Beste voordeurslot

Je woning veiliger maken doe je onder meer met een beveiligingscamera, deurbeveiliging en kindersloten. Daarnaast is het aan te raden om alleen de beste sloten te gebruiken. Het slot- en hangwerk van je woning moet te allen tijde op en top zijn. Investeer daarom in één van onderstaande voordeursloten; dit zijn volgens onze test de beste voordeursloten van dit moment!

Onze top 5 voordeursloten

Afbeelding

Product


Intersteel Veiligheidsslot SKG

Onze beste koop!

Intersteel Veiligheidsslot SKG**

Beste koop voordeurslot

of

Bold Cilinder Bundel

Bold Cilinder Bundel

Beste sleutelloze voordeurslot

of

LOQED Touch Smart Lock

LOQED Touch Smart Lock

Beste slimme voordeurslot

of

Abus Cilinderslot met hotelfunctie

Abus Cilinderslot met hotelfunctie 30/30

Beste eenvoudige voordeurslot

of

Starx Cilinderslot

Starx Cilinderslot

Beste goedkope voordeurslot

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Intersteel Veiligheidsslot SKG

Beste koop voordeurslot

Intersteel Veiligheidsslot SKG

of

Bold Cilinder Bundel

Beste sleutelloze voordeurslot

Bold Cilinder Bundel

of

LOQED Touch Smart Lock

Beste slimme voordeurslot

LOQED Touch Smart Lock

of

Abus Cilinderslot met hotelfunctie

Beste eenvoudige voordeurslot

Abus Cilinderslot met hotelfunctie

of

Starx Cilinderslot

Beste goedkope voordeurslot

Starx Cilinderslot

of

Voor- en nadelen van een voordeurslot

Het mag duidelijk zijn: een goed voordeurslot is onmisbaar. Het is – jammer genoeg – in ons land niet mogelijk om je deur zomaar open te laten staan. Kies je voor een matig voordeurslot? Dan loop je alsnog een relatief groot risico dat er via je voordeur ingebroken wordt. Kies daarom voor één van de deursloten uit onze top 5.

Waarom specifiek voor één van deze 5 deursloten? Omdat deze deursloten aan onze strenge eisen voldoen. En dankzij deze eisen geniet je van de volgende voordelen:

 • Je voordeur is extra goed beveiligd. Met één van de deursloten uit deze top 5 geniet je van de best mogelijke beveiliging. Dit betekent dat een inbreker je voordeur niet meer zomaar open kan maken. Bij andere deursloten loop je dit risico dus wel altijd.
 • Je geniet van een fijn gevoel. Door één van de beste deursloten gebruik te maken, geniet je van een fijn en veilig gevoel. Je weet gewoonweg dat je deur en daarmee woning goed beschermd is. En dat brengt een gerustgesteld gevoel met zich mee.
 • Je geniet jarenlang van het voordeurslot. Bijkomend voordeel is dat je jarenlang van het voordeurslot geniet. Als je voor één van de beste varianten kiest, geniet je simpelweg van een prima levensduur. Mede hierdoor hoef je de komende jaren niet meer naar je voordeur om te kijken.

Een ander voordeel is terug te vinden in de diversiteit. In het huidige aanbod van voordeursloten kom je namelijk veel varianten tegen. Zo kun je voor een normaal voordeurslot kiezen, een gekeurd cilinderslot, een slim voordeurslot of een elektrisch voordeurslot.

Dat je deze keuze hebt, opent wat ons betreft nieuwe deuren. Een leuke woordspeling, maar uiterst serieus bedoeld. Doordat je uit meerdere voordeursloten kunt kiezen, kun je altijd het slot op je wensen afstemmen. En de technologie staat op dit gebied ook niet stil. Wij verwachten dat de voordeursloten in de komende jaren alleen maar slimmer worden.

Doordat je zoveel keuze hebt, kun je mogelijk wel met keuzestress te maken krijgt. Want, voor welk soort voordeurslot kun je in jouw situatie nou het beste kiezen? Om deze keuze makkelijk(er) voor je te maken, voorzien wij je in dit artikel graag van allerlei handige informatie. Neem op je gemakje onderstaande reviews door, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Daarbij adviseren wij je om vooral heel kritisch te zijn. Kies altijd voor een voordeurslot met een SKG-ster. Wil je voor het beste van het beste gaan? Kies dan voor een voordeursloten met meerdere SKG-sterren. Des te meer sterren een voordeurslot heeft, des te beter het slot tegen inbraak bestand is. En precies dat is waarom je een nieuw voordeurslot wilt kopen, niet waar?

Mocht je een nieuw voordeurslot willen kopen, adviseren wij je om hier het nodige geld voor vrij te maken. Voor de beste voordeursloten betaal je relatief veel geld, maar dat ‘verdien’ je snel terug. Puur doordat je een veel kleiner risico op een mogelijke inbraak loopt. En doordat je fijn en veilig in je woning leeft.

Al met al is de aanschaf van een nieuw voordeurslot aan te raden. Maar, wat is voor jou nou het beste voordeurslot? Het antwoord op die vraag vind je door de reviews hieronder op je gemakje door te nemen. Met deze reviews krijg je een duidelijk beeld van de verschillende soorten voordeursloten. En de voordeursloten die wij als ‘beste voordeurslot’ hebben bestempeld.

Beste koop voordeurslot – Intersteel Veiligheidsslot SKG**

Wil je graag je voordeur inbraakproof maken? Dan moet je voor een goed voordeurslot kiezen. Een voordeurslot dat bij voorkeur betaalbaar is, dat op de meeste deuren zou passen en dat een bewezen werking heeft. Aan de hand van deze criteria kwamen wij uit bij het Intersteel Veiligheidsslot SKG**. Dit is volgens ons de beste koop voordeurslot van dit moment.

Deze eretitel heeft dit slot onder meer aan de eenvoud te danken. In vergelijking met andere sloten uit deze top 5 is dit slot erg eenvoudig uitgevoerd. Het is een normaal slot dat je in je voordeur in kunt bouwen en waarbij je meerdere sleutels geleverd krijgt. Met deze sleutels doe je het slot naar wens op slot.

Wat ons hierbij ook aanspreekt, is de veelzijdigheid. Dit inbraakwerende slot van Intersteel is speciaal voor buitendeuren ontwikkeld. Zo is dit slot tegen alle weersomstandigheden bestand, heeft het een lange levensduur en is het extra robuust uitgevoerd. Zelfs als een inbreker heftig te werk gaat, geeft dit slot eigenlijk geen krimp. Erg prettig.

Het slot is ook nog eens op een ideale manier vormgegeven. Dit blijkt onder meer uit de vernikkelde nachtschoot; dit komt de veiligheid alleen maar ten goede. En dit geldt ook voor de twee geharde stalen pennen. Doordat deze stalen pennen extra gehard zijn, bieden deze nog meer veiligheid.

Verder is het super dat je dit slot op allerlei soorten deuren kunt gebruiken. Het Intersteel Veiligheidsslot SKG** beschikt over een omkeerbare dagschoot. Met dank aan het feit dat je de dagschoot om kunt keren, is dit slot voor naar links- en rechtsdraaiende deuren geschikt. Ongeacht hoe jouw voordeur opengaat, kun je dit slot gebruiken.

Heb je al goed naar de naam van dit beste voordeurslot gekeken? Dan heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat dit slot over 2 SKG-sterren beschikt. Deze certificering geeft aan dat het slot zeer inbraakwerend is. Zolang je dit slot in je voordeur hebt zitten, hoef je je weinig tot niet zorgen te maken over een mogelijke inbraak.

Een ander voordeel vinden wij het prijskaartje. Voor dit slot van het merk Intersteel betaal je bij onze partner Bol.com slechts 42,95 euro. Kijkende naar alle hierboven besproken voordelen vinden wij dit een interessant prijskaartje.

Intersteel Veiligheidsslot SKG beste

Uiteraard moet je wel goed naar de afmetingen van het huidige slot kijken. De doornmaat van dit slot is 51,5 millimeter. De voorplaat is 23,8 centimeter hoog en 2,5 centimeter breed. Overigens heeft dit slot een hartafstand van 72 mm. Het slot wordt ook nog met een hartafstand van 55 mm aangeboden.

Moet je bij dit slot ook nog met nadelen rekening houden? Het is goed om te beseffen dat dit een relatief ‘ouderwets’ slot is. Je moet dit slot echt nog met je sleutel open doen, waarbij het slot verder niet over handige functies beschikt. Mocht je daar wel oren naar hebben, kies je het beste voor één van twee onderstaande sloten.

Dit is geen slim slot.

Voordelen
 • Voor alle voordeuren geschikt
 • Erg robuust
 • Zeer inbraakwerend (2 SKG-sterren)
 • Betaalbaar
 • Speciaal voor buitengebruik ontwikkeld
Nadelen
 • Geen slim slot
Conclusie

Het Intersteel Veiligheidsslot SKG** is volgens ons de beste koop voordeurslot. Met dit slot haal je een eenvoudig doch doeltreffend voordeurslot in huis. Het slot geeft geen krimp, is voor alle voordeuren geschikt en is ook nog betaalbaar. Bij juist gebruik geniet je jarenlang van dit geweldige voordeurslot.

Beste sleutelloze voordeurslot – Bold Cilinder Bundel

Weet je van jezelf dat je regelmatig je sleutel kwijtraakt? Waarom zou je dan nog voor een ouderwets slot als bovenstaande gaan? In onze ogen kies je in dat geval veel beter voor een sleutelloos voordeurslot. Oftewel voor deze Bold Cilinder Bundel. Dit is volgens ons het beste sleutelloze voordeurslot.

Hoe je dit slot dan wel open kunt doen? Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is je smartphone. Op je smartphone kun je de speciale Bold app downloaden, waarna je deze app aan dit voordeurslot kunt koppelen. Nadat je dit hebt gedaan, hoef je alleen maar je smartphone in de buurt van het slot te houden. Op dat moment gaat het slot direct voor je open. Super handig!

Wat wij een groot voordeel aan dit slot vinden, is de veelzijdigheid. Je kunt dit slot prima in de voordeur van je woning verwerken, maar ook bij bijvoorbeeld je bedrijfspand. Of verhuur je je woning wel eens via AirBnb? Dan kun je je gasten op afstand toegang tot je huis verschaffen door ze tijdelijk toegang te geven tot de app.

Dat je dit slot zonder sleutel kunt openen, biedt echt veel mogelijkheden. Komt er bijvoorbeeld volgende week een klusjesman? Je kunt de klusjesman dan tijdelijk toegang tot de app geven, waarmee de klusjesman zelf het slot open kan doen. Je hoeft hierdoor niet meer thuis te blijven, maar je moet de klusjesman uiteraard wel goed vertrouwen.

Heb je een groot gezin? Dan is het ook een ideaal voordeurslot. Je kunt alle gezinsleden – of huisgenoten – toegang tot de Bold app geven. Alleen met deze app is het vervolgens mogelijk om de deur open en dicht te doen. Belangrijk voordeel hierbij is dat niemand meer een sleutel nodig heeft. Daardoor kan de sleutel ook niet kwijtgeraakt worden.

Is dit dan een veilig voordeurslot? Ja, dat is het absoluut. Dit voordeurslot heeft namelijk een SKG-certificering van 3 sterren gekregen. Dit betekent dat het slot super inbraakwerend is. Zodra je dit slot in je voordeur verwerkt hebt zitten, hoef je je over een inbraak geen zorgen meer te maken.

Wel moet je even rekening met de werking van dit voordeurslot houden. Je kunt dit slot op twee manieren laten werken: via bluetooth of via een wifi verbinding. Over beide verbindingen geven meerdere kopers aan dat het niet altijd stabiel is. Als je zelf ook met een instabiele verbinding te maken krijgt, kun je mogelijk soms de voordeur niet meer open doen. Dat is toch alles behalve wenselijk.

Bold Cilinder Bundel beste

Verder moet je goed rekening met het prijskaartje houden. Voor dit beste sleutelloze voordeurslot betaal je bij onze partner Bol.com zo’n 250 euro. Het is hiermee één van de duurdere voordeursloten uit deze top 5. Tegelijkertijd is het ook één van de slimste en handige voordeursloten!

Niet het goedkoopste voordeurslot; je betaalt hier zo’n 250 euro voor.

Voordelen
 • Werkt volledig via je smartphone
 • 3 SKG sterren
 • In veel situaties geschikt
 • Makkelijk te installeren en in te stellen
 • Past op de meeste deuren
Nadelen
 • Verbinding niet altijd stabiel
 • Vrij duur
Conclusie

De Bold Cilinder Bundel is volgens ons het beste sleutelloze voordeurslot. Met dit slot hoef je nooit meer een sleutel op zak te hebben, aangezien je het slot met je smartphone open kunt doen. Dit werkt in veel gevallen goed, maar in niet alle gevallen. Verdiep je dus even goed in de werking van het slot. Wij zijn in ieder geval erg enthousiast over dit slimme en unieke voordeurslot.

Beste slimme voordeurslot – LOQED Touch Smart Lock

Dat je tegenwoordig uit veel voordeursloten kunt kiezen, blijkt uit onze top 5. Gaat jouw voorkeur uit naar een zo’n slim mogelijk deurslot voor in je voordeur? Kies dan voor dit LOQED Touch Smart Lock voordeurslot. Uit onze test is gebleken dat dit het beste slimme voordeurslot is.

Heb je al voor meerdere slimme apparaten in je woning gekozen? Goed bezig. Met onder meer slimme verlichting en slimme schakelaars maak je je woning een stuk slimmer. En dat geldt dus ook voor een slim voordeurslot. Met dít slimme voordeurslot geniet je in ieder geval van meerdere voordelen.

Een belangrijk voordeel van dit slot is de touch to open technologie. Dankzij deze technologie hoef je het slot alleen maar aan te raden, waarna het zich ontgrendelt. Het open doen van je voordeur is nog nooit zo makkelijk geweest. Belangrijk hiervoor is wel dat je je smartphone op zak hebt. Alleen als je je smartphone met bluetooth op zak hebt, wordt deze technologie geactiveerd.

Een ander voordeel is de LOQED app. Met deze app kun je op afstand van je voordeur bedienen en de totale controle behouden. Zo is het mogelijk om op afstand de voordeur voor je kinderen te ontgrendelen. Dát betekent dat je kids nooit een sleutel op zak hoeven te hebben.

Werkt onverhoopt je smartphone niet? Of is de accu van dit slimme voordeurslot leeg? Dan komt de codetoegang goed van pas. Dit systeem bevindt zich in de buitenmodule van dit slot en biedt veel mogelijkheden. Zo bepaal je zelf wat de code moet zijn, waarna je met deze code het slot alsnog kunt ontgrendelen. In elke situatie geniet je dus van de ongekende slimheid van dit voordeurslot.

Over de veiligheid hoef je absoluut niet in te zitten. Net zoals bovenstaand voordeurslot beschikt ook dit slot over 3 SKG sterren. Dit geeft aan dat het slot super inbraakwerend is en dat je dus niet in hoeft te zitten over een mogelijke inbraak.

Waar je wel goed rekening mee moet houden, is met de batterijen. De batterijen gaan normaal gesproken maximaal 12 maanden mee. Je zou dus op tijd de batterijen moeten vervangen, maar je kunt ook een speciale powerkit van LOQED kunnen bestellen. Bij deze powerkit krijg je 8 oplaadbare batterijen meegeleverd!

LOQED Touch Smart Lock beste

Een ander aandachtspunt is het prijskaartje. Voor dit beste slimme voordeurslot betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 339 euro. Het is hiermee verreweg het duurste voordeurslot uit deze top 5. Maar, voor dit bedrag krijg je wel een complete set geleverd. Het gaat hierbij om een buitenmodule, een binnenmodule, een cilinderslot en de bridge. Met deze bridge kun je het slot aan je wifi verbinding in huis koppelen.

Dit slimme voordeurslot is duur; 339 euro om precies te zijn.

Voordelen
 • Op afstand te bedienen
 • Touch to open technologie
 • Complete set
 • Makkelijk te installeren
 • Veel slimme functies
 • 3 SKG sterren
Nadelen
 • Duur
 • Batterijen gaan 12 maanden mee
Conclusie

Het LOQED Touch Smart Lock voordeurslot is het beste slimme voordeurslot. Dit slot kun je op afstand bedienen, kun je zonder sleutel openen en beschikt ook nog over een codetoegang. Ongeacht wat de situatie is, kun je hierdoor op een slimme (en handige) manier de voordeur openen. Dit slot is ook nog voor de meeste voordeuren geschikt en de installatie duurt slechts 20 minuten!

Beste eenvoudige voordeurslot – Abus Cilinderslot met hotelfunctie 30/30

Heb je geen interesse in de aanschaf van een slim voordeurslot? Heb je mogelijk niks met de technologieën? Of gaat je voorkeur sowieso uit naar een eenvoudig en basic voordeurslot? Dan raden wij je graag dit Abus Cilinderslot met hotelfunctie 30/30 aan. Dít is volgens ons het beste eenvoudige voordeurslot.

Waarom wij dit het beste eenvoudige voordeurslot vinden? Omdat dit gewoon een cilinderslot is. Een gewoon cilinderslot zonder al te veel poespas. Het slot is hierdoor niet slim te bedienen of iets dergelijks, maar doet vooral wat het moet doen: je voordeur (en woning) beveiligen.

Dit slot voldoet aan alle gestelde eisen. Dit betekent dat je het slot op een veilige manier kunt gebruiken. En dat het slot een lange levensduur heeft, ook vanwege de geharde stalen pennen. Doordat deze stalen pennen gehard zijn, is het voor een inbreker erg lastig om het slot uit de voordeur te boren.

Verder is het ideaal dat dit voordeurslot over een hotelfunctie beschikt. Dit betekent dat je dit slot ook kunt openen als er aan de binnenkant nog een sleutel in zit. Mede vanwege deze functie is dit eenvoudige voordeurslot toch wel heel erg handig te noemen. De kans is immers altijd aanwezig dat je per ongeluk een sleutel aan de binnenkant van de deur laat zitten. Met dit Abus cilinderslot is dat geen probleem.

Bij aanschaf krijg je maar liefst 5 sleutels geleverd. Met name als je een groot huishouden hebt, is dit ideaal. Heb je niet genoeg aan 5 sleutels? Dan is het vrij simpel om extra sleutels voor dit slot aan te maken. Dit betreft namelijk een sleutel met codenummer, waardoor je relatief makkelijk de sleutels bij kunt bestellen.

Wat wij wel jammer vinden, is dat er geen duidelijkheid wordt gegeven over eventuele SKG-sterren. Wij nemen daarom maar aan dat dit niet het aller veiligste voordeurslot is. Maar, er zijn gelukkig meerdere manieren om je voordeur alsnog erg veilig te maken. Dáárvoor verwijzen wij je graag naar de tips aan het einde van dit artikel.

Heb je interesse om dit eenvoudige voordeurslot aan te schaffen? Dan word je ongetwijfeld blij van het prijskaartje. Voor dit voordeurslot van Abus betaal je ongeveer 37 euro. Hiermee is de prijs-kwaliteitsverhouding van dit slot prima te noemen!

Je moet wel even goed nagaan of dit slot voor je voordeur geschikt is. De doornmaat is 30 mm en de hartafstand is 55 mm. Past dit slot daarmee op je voordeur? Schaf het eenvoudige slot dan zo snel mogelijk aan. Eenvoud is in dit geval absoluut een voordeel, als je het ons vraagt.

Geen duidelijkheid over SKG-sterren.

Voordelen
 • Eenvoudige functie
 • 5 sleutels meegeleverd
 • Inclusief hotelfunctie
 • Geharde stalen pennen
 • Voldoet aan alle eisen
Nadelen
 • Geen duidelijkheid over SKG-sterren
Conclusie

Het Abus Cilinderslot met hotelfunctie 30/30 is volgens ons het beste eenvoudige voordeurslot. Dit is gewoon een cilinderslot dat doet wat het moet doen; je voordeur beveiligen. Daarbij komt ook nog eens dat je 5 sleutels geleverd krijgt en dat dit slot over een hotelfunctie beschikt. Al met al een prima slot voor nog geen 4 tientjes!

Beste goedkope voordeurslot – Starx Cilinderslot

Heb je interesse om een nieuw voordeurslot aan te schaffen? Zie je het alleen niet zitten om hier veel geld aan uit te geven? Dat is goed voor te stellen, maar dan liggen de slimme sloten wel direct buiten handbereik. In plaats daarvan kun je het beste kiezen voor dit Starx Cilinderslot. Dit is volgens ons het beste goedkope voordeurslot.

Bij onze partner Bol.com betaal je voor dit voordeurslot slechts 19,95 euro. En bestel je twee van deze sloten in één keer? Dan krijg je nog eens 10% korting. Mocht je 6 van deze voordeursloten in één keer bestellen, krijg je zelfs 25% korting. Overigens heeft het absoluut zin om 6 sloten in één keer te bestellen; deze sloten kun je ook op andere deuren gebruiken.

Zoals je op de foto schuin hierboven kunt zien, gaat het om een zogeheten insteekslot. Je steekt dit slot in je voordeur, waarna je het op de gewenste manier met je sleutel open en dicht kunt doen. De voorplaat is in het zwart uitgevoerd, waardoor het slot fraai staat in/bij de meeste deuren.

Dit cilinderslot is voor heel veel deuren geschikt. In de basis raden wij het slot voor je voordeur aan, maar je kunt ‘m ook voor je slaapkamer of de garage gebruiken. De hartafstand is 55 mm en de dagschoot is omkeerbaar. Doordat je de dagschoot om kunt keren, kun je dit slot in links- en rechtsdraaiende deuren gebruiken. Super handig.

De kwaliteit van dit cilinderslot is ook prima. Dit blijkt onder meer uit de vernikkelde sluitplaat en de messing dagschoot. Het merk Starx heeft voor robuuste en duurzame materialen gekozen, waardoor je jarenlang van dit voordeurslot gebruik maakt.

Wat wel jammer is, is dat dit slot geen SKG-sterren heeft. Het is hierdoor niet het veiligste slot, maar het is dus wel een goedkoop voordeurslot. En met enkele handige aanpassingen aan je deur kun je je voordeur alsnog een stuk veiliger maken. Wil je daar meer over weten? Verderop in dit artikel vind je daar meerdere tips en hulpmiddelen voor!

Dit slot heeft geen SKG-sterren.

Voordelen
 • Erg voordelig
 • Insteekslot
 • Omkeerbare dagschoot
 • Prima kwaliteit en duurzaamheid
 • Makkelijk te installeren
Nadelen
 • Geen SKG-sterren
Conclusie

Het Starx Cilinderslot is volgens ons het beste goedkope voordeurslot. Met dit slot beveilig je je voordeur op een veilige manier, maar niet op de allerbeste manier. Zo beschikt dit slot niet over SKG-sterren. Jammer, maar op zich niet super erg. Je kunt dit slot namelijk prima met andere veiligheidsfeatures combineren, waardoor je voordeur alsnog erg veilig is.

Koopgids

Naar welk van bovenstaande voordeursloten gaat je voorkeur uit? Wij begrijpen het maar al te goed dat je het lastig vindt om dit te bepalen. Om de keuze voor jou toch zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij deze koopgids voor je opgesteld. In deze koopgids vind je veel handige informatie én praktische tips.

Je voordeur extra beveiligen

Met alleen een voordeurslot beveilig je je woning niet op de best mogelijke manier. Zeker als je een voordeurslot zonder SKG-sterren hebt, kun je je voordeur het beste extra beveiligen. Dit doe je onder meer met onderstaande hulpmiddelen:

 • Anti-inbraakstrip. Met een anti-inbraakstrip voorkom je dat een inbreker een koevoet tussen de deur en het kozijn kan zetten. Maak deze strip met anti-inbraakschroeven vast en maak je voordeur daarmee nog veiliger.
 • Deurbeveiliging. Je kunt ook kiezen voor een aanvullende vorm van deurbeveiliging. Een kierstandhouder is hier een prima voorbeeld van. Met deze houder kun je je voordeur alleen op een kier opendoen, waardoor je kwaadwillende niet zomaar je voordeur open kunt alten doen. Check ons artikel beste deurbeveiliging voor meer informatie.
HW Kierstandhouder beste

Soort slot

Het is belangrijk om te bepalen wat voor soort slot je graag wilt hebben. Gaat je voorkeur uit naar een slim voordeurslot? Of heb je het liefste een normaal cilinderslot? Dat zijn vragen waar je goed over na moet denken.

Om dit voor jezelf te bepalen, zou je naar twee zaken moeten kijken. Ten eerste naar het gewenste gebruik; wil je de deur gewoon met een sleutel open kunnen doen? Of wil je je deur graag met je smartphone open kunnen doen? Ten tweede moet je naar je overige eisen kijken. Welke eisen stel je aan je nieuwe voordeurslot? En welk soort slot sluit het beste op deze eisen aan?

Veiligheid

Uiteraard is het heel belangrijk om naar de veiligheid van het voordeurslot te kijken. Ga daarom goed na of het voordeurslot over SKG-sterren beschikt. Dat geniet absoluut de voorkeur, maar je kunt ook voor een voordeurslot zonder SKG-sterren kiezen. Zorg in dat geval wel voor één van bovenstaande extra hulpmiddelen bij de voordeur.

Verder moet je ook goed naar de kwaliteit van het slot kijken. Is het slot van duurzame materialen vervaardigd? En beschikt het slot bijvoorbeeld over geharde stalen pennen? Dat zijn twee kenmerken van een (extra) veilig voordeurslot.

Soort deur

Je moet uiteraard ook goed naar je deur kijken. Gaat de deur bijvoorbeeld naar links toe of naar rechts toe open? Dat is bepalend voor het soort slot dat je kunt gebruiken. Overigens worden sommige sloten met een omkeerbare dagschoot uitgevoerd, waardoor je zo’n slot in beide soorten deuren kunt bevestigen.

Maar, je moet ook goed naar de afmetingen kijken. Ga goed na wat de hartafstand van het slot is, evenals de doornmaat. Deze afstanden en afmetingen moet je goed afstemmen op je voordeur zelf.

Handige functies

Veel sloten worden tegenwoordig van handige functies voorzien. Wat te denken van een hotelfunctie? Dankzij de hotelfunctie kun je alsnog een sleutel in het slot steken als er aan de binnenkant al een sleutel in zit.

Andere sloten beschikken weer over andere functies, zoals een Touch to Open technologie. Met zo’n technologie kun je met je smartphone de deur openen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is je smartphone tegen het slot te houden.

Bepaal goed voor jezelf hoe je je nieuwe voordeurslot wilt gebruiken. En bedenk vervolgens welke functies hier goed op aan zouden (kunnen) sluiten.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Kies altijd voor een voordeurslot van een A-merk. En ga bij voorkeur voor een slot met meerdere SKG-sterren. Dit is op zich geen verplichting, maar maakt je woning nog een stuk(je) veiliger.

Daarvoor moet je mogelijk diep in de buidel tasten. Doe dat, aangezien je met een goed voordeurslot je woning een stuk veiliger maakt. En je veiligheid is onbetaalbaar!

Slotwoord

Met een goed voordeurslot maak je je woning een stuk veiliger. Maar, naar welk soort voordeurslot gaat je voorkeur uit? Denk goed over bovenstaande punten na en ga vervolgens op zoek naar het beste voordeurslot. Heb je over bovenstaande vijf voordeursloten nog vragen? Stel gerust je vraag aan de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij wensen je graag veel gemak en veiligheid met/van je nieuwe voordeurslot.

Tresna.nl
Logo