Kunststof voordeur

Er komt altijd eens een moment waarop je een nieuwe voordeur wil plaatsen. De oude deur kan niet meer goed sluiten of sleept tergend over de grond terwijl je hem opent. De scharnieren werken misschien niet meer zo goed of het slot is defect. In het slechtste geval ben je een slachtoffer van een inbraak geworden, waarbij inbrekers de voordeur en het kozijn geforceerd hebben. Misschien trek je wel in een nieuwe woning en wil deze woning een eigen karakter geven met een nieuwe voordeur.

Waarom zou je dan niet meteen gaan voor een voordeur in kunststof? Een voordeur in kunststof ziet er leuk uit, is niet zo duur in vergelijking met andere soorten voordeuren en is snel geplaatst.

Een voordeur in kunststof:

 • Is een goede vorm van beveiliging tegen inbrekers.
 • Is het visitekaartje van je woning. Laat je een nieuwe voordeur plaatsen, dan krijgt de volledige woning een upgrade.
 • Is waardevol. Een eigentijdse en perfect werkende voordeur in kunststof laat de waarde van je woning stijgen. Net zoals bij het ontmoeten van mensen, is de eerste indruk belangrijk. En als iemand je huis bezoekt als potentiële koper, dan geeft de voordeur meteen een sterke eerste indruk. You never get a second chance to make a first impression, zeggen ze in het Engels.

Ga voor een goed beveiligde deur met een hoge isolatiewaarde.

Een voordeur behoort tot de categorie buitendeuren, die we in dit artikel in het algemeen bespreken. Wil je graag een nieuwe voordeur laten plaatsen, maar twijfel je nog tussen een voordeur in hout, kunststof of aluminium, dan raden we je aan dit algemene artikel over voordeuren eerst even te lezen.

Een voordeur geeft je toegang tot je woning, maar heeft daarnaast dus ook nog enkele andere functies. Overal waar er een opening in de gevel is, komt er mogelijk kou naar binnen. Een voordeur beschermt je woning tegen de kou en is dus best zo goed mogelijk isolerend. Een voordeur in kunststof heeft een uitstekende isolerende werking. Samen met het kozijn in kunststof, houdt de voordeur kou, maar ook vocht, buiten. De aansluitingen tussen de voordeur zelf en het kozijn zijn voorzien van rubberen strips die de deur perfect afsluiten.

Een voordeur werkt ook geluiddempend. Stel dat je dicht bij een drukke straat woont, dan merk je het verschil wel tussen het lawaai als de voordeur open of toe is. In de regel kun je zeggen dat een deur die isoleert tegen kou en vocht eveneens goed tegen lawaai beschermt. Dit omdat kleine hoekjes en kantjes goed afgesloten zijn.

En daarnaast is een goede voordeur ook een vorm van beveiliging van je woning. Je wil zelf vlot binnen en buiten kunnen gaan, maar je woning goed afsluiten tegen inbrekers en andere ongewenste gasten. Een voordeur in kunststof kun je perfect laten uitrusten met een driepuntsslot of een meerpuntslot. Je kunt de voordeur uitrusten met een veilig cilinderslot. Als dit nodig is kun je dit ook vervangen.  Verder is het eveneens mogelijk om bijvoorbeeld te werken met een slim slot, zoals we in dit artikel beschrijven.

Kunststof voordeur laten plaatsen

Wil je een nieuwe voordeur van kunststof laten plaatsen? Dit moet vakkundig gebeuren en laat je dus het beste over aan een vakman. Vraag offertes bij vakmensen bij jou uit de buurt en ontvang een goede prijs.

Een voordeur plaatsen vraagt dezelfde aanpak als het plaatsen van nieuwe ramen en raamkozijnen

Wil je een nieuwe voordeur in kunststof laten plaatsen, dan kom je meestal uit bij een bedrijf dat ook ramen in kunststof plaatst. Dit is eigenlijk ook logisch. Een deur heeft net als een raam een kozijn nodig, en de aannemers die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van kunststof kozijnen, doen dit zowel voor ramen, maar ook voor voordeuren. Het verschil tussen een deurkozijn en een raamkozijn zit hem hierin, dat een deurkozijn onderaan “open” is. Dit omdat je dan niet over een onderkant van een kozijn hoeft te stappen als je binnen- of buiten gaat. Je stapt letterlijk over een drempel of een dorpel die bij de deur geplaatst is.

Wat is er nu typisch voor een voordeur in kunststof?

Je hebt beslist: je gaat voor een voordeur in kunststof. Dit is een goed idee. Het is een veelzijdig materiaal waar er veel mogelijkheden mee zijn. De tijd dat een voordeur in kunststof zo’n typische hagelwitte deur met een goudkleurige deurklink was, is al lang voorbij. Een voordeur in kunststof heeft dan ook heel wat voordelen.

Voordelen van voordeuren van kunststof

Voordelen kunststof voordeur
 • Een voordeur in pvc is een prijsbewuste keuze. Een deur in pvc kost in principe iets minder dan een deur uit aluminium, staal of hout.
 • De mogelijkheden voor voordeuren in pvc zijn eindeloos. Je kunt de kleur kiezen die je het liefste wil. Alle mogelijke RAL-kleuren zijn verkrijgbaar afhankelijk van welke producent je kiest. Daarnaast is het ook mogelijk om een structuur te laten aanbrengen in een deur in pvc. Dit kan een matte structuur zijn of bijvoorbeeld de structuur van houtnerf. Je kunt enkele horizontale lijnen in je deur en deurkader laten drukken voor een mooi optisch effect.
 • Kunststof is onderhoudsvriendelijk. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken. Het oppervlak is gaaf, waardoor vuil er gemakkelijk van gaat.
 • Een raam in de deur laten plaatsen is eveneens een mogelijkheid. Zo kijk je van binnen naar buiten en behoud je een visueel contact, bijvoorbeeld met de straat of met je tuin.
 • Voordeuren in pvc zijn stevig en veilig tegelijkertijd. Je kunt ze afsluiten met een cilinderslot en een driepuntsslot. Een driepuntssluiting is een extra veilig slot.

Nadelen van voordeuren van kunststof

 • Om te beginnen is het als materiaal net iets minder duurzaam dan deuren en ramen in hout of aluminium. Deuren en ramen in hout kun je nog eens een grondige opknapbeurt geven door ze helemaal te schuren en opnieuw te beitsen of te schilderen. Dit is niet mogelijk met een deur in kunststof, ook al bestaan er gespecialiseerde coatings waarmee je alle materialen (dus ook kunststof) kunt schilderen.
 • Daarnaast is pvc ook wat gevoelig voor temperatuurschommelingen. Plaats je een voordeur in kunststof en bevindt deze zich pal op de zuidkant, dan kan de deur en het kozijn in de zomer wel wat uitzetten, waardoor je het slot minder gemakkelijk kunt gebruiken. Vriest het ’s winters, dan krijg je hetzelfde effect. Krijgt een deur in kunststof het hard te verduren door regen en wind, dan kan de glans van het materiaal wat verloren gaan.
Kunststof voordeur laten plaatsen

Wil je een nieuwe voordeur van kunststof laten plaatsen? Dit moet vakkundig gebeuren en laat je dus het beste over aan een vakman. Vraag offertes bij vakmensen bij jou uit de buurt en ontvang een goede prijs.

Soorten voordeuren in kunststof

Er bestaat niet zoiets als een enkele soort voordeur in kunststof. De mogelijkheden zijn heel uitgebreid. Hier geven we even een overzicht van mogelijke voordeuren in kunststof.

Laat je een voordeur in kunststof plaatsen, dan kun je kiezen voor een voordeur in een standaard maat. Deze moet dan passen in het deurgat, dus daar moet je wel geluk mee hebben. Het voordeel van een voordeur in een standaardmaat is dat deze goedkoper is dan een voordeur die je op maat laat maken. Anderzijds is er bij voordeuren in standaardmaten een minder grote keuze mogelijk.

Vlakke voordeuren in kunststof

Dit zijn typische en eenvoudige voordeuren met een volledig vlak oppervlak. Het is een voordeur in zijn meest eenvoudige vorm, maar die daarom niet minder mooi is.

Voordeuren in kunststof met een structuur in het materiaal

Kunststof hoeft niet altijd egaal en vlak te zijn. Zo kun je kiezen voor een voordeur in kunststof met een zekere structuur. Denk bijvoorbeeld maar aan de structuur met houtnerf. Anderzijds is het ook mogelijk om een soort reliëf in de kunststof te laten aanbrengen, die ervoor zorgt dat het product iets matter oogt.

Voordeuren in kunststof met een lijnenstructuur

Voordeuren in kunststof met een lijnenstructuur

Dit is dan een voordeur in kunststof waarin horizontale of verticale lijnen gefreesd zijn. Deze lijn loopt dan in de meeste gevallen mooi door in het kozijn. Naast de voordeur kan er nog een paneel voorzien zijn met glas. Het kan een optie zijn om deze lijnen dan ook in dit paneel te laten doorlopen. De keuze en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Voordeuren in kunststof met glas

Een voordeur in kunststof is niet altijd een volledig vlak in kunststof. Integendeel, er zijn heel wat mogelijkheden om er vlakken van glas in te verwerken. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos en kunnen volledig op maat voorzien worden. Denk bijvoorbeeld maar aan een verticaal stuk glas of twee of drie verschillende ramen in de deur. We spreken hier inderdaad over ramen in een deur. Het glas voor deze ramen is dan bij voorkeur super isolerend.

Je hebt hier bovendien de keuze tussen het gebruik van transparant glas of mat glas. Mat glas heeft als voordeel dat je minder inkijk in je woning hebt via de voordeur. Wil je net een sterke verbinding tussen binnen en buiten hebben of is er niet veel licht in de inkomhal, dan kun je transparant glas kiezen.

De beste optie kiezen in functie van je woning

Wil je een voordeur in kunststof kiezen, dan kan dit een manier zijn om de look van de volledige voorgevel een make-over te geven. Je kunt bijvoorbeeld een raam in je voordeur of lijnen in de voordeur laten overeenkomen met een raam of een ander element uit de voorgevel. Zo krijg je een leuk esthetisch effect. Hetzelfde geldt voor de kleur van de voordeur. Je kunt een voordeur in een bepaalde RAL-kleur kiezen, en dan ook een raamkozijn in dezelfde kleur in de voorgevel laten plaatsen.

Kunststof voordeur laten plaatsen

Wil je een nieuwe voordeur van kunststof laten plaatsen? Dit moet vakkundig gebeuren en laat je dus het beste over aan een vakman. Vraag offertes bij vakmensen bij jou uit de buurt en ontvang een goede prijs.

Tips bij het kiezen van een kunststof voordeur

Ga voor alles voor veiligheid en beveilig je voordeur

Ga altijd voor een voordeur in kunststof met een driepuntsslot of een meerpuntslot. Deze sloten hebben drie of meer sluitpunten. Open je de deur met je sleutel, dan gaan deze punten op hetzelfde moment open. Dit is een uitstekende beveiliging tegen inbrekers, omdat ze op die manier de voordeur niet zomaar kunnen openbreken door het slot te forceren. Wil je een driepuntsslot of driepuntssluiting kopen voor je voordeur? Dan heb je verder nog de keuze tussen een sleutelbediend of een krukbediend slot. Voor je een driepuntsslot koopt, moet je ook zeker zijn van de draairichting, de PC-maat en de doornmaat van je deur. Meer hierover lees je in ons artikel over driepuntssloten. Zo maak je je woning helemaal inbraakveilig met een deur in pvc.

Ga voor superisolerende kozijnen

Zoals elke overgang tussen de gevel en een opening in de gevel, kan de plaats van de voordeur zorgen voor koude en tocht. Kozijnen hebben verder een hele belangrijke functie om dit te vermijden. Koude en vocht krijgt altijd een kans om je woning te infiltreren op de punten waar verschillende structuren van een woning samenkomen. Denk bijvoorbeeld maar aan de overgang tussen de muren en de structuur van het dak. De overgang van het vloerniveau naar de muren is ook een kritiek punt, waar je bijvoorbeeld met opstijgend vocht te maken kunt krijgen. Hetzelfde geldt voor de overgang tussen de muren en je voordeur. Om de voordeur stevig op zijn plaats te houden, heb je nood aan een kozijn, dat op zichzelf ook goed isolerend is.

Ga voor hoogrendementsglas of isolatieglas

De keuze voor een bepaalde soort isolatieglas hangt af van je persoonlijke wensen. Wil je een goede isolatiewaarde voor een behoorlijke prijs, dan kun je gaan voor HR++ glas. Dit scoort goed op het vlak van isolatie en prijs.

Wil je extra energie besparen of verwarm je bijvoorbeeld je woning met een warmtepomp of zonneboiler, dan investeer je het best in driedubbel HR+++ glas. Dit is iets duurder in de aankoop, maar je wint de ramen sneller terug omdat het verbruik van aardgas of stookolie fors daalt. Een andere overweging om voor HR+++ glas te kiezen is dat het je woning veiliger maakt tegen inbraken en omdat het brandwerend is.

Isolatieglas is sowieso een must als je je woning verwarmt met een warmtepomp.

Kies een mooie klink of deurstang

Niet alleen de voordeur zelf is belangrijk, je moet deze voordeur dan ook nog eens met een klink of een deurstang uitrusten om hem gemakkelijk open te duwen of toe te trekken. Er zijn oneindig veel mogelijkheden qua klinken en deurstangen, het komt er dan ook op aan om het aanbod goed te bekijken en er eentje te kiezen dat goed bij het karakter van je huis en van de voordeur past.

Wat kost het plaatsen van een voordeur van kunststof?

Afhankelijk van de soort voordeur die je kiest en eventuele accessoires en sloten, kun je stellen dat de prijs schommelt tussen €1000 en €1500 euro voor een standaard deur, plaatsing inbegrepen.

 • De gemiddelde prijs van een vlakke deur in kunststof ligt tussen de €1000 en €1500.
 • Voor een voordeur in PVC met houtlook ligt dit iets hoger, zeg maar vanaf €1500 tot 2000.
 • Lijnen frezen in kunststof komt meestal op een meerprijs van ongeveer €200.
 • Een raam in een voordeur kost je gemiddeld €400 euro.
 • Een cilinderslot kost je gemiddeld €100.
 • Deurstangen of klinken gaan van €50 tot €250.

Je hebt keuze uit verschillende scharnieren. Een voordeur is in het algemeen vrij zwaar, dus je kan best kiezen voor kwalitatieve veiligheidsscharnieren. Een goede montage van de scharnieren is essentieel. Zo ben je zeker dat je een veilige voordeur hebt.

Je merkt het, er zijn heel wat verschillende factoren waar je rekening mee moet houden om een prijs te bepalen. Maar maak je een combinatie van bovenstaande bedragen, dan kom je tot een goede indicatie van de prijs. De prijzen zijn altijd inclusief de plaatsing, maar exclusief btw.

Meerdere offertes vergelijken

Wil je een nieuwe voordeur en een deurkozijn plaatsen, dan is het een goed idee om verschillende offertes aan te vragen. Dit kan via onze website in enkele muisklikken gebeuren. Bekijk je de offertes die je eenvoudig in je mailbox ontvangt, dan sta je vaak versteld van de onderlinge prijsverschillen voor hetzelfde werk. Bovendien geeft een offerte ook een goed inzicht in hoe een aannemer een klus wil aanpakken. Dit kan ook de doorslag geven om voor een bepaalde aannemer te kiezen. Een goedkope offerte is oké, maar ook de vakkennis en expertise zijn belangrijk en een offerte is hier een goede staalkaart voor.

Op zoek gaan naar een goede aannemer voor het plaatsen van voordeuren is niet zo gemakkelijk, of het nu binnendeuren of buitendeuren zijn. Soms ken je de regio waarin je een woning gekocht hebt nog niet zo goed. Bepaalde firma’s scoren dan misschien wel goed qua naambekendheid, maar deze zijn daarom niet altijd de goedkoopste of de beste. Vraag je offertes via ons systeem aan, dan geef je een eerlijke kans aan de diverse aannemers die zich geregistreerd hebben. De beste en de goedkoopste wint zodoende altijd, en daar doe jij dan natuurlijk je voordeel mee!

Vraag dus vandaag nog je offertes aan voor het plaatsen van een nieuwe voordeur!

Kunststof voordeur laten plaatsen

Wil je een nieuwe voordeur van kunststof laten plaatsen? Dit moet vakkundig gebeuren en laat je dus het beste over aan een vakman. Vraag offertes bij vakmensen bij jou uit de buurt en ontvang een goede prijs.

Slotwoord

Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat je overtuigd bent van het nut van een sterke en goed geplaatste voordeur in kunststof. Met een perfect afsluitende voordeur creëer je een instant gezellige sfeer in huis en is het puur genieten van het comfort van je woning.

Wens je nog verder te gaan en naast het plaatsen van deuren meteen ook op andere vlakken je woning te isoleren, lees dan zeker onze artikels over spouwmuurisolatie, gevelisolatie of vloerisolatie. Denk ook goed na over de keuze van de verwarmingsbron in je woning. Blijf je bij aardgas of stookolie, of overweeg je om te schakelen naar een warmtepomp en zonneboiler? Deze factoren vormen samen een onklopbare combinatie om energiekosten te besparen en je bijdrage te leveren voor een beter milieu. Een warmtepomp plaatsen heeft vaak maar zin als je woning perfect geïsoleerd is, en een voordeur met een isolerende werking is dan een must.

Een beroep doen op een specialist om een voordeur te plaatsen kost je dan wel wat meer, maar dan ben je meteen ook zeker van alle normen en kwaliteitseisen. En dankzij deuren in een mooie kleur ziet je woning er ook nog eens mooier uit ook. En de kosten win je sowieso uit, dat is zeker. Vraag vandaag nog via onze website vrijblijvend verschillende offertes voor het plaatsen van een nieuwe voordeur aan!

Tresna.nl
Logo