Beste beveiligingscamera voor buiten

In de afgelopen 10 jaar tijd is het aantal woninginbraken met 75% afgenomen. De belangrijkste reden hiervoor? Meer en meer huishoudens hebben één of meer beveiligingscamera’s geplaatst. Met zo’n camera wordt een huis 24/7 in de gaten gehouden worden, waardoor inbrekers wel 3 keer nadenken over een mogelijke inbraak. Wil je zelf ook je woning goed beveiligen? Dan adviseren wij je om voor één van onderstaande beveiligingscamera’s voor buiten te kiezen. 

Onze top 5 beveiligingscamera's voor buiten

Afbeelding

Product


Ezviz C8C Full HD WiFi

Onze beste koop!

Ezviz C8C Full HD WiFi

Beste koop beveiligingscamera voor buiten

of

Ring Spotlight Cams

Ring Spotlight Cams

Beste set beveiligingscamera's voor buiten

of

Eufy by Anker Eufycam 2 Pro

Eufy by Anker Eufycam 2 Pro

Beste beveiligingscamera voor buiten zonder abonnement

of

Arlo Ultra 2 Spotlight Camera

Arlo Ultra 2 Spotlight Camera

Beste 4K beveiligingscamera voor buiten

of

TP-Link Tapo C310

TP-Link Tapo C310

Beste goedkope beveiligingscamera voor buiten

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Ezviz C8C Full HD WiFi

Beste koop beveiligingscamera voor buiten

Ezviz C8C Full HD WiFi

of

Ring Spotlight Cams

Beste set beveiligingscamera's voor buiten

Ring Spotlight Cams

of

Eufy by Anker Eufycam 2 Pro

Beste beveiligingscamera voor buiten zonder abonnement

Eufy by Anker Eufycam 2 Pro

of

Arlo Ultra 2 Spotlight Camera

Beste 4K beveiligingscamera voor buiten

Arlo Ultra 2 Spotlight Camera

of

TP-Link Tapo C310

Beste goedkope beveiligingscamera voor buiten

TP-Link Tapo C310

of

Voor- en nadelen van een beveiligingscamera voor buiten

Het belangrijkste voordeel van een beveiligingscamera voor buiten is evident; het verhoogt de veiligheid in en rondom je woning. Je hoeft minder bang te zijn voor een inbraak en je bent loopt dus een veel kleinere kans op een inbraak.

Kiest er een inbreker onverhoopt toch voor om een inbraak te plegen? Dan zorgt de beveiligingscamera direct voor de gewenste bewijslast. Je kunt de gemaakte beelden met de politie delen, waardoor de politie veel gerichter op zoek kan naar de inbreker. Dit is niet alleen voor jou fijn, maar ook voor andere mensen. Hiermee kunnen immers potentiële inbraken voorkomen worden.

Een ander voordeel is dat deze camera’s betaalbaar zijn geworden. Voor slechts een paar tientjes kun je al een prima beveiligingscamera voor buiten aanschaffen. Wil je liever een hele uitgebreide set van beveiligingscamera’s? Ook dat is mogelijk!

Verder is het zo dat de moderne beveiligingscamera onwijs geavanceerd zijn. In de afgelopen jaren zijn de beveiligingscamera’s voor buiten steeds geavanceerder geworden, getuige de vele handige functies. Zo bestaan er camera’s met een nachtzicht functie en met een bewegingssensor.

Wil je graag een beveiligingscamera voor buiten aanschaffen? Als je de beste beveiligingscamera voor buiten via dit artikel gevonden hebt, maak je je mogelijk wel nog zorgen over de installatie. Dat is nergens nodig voor. De meeste beveiligingscamera’s voor buiten kun je tegenwoordig makkelijk gebruiksklaar maken. Dit komt onder meer doordat veel beveiligingscamera’s op accu werken; je hebt hierdoor geen elektriciteitskabels meer nodig.

Een ander voordeel is terug te vinden in de beeldkwaliteit. De meeste beveiligingscamera’s maken haarscherpe opnames, terwijl dit een paar jaar terug nog een ander verhaal was. Als je nu één van de beste beveiligingscamera’s voor buiten aan je woning ophangt, kun je hier echt op bouwen en vertrouwen.

Moet je ook nog met nadelen rekening houden? Ja, het is wel zo dat je met wettelijke regelgeving te maken hebt. Als je een beveiligingscamera aan je woning ophangt, mag je alleen je eigen terrein filmen. Filmt de camera ook een deel van de stoep voor je woning? Dan ben je volgens de wet in overtreding. Het is uiteraard lastig om hierop te controleren, maar het kan wel van essentieel belang zijn in bijvoorbeeld de rechtbank. De rechter kan namelijk aangegeven dat de bewijslast op een illegale manier verkregen is.

Verder moet je rekening houden met het diverse aanbod. Je kunt tegenwoordig uit zóveel verschillende camera’s kiezen, waardoor je mogelijk door de bomen het bos niet meer ziet. Dit probleem lossen wij graag voor je op met dit artikel. Neem onze reviews op je gemakje door en schaf direct de beste beveiligingscamera voor buiten aan.

Wil jij graag je voor- en achterdeur scherp in beeld brengen? Dat doe je met de beste beveiligingscamera voor buiten. Zo’n camera kun je ook nog aan je smartphone koppelen, waardoor je vanaf je smartphone live mee kunt kijken. Subliem! Wij adviseren je graag om voor één van onderstaande varianten te kiezen. Dít zijn volgens onze test de beste beveiligingscamera’s voor buiten.

Beste koop beveiligingscamera voor buiten – Ezviz C8C Full HD WiFi

Het aanbod van beveiligingscamera’s voor buiten is divers en daardoor lastig te analyseren. Dit merkten wij ook op toen we op zoek gingen naar de beste koop. Uiteindelijk hebben we besloten om op zoek te gaan naar een beveiligingscamera die voor elk huis geschikt zijn. Aan de hand van die criteria kwamen we bij de Ezviz C8C Full HD WiFi uit. Dit is volgens ons de beste beveiligingscamera voor buiten.

Zoals je op de foto kunt zien, is deze beveiligingscamera vrij compact uitgevoerd. Het merk Ezviz heeft voor een simpele constructie gekozen, waardoor je de camera makkelijk op kunt hangen. Dit doe je bijvoorbeeld aan de gevel van je woning, aan de overkapping of aan de schutting. Je krijgt alle bevestigingsmaterialen bij aanschaf meegeleverd.

Niet alleen de montage is een hoogtepunt, maar ook de werking van deze camera. Zo is het uniek dat deze camera een horizontale rotatie van maar liefst 352 graden heeft. Je brengt hierdoor nagenoeg je volledige tuin en woning in beeld. Ook is deze beveiligingscamera voor buiten in staat om tot 95 graden verticaal te draaien.

De opnames die deze beveiligingscamera voor buiten maakt, zijn ook nog eens scherp. Ezviz heeft deze camera namelijk voorzien van een 2,0 megapixel camera. Deze camera zorgt voor een 1080p HD resolutie. Ondertussen beschikt de camera ook nog over tal van handige functies:

 • Flash alarm. Op het moment dat de camera menselijke bewegingen opmerkt, kan de camera automatisch knipperen. Hiermee worden inbrekers direct afgeschrikt.
 • Nachtzicht. Uiteraard beschikt deze beveiligingscamera over een nachtzichtfunctie. Dankzij deze functie zijn ook de opnames in het donker haarscherp.
 • Ezviz app. Het is mogelijk om deze camera via de Ezviz app naar wens in te stellen. Ook kun je via deze app mee kijken met de live opnames van de camera.
 • Smart home platformen. Deze beveiligingscamera voor buiten werkt perfect samen met Alexa en Google Assistant. Je kunt hierdoor ook met spraakberichten deze camera bedienen.

De Ezviz C8C beschikt over een wifi verbinding. Dankzij deze verbinding kun je de camera op afstand bedienen én kun je de beelden op het cloud platform van Ezviz op laten slaan. Je kunt echter ook een SD kaart (max. 256 GB) in de camera stoppen.

De montage van deze camera is een koud kunstje. Je krijgt hier de bevestigingsmaterialen voor geleverd en de camera beschikt over een IP65 certificering. Dit betekent dat de camera tegen alle weersomstandigheden bestand is, inclusief tegen (hevige) regenval.v

Ezviz C8C beste

Waar je wel goed rekening mee moet houden, is dat dit een beveiligingscamera voor buiten op netstroom is. Je kunt deze camera dus niet overal in je tuin monteren; je hebt simpelweg een elektriciteitskabel nodig. Wij hadden dan ook liever gezien dat dit een camera op accu zou zijn.

Wat ons daarentegen wel aanspreekt, is het prijskaartje. Voor de beste koop beveiligingscamera voor buiten betaal je een bedrag van slechts 94,95 euro. De prijs-kwaliteitsverhouding is hierdoor subliem te noemen.

Deze camera werkt helaas op netstroom; dit brengt zeker bij de montage uitdagingen met zich mee.

Voordelen
 • Haarscherp beeld
 • Veel handige functies
 • Beschikt over wifi
 • Handige Ezviz app
 • Ongekend grote kijkhoek
 • Betaalbaar
Nadelen
 • Werkt op netstroom
Conclusie

De Ezviz C8C is volgens onze test de beste beveiligingscamera voor buiten. Dit is onder meer te danken aan de horizontale kijkhoek van maar liefst 352 graden. Ook de vele functies, de haarscherpe opnames en de fijne bediening zijn belangrijke voordelen. Enige minpunt is het feit dat deze beveiligingscamera voor buiten op netstroom werkt.

Beste set beveiligingscamera's voor buiten – Ring Spotlight Cams

Met een losse beveiligingscamera voor buiten breng je je woning goed in beeld. Dit doe je aan de voor- of achterzijde van je woning, maar je kunt ook voor een set kopen. Daarmee breng je zowel de voor- als achterzijde van je woning haarscherp in beeld. Dit doe je het beste met de Ring Spotlight Cams. Dit is volgens ons de beste set beveiligingscamera’s voor buiten.

Deze set bestaat uit twee beveiligingscamera’s. Deze camera’s zien er exact hetzelfde uit, beschikken over dezelfde specificaties en leveren veel gemak. Dit komt onder meer doordat deze camera’s op batterij werken. Je hoeft dus niet in de weer te gaan met elektriciteitskabels, zoals bij bovenstaande variant wel het geval is.

Deze beide camera’s beschikken over een 3 megapixel camera. Deze camera zorgt voor haarscherpe 1080p HD functies. Dit doen beide camera’s overigens ook prima in het donker, met dank aan de night vision functie.

Bij deze camera’s vallen direct de bewegingssensoren op. Deze sensoren werken onwijs goed en zijn zelfs in staat om beweging om de hoek te detecteren. Dit is te danken aan de groothoek sensor van 270 graden. Zodra de camera beweging detecteert, krijg je hier een melding van op je smartphone.

Belangrijk voordeel hierbij is de 2-weg audio met speaker en microfoon. Je bent hierdoor in staat om te communiceren met mensen die in de buurt van de camera staan. Handig om je woning te beveiligen, maar ook om bijvoorbeeld te communiceren met de pakketjesbezorger.

Naar de werking van deze camera heb je eigenlijk geen omkijken. De batterij is namelijk oplaadbaar; doe dit eens in de zoveel tijd en garandeer daarmee de werking van de camera. Wil je ook daar geen omkijken naar hebben? Schaf dan een Ring Solar Panel aan. Met dank aan dit paneel werken de camera’s volledig op zonne energie. Handig én duurzaam.

Wat bij deze camera’s ook nog uniek is, is de sirene. Op het moment dat het nodig hebt, gaat de sirene met een geluid van 110 decibel af. Hiermee word je direct wakker bij een mogelijke inbraak én schrik je uiteraard direct inbrekers af. Gaat de sirene af of krijg je op je smartphone een melding van beweging? Dan kun je via je smartphone ook de spotlights bedienen. Hiermee zet je de inbreker letterlijk en figuurlijk in de spotlights.

Ring Spotlight Cams beste

Voor de installatie krijg je alle benodigdheden meegeleverd. Waar je de camera’s ophangt, is echt volledig aan jezelf. Doordat je niks van doen met elektriciteitskabels hebt, hoef je daar in ieder geval geen rekening mee te houden.

Wel moet je even goed rekening houden met de aanschafprijs. Voor deze set betaal je bij onze partner Bol.com namelijk een bedrag van 299 euro. Vrij veel geld, maar je krijgt dus wel 2 beveiligingscamera voor buiten tot je beschikking. Mocht de zwarte kleur je niet helemaal bevallen, kun je deze set ook in een witte variant aanschaffen.

Bij aanschaf krijg je een 30 dagen proefabonnement op Ring Cloud Video Recording. Met deze functie kun je elke video gedurende 6 maanden lang terugkijken. Na deze 30 dagen loopt het proefabonnement af. Mocht je dit abonnement graag voort willen zetten, moet je hier maandelijks een bedrag voor betalen. De totale investering loopt hierdoor verder op.

Deze set met beveiligingscamera’s voor buiten is vrij duur.

Voordelen
 • Set van 2 beveiligingscamera’s
 • Inclusief night vision functie
 • Makkelijk op te hangen
 • Haarscherpe opnames
 • Werkt op oplaadbare batterijen
 • Met sirene, spotlights en bediening vanaf smartphone
Nadelen
 • Vrij prijzig
Conclusie

De Ring Spotlight Cams vormen volgens ons de beste set beveiligingscamera’s voor buiten. Deze set bestaat uit 2 camera’s die beide geweldig werken, haarscherpe beelden opleveren en over tal van handige functies beschikken. Zo kun je de camera’s op afstand bedienen én zelfs communiceren via deze camera’s. Een geweldige set, maar helaas wel een vrij prijzige.

Beste beveiligingscamera voor buiten zonder abonnement – Eufy by Anker Eufycam 2 Pro

Wil je een topklasse beveiligingscamera voor buiten aanschaffen? Dan merk je al snel op dat je voor die camera’s een abonnement nodig hebt. Niet wenselijk, aangezien dit vaste kosten met zich mee brengt. Gelukkig kun je ook voor de Eufy by Anker Eufycam 2 Pro kiezen. Dit is volgens ons de beste beveiligingscamera voor buiten zonder abonnement.

Om van deze camera gebruik te maken, heb je alleen de oplaadbare batterij nodig. Je bent hierdoor in staat om de camera overal op te hangen, ook op plekken waar geen elektriciteitskabels hangen. En doordat er geen abonnement benodigd is, weet je de maandelijkse kosten ook laag te houden.

Hoe het komt dat je geen abonnement af hoeft te sluiten? Dit komt doordat deze camera in staat is om de beelden lokaal op te slaan. Je kunt de beelden via wifi op je smartphone bekijken, waarbij alle beelden wél beveiligd opgeslagen worden. Je hoeft je over de veiligheid dus eveneens geen zorgen te maken. De beelden worden overigens opgeslagen op het Basisstation; dit station krijg je meegeleverd.

Overigens gaat dit om een set van 2 beveiligingscamera’s. Deze camera’s filmen in 2K resolutie, waardoor de beelden nóg beter zijn dan bij bovenstaande camera’s. Deze camera’s zijn overigens zowel binnen als buiten te gebruiken.

Een belangrijk kenmerk is dat deze camera's niet voortdurend filmen. Alleen als de bewegingssensor detectie in je tuin detecteert, begint de camera met filmen. Het is hierbij erg fijn dat de camera in staat is om mensen te herkennen. Als er een dier door de camera heenloopt, schakelt de camera zichzelf dus niet automatisch in.

Heb je thuis een Apple Homekit staan? Dan kun je deze camera’s ook nog aan dit systeem koppelen. Je bent hierdoor in staak om met spraak deze camera’s van Eufy te bedienen. Al met al kunnen we stellen dat dit echt high-end camera’s zijn.

Deze beveiligingscamera’s voor buiten spreken ons erg aan, maar deze set is wel prijzig. Bij onze partner Coolblue betaal je hier een bedrag van 349 euro voor. Waanzinnig veel geld, maar je krijgt dus wél topklasse beveiligingscamera’s zonder abonnement.

Eufy by Anker Eufycam 2 Pro beste

Houd er wel rekening mee dat de opslag beperkt is tot 16 GB. Op het moment dat de sensor veel bewegingen detecteert, zit het opslaggeheugen snel vol.

Deze set is erg duur; 350 euro.

Voordelen
 • Set van 2 camera’s
 • Lokale opslag = geen abonnement
 • Haarscherpe 2K resolutie
 • Met nachtvisie en bewegingssensor
 • Herkent mensen
 • Camera’s werken draadloos
Nadelen
 • Duur
 • Opslag beperkt tot 16 GB
Conclusie

De Eufy by Anker Eufycam 2 Pro is volgens ons de beste beveiligingscamera voor buiten zonder abonnement. De beelden worden op het basisstation opgeslagen, waardoor je géén abonnement voor de opslag hoeft te betalen. De beelden zijn bovendien haarscherp en je krijgt 2 camera’s geleverd! Keerzijde is wel het forse prijskaartje.

Beste 4K beveiligingscamera voor buiten – Arlo Ultra 2 Spotlight Camera

Wil je een beveiligingscamera voor buiten aanschaffen? En wil je hierbij verzekerd zijn van haarscherpe opnames? Dan adviseren wij je om voor een camera met 4K resolutie te kiezen. Of beter gezegd: dan adviseren wij je de Arlo Ultra 2 Spotlight Camera. Dít is de beste 4K beveiligingscamera voor buiten.

Dat dit een geweldige camera is, is onder meer aan de 4K resolutie te danken. Dankzij deze resolutie zijn alle beelden echt onwijs scherp. Je ziet precies wie er voor de deur staat, waarbij elk klein detail tot in scherpte opgenomen wordt. Met deze beveiligingscamera voor buiten heb je dus perfect zicht op je woning en tuin.

Deze camera beschikt ook nog eens over veel handige functies:

 • Nachtzicht functie: deze camera is ook in staat om in het donker haarscherpe opnames te maken.
 • Microfoon: deze camera beschikt over een 2-weg audio met microfoon. Je kunt hierdoor communiceren met mensen die voor de camera staan.
 • Kijkhoek: de kijkhoek van deze camera is maar liefst 180 graden. De camera brengt hierdoor een groot deel van je tuin in beeld.
 • Bewegingssensor: de Arlo Ultra 2 Spotlight Camera beschikt over een nauwkeurige bewegingssensor. Zodra de camera beweging opmerkt, krijg je hier op je smartphone een melding van.
 • Spotlights: via de app kun je de spotlight van de camera bedienen. Dit betekent dat je een inbreker ’s nachts vol in het licht kunt zetten. Grote kans dat de inbreker direct rechtsomkeert maakt.
 • Sirene: Arlo heeft ervoor gekozen om deze camera van een sirene te voorzien. Dankzij deze sirene schrik je inbrekers nog sneller af.

De opnames die worden gemaakt, worden op een SD kaart opgeslagen. Je kunt ook kiezen voor het Arlo Secure abonnement, maar dat vraagt wel om een extra investering. Met dat abonnement worden echter alle beelden veilig in de cloud opgeslagen. Je kunt dit abonnement dus zeker even overwegen.

Belangrijk voordeel van deze camera is de draadloze werking. De camera werkt op oplaadbare batterijen met een levensduur van zo’n 6 maanden. Je zou dus een keer per jaar de batterijen op moeten laden, waarna je verder nergens omkijken naar hebt. Fijn is uiteraard ook dat je voor deze camera geen elektriciteitskabels nodig hebt.

Over deze 4K beveiligingscamera voor buiten zijn wij onwijs enthousiast. Dit enthousiasme vlakte wel enigszins af toen wij het prijskaartje zagen; 295 euro. Het is hiermee de duurste losse beveiligingscamera uit deze top 5, maar het is tegelijkertijd ook de camera met de scherpste opnames.

Arlo Ultra 2 Spotlight Camera beste

Deze camera is duur; 295 euro per stuk.

Voordelen
 • 4K resolutie
 • Werkt volledig draadloos
 • 180 graden kijkhoek
 • Beschikt over tal van handige functies
 • Te koppelen aan je smartphone
Nadelen
 • Abonnement nodig voor alle functies
 • Hoge aanschafprijs
Conclusie

De Arlo Ultra 2 Spotlight Camera is naar onze mening de beste 4K beveiligingscamera voor buiten. Met deze camera maak je onwijs scherpe opnames, terwijl je ook nog van tal van handige functies verzekerd bent. De enige keerzijde is wel dat deze camera erg duur is, bijna 300 euro per stuk om precies te zijn.

Beste goedkope beveiligingscamera voor buiten – TP-Link Tapo C310

Heb je bovenstaande reviews doorgenomen? Dan heb je opgemerkt dat we in meerdere reviews benoemd hebben dat de beveiligingscamera duur is. Wil je echter juist zo min mogelijk geld aan een nieuwe beveiligingscamera voor buiten uitgeven? Kies dan voor de TP-Link Tapo C310. Dit is wat ons betreft de beste goedkope beveiligingscamera voor buiten.

Voor deze camera betaal je bij onze partner Bol.com slechts 49,99 euro. En wil je twee of drie van deze camera’s aanschaffen? Dan geniet je respectievelijk van 5% en 7% extra korting. Mocht je 4 van deze camera’s in één keer bestellen, krijg je zelfs 10% korting.

Dat dit een goedkope beveiligingscamera voor buiten betreft, zie je niet direct aan de functies. Zo beschikt deze camera over een wifi verbinding, over een nachtzicht functie en over een bewegingssensor. Zodra de camera een beweging detecteert, krijg je hier op je smartphone direct een melding van.

De camera maakt ook nog eens scherpe beelden, met dank aan de 3 megapixel camera. Deze camera zorgt voor beelden in 2K resolutie! De beelden zijn ook in het donker helder en worden veilig op de SD kaart opgeslagen. Met de Tapo app kun je echter ook live met de beelden meekijken of specifieke clips opslaan. De Tapo app biedt oprecht veel mogelijkheden.

Dat dit een geweldige beveiligingscamera voor buiten is, blijkt ook uit de tweeweg audio. Dankzij deze functie kun je communiceren met personen die in de buurt van de camera staan. Handig als je een pakketje verwacht, maar niet thuis bent. Je kunt dan via deze camera aangeven dat de pakketbezorger het pakketje op een bepaalde plek neer mag leggen.

Waar wil je deze camera opslaan? Dankzij de IP 66 certificering kun je ‘m in principe op elke plek ophangen. Maar, je moet hierbij wel goed rekening houden met de stroomkabel. Deze camera moet op netstroom aangesloten worden, waardoor je een elektriciteitskabel nodig hebt. Dit beperkt de mogelijkheden qua ophangen enigszins.

Belangrijk voordeel: de meeste kopers zijn erg enthousiast over de TP-Link Tapo C310. Dit blijkt uit de reviews bij onze partner Bol.com, waarvan de gemiddelde score een 4,6 is. Dat het hierbij om ruim 100 reviews gaat, is veelzeggend voor de populariteit.

TP-Link Tapo C310 beste

Deze camera werkt op netstroom; je hebt dus een elektriciteitskabel nodig.

Voordelen
 • Erg betaalbaar
 • 2K resolutie
 • Te koppelen aan de Tapo app
 • Tweeweg audio en nachtzicht functie
 • Inclusief automatisch alarm
Nadelen
 • Werkt op netstroom
Conclusie

De TP-Link Tapo C310 is naar onze mening de beste goedkope beveiligingscamera voor buiten. Dat je voor deze camera slechts 49,99 euro betaalt, is wat ons betreft uniek. Deze camera doet zijn werk namelijk prima, beschikt over veel handige functies en maakt haarscherpe opnames. Houd er wel rekening mee dat de camera op netstroom werkt.

Koopgids

Voor welke beveiligingscamera voor buiten kun je nou het beste kiezen? Om het antwoord op deze vraag voor jezelf te vinden, zou je op tal van punten moeten letten. Wat de belangrijkste aandachtspunten zijn, zetten we graag in deze koopgids voor je op een rijtje.

Aandrijving

Eén van de belangrijkste zaken waar je naar moet kijken, is naar de aandrijving. Je hebt op dit gebied twee keuzes:

 • Op netstroom. Een camera die op netstroom werkt, doet het in principe altijd. Je hebt alleen wel een elektriciteitskabel nodig en de installatie vergt iets meer moeite/tijd.
 • Op accu/batterijen. Een camera die op een accu of oplaadbare batterijen werkt, biedt veel gemak. Wel moet je rekening mee houden dat de accu of oplaadbare batterijen leeg kunnen raken.
Beveiligingscamera buiten aandrijving

Aantal camera’s

Je moet ook goed nadenken over het aantal camera’s. Denk je aan één beveiligingscamera voor buiten genoeg te hebben? Of wil je direct meerdere beveiligingscamera’s voor buiten aanschaffen? Met meerdere beveiligingscamera’s hou je je woning en tuin in ieder geval nog beter in de gaten.

Resolutie en kijkhoek

Bij een beveiligingscamera voor buiten moet je goed naar de resolutie kijken. Het beste is uiteraard een 4K resolutie, maar daar betaal je flink voor. Je kunt daarom ook prima voor een 2K resolutie of Full HD resolutie kiezen.

Een ander aandachtspunt is de kijkhoek. Wat is de maximale horizontale rotatie van de camera? En wat is de maximale verticale rotatie van de camera? Doe hier goed onderzoek naar en bepaal waar je voorkeur naar uit gaat.

Opslagmogelijkheid & abonnement

Je moet ook goed kijken naar de opslagmogelijkheid. Bij sommige beveiligingscamera’s heb je hier een SD kaart voor nodig. Deze kaart stop je in de camera, waarna op die kaart alle beelden opgeslagen worden.

Bij andere beveiligingscamera’s worden de beelden in de cloud opgeslagen. Voordeel hiervan is dat je de beelden te allen tijde terug kunt kijken. Wel is het zo dat je voor deze opslagmogelijkheid veelal een abonnement af moet sluiten. Dat brengt uiteraard kosten per maand met zich mee.

Handige eigenschappen/functies

Een beveiligingscamera voor buiten kan tegenwoordig van allerlei handige functies voorzien worden. Onder meer onderstaande functies vinden wij van grote meerwaarde:

 • Nachtzicht functie. Deze functie zorgt ervoor dat de beelden ook in het donker haarscherp zijn.
 • Wifi. Dankzij de wifi verbinding kun je de camera op je smartphone aansluiten. Je bent hierdoor om via je smartphone met de camera live mee te kijken. En om de camera op afstand te bedienen.
 • Bewegingssensor. Deze sensor zorgt ervoor dat de camera alleen ingeschakeld wordt bij beweging. Een goede beveiligingscamera voor buiten maakt hierbij ook nog onderscheid tussen mensen en dieren.
 • Tweeweg audio. Met deze functie kun je middels de camera communiceren. Ideaal, aangezien je hiermee bijvoorbeeld met de pakketbezorger kunt communiceren.
 • Spotlights en sirene. Als een camera over een bewegingssensor beschikt, krijg je bij beweging een melding op je smartphone. Met de bijbehorende app kun je vervolgens de inbreker in de spotlights zetten en/of een sirene af laten gaan.
 • IP certificering. Een handige eigenschap is een IP certificering van 65 of 66. Deze certificering geeft aan dat de camera volledig waterdicht is.
 • Smart home platform. Sommige beveiligingscamera’s voor buiten kun je koppelen aan een smart home platform. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld de camera met spraakbediening instellen.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tijdens onze zoektocht naar de beste beveiligingscamera voor buiten hebben we één ding opgemerkt: de prijzen van de camera’s lopen flink uiteen. Dit geldt echter ook voor de kwaliteit en de mogelijkheden. Wij adviseren je hierom het volgende:

 • Durf te investeren in de beste beveiligingscamera voor buiten. Het loont echt om meer geld uit te geven aan een nieuwe beveiligingscamera voor buiten.
Beste beveiligingscamera buiten prijs

Slotwoord

Een beveiligingscamera voor buiten is wat ons betreft onderhand onmisbaar. Zo’n camera brengt een veilig gevoel met zich mee en is tegenwoordig erg slim/handig. Wil je zelf ook één van de e bovenstaande varianten aanschaffen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partners Bol.com en Coolblue. Wij wensen je graag veel plezier en gemak met je nieuwe beveiligingscamera voor buiten.

Tresna.nl
Logo