Isolatieglas

Isolatieglas is een van de meest efficiënte manieren om je woning te isoleren. Dankzij isolatieglas geniet je van lagere energiekosten en stijgt het wooncomfort in je woning. Je hebt minder last van omgevingslawaai en in de zomer houd je de ergste warmte buiten. Maar hoeveel kost het om isolatieglas te laten plaatsen? En hoe vind je de beste aannemer? In dit artikel maken we je wegwijs in de wereld van het isolatieglas

Isolatieglas laten plaatsen

Wil je de energierekening omlaag brengen? Met isolatieglas is dit een fluitje van een cent. Je bespaart hier veel geld mee, terwijl de initiële investering reuze mee valt. Voor het laten plaatsen van het isolatieglas vraag je via onderstaande button snel een offerte aan. Je kiest vervolgens zelf de vakman uit die met het beste voorstel komt!

Is isolatieglas hetzelfde als dubbel glas?

Isolatieglas is niet hetzelfde als klassiek dubbel glas. Dubbel glas heeft net zoals isolatieglas twee glazen platen, met daartussen een spouw van lucht. Bij klassiek dubbel glas is deze spouw gevuld met lucht, bij isolatieglas is de spouw gevuld met edelgas dat beter isoleert. Naast dubbel isolatieglas bestaat er trouwens ook driedubbel isolatieglas. Hier zie je dus drie glazen platen, met tussen elke plaat een spouw gevuld met edelgas.

Is isolatieglas hetzelfde als dubbel glas

De voordelen van isolatieglas laten zich zo raden

 • Lagere energiefactuur: In vergelijking met dubbel glas en zeker met enkel glas, is er veel minder warmteverlies in je woning. Je bespaart ruim een derde van je energiekosten. Als je dit eenvoudig verrekent en investeert in isolatieglas van het type HR++, dan win je je investering in ongeveer zeven jaar volledig uit.
 • Hoger woon- en warmtecomfort: het spreekt voor zich dat het aangename wooncomfort een van de grote troeven is van isolatieglas. Daarnaast heb je minder problemen met vocht en condens dat zich op een ruit aan de koudste kant van je woning zet.
 • Minder omgevingsgeluid: isolatieglas is een goede vorm van thermische isolatie, maar daarnaast is het ook ideaal om geluid uit je woning te weren. Woon je aan een drukke straat, dan geniet je van een heerlijke rust dankzij isolatieglas.
 • Betere veiligheid van je woning: Je denkt er misschien niet direct aan, maar isolatieglas beveiligt je woning ook tegen inbraken. Het is veel minder gemakkelijk om isolatieglas te breken of om er met een glassnijder een opening in te maken als je isolatieglas vergelijkt met gewoon enkel of dubbel glas.
 • Lagere CO2-uitstoot: Isolatieglas zorgt voor wooncomfort, een lagere energiefactuur en voor een sterk verminderd verbruik van aardgas en stookolie. Zo draag je ook nog eens je steentje bij voor een beter milieu, wat wil je nog meer?
 • Verschillende extra opties: Isolatieglas laat zich perfect aanpassen aan jouw wensen. Je aannemer kan het plaatsen in houten, aluminium of pvc-raamkozijnen, bijvoorbeeld en kunt die kozijnen combineren met verluchtingsroosters, rolluiten of zonneschermen.

Ben je overtuigd van de vele voordelen van isolatieglas? Dan is het de hoogste tijd om enkele offertes aan te vragen via diverse aannemers in jouw regio. Vraag hier je offertes aan.

Welke soorten isolatieglas bestaan er?

Je woning isoleren is een totaalproject. Naast het isoleren van je dak, de vloer en de gevel of de spouwmuren, kun je je slag slaan met isolatieglas. Maar omdat er verschillende soorten isolatieglas bestaan, is de juiste keuze niet altijd gemakkelijk. We geven hier een overzichtje met de energiewaarde per soort isolatieglas. Hoe lager deze waarde ligt, hoe beter het glas scoort op het vlak van isolatie.

Goed om weten, de afkorting HR staat hierbij voor hoogrendementsglas.

1. Isolatieglas HR+

Isolatieglas met het label HR+ is het isolatieglas met de laagste isolatiewaarde. Het is ook het meest goedkoop in aankoop. Bij dit type van isolatieglas is de spouw gevuld met lucht en niet met isolerend edelgas. Het verschilt niettemin van klassiek dubbel glas omdat er een reflecterende coating aan de binnenzijde van het glas is aangebracht, die thermisch isolerend werkt en de warmte binnen houdt.

 • Isolatiewaarde: 1,2 à 1,6 W/m²K
 • Prijs: € 110 à 130 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

2. Isolatieglas HR++

Isolatieglas van het type HR++ is de meest gekozen optie bij nieuwe woningen en grote verbouwingen. De spouw tussen de glazen platen is gevuld met het edelgas argon. Daarnaast zijn de glazen platen aan de zijde van de spouw ook voorzien van een coating die de warmte beter binnenhouden. De prijs ligt hoger dan bij isolatieglas van het type HR+, maar omdat het glas beter isoleert is de terugverdientijd ook een stuk korter.

 • Isolatiewaarde: 1,1 W/m²K
 • Prijs: € 115 à 140 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

3. Isolatieglas HR+++

Isolatieglas met het label HR+++ staat voor driedubbel isolerend glas. Dit is de kampioen als het op isoleren aankomt. Dankzij de drie glazen platen en de dubbele spouw gevuld met het edelgas argon, hou je de warmte perfect binnen. Dit type van ramen is ook perfect geschikt voor energieneutrale woningen of woningen die je verwarmt met een warmtepomp.

 • Isolatiewaarde: 0,5 W/m²K
 • Prijs: € 150 à 230 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

Hoe kies je nu een soort isolatieglas?

De keuze voor een bepaalde soort isolatieglas hangt af van je persoonlijke wensen. Wil je een goede isolatiewaarde voor een behoorlijke prijs, dan kun je gaan voor HR++ glas. Dit scoort goed op het vlak van isolatie en prijs.

Wil je extra energie besparen of verwarm je bijvoorbeeld je woning met een warmtepomp of zonneboiler, dan investeer je het best in driedubbel HR+++ glas. Dit is iets duurder in de aankoop, maar je wint de ramen sneller terug omdat het verbruik van aardgas of stookolie fors daalt. Een andere overweging om voor HR+++ glas te kiezen is dat het je woning veiliger maakt tegen inbraken en omdat het brandwerend is.

Hoe kies je nu een soort isolatieglas

Hoeveel kost het plaatsen van isolatieglas?

De kosten voor isolatieglas in je woning hangen vooral af van het aantal en het type ramen, hun afmetingen en de soort isolerende beglazing die je kiest. Ook de eventuele extra opties kunnen een invloed hebben op de prijs voor je isolatieglas. Enkele richtprijzen op een rij:

Type isolatieglas

Prijs per m²
(excl. btw en incl. plaatsing

Gemiddelde jaarlijkse
besparing per m² beglazing

Isolatieglas HR+

€ 110 - 130

€ 11

Isolatieglas HR++

€ 115 - 140

€ 13

Isolatieglas HR +++

€ 150 - 230

€ 14

Wil je heel precies weten hoeveel isolatieglas in jouw woning gaat kosten? Vraag dan vrijblijvend en gratis offertes aan bij meerdere bedrijven uit jouw buurt. Bovendien helpen deze aannemers je graag met advies over de beste keuze en andere tips en tricks. Klik hier om je aanvraag te starten.

Isolatieglas laten plaatsen

Wil je de energierekening omlaag brengen? Met isolatieglas is dit een fluitje van een cent. Je bespaart hier veel geld mee, terwijl de initiële investering reuze mee valt. Voor het laten plaatsen van het isolatieglas vraag je via onderstaande button snel een offerte aan. Je kiest vervolgens zelf de vakman uit die met het beste voorstel komt!

Subsidies voor het plaatsen van isolatieglas

De Nederlandse overheid steunt je in je inspanningen om je woning energiezuiniger te maken. Investeer je in hoogrendementsglas, dan kun je tot wel 30% van de kosten terugverdienen via een subsidie. Het isolatieglas moet aan bepaalde minimumeisen voldoen. Vraag je isolatiespecialist om meer informatie!

Ga je de ramen van je woning vernieuwen, dan geniet je in de meeste gevallen van een premie, waardoor je meteen een groot stuk van de kosten terugwint. Zeker als je meerdere isolatiemaatregelen combineert, doe je absoluut je voordeel. Combineer dus bijvoorbeeld het plaatsen van isolerend glas met spouwmuurisolatie of combineer hoogrendementsglas met vloerisolatie. Naast de premie die je hiervoor ontvangt, is er sowieso een korte terugverdientijd, waarbij je na verloop van tijd zelfs dus de investering teruggewonnen hebt en blijvend bespaart op je energiekosten.

Hoe beginnen met isolatieglas?

Wens je gebruik te maken van de voordelen van isolatieglas, dan kun je op twee manieren te werk gaan: enkel het bestaande glas laten vervangen, of volledig nieuwe kozijnen met isolerend glas laten plaatsen.

Isolatieglas plaatsen in bestaande raamkaders

Met de nodige knowhow en kennis van zaken kun je perfect enkel of dubbel glas vervangen door isolatieglas in bestaande raamkozijnen. De raamkozijnen moeten hiervoor in een goede staat zijn, en daarnaast moet het ook mogelijk zijn om de ramen perfect af te dichten. Als er tocht naast het hoogrendementsglas binnenkomt, dan ben je niet veel met driedubbel glas. Verder moet je er ook rekening mee houden dat hoogrendementsglas, en dan zeker HR+++ behoorlijk zwaar kan zijn.

In oude woningen waar de raamkozijnen een bepaald karakter hebben of met een oude techniek gemaakt zijn, is het minder eenvoudig om zelf isolatieglas te plaatsen.

Volledig nieuwe ramen inclusief raamkozijnen

Hebben de raamkozijnen betere tijden gekend of zie je het niet meer zitten om houten ramen te schilderen, dan kun je de raamkozijnen laten vervangen en van deze opportuniteit gebruik maken om ook hoogrendementsglas te plaatsen. Nieuwe raamkozijnen geven je woning meteen een frisse en eigentijdse look. De nieuwste raamkozijnen isoleren zelf ook beter dan oude raamkozijnen. Bij pvc-ramen en aluminium ramen zijn er bijvoorbeeld isolerende compartimenten die gevuld zijn met lucht die net zoals het HR-glas kou tegenhouden.

Vooraleer je een beslissing neemt welke manier van werken je het beste lijkt, kun je ook vrijblijvend het advies van vakmensen vragen. Je kunt via onze website verschillende offertes in een keer aanvragen. Doe dit vandaag nog! Een ervaren vakman ziet in een oogopslag of de raamkozijnen van je huis nog geschikt zijn om nieuw glas in te plaatsen of niet. Volg het advies van deskundigen zeker op, want zo ben je pas zeker dat je investering echt gaat renderen.

Isolatieglas laten plaatsen

Wil je de energierekening omlaag brengen? Met isolatieglas is dit een fluitje van een cent. Je bespaart hier veel geld mee, terwijl de initiële investering reuze mee valt. Voor het laten plaatsen van het isolatieglas vraag je via onderstaande button snel een offerte aan. Je kiest vervolgens zelf de vakman uit die met het beste voorstel komt!

Waar op te letten bij het plaatsen van isolatieglas?

Wil je je woning zo goed mogelijk isoleren en het beste halen uit je project? Vooraleer je beslist, is het goed om nog eens bij volgende items stil te staan.

 • Hou rekening met het type raam. Ga je niet alleen de ramen, maar ook de raamkozijnen vervangen, dan is het een goed moment om even stil te staan bij het type van raam. Zo is dit het ideale moment om bijvoorbeeld een draaikiepraam te kiezen in plaats van enkel een draairaam.
 • Denk ook aan het glas in je deuren: Vervang niet alleen het glas van de ramen, maar ook bijvoorbeeld glas in deuren. Langs deze weg kan er behoorlijk wat warmte verloren gaan. Ook al is de voordeur misschien het pronkstuk van je woning, het kan interessant zijn om deze te vervangen door een betere en meer isolerende voordeur.
 • Ga enkel voor ramen met een kwaliteitskeurmerk: Een bepaald merk kan wel isolatieglas aanbieden, maar dat wil daarom niet zeggen dat het meteen topkwaliteit is. Ga dus in dit verband na of het glas wel degelijk over een kwaliteitskeurmerk beschikt. Hetzelfde geldt voor raamkozijnen die ook aan kwaliteitsnormen moeten voldoen.
 • Check je huidige beglazing en je raamkaders: Een gemakkelijke manier om het keurmerk van het isolatieglas te controleren, is te kijken op de aluminium strip die standaard in de spouw van het isolatieglas is aangebracht.

Zorg voor een luchtdichte plaatsing: bij de montage van je ramen met isolatieglas is luchtdichtheid een belangrijk aandachtspunt. Een vakman zorgt voor een sluitende isolatieschil tussen je binnenmuur en je ramen met bijvoorbeeld purschuim. Zo ben je zeker van een optimaal warmte- en wooncomfort.

Zelf isolatieglas plaatsen of door vakman?

Ben je een doe-het-zelver die niet terugschrikt voor een moeilijke klus? Dan heb je er al aan gedacht om isolatieglas zelf te plaatsen. Zelf isolatieglas plaatsen is evenwel enkel aangeraden als je een doorgewinterd klusser bent. Anders kan er behoorlijk wat fout lopen bij de plaatsing van je nieuwe ramen: beschadigde muurisolatie bij het verwijderen van je oude ramen, vensters die niet helemaal waterpas staan, geen luchtdichte plaatsing, afmetingen die niet helemaal blijken te kloppen, …Het zou jammer zijn dat je al dit werk doet om dan geen optimaal resultaat te bereiken.

Dan heeft isolatieglas laten plaatsen door een vakman of een professionele firma veel voordelen. Laat je de klus over aan een professional, dan krijg je bijvoorbeeld deskundig advies op maat. Een vakman informeert je met plezier over welk type van isolatieglas je het beste kiest. Ook over de soorten ramen krijg je gratis advies van de beste professionals. Een professionele firma staat ook in voor de kwaliteit van de ramen en de plaatsing ervan. Zo ben je zeker dat de ramen doen wat ze beloven te doen. Een vakman meet alles nauwkeurig op, wat een vak op zich is, verwijdert desgewenst de oude ramen en verankert en isoleert je nieuwe ramen perfect. Een vakman gaat sowieso enkel werken met ramen die voldoen aan alle kwaliteitskeurmerken. Ze hebben dan ook een langlopende garantie. Is er trouwens schade tijdens het plaatsen, dan is het goed om weten dat de aannemer de kosten hiervoor voor zijn rekening neemt.

De voordelen van een vakman wegen hierdoor zwaarder door dan de uitgespaarde plaatsingskosten bij doe-het-zelven. Een professionele firma monteert je ramen met isolatieglas correct én snel. Zo valt het aantal werkuren best mee. Bovendien kan je die arbeidskosten compenseren door verschillende premies en het verlaagde btw-tarief.

Meerdere offertes vergelijken

Wil je isolatieglas plaatsen, dan is het een goed idee om verschillende offertes aan te vragen. Dit kan via onze website in enkele muisklikken gebeuren. Bekijk je de offertes die je eenvoudig in je mailbox ontvangt, dan sta je vaak versteld van de onderlinge prijsverschillen voor hetzelfde werk. Bovendien geeft een offerte ook een goed inzicht in hoe een aannemer een klus wil aanpakken. Dit kan ook de doorslag geven om voor een bepaalde aannemer te kiezen. Een goedkope offerte is oké, maar ook de vakkennis en expertise zijn belangrijk en een offerte is hier een goede staalkaart voor.

Op zoek gaan naar een goede aannemer voor het plaatsen van ramen is niet zo gemakkelijk. Soms ken je de regio waarin je een woning gekocht hebt nog niet zo goed. Bepaalde firma’s scoren dan misschien wel goed qua naambekendheid, maar deze zijn daarom niet altijd de goedkoopste of de beste. Vraag je offertes via ons systeem aan, dan geef je een eerlijke kans aan de diverse aannemers die zich geregistreerd hebben. De beste en de goedkoopste wint zodoende altijd, en daar doe jij dan natuurlijk je voordeel mee!

Vraag dus vandaag nog je offertes aan voor het isoleren van je ramen!

Isolatieglas laten plaatsen

Wil je de energierekening omlaag brengen? Met isolatieglas is dit een fluitje van een cent. Je bespaart hier veel geld mee, terwijl de initiële investering reuze mee valt. Voor het laten plaatsen van het isolatieglas vraag je via onderstaande button snel een offerte aan. Je kiest vervolgens zelf de vakman uit die met het beste voorstel komt!

Slotwoord

Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat je overtuigd bent van het nut van isolatieglas voor je woning. Met isolatieglas hou je de warmte lekker lang in huis en is het puur genieten van het comfort van je woning. Wens je nog verder te gaan en meteen ook de rest van je woning te isoleren, lees dan zeker onze artikels over spouwmuurisolatie, gevelisolatie of vloerisolatie. Denk ook goed na over de keuze van de verwarmingsbron in je woning. Blijf je bij aardgas of stookolie, of overweeg je om te schakelen naar een warmtepomp en zonneboiler?

Deze factoren vormen samen een onklopbare combinatie om energiekosten te besparen en je bijdrage te leveren voor een beter milieu. Een goede isolatiespecialist kiezen, zal je wellicht wat meer kosten, maar dan ben je meteen ook zeker van alle normen en kwaliteitseisen. Je krijgt meteen netjes alle papieren die je nodig hebt om een premie aan te vragen. Heel dikwijls heb je al in een dag een perfect geïsoleerde woning op het vlak van ramen, en zo ziet de woning er ook nog eens mooier uit ook. En de kosten win je sowieso uit. Vraag vandaag nog via onze website vrijblijvend verschillende offertes voor isolatieglas aan!

Isolatieglas laten plaatsen

Wil je de energierekening omlaag brengen? Met isolatieglas is dit een fluitje van een cent. Je bespaart hier veel geld mee, terwijl de initiële investering reuze mee valt. Voor het laten plaatsen van het isolatieglas vraag je via onderstaande button snel een offerte aan. Je kiest vervolgens zelf de vakman uit die met het beste voorstel komt!

Tresna.nl
Logo