Nieuwe deuren

Vroeg of laat wil je in je woning wel eens een nieuwe deur plaatsen. Of je nu gaat voor een nieuwe voordeur, een nieuwe achterdeur of nieuwe binnendeuren: het komt er altijd op aan om goed te bekijken wat er mogelijk is. Je wil immers voor de meest interessante prijs de best mogelijke deur kiezen. In dit artikel overlopen we waar je op moet letten bij het plaatsen van nieuwe deuren.

Binnendeuren en buitendeuren

Om te beginnen maken we een onderscheid tussen verschillende soorten deuren:

  • Deuren die je in je woning gebruikt. Dit zijn deuren om de ene kamer van een gang of een andere kamer af te sluiten.
  • Deuren die het mogelijk maken om van binnen naar buiten te gaan. Omdat deze laatste deuren in contact komen met het Nederlandse weer, moeten ze anders en steviger gemaakt zijn dan binnendeuren. Onder buitendeuren verstaan we dan in dit artikel de voordeur en de achterdeur van je woning.

Een deur scheidt dus ruimtes van elkaar, maar heeft daarnaast nog enkele andere functies. Zo werkt een deur ook isolerend. Een deur met een isolerende werking houdt de warmte in een kamer, of beschermt de kamer net tegen de warmte van buiten. Een goede voordeur is even belangrijk voor de isolatie in je woning als een isolerend raam. Deuren kunnen ook geluiddempend werken. Zo heb je geen last van de muziek op de kamer van je kinderen terwijl je zelf rustig televisie wil kijken. En daarnaast kan een deur ook een veiligheidsfunctie hebben. Denk bijvoorbeeld maar aan brandwerende deuren of nooddeuren in openbare gebouwen en bedrijven.

Nieuwe deuren laten plaatsen

Heb je behoefte aan een nieuwe binnen- of buitendeur? Of wil je graag alle deuren in/van je woning vervangen? In beide gevallen is het zaak om een vakman in te schakelen. Bij de meeste deuren gaat het namelijk om maatwerk. Bovendien moeten de deuren op de juiste manier geplaatst worden. Vraag vrijblijend offertes aan en kom direct in contact met de beste vakmensen bij jou uit de buurt.

Een voordeur of een achterdeur

Wil je een nieuwe voordeur of een nieuwe achterdeur laten plaatsen, dan kom je meestal uit bij een bedrijf dat ook ramen plaatst. Dit is eigenlijk ook logisch. Een deur heeft net als een raam een kozijn nodig, en de aannemers die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van kozijnen, doen dit zowel voor ramen, maar ook voor deuren. Het verschil tussen een deurkozijn en een raamkozijn zit hem hierin, dat een deurkozijn onderaan “open” is. Dit omdat je dan niet over een onderkant van een kozijn hoeft te stappen als je binnen- of buiten gaat. Je stapt letterlijk over een drempel of een dorpel die bij de deur geplaatst is.

De kozijnen hebben dezelfde opbouw als raamkozijnen. Zo bestaan kozijnen uit pvc en aluminium uit verschillende kamers. Deze kamers hebben dan een isolerende werking. Een deurkozijn heeft nooit een dragende functie. Wil je een deur laten plaatsen waar er voorheen geen was, dan moet er eerst een gat gekapt worden en moet er ook een steunbalk geplaatst worden om instortingsgevaar te vermijden.

Qua materialen kun je dezelfde keuze maken voor raamkozijnen als voor deurkozijnen. Ga je voor een deurkozijn in een bepaald materiaal, dan is de deur zelf per definitie uit hetzelfde materiaal gemaakt. Zo krijg je een mooie overgang tussen het kozijn en de deur zelf.

De meest voorkomende materialen voor voor- en achterdeuren zijn:

  • PVC
  • Hout
  • Aluminium

Nieuwe deuren laten plaatsen

Heb je behoefte aan een nieuwe binnen- of buitendeur? Of wil je graag alle deuren in/van je woning vervangen? In beide gevallen is het zaak om een vakman in te schakelen. Bij de meeste deuren gaat het namelijk om maatwerk. Bovendien moeten de deuren op de juiste manier geplaatst worden. Vraag vrijblijend offertes aan en kom direct in contact met de beste vakmensen bij jou uit de buurt.

Deuren en deurkozijnen in pvc

Je kunt bij je thuis een voordeur of een achterdeur in pvc of kunststof laten plaatsen. Dit materiaal heeft heel wat voordelen. Zo is het een prijsbewuste keuze. Een deur in pvc kost in principe iets minder dan een deur uit aluminium, staal of hout.

Verder zijn de mogelijkheden voor deuren in pvc eindeloos. Je kunt de kleur kiezen die je het liefste wil. Alle mogelijke ral-kleuren zijn verkrijgbaar afhankelijk van welke producent je kiest.

Deuren en deurkozijnen in pvc

Daarnaast is het ook mogelijk om een structuur te laten aanbrengen in een deur in pvc. Dit kan een matte structuur zijn of bijvoorbeeld de structuur van houtnerf. Je kunt enkele horizontale lijnen in je deur en deurkader laten drukken voor een mooi optisch effect. Een raam in de deur laten plaatsen is eveneens een mogelijkheid. Zo kijk je van binnen naar buiten en behoud je een visueel contact, bijvoorbeeld met de straat of met je tuin.

Deuren in pvc zijn stevig en veilig tegelijkertijd. Je kunt ze afsluiten met een cilinderslot en een driepuntsslot. Een driepuntssluiting is een extra veilig slot. Een driepuntssluiting heeft, zoals de naam het zegt, drie sluitpunten verdeeld over de hoogte van de deur. Open je de deur met je sleutel, dan gaan de sluitpunten op hetzelfde moment open. Om dit voor elkaar te krijgen, gebruikt een driepuntsslot een lang, verticaal profiel met ingebouwde sloten aan de sluitzijde van de deur. Dit is een mechanisch systeem dat de meerdere nachtschoten tegelijk laat bewegen.

Naast driepuntssluitingen bestaan er ook zogenaamde meerpuntssluitingen. Dit zijn sloten die meer dan drie sluitpunten hebben. Wil je een driepuntsslot of driepuntssluiting kopen voor je voordeur? Dan heb je verder nog de keuze tussen een sleutelbediend of een krukbediend slot. Voor je een driepuntsslot koopt, moet je ook zeker zijn van de draairichting, de PC-maat en de doornmaat van je deur. Meer hierover lees je in ons artikel over driepuntssloten. Zo maak je je woning helemaal inbraakveilig met een deur in pvc.

Een deur en een deurkozijn in pvc heeft ook wel enkele nadelen.

  • Om te beginnen is het als materiaal net iets minder duurzaam dan hout of aluminium. Deuren en ramen in hout kun je nog eens een grondige opknapbeurt geven door ze helemaal te schuren en opnieuw te beitsen of te schilderen. Dit is niet mogelijk met een deur in pvc, ook al bestaan er gespecialiseerde coatings waarmee je alle materialen (dus ook pvc) kunt schilderen.
  • Daarnaast is pvc ook wat gevoelig voor temperatuurschommelingen. Plaats je een voordeur in pvc en bevindt deze zich pal in de zuidkant, dan kan de deur en het kozijn in de zomer wel wat uitzetten, waardoor je het slot minder gemakkelijk kunt gebruiken. Vriest het ’s winters, dan krijg je hetzelfde effect. Krijgt een deur in pvc het hard te verduren door regen en wind, dan kan de glans van het materiaal wat verloren gaan.

Nieuwe deuren laten plaatsen

Heb je behoefte aan een nieuwe binnen- of buitendeur? Of wil je graag alle deuren in/van je woning vervangen? In beide gevallen is het zaak om een vakman in te schakelen. Bij de meeste deuren gaat het namelijk om maatwerk. Bovendien moeten de deuren op de juiste manier geplaatst worden. Vraag vrijblijend offertes aan en kom direct in contact met de beste vakmensen bij jou uit de buurt.

Een voordeur of achterdeur in hout

Een voordeur of een achterdeur in hout is een klassieke Nederlandse keuze. Hout is een materiaal dat al eeuwen zijn duurzaamheid bewijst. Het materiaal kan weliswaar wel wat uitzetten en krimpen door toedoen van temperatuurschommelingen, maar toch blijft een stevige deur in hout een leven lang meegaan. Er bestaan ook talloze mogelijkheden om een houten deur te renoveren als dit nodig is. Je kunt er wat aan schaven zodat hij goed sluit en je kunt elke tien jaar bijvoorbeeld de deur en het deurkozijn een grondige opknap- en schilderbeurt geven.

Bovendien kun je voor elk budget wel een houten deur kiezen. Dit kan bijvoorbeeld in tropisch hardhout, maar ook in een goedkopere houtsoort, die je dan behandelt met beits of verf. Je kunt kiezen tussen beits, matte verf of lakverf. Meer hierover leer je in ons artikel over het schilderen van buitenschrijnwerk. Hierin lees je bijvoorbeeld welke verf je het beste gebruikt, hoe je het schilderwerk kunt voorbereiden en hoe je voor een perfect eindresultaat zorgt.

Deuren in hout hebben ook enkele nadelen:

  • Zo zijn deuren in hout zwaarder dan deuren in aluminium of pvc. We halen het als voordeel aan dat je de deuren kunt opknappen, maar dit kan tegelijk ook een nadeel zijn. Misschien wil je wel een deur waar je helemaal geen omkijken naar hebt. Als dit belangrijk is voor jou, dan is een deur in aluminium of pvc toch net iets beter.

Een voordeur of achterdeur in aluminium

Deuren in aluminium worden ook vaak geplaatst. Dit soort deuren heeft heel wat voordelen. Zo is het een duurzaam en tegelijk een licht materiaal. Een voordeur of een achterdeur in aluminium gaat soepel open. Je kunt een deur in aluminium combineren met de meest recente technologieën. Zo is het gemakkelijk om er een veilig cilinderslot en een driepuntsluiting in te integreren. Je voordeur is meteen beschermd tegen het zogenaamde kerntrekken, een manier die bij inbrekers bekend is om je woning binnen te dringen.

Verder is een deur in aluminium verkrijgbaar in heel wat diverse uitvoeringen. Zo kun je gaan voor een volledig egale afwerking, maar ook voor een deur met een bepaalde structuur die een meer mat effect geeft. Deuren met inkepingen in de vorm van een lijn zijn altijd mooi, maar ook andere patronen zijn mogelijk. Het is perfect mogelijk om een raam in een deur in aluminium te voorzien. Dit kan dan een raam zijn met dubbel of driedubbel glas, waardoor je niet alleen geniet van een mooi uitzicht, maar tegelijk ook je woning goed isoleert. Meer hierover in ons artikel over isolerende kozijnen. Kozijnen hebben verder een hele belangrijke functie in het isoleren van je woning. Koude en vocht krijgt altijd een kans om je woning te infiltreren op de punten waar verschillende structuren van een woning samenkomen. Denk bijvoorbeeld maar aan de overgang tussen de muren en de structuur van het dak. De overgang van het vloerniveau naar de muren is ook een kritiek punt, waar je bijvoorbeeld met opstijgend vocht te maken kunt krijgen. Hetzelfde geldt voor de overgang tussen de muren en het glas van de ramen. Om glas stevig op zijn plaats te houden, heb je nood aan een kozijn, dat op zichzelf ook goed isolerend is.

Een deur in aluminium kun je gemakkelijk schoonmaken. Met een zachte spons en een zacht schoonmaakmiddel erover heen gaan, vervolgens afspoelen en met een raamtrekker het vocht weg trekken. Het resultaat is mooi en streeploos.

Net zoals bij ramen in aluminium, kun je ook bij deuren en deurkozijnen in aluminium wel enkele bedenkingen plaatsen.

  • Om te beginnen zijn ze meestal iets duurder dan deuren in hout of in pvc.
  • Verder moet een deur in aluminium ook bij het karakter van je woning en bij je persoonlijke stijl passen. Een deur in aluminium staat altijd voor een eerder strakke en moderne look, en daar houd je van of je houdt er niet van. Eens je voor een deur in aluminium in een bepaalde kleur en uitvoering gekozen hebt, kun je deze niet meer veranderen, terwijl je een houten deur wel in een nieuw jasje kunt steken. Dit is maar een bedenking waar je rekening mee kunt houden, het is niet echt een nadeel van aluminium deuren op zich.

Nieuwe deuren laten plaatsen

Heb je behoefte aan een nieuwe binnen- of buitendeur? Of wil je graag alle deuren in/van je woning vervangen? In beide gevallen is het zaak om een vakman in te schakelen. Bij de meeste deuren gaat het namelijk om maatwerk. Bovendien moeten de deuren op de juiste manier geplaatst worden. Vraag vrijblijend offertes aan en kom direct in contact met de beste vakmensen bij jou uit de buurt.

Binnendeuren in je woning

Naast het hele aanbod aan buitendeuren, wil je natuurlijk ook in je woning de nodige deuren hebben. Het is een goed idee om een offerte aan te vragen voor het plaatsen van verschillende binnendeuren tegelijkertijd. Zo vermijd je al te veel voorrijkosten. De aannemer heeft immers al zijn materiaal mee en kan net zo goed vier deuren plaatsen als een deur.

Verder is het belangrijk om weten dat een binnendeur plaatsen bijna altijd maatwerk is. Er zijn een aantal standaardmaten voor deuren waaruit je kunt kiezen, maar deze passen bijna nooit perfect. Het komt er dus op aan voor de aannemer om een perfect passend deurkozijn te plaatsen, en daar komt wel wat vakmanschap bij kijken. Het deurkozijn moet niet alleen netjes en waterpas geplaatst zijn, het moet ook isolerend werken en moet je toelaten om een deur zacht te sluiten.

Binnendeuren in je woning

De keuze wat betreft binnendeuren is, hoe kan het ook anders, enorm groot.

  • Om te beginnen zijn er een aantal soorten kant-en-klare deuren, die meestal in massief hout of met een houtstructuur zijn uitgevoerd. Dit laatste wil in de meeste gevallen zeggen dat ze belegd zijn met een dun laagje fineerhout.
  • Je kunt ook deuren kiezen met een of meerdere raampjes, die dan doorzichtig of net mat zijn.
  • Houten deuren de typische klassieke deuren die je meestal in oudere woningen vindt. Een deur in eik of met een motief van kersen- of berkenhout, het kan allemaal. Er bestaat zelfs een groot circuit van tweedehandsdeuren en vintage deuren waar je je voordeel mee kunt doen als je een bepaald karakter in je woning nastreeft.

Verfdeuren of schilderdeuren

We spreken hier dus over deuren in massief hout of deuren belegd met houtfineer. Daarnaast kun je ook kiezen voor zogenaamde verfdeuren. Een verfdeur wordt vaak ook schilderdeur genoemd. Het is een deur in een standaard deur, voorzien van een grondlaag, die je zelf nog moet afwerken. Verfdeuren zijn vooral populair omwille van de goedkope prijs. Deze deuren zijn er in verschillende uitvoeringen en sterktes. Zo zijn er vlakke verfdeuren en modellen met een design, alsook brandwerende deuren die geverfd kunnen worden. Deze deuren zijn zowel verkrijgbaar met een honingraat-, tubespaan- of volspaankern. Dit zijn wat technische termen die duiden op de “stevigheid” van het binnenwerk van de deur. Voor iedere deuropening, groot of klein, is er wel een model te vinden.

Over het algemeen geldt dat verfdeuren net iets gemakkelijker zelf te plaatsen zijn dan massieve houten deuren. Ze zijn gewoon een stuk lichter.

Nieuwe deuren laten plaatsen

Heb je behoefte aan een nieuwe binnen- of buitendeur? Of wil je graag alle deuren in/van je woning vervangen? In beide gevallen is het zaak om een vakman in te schakelen. Bij de meeste deuren gaat het namelijk om maatwerk. Bovendien moeten de deuren op de juiste manier geplaatst worden. Vraag vrijblijend offertes aan en kom direct in contact met de beste vakmensen bij jou uit de buurt.

Wat kost het plaatsen van een binnendeur?

De gemiddelde kosten voor het plaatsen of vervangen van een binnendeur ligt tussen de €70 en €125 per deur. Dit is exclusief de prijs van de deur, de scharnieren, de klink en het slot. Bovendien is dit ook enkel het vervangen van de deur zelf en niet het vervangen van het deurkozijn.

Wil je een nieuw kozijn laten plaatsen, dan moet je hier ongeveer nog eens €125 bijrekenen.

Het sluitwerk, de klink, de scharnieren en de deuren zelf kosten ook wel wat. Hiervoor moet je voor een gemiddelde tussen de €150 en €250 rekenen, al is dit natuurlijk sterk afhankelijk van het materiaal dat je kiest.

Dit brengt met zich mee dat het plaatsen van een deurkozijn, het afhangen van een deur en het monteren van het sluitwerk en de klink allemaal samen tussen de € 400 en de € 500 ligt. Dit is exclusief btw en sterk afhankelijk van het type deur en vooral het type sluitwerk.

Wat kost het plaatsen van een voordeur?

Een voordeur in pvc

Afhankelijk van de soort voordeur die je kiest en eventuele accessoires en sloten, kun je zeggen dat de prijs schommelt tussen €1000 en €1500 euro voor een standaard deur, plaatsing inbegrepen.

Houten voordeur prijs

Afhankelijk van de soort voordeur die je kiest en eventuele accessoires en sloten, kun je zeggen dat de prijs schommelt tussen €1200 en €1500. Dit voor de plaatsing van een voordeur met standaard afmetingen uit een houtsoort uit het middensegment.

Aluminium voordeur prijs

Afhankelijk van de soort voordeur die je kiest en eventuele accessoires en sloten, kun je zeggen dat de prijs schommelt tussen €1200 en €1800 voor een standaard deur uit aluminium, plaatsing inbegrepen.

Nieuwe deuren laten plaatsen

Heb je behoefte aan een nieuwe binnen- of buitendeur? Of wil je graag alle deuren in/van je woning vervangen? In beide gevallen is het zaak om een vakman in te schakelen. Bij de meeste deuren gaat het namelijk om maatwerk. Bovendien moeten de deuren op de juiste manier geplaatst worden. Vraag vrijblijend offertes aan en kom direct in contact met de beste vakmensen bij jou uit de buurt.

Wat kost het plaatsen van een achterdeur?

Een achterdeur laten plaatsen is over het algemeen iets goedkoper dan een voordeur laten plaatsen. Veelal heeft een achterdeur een gewone klink in plaats van een sierklink en is het materiaal iets minder zwaar. Het oppervlak van een achterdeur is meestal ook iets kleiner dan dat van een voordeur. Maar wat is nu een richtprijs voor een achterdeur in verschillende materialen?

Een achterdeur in pvc

Afhankelijk van de soort achterdeur die je kiest en eventuele accessoires en sloten, kun je zeggen dat de prijs schommelt tussen €800 en €1200 euro voor een standaard deur, plaatsing inbegrepen.

Houten achterdeur prijs

Afhankelijk van de soort voordeur die je kiest en eventuele accessoires en sloten, kun je zeggen dat de prijs schommelt tussen €1000 en €1200. Dit voor de plaatsing van een achterdeur met standaard afmetingen uit een houtsoort uit het middensegment.

Aluminium achterdeur prijs

Afhankelijk van de soort achterdeur die je kiest en eventuele accessoires en sloten, kun je zeggen dat de prijs schommelt tussen €1000 en €1600 voor een standaard deur uit aluminium, plaatsing inbegrepen.

Meerdere offertes vergelijken

Wil je nieuwe deuren en deurkozijnen plaatsen, dan is het een goed idee om verschillende offertes aan te vragen. Dit kan via onze website in enkele muisklikken gebeuren. Bekijk je de offertes die je eenvoudig in je mailbox ontvangt, dan sta je vaak versteld van de onderlinge prijsverschillen voor hetzelfde werk. Bovendien geeft een offerte ook een goed inzicht in hoe een aannemer een klus wil aanpakken. Dit kan ook de doorslag geven om voor een bepaalde aannemer te kiezen. Een goedkope offerte is oké, maar ook de vakkennis en expertise zijn belangrijk en een offerte is hier een goede staalkaart voor.

Op zoek gaan naar een goede aannemer voor het plaatsen van deuren is niet zo gemakkelijk, of het nu binnendeuren of buitendeuren zijn. Soms ken je de regio waarin je een woning gekocht hebt nog niet zo goed. Bepaalde firma’s scoren dan misschien wel goed qua naambekendheid, maar deze zijn daarom niet altijd de goedkoopste of de beste. Vraag je offertes via ons systeem aan, dan geef je een eerlijke kans aan de diverse aannemers die zich geregistreerd hebben. De beste en de goedkoopste wint zodoende altijd, en daar doe jij dan natuurlijk je voordeel mee!

Vraag dus vandaag nog je offertes aan voor het plaatsen van nieuwe deuren!

Nieuwe deuren laten plaatsen

Heb je behoefte aan een nieuwe binnen- of buitendeur? Of wil je graag alle deuren in/van je woning vervangen? In beide gevallen is het zaak om een vakman in te schakelen. Bij de meeste deuren gaat het namelijk om maatwerk. Bovendien moeten de deuren op de juiste manier geplaatst worden. Vraag vrijblijend offertes aan en kom direct in contact met de beste vakmensen bij jou uit de buurt.

Slotwoord

Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat je overtuigd bent van het nut van sterke en goed geplaatste deuren in je woning. Met perfect afsluitende deuren creëer je een instant gezellige sfeer in huis en is het puur genieten van het comfort van je woning.

Wens je nog verder te gaan en naast het plaatsen van deuren meteen ook op andere vlakken je woning te isoleren, lees dan zeker onze artikels over spouwmuurisolatie, gevelisolatie of vloerisolatie. Denk ook goed na over de keuze van de verwarmingsbron in je woning. Blijf je bij aardgas of stookolie, of overweeg je om te schakelen naar een warmtepomp en zonneboiler? Deze factoren vormen samen een onklopbare combinatie om energiekosten te besparen en je bijdrage te leveren voor een beter milieu. Een warmtepomp plaatsen heeft vaak maar zin als je woning perfect geïsoleerd is, en moderne deuren zijn dan een must.

Een beroep doen op een specialist om deuren te plaatsen kost je dan wel wat meer, maar dan ben je meteen ook zeker van alle normen en kwaliteitseisen. En dankzij deuren in een mooie kleur ziet je woning er ook nog eens mooier uit ook. En de kosten win je sowieso uit, dat is zeker. Vraag vandaag nog via onze website vrijblijvend verschillende offertes voor het plaatsen van nieuwe deuren aan!

Nieuwe deuren laten plaatsen

Heb je behoefte aan een nieuwe binnen- of buitendeur? Of wil je graag alle deuren in/van je woning vervangen? In beide gevallen is het zaak om een vakman in te schakelen. Bij de meeste deuren gaat het namelijk om maatwerk. Bovendien moeten de deuren op de juiste manier geplaatst worden. Vraag vrijblijend offertes aan en kom direct in contact met de beste vakmensen bij jou uit de buurt.

Tresna.nl
Logo