze kluis is bijzonder veilig, is geheel naar wens in te stellen en beschikt over handige functies. De anti meeleeskap is hier een typerend voorbeeld van. Dankzij deze kap is niemand in staat om over je schouders heen mee te kijken naar de code. Dit is één van de voorbeelden waaruit blijkt dat dit een high-end sleutelkluis is.

Beste goedkope sleutelkluis buiten – iBright Sleutelkluis

Een sleutelkluis bij de voordeur ophangen? Het brengt veel voordelen met zich mee, maar het kent ook enkele aandachtspunten. Zo moet je de kluis op zien te hangen én moet je in veel gevallen een paar tientjes aan de kluis uitgeven. Wil je het liever zo goedkoop mogelijk houden? Dan raden wij je graag de iBright Sleutelkluis aan. Volgens ons onderzoek is dit de beste goedkope sleutelkluis voor buiten.

We kunnen direct met de deur in huis vallen: dit is echt een goedkope sleutelkluis. Voor deze sleutelkluis betaal je een bedrag van slechts 18,95 euro bij onze partner Bol.com. Goedkoper ga je een sleutelkluis niet vinden, zéker niet met de voordelen die de iBright Sleutelkluis biedt.

Zo is dit een sleutelkluis die je op meerdere plekken op zou kunnen hangen. Je kunt ‘m prima binnen gebruiken, terwijl hij ook buiten zijn mannetje staat. Dankzij de gebruikte materialen is deze kluis 100% weersbestendig en waterdicht.

Verder is het ideaal dat dit een vrij grote sleutelkluis is. Net zoals bij de LifeGoods kluis is het bij de iBright Sleutelkluis mogelijk om maximaal 5 sleutels op te bergen. Zeker als je voor je voordeur, schuur en achterdeur andere soorten sleutels hebt, is dit een belangrijk voordeel.

Daarnaast is deze kluis veilig, zoals je zou mogen verwachten. De kluis is van robuuste materialen vervaardigd, is bestand tegen hameren/zagen en heeft een 4-cijferig mechanisch slot. Dankzij dit slot kun je uit 10.000 combinaties kiezen; kleine kans dat een kwaadwillend persoon de gekozen code raadt.

Wel moet je bij deze sleutelkluis met twee punten rekening houden:

 • De kluis is behoorlijk groot. Doordat de kluis zo groot is, neemt deze relatief veel ruimte bij je voordeur in beslag. Dit staat wellicht niet even fraai en is mogelijk iets té opvallend.
 • De kluis is lastig te monteren. Bij deze kluis heeft iBright voor een voorgeboorde achterkant gekozen, maar desondanks is de kluis lastig te monteren. Zorg ervoor dat je specifiek gereedschap in huis hebt en dat je de handleiding goed doorloopt.
iBright Sleutelkluis beste

Deze sleutelkluis voor buiten is relatief groot; hij valt hierdoor wellicht iets té goed op.

Voordelen
 • Ruimte voor 5 sleutels
 • Erg voordelig
 • 4-cijferige code
 • Weersbestendig en waterdicht
 • Veilig
Nadelen
 • Lastig te monteren
 • Relatief groot
Conclusie

De iBright Sleutelkluis is naar onze mening de beste goedkope sleutelkluis voor buiten. Gezien het prijskaartje van slechts 18,95 euro kun je niet de mist ingaan. Weet je nog niet zeker of je een sleutelkluis wel handig vindt? Of vind je het zonde om hier meer geld aan uit te geven? Dan is dít absoluut de beste koop voor je!

Koopgids

Heb je oren naar de aanschaf van een sleutelkluis voor buiten? Logisch. Zo’n kluis is makkelijk in gebruik, is erg veilig en is bovenal praktisch. Zoals we je eerder in dit artikel al hebben verteld, komt een sleutelkluis bovendien in veel situaties goed van pas.

Maar, wat is nou voor bij jouw voordeur de beste sleutelkluis voor buiten? Het antwoord op die vraag ga je met behulp van deze koopgids vinden. In déze koopgids bespreken wij de belangrijkste criteria van een sleutelkluis voor buiten.

Afmetingen

Je zou heel goed naar de afmetingen van de sleutelkluis moeten zijn. De afmetingen zijn voor twee punten namelijk bepalend:

 • Hoe goed de sleutelkluis opvalt. Een kleinere kluis valt een stuk minder op, waardoor de kluis ook minder kwaadwillende aantrekt.
 • Hoeveel sleutels je in de kluis kunt bewaren. In een grotere kluis kun je logischerwijs meer sleutels bewaren. Het is dan ook aan jou om vooraf te bepalen hoeveel sleutels je in de kluis op wilt hangen.

Code

Ook moet je heel goed naar het mechanische cijferslot kijken. Uit hoeveel cijfers bestaat dit slot? En hoeveel combinaties kun je daarmee maken? In een ideale wereld kies je altijd voor een 4-cijferig slot óf zelfs voor een slot met nog meer cijfers. Met een 4-cijferig slot kun je al uit 10.000 combinaties kiezen; dat zou voldoende moeten zijn.

Veiligheid

Ga heel goed na hoe veilig de sleutelkluis is. Wil je voor een super veilige kluis gaan? Kies dan voor een kluis die SKG gecertificeerd is. Dit geeft aan dat de kluis inbraakwerend is.

Verder moet je goed naar de gehele vormgeving van de kluis kijken. Van welk materiaal is de kluis precies gemaakt? En op welke manier is de kluis (extra) veilig gemaakt?

Montage

Ga ook goed na op welke manier je de kluis kunt monteren. De meeste fabrikanten geven aan dat dit een eitje is, maar in de werkelijkheid blijkt toch vaak anders. Wij hebben in ieder geval bij veel varianten opgemerkt dat het monteren van de kluis relatief lastig is.

Weersbestendigheid

Wil je de sleutelkluis bij je voordeur of in je tuin ophangen? Ongeacht waar je ‘m buiten op gaat hangen, moet de kluis weersbestendig zijn. Ga daarom heel goed na of dit het geval is. De kluis moet ook waterdicht zijn en moet uiteraard tegen een stootje bestand zijn. Check daarom voor de zekerheid van welk materiaal de behuizing gemaakt is.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Als laatste punt wijzen wij je graag op de prijs-kwaliteitsverhouding. Op dit punt hebben wij twee tips voor je:

 • Durf te investeren in de beste sleutelkluis. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, kies je voor de hierboven besproken Puck Keysafe sleutelkluis. Deze kluis is high-end en is erg veilig, maar kost wel veel meer geld. Bepaal in ieder geval goed voor jezelf hoeveel geld je uit zou willen geven.
 • Check goed de online beoordelingen. Veel sleutelkluizen zijn bij onze partner Bol.com door veel kopers beoordeeld. Ga goed na wat er precies in deze beoordelingen staat. Als het veel al om negatieve beoordelingen gaat, is dat een teken.
Prijs sleutelkluis buiten

Slotwoord

In onze ogen is een sleutelkluis voor buiten onwijs handig. Zo’n kluis is handig, komt in veel situaties van pas en is ook nog eens veilig. Welke van bovenstaande kluizen spreekt jou daarbij het meeste aan? Mocht je over deze varianten nog vragen hebben, kun je contact opnemen met onze partner Bol.com. Wij wensen je graag veel plezier en gemak met je nieuwe sleutelkluis voor buiten!

Tresna.nl
Logo