Beste anti-inbraakstrip

Woninginbraken komen in Nederland helaas vaak voor. In veel gevallen verkrijgen dieven gewoon toegang tot je woning via de voordeur. Ze plaatsen bijvoorbeeld een koevoet tussen de deur en het deurkozijn en breken de deur gewoon open. Met een anti-inbraakstrip kun je verhinderen dat inbrekers op zo’n manier de deur openmaken.

Een anti-inbraakstrip bestaat uit twee stalen profielen die bij het sluiten van de deur in elkaar vallen. Het ene deel monteer je op de deur zelf, het andere deel op het deurkozijn. Zo is de naad tussen de voordeur en het deurkozijn niet meer zichtbaar en beschermd tegen het plaatsen van een koevoet of breekijzer.

Anti inbraakstrip beste

Onze top 5 anti-inbraakstrips

Afbeelding

Product


Secustrip Plus

Onze beste koop!

Secustrip Plus

Beste koop anti-inbraakstrip voor naar binnen draaiende deuren

of

Secustrip Buitendraaiend

Secustrip Buitendraaiend

Beste koop anti-inbraakstrip voor naar buiten draaiende deuren

of

Kozijn op slot

Kozijn op slot

Beste anti-inbraakstrip voor ramen

of

Afweer met stekels

Afweer met stekels

Beste anti-inbraakstrip voor schuttingen en muurtjes

of

KMH voordeurbeveiliger

KMH voordeurbeveiliger

Beste anti flipper tool

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Secustrip Plus

Beste koop anti-inbraakstrip voor naar binnen draaiende deuren

Secustrip Plus

of

Secustrip Buitendraaiend

Beste koop anti-inbraakstrip voor naar buiten draaiende deuren

Secustrip Buitendraaiend

of

Kozijn op slot

Beste anti-inbraakstrip voor ramen

Kozijn op slot

of

Afweer met stekels

Beste anti-inbraakstrip voor schuttingen en muurtjes

Afweer met stekels

of

KMH voordeurbeveiliger

Beste anti flipper tool

KMH voordeurbeveiliger

of

De functie van een anti-inbraakstrip bestaat er dus in om kieren en spleten tussen de deur en het deurkozijn onzichtbaar te maken. Anti-inbraakstrips zijn gemaakt uit staal, waardoor het behoorlijk moeilijk is om ze los te maken.

Anti-inbraakstrips zijn efficiënt tegen inbrekers, maar belangrijk is dat je ze op een goede manier plaatst. Ze moeten bijvoorbeeld met voldoende schroeven vastgemaakt worden. Bovendien moet de ondergrond waarop je ze plaatst (het vlak van de voordeur en het deurkozijn) helemaal egaal zijn, anders kunnen inbrekers eerst hun koevoet onder de anti-inbraakstrip plaatsen en deze eerst verwijderen.

Anti-inbraakstrips bestaan in verschillende vormen. Ze zijn er zowel voor naar binnen als naar buiten draaiende deuren. Ook voor diverse types ramen vind je anti-inbraakstrips. Je kunt de stalen profielen op maat van je voordeur zagen zodat het echt maatwerk wordt. Hoge deuren, lage deuren, grote ramen, kleine ramen: je beschermt ze allemaal met anti-inbraakstrips.

Een voordeel van een anti-inbraakstrip is verder dat het product inbrekers gewoon al afschrikt. Veel dieven werken impulsief en breken ergens in als ze zien dat er een gemakkelijke en snelle toegang tot een woning mogelijk is. Dit heb je alvast niet met een goed geplaatste anti-inbraakstrip.

Beste koop anti-inbraakstrip voor naar binnen draaiende deuren – Secustrip Plus

Ben je op zoek naar een handige en goedkope manier om de inbraakveiligheid in je woning te verhogen, dan raden we de anti-inbraakstrip van het merk Secustrip aan. De anti-inbraakstrip is geschikt voor alle naar binnen draaiende voor- en achterdeuren. Let dus goed op, er bestaan gelijkaardige oplossingen voor naar buiten draaiende deuren, maar deze anti-inbraakstrips zijn net iets anders gebouwd.

Het monteren van de Secustrip Plus anti-inbraakstrip gaat heel gemakkelijk. Je krijgt bij de aankoop een goede handleiding, waarin stap-voor-stap alles uitgelegd is. Ook vind je online vind je goede filmpjes over hoe je deze anti-inbraakstrip moet plaatsen.

Het is bewezen dat de Secustrip Plus anti-inbraakstrip het leven van inbrekers een stuk moeilijker maakt. Inbrekers doen veel langer over om de woning in te breken en alleen al het zicht op de strip ontmoedigt inbrekers. Zoals een STER-reclame het vroeger verwoordde: “De Secustrip is niet aanbevolen door inbrekers”.

De anti-inbraakstrip heeft bovendien een SKG certificering met één ster. Plaats je de strip, dan helpt dit om voor je woning het Politiekeurmerk Veilig Wonen te krijgen. Heb je dit keurmerk, dan kun je bepaalde veiligheidsinvesteringen die je in je woning deed terugbetaald krijgen.

Toch heeft deze anti-inbraakstrip wel enkele nadelen. Zo is de strip slechts in enkele kleuren te verkrijgen. Dit zijn dan RAL 9010, RAL 8014 en RAL 7021. Deze codes staan respectievelijk voor wit, bruin en zwartgrijs. Andere kleuren zijn ook verkrijgbaar, maar die moet je dan bestellen tegen een meerprijs. Op je voordeur is een anti-inbraakstrip niet altijd even mooi en je moet voldoende plaats hebben tussen het kozijn en de deurklink.

Secustrip Plus binnendraaiend

Het is altijd even uitkijken dat je je vingers niet knelt als je de deur sluit. Zeker met kinderen moet je hiervoor opletten. Tenslotte is het ook niet altijd eenvoudig om de Secustrip Plus anti-inbraakstrip te monteren. Je moet hem echt wel heel goed vastschroeven, anders gaan inbrekers er zo met een koevoet onder.

Deze anti-inbraakstrip is niet geschikt voor deuren waar de klink te dicht bij het kozijn staat.

Voordelen
 • Veilig
 • Geoedkoop
 • SKG certificaat met een ster
Nadelen
 • Niet mooi
 • Oppassen voor de vingers
 • Vlakke ondergrond noodzakelijk
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een eenvoudige oplossing zoekt om het inbreken te bemoeilijken. Met deze anti-inbraakstrip schrik je inbrekers doeltreffend af, al is dit als oplossing nog steeds minder veilig dan een goed geplaatst cilinderslot of meerpuntsslot.

Beste koop anti-inbraakstrip voor naar buiten draaiende deuren – Secustrip Buitendraaiend

Je kunt in je woning natuurlijk ook een naar buiten draaiende voor- of achterdeur hebben. Als je dit wil, kun je dit type van deur ook met een anti-inbraakstrip beveiligen. Een naar buiten draaiende deur heeft evenwel een andere anti-inbraakstrip nodig dan een naar binnen draaiende deur.

De Secustrip Buitendraaiend is de beste koop voor naar buiten draaiende deuren. De strip bestaat uit twee delen van verzinkt metaal met een premium epoxycoating. Hierdoor is het materiaal uiterst stevig en tegen een stootje bestand. De anti-inbraakstrip is geschikt voor ramen en deuren, want je kunt de strips perfect op maat zagen.

Koop je deze anti-inbraakstrip, dan krijg je maar liefst 5 jaar garantie. Het product heeft verder een SKG certificering met een ster. De anti-inbraakstrip vertraagt het werk van inbrekers met maar liefst zes minuten, waardoor ze je woning meestal gewoon ongemoeid laten. Onderzoek heeft aangetoond dat alleen het uitzicht van de Secustrip inbrekers ontmoedigt.

Dankzij de goede handleiding is het een koud kunstje om de Secustrip te plaatsen. Je vindt online ook filmpjes die uitleggen hoe je de strip moet monteren. Hou er wel rekening mee dat je de anti-inbraakstrip heel stevig moet vastschroeven en dat de ondergrond vlak moet zijn. Zodoende is er geen speling tussen de strip en het deurkozijn of de voordeur.

Secustrip anti inbraak Buitendraaiend

Als nadeel noteren we dat je de nodige plaats op je voordeur nodig hebt om deze anti-inbraakstrip te plaatsen. Staat de deurklink dicht tegen de rand van de deur, dan is het moeilijk om er nog de Secustrip bij te plaatsen. De Secustrip is zeker geen volwaardig alternatief voor een goed cilinderslot of een bijzetslot. Bovendien is een anti-inbraakstrip niet altijd even handig. Zo moet je oppassen voor je vingers of de vingertjes van je kind als je de deur sluit.

Behoorlijk wat plaats nodig op je voordeur.

Voordelen
 • Goedkoop
 • SKG certificaat met 1 ster
 • Roestvrij staal met epoxy coating
Nadelen
 • Opletten voor de vingers
 • Enkel voor heel vlakke oppervlakken
 • Geen volwaardig alternatief voor cilinderslot
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een goede anti-inbraakstrip zoekt voor naar buiten draaiende deuren. Je hebt wel wat plaats nodig om de strip te monteren en je moet goed uitkijken voor je vingers als je de deur sluit. Het is een goedkope oplossing die heel eenvoudig de veiligheid en die woning verhoogt, al is een goed cilinderslot of een meerpuntsslot nog veiliger.

Beste anti-inbraakstrip voor ramen – Kozijn op slot

Ben je op zoek naar een eenvoudige maar toch efficiënte manier om naar buiten draaiende ramen te beveiligen? Dan ga je voor de anti-inbraakoplossing van het merk Kozijn op Slot.

Dit is een handig en betaalbaar bijzetslot voor ramen. Met een SKG certificering van een ster is het bovendien ook een veilige en gecertificeerde oplossing.

Je gebruikt de anti-inbraakstrip dus voor naar buiten kippende houten ramen. Een ingenieuze roestvrijstalen beugel blokkeert het scharnier van het raam. Je monteert de beugel op zo’n manier dat hij van binnenuit eenvoudig te verwijderen is als je het raam wilt openen.

Van binnenuit het raam openen is dus gemakkelijk, maar van buiten het raam openmaken is gewoonweg onmogelijk. De nieuwste versie van de Kozijn Op Slot anti-inbraakstrip laat je bovendien het bijzetslot afsluiten met een sleutel.

Hoewel Kozijn op Slot een handige en goedkope oplossing is, heeft dit product ook wel enkele nadelen. Zo moet je gaten boren in de raamkozijnen om dit bijzetslot te plaatsen, wat toch wel vervelend en niet zo mooi is. Daarnaast is dit product niet geschikt voor ramen in kunststof of metaal. Deze anti inbraak strip kan problemen geven qua veiligheid. Het duurt even voor je het raam kunt openen, en dit kan gevaarlijk zijn als je snel de woning moet verlaten via het raam.

Niet geschikt voor kunststof en aluminium ramen.

Voordelen
 • Goedkoop
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Efficiënt
Nadelen
 • Niet voor aluminium of PVC ramen
 • Gaten boren noodzakelijk
 • Kan problemen geven qua brandveiligheid
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor een goedkope oplossing zoekt om naar buiten draaiende houten ramen te beveiligen tegen inbrekers. Voor de prijs van dit product kun je inderdaad niet missen, al is het qua veiligheid niet vergelijkbaar met een goed cilinderslot waarvan de nachtschoot in de kozijn grijpt. Het is vooral een aanrader om je woning snel beter te beveiligen.

Beste anti-inbraakstrip voor schuttingen en muurtjes – Afweer met stekels

Ben je op zoek naar een anti-inbraakstrip om de toegang over schuttingen en muurtjes te bemoeilijken? Dan raden we deze afweer met stekels aan. Een goede beveiliging hoeft niet altijd hightech of ingenieus te zijn. Deze anti-inbraakstrip bestaat gewoon uit stekels van 3 centimeter hoog uit kunststof. Je schrikt inbrekers af en zorgt ervoor dat je kat netjes bij jou op het terras blijft. Vogels hebben evenmin zin om op een schutting of muurtje te zitten waar je deze afweer op hebt aangebracht.

De strips zijn gemaakt uit kunststof en zijn gemakkelijk te plaatsen. Je bevestigt ze bijvoorbeeld met schroeven op een muur.

Klinkt allemaal goed, al moeten we hierbij vermelden dat de meningen op het internet over dit product verdeeld zijn. Zo stippen veel mensen in reviews aan dat katten gewoon over deze strips heen blijven lopen. En er zijn nog wel wat nadelen te bedenken. Je terras of schuttingen krijgen wel wat de look van een gevangenis als je deze strips in je gezichtsveld plaatst. Monteer je deze afweerstrips op een plaats die veel zon krijgt, dan gaan ze na verloop van tijd bol staan.

Ze gaan bol staan in de zon.

Voordelen
 • Goedkoop
 • Gemakkelijk te monteren
 • Verhindert dat de kat ontsnapt
Nadelen
 • Ze gaan bol staan in de zon
 • Heeft de looks van een gevangenis
 • Niet altijd even efficiënt
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie de bovenkant van een muurtje doeltreffend wil beveiligen tegen inbrekers. Het is ook een goede oplossing om je kat bij je op je terras te houden. De meningen over dit product zijn evenwel verdeeld. Bepaalde consumenten vinden het een fantastische oplossing, terwijl anderen er niet voor te vinden zijn.

Beste anti flipper tool – KMH voordeurbeveiliger

Een van de meest gebruikte methodes om in te breken in woningen is het zogenaamde flipperen. Hierbij plaatsen inbrekers een flexibel plaatje tussen het deurkozijn en de deur ter hoogte van de klink om de dagschoot eenvoudig te openen. Dit kan enkel als het nachtslot niet gesloten is. Heb je om een of andere reden geen nachtslot of cilinderslot dat je altijd kunt afsluiten, dan kun je gaan voor deze KMH voordeurbeveiliger om je woning tegen inbrekers te beschermen. Zo kun je zonder grote investeringen het flipperen onmogelijk maken.

Deze voordeurbeveiliger is eenvoudig te plaatsen. Je monteert deze strip tussen het dagslot en het deurkozijn. Je plaatst als het ware een scherm voor de punt van de dagschoot, waardoor het onmogelijk is om het een flipperstrip de dagschoot uit het slot te duwen. De voordeurbeveiliger is zowel geschikt voor deuren die naar binnen als naar buiten draaien. Bovendien is de oplossing geschikt voor deuren in kunststof, hout en aluminium.

Als nadeel noteren we dat dit niet de meest aan te bevelen beveiliging van je woning is. Je gaat beter voor een goed cilinderslot en een bijzetslot. De voordeurbeveiliger is gebruiksvriendelijk en budgetvriendelijk, maar daarom nog niet extra veilig. Wij vinden het vooral een handige oplossing als je de veiligheid in je woning wat wil verhogen zonder al te grote investeringen of ingrijpende werken.

Bovendien heb je wel wat plaats nodig om de voordeurbeveiliger te plaatsen, anders kan de dagschoot zelfs niet meer sluiten.

Niet zo veilig als een goed cilinderslot.

Voordelen
 • Flipperen wordt onmogelijk
 • Goedkoop
 • Makkelijk te plaatsen
Nadelen
 • Niet volledig inbraakveilig
 • Je hebt er plaats voor nodig
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie op een handige en efficiënte manier wil verhinderen dat inbrekers met de flippermethode je woning binnendringen. Er bestaan evenwel betere methodes om je woning te beveiligen. Plaats je een cilinderslot of een meerpuntsslot, dan is flipperen eveneens onmogelijk. Bovendien bescherm je je woning dan ook tegen andere inbraakmethodes.

Koopgids

Hoe plaats je een anti-inbraakstrip?

 1. Begin met de montage aan de slotzijde van de deur. Meet de juiste lengte voor het profiel en zaag het op maat. Zorg dat de lengte mooi aansluit op de dorpel. Vijl de kant van het profiel waar je gezaagd hebt en verf het eventueel met een lakstift of wat metaalverf. Dit is een bescherming tegen het roesten.
 2. Teken de boorgaten af op de deur. In de onmiddellijke omgeving van het slot kun je niet boren, hou daar rekening mee. Boor enkele gaten om het profiel voorlopig te fixeren. Bevestig het profiel met enkele van de meegeleverde schroeven.
 3. Als dit gebeurd is, controleer dan of je de deur nog kunt sluiten.
 4. Ga nu verder met het profiel op de kant van het kozijn. Teken eerst enkele plaatsen af waar je schroeven wil vastmaken. Boor de gaten hiervoor en schroef het profiel eveneens aan de kant van het kozijn vast. Check nu of je de deur kunt sluiten en of het profiel goed geplaatst is.
 5. Teken vervolgens alle nodige gaatjes voor de schroeven af. Verwijder de profielen, boor de gaatjes en bevestig de profielen met alle meegeleverde schroeven. Dit zijn er meestal wel behoorlijk wat. Dit is echt wel nodig, want een anti-inbraakstrip moet echt stevig vasthangen. Schroef de beide kanten van de strip ook niet helemaal vast vooraleer je weet of de deur nog kan sluiten.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een anti-inbraakstrip?

 • Uit welke materialen bestaat een anti-inbraakstrip? De onderdelen bestaan uit roestvrij staal, eventueel behandeld met een poedercoating of epoxyverf. Een anti-inbraakstrip bevindt zich buiten je woning, en daarom moet de strip bestand zijn tegen regen, wind en zon. De anti-inbraakstrip mag niet roesten en moet jarenlang intact blijven.
 • Heeft de anti-inbraakstrip een certificaat? Let erop of een anti-inbraakstrip een SKG certificering heeft. Dit is nooit een certificering met meer dan twee sterren. Een anti-inbraakstrip biedt namelijk nooit dezelfde beveiliging als een cilinderslot bijvoorbeeld. Maar een certificering met een ster is wel een must.
Anti inbraakstrip koopgids
 • Wat is de kleur en past de tint bij je huis? Je voordeur is letterlijk de toegang tot je woning. Je kunt er daarom op letten of de anti-inbraakstrip een mooie kleur heeft die past bij je voordeur. Anderzijds schilder je een anti-inbraakstrip ook gewoon met een metaalverf in de kleur die je wenst.
 • Is er voldoende garantie? Let erop dat je bij de aankoop van een anti-inbraakstrip voldoende garantie krijgt. Dit moet minstens drie jaar en liefst vijf jaar zijn. Zo verzeker je jezelf bijvoorbeeld tegen fabricagefouten.
 • Maak je het profiel met voldoende schroeven vast? Een profiel moet met voldoende schroeven tegen de deur en het deurkozijn vast zitten. Anders kan het na verloop van tijd loskomen. Als er wat speling is tussen het profiel en het deurkozijn of tussen het profiel en de deur, dan kunnen inbrekers nog steeds proberen met de flippermethode de deur open te krijgen.
 • Zijn de schroeven verborgen? De schroeven zijn bij voorkeur verborgen. Anders kunnen inbrekers ze in principe gewoon losmaken. Zijn de schroeven verborgen, dan is de anti-inbrekersstrip ook meer duurzaam en bestand tegen roest of slijtage.

Slotwoord

Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. Een anti-inbraakstrip is een goede methode om je woning meer inbraakveilig te maken. Doe dan ook je voordeel met dit product. In onze top vijf hebben we je hopelijk kunnen inspireren voor je aankoop. Er zijn nog meer manieren om je woning inbraakveilig te maken. Denk bijvoorbeeld aan een cilinderslot, een bijzetslot of een meerpuntsslot.

Heb je geen zin om zelf een anti-inbraakstrip te plaatsen? Dan kun je hiervoor een beroep doen op een vakman. Via onze website vraag je bij diverse slotenmakers uit je buurt een offerte aan voor het plaatsen van een anti-inbraakstrip of voor een nieuw slot. Veel succes met de aankoop van een nieuwe anti-inbraakstrip!

Tresna.nl
Logo