Beste kattenluik

Een kat in onwijs is onwijs gezellig en levert je ongetwijfeld vaak een glimlach op. Wel is het zo dat je voor een kat de nodige producten in huis moet halen. Aan sommige producten heeft alleen je kat iets, terwijl aan andere producten zowel jij als je kat iets hebben. Dat is het geval bij een kattenluik; met een kattenluik genieten jij én je kat van veel voordelen. In dit artikel lees je alles over deze voordelen en over de beste kattenluiken!

Onze top 5 kattenluiken

Afbeelding

Product


PetSafe Microchip

Onze beste koop!

PetSafe Microchip

Beste koop kattenluik

of

Sureflap Microchip Huisdierluik Connect

Sureflap Microchip Huisdierluik Connect

Beste slimme kattenluik met chip

of

Zooselect Catmate 254

Zooselect Catmate 254

Beste kattenluik tochtvrij

of

SureFlap Microchip Dualscan

SureFlap Microchip Dualscan

Beste kleine kattenluik

of

Skipoo Kattenluik met Tunnel

Skipoo Kattenluik met Tunnel

Beste goedkope kattenluik

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

PetSafe Microchip

Beste koop kattenluik

PetSafe Microchip

of

Sureflap Microchip Huisdierluik Connect

Beste slimme kattenluik met chip

Sureflap Microchip Huisdierluik Connect

of

Zooselect Catmate 254

Beste kattenluik tochtvrij

Zooselect Catmate 254

of

SureFlap Microchip Dualscan

Beste kleine kattenluik

SureFlap Microchip Dualscan

of

Skipoo Kattenluik met Tunnel

Beste goedkope kattenluik

Skipoo Kattenluik met Tunnel

of

Voor- en nadelen van een kattenluik

Is het nou zo dat je verplicht bent om een kattenluik aan te schaffen? Nee, allerminst. Als je geen kattenluik aan wilt schaffen, wordt er echt geen aangifte voor dierenmishandeling gedaan. Feit is alleen dat een kattenluik veel voordelen met zich mee brengt. De belangrijkste voordelen sommen we graag voor je op:

 • Je kat kan continu van binnen naar buiten lopen. Voor je kat betekent dit onwijs veel gemak en plezier. Als je kat even buiten een kijkje wilt nemen, loopt hij/zij zo via het kattenluik naar buiten. Heeft je kat het buiten wel weer gezien? Dan loopt hij/zij zo via het kattenluik weer naar binnen.
 • Het biedt voor jou veel gemak. Dat je kat van binnen naar buiten en vice versa kan lopen, is voor jou ook ideaal. Dit betekent namelijk dat je zelf niet meer voortdurend de deur open en dicht hoeft te doen. Als je nu nog geen kattenluik hebt, weet je ongetwijfeld dat dit de nodige tijd en moeite kost.
 • Erg katvriendelijk. Het is een feit dat een kattenluik erg katvriendelijk is. Ben je bijvoorbeeld de gehele dag niet thuis? Dankzij het kattenluik is je kat alsnog in staat om op een aangename manier zijn/haar dag te slijten.

Bijkomend voordeel is dat je uit meerdere soorten kattenluiken kunt kiezen. Zo bestaat er een kattenluik met chip; alleen als jouw kat voor de deur staat, gaat dit kattenluik open. Ook kun je kiezen voor een kattenluik met magneet; dankzij de magneetsluiting sluit het kattenluik snel en volledig, waardoor je nooit last van de tocht hebt.

Ook is het fijn dat je uit allerlei formaten en designs kunt kiezen. Want ja, het is wel zaak dat je in je deur of muur een gat maakt. In dit gat plaats je vervolgens het kattenluik, waarna je kat van bovenstaande voordelen geniet. Uiteraard is het zaak om te bepalen of je dit wel ziet zitten. Mocht dit niet het geval zijn, is het niet verstandig om voor een kattenluik te kiezen.

Een ander nadeel is dat ook andere katten bij je naar binnen kunnen komen. Door voor een kattenluik met chip te kiezen, weet je dit al te voorkomen. Ook moet je rekening houden met een verhoogde kans op een inbraak. Is een inbreker in staat om met bijvoorbeeld een stok via het kattenluik je deur van binnenuit open te draaien? Dan zit het kattenluik absoluut niet op de juiste plek bevestigd.

Tot slot moet je rekening houden met een aanpassingsperiode. Als je morgen het nieuwe kattenluik plaatst, is het echt niet zo dat je kat overmorgen al gebruik van het kattenluik maakt. Nee, is dit iets dat je op een consequente manier moet trainen. Als je kat eenmaal aan het kattenluik gewend is, maakt hij/zij maar al te graag gebruik van het kattenluik.

Is het voor jou de hoogste tijd om een nieuw kattenluik aan te schaffen? Dan raden wij je graag aan om voor één van onderstaande vijf varianten te gaan. Deze vijf kattenluiken zijn namelijk als beste uit onze test gekomen. Neem onze korte reviews door, maak een goede vergelijking en schaf direct het beste kattenluik voor je kat aan!

Beste koop kattenluik – PetSafe Microchip

Heb je interesse om voor je kat een kattenluik aan te schaffen? Op voorhand hebben wij één tip voor je: durf te investeren in het beste kattenluik. Juist door net iets meer geld uit te geven, geniet je van een kattenluik dat volledig aan je eisen voldoet. Wat ons betreft kies je daarbij voor dit PetSafe Microchip kattenluik. Dit is volgens onze test de beste koop kattenluik.

Een eretitel die onder meer aan de afmetingen te danken is. Dit kattenluik is 12,2 bij 23,9 centimeter groot, waardoor veel katten door het luik heen kunnen. Het kattenluik is bovendien niet té groot, waardoor het luik ook niet al teveel in je huis opvalt. Wel zo prettig.

Het handige is dat dit kattenluik over een microchip beschikt. Als je kat een chip draagt, kun je die chip aan dit kattenluik koppelen. Alleen als je kat voor het luik staat, ontgrendelt het luikje zicht. Staat er een andere kat voor de deur? Dan blijft het kattenluik potdicht. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat andere katten hun weg naar binnen vinden.

Daarbij is het ideaal dat je ook nog de stand van het kattenluik zelf in kunt stellen. Je kunt ‘m op vier standen instellen, waarmee je ‘m ook volledig dicht kunt houden. Ook is het mogelijk om in te stellen dat je kat alleen naar binnen of alleen naar buiten kan.

Bijkomend voordeel: dit kattenluik kan op nagenoeg elke plek gemonteerd worden. Het kattenluik is namelijk geschikt voor oppervlakten van hout, PVC, metaal, glas en baksteen. Je kunt het kattenluik hierdoor prima in je deur verwerken, maar ook in een muur of een raam. Op deze manier verwerk je het kattenluik altijd op de gewenste manier.

De PetSafe Microchip beschikt over nog enkele handige extra’s:

 • Geluidswaarschuwing. Zodra je kat binnenkomt, maakt het kattenluikje een piepend geluidje. Dankzij dit geluidje weet je dat je kat weer veilig binnen is.
 • Lege batterij indicatie. Doordat dit kattenluik met een chipherkenning werkt, heeft het luik 4 AA batterijen nodig. Zodra deze batterijen (bijna) leeg zijn, krijg je hier een melding van. Hiermee wordt voorkomen dat er plots toch andere katten in je woning lopen.
PetSafe Microchip beste

Wat wij ook subliem vinden, is het prijskaartje. Voor dit beste koop kattenluikje betaal je namelijk 61,70 euro bij onze partner Bol.com. Gezien de vele voordelen vinden wij dit een méér dan aantrekkelijk prijskaartje. Ook omdat het merk PetSafe bekend staat om de kwaliteit.

Het enige dat wij minder vinden, is het design van dit kattenluikje. Het kattenluikje is van kunststof gemaakt, maar dan wel van wit kunststof. Wij vinden dit zelf ietwat goedkoop ogen, maar dat is uiteraard geheel aan jezelf om te bepalen. Graag hadden wij een iets fraaier kattenluik gezien.

Het kattenluik is niet al te fraai om te zien.

Voordelen
 • Met chip
 • Overal te monteren
 • Prima afmetingen
 • Beschikt over veel handige extra’s
 • Uitmuntend geprijsd
Nadelen
 • Niet al te fraai
Conclusie

De PetSafe Microchip is volgens onze test de beste koop kattenluik van dit moment. Dit luik is voor veel katten geschikt én beschikt over een chipherkenningssysteem. Dankzij dit systeem hoef je niet bang te zijn dat er plots een andere kat in je woning lopen. Het kattenluik beschikt ook nog over veel andere extra’s én is aantrekkelijk geprijsd. Een ware aanrader dus.

Beste slimme kattenluik met chip – Sureflap Microchip Huisdierluik Connect

Gaat je voorkeur uit naar een kattenluik met chip? Logisch. Met zo’n kattenluik geniet je van veel voordelen, zoals reeds hierboven al besproken. Er bestaan echter slimme kattenluiken met chips die nóg meer te bieden hebben. Mede daarom is het Sureflap Microchip Huisdierluik Connect volgens ons het beste slimme kattenluik met chip.

Waar deze eretitel aan te danken is? Dit is vooral te danken aan de unieke werking van het chipherkenningssysteem. Bij onder meer bovenstaande variant werkt dit systeem erg simpel: als je kat voor de deur staat, gaat het kattenluik open. Bij het Sureflap Microchip Huisdierluik Connect werkt dit vergelijkbaar, maar geniet je van een handige extra.

Je bent namelijk in staat om dit kattenluik aan je smartphone te koppelen. Met dank aan de mobiele app van Sureflap zie je vervolgens precies waar je kat zich bevindt. Het chipherkenningssysteem registreert namelijk of je kat als laatste naar binnen of naar buiten gegaan is. Met dit kattenluik hoef je je kat dus nooit meer kwijt te zijn. En komen er ook nooit andere katten bij je naar binnen.

Heb je nou meerdere katten? Dan biedt het Sureflap Microchip Huisdierluik Connect ook uitkomst. Je kunt namelijk maar liefst 32 katten aan dit kattenluik koppelen. Ook als je meerdere katten hebt, kun je deze middels de mobiele app perfect in de gaten houden. Voor deze en bovengenoemde functie heb je de Sure Petcare app nodig, te downloaden in de app store.

Bijkomend voordeel: met de app ben je ook in staat om het kattenluik te bedienen. Je kunt via je smartphone onder meer het kattenluik vergrendelen of juist ontgrendelen. Ook is het mogelijk om een melding op je smartphone in te schakelen; deze melding geeft aan dat je kat naar binnen gekomen is.

Het blijft niet alleen bij deze voordelen. Nee, dit handige kattenluik beschikt ook nog over een tochtstrip. Deze strip voorkomt dat er tocht je woning binnenkomt. Ook beschikt dit kattenluik over een tunnel van 7,0 centimeter. Onder meer dankzij deze tunnel kun je dit kattenluik op veel plekken monteren.

De afmetingen van het frame zijn als volgt: 26,2 x 28,1 centimeter. Het deel van het luik waar je kat door heen moet, is 17,0 bij 17,8 centimeter groot. Dít betekent dat dit slimme kattenluik voor nagenoeg alle katten geschikt is.

Sureflap Microchip Huisdierluik Connect beste

Spreekt dit slimme kattenluik met chip je aan? Goed voor te stellen. Recent hebben veel kopers al voor dit kattenluik gekozen; zij spreken vol lof over dit slimme kattenluik. Het enige waar je goed rekening mee moet houden, is met het prijskaartje. Voor dit kattenluik betaal je namelijk 229 euro; vrij veel geld.

Dit kattenluik is behoorlijk duur; 229 euro.

Voordelen
 • Onwijs slimme chip
 • Te koppelen aan je smartphone
 • Voor veel katten geschikt
 • Makkelijk te installeren
 • Tochtvrij
Nadelen
 • Erg duur
Conclusie

Het Sureflap Microchip Huisdierluik Connect is naar onze mening het beste kattenluik met chip. Dankzij deze chip heb je perfect zicht op waar je kat is én komt alleen je eigen kat naar binnen. Doordat je je smartphone aan dit kattenluik kunt koppelen, geniet je van nog veel meer gemak. Voor de liefhebber van slimme gadgets is dit echt een geweldig kattenluik!

Beste kattenluik tochtvrij – Zooselect Catmate 254

Een gekend nadeel van een kattenluik is de tocht. Op het moment dat je kat door het kattenluik naar buiten toe gegaan is, staat het klepje uiteraard open. Zolang dit klepje openstaat, krijg je in je woning met een vervelende tocht te maken. Wil je dit ten koste van alles voorkomen? Kies dan voor de Zooselect Catmate 254. Dit is volgens ons het beste kattenluik dat tochtvrij is.

Dat dit kattenluik tochtvrij is, is te danken aan de magneet. Het magneet sluit het kattenluik automatisch, waardoor dit luikje nooit onnodig open blijft staan. Daarnaast wordt dit kattenluik met twee magneet hangers geleverd. Zo’n magneet hanger kun je aan de halsband van je kat ophangen.

Komt je kat – met zijn/haar halsband – in de buurt van het kattenluik? Dan schakelt de magneet hanger de magneetsluiting in, waardoor het kattenluik zich opent. Je kat kan nu veilig naar binnen. Het belangrijkste voordeel hierbij is dat dit alleen voor jouw kat geldt. Alleen jouw kat heeft immers zo’n magneet hanger om.

Belangrijk ander voordeel is de vormgeving van dit kattenluik. Het kattenluik is 19,5 bij 24,2 centimeter groot, waardoor het luik ook voor grotere katten geschikt is. Het frame is echter bijzonder compact uitgevoerd, waardoor je niet al te veel hoeft te zagen in je deur. Bijkomend voordeel is dat er dus géén tocht naar binnenkomt.

Wat ons ook aanspreekt, is de makkelijke bediening van dit kattenluik. Zoals je op de foto kunt zien, zit er aan de voorzijde van het kattenluik een draaiknop. Met deze draaiknop kun je vier standen instellen:

 • Alleen binnen. Met deze stand laat je je kat alleen nog naar binnen toe.
 • Alleen buiten. Met deze stand kan je kat alleen nog naar buiten toe, maar dus niet (meer) naar binnen toe.
 • Gesloten. Met deze stand kan je kat geen gebruik meer van het kattenluik houden. De magneetsluiting houdt het kattenluik volledig gesloten.
 • Vrije doorgang. Met deze stand werkt het kattenluik volledig. Je kat kan zowel naar binnen als naar buiten lopen, met alle dank aan de magneet hanger.
Zooselect Catmate 254 beste

Wat wij alleen minder vinden, is het design van dit kattenluik. Ook dit kattenluik is weer in het wit uitgevoerd, waardoor het kattenluik ietwat goedkoop oogt. Wat dan wel weer handig is, is dat het luikje zelf geblindeerd lijkt te zijn.

Toch raden wij je de aanschaf van dit kattenluik aan. Dit is te danken aan het feit dat het luik volledig tochtvrij is, maar is ook te danken aan het prijskaartje. Voor dit prima kattenluik betaal je bij onze partner Bol.com slechts 84,95 euro. Als wij naar de vele voordelen kijken, vinden wij dit een bijzonder interessant prijskaartje.

Dit tochtvrije kattenluik ziet er niet al te fraai uit.

Voordelen
 • Volledig tochtvrij
 • Met 2 magneet hangers geleverd
 • Keuze uit 4 standen
 • Makkelijk te monteren
 • Interessant geprijsd
Nadelen
 • Niet het mooiste kattenluik
Conclusie

De Zooselect Catmate 254 is naar onze mening het beste kattenluik dat volledig tochtvrij is. Dit is voornamelijk te danken aan de magneetsluiting van het kattenluik. Ook vinden wij het fijn dat dit luik voor veel katten geschikt is én makkelijk te monteren is. Als het kattenluik eenmaal in werking is, heb je de keuze uit 4 standen. Al met al een handig kattenluik.

Beste kleine kattenluik – SureFlap Microchip Dualscan

Een nadeel van veel kattenluiken is de uitstraling. Wij vinden weinig kattenluiken echt mooi om te zien, terwijl het kattenluik wel een prominente plek in je woning krijgt. Alleen al om die reden geven wij zelf de voorkeur aan een klein kattenluik. Tijdens onze zoektocht naar een geschikt klein kattenluik kwamen wij uit bij de SureFlap Microchip Dualscan. Dit is volgens ons het beste kleine kattenluik.

Dat dit het beste kleine kattenluik is, is onder meer aan de vormgeving te danken. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, is het frame van dit kattenluik erg klein. Er zit niet zo’n groot frame omheen als bij andere kattenluiken. Hierdoor oogt het kattenluik sowieso al een stuk compacter.

Maar, het kattenluik zelf is sowieso al een stuk compacter. De doorgang van het luik is namelijk 14 bij 12 centimeter. Dit maakt het kattenluik erg compact, maar maakt het kattenluik ook geschikt voor alleen kleinere katten. Als je nou een vrij stevige of grote kat hebt, valt dit kattenluik al direct af.

Niet alleen de afmetingen spreken ons aan, maar ook de werking van dit kattenluik. Zo is het ideaal dat dit kattenluik over een Dualscan chip beschikt. Deze chip meet op twee momenten of het wel jouw kat is die van het kattenluik gebruik wilt maken:

 • Als een kat naar buiten wilt gaan. Heb je nou twee katten, waarvan één kat niet naar buiten mag? Dan is het belangrijk om de chip van die kat niet aan dit kattenluik te koppelen. Het c herkenningssysteem herkent die chip niet, waardoor die kat niet naar buiten kan. Van je andere kant kun je wel de chip koppelen, waardoor je andere kat wél naar buiten kan.
 • Als een kat naar binnen wilt gaan. Je kat – waarvan de chip gekoppeld is – kan probleemloos naar binnen toe. Als er een andere kat voor de deur staat, heeft die kat echter pech. Het herkenningssysteem herkent de chip niet, waardoor het luikje volledig gesloten blijft.

Bijkomend voordeel: je kunt maar liefst 32 katten aan dit kattenluik koppelen. Wel zo handig als je meerdere/veel katten hebt.

Net zoals veel andere kattenluiken is ook dit kattenluik makkelijk te monteren. Doordat het kattenluik vrij klein is, kun je ‘m bovendien op veel plekken in je woning monteren. Dankzij de meegeleverde handleiding gaat het monteren in ieder geval probleemloos.

SureFlap Microchip Dualscan beste

Al met al vinden wij dit een geweldig kattenluik. Dat dit een geweldig kattenluik is, blijkt spijtig genoeg wel uit het prijskaartje. Voor dit kattenluik betaal je namelijk een bedrag van 114,99 euro; persoonlijk vinden wij dit vrij veel geld voor een kattenluik.

Dit is een vrij duur kattenluik; je betaalt hier 115 euro voor.

Voordelen
 • Compact vormgegeven
 • Dubbel herkenningssysteem van de chip
 • Makkelijk te monteren
 • Te koppelen aan 32 katten
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Niet voor grotere katten geschikt
 • Prijzig
Conclusie

De SureFlap Microchip Dualscan is naar onze mening het beste kleine kattenluik. Doordat dit luik zo klein is, valt ‘ie een stuk minder in je woning op. Dit betekent echter wel dat het kattenluik niet voor grotere katten geschikt is. Voordeel is de Dualscan chipsysteem; dit systeem controleert het naar binnen- en buiten gaan van je kat volledig.

Beste goedkope kattenluik – Skipoo Kattenluik met Tunnel

Heb je de bovenstaande vier reviews doorgenomen? Dan heb je mogelijk opgemerkt dat veel kattenluiken over handige functies beschikken. Je hebt echter mogelijk ook opgemerkt dat veel kattenluiken duur zijn. Geef je het liefste zo min mogelijk geld aan je nieuwe kattenluik uit? Dan raden wij je het Skipoo Kattenluik met Tunnel aan. Dit is volgens ons het beste goedkope kattenluik.

Dat je voor dit kattenluik slechts 40 euro hoeft te betalen, vinden wij vrij opmerkelijk. Zo viel ons direct op dat dit kattenluik een stuk fraaier is dan andere kattenluiken. Dit komt onder meer doordat het frame van het luik in het zwart uitgevoerd is. Ook vinden wij het klepje er een stuk fraaier uitzien dan de meeste andere varianten.

Ja, je leest het goed: voor dit kattenluikje betaal je slechts 39,99 euro bij onze partner Bol.com. Voor dit bedrag zou je mogelijk niet al te veel kunnen verwachten, maar het Skipoo kattenluik heeft ons oprecht doen verrassen. Zo vinden wij het ideaal dat je uit 4 standen kunt kiezen. Met de handige draaiknop stel je de gewenste stand in, waarmee je totale controle over het luikje houdt.

Ook is het ideaal dat dit kattenluik tochtvrij is. Dit is te danken aan de magnetische sluiting. Volgens Skipoo brengt deze sluiting nog meer voordelen met zich mee; zo blijft de warme lucht in je woning. Dit is volgens ons zeker een belangrijk voordeel. Dit komt uiteraard de energierekening alleen maar ten goede.

Wat wij ook handig vinden, is dat dit een vrij groot kattenluik is. De buitenmaat is 23,5 centimeter bij 27 centimeter bij 5,5 centimeter. En de binnenmaat is 18 centimeter bij 19,5 bij 5,5 centimeter. Dankzij deze afmetingen is dit kattenluik ook voor grotere katten geschikt.

Bij aanschaf krijg je alle benodigdheden geleverd voor de installatie. De ervaring leert dat de installatie vrij simpel is én snel verloopt. Binnen de kortste keren hangt dit geweldige kattenluik al in je woning. Je kunt hierbij kiezen voor een bevestiging in/aan een muur, paneel, deur of raam.

Wel is het jammer dat dit kattenluik geen chip heeft. Het is hierdoor mogelijk dat andere katten door dit kattenluik naar binnen komen. Om dit te voorkomen, is het advies om gebruik te maken van de 4 vergrendelingsstanden. Uiteraard hadden wij graag wel een chip gezien, aangezien een chip toch wel heel praktisch is.

Skipoo Kattenluik met Tunnel beste

Dit kattenluik heeft geen chip. Jammer, maar het is hierdoor wel direct het beste kattenluik zonder chip.

Voordelen
 • Prachtig design
 • Kost slechts 40 euro
 • 4 standen
 • Makkelijk te monteren
 • Ook voor grotere katten geschikt
 • Tochtvrij
Nadelen
 • Geen chip
Conclusie

Het Skipoo Kattenluik met Tunnel is het beste goedkope kattenluik. Dat je voor dit kattenluik slechts 4 tientjes hoeft te betalen, is uniek te noemen. Het kattenluik ziet er namelijk geweldig uit, is makkelijk te monteren, is geheel naar wens in te stellen en is ook voor grotere katten geschikt. Al met al een prima kattenluik, maar spijtig genoeg wel zonder chip.

Koopgids

Het aanbod van kattenluiken is divers, is uitgebreid en is soms lastig te doorgronden. Tussen bovenstaande kattenluiken zie je mogelijk niet direct de verschillen, terwijl er toch de nodige verschillen bestaan.

Vandaar dat wij besloten hebben om je een extra handje te helpen. Dat doen we met deze koopgids. In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste aandachtspunten van een kattenluik. Door juist goed op deze punten te letten, kies je snel het beste kattenluik voor jouw kat uit.

Met of zonder chip

Ten eerste moet je bepalen of het kattenluik wel of geen chip moet hebben. In deze moderne tijd is het toch wel aan te raden om voor een kattenluik met chip te gaan. Geef je echter liever zo min mogelijk geld uit? Dan is een variant zonder chip de betere optie.

Wil je echt van alle luxe en gemak voorzien zijn? Kies dan voor de Sureflap Microchip Huisdierluik Connect. Dat luik kun je aan je smartphone koppelen, waardoor je via je smartphone de totale controle over het kattenluik houdt.

Kattenluik met of zonder chip

Afmetingen van je kat

Ten tweede moet je goed naar de afmetingen van je kat kijken. Aan de hand van die afmetingen moet je gericht kijken naar de afmetingen van het kattenluik. Het is immers wel zo prettig dat je kat probleemloos door het luik naar binnen en buiten kan.

Design

Ten derde raden wij je aan om heel kritisch te kijken naar het design. Wij zijn in ieder geval van mening dat veel kattenluiken een niet al te fraai design hebben. Dit komt onder meer doordat veel kattenluiken in het wit uitgevoerd zijn.

Tochtvrij

Ten vierde raden wij je aan om goed naar de sluiting van het kattenluik te kijken. Als het kattenluik bijvoorbeeld door een magneet gesloten wordt, geniet je namelijk van een tochtvrij kattenluik. Wel zo prettig, aangezien je de koude buitenlucht liever niet in je woning hebt. De aanschaf van een tochtvrij kattenluik is daarom volgens ons erg verstandig.

Standen

In een ideale wereld kun je het kattenluik geheel naar wens instellen. Gelukkig zien we bij steeds meer kattenluiken dat je uit 4 standen kunt kiezen. Bij de ene stand laat je je kat alleen naar binnen gaan en bij de andere stand laat je je kat alleen naar buiten gaan.

Daarnaast kun je voor vrije doorgang en voor géén doorgang kiezen. Dankzij deze standen behoud je de optimale controle over het kattenluik.

Montage van het kattenluik

Ten zesde moet je goed naar de montage van het kattenluik kijken. Hierbij moet je op de volgende vragen een antwoord vinden:

 • Waar kun je het kattenluik monteren? Is het mogelijk om dit op allerlei ondergronden te doen? Of kun je het kattenluik alleen in bijvoorbeeld een deur verwerken?
 • Krijg je alle benodigdheden geleverd? Bij de beste kattenluiken krijg je sowieso alle benodigdheden mee geleverd.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je op de prijs-kwaliteitsverhouding van een kattenluik wijzen. Over dit punt hebben wij twee dingen opgemerkt tijdens onze zoektocht:

 • Lang niet alle kattenluiken zijn van de gewenste kwaliteit. Kies daarom altijd voor een kattenluik van een A-merk. En check ook goed de beoordelingen van andere kopers bij onze partners.
 • Je zou moeten investeren in het beste kattenluik. Door nét iets meer geld aan een kattenluik te geven, geniet je van een exemplaar dat volledig aan je wensen voldoet. De bovenstaande varianten laten bovendien zien dat een duurder kattenluik veelal beter is dan een goedkopere variant.
Prijs kwaliteitsverhouding kattenluik

Slotwoord

Als je een kat hebt, is een kattenluik eigenlijk onmisbaar. Of beter gezegd: is één van bovenstaande kattenluiken onmisbaar. Deze kattenluiken zijn onze test perfect doorstaan en zijn daarom de aanschaf meer dan waard. Heb je voer deze kattenluiken nog vragen? Neem gerust contact op met onze partner Bol.com. Wij wensen jou en je kat graag veel plezier met het nieuwe kattenluik!

Tresna.nl
Logo