Beste DeWalt decoupeerzaag

Met een decoupeerzaag ben je in staat om allerlei fijne zaagklussen uit te voeren. Het zagen van kleine stukjes uit een materiaal, het uitzagen van een rondje of het afronden van fraaie hoekjes; stuk voor stuk komt een decoupeerzaag bij dergelijke werkzaamheden prima tot zijn recht.

In ons artikel ‘Beste decoupeerzaag’ hebben we reeds beschreven wat volgens ons de beste decoupeerzagen zijn. In dat artikel hebben we een variant van het merk DeWalt uitgeroepen tot de beste decoupeerzaag op accu. Het is niet voor niets dat we daarbij voor een apparaat van dit merk gekozen hebben.

Nee, DeWalt heeft zich in de afgelopen jaren ontpopt tot één van de beste leveranciers van decoupeerzagen. In dit artikel richten we onze pijlen daarom volledig op de DeWalt decoupeerzagen. Wij hebben het assortiment aan een strenge keuring onderworpen, waardoor we de vijf beste DeWalt decoupeerzagen aan hebben kunnen wijzen:

Onze top 5 DeWalt decoupeerzagen

Afbeelding

Product


DeWalt DW343K

Onze beste koop!

DeWalt DW343K

Beste koop voor doe-het-zelvers

of

DeWalt DCS334P2

DeWalt DCS334P2

Beste koop voor professionals

of

DeWalt DCS334NT-XJ

DeWalt DCS334NT-XJ

Beste DeWalt decoupeerzaag op accu

of

DeWalt DW333KT

DeWalt DW333KT

Beste DeWalt pendeldecoupeerzaag

of

DeWalt DCS331N

DeWalt DCS331N

Beste voordelige DeWalt decoupeerzaag

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

DeWalt DW343K

Beste koop voor doe-het-zelvers

DeWalt DW343K

of

DeWalt DCS334P2

Beste koop voor professionals

DeWalt DCS334P2

of

DeWalt DCS334NT-XJ

Beste DeWalt decoupeerzaag op accu

DeWalt DCS334NT-XJ

of

DeWalt DW333KT

Beste DeWalt pendeldecoupeerzaag

DeWalt DW333KT

of

DeWalt DCS331N

Beste voordelige DeWalt decoupeerzaag

DeWalt DCS331N

of

Waarom voor een DeWalt decoupeerzaag kiezen?

In het huidig aanbod van decoupeerzagen vind je allerlei verschillende merken terug. Je kunt bijvoorbeeld voor een DeWalt decoupeerzaag kiezen, maar ook de merken Bosch, Makita en Metabo zijn prima vertegenwoordig in de wereld van decoupeerzagen.

Desalniettemin zijn er enkele redenen waarom de aanschaf van een DeWalt decoupeerzaag aan te raden is. Zo zijn deze decoupeerzagen van een hoge kwaliteit én zijn de zagen relatief voordelig geprijsd. Met een decoupeerzaag van dit merk ga je dus automatisch voor een decoupeerzaag met een prima prijs-kwaliteitsverhouding.

Daarnaast is het ook zo dat veel doe-het-zelvers en professionals positief zijn over de decoupeerzagen van DeWalt. Dat is veelzeggend, aangezien zij uit eigen hand weten hoe fijn deze zagen van dit merk werken.

Mocht je interesse in de aanschaf van een decoupeerzaag hebben, is het zeker verstandig om eens naar de DeWalt decoupeerzagen te kijken. Het is daarbij niet nodig om zelf op onderzoek te gaan. Wij hebben namelijk het uitgebreide assortiment van DeWalt al aan een strenge keuring onderworpen.

Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien, hebben wij een top 5 van de beste DeWalt decoupeerzagen kunnen maken. Deze zagen hebben stuk voor stuk één gemeenschappelijk kenmerk; de prima prijs-kwaliteitsverhouding. Binnen het assortiment valt echter wel nog onderscheid te maken tussen verschillende soorten decoupeerzagen. Dat hebben we dan ook precies gedaan. Hieronder vind je allereerst meer informatie over de beste koop decoupeerzaag voor doe-het-zelvers uit het assortiment van DeWalt!

Beste koop voor doe-het-zelvers – DeWalt DW343K

Voor het selecteren van de beste koop zijn wij op zoek gegaan naar de DeWalt decoupeerzaag met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Ook hebben we gekeken naar de mogelijkheden van de decoupeerzaag; we hebben uiteindelijk gekozen voor de decoupeerzaag die voor doe-het-zelvers het meest geschikt is.

Daarbij is onze keuze komen te vallen op de DeWalt DW343K. Deze decoupeerzaag weet zich te onderscheiden door een prima prijs-kwaliteitsverhouding te hebben, veel gemak te bieden én deze decoupeerzaag herbergt verschillende soorten handige functies.

Laten we maar aftrappen met het benoemen van de aandrijving van deze decoupeerzaag; dit betreft een elektrisch aangedreven decoupeerzaag. Dit betekent dat je géén onbeperkte bewegingsvrijheid hebt, maar wel dat je over meer dan voldoende vermogen beschikt.

Deze decoupeerzaag van DeWalt levert een vermogen van maar liefst 550 vermogen. Ook is de motor in staat om een hoog toerental te leveren; van 800 toeren per minuut tot aan maar liefst 3100 toeren per minuut. Door deze specificaties is dit een behoorlijk krachtige decoupeerzaag.

Dat zie je echter niet in het gewicht van dit apparaat terug. Deze decoupeerzaag weegt slechts 2000 gram. Door dit gewicht ligt deze decoupeerzaag heerlijk in de hand, maar dat komt ook door het handige ontwerp. De DeWalt DW343K is behoorlijk compact vormgegeven en is daardoor erg prettig te bedienen.

Deze decoupeerzaag heeft een zaagslaglengte van 20 mm. Dit betekent dat je niet zulke lange zaagsneden kunt maken. Mede daarom is deze decoupeerzaag geschikt voor doe-het-zelvers en niet zo zeer voor professionals. Feit is wel dat je behoorlijk diep kunt zagen: 85 mm in hout, 10 mm in staal en 20 mm in non-ferro metalen.

Mocht je besluiten om deze decoupeerzaag aan te schaffen, krijg je daarbij standaard meerdere accessoires meegeleverd. Je kunt hierbij denken aan een zaagblad, een stofzuigadapter en een stevige koffer. Dankzij deze koffer kan je de decoupeerzaag makkelijk én veilig opbergen. Handig voor als je bijvoorbeeld kinderen in jouw huis rond hebt lopen!

Overigens betreft dit een zogeheten pendeldecoupeerzaag. Dit betekent dat de zaag een pendelzaagslag heeft, waardoor de zaag nóg betere prestaties levert. Ondertussen wordt ook het zaagblad minder zwaar belast, waardoor je van een nóg langere levensduur weet te genieten.

Tot slot willen we nog benoemen dat je werkelijk waar alle kanten met deze decoupeerzaag op kunt. Je kunt ‘normale’ objecten zagen, maar je kunt ook bijvoorbeeld een muur of een plafond zagen. Dit is te danken aan de compacte vormgeving en het feit dat de zool naar beide kanten kantelbaar is. Bijkomend voordeel is dat deze zool een antikraslaag heeft!

Het mag duidelijk zijn; dit is volgens ons de beste koop voor doe-het-zelvers. Daarbij moet je echter wel rekening houden met de maximale zaagslanglente van 20 mm; je bent hierdoor relatief beperkt. Dat is zeker het geval als je dikke objecten wilt gaan zagen. Dan heb je eigenlijk een decoupeerzaag nodig met een betere zaagslaglengte.

Dat is echter wel het enige zwaarwegende nadeel dat we bij deze decoupeerzaag van DeWalt gevonden hebben. Graag sluiten we deze review alsnog met een positieve noot af; voor de DeWalt DW343K betaal je namelijk slechts 182,50 euro. Dat is wat ons betreft een prima prijskaartje, gezien de kwaliteit van deze zaag!

De zaagslaglengte is met 20 mm ietwat beperkt

Voordelen
 • Perfecte prijs-kwaliteitsverhouding
 • Licht van gewicht
 • Lange levensduur
 • Krachtige motor
 • Heerlijk te bedienen
Nadelen
 • Beperkte zaagslaglengte
Conclusie

De DeWalt DW343K is volgens ons de allerbeste DeWalt decoupeerzaag voor doe-het-zelvers. Met de aanschaf van deze zaag weet je één ding zeker; je kunt jarenlang genieten van een prettige, krachtige én kwalitatief hoogwaardige decoupeerzaag. DeWalt heeft in ieder geval prima werk afgeleverd!

Beste koop voor professionals – DeWalt DCS334P2

Je hebt hierboven kunnen lezen wat volgens ons de beste koop voor doe-het-zelvers is. Een nadeel van die DeWalt decoupeerzaag is echter de beperkte zaagslaglengte, waardoor die zaag niet optimaal is voor professionals. Nee, professionals kunnen beter kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige DeWalt decoupeerzaag inclusief de nodige accessoires én een betere zaagslaglengte.

Aan de hand van die criteria zijn wij op zoek gegaan naar de beste DeWalt decoupeerzaag voor professionals. Daarbij zijn wij uiteindelijk uitgekomen op de DeWalt DCS334P2. Een prima decoupeerzaag waar alle professionals met veel plezier gebruik van gaan maken.

Laten we maar direct aftrappen met het benoemen van de zaagslaglengte; de zaagslaglengte is 26 mm. Dat is in verhouding tot de hierboven genoemde decoupeerzaag al een stuk beter. In combinatie met de krachtige motor, het variabele toerental en het relatief lage gewicht zorgt dit voor een uitermate prettige DeWalt decoupeerzaag. Daarbij kan je ook nog rekenen op de volgende zaagdieptes: 135 mm in hout en 10 mm in staal.

Bijkomend voordeel is dat deze decoupeerzaag onwijs veilig te noemen is. Deze zaag heeft onder meer een elektronische motorrem, een veiligheidsschakelaar en een prettige aan- en uitknop. Dankzij dergelijke veiligheidsfeatures werk je altijd veilig én prettig met deze decoupeerzaag.

Tijdens het zagen heb je de beschikking over een toerental van maximaal 3200 toeren per minuut. Dit toerental is echter variabel in te stellen, waardoor je altijd het juiste toerental behorende bij de werkzaamheden hebt.

Met dank aan de 3-traps pendelzaagslaginstelling ben je bovendien in staat om altijd de optimale controle over de zaagbeweging te houden. Dankzij deze instelling ben je in staat om de ‘agressiviteit’ van de zaagbeweging naar eigen wens in te stellen. Mocht je door bijvoorbeeld hard materiaal moeten zagen, kan je beter even voor een krachtige zaagslaginstelling kiezen. Hierbij is de keus volledig aan jou, waardoor je altijd de optimale controle weet te behouden.

Overigens betreft dit een decoupeerzaag op accu. In onze ogen brengt dit duidelijke voordelen met zich mee, aangezien je als professional zijnde niet altijd een stopcontact in de buurt hebt. Door de onbeperkte bewegingsvrijheid maak je met veel plezier gebruik van deze decoupeerzaag.

Als je de DeWalt DCS334P2 aanschaft, krijg je standaard de volgende accessoires meegeleverd:

 • 2x 18v 5,0 Ah XR Li-Ion accu
 • Een multi-voltage XR acculader
 • Een anti kraszool
 • Een stofzuigaansluiting
 • Een anti-splinter zoolinzet
 • Een T-STAK koffer

Over al deze accessoires zijn wij zeer te spreken. Met name de meegeleverde koffer is zeer prettig, aangezien je als professional veel onderweg ben. Met dank aan deze koffer heb je in ieder geval altijd de decoupeerzaag + alle accessoires bij de hand.

Na verloop van tijd is het noodzaak om van decoupeerzaagblad te wisselen. Sterker nog; soms is dat ook wenselijk omdat je nét een iets ander zaagblad nodig hebt voor een specifieke zaagklus. Met dank aan het gepatenteerde systeem van DeWalt gaat het wisselen van het zaagblad zonder dat je daar ander gereedschap voor nodig hebt.

Onder aan de streep zijn we zeer te spreken over deze decoupeerzaag van DeWalt. Er zijn echter wel twee nadelen waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het in onze ogen spijtig dat je maar één zaagblad meegeleverd krijgt. Het was prettiger geweest als je direct meerdere zaagbladen geleverd zou hebben.

Daarnaast moet je relatief diep in de buidel voor deze decoupeerzaag betalen. Voor de DeWalt DCS334P2 betaal je bij onze partner Gereedschapcentrum een bedrag van 377 euro. Dit bedrag is echter wel inclusief BTW en staat eigenlijk in schril contrast met de hoge kwaliteit van deze decoupeerzaag.

Je krijgt bij aanschaf slechts één decoupeerzaagblad meegeleverd.

Voordelen
 • Krachtig
 • Perfect te bedienen
 • Super veilig
 • Meerdere accessoires meegeleverd
 • Onbeperkte bewegingsvrijheid
Nadelen
 • Slechts één decoupeerzaagblad meegeleverd
 • Relatief prijzig
Conclusie

De DeWalt DCS334P2 is volgens ons de beste DeWalt decoupeerzaag voor professionals. Deze zaag ligt heerlijk in de hand, is krachtig, wordt met handige accessoires geleverd en biedt een onbeperkte bewegingsvrijheid. Bovendien zijn de accu’s krachtig, waardoor je langere tijd op één acculading kunt werken. Ideaal!

Beste DeWalt decoupeerzaag op accu – DeWalt DCS334NT-XJ

Gaat jouw voorkeur uit naar een decoupeerzaag van het merk DeWalt op accu? Dan heb je de keus uit meerdere varianten. Al deze varianten zijn van een hoge kwaliteit én beiden veel voordelen, maar er kan er uiteraard maar één de beste koop zijn. Volgens ons is dat de DeWalt DCS334NT-XJ.

Met deze decoupeerzaag op accu ben je in staat om behoorlijk veel objecten op de gewenste maat te zagen. Deze decoupeerzaag heeft namelijk een zaagslaglengte van 26 mm en kan in hout tot maar liefst 135 mm diepte in hout zagen. Hierdoor ben je in staat om allerlei verschillende soorten zaagklussen met deze decoupeerzaag uit te voeren.

DeWalt heeft óók bij deze decoupeerzaag weer gekozen voor een hoogwaardige en krachtige motor. Deze motor is in staat om een toerental van 1000 tot 3200 toeren per minuut te leveren, waarbij je volledig zelf het toerental bepaald. De DeWalt DCS334NT-XJ heeft namelijk een variabel toerental, waardoor je altijd het juiste toerental weet te gebruiken.

Ook vinden we het erg prettig dat DeWalt op het gebied van veiligheid de nodige maatregelen heeft getroffen. Zo heeft deze decoupeerzaag een elektronische motorrem, een veiligheidsschakelaar en een handige aan- en uitknop. Met name de elektronische motorrem spreekt ons erg aan, aangezien deze rem ervoor zorgt dat de motor niet blijft draaien mocht er een noodsituatie zijn.

Met dank aan de 3-traps pendelzaagslaginstelling bepaal je ook volledig zelf met welke ‘agressiviteit’ je gaat zagen. Mocht je door bijvoorbeeld zacht materiaal moeten zagen, heb je een niet al te krachtige zaagslag nodig. Dat is echter wel het geval als je door dik en hard materiaal wilt zagen. Met dank aan deze 3-traps pendelzaagslaginstelling stel je dat dus volledig naar eigen wens in.

Ook zijn we zeer te spreken over de zool van deze decoupeerzaag. Deze zool heeft namelijk een antikras laag, kan naar beide kanten tot maar liefst 45 graden gekanteld worden en heeft een lange levensduur. Je kunt dankzij deze zool allerlei verschillende zaagwerkzaamheden uitvoeren. Wat wens je nog meer?

Verder zijn we te spreken over de manier waarop je het zaagblad moet wisselen. Je hebt logischerwijs niet altijd hetzelfde decoupeerzaagblad onder deze zaag zitten. Soms is het ook noodzakelijk om het zaagblad te wisselen, aangezien het zaagblad na verloop van tijd gaat slijten. Met dank aan een gepatenteerd systeem van DeWalt gaat dit uitermate handig én snel.

Daarmee komen we ook direct bij het eerste nadeel van deze DeWalt decoupeerzaag uit. Je krijgt namelijk bij aanschaf maar één zaagblad meegeleverd. In onze ogen had DeWalt meer zaagbladen mee kunnen leveren, zodat je direct van zaagbladen zou kunnen wisselen.

Verder is het jammer dat deze decoupeerzaag zónder accu geleverd wordt. Mocht je deze decoupeerzaag aanschaffen, dien je dus ook nog separaat voor een accu te zorgen. Je kunt deze accu gelukkig bij onze partners kopen, maar daarbij moet je dus wel rekening houden met een extra kostenplaatje.

Qua prijs hebben we overigens niet al te veel op de DeWalt DCS334NT-XJ aan te merken. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van 224 euro voor deze decoupeerzaag. Dat is in onze ogen een prima prijs voor deze hoogwaardige decoupeerzaag, maar daarbij moet je dus wel rekening houden met het feit dat je de accu nog los moet kopen.

Overigens krijg je bij aanschaf van deze decoupeerzaag wel meerdere accessoires geleverd:

 • 1 anti kraszool
 • 1x stofzuigaansluiting
 • 1 anti-splinter zoolinzet
 • 1 T-STAK koffer

Deze decoupeerzaag wordt helaas standaard zonder accu geleverd. Deze dien je dus nog los aan te schaffen.

Voordelen
 • Kantelbare zool
 • Onbeperkte bewegingsvrijheid
 • Zeer veilig
 • Prettig te bedienen
 • Zaagslaglengte van 26 mm
Nadelen
 • Slechts één zaagblad meegeleverd
 • Zonder accu geleverd
Conclusie

De DeWalt DCS334NT-XJ is wat ons betreft de beste DeWalt decoupeerzaag op accu. Het enige spijtige is dat je de accu niet standaard meegeleverd krijgt; deze dien je nog separaat aan te schaffen. Verder hebben we vrij weinig op deze hoogwaardige DeWalt decoupeerzaag aan te merken!

Beste DeWalt pendeldecoupeerzaag – DeWalt DW333KT

Door de jaren heen zijn er verschillende soorten decoupeerzagen ontwikkeld. Eén van de meest veelbelovende technieken van de afgelopen jaren is toch wel de pendelzaagslag. Dankzij deze zaagslag weet de decoupeerzaag meer kracht te leveren, waardoor je sneller kunt zagen. Ondertussen wordt ook het zaagblad minder zwaar belast, waardoor het zaagblad ook minder snel slijt.

Ook DeWalt heeft deze techniek bij verschillende decoupeerzagen reeds gebruikt. Als we puur kijken naar wat de beste pendeldecoupeerzaag is, komen we al snel uit op de DeWalt DW333KT. Deze zaag heeft namelijk een perfecte pendelzaagslaginstelling en werkt daardoor uitermate aangenaam.

Bij deze DeWalt decoupeerzaag kan je namelijk volledig zelf de zaagslaginstelling gebruiken. Je hebt daarbij de keus tussen drie verschillende standen, waarbij we de standen min of meer als volgt kunnen omschrijven: rustig, relatief agressief, zeer agressief. Die laatste stand is bijvoorbeeld voor dikke en harde materialen, terwijl je voor de zachte materialen beter de rustige stand kunt gebruiken.

Dat is echter niet het enige voordeel van de DeWalt DW333KT. Nee, we zijn ook zeer te spreken over bijvoorbeeld de blaasinrichting. Doordat deze zaag zelf lucht blaast, blijft de zaaglijn stofvrij. Hierdoor zaag je een stuk aangenamer en ben je ook verzekerd van een nauwkeurige zaagsnede.

Met dank aan verschillende features ligt deze decoupeerzaag sowieso erg prettig in de handen. Dit komt onder meer door het lage gewicht, door de rubberen greep en door een gepatenteerd anti-vibratie systeem. Dit systeem brengt het aantal vibraties omlaag, waardoor je een stuk comfortabeler met deze zaag aan het werk kunt gaan.

Ook over de zool van deze DeWalt decoupeerzaag zijn wij zeer te spreken. Deze zool kent namelijk een antikras laag, is naar zowel links als naar rechts tot 45 graden kantelbaar en stelt je dus ook in staat om schuin te zagen.

Ongeacht waarin je gaat zagen; deze decoupeerzaag levert voldoende vermogen. De motor heeft een vermogen van 701 watt, het toerental is variabel en het maximale toerental is maar liefst 3100 toeren per minuut. Je hebt hierdoor altijd voldoende kracht tot je beschikking. Wat wens je nog meer?

De DeWalt DW333KT heeft een zaagslaglengte van 26 mm en kan in verschillende materialen relatief diep zagen: in hout tot 135 mm, in staal tot 10 mm en in non-ferro metalen tot 20 mm. Je kunt al met al allerlei verschillende zaagwerkzaamheden met deze decoupeerzaag uitvoeren!

Bij aanschaf van deze decoupeerzaag krijg je standaard de volgende accessoires standaard meegeleverd:

 • Een antikras zool
 • Een anti-splinter zoolinzet
 • Een stofzuigadapter
 • Een T-STAK koffer

Dankzij deze accessoires werk je op een nóg aangenamere manier met deze decoupeerzaag. Bijkomend voordeel is dat je niet al te veel aan deze DeWalt decoupeerzaag uit hoeft te geven; slechts 239 euro bij onze partner Toolmax.

Brengt de DeWalt DW333KT ook nog nadelen met zich mee? Ja, toch wel. Het is namelijk een elektrisch aangedreven decoupeerzaag, waardoor je niet van een onbeperkte bewegingsvrijheid geniet. De lengte van het snoer is 2,5 meter, waardoor je soms een verlengsnoer nodig hebt.

Daarnaast is het een feit dat je helaas maar één zaagblad standaard meegeleverd krijgt. Wat ons betreft hadden meerdere zaagbladen standaard meegeleverd mogen worden bij de DeWalt DW333KT.

Tot slot moet je rekening houden met een behoorlijk hoog geluidsniveau. Deze DeWalt decoupeerzaag maakt een maximaal geluid van 97,5 decibel; dat is vrij fors te noemen. Draag daarom áltijd gehoorbescherming tijdens het werken met decoupeerzaag.

Je krijgt helaas maar één zaagblad standaard meegeleverd.

Voordelen
 • Perfecte pendelzaagslaginstelling
 • Relatief gunstig geprijsd
 • Krachtig
 • Meerdere accessoires meegeleverd
 • Ligt heerlijk in de hand
Nadelen
 • Maar één zaagblad meegeleverd
 • Behoorlijk lawaaierig
Conclusie

De DeWalt DW333KT is volgens ons de beste pendeldecoupeerzaag van het merk DeWalt. Met deze decoupeerzaag werk je op een zeer aangename manier, onder meer door de 3-traps pendelzaagslaginstelling. Op het gebied van prijs, kwaliteit en kracht weet deze decoupeerzaag absoluut níet teleur te stellen.

Beste voordelige DeWalt decoupeerzaag – DeWalt DCS331N

Wil je graag een decoupeerzaag van het merk DeWalt aanschaffen? Heb je echter niet het budget om één van bovengenoemde decoupeerzagen aan te schaffen? Zelfs dan kan je alsnog terecht in het uitgebreide assortiment van DeWalt.

In het assortiment van DeWalt is namelijk ook een prima relatief voordelige decoupeerzaag te vinden. Wij bestempelen de DeWalt DCS331N maar al te graag als de beste voordelige DeWalt decoupeerzaag. Voor deze decoupeerzaag betaal je een bedrag van slechts 169 euro; dat is niet al te veel, zeker niet als je kijkt naar de kwaliteit van deze decoupeerzaag!

Met deze DeWalt DCS331N ben je in staat om allerlei verschillende zaagwerkzaamheden uit te voeren. Dit is onder meer te danken aan de zaagslaglengte van 26 centimeter, maar ook aan de zaagdiepte van deze decoupeerzaag: 135 mm in hout bijvoorbeeld.

Dit alles is te danken aan een krachtige motor van DeWalt. Deze motor heeft een 3-traps pendelzaagslaginstelling, waardoor je moeiteloos de agressiviteit en de kracht van de zaag in kunt stellen. Dankzij deze motor heb je bovendien de beschikking over maximaal 3000 toeren per minuut. Deze toeren zijn ook nog eens variabel in te stellen, waardoor je altijd de optimale controle over de decoupeerzaag weet te behouden.

Ook zijn we zeer te spreken over een gepatenteerd mechanisme van DeWalt; je hebt hierdoor een stuk minder last van trillingen. Ook het relatief lage gewicht, het prettige handvat en de compacte vormgeving van de DeWalt DCS331N zorgen voor een aangename bediening.

Ook zijn we over de volgende eigenschappen/functies zéér te spreken:

 • Blaasinrichting; hierdoor is de zaaglijn altijd stofvrij.
 • Elektronische motorrem; de motor remt direct af bij een noodsituatie
 • Verstelbare zool; de zool kan naar links en naar rechts tot 45 graden gekanteld worden
 • Zaagbladwisselsysteem; zonder extra gereedschap wissel je moeiteloos van zaagblad

Mocht je interesse in deze DeWalt decoupeerzaag hebben, moet je wel rekening met het volgende houden. Als je deze DeWalt decoupeerzaag aanschaft, krijg je namelijk alleen de body geleverd. Je krijgt géén accu standaard meegeleverd.

Ook moet je er rekening mee houden dat je slechts één zaagblad geleverd krijgt. Des te vaker je deze decoupeerzaag gaat gebruiken, des te eerder dit zaagblad slijt. Je moet dus na verloop van tijd ook nog een losse decoupeerzaag aanschaffen.

Deze decoupeerzaag wordt standaard zónder accu geleverd.

Voordelen
 • Gunstige prijs
 • Bijzonder krachtig
 • Onbeperkte bewegingsvrijheid
 • Zeer veilig
 • Aangenaam te bedienen
Nadelen
 • Zonder accu geleverd
 • Met slechts één zaagblad geleverd
Conclusie

De DeWalt DCS331N is volgens ons de beste voordelige DeWalt decoupeerzaag. Voor deze zaag betaal je slechts 169 euro, maar daar krijg je helaas niet standaard een accu voor geleverd. Verder zijn we wel zeer te spreken over de kwaliteit, de levensduur en de mogelijkheden van/met deze decoupeerzaag!

Koopgids

Heb je interesse om een decoupeerzaag van DeWalt aan te schaffen? Dan heb je hierboven in ieder geval vijf prima decoupeerzagen kunnen vinden. Mocht je het lastig vinden om deze apparaten met elkaar te vergelijken, verwijzen wij je graag naar onderstaande koopgids. In deze koopgids bespreken we de belangrijkste eigenschappen van een decoupeerzaag.

Aandrijving

Kies je voor een elektrisch aangedreven decoupeerzaag van DeWalt of gaat je voorkeur naar een variant die werkt op een accu? Het voordeel van een accu is dat je van een onbeperkte bewegingsvrijheid kunt genieten, maar je moet daarbij wel continue voor een opgeladen accu zorgen.

Wat de beste keuze is? In dit geval bestaat er geen ‘goed’ of ‘fout’. Het is volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren en de manier waarop je de decoupeerzaag graag wilt gebruiken.

De motor

De werking van elke decoupeerzaag is afhankelijk van de motor. We raden je aan om naar het vermogen te kijken van de motor, maar ook naar het aantal zaagbewegingen per minuut. Die zaagbewegingen worden aangeduid als ‘toeren per minuut’.

Mocht je het helemaal goed willen doen, kies je voor een decoupeerzaag met een variabel toerental. In dat geval bepaal je volledig zelf welk toerental de decoupeerzaag moet gebruiken.

Pendelzaagslaginstelling

Je hebt hierboven meerdere keren de term ‘pendelzaagslaginstelling’ voorbij zien komen. Met deze term wordt bedoeld dat je de pendelzaagslag volledig naar eigen wens in kunt stellen. DeWalt kiest altijd voor een 3-traps instelling, waarbij je kunt kiezen voor ‘rustig’ tot aan ‘agressief’. Stem deze instelling in ieder geval af op het materiaal dat je door moet gaan zagen.

Zaagdiepte & zaagslaglengte

Met de zaagslaglengte wordt de lengte bedoeld die de zaag in één beweging weet te maken. des te groter de zaagslaglengte is, des te sneller je kunt zagen.

Je moet echter ook goed naar de zaagdiepte kijken. Bij een decoupeerzaag wordt de zaagdiepte altijd aangegeven aan de hand van verschillende materialen; hout, staal of metaal. Het is hierbij de voorkeur dat de zaagdiepte zo hoog mogelijk is, aangezien je dan ook door dikke(re) objecten moeiteloos kunt zagen.

Bediening

Graag willen we je ook nog aanraden om goed naar de bediening van de DeWalt decoupeerzaag te kijken. Let onder meer op het (ergonomisch vormgegeven) handvat, let op het gewicht van de decoupeerzaag en let op eventuele andere handige functies.

Veiligheid

Let daarnaast ook goed op de aanwezigheid van enkele veiligheidsfeatures. Zo is onder meer een veiligheidsschakelaar erg handig, maar dat geldt ook zeker voor een elektronische motorrem. Let al met al goed op de aanwezigheid van de veiligheidsfeatures, aangezien je daarmee nóg veiliger kunt werken.

Meegeleverde accessoires

Als je de DeWalt decoupeerzagen met elkaar gaat vergelijken, is het ook verstandig om op de meegeleverde accessoires te letten. Let hierbij onder meer op het meeleveren van een koffer (zeer handig) en een accu (ook zeer handig). Op basis van deze meegeleverde accessoires krijg je ook meer gevoel voor het prijskaartje van de DeWalt decoupeerzaag.

Een decoupeerzaag waarbij je de accu standaard meegeleverd krijgt, is logischerwijs een stuk prijziger dan een variant waarbij je géén accu meegeleverd krijgt. Let hier dus goed op, maar ook op de aanwezigheid van andere (handige accessoires)

Prijs

Als laatste criteria willen we je graag wijzen op het prijskaartje. Focus je hierbij niet alleen op de hoogte van het prijskaartje, maar kijk met name naar het totaalplaatje. Betrek de prijs dus bij de accessoires die je meegeleverd krijgt én de kwaliteit van de DeWalt decoupeerzaag.

DeWalt

Het merk DeWalt werd al in 1924 in een klein plaatsje in de Verenigde Staten opgericht. Sindsdien heeft het bedrijf de vleugels flink weten te spreiden, aangezien DeWalt uitgegroeid is tot één van de grootste bedrijven binnen de wereld van elektrische gereedschappen.

In het assortiment zijn allerlei elektrische gereedschappen én handgereedschappen te vinden voor zowel doe-het-zelvers als voor professionals. Zo schreven wij eerder al een artikel over de beste DeWalt afkortzagen, de beste DeWalt zaagtafel, de beste DeWalt compressor en de beste DeWalt multitool.

DeWalt

Slotwoord

Naar welk van bovengenoemde DeWalt decoupeerzagen gaat jouw voorkeur uit? Vergelijk de verschillende varianten goed met elkaar, stel voor jezelf een budget vast en maak vervolgens een keuze. Ongeacht voor welke DeWalt decoupeerzaag je kiest; je gaat geen spijt van je aankoop krijgen. Voor vragen kan je contact opnemen met de klantenservice van onze partner Toolmax, Gereedschapcentrum en Bol.com. Veel plezier met je nieuwe decoupeerzaag van het gekende merk DeWalt!

Tresna.nl
Logo