Schuifpui

Een schuifpui is een must als je een eigentijdse manier van wonen wil creëren. Een schuifpui is een groot raam dat je zijdelings opent en dat een verbinding vormt tussen binnen en buiten. Een schuifpui bestaat net zoals een raam uit een kozijn en glas. Via een ingenieus systeem schuif je het ene deel van het raamkozijn voor het andere, waardoor je een brede doorgang naar je tuin of terras verkrijgt. Zodoende verlies je geen circulatieruimte om een doorgang te maken en krijg je een mooi en open zicht naar buiten.

Schuifpuien kun je verkrijgen in verschillende materialen. We overlopen de voor- en de nadelen van de bekendste materialen (aluminium en kunststof) in dit artikel. Het voordeel van aluminium bijvoorbeeld is dat je een "slanke" look creëert en met grote overspanningen kunt werken. Hierdoor vergroot je het oppervlak van het glas, wat goed is voor de lichtinval in je woning en een mooi zicht naar buiten toe creëert.

Een schuifpui heeft per definitie een groot oppervlak aan glas. Dit zorgt voor enkele uitdagingen: een schuifpui weegt bijvoorbeeld enorm veel. Hoe groter het glas, hoe zwaarder de pui wordt. Gelukkig bestaan er ingenieuze systemen om een schuifpui met een minimum aan kracht te openen. Isolatie is belangrijk, in je woning, ook als je een schuifpui plaatst. We bespreken waar je in dit verband op kan letten.

Schuifpui offertes

Wil je graag een nieuwe schuifpui in je woning laten plaatsen? Laat dit altijd door een ervaren specialist doen. Zo’n specialist plaatst de schuifpui op de perfecte manier, waarna je jarenlang geniet van de schuifpui. Vraag snel offertes op bij vakmannen voor het plaatsen van de schuifpui. Vergelijk deze offertes en kies de beste vakman uit!

Wat bepaalt de prijs van het plaatsen van een schuifpui?

Er komt heel wat kijken bij het plaatsen van een schuifpui. We geven een overzicht van de zaken die de prijs ervan bepalen.

  • Voorbereiding. Vooraleer er een schuifpui in je woning komt, moet een plaatser alles nauwgezet opmeten. Moet er een stuk muur uitgekapt worden om je pui te realiseren? Is er nood aan het plaatsen van een steunbalk boven de schuifpui? Dit zijn allemaal kosten waar je rekening mee moet houden.
  • De breedte van de schuifpui speelt ook een rol. Er is een prijsverschil tussen een schuifpui met een breedte van 2 meter en een schuifpui van 4 meter, dat spreekt vanzelf.
  • Daarnaast komt de kost van het materiaal van de schuifpui kijken. Ga je voor een schuifpui in hout, aluminium of kunststof? Dit alles bepaalt mee de prijs van het resultaat.
  • Je moet eveneens kiezen welk schuifsysteem je wenst voor een schuifpui. Wil je bijvoorbeeld graag een schuifpui met een kiepsysteem? Of ga je resoluut voor een hefschuifpui? Dit gaat mee de prijs van je pui bepalen.
  • Plaatsers van ramen en schuifpuien rekenen uiteraard hun werkuren aan en het loont bovendien de moeite om te kijken welke aannemer in de buurt woont, waardoor je eventuele voorrijkosten beperkt houdt.
  • Een schuifpui automatisch openen en sluiten: het kan, maar het heeft wel zijn prijs. Voor een goede beveiliging van een schuifpui betaal je ook wel wat.

Schuifpui offertes

Wil je graag een nieuwe schuifpui in je woning laten plaatsen? Laat dit altijd door een ervaren specialist doen. Zo’n specialist plaatst de schuifpui op de perfecte manier, waarna je jarenlang geniet van de schuifpui. Vraag snel offertes op bij vakmannen voor het plaatsen van de schuifpui. Vergelijk deze offertes en kies de beste vakman uit!

Hieronder overlopen we de factoren die de prijs bepalen meer in detail.

Factor 1. De afmetingen

Net zoals de prijs van een raamkozijn bepaald wordt door de grootte ervan, zo is ook de prijs van een schuifpui bepaald door de afmetingen. Om een idee van de mogelijke prijs te hebben, kun je de oppervlakte van de schuifpui die je wenst berekenen. Een schuifpui van drie meter breed en 2,5 meter hoog heeft een totale oppervlakte van 7,5 vierkante meter.

Afmetingen schuifpui

Factor 2. Het materiaal

Kies je voor een schuifpui met kozijn in aluminium, hout of kunststof?

Een schuifpui kan in verschillende materialen geproduceerd worden. Denk bijvoorbeeld aan aluminium, kunststof of hout. De materialen zijn dezelfde als deze waaruit raamkozijnen zijn gemaakt. Sta je op het punt om een beslissing te nemen, maar wil je nog eens alle voor- en nadelen overlopen, dan is het een goed idee om ons artikel over raamkozijnen nog eens te lezen.

Voor- en nadelen van een schuifpui in kunststof

Een schuifpui in kunststof is een veelgemaakte keuze, en terecht. Met kunststof bedoelt men in de praktijk pvc. Dit is een duurzaam materiaal dat bovendien goed isoleert. Want inderdaad, een schuifpui moet aan dezelfde eisen qua isolatie voldoen als een raamkozijn. De tijd dat je enkel vaal witte schuifpuien in pvc zag zijn gelukkig al lang voorbij. Je kunt een schuifpui laten maken in elke kleur die je op een schilderij van Mondriaan ziet, om het een beetje te overdrijven.

Een schuifpui in kunststof gaat op in de omgeving

Met een schuifpui in pvc kies je voor een materiaal dat perfect aansluit op de omgeving: je woning, een terras en je tuin. Het staat garant voor een zachte look. Een ander voordeel van een schuifpui in kunststof is dat je er weinig omkijken naar hebt. Je hoeft ze niet te schilderen of te beitsen. Maak je de ramen van je schuifpui schoon, dan kun je met hetzelfde sopje ook de kozijnen van je schuifpui schoonmaken.

Voor- en nadelen van schuifpuien in aluminium

Net zoals er ramen in aluminium bestaan, is er ook een grote keuze aan schuifpuien in aluminium. Aluminium is als materiaal een stuk duurder dan kunststof, daar moet je rekening mee houden bij je aankoop. Net zoals bij kunststof heb je een grote keuze in kleuren. Kiezen voor een schuifpui in aluminium wil niet zeggen dat je gaat voor een schuifpui met een saaie metalen look. Anderzijds heeft een schuifpui in aluminium altijd wel een iets meer strakke en industriële look dan een schuifpui in kunststof of in hout. Hou je bijvoorbeeld van strakke meubelen en wil je deze lijn ook graag doortrekken naar het exterieur van je woning, dan is het een goed idee om te kiezen voor een schuifpui in aluminium.

Voor- en nadelen van een schuifpui in hout

Een schuifpui in hout is ook mogelijk, al zie je deze minder in vergelijking met schuifpuien in kunststof of in aluminium. Kies je voor houten raamkozijnen, dan hoef je niet automatisch voor een schuifpui in hout te kiezen. Hout is een levend materiaal dat uitzet of krimpt door toedoen van warmte. Dit heeft een invloed op de soepelheid waarmee je het raam kunt openschuiven of sluiten. Hou je echt van de look van hout, dan is er nog altijd de mogelijkheid om een schuifpui in kunststof met het motief van een houtnerf te laten plaatsen.

Het komt er op aan om een schuifpui te laten plaatsen die aansluit op de stijl van je woning. De schuifpui moet gebruiksvriendelijk zijn, maar moet ook maximaal voldoen aan de mogelijkheden en een open zicht mogelijk maken.

Factor 3. De voorbereiding voor het plaatsen van een schuifpui

Het plaatsen van een schuifpui is maatwerk

Een groot deel van het werk voor het plaatsen van een schuifpui zit in het opmeten. Het correct opmeten van de binnenmaat en de buitenmaat is hierbij essentieel. Meestal gaat een aannemer in twee fasen te werk. Eerst meet hij de plaats waar de schuifpui moet komen ruwweg op om een prijs te maken. Heb je beslist om samen te werken met deze aannemer, dan komt hij alles nog eens extra grondig en in detail opmeten vooraleer het kozijn en de schuifpui gemaakt wordt.

Contacteer ook een aannemer voor eventuele uitbraak- en metselwerken

Tijdens de verbouwing moet er vaak een stuk van de muur of van een bestaand raam uitgebroken worden. Om de constructie in je woning te ondersteunen, moet er ook nog een steunbalk geplaatst worden. Je kunt bijvoorbeeld navragen of de plaatsers van een schuifpui ook deze werken kunnen uitvoeren. Als dit niet het geval is, dan moet je nog een algemene aannemer van bouwwerken contacteren en deze klus door hem laten opknappen.

Schuifpui offertes

Wil je graag een nieuwe schuifpui in je woning laten plaatsen? Laat dit altijd door een ervaren specialist doen. Zo’n specialist plaatst de schuifpui op de perfecte manier, waarna je jarenlang geniet van de schuifpui. Vraag snel offertes op bij vakmannen voor het plaatsen van de schuifpui. Vergelijk deze offertes en kies de beste vakman uit!

Factor 4. Het sluitsysteem

Hoe werkt het sluitsysteem van een schuifpui?

Een schuifpui bestaat uit twee delen. Meestal is dit een vast deel en een schuivend raampaneel dat gemonteerd is op een rail op vloerhoogte. Bij een standaard schuifpui heb je de keuze tussen een systeem waarbij die rail zich binnen in je woning bevindt, of een systeem waarbij de rail buiten geplaatst wordt.

Het sluitsysteem schuifpui

Kiezen tussen een rail die binnen of buiten geplaatst is

Plaats je de rail langs binnen? Dan blijft de rail zichtbaar van binnen als de schuifpui dicht is. Esthetisch is dit wat minder strak, maar anderzijds zorgt het wel voor een perfecte isolatie. Het systeem is wind- en waterdicht.

Wanneer je het raampaneel via een rail aan de buitenzijde opent, oogt je afwerking binnen strakker. Is de rail dan buiten bedekt met sneeuw, blaadjes en dergelijke, dan kun je problemen krijgen om de schuifpui te openen.

Er bestaan ook schuifpuien met meerdere schuivende panelen. Dit hangt af van de breedte die je voor je schuifpui wenst.

Schuifpui opent op vloerhoogte

Plaats je een profiel binnen, dan moet dit weggewerkt zijn op vloerhoogte. Dit zorgt ervoor dat je geen niveauverschil hebt tussen binnen en buiten. Handig om valpartijen te vermijden, maar ook om een mooi en maximaal uitzicht te garanderen.

De kunst bij een schuifpui zit in de afwerking. Bespreek dus goed je wensen met de ramenspecialist die de schuifpui plaatst. Zoals gezegd is isolatie belangrijk, maar ook een mooie aansluiting op je terras en vloer en een goede afvoer van regenwater.

Onderzoek hoe je een schuifpui wil gebruiken, ook op latere leeftijd. Je moet namelijk je hele leven van de voordelen moeten blijven genieten. Er bestaan oplossingen zoals automatisering van je ramen of aangepaste railsystemen die het mogelijk maken de schuifpui gemakkelijk te openen.

Hefschuifsysteem of traditionele sluiting

Zwaardere schuifpuien vragen ook om een aangepast systeem om het raampaneel open te schuiven. Een raam met triple beglazing weegt immers enorm veel. Hiervoor is een hefschuifsysteem de beste keuze. Is het raam gesloten, dan rust het op een rubberdichting op de rail. Tijdens het openen komt het raampaneel uit de dichting en wordt het een stukje omhoog getild. Hierdoor schuift het raam vlotter open en dicht.

Bij standaard schuifpuien zorgen borstels voor de dichting en voor een zo vlot mogelijke sluiting. Dit is meteen een stuk meer budgetvriendelijk dan een hefschuifsysteem.

Bij een kiepsluiting kun je het raam ook kiepen zonder de schuifdeur volledig te openen.

Factor 5. De werkuren en voorrijkosten

Zoals uit onze prijsberekening hieronder blijkt, moet je er rekening mee houden dat twee derde van de totale kostprijs van een schuifpui kruipt in werkuren. Je aannemer rekent voorrijkosten aan als hij een grote afstand moet afleggen om de schuifpui te plaatsen.

Factor 6. Veiligheidsfeatures

Het is een must om de toegang via een schuifpui te beveiligen. Je kunt zelfs een slim slot hiervoor gebruiken. Vraag nu bij een plaatser van schuifpuien in jouw omgeving naar de mogelijkheden!

Ga voor veilig met het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Een schuifpui moet niet alleen gebruiksvriendelijk en mooi zijn. Veiligheid is eveneens belangrijk. Je moet een schuifpui perfect kunnen afsluiten om inbrekers buiten te houden. Schuifpuien zijn nog meer populair voor inbrekers dan ramen, omdat het letterlijk deuropeningen zijn waarlangs je binnen kunt glippen. Kies je voor een schuifpui die je van buiten kunt openen met een sleutel, dan is het belangrijk dat je kiest voor een driepuntsslot en een cilinder met kerntrekbeveiliging. Als een driepuntsslot een SKG-certificering van drie sterren heeft, ben je bijvoorbeeld zeker dat het slot ook een veilige cilinder heeft en uitgerust is met speciaal beslag om het kerntrekken te bemoeilijken. Een cilinderslot met een 3-sterren SKG keurmerk betekent dat inbrekers minstens zes minuten nodig hebben om binnen te breken. Meestal blijkt dat inbrekers bij het zien van anti-kerntrekbeslag kiezen voor een volgende woning die niet uitgerust is met een dergelijke beveiliging.

Factor 7. Niveau van isolatie

In een ander artikel op onze website hebben we het over het belang van hoogrendementsglas en isolatieglas. Dit isolerend glas kun je ook perfect toepassen op een schuifpui. De keuze voor een bepaald soort isolatieglas hangt af van je persoonlijke wensen. Wil je een goede isolatiewaarde voor een behoorlijke prijs, dan kun je gaan voor HR++ glas. Dit scoort goed op het vlak van isolatie en prijs.

Wil je extra energie besparen of verwarm je bijvoorbeeld je woning met een warmtepomp of zonneboiler, dan investeer je het best in driedubbel HR+++ glas. Dit is iets duurder in de aankoop, maar je wint de ramen sneller terug omdat het verbruik van aardgas of stookolie fors daalt. Een andere overweging om voor HR+++ glas te kiezen is dat het je woning veiliger maakt tegen inbraken en omdat het brandwerend is.

Schuifpui offertes

Wil je graag een nieuwe schuifpui in je woning laten plaatsen? Laat dit altijd door een ervaren specialist doen. Zo’n specialist plaatst de schuifpui op de perfecte manier, waarna je jarenlang geniet van de schuifpui. Vraag snel offertes op bij vakmannen voor het plaatsen van de schuifpui. Vergelijk deze offertes en kies de beste vakman uit!

Wat kost het plaatsen van een schuifpui?

Wat kost een schuifpui van 3 meter breed inclusief plaatsing?

Gemiddeld moet je bij de plaatsing van een schuifpui rekening houden met een prijs van €300 per vierkante meter. Bij een standaard schuifpui van 3 meter breed en 2,5 meter hoog (dus 7,5 vierkante meter in totaal) komt dit neer op een schatting van €2250. Dit is dan €1500 voor de plaatsing, terwijl het materiaal zelf €750 kost.

Wat kost een schuifpui van 4 meter inclusief plaatsing?

Gemiddeld moet je bij de plaatsing van een schuifpui rekening houden met een prijs van €300 per vierkante meter. Bij een standaard schuifpui van 4 meter breed en 2,5 meter hoog (dus 10 vierkante meter in totaal) komt dit neer op een schatting van €3000. Dit is dan €2000 voor de plaatsing, terwijl het materiaal zelf €1000 kost.

Deze bedragen zijn telkens inclusief montage, HR++ glas en btw.

Meerdere offertes vergelijken

Wil je een nieuwe schuifpui laten plaatsen, dan is het een goed idee om verschillende offertes aan te vragen. Dit kan via onze website in enkele muisklikken gebeuren. Bekijk je de offertes die je eenvoudig in je mailbox ontvangt, dan sta je vaak versteld van de onderlinge prijsverschillen voor hetzelfde werk. Bovendien geeft een offerte ook een goed inzicht in hoe een aannemer een klus wil aanpakken. Dit kan ook de doorslag geven om voor een aannemer te kiezen. Een goedkope offerte is oké, maar ook de vakkennis en expertise zijn belangrijk en een offerte is hier een goede staalkaart voor. Vergelijk dus verschillende offertes om de beste keuze te maken.

Op zoek gaan naar een goede aannemer voor het plaatsen van een schuifpui is niet zo gemakkelijk. Soms ken je de regio waarin je een woning gekocht hebt nog niet zo goed. Bepaalde firma’s scoren dan misschien wel goed qua naambekendheid, maar deze zijn daarom niet altijd de goedkoopste of de beste. Vraag je offertes via ons systeem aan, dan geef je een eerlijke kans aan de diverse aannemers die zich geregistreerd hebben. De beste en de goedkoopste wint zodoende altijd, en daar doe jij dan natuurlijk je voordeel mee!

Vraag dus vandaag nog je offertes aan voor het plaatsen van een schuifpui!

Schuifpui offertes

Wil je graag een nieuwe schuifpui in je woning laten plaatsen? Laat dit altijd door een ervaren specialist doen. Zo’n specialist plaatst de schuifpui op de perfecte manier, waarna je jarenlang geniet van de schuifpui. Vraag snel offertes op bij vakmannen voor het plaatsen van de schuifpui. Vergelijk deze offertes en kies de beste vakman uit!

Slotwoord

Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat je overtuigd bent de mogelijkheden van een schuifpui. Dit type van verwarming lijkt je misschien vreemd in vergelijking met verwarmen op aardgas, maar je creëert er wel een gezellige en warme omgeving in de winter mee.

Een beroep doen op een specialist om een schuifpui te laten plaatsen, kost je dan wel wat meer, maar dan ben je meteen ook zeker van alle normen en kwaliteitseisen. En dankzij een goed geplaatste schuifpui stijgt de waarde van je woning bovendien. Vraag vandaag nog via onze website vrijblijvend verschillende offertes voor het plaatsen van een schuifpui aan!

Tresna.nl
Logo